wymiatator1 18.08.09, 08:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
croco Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 08:10 Cejrowski zawsze był chamem. Odpowiedz Link Zgłoś
laszlo.z.hajduszoboszlo Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:08 > Cejrowski zawsze był chamem. Owszem byl. I nadal jest. Co wiecej jego programy podroznicze i ksiazki zawieraja mnostwo bledow merytorycznych. Nie lubie go ale... akurat w tej kwestii ma racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motyla noga Chcieli prowokacji - mają prowokację. IP: *.xdsl.centertel.pl 18.08.09, 10:03 Oprócz tego, że WC jest chamem, to jest jeszcze nadętym bubkiem. I jego mentorski ton, maniera przemawiania ex cathedra są całkowicie niestrawne. Ale tęczowe teletubisie naprawdę niech się od niego od-dolą. Każdy ma prawo do brzydzenia się tym, co go brzydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Chcieli prowokacji - mają prowokację. 18.08.09, 10:43 To w takim razie ja mam prawo brzydzic sie twoja homofobia. Gość portalu: motyla noga napisał(a): > Oprócz tego, że WC jest chamem, to jest jeszcze nadętym bubkiem. I jego > mentorski ton, maniera przemawiania ex cathedra są całkowicie niestrawne > . > > Ale tęczowe teletubisie naprawdę niech się od niego od-dolą. > > Każdy ma prawo do brzydzenia się tym, co go brzydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Chcieli prowokacji - mają prowokację. 18.08.09, 11:13 Masz prawo brzydzić się homofobią ale czy brzydzenie się homofobią (w tym publiczne) jest w Polsce (i nie tylko) czymś niespotykanym? Czy osoby wypowiadające się na tym forum inaczej niż nakazuje poprawność polityczna (ale nie atakujące homoseksualistów) nie są w ramach walki z homofobią personalnie atakowane? I jakoś nikt nie protestuje. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed A w dodatku nie umie mówić po polsku: 18.08.09, 11:31 Nie mówi się "brzydzę się was" ale "brzydzę się wami", z narzędnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: A w dodatku nie umie mówić po polsku: 18.08.09, 11:38 Straszne, jak on mógł dopuścić się takiej zbrodni językowej! Za to zasłużył na dożywocie ciężkich robót. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: A w dodatku nie umie mówić po polsku: 18.08.09, 11:44 Człowiek uważający się za mentora, często występujący publicznie, powinien wyrażać się poprawną polszczyzną. Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: A w dodatku nie umie mówić po polsku: 18.08.09, 11:45 On pokazuje drogę, widziałeś kiedy żeby drogowskaz szedł do miasta? :D Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: A w dodatku nie umie mówić po polsku: 18.08.09, 12:31 Wiódł ślepy kulawego... Zresztą ciekawe jakie choróbska sam WC przywlókł ze swoich podróży. Ja bym mu ręki nie podał. Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: A w dodatku nie umie mówić po polsku: 18.08.09, 12:32 Twoje prawo. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jazmig Ja też się brzydzę pederastami 19.08.09, 12:40 Dlatego nie dziwię się Cejrowskiemu. On uczciwie powiedział zboczeńcom, że się nimi brzydzi. GW się to nie podoba, bo ta załgana gazeta oczekuje, że wszyscy będą kłamali, a tymczasem Cejrowski kłamać nie chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicho_waciak Nauczycielu, ucz się sam... 18.08.09, 12:32 Czasownik "brzydzić się" ma dwa znaczenia: 1. "brzydzić się" w sensie gardzić - i wtedy łączy się z narzędnikiem: brzydzę się kłamstwem, brzydzę się wami; 2. "brzydzić się" w sensie odczuwać fizyczny wstręt - i wtedy łączy się z dopełniaczem: brzydzę się pająków, brzydzę się was. Zajrzyj do Słownika Języka Polskiego. Na przyszłość: nim zaczniesz kogoś pouczać - sprawdź, czy masz rację. W odróżnieniu od Ciebie Cejrowski włada językiem polskim, a nie tylko jego zubożoną, internetową odmianą... Odpowiedz Link Zgłoś
papa_s Lingwisto (jeden i drugi) 18.08.09, 12:54 Język nie istnieje (powtarzam z całym naciskiem istnieje) na skutek napisania słownika danego języka. W tym wypadku słownika języka polskiego. Słownik jest marną kupą papierów usiłującą modelować zjawisko w grupie etnicznej jakim jest język naturalny. Dawniej, ludzie nie posiadali słowników a nawet pisma jednak posługiwali się językami. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicho_waciak Re: Lingwisto (jeden i drugi) 18.08.09, 13:30 Masz rację, ale nie zmienia to faktu, że: 1. pewne formy zawsze uznaje się za bardziej poprawne od innych, 2. sposób, w jaki używamy języka świadczy o nas, Mój przedmówca zarzucił WC stosowanie niewłaściwej formy, co miało zdyskredytować rzeczonego podróżnika. Ja zwróciłem tylko uwagę, że forma, której użył WC jest stosowana i uznawana za poprawną (stąd odniesienie do Słownika) i fakt, że przedmówca o tym nie wie źle świadczy o nim, a nie o WC... Odpowiedz Link Zgłoś
papa_s Re: Lingwisto (jeden i drugi) 18.08.09, 16:21 zdzicho_waciak napisał: > 1. pewne formy zawsze uznaje się za bardziej poprawne od innych, Zawsze? Kolega sie zapeńdził z wyrokowaniem na temat jenzyka. Języki mają służyć do komunikowania się. Zmieniały się, zmieniają się i będą się zmieniać. O dziwo, ze sztucznymi językami, które zostały precyzyjnie zdefiniowane, dzieje się tak samo. > 2. sposób, w jaki używamy języka świadczy o nas, Niestety nie. To jak mówimy należy dostosować do grupy, w której się porozumiewamy. Górale mówią między sobą swoją gwarą. Z pozostałym porozumiewają się polszczyzną. Dajmy na to, inna grupa nadużywa wulgaryzmów to tak samo należy nadużywać (jak się potrafi) bo jeśli zaczniesz używać oficjalnej polszczyzny to popełnisz błąd. Wracając do sedna dyskusji;) Pierwszy kolega badacz języka nie zbadał zjawiska i nie podparł się jakimkolwiek autorytatywnym źródłem. Natomiast ty nie badałeś ale zrobiłeś to drugie. Niestety, lingwistyka to nie jest matematyka czy logika. Nagrody Goedela się nie przyznaje na wsze czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicho_waciak Re: Lingwisto (jeden i drugi) 19.08.09, 08:30 Czepiasz się. "Języki mają służyć do komunikowania się. Zmieniały się, zmieniają się i będą się zmieniać." Ale każdy z nich ma zestaw reguł, pozwalające stwierdzić, że dane formy są tu i teraz bardziej poprawne od innych. Lub inaczej - dane formy są uznawane za bardziej poprawne od innych. To się zmienia, ale nie tak szybko jak byś chciał. "Niestety nie. To jak mówimy należy dostosować do grupy, w której się porozumiewamy. Górale mówią między sobą swoją gwarą. Z pozostałym porozumiewają się polszczyzną. Dajmy na to, inna grupa nadużywa wulgaryzmów to tak samo należy nadużywać (jak się potrafi) bo jeśli zaczniesz używać oficjalnej polszczyzny to popełnisz błąd." I to, co napisałeś potwierdza moja tezę - sposób używania języka świadczy o nas. Niesie pewna informację - jeśli używam gwary góralskiej, to pewnie jestem góralem, a jeśli nie jestem to znaczy, że gdzieś się jej nauczyłem. Zadałem sobie trudu, może mieszkałem w górach. Góral to natychmiast wychwyci. Używanie wulgaryzmów można usprawiedliwić sytuacją, ale ich nadużywanie może świadczyć o pewnym prymitywizmie, nieumiejętności wyrażenia uczuć w inny sposób. Jeśli mówię poprawną polszczyzną, używając przy tym dużego zasobu słów to pewnie jestem dość wykształcony i oczytany. Itd, itp. Język służy komunikacji, niesie informacje, ale te informacje niesie nie tylko to, CO mówimy, ale również to JAK mówimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Chcieli prowokacji - mają prowokację. IP: 195.20.110.* 18.08.09, 13:30 Generalnie jak sobie wyobraże jak facet z facetem ten tego to też bierze mnie obrzydzenie. Taki odruch i tyle. Jednych brzydzi czernina innych kisiel na rzadko i każdy ma prawo się brzydzić tym co go brzydzi... Odpowiedz Link Zgłoś
carlos_m Re: Chcieli prowokacji - mają prowokację. 18.08.09, 14:07 oczywiscie, ze masz racje, kazdy ma prawo do swobodnych mysli i nie chodzi o to, aby kazdy lubil gejow... rzecz w tym, ze niektore prawa sa nadrzedne wobec innych, podstawowe jest prawo do zycie, wiec nawet jezeli brzydzisz sie zatrzymywaniem gdy jest czerwone swiatlo to niestety musisz sie podporzadkowac prawu drogowemu, tak samo jest w tym sporze, prawo do godnego traktowania jest wazniejsze niz prawo do wyrazania swojej opinii... a Cejrowski pokazal, ze jest czlowiekiem o niskiej kulturze osobistej, wystarczylo powiedziec, ze niestety z powodu jego osobistych przekonan nie moze podpisac ksiazki z taka dedykacja, ani przyjac prezentow, koniec kropka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 159 Re: Chcieli prowokacji - mają prowokację. IP: *.icpnet.pl 19.08.09, 09:59 Masz rację i nie masz racji. Skoro chcieli go sprowokować, o czym zresztą otwarcie mówią, to wcale mieli zamiaru potraktować go z godnością, tylko pokazać jako prymitywa i zacofanego człowieka o niskiej kulturze. To na pewno nie jest żaden pokaz szacunku. Prowokujesz - liczysz się z niemiłą kotrreakcją, bo sama prowokacja sprowadza się do braku kultury. Natomiast wolność słowa jest również podstawowym prawem i nie można (obiektywnie) mówić o wyższości/niższości jednego z praw podstawowych nad drugim. Subiektywnie natomiast owszem, ale nie wybiórczo, raz tak, raz siak. W zależności od aktualnej potrzeby. Cejrowski jest konsekwentny w swojej opinii i hierarchii poglądów, natomiast organizacje takie jak np. KPH stosują właśnie wybiegi z wybieraniem poglądów w zależności od sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cewu Re: Chcieli prowokacji - mają prowokację. IP: *.tcd.ie 18.08.09, 16:58 ale jak dwie dzierlatki, wiesz takie fajne, nie, no, to jak one ten tego, nie, najpierw wiesz, nie, tym no, jezyczkiem, a potem, no wiesz poluszkiem i wiesz na calego, na ten przyklad we filmie takim, wiesz, to, no tego, juz jest gicioch, ze az normalnie, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wcale_nie_znawca Re: Chcieli prowokacji - mają prowokację. IP: *.icpnet.pl 20.08.09, 12:09 A dwie babki razem i budyń na gęsto też Cię brzydzą? Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Dlaczego geje są tacy nachalni? 18.08.09, 15:47 Popieram Cejrowskiego, z czystej przekory. Jedyne co mnie w gejach denerwuje, to to ich ciągłe narzucanie się... Kochaj nas i weź od nas prezencik albo cię pozwiemy, tak to wygląda. Może część ludzi właśnie za to was nie lubi, a nie z powodu orientacji. Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Kolejny przejaw ich niezrownowazenia. 18.08.09, 16:20 To ludzie o chorobliwej potrzebie zwracania na siebie uwagi - stad ich teatralizowane zachowania. A ze z tej calej potrzeby wnizecania zamieszania troche im umysl przycmiewa, nic dziwnego, ze na zadna rozsadna wypowiedz ich nie stac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRIS Re: Dlaczego geje są tacy nachalni? IP: *.chello.pl 18.08.09, 20:18 Zwric uwage trzeba ze mieli przygotowany juz transparent zakaz cejrowania a wiec prezent był tylko rowakcja majaca na celu umoliwienie wywieszenie transparentu w kontekscieodpowiedzi na zachowaie Cejrowskiego inaczej byłoby to uznane za atak na niego a tak mamy "legalna" odpowiedz na zachwoanie WC. HIPOKRYZJA i proweokacja szyta grubymi nicmi stawia pedziów (czy moze pedzi?)na równi z sbekami i tej masci cwaniaków chcacych pokaza cjy oni dobrzy a jacy przeciwnicy sa fe. Duza czesc społeczęństwa uwierzy bo to tez malo wyedukowane prostaki tyle ze hetero, któe wierza we wszystko co im sie pokaze i przyjmują za swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blekota Re: Dlaczego geje są tacy nachalni? IP: *.mgt.pl 18.08.09, 20:50 Przeczytaj co napisałeś i napisz jeszcze raz po polsku. Bo nie da się czytać tego bełkotu :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wcale_nie_znawca Re: Chcieli prowokacji - mają prowokację. IP: *.icpnet.pl 20.08.09, 12:07 Jest, był i będzie nadętym bubkiem a do tego podejżewam, że lubi mieć nadetego bubka od czasu do czasu w sobie. Klasyczny kryptogej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja_kibic Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.lex.pl 20.08.09, 15:48 To ma rację i jest chamem? Chodzi o formę czy o treść wypowiedzi Pana Cejrowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.spray.net.pl 18.08.09, 09:56 nie kazdy musi lubic gejów , ja też ich nie lubie i uważam ze nie powinni sie afiszowac ze swoimi skołonnościami... mam syna i nie chciałabym żeby kiedykolwiek zaczepiał go jakis gej! Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:58 A co zrobisz, jeśli syn powie mamo, jestem gejem_ Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 10:05 Jeśli to będzie jego decyzja to po prostu będzie to jego decyzja. Jeśli natomiast będzie to efekt propagandy czy być może wręcz mody to zdecydowanie nie będę zadowolony. Możliwość posiadania dzieci w związku jest pewną wartością, dlatego też nie uważam żeby w prezentowaniu postaw homo i hetero powinna być równowaga – nie, nie powinno jej być (chociaż zgadzam się że nie należy postaw homo jakoś szczególnie zwalczać – wystarczy nie promować). Jeśli w takiej sytuacji mój (potencjalny) syn uzna że jest homo to nie ma sprawy. Jeśli jednak uzna tak bo wszyscy w około będą mówić że tak jest fajnie to jak już wspomniałem nie spodoba mi się to. Odpowiedz Link Zgłoś
bnch Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 10:32 Co ty pie...sz? Jakiej mody, jakiej propagandy? To nie jest ku... kupowanie spodni danej marki w sklepie, tylko coś co masz w sobie. Wybór nie należy do Ciebie. Jak Ty sobie to wyobrażasz? Spotkam Biedronia na ulicy, pogadam z nim i kolejną rzeczą, którą zrobię to zadzwonię do swojej dziewczyny i powiem: -Skarbie wyprowadzam się, bo Robert Biedroń przedstawił mi profity z bycia homo i postanowiłem Cię zamienić na Eltona Johna. No ja pierdzielę, skąd Wy czerpiecie swoją wiedzę o mniejszościach seksualnych? Od jakiegoś wiejskiego klechy? Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 10:42 Czy możemy trochę kulturalniej? Wolę z dyskusją nie schodzić do rynsztoka, darujmy więc sobie sformułowania w stylu „pie...sz” i personalne ataki. Homoseksualiści często twierdzą że atakują ich głównie ludzie którzy sami nie są pewni swojej orientacji (hetero). Jeśli przyjąć ten pogląd to oczywisty staje się wniosek że orientacja seksualna nie jest jednoznaczna w chwili urodzenia tylko podlega kształtowaniu a skoro tak to przedstawianie w pozytywnym świetle orientacji homo może ją promować. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 11:12 georg_l napisał: > Homoseksualiści często twierdzą że atakują ich głównie ludzie którzy > sami nie są pewni swojej orientacji (hetero). Jeśli przyjąć ten > pogląd to oczywisty staje się wniosek że orientacja seksualna nie > jest jednoznaczna w chwili urodzenia tylko podlega kształtowaniu a > skoro tak to przedstawianie w pozytywnym świetle orientacji homo > może ją promować. ****************************** Niepewność orientacji tłumaczy się jako spektrum proporcji, która podobno jest w każdym człowieku. Jedni mają proporcję hetero/homo 90/10, a inni 60/40. Siłą rzeczy, ci drudzy mogą być mniej pewni swojej orientacji i w sprzyjających okolicznościach mogą łatwiej ulec innej, niż dominująca, orientacji. Sama jednak proporcja nie ulega zmianie. Człowiekowi obdarzonemu talentem muzycznym łatwiej zostać wirtuozem, niż temu, który jest beztalenciem. Nawet największa ilość ćwiczeń (analogia promocji) nie uczyni z beztalencia wirtuoza. To uproszczenie, ale wystarczające, by podważyć tzw. mit promocji. Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 11:19 Nie, nie podważasz „mit promocji”, wręcz przeciwnie, potwierdzasz go. ;) Jeśli akceptujesz (podobnie zresztą jak i ja) pogląd że cechy (decydujące o orientacji) mogą mieć różne nasilenie to musisz się zgodzić że może zdarzyć się przypadek w którym wystąpią w proporcjach 50/50. Jeśli więc tak będzie to zdecydują inne czynniki – np. wychowanie, ogólne stanowisko otoczenia itp. Jeśli przyjmiemy że otoczenie może wpływać na orientację (a że może pokazałem zdanie wyżej) np. dodając (i odejmując z drugiej strony) 10 punktów to będziemy mieli sporą grupę osób które dzięki temu będą miały taką a nie inną orientację. W związku z tym mówienie o propagandzie uważam za w pełni uzasadnione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: engel Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.acn.waw.pl 18.08.09, 11:30 na moje proporcja 50/50 nazywa się biseksualizm Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 11:44 A 51/49 już nie? A 52/48, a może 60/40? Odnoszę wrażenie że przypadki w których omawiane cechy występują w stosunku 100/0 są raczej rzadkością. Nie uważam jednak by osoby o nieskrajnym doborze cech były biseksualne. Biseksualizm uważam za orientację tak samo jak homo czy hetero – ukształtowała się ona tak samo w oparciu o cechy, wpływ otoczenia itd. Jest to jednak ukształtowana orientacja a nie przypadkowy dobór cech. Odpowiedz Link Zgłoś
exible Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 12:27 Tak czy owak, moim skromnym zdaniem słowo "promocja" jest nie na miejscu. Spójrz, czy w krajach takich jak Holandia czy Wielka Brytania odsetek osób homoseksualnych wzrósł na przestrzeni kilkudziesięciu lat z powodu tejże "promocji"? Owszem, tam obecnie śmiało można przyznać się do tego że jest się homoseksualistą czy lesbijką, czasem nawet nie trzeba tego robić, to po prostu widać, często po stylu ubierania się, kolczykach... Ale mimo tego faktu idę o zakład że osób homo procentowo jest mniej więcej tyle samo ile w Polsce. Tyle że w Polsce większość siedzi cicho bo boi się reakcji otoczenia, są też "krzykacze"... A gdyby to wypośrodkować? Bo takie akcje jak z Cejrowskim nie przyniosą Kampanii Przeciw Homofobii żadnych korzyści. Tak jak ktoś wcześniej napisał, facet ma prawo się brzydzić i nic albo nikt nie sprawi że przestanie. Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 12:41 Wypośrodkować!!! Tak, dokładnie tak!!! Inną sprawą jest to jak rozumiemy wypośrodkowanie, dla mnie jest to z jednej strony tolerancja względem sposobu życia jaki wybrali homoseksualiści a z drugiej strony nie narzucanie tego sposobu innym. Dlatego też uważam że słusznie została ukarana jakaś kobieta która zachowywała się agresywnie względem jakiegoś homoseksualisty (o ile oczywiście fakty były takie jak przedstawiono). Nie widzę jednak uzasadnienia dla manifestowania tego rodzaju odmienności na pochodach czy w czytankach dla dzieci. Oczywiście rozumiem że pochody są reakcją na agresję a ta z kolei jest między innymi reakcją na pochody, moim zdaniem czas jednak skończyć tę zabawę z obu stron. Odpowiedz Link Zgłoś
exible Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 12:56 > Inną sprawą jest to jak rozumiemy wypośrodkowanie, dla mnie jest to > z jednej strony tolerancja względem sposobu życia jaki wybrali > homoseksualiści a z drugiej strony nie narzucanie tego sposobu > innym. "Sposobu życia jaki wybrali homoseksualiści" - niestety Drogi Kolego ale muszę zaprotestować - to nie jest kwestia wyboru. A tym bardziej "narzucanie" "tego sposobu" innym... Co do pozostałej części Twojego wpisu, pokrywa się ona z moimi poglądami, zwłaszcza zasada akcji i rekacji :) Na krzykactwie i straszeniu sądami za byle co KPF daleko nie zajedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 13:09 Zgadzam się że orientacja kształtuje się sama (w tym sensie to było przejęzyczenie, czy raczej nieprecyzyjne wypowiedzenie się). Cała reszta jest świadomym wyborem (np. o ilości partnerów). Odpowiedz Link Zgłoś
exible Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 13:25 eorg_l napisał: > Zgadzam się że orientacja kształtuje się sama (w tym sensie to było > przejęzyczenie, czy raczej nieprecyzyjne wypowiedzenie się). Cała > reszta jest świadomym wyborem (np. o ilości partnerów) OK, zatem czym jest "cała reszta" poza ilością partnerów? Możesz doprecyzować? Pytam dlatego że oczywistym jest że również niektóre osoby heteroseksualne mają skłonności do liczebności... ;) A osoba homoseksualna, cóż, chyba częściej korzysta z nadarzającej się okazji (populacja homo < populacja hetero). Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 13:33 Dobre pytanie. Na tę chwilę trudno mi doprecyzować czym jeszcze może być ta reszta. Co się zaś tyczy ilości partnerów – tak, większa ilość partnerów oczywiście nie jest w żaden sposób związana tylko z homoseksualistami, tu w szerszym ujęciu pisałem o tolerowaniu takiego czy innego (wybranego) stylu życia (na szczególnym przypadku homoseksualistów w odniesieniu do ogółu). ;) Ufff, wybrnąłem, moja wypowiedź zachowała spójność. :D Odpowiedz Link Zgłoś
carlos_m Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 14:25 zgadzam sie z Toba calkowicie, ze te wszystkie protesty i akcje powinny sie skonczyc, przyznajmy prawa gejom do zawierania zwiazkow, przestanmy pokazywac ich palcem i zaakceptujmy, a protesty sie skoncza... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 14:13 georg_l napisał: > Nie, nie podważasz „mit promocji”, wręcz przeciwnie, potwierdzasz > go. ;) ******************************* Gdybym potwierdzał, to teza brzmiałby następująco: promocją można zmienić proporcję z 90/10 na 60/40. Do szkoły nie chodziłeś, że nie rozumiesz tak prostych rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
foebe jedyny słuszny komentarz 18.08.09, 22:34 > Nie, nie podważasz „mit promocji”, wręcz przeciwnie, potwierdzasz > go. ;) > Jeśli akceptujesz (podobnie zresztą jak i ja) pogląd że cechy > (decydujące o orientacji) mogą mieć różne nasilenie to musisz się > zgodzić że może zdarzyć się przypadek w którym wystąpią w > proporcjach 50/50. Jeśli więc tak będzie to zdecydują inne czynniki – > np. wychowanie, ogólne stanowisko otoczenia itp. To, z kim chodzę do łóżka zależy od tego, kogo kocham. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrblack Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.09, 12:49 Wszyscy a przynajmniej większość wie,że człowiekiem można manipulować i co więcej kształtować go.Inaczej nie było by problemu fanatyzmu.Chyba,że np. komunistą,faszystą,terrorystą itp. człowiek się rodzi.Lepiej sie zastanów co wypisujesz,bo do tej pory wygląda na to jakbyś się z choinki przed chwilą urwał. Odpowiedz Link Zgłoś
princessofbabylon Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 16:20 bnch napisał: > Co ty pie...sz? Jakiej mody, jakiej propagandy? To nie jest ku... kupowanie spo > dni danej marki w sklepie, tylko coś co masz w sobie. Wybór nie należy do Ciebi > e. Jak Ty sobie to wyobrażasz? Spotkam Biedronia na ulicy, pogadam z nim i kole > jną rzeczą, którą zrobię to zadzwonię do swojej dziewczyny i powiem: -Skarbie w > yprowadzam się, bo Robert Biedroń przedstawił mi profity z bycia homo i postano > wiłem Cię zamienić na Eltona Johna. No ja pierdzielę, skąd Wy czerpiecie swoją > wiedzę o mniejszościach seksualnych? Od jakiegoś wiejskiego klechy? Dobrze napisane. I nie dziwię się Twej irytacji. Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 10:34 > Jeśli to będzie jego decyzja to po prostu będzie to > jego decyzja. Jeśli natomiast będzie to efekt propagandy czy > być może wręcz mody to zdecydowanie nie będę zadowolony. Musisz się nauczyć, że to nie jest kwestia decyzji. To tak samo, jak kolor oczu czy uzdolnienia do matematyki. Przychodzi samo. Wyobrażasz sobie, żebyś Ty mógł podjąć któregoś dnia decyzję: "w modzie jest homo, więc i ja od dziś zostanę"? Nie, prawda? Bo to nie jest kwestia decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 10:50 Oczywiście, to nie jest kwestia świadomej decyzji, uważam jednak że taka czy inna orientacja seksualna nie jest uzależniona wyłącznie od właściwości mózgu ale również od jej kształtowania w procesie wychowania. To tak jak ze smakiem – różne rzeczy różnym ludziom smakują ale nie są to tylko indywidualne właściwości danej osoby ale również wpływ jej otoczenia. Często homoseksualiści zarzucają swoim wrogom że sami nie są pewni swojej orientacji seksualnej (i stąd u nich agresja), jeśli tak to łatwo dojść do wniosku że orientacja seksualna w pewnym stopniu podlega kształtowaniu przez otoczenie. Nie jestem w stanie stwierdzić jaki wpływ na orientację seksualną ma otoczenie niemniej musi on być zauważalny (gdyż inaczej nie warto byłoby wspominać o tych niepewnych). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrblack Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.09, 11:06 georg_l rozsądne są Twoje słowa i obiektywne podejście do problemu.W pełni podzielam Twoje zdanie.Mózg człowieka,zwłaszcza młodego można kształtować i wpływ otoczenia nie jest bez znaczenia.Pozdawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 11:08 Cieszę się, bo zwykle dostaje mi się od obu stron. Pozdrawiam Georg Lipke Odpowiedz Link Zgłoś
magicbox Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 12:18 Ja również z przyjemnością czytanm twoje wypowiedzi i zgadzam się w 100% Tolerancja - tak Promocja - nie Odpowiedz Link Zgłoś
carlos_m Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 14:42 mi tez bardzo podoba sie Wasza merytowyczna dyskusja, ktorych ze swieca szukac na forach, temat nie jest latwy, tak jak skomplikowana jest psychika ludzka... ja tez jestem przeciwny promocji, zastanawiam sie tylko jaka homoseksualisci moga walczyc o swoje prawa, wedlug mnie bez rozglosu sie nie obejdzie, moze te wszystkie parady, prowokacje to jedyna metoda, bo wyobrazcie sobie, organizacje homo organizuja seminarium, aby przekonywac, ze sa normalni, powinni miec prawa do legalizacji zwiazkow itp, czy spoleczenstwo licznie stawiloby sie na takim wydarzeniu, czy ktos oprocz MW z bejsbolami by przyszedl? mysle, ze nie... promocja, zaczyna sie wedlug mnie kiedy zaczyna sie mowic, ze homo jest lepsze niz hetero i zgadzam sie, ze nie mozna przeginac tez w druga strone.... Odpowiedz Link Zgłoś
magicbox Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 15:07 carlos_m napisał: > ja tez jestem przeciwny promocji, zastanawiam sie tylko jaka > homoseksualisci moga walczyc o swoje prawa, wedlug mnie bez rozglosu > sie nie obejdzie, moze te wszystkie parady, prowokacje to jedyna > metoda, bo wyobrazcie sobie, organizacje homo organizuja seminarium, > aby przekonywac, ze sa normalni, powinni miec prawa do legalizacji > zwiazkow itp, Jeśli spojrzy się w jaki sposób organizowane są takie parady to odnosi się wrażenie że chodzi wyłącznie o wywołanie konfliktu a tym samym zdobycie rozgłosu czyli promocję poprzez prowokowanie. Zwróć uwagę jak manifestują na przykład rowerzyści walcząc o rozbudowę infrastruktury (tzw. Masa Krytyczna) - oni nie jeżdżą na rowerach nago ani nawet w bieliźnie żeby zwrócić na siebie uwagę i zgorszyć ewentualnych odbiorców przekazu. Środowisko gejowskie (a właściwie aktywiści gejowscy) chce być traktowane jak normalni ale zachowuje się nienormalnie (obscenicznie, prowokacyjnie) czy spoleczenstwo licznie stawiloby sie na takim > wydarzeniu, czy ktos oprocz MW z bejsbolami by przyszedl? Seminarium z samego założenia nie służy raczej edukacji mas lecz wybranych jednostek mających pewne możliwości wpływu na społeczeństwo (politycy, naukowcy) lub szczególnie zaangażowanych. Prostakom z bejsbolami nie robi różnicy czy obiją pederastę, ateistę czy wykształciucha - oni biją bo ktoś jest inny niż oni i dlatego że się ich boją. To wyraz bezsilności materii nad ludzką myślą. > mysle, ze nie... > promocja, zaczyna sie wedlug mnie kiedy zaczyna sie mowic, ze homo > jest lepsze niz hetero i zgadzam sie, ze nie mozna przeginac tez w > druga strone.... Tu się nie zgodzę. Promocja to rodzaj zafałszowania rzeczywistości. Tak naprawdę geje w Polsce wcale nie są dyskryminowani przez większość społeczeństwa a jedynie przez nieliczną grupę fanatyków i prostaków. Starają się oni jednak stworzyć coś na wzór martyrologii gejowskiej aby wykorzystywać to do zdobywania coraz większego wpływu na życie społeczne. Promocja owa służy także do powiększania środowiska gejowskiego poprzez kreowanie mody na homoseksualizm w sród młodych ludzi podatnych na wszelkie bodźce z otoczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
dziodu Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 15:15 Racja. Pytanie, które przewija się już w wielu poprzednich wypowiedziach - jakiegoż to zachowania członkowie (nomen omen) KPH spodziewali się po p. Cejrowskim, który nieraz w sposób dalece odbiegający od od przyjętych norm, dawał wyraz swoim przekonaniom? A do wszystkich, którzy pałają świętym oburzeniem na zbyt mocne słowa (w moim odczuciu zbyt mocne) przypominam przeróżne parady homoseksualistów. Reasumując - podpisuję się obiema rękami pod słowami kolegi magicboxa a do wszelkich czlonków/sympatyków KPH mam pytanie - czy nie uważacie, że ze strony KPH była to po prostu tania prowakacja? Odpowiedz Link Zgłoś
carlos_m Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 15:27 magicbox napisał: > Jeśli spojrzy się w jaki sposób organizowane są takie parady to odnosi się > wrażenie że chodzi wyłącznie o wywołanie konfliktu a tym samym zdobycie rozgłos > u > czyli promocję poprzez prowokowanie. > Zwróć uwagę jak manifestują na przykład rowerzyści walcząc o rozbudowę > infrastruktury (tzw. Masa Krytyczna) - oni nie jeżdżą na rowerach nago ani nawe > t > w bieliźnie żeby zwrócić na siebie uwagę i zgorszyć ewentualnych odbiorców > przekazu. Środowisko gejowskie (a właściwie aktywiści gejowscy) chce być > traktowane jak normalni ale zachowuje się nienormalnie (obscenicznie, prowokacy > jnie) - tez uwazam, ze polnadzy tanczacy mezczyzni sa nastawieni na prowokacje i tez mi sie to nie podoba, bylem kiedys na paradzie rownosci i to nie byla glowna grupa osob protestujacych, mam takze wrazenie, ze sami gejowie sa podzieleni w sprawie formy protesu. - w jaki sposob Twoim zdaniem gejowie powinni walczyc o swoje prawa? > > Tu się nie zgodzę. Promocja to rodzaj zafałszowania rzeczywistości. Tak naprawd > ę > geje w Polsce wcale nie są dyskryminowani przez większość społeczeństwa a > jedynie przez nieliczną grupę fanatyków i prostaków. Starają się oni jednak > stworzyć coś na wzór martyrologii gejowskiej aby wykorzystywać to do zdobywania > coraz większego wpływu na życie społeczne. Promocja owa służy także do > powiększania środowiska gejowskiego poprzez kreowanie mody na homoseksualizm w > sród młodych ludzi podatnych na wszelkie bodźce z otoczenia. - tu ja sie z Toba nie zgodze, niechec do gejow jest wszechobecna, poczawszy od Radia Maryja (pewnie z 1-2mln sluchaczy) poprzez kosciol katolicki (kazania, wypowiedzi publiczne itp), sasiadow, kolegow z pracy itp, nawet moim dobrze wyksztalceni znajomi "jada" ostro w gejow, osobiscie znam kilka par i ich sytuacja nie wyglada rozowo... - jestem przekonany, ze odsetek gejow jest taki sam w kazdym spoleczenstwie (taki sam w Holandii jak i w Belgii), roznica jest tylko w ilosci osob ktore zyja zgodnie z wlasna natura i sie nie mecza, - to jest caly problem, wielu z nas uwaza, ze tym sie mozna zarazic, no i ze nasza corka, syn przyjdzie i powie, jestem homo, kiedy my wolelibysmy, aby zyla przeciwko swojej naturze, byla nieszczesliwa, aby tylko nikt nie powiedzial, "hej stary czy to prawda, ze Twoj syn jest pedalem", tu Tkwi problem, boimy sie o siebie i jestesmy gotowi w swojej obronie krzywdzic innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FanAntonio Choroba też nie jest wyborem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 11:53 ...tak zwykle bywa. Ale grypę człowiek leczy bez zająknięcia, dlaczego nie robić tego z pederastią? To tylko ZABURZENIE seksualne. I wbrew homopropagandzie geny niewiele tu mają do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Choroba też nie jest wyborem 18.08.09, 11:59 Nie jestem przekonany czy homoseksualizm jest chorobą (ewentualnie upośledzeniem), dopuszczam i taką możliwość ale tylko dopuszczam. Jeśli jednak nawet przyjmiemy że homoseksualizm jest zaburzeniem (upośledzeniem) to pytanie jakie mamy prawo domagać się leczenia (skorygowania) go? Homoseksualizm (jeśli traktować go jako chorobę) nie jest groźny (o ile nie jest promowany), nie widzę więc żadnego uzasadnienia by go zwalczać (leczyć). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FanAn A AIDS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 12:08 Za rozplenienie się tej choroby można w głównej mierze podziękować pederastom. Do niedawna oni i narkomani byli głównymi nosicielami HIV. Dzięki tym bydlakom normalny człowiek może w szpitalu to złapać. Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: A AIDS? 18.08.09, 12:15 Bez przesady, wolne związki hetero w równym stopniu sprzyjają rozprzestrzenianiu się tego wirusa a narkomani to nie to samo co homoseksualiści. Faktem jednak jest że gdyby wyeliminować narkomanię i ograniczyć ilość (ilość, nie rodzaj) partnerów seksualnych to rozwój tej choroby zostałby w znacznym stopniu zatrzymany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRID Re: A AIDS? IP: 78.8.105.* 18.08.09, 15:37 Gay-Related Immunodeficiency Syndrome tak się ta choroba nazywała, zanim nadano jej politycznie poprawną nazwę. Odpowiedz Link Zgłoś
swiety_76 Re: A AIDS? 18.08.09, 16:43 Faktem również jest że rozwiązłość seksualna bardziej dotyczy związków homoseksualnych niż heteroseksualnych (przynajmniej taki jest stereotyp). Homo są bardziej skłonni wkładać kutasa gdzie popadnie niż hetero. Dlatego AIDS wśród tej grupy zebrał największe żniwo. Odpowiedz Link Zgłoś
magicbox Re: Choroba też nie jest wyborem 18.08.09, 12:23 Przecież leczenie rzadko kiedy bywa przymusowe o ile choroba nie jest niebezpieczna dla otoczenia. Leczenie homoseksualizmu powinno być dobrowolne. Natomiast jego promowanie to odpowiednik świadomego rozprzestrzeniania tej choroby i powinno być piętnowane i ograniczane. Odpowiedz Link Zgłoś
magicbox Re: Choroba też nie jest wyborem 18.08.09, 12:25 forum.gazeta.pl/forum/w,29,97980005,97980005,Homoseksualizm_to_NIE_jest_choroba_dowod.html Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Choroba też nie jest wyborem 18.08.09, 12:31 Stąd też chyba każdy homoseksualista który uzna że jest chory i będzie chciał się leczyć może liczyć na pomoc. Wiedza o tym że taka pomoc jest możliwa jest powszechnie dostępna, tutaj uważam że dalsze promowanie sprawy leczenia jest tożsame z promowaniem tej orientacji. Kto będzie chciał to skorzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuce Re: Choroba też nie jest wyborem IP: *.tcd.ie 18.08.09, 17:48 dokladnie, o jakze wielce oswiecony magicbox! ja zaczalbym od lekkich elektrowstrzasow i okreslonych dawek relanium i pernazinum, jezeli to okazaloby sie malo skuteczne, moznaby wprowadzic perswazje fizyczna z uzyciem narzedzi w niektorych przypdkach (dzieki temu wiele osob mogloby znalezc zatrudnienie i odciazyc rynek pracy), w ostatecznosci rozwiazaniem bylaby labotomia polaczona ze steryzlizacja, ktorej koszty pokrylby leczony pracujac np. przy zaladunku do wagaonow niechcacych sie poddac leczeniu pacjentow, ktorzy zostaliby wyslani na resocjazlizacje orientacyjno-zachecajaca, bo przeciez wiadomo, wszyscy powinny sie leczec z tej choroby, nawet jak o tym nie wiedza, to powinno sie ich zachecic wszelkimi mozliwymi sposobami,zeby w koncu zechcieli. wzrost hodowli wytresowanych owczarkow niemieckich i alzackich, a tazke odpowiednie szkolenia dla zachecajach bylyby kolejnym profitem owego przedsiewziecia, ktory znacznie odciazylby rynek pracy. o wielce oswiecony magicbox! jakie bede twe kolejne dyrektywy? powiedz, a podazac za toba bedziemy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Choroba też nie jest wyborem IP: *.chello.pl 18.08.09, 12:33 Czy równe prawa to promocja? Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Choroba też nie jest wyborem 18.08.09, 12:44 Czy głusi mają mieć równe prawa? Jakiś czas temu głośna była sprawa pewnego głuchego małżeństwa któremu urodziła się córeczka – rodzice zażądali by pozbawić ją słuchu gdyż nie są w stanie wychowywać ją w obcym dla nich świecie słyszących. Głusi są takimi samymi ludźmi jak inni i mają takie same prawa, czy to jednak ma oznaczać zgodę na promocję głuchoty? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ya Re: Choroba też nie jest wyborem IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 18.08.09, 12:34 Gość portalu: FanAntonio napisał(a): > ...tak zwykle bywa. Ale grypę człowiek leczy bez zająknięcia, dlaczego nie robi > ć > tego z pederastią? To tylko ZABURZENIE seksualne. I wbrew homopropagandzie geny > niewiele tu mają do powiedzenia. Ty to pewnie z głuchej puszczy jesteś. Gdybyś miał sąsiada takiego, to pewnie dowiedziawszy się (potajemnie, bo bałby się tego ujawnić) to byś go pewnie ukamienował. Tak jak ksiądz proboszcz każe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrblack Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.09, 13:27 Myślę,że jest to możliwe.Zjawiska wystepujące w niektórych środowiskach np.w biznesie filmu temu świadczą.Są tacy co dla bycia na topie zrobią wszystko :) Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 11:00 To nie jest sprawa decyzji czy wlasnego wyboru. Ludzie tak sie rodza. georg_l napisał: > Jeśli to będzie jego decyzja to po prostu będzie to jego decyzja. > Jeśli natomiast będzie to efekt propagandy czy być może wręcz mody > to zdecydowanie nie będę zadowolony. > > Możliwość posiadania dzieci w związku jest pewną wartością, dlatego > też nie uważam żeby w prezentowaniu postaw homo i hetero powinna być > równowaga – nie, nie powinno jej być (chociaż zgadzam się że nie > należy postaw homo jakoś szczególnie zwalczać – wystarczy nie > promować). Jeśli w takiej sytuacji mój (potencjalny) syn uzna że > jest homo to nie ma sprawy. Jeśli jednak uzna tak bo wszyscy w około > będą mówić że tak jest fajnie to jak już wspomniałem nie spodoba mi > się to. Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 11:05 Nie, trzeci raz nie będę tego pisał, przeczytaj jedną z dwóch moich odpowiedzi wyżej. Np. forum.gazeta.pl/forum/w,67,99115415,99122338,Re_Cejrowski_do_gejow_Brzydze_sie_was.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrblack Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.09, 11:25 Haha...niestety powtarzać możesz bez końca.Tu nie ma dyskusji tu "albo jesteś z nami albo przeciw nam".Teraz postawy hetero zdają się być nienaturalne. Odpowiedz Link Zgłoś
0mena Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 19.08.09, 21:05 Mam dokładnie takie samo zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motyla noga Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.xdsl.centertel.pl 18.08.09, 10:10 Prawdopodobnie powie mu: synu, jeśli możesz, nie biegaj po ulicy wysztafirowany jak Bruno. Zapewne tak samo przestrzegałaby córkę przed tipsiarstwem. Kwestia smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
stasio_paluch Zaczepi go nie raz i nie dwa, nie pękaj. 18.08.09, 10:01 Pogódź się z tym, ze statystyką nie wygrasz. A Cejrowski to kawał buca. Hańba, że tak ograniczeni ludzie pałętaja się po mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Że co proszę?Zaczepianie młodzieńców przez gejów IP: 195.216.123.* 18.08.09, 10:20 uważasz za normalne? Chciałbyś być tak zaczepiany czy może sam tak robisz skoro masz tyle aprobaty dla takich zachowań ? Obrzydliwemu nachalnemu pedalstwu mówimy NIE ! Odpowiedz Link Zgłoś
stasio_paluch Re: Że co proszę?Zaczepianie młodzieńców przez ge 18.08.09, 10:32 Nie gorączkuj się. Przeciez i ciebie geje zaczepiają. Pytaja sie o godzinę, proszą o papierosa, wskazanie drogi albo zajęcie miejsca w kolejce - nawet o tym nie wiesz, mijasz ich codziennie. Uprzedzony jestes, bo "zaczepienie" dla ciebei równa się "uwodzenie" albo jeszcze cos gorszego. Weź to sobie przemysl na spokojnie, bo kipniesz z nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: Że co proszę?Zaczepianie młodzieńców przez ge 18.08.09, 10:36 > Nie gorączkuj się. Przeciez i ciebie geje zaczepiają. Cooo? Takiego buca?! NIGDY! :-) A Cejrowskiego zdaje się lesbijki akurat zaczepiały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Ominąłeś kontekst wypowiedzi IP: 195.216.123.* 18.08.09, 12:12 przeczytaj sobie raz jeszcze co napisała wyżej kobieta ,na pewno nie miała na myśli pytania o godzinę przez nieznajomego Odpowiedz Link Zgłoś
bnch Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 10:28 Przykro, że syn ma głupią matkę. Jeśli Twój syn przyszedł na świat jako gej, to gejem jest. Jeśli nie, to nie ma formy agitacji, która byłaby go skłonna przekonać, że fajniej jest być z facetem, niż kobietą. Czy Wy homofobusy macie jakieś problemy z własną tożsamością seksualną, bo mi jako heteroseksualnemu facetowi geje nie przeszkadzają i mają prawo mówić o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 10:58 A co bedzie jak sie okaze ze twoj syn jest gejem ? Gość portalu: kobieta napisał(a): > nie kazdy musi lubic gejów , ja też ich nie lubie i uważam ze nie powinni sie > afiszowac ze swoimi skołonnościami... mam syna i nie chciałabym żeby > kiedykolwiek zaczepiał go jakis gej! Odpowiedz Link Zgłoś
carlos_m Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 14:17 a ja mam corke i niechialbym, aby kiedykolwiek zaczepial ja zaden mezczyzna, to jest wlasnie hipokryzja, jaka jest roznica, oba zjawiska sa rownie naganne... krotkie pytanie, co jest gorsze: - kobieta zgwalcona przez mezczyzne - mezczyzna zgwalcony przez mezczyzne - kobieta zgwalcona przez kobiete - mezczyzna zgwalcony przez kobiete Odpowiedz Link Zgłoś
szekby Brawo WC 18.08.09, 13:08 Brawo WC . KAZDY MA PRAWO myśleć co chce i mówić o tym . I o tym że tzw geje , dawniej pederaści mi się nie podobają . I tego właśnie ci tzw. poprawni a między innymi i gazeta wybiórcza nie lubi . Że ktoś śmie powiedzieć że nie lubi tego co ona .Nikt nie namawia do nienawiści ale ja mam prawo i każdy w tym kraju powiedzieć że to mi się nie podoba . No i to jest groźne . Tacy ludzie jak WC którzy uświadamiają innym że ci mają prawo mówić głośno (to co zresztą myślą po cichu ) są właśnie szczególnie atakowani przez wybiórczą i tzw. miłujących inaczej ( dobre określenie hehehehe). Odpowiedz Link Zgłoś
szekby Cham który mówi prawdę 18.08.09, 13:26 Brawo WC . KAZDY MA PRAWO myśleć co chce i mówić o tym . I o tym że tzw geje , dawniej pederaści mi się nie podobają . I tego właśnie ci tzw. poprawni a między innymi i gazeta wybiórcza nie lubi . Że ktoś śmie powiedzieć że nie lubi tego co ona .Nikt nie namawia do nienawiści ale ja mam prawo i każdy w tym kraju powiedzieć że to mi się nie podoba . No i to jest groźne . Tacy ludzie jak WC którzy uświadamiają innym że ci mają prawo mówić głośno (to co zresztą myślą po cichu ) są właśnie szczególnie atakowani przez wybiórczą i tzw. miłujących inaczej ( dobre określenie hehehehe). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: 62.154.155.* 20.08.09, 11:55 Jak obrazaja tradycje katolickie i narodwosciowe to nikt nic nie mowi a jak obrazaja pedałow to od razu szum koles ma swoje zdanie i tyle. Dlaczego z pedalami trzeba sie obchodzic jak z jajkiem nic powiedziec o nich nie mozna. Nikt z katolikow nie robi marszy i nie manifestuje ze jest kalolikiem a oni musza sie pokazywac po co. NIe wszyscy toleruja gejow i to ich siwte prawo. Cejrowski nie przyjął prezentu bo takie mial prawo i powiedzial to co uwazal. Demokracja polega na tym ze kazdy moze miec swoje zdanie na dany temat i on taki mam nie pod publike. Ciekawe gdyby którys mial syna geja to by tak spokojne do tego podchodzil i by sie cieszyl Odpowiedz Link Zgłoś
kilokitu Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 08:12 Zachowanie KPH jest prowokacyjne. Dlaczego ludzie żadający tolerancji nie tolerują poglądów innych ludzi? Każdy ma prawo do swoich poglądów i ma prawo te poglądy uzewnętrzniać. Ja również mam prawo wyznawać poglądy, które są zapisane w Biblii, a w Niej wyraźnie pisze, że "homoseksualizm jest obrzydliwością w oczach Boga" i pisze, że homoseksualizm jest zboczeniem. Czy za takie moje poglądy też będę sądzony i sąd wymierzy mi karę 15 tysięcy zł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolls-royce Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 08:16 kilokitu napisał: w Biblii pisze, że "homoseksualizm jest obrzydliwością w oczach Boga" i pisze, że homoseksualizm jest zboczeniem. Czy za takie moje poglądy też będę sądzony i sąd wymierzy mi karę 15 tysięcy zł? W Biblii jest też napisane: "nie unoście się gniewem", "bądźcie dla siebie nawzajem łagodni" (św. Paweł). Odpowiedz Link Zgłoś
kilokitu Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 08:23 Odezwał się ŚJ? Przypomnę, że nawet Pan Jezus się zdenerwował i siłą przepędził przekupniów ze świątyni. Zawsze należy reagować odpowiednio do sytuacji. Nazywanie rzeczy "po imieniu" jest obowiązkiem każdego, kto kieruje się zasadami przedstawionymi w Biblii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolls-royce Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 08:27 kilokitu napisał: Przypomnę, że nawet Pan Jezus się zdenerwował i siłą przepędził przekupniów ze świątyni. Przypomnę, że Ty nie jesteś Panem Jezusem. Bycie bardziej jezuickim od Jezusa to jedna z przykrzejszych przywar. Zwykłą agresję maskuje się zapędami misjonarskimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogu. Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.08.09, 08:35 Oj, w ogóle nie zrozumiałeś jego argumentacji!. No właśnie - on nie jest Jezusem, więc jemu jeszcze łatwiej się zgrzać niż Świętemu... Proste? :) Odpowiedz Link Zgłoś
wal.do Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 08:41 Gość portalu: rolls-royce napisał(a): > Zwykłą agresję maskuje się zapędami misjonarski > mi. Chrzanisz. Ja nie mam zapędów misjonarskich, nie jestem również agresywny w stosunku do pedałów tak długo, jak długo oni nie są agresywni w stosunku do mnie. Ale również nie zareagowałbym gwałtownie gdyby na siłę próbowali wciskać mi swoje poglądy. Tolerancja - tak, specjalne względy jakich domagają się homoseksualiści - nigdy. Żadnych ulg dla par gejowskich, żadnych szczególnych przywilejów. W czym pedał jest lepszy ode mnie? Na specjalne traktowanie trzeba zasłużyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolls-royce Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 08:47 wal.do napisał: Chrzanisz (...) Tolerancja - tak, specjalne względy jakich domagają się homoseksualiści - nigdy. Żadnych ulg dla par gejowskich, żadnych szczególnych przywilejów. W czym pedał jest lepszy ode mnie? Na specjalne traktowanie trzeba zasłużyć. Ależ spokojnie, nie postuluję za specjalnym traktowaniem homoseksualistów. Polemizuję tylko z tzw. świętym oburzeniem Kilokita. Argument o gniewie Pana Jezusa słyszę zawsze przy tej okazji, tylko jakoś nikomu z szanownych jezuitów nie przychodzi do głowy, że oni są przekupniami, a nie Panem Jezusem. Odpowiedz Link Zgłoś
dwunasta1 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 08:58 ciekawa jestem co rozumiesz pod pojęciem "specjalnych względów". Nie znam ani jednego homoseksualisty, który domagał by się czegoś nadzwyczajnego, tylko tego, co mu się należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzes Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.de.ibm.com 18.08.09, 09:02 Ale jemu nalezy sie tylko ogien piekielny i kastracja w zyciu doczesnym! Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 11:05 A jak sie okaze ze twoj syn albo corka jest homoseksualista - tez tak powiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
pit_sam_pras Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 11:44 a dlaczego nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FanAn Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 11:59 Syn i córka nie będą pederastami bo wychowuje się w normalnym środowisku, w separacji od przemocy fizycznej i psychicznej (porno i homoedukacja to przemoc psychiczna) oraz w zdrowej rodzinie. Jeżeli wystąpią jakieś zaburzenia natury seksualnej, będą leczeni tak jak z każdej innej choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 12:45 Śmieszny człowieczku, ciekawe kto i kiedy cię wyleczy z głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 13:24 Widac ze nic nie wiesz na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
wal.do Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 14:36 Gość portalu: FanAn napisał(a): > Syn i córka nie będą pederastami bo wychowuje się w normalnym środowisku, w > separacji od przemocy fizycznej i psychicznej Ogólnie to pewnie się zgadzamy w poglądach, jednak w tym wypadku to życzę Ci jak najlepiej, ale żebyś się nie zdziwił ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wal.do Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 14:34 elucidator napisał: > A jak sie okaze ze twoj syn albo corka jest homoseksualista - tez tak powiesz? Własnego dziecka nie będę się brzydził nigdy. Ale nie będę też przekonywał innych, że to normalne, niezboczone i że jestem zachwycony. I że należą się dziecku jakieś szczególne względy z tytułu skłonności do własnej płci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralala Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.cable.ubr04.aztw.blueyonder.co.uk 18.08.09, 14:38 nie bedziesz chyba lamal sie oplatkiem z TAKIM dzieckiem, chocby i to bylo twoje wlasne.... Zaakceptujesz, ze nikt juz was nie bedzie odwiedzal, ani pil u was herbaty, czy korzystal z toalety, listonosz z obrzydzeniem bedzie wam doreczal poczte... Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:46 dwunasta1 napisała: > ciekawa jestem co rozumiesz pod pojęciem "specjalnych względów". Nie znam ani > jednego homoseksualisty, który domagał by się czegoś nadzwyczajnego, tylko tego > , > co mu się należy. Tyle, że geje JUŻ mają wszystko co im się należy. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 10:31 dwunasta1 napisała: > ciekawa jestem co rozumiesz pod pojęciem "specjalnych względów". Nie znam ani > jednego homoseksualisty, który domagał by się czegoś nadzwyczajnego, tylko tego > , > co mu się należy. To znaczy właściwie czego?? Czy uważasz, że adopcja dzieci przez pary homoseksualne jest czymś co im się należy?? Bo w mojej ocenie im się to nie należy. Poza tym nie zgadzam się na ograniczenia dyskusji na ten temat. Bo na przykład próby wprowadzenia zakazu używania tzw "języka nienawiści" jest dosyć skutecznym środkiem uniemożliwiającym rzetelną dyskusję. Bo wtedy na przykład można powiedzieć, ze niejaki Cameron mówiący o tym, że 30% przestępstw pedofilskich zgłaszanych na policję ma charakter homoseksualny może byc ukarany za podawania takich informacji. Albo jest wolność słowa albo jej nie ma. Nie może być tak, że jedna grupa ludzi o drugiej może mówić co ma ochotę, a druga nie może się rewanżować. Dla mnie na przykład określenia: katole, mochery, kołtuny, ciemnogród są określeniami mającymi równie pejoratywne znaczenie jak pedał, pederasta itp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FanAntonio "Pederasta" to nie słowo obraźliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 12:01 To normalny termin ze słownika polskiego. Możesz go używać bez konsekwencji "obrazy" sodomity. Odpowiedz Link Zgłoś
wal.do Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 14:28 dwunasta1 napisała: > ciekawa jestem co rozumiesz pod pojęciem "specjalnych względów". Spieszę wyjaśnić: 1.związki małżeńskie. Nie tyle związki jako takie, bo to sprawa indywidualna, ale możliwość wspólnego rozliczania się z fiskusem - taka ulga przyznawana jest małżeństwom z myślą o (co najmniej teoretycznej) możliwości posiadania dzieci. Dzieci, czytaj przyszłych podatników zasilających Skarb Państwa i ZUS, dzieci pracujących na emerytury itp. 2.możliwość adopcji dzieci. No, nikt mi nie wmówi, że dwóch pedałów biorąc na wychowanie dziecko będzie w stanie wychować normalnego członka społeczeństwa. Dolary przeciw orzechom, że wyjdzie kolejny homo albo bardzo nieszczęśliwy człowiek, który przez całe życie będzie musiał się tłumaczyć dlaczego tata jest Andrzej a mama też Andrzej. 3.poza tym, tak już na dokładkę i poza konkursem. Dzisiaj homoseksualiści, jutro sodomici, pojutrze pedofile, nekrofile i inne zboczenia. Bo homoseksualizm jest zboczeniem i mam nadzieję, że nawet sami homoseksualiści nie mają co do tego wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:05 W niczym nie sa lepsi, tak jak i ty nie jestes lepszy od nich tylko ze wzgledu na swoja heteroseksualność. Wartosci człowieka nie określa się ze wzgledu na seks. Odpowiedz Link Zgłoś
takajatysia tu to bym się zastanowiła.. 18.08.09, 09:20 seks nie jest miarą wartości człowieka? A prostytutki, a gwałty, a pedofilia? W takich wypadkach za seks jest potępienie społeczeństwa a człowiek uznany za bezwartościowego... Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: tu to bym się zastanowiła.. 18.08.09, 09:32 Ty piszesz o zachowaniach seksualnych a ja mówię o orientacji seksualnej. Sam fakt , że jesteś hetero a ktoś inny homo nie świadczy o tym, że jestes lepszy, że to ty dokonasz czegoś wielkiego a nie ten homo właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: tu to bym się zastanowiła.. 18.08.09, 09:48 maura4 napisała: > Ty piszesz o zachowaniach seksualnych a ja mówię o orientacji > seksualnej. Sam fakt , że jesteś hetero a ktoś inny homo nie > świadczy o tym, że jestes lepszy, że to ty dokonasz czegoś wielkiego > a nie ten homo właśnie. Tyle, że należy zacząć od tego, iż nie każdy homoseksualizm traktuje jako "orientację" tylko jako dewiację (w tym ja). Gremium które skreśliło homoseksualizm z listy chorób także nie było jednomyślne, a dzisiejsze środowisko lekarskie jest zastraszone. Wszelkie głosy i badania nt. leczenia homoseksualizmu są od razu dławione na drodze postępowania sądowego a nie naukowych badań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puch4cz Re: tu to bym się zastanowiła.. IP: *.e-wro.net.pl 18.08.09, 09:56 Za to ja mysle, ze debilizm tez nalezy leczyc i powinienes byc wyslany na przymusowe leczenie. I co z tego wynika? Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: tu to bym się zastanowiła.. 18.08.09, 10:01 To, że w równie chamski sposób wyrażasz swoje zdanie co Cejrowski i uważam że masz do tego prawo. Dla mnie ważniejsza jest wolność wyrażania swoich opinii niż jakieś tam sztuczne wymysły homofilów. Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: tu to bym się zastanowiła.. 18.08.09, 12:55 Sęk w tym ze debilizmu się nie da wyleczyć, homoseksualizmu też. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicho_waciak Re: tu to bym się zastanowiła.. 18.08.09, 10:03 No proszę... A on tylko wyraził swoje zdanie... I to wystarczy, by skierować go na przymusowe leczenie? Byli kiedyś ludzie, których też wysyłano na przymusowe leczenie z diagnozą "schizofrenia bezobjawowa"... Tradycja nie ginie, jak widać... Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: tu to bym się zastanowiła.. 18.08.09, 10:09 No i co to ma za znaczenie jak traktujesz homoseksualizm ? Czy fakt, że ktoś jest homoseksualistą przekreśla wszystkie jego dokonania ? Heteroseksualizm miałby nobilitowac człowieka ? Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: tu to bym się zastanowiła.. 18.08.09, 10:16 maura4 napisała: > No i co to ma za znaczenie jak traktujesz homoseksualizm ? Czy > fakt, że ktoś jest homoseksualistą przekreśla wszystkie jego > dokonania ? Heteroseksualizm miałby nobilitowac człowieka ? Oczywiście że nie. Z czterech gejów których znam trzech to porządni ludzie. Zwracam tylko uwagę na to, że dyskusje o homoseksualiźme i innych zboczeniach stają się jałowe, bo nie wszyscy traktują stan dzisiejszy (czyli uznanie tego schorzenia za orientację) jako ostateczny. Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: tu to bym się zastanowiła.. 18.08.09, 10:47 Na ogół wszystko traktuje się tak, jaki jest stan wiedzy na dany temat na dziś. Jak sięgniesz do czasów minionych i poczytasz co wypisywano na temat rozrodczości ludzkiej, fizjologii kobiety - to dziś zasługuje tylko na wzruszenie ramionami. Istotne jest jak traktuje sie człowieka, który rożni sie od innych . W tym jest sedno, a nie w tym co kto myśli na temat homoseksualizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: tu to bym się zastanowiła.. 18.08.09, 10:36 takajatysia napisała: > seks nie jest miarą wartości człowieka? A prostytutki, a gwałty, a > pedofilia? W takich wypadkach za seks jest potępienie społeczeństwa > a człowiek uznany za bezwartościowego... Prostytucja jest zawodem który dosyć często jest wykonywany dobrowolnie przez kobiety. Zresztą był na ten temat jakiś czas temu długi artykuł w Wyborczej na temat studentek i sponsorówek. I dosyć jasno laki się na ten temat wyrażały. Wolały robić to, niż zasuwać na zmywaku. Koniec kropka. Gwałt czy pedofilia jest przemocą która jest karana nie z powodu tego, że towarzyszy jej seks, ale z tego powodu, że dzieje się bez zgody drugiej strony. Tak samo jak rabunek. Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: tu to bym się zastanowiła.. 18.08.09, 11:03 Zastanawiam się czy tak samo ładnie wytłumaczyłbyś kazirodztwo. ;) A żeby nie było tak łatwo i by nie dało się mówić o genach itd. to warto wspomnieć że przestępstwem nie tyle jest kazirodztwo faktyczne tylko metrykalne. Faktyczne rodzeństwo jeśli było rozdzielone i adoptowane przez inne rodziny może bez problemu związać się ze sobą, adopcyjne rodzeństwo (chociaż genetycznie całkiem różne) nie może. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: tu to bym się zastanowiła.. 18.08.09, 13:30 Cóż prawo jest niedostosowane do realiów. Widać lobby kazirodców jest za słabe. Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: tu to bym się zastanowiła.. 18.08.09, 13:35 Chyba tak, ciekawe czy znajdą swoich obrońców. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
takajatysia Re: tu to bym się zastanowiła.. 19.08.09, 13:03 spoko, spoko wiem, że prostytucja to (przeważnie) wolny wybór, ale tak czy inaczej nikt o kobiecie nie zacznie myśleć lepiej dlatego, że jest prostytutką. Jej wartość w oczach innych raczej bezpowrotnie maleje.. Odpowiedz Link Zgłoś
stasio_paluch Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 10:08 wal.do napisał: > Chrzanisz. Ja nie mam zapędów misjonarskich, nie jestem również > agresywny w stosunku do pedałów tak długo, jak długo oni nie są > agresywni w stosunku do mnie. O, widzisz, już się zaplułeś. Homoseksualiste pedałem nazywasz i twierdzisz że nie jestes agresywny. To niby jaki qrwa jesteś? Homofob na pewno. > W czym pedał jest lepszy ode mnie? Na pewno w niejednym, i na pewno nie jeden, biedaku. Odpowiedz Link Zgłoś
bnch Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 10:36 Pedałem to sam jesteś w sensie intelektualnym. Chcesz dyskutować, to się wyrażaj, jak człowiek cywilizowany, czyli bez używania inwektyw. Bo słowo "pedał" w kontekście geja jest obraźliwe, jeśli o tym nie wiesz. To trochę tak, jak bym do Ciebie napisał: "mylisz się ch...u". Poza tym czy gej chcący zarejestrować cywilny związek ze swoim partnerem chce przywileju, czy też chce mieć możliwość posiadania identycznego prawa jak osoba heteroseksualna? Podmiotem prawa nie jest związek, jest osoba, człowiek. Przemyśl to w tym kontekście. Odpowiedz Link Zgłoś
matanzas Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 08:42 Przynajmniej jest szczery i mówi to co myśli !!! tak naprawdę większość ludzi myśli podobnie tylko boi się powiedzieć tego nagłos .... Brawo panie Wojtku !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssss Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.pools.arcor-ip.net 18.08.09, 10:01 tak wpolsce i podobnych ciemnych,zacofanych krajach tak mysla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zi-k Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.chello.pl 18.08.09, 08:17 Dokładnie,wszyscy znają poglądy Cejrowskiego i ludzie chcący wręczyć prezent na pewno przewidzieli jego reakcję .Homoseksuaiści maja prowokację we krwi i kochają trąbić wkoło że istnieją i jacy sa wyjątkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:07 Prezent można przyjąć lub nie. O klasie człowieka świadczy sposób w jaki sie to robi. Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:16 Uważasz że to był prezent? Zgodnie z definicją słownikową (która mi się bardzo podoba) prezent to rzecz wręczona komuś z jakiejś okazji lub bez okazji, jako wyraz sympatii. (pl.wiktionary.org/wiki/prezent) Jeśli idę komuś coś wręczyć i zawczasu przygotowuję sobie plakaty wymierzone w tę osobę to chyba trudno tu mówić o wyrażaniu sympatii – to co zrobiono to była zwykła prowokacja. maura4 napisała: > Prezent można przyjąć lub nie. O klasie człowieka świadczy sposób w > jaki sie to robi. Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:24 O klasie człowieka swiadczy równiez w jaki sposób potrafi wybrnąć z trudnej, kłoptliwej czy prowokujacej sytuacji. Na ogół inteligentni i kulturalni ludzie potrafią tak się zachować, że prowokatorom robi sie niezbyt fajnie. Chamskie zachowania są bronią ludzi , którzy nie potrafią radzić sobie inaczej. Niestety świadczą tez źle o nich. Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:31 Cejrowski zachowuje się dokładnie tak jak oczekują tego od niego jego… (napisałbym widzowie ale już nie ma programu WC-kwadrans, może więc fani). Są to ludzie którzy mają już serdecznie dość nadmiernej poprawności politycznej. Rozumiem ich – to tak jak z wahadłem, im mocniej odchylisz je w jedną stronę tym mocniej poleci w drugą. Czy mógł więc odpowiedzieć elegancko? Oczywiście mógł ale właśnie tej elegancji mają już dość ci których reprezentuje. Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:42 No może masz rację. Mnie sie bardziej podobają ludzie, którzy potrafią ładnie wtknąć szpileczkę prowokatorowi, bez chamstwa. Nie widzę też związku miedzy poprawnością polityczną a kulturą człowieka. Nie bardzo wiem do czego takie zachowania Cejrowskiego maja prowadzić ? Do przyzwolenia jego fanom na chamstwo czy wręcz przemoc wobec homo ? W takim wypadku popieram porawność polityczną. Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:54 Czy np. czytanki dla dzieci ze szkoły podstawowej o chłopczyku który ma dwóch tatusiów a nie mamę i tatę (już się takie pojawiają) nie są przesadą? (Przykład opisany np. tutaj www.pardon.pl/artykul/6877) Uważam że zachowanie Cejrowskiego ma na celu pokazanie ludziom że wcale nie musimy się godzić z tym co ktoś uznał za kulturalne. Pokazywanie innym że należy coś zrobić ponieważ wszyscy tak robią, znane osoby tak uważają itd. to doskonale znany sposób manipulowania ludźmi. Oczywiście nie należy popadać ze skrajności w skrajność!!! Nie dla agresji ale jak najbardziej należy być asertywnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clovis Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 10:09 Tak, takie książeczki można kupić i przeczytać dzieciom (lub dać do przeczytania, jeśli ktoś dba o nich rozwój na tyle, żeby wcześnie nauczyć czytać). Kilkadziesiąt lat temu w Stanach wydawano podobne książeczki o tym, że biały chłopiec może się bawić z czarnym chłopcem. I wtedy też byli oburzeni krzykacze. Spójrz w to lustro, które podtyka Ci pod nos historia. Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 10:20 Wiesz, z analogią często bywa tak że jest nadużywana. Z faktu że kiedyś odrzucano książeczki służące słusznej sprawie nie wynika że gdy obecnie wielu odrzuca książeczki w pewien sposób promujące homoseksualizm to promowanie homoseksualizmu jest słuszne. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 11:17 Przeciez tu nie chodzi o promowanie. Orientacji seksualnych nie da sie ani promowac ani antypromowac. Jezeli jestes hetero to zadna promocja na swiecie nie przekona cie do stania sie homo, a jezeli jestes homo to zadna promocja na swiecie nie przekona cie do stania sie hetero. Tu chodzi tylko o to aby dzieci wiedzialy ze sa rozni ludzie (czy kolorem skory, czy religia, czy jezykiem czy orientacja seksualna) i ze wszyscy ludzie, bez wzgledu na kolor skory, religie, jezyk czy orientacje seksualna sa tacy sami, tak samo warci, iu taks samo godni szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 11:25 Czy dzieci trzeba uczyć że niektórzy mają piegi a inni nie? Czy trzeba je uczyć że ludzie mają różny kolor oczu i włosów? To że ludzie są różni jest oczywiste. Oczywiście, zgadzam się że ktoś kto jest (JEST) hetero nie zostanie raczej nagle homo i odwrotnie. Dzieci jednak niekoniecznie muszą być już homo czy hetero – uważam za otwartą sprawę to jaka jest orientacja dziecka (uważam że jest jeszcze nieokreślona). Ktoś tu już pisał (z czym się całkowicie zgadzam) że cechy decydujące o tym czy ktoś jest homo czy hetero mogą występować w różnym nasileniu, uważam że może się tak zdarzyć że nasilenie tych cech będzie zbliżone i wtedy o orientacji zdecydują inne czynniki. Odpowiedz Link Zgłoś
exible Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 13:12 Wierzę w to że kiedyś nauka ostatecznie rozstrzygnie ten dylemat. Co do mnie osobiście, to jak daleko sięgam pamięcią wstecz zawsze interesowały mnie dziewczynki :) Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 13:26 Ostrożnie z takimi wypowiedziami. ;) Zaraz znajdzie się tu ktoś kto podniesie że u małych dzieci naturalne jest dobieranie grupy rówieśniczej w ramach własnej płci a inne zachowania są podejrzane. ;) Nie mam aż takiej wiary w możliwości nauki. Obawiam się że nic nigdy nie będzie ostatecznie rozstrzygnięte. Odpowiedz Link Zgłoś
exible Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 13:40 Hmm, ja nigdzie nie pisałem że jestem dziewczynką :) Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 13:53 Pisałem, :) nie "pisałam". :) Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 13:55 Więc jeśli dziecko płci męskiej ciągnęło do dziewczynek… ;) a normalne zachowanie jest takie że w tym okresie wybiera się znajomości w ramach własnej płci. :D Odpowiedz Link Zgłoś
swiety_76 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 16:56 > Wierzę w to że kiedyś nauka ostatecznie rozstrzygnie ten dylemat Na ostateczną i niepodważalną odpowiedź na pytanie czy homoseksualizm to choroba i czy można ją się zarazić poprzez "propagandę" czy też homoseksualizm to rzecz nabyta powstała w wyniku cech genetycznych czy też np hormonalnych podczas rozwoju dziecka w łonie matki przyjdzie nam poczekać dobre kilkadziesiąt lat. Do tego czasu cały czas będą kontrowersje, dyskusje. Problem orientacji seksualnej i jej kształtowania jest tak skomplikowany i zawiły że być może wogóle nigdy nie uzyskamy jasnej odpowiedzi na to pytanie, która w jednoznaczny sposób zamknęłaby usta jednej (lub drugiej) stronie. Jak narazie jedna strona wie swoja a druga swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
imagine_there-s_no_heaven Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 12:06 elucidator napisał: > Przeciez tu nie chodzi o promowanie. Orientacji seksualnych nie da sie ani > promowac ani antypromowac. Jezeli jestes hetero to zadna promocja na swiecie nie > przekona cie do stania sie homo, a jezeli jestes homo to zadna promocja na > swiecie nie przekona cie do stania sie hetero. To ja powiem inaczej: tu nie chodzi o promowanie _orientacji_. Co komu w duszy gra, to jest prywatna sprawa ludzi. Jednak ANTYpromowanie homoseksualizmu było i jest bardzo skuteczne: sprawia, że homoseksualiści tłumią w sobie prawdziwe pożądanie, zawierają heretoseksualne związki małżeńskie i unieszczęśliwiają siebie, swoich partnerów i dzieci. Oczywiście KK jest cały happy z tego powodu, bo w takich małżeństwach jest mało seksu i ludzie cierpią, a to są postawy silnie promowane przez KK. Poza tym społeczne potępienie jawnego homoseksualizmu sprzyja zwiększeniu "powołań" do tzw. stanu duchownego, gdzie homoseksualiści mogą liczyć na bezpieczne realizowanie swojego popędu seksualnego z kolegami i ochronę szefów, jeśli grozi im skandal seksualny. Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 10:14 Asertywny nie znaczy chamski, czy się mylę ? Ja osobiście wolę nie godzić się na chamstwo. To, że człowiek nie jest chamem, nie znaczy że nie myśli. Sadzę , że wprost przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 10:30 Tak, masz rację. Asertywność to nie chamstwo. Gdzieś tu jednak wspominałem o efekcie wahadła – jeśli przesadza się w jedną stronę to naturalne będzie że przesada nastąpi również w drugą stronę. Uznaję zasadę równowagi broni – jeśli ktoś zachowuje się względem mnie agresywnie to nie ograniczę się do odparcia ataku tylko odpowiem agresją (tak jest uczciwie). KPH zorganizowało atak na Cejrowskiego (temu służyły np. przygotowane dużo wcześniej plakaty), jego odpowiedź miała podobną siłę. Gdyby do Cejrowskiego podeszła para (o której można podejrzewać że jest homo) i poprosiła o neutralną dedykację a on odpowiedziałby w taki sposób to oczywiście potępiłbym Cejrowskiego – ale tu nie było takiej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 12:25 Sytuacja sytuacji nierówna. Czasem rzeczywiście człowiek jest zmuszony do agresywnego zachowania, a często agresywna odpowiedź jest niewspółmierna do ataku jaki nastąpił. Ja nie potępiam Cejrowskiego. Muszę chyba przyjąć , że nie potrafi inaczej. Jestem po prostu zniesmaczona jego zachowaniem, bo chciałabym żeby jako osoba znana wykazał w niezbyt fajnej dla siebie sytuacji trochę inteligencji, kultury, sprytu intelektualnego. Szkoda, że stać go tylko na - co tu ukrywać - chamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 12:47 Jeśli nie potępiasz to dlaczego publicznie głosisz że jesteś jego zachowaniem zniesmaczona? To chyba trochę się ze sobą gryzie. ;) A czy stać go na więcej? Nie wiem, zapewne tak, ale pewnie kłóciłoby się to z wizerunkiem jaki sobie wykreował. Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 12:58 Ja czuję róznicę między niesmakiem a potępianiem. Dla mnie to nie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 13:12 Publiczne głoszenie zniesmaczenia uważam za tożsame z potępieniem. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piootr Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 12:01 maura4 napisała: > No może masz rację. Mnie sie bardziej podobają ludzie, którzy > potrafią ładnie wtknąć szpileczkę prowokatorowi, bez chamstwa. Nie > widzę też związku miedzy poprawnością polityczną a kulturą > człowieka. Nie bardzo wiem do czego takie zachowania Cejrowskiego > maja prowadzić ? Do przyzwolenia jego fanom na chamstwo czy wręcz > przemoc wobec homo ? W takim wypadku popieram porawność polityczną. Ciekawe dlaczego cytowanie (wybiórcze) pewnej starej księgi, nadto bezkrytyczne przyjmowanie tez tam postawionych jako bezdyskusyjnych (natomiaz tez nie dających się bronić w żaden sposób - jako "metaforycznych") uchodzi ma za przenikliwe i samodzielne, opozycyjne wobec "poprawności politycznej". Dla mnie jest wręcz na odwrót; postawa taka jest krzykiem rozpaczy ludzi, których doktrynerstwo - rzeczywiste lub potencjalne - jest większe, niż najbardziej zatwardziałych "poprawnościowców". Choć - chciałbym nadmienić - doktryna "poprawności politycznej" też mnie zniesmacza. Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 12:11 Zapewne słyszałeś o Scylli i Charybdzie. ;) Brak umiejętności samodzielnego, krytycznego myślenia jest upośledzeniem niezależnie od tego w którą stronę prowadzi. Co się zaś tyczy wspomnianej księgi i jej interpretacji – nie podlega dyskusji to że wiele jej zapisów jest ze sobą sprzecznych a niektóre inne są co najmniej dziwne. Oficjalne stanowisko w tej sprawie jest jednak jasne – księga ta ma w swojej treści zawarty element ludzki który jest źródłem błędów, nie można zatem podchodzić do niej bezkrytycznie. O to chyba chodzi, mamy samodzielnie myśleć! Odpowiedz Link Zgłoś
tomxp zupelnie jak madonna 18.08.09, 11:54 Gość portalu: zi-k napisał(a): > Dokładnie,wszyscy znają poglądy Cejrowskiego i ludzie chcący wręczyć prezent na > pewno przewidzieli jego reakcję .Homoseksuaiści maja prowokację we krwi i > kochają trąbić wkoło że istnieją i jacy sa wyjątkowi. &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& madonna tes s p e c j a l n i e i z p r m e d yt a c j a zaplanowala wystep w swieto wniebowstapienia (ustanowione w 1 9 5 0 roku!!!!! I ZUPENIE JAK LUDZIE W METRZE, JAK WCHODZISZ i wydaje ci sie ze TO WSZYSCY SIE NA CIEBIE wlasnie patrza PATRZA... mi sie wydaje ze liczyli na jakas resztke rozumu zawiedli sie ale swoje zrobili, sprobowali p cejrowski wykazal sie swoja ignoraca w temacie m in mozliwoscia zarazenia sie wirusem przez teletubisia... zivat cejrowski!!! ten co wie... Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszet Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 08:26 Oczywiście masz rację, ale swoje poglądy można wyrażać bez chamstwa i ranienia Bliźnich. A tak przy okazji powiedz w którym miejscu Starego testamentu jest to napisane. Dla mnie to dziwne stwierdzenie bo Bóg podobno stworzył wszystko, więc i homoseksualistów też. Nic nie wiem, by piękne rzeczy stworzył Bóg, a brzydkie, w tym kalectwo, upośledzenie, dewiacje stworzył szatan. Szatan chyba nie jest stwórcą. Więc jak to jest. Żyj i daj żyć innym- czyli "miłuj bliźniego jak siebie samego". A może geje to wg ciebie nie bliźni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogu. Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.08.09, 08:30 czy ja i 99% społeczeństwa obnosi się swoim heteroseksualizmem? Nie! i do pedałów i lesbijek generalnie nic nie mam, póki mi nikt nie próbuje wmówić jak to powinienem wszystko i wszystkich tolerować. A jeśli tylko tego nie zrobię, to jestem faszysta, homofob i najgorszy dziad i najlepiej mnie zlinczować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cymmes Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: 91.188.119.* 18.08.09, 08:49 Gość portalu: ogu. napisał(a): > czy ja i 99% społeczeństwa obnosi się swoim heteroseksualizmem? Nie! Zgadza się! A to dlatego, że heteroseksualistow jest zdecydowana wiekszosc, mają lepsze warunki prawne i dlatego nie musza demonstrowac w swojej sprawie. Demonstrują ci, którzy są gorzej traktowani przez prawo; kobiety, mniejszosci narodowe, niepelnosprawni, homoseksualisci. Wybor wiekszosciowy jest wspanialym dorobkiem cywilizacyjnym, ale nie jest idealny, dlatego w zmodernizowanej demokracji dba sie szczegolnie o mniejszosci. Zwazywszy, ze kazdy jest w jakiejs mniejszosci, jest to wspaniala idea. Artykul brzmi mocniej, niz rzeczywista wypowiedz WC. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:50 Gość portalu: cymmes napisał(a): > Gość portalu: ogu. napisał(a): > > > czy ja i 99% społeczeństwa obnosi się swoim heteroseksualizmem? > Nie! > > > Zgadza się! A to dlatego, że heteroseksualistow jest zdecydowana > wiekszosc, mają lepsze warunki prawne ... O to ciekawe bardzo. Jakie niby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość poznański Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: 62.121.96.* 18.08.09, 09:57 mówisz że heterycy nie okazują swojej orientacji? a chodzenie za rękę,całowanie się,przytulanie to nie jest pokazanie swoich preferencji??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.09, 11:37 Cienkie przykłady. POSIADANIE DZIECI!!!! Przecież to jawna demonstracja uprawiania seksu heteroseksualnego!! Jawna demonstracja orientacji! Powinni tego zabronić. Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 10:10 Tak, każdy jest w jakiejś mniejszości. ;) Dlatego naturalne jest że jedna mniejszość dogaduje się z drugą i trzecią mniejszością i razem są już większością. Jeśli jakaś mniejszość nie potrafi się dogadać z innymi to… Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 08:56 oczywiście, że się obnosi. Pary chodzące za rękę, całujące się...To właśnie obnoszenie się z heteroseksualizmem. A równocześnie potępia się tych homoseksualnych, którzy chcą mieć takie same prawa. Tak ogu, jesteś faszystą, homofobem i co tam jeszcze wymyślisz Odpowiedz Link Zgłoś
pit_sam_pras Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 11:52 chodzenie z dziećmi na spacer to dopiero obnoszenie się ze swoim hetero, co? Zabronić, nie? Wygląda na to, że jesteś heterofobem, faszystą i co tam jeszcze wymyślisz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 15:00 a gdzie napisałem coś o dzieciach?? Nie umiesz czytać?? Odpowiedz Link Zgłoś
oczy_zielone Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 08:59 A WLASNIE ZE SIE OBNOSISZ/SIMY! KIEDY PARADUJEMY ZA RACZKE Z CHLOPAKIEM, KIEDY MASZERUJEMY ULICA Z WIDOCZNA CIAZA! Gość portalu: ogu. napisał(a): > czy ja i 99% społeczeństwa obnosi się swoim heteroseksualizmem? Nie! > i do pedałów i lesbijek generalnie nic nie mam, póki mi nikt nie próbuje wmówić > jak to powinienem wszystko i wszystkich tolerować. A jeśli tylko tego nie > zrobię, to jestem faszysta, homofob i najgorszy dziad i najlepiej mnie zlinczow > ać! > Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:45 Paradne - widoczna ciąża jest obnoszeniem się z orientacją seksualną? To stwierdzenie dla lesbijek, które kontraktują z hetero ciążę, jest bardzo obraźliwe. Ty faszystko! Aha, i przy okazji - nie wiedziałem, że homo walczą o prawo do spacerowania za rękę, to wiele wyjaśnia... A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibizibi Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.09, 10:31 jak zobacze geja w ciąży to zaczne homo tolerować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.aster.pl 18.08.09, 13:09 To juz pwinienieś dawno zacząć tolerować bo od wielu wielków wiele lesbijek posiada dzieci a teraz od zaplodnienia in vitro setki lesbijek rocznie rodzi swoje dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neder Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.r.kbt.pl 18.08.09, 10:12 > czy ja i 99% społeczeństwa obnosi się swoim heteroseksualizmem? a co teraz robisz? czy wolno Ci całować się z dziewczyną na ulicy? ile osób tak robi? czy homoseksualiści mogą? 99 % społeczeństwa jest hetero? rotfl Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 11:26 Owszem, "obnosisz" sie, tyle tylko ze jest to tak oczywiste ze nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy: idac reka w reke z swoim/swoja chlopakiem/dziewczyna/mezem/zona, przedstawiajac go/ja innym "to jest moj chlopak/maz, moja dziewczyna/zona", obejmujac sie czy calujac sie w miejscach publicznych, mieszkajac razem, etc. Wyobraz sobie teraz ze lesbijka chce isc reka w reke ze swoja partnerka, przedstawiac ja innym "to jest moja dziewczyna", ze sie obejmuja i caluja w publicznych miejscach i ze mieszkaja razem. Nie widzisz roznicy w ustosunkowaniu spolecznym to tych sytuacji? Gość portalu: ogu. napisał(a): > czy ja i 99% społeczeństwa obnosi się swoim heteroseksualizmem? Nie! > i do pedałów i lesbijek generalnie nic nie mam, póki mi nikt nie próbuje wmówić > jak to powinienem wszystko i wszystkich tolerować. A jeśli tylko tego nie > zrobię, to jestem faszysta, homofob i najgorszy dziad i najlepiej mnie zlinczow > ać! > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zezzem Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 08:39 To zachowanie homoseksualistów jest agresywne i prowokujące. Poza tym próbują sobie "wypracować" jakieś szczególne przywileje w społeczeństwie być może dążą do tego by żyć sobie wygodnie z naszych podatków. Ci ludzie są chorzy i wymagają opieki medycznej i to państwo im powinno zapewnić resztę powinni zorganizować sami z własnych środków (utrzymanie stowarzyszenia, obsługa manifestacji itp.) Nie rozumiem dlaczego od razu się robi tyle szumu gdy ktoś powie coś innego od tego co chciała usłyszeć tzw mniejszość seksualna. Może mi Pan redaktor to wytłumaczy? Niedługo będziemy sterroryzowani przez tych ludzi i nie będzie można nic powiedzieć krytycznego na ich temat, a sami staną się klasą uprzywilejowaną Odpowiedz Link Zgłoś
dwunasta1 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 08:54 Wcale nie zależy im na "szczególnych przywilejach", tylko na tym, co się im prawnie należy, też pracują i płacą podatki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EM Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.173.31.97.tesatnet.pl 18.08.09, 08:55 > To zachowanie homoseksualistów jest agresywne i prowokujące. Poza tym próbują > sobie "wypracować" jakieś szczególne przywileje w społeczeństwie być może dążą > do tego by żyć sobie wygodnie z naszych podatków. No to wymien przynajmniej jeden taki przywilej. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:53 Gość portalu: EM napisał(a): > > To zachowanie homoseksualistów jest agresywne i prowokujące. Poza tym pró > bują > > sobie "wypracować" jakieś szczególne przywileje w społeczeństwie być może > dążą > > do tego by żyć sobie wygodnie z naszych podatków. > > No to wymien przynajmniej jeden taki przywilej. Chcą nierówności obywateli wobec prawa karnego. Pobicie, znieważenie czy napaść na osobę heteroseksualną miało by być karane wielokrotnie ciężej niż na osobę normalną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puch4cz Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.e-wro.net.pl 18.08.09, 09:59 Kłamiesz z premedytacją. Oni chcą tego, jeśli jest to przestępstwo o podłożu homofobicznym, co jest ZUPEŁNIE zrozumiałe. Dostać po ryju tak o a dostać po ryju bo jesteś homoseksualistą to chyba jest różnica? Jednak ten kraj to zaścianek... Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 10:07 Gość portalu: puch4cz napisał(a): > Kłamiesz z premedytacją. Oni chcą tego, jeśli jest to przestępstwo o > podłożu homofobicznym, co jest ZUPEŁNIE zrozumiałe. Dostać po ryju > tak o a dostać po ryju bo jesteś homoseksualistą to chyba jest > różnica? Jednak ten kraj to zaścianek... Co to znaczy podłożu homofobicznym? Kpisz sobie? KAŻDE pobicie geja w tym przypadku skończy się oskarżeniem o podłoże homofobiczne (no może poza częścią przypadków kiedy pobije się dwóch kochanków). Jak kraj jest zaściankowy to wyjedź. Nikt nie zatęskni. Jakby ogół społeczeństwa chciał waszych praw byśmy mieli już drugą Holandię, a jednak nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
stasio_paluch Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 10:24 sharn1 napisał: > Jakby ogół społeczeństwa chciał waszych praw byśmy mieli już > drugą Holandię, a jednak nie chce. Kwestia czasu. Człowiek ewoluuje, i ten co w Polszy mieszka tez dojdzie do wniosku, ze ludziom naleza sie rowne prawa bez wzgledu na ich orientacje, wyznanie czy rase, a zwierzeta nie sluza do zapychania nam brzychow. Twoje wnuki juz ci wszyyyystko wyjasnia... :D Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 10:30 stasio_paluch napisał: > sharn1 napisał: > > > Jakby ogół społeczeństwa chciał waszych praw byśmy mieli już > > drugą Holandię, a jednak nie chce. > > Kwestia czasu. Człowiek ewoluuje, i ten co w Polszy mieszka tez > dojdzie do wniosku, ze ludziom naleza sie rowne prawa bez wzgledu na > ich orientacje, wyznanie czy rase, a zwierzeta nie sluza do > zapychania nam brzychow. Tylko do bzykania? W sumie kto udowodni że ta koza nie kocha swojego ludzkiego partnera prawda? (Podobne podchody są już czynione w Holandii z dziećmi, gdzie pedofile zrzeszeni w partii chcą zalegalizować związki między dorosłym a dzieckiem o ile "istnieje więź uczuciowa".) Co do Polski mylisz się. Wielu ludzi na podobne dewiacje nie da zgody, a jedynym zagrożeniem są prawa odgórne narzucone przez UE (o co modlą się geje). Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 13:45 Wielu może nie dać zgodę, lecz z czasem to "wielu" się skurczy do "niewielu". I nie musi UE nic narzucać. Mohery wymierają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EM Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.173.31.97.tesatnet.pl 18.08.09, 11:07 > Co to znaczy podłożu homofobicznym? Kpisz sobie? KAŻDE pobicie geja > w tym przypadku skończy się oskarżeniem o podłoże homofobiczne Pomiedzy oskarzeniem a skazaniem istnieje duza roznica. Pozatym nie chodzi o jakies tam sobie pobicia, tylko ogolnie o czyny posiadajace tlo ideologiczne. I nie maja dotyczyc tylko homoseksualistow, ale rowniez i inne "mniejszosci" kulturowe, etniczne czy religijne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: 217.153.235.* 18.08.09, 14:32 Gość portalu: puch4cz napisał(a): > Kłamiesz z premedytacją. Oni chcą tego, jeśli jest to przestępstwo o > podłożu homofobicznym, co jest ZUPEŁNIE zrozumiałe. Dostać po ryju > tak o a dostać po ryju bo jesteś homoseksualistą to chyba jest > różnica? Jednak ten kraj to zaścianek... Dostałeś kiedyś po ryju? Nigdy nie dostaje się 'tak o', zawsze jest jakiś powód i nieważne czy dostajesz za to że jesteś homoseksualistą, masz szalik nie tej drużyny, czy po prostu spojrzałeś w nieodpowiednią stronę, boli jednakowo i karane powinno być jednakowo. To właśnie wysuwanie się homoseksualistów przed szereg budzi w wielu ludziach (skądinąd tolerancyjnych) niechęć do tej mniejszości - nie orientacja seksualna ale pieniactwo i roszczeniowa postawa wobec społeczeństwa. (taką postawę reprezentuje mniejszość w tej mniejszości ale niestety ma ona oddźwięk na opinie większości przedstawicieli większości heteroseksualnej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.aster.pl 18.08.09, 13:03 Wiele gayów zarabia niezłe pieniądze bo sa wykształeceni, maja dobre dochody ze swojej cięzkiej pracy i konsekwencji w dążeniu do bycia w pracy profesjonalistami. Tak sie składa, że wielu z nich odprowadza bardzo duże podatki do budżetu państwa czestokroć o wiele wyższe niż średnia krajowa przez co utrzymują nasze państwo. Więc jak pójdziesz gamoniu do lekarza, albo wyslesz swoje dzieci do szkoły to pamietaj że to za ich pieniądze też, jak Ci oni stoją kością w gardle to wara od ich pięniedzy, jak bedziesz bezrobotny to nie bierz ich pięniedzy na zasiłek, nie szkol swoich bachorów, nie korzystaj ze słuzby zdrowia, nie jezdzij po polskich drogach itd itd bo to częściowo z gayowskich podatków też. Odpowiedz Link Zgłoś
bratprezydenta Tolerancja 18.08.09, 08:40 Zgadzam sie z toba, jeśli homoseksualiści domagają się pełnej tolerancji dla ich seksualności i poglądów, powinni być też tolerancyjni dla tych którzy ich nie tolerują. W demokracji można wyrażać swoje poglądy, nawet jeśli jakiejś grupce zboczeńców sie to nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miriam Ach ty niedobry Wojtusiu!Znowu sie z nami droczysz IP: *.range81-156.btcentralplus.com 18.08.09, 10:16 Pozdrowienia od Łukasza,Dudusia,Artka,Stivena i całego Clubu Rainbow. Odpowiedz Link Zgłoś
incipit Możesz jedynie chwalić się najnowszą wiedzą sprzed 18.08.09, 08:41 Możesz jedynie chwalić się najnowszą wiedzą sprzed około dwu tysięcy lat i nie przyjmowaniem do wiadomości niczego nowszego. Też tak można, ale co robisz w internecie, tego biblia nie polecała. Zbłądziłeś ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:01 Poglądy możesz miec jakie chcesz. Sąd może cię skazać za ich uzewnętrznianie np. bicie , poniżanie, obrażanie homosekualistów. Bóg nie ma płci i postaci, wiec jak coś może byc w jego oczach obrzydliwoścą ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzes Jeden obrazek rozwiaze caly konflikt... IP: *.de.ibm.com 18.08.09, 09:12 demotywatory.pl/uploads/1247444448_by_benggun_.jpg Dla mnie wystarczy dyskusji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pobre diablo Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 09:56 Powiem jedno - im kto głosniej krzyczy w kwestji homo tym wieksze ma ciągty i w ten sposób próbuje je tłumić. Cejrakowi z mordy patrzy kryptopedalstwem. Może ktoś (kto nie jest brzydliwy zanadto) wyzłociłby mu dupę i nie było już o nim artkułów. Jest ktoś chętny? Odpowiedz Link Zgłoś
bromva Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 10:14 jestes idiota? argument totalnie bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 11:03 Gdzie dokladnie w Biblii pisze ze homoseksualizm jest zboczeniem? kilokitu napisał: > Zachowanie KPH jest prowokacyjne. Dlaczego ludzie żadający tolerancji nie toler > ują poglądów innych ludzi? Każdy ma prawo do swoich poglądów i ma prawo te pogl > ądy uzewnętrzniać. Ja również mam prawo wyznawać poglądy, które są zapisane w B > iblii, a w Niej wyraźnie pisze, że "homoseksualizm jest obrzydliwością w oczach > Boga" i pisze, że homoseksualizm jest zboczeniem. Czy za takie moje poglądy te > ż będę sądzony i sąd wymierzy mi karę 15 tysięcy zł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neożydomason Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.09, 11:58 W biblii jest też napisane, że niewolnictwo jest ok. Że Pan Jezus i Pani Maryja i Pan Józef i cała reszta byli Żydami. Że nieposłuszne dzieci trzeba kamienować. Pozdrawiam wyznawców wielkiego O. Dyrektora Czerwonoskóry Neożydomason demotywatory.pl/37709/Matka-Boska-Rydzykowska- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 08:14 Chyba brakuje Tobie czułości ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc123 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 08:15 Popieram Cejrowskiego (chociaz jego prowadzenia programow nie lubie) Skoro ma takie poglady to ma prawo odmowic od pedziow czegokolwiek. Ostatnio jest modne slowo tolerancja i wszystko nalezy tolerowac aby sie komus niesprzeciwic i nie nadepnac na odcisk Dla mnie pedaly to tez zboczenie i skoro sa juz jacy sa to niech siedza sobie cicho a nie domagaja sie praw do wszystkiego lacznie ze slubem i adopcja dzieci. Nikt mi nie powie ze zwiazek dwoch facetow czy kobiet jest normalny. Jest to dewiacja i trzeba cos takiego nazywac po imieniu a nie w imie tolerancji przymykac oczy i absolutnie sie nie sprzeciwiac bo komus to bedzie nie pasowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EM Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.173.31.97.tesatnet.pl 18.08.09, 08:37 > Nikt mi nie powie ze zwiazek dwoch facetow czy kobiet jest normalny. > Jest to dewiacja i trzeba cos takiego nazywac po imieniu a nie w > imie tolerancji przymykac oczy i absolutnie sie nie sprzeciwiac bo > komus to bedzie nie pasowac. A co jest niby takiego szkodliwego spolecznie w zarejestrowanym zwiazku dwoch osobnikow tej samej plci (o malzenstwie nie mowie, bo to wymagaloby w Polsce zmiany konstytucji)? Ze nie beda miec dzieci?! A gdyby nie byli w zwiazku, to moze by mieli? Podczas gdy sprawa adopcji w naszym spoleczenstwie jest rzeczywiscie kontrowersyjna, to co takiego zlego w przyznaniu parom homoseksualnym przywilejow natury podatkowej, w prawie spadkowym czy chociazby w zakresie danych osobistych (slynna rozmowa z lekarzem w szpitale o stanie zdrowia wspolpartnera) posiadanych przez malzenstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Związki tak, przywileje podatkowe nie! 18.08.09, 08:49 W samej rejestracji związków homoseksualnych nie ma nic złego. W rozwiązaniu problemów spadkowych tak samo nie ma nic złego. Nie uważam jednak żeby właściwe było dawanie takim związkom przywilejów podatkowych. Przywileje podatkowe mają na celu wspieranie rodziny (będącej pod szczególną opieką państwa) i uzasadnione jest to jej funkcją prokreacyjną (która nie jest możliwa do realizacji w związku homoseksualnym). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EM Re: Związki tak, przywileje podatkowe nie! IP: *.173.31.97.tesatnet.pl 18.08.09, 08:54 > Przywileje podatkowe mają na celu wspieranie rodziny > (będącej pod szczególną opieką państwa) i uzasadnione jest to jej > funkcją prokreacyjną (która nie jest możliwa do realizacji w związku > homoseksualnym). Brak przywilejow podatkowych tez nie skloni homoseksualistow do wstepowana w zwiazki malzenskie i prokreacji. Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Związki tak, przywileje podatkowe nie! 18.08.09, 08:59 Gość portalu: EM napisał(a): > Brak przywilejow podatkowych tez nie skloni homoseksualistow do wstepowana w > zwiazki malzenskie i prokreacji. Ale brak tych przywilejów nie ma ich do niczego skłaniać!!! Przywileje te mają wspierać rodziny w odchowaniu dzieci (inna sprawa czy akurat ten sposób jest właściwy – taki jest jednak ich sens), jest to bowiem dość kosztowne. Wspieranie rozrodczości związków homoseksualnych byłoby absurdem i domaganie się tego jest śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EM Re: Związki tak, przywileje podatkowe nie! IP: *.173.31.97.tesatnet.pl 18.08.09, 09:17 > Ale brak tych przywilejów nie ma ich do niczego skłaniać!!! Np. wspolne rozliczanie sie malzonkow nie ma nic wspolnego z prorodzinnymi dzialaniami. Jesli bezdzietne malzenstwo to moze, to dlaczego nie mozna tego rozszerzyc rowniez na zarejestrowane zwiazki homoseksualne. Odpowiedz Link Zgłoś
takajatysia Re: Związki tak, przywileje podatkowe nie! 18.08.09, 09:30 jeszcze, żeby homoseksualiści postulowali wprowadzenie "zarejestrowanych związkow homoseksualnych" to może bym się nawet do tego przychyliła. Sformułowanie małżeństwo/ślub mnie bulwersuje w tym kontekście. I kto byłby mężem a kto żoną? Zresztą jak bezdzietni małżonkowie rozliczają się razem i mają z tego tytułu jakieś profity, to nadal jest to szczególna opieka nad rodziną, w której jest, że się tak wyrażę, potencjał prokreacyjny. W parach homoseksualnych tego by nie było. Dlaczego zatem Państwo ma do tego interesu dorzucać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EM Re: Związki tak, przywileje podatkowe nie! IP: *.173.31.97.tesatnet.pl 18.08.09, 09:39 Malzenstwo nie rowna sie prokreacji. Tez mam zamiar sie ozenic, ale o dzieciach nie ma mowy. W moim przypadku potencjal prokreacyjny jest wiec zerowy, a jednak bede mogl korzystac z mozliwosci wspolnego rozliczania sie z zona. Nieprzyznanie zwiazkom zarejestrowanym (po ich powstaniu) takiego samego prawa jest jawna dyskryminacja. Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Związki tak, przywileje podatkowe nie! 18.08.09, 09:41 Dlatego żeby nie było dyskryminacji należy odebrać te przywileje bezdzietnym związkom hetero. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Związki tak, przywileje podatkowe nie! 18.08.09, 09:53 Gość portalu: EM napisał(a): > Malzenstwo nie rowna sie prokreacji. Tez mam zamiar sie ozenic, ale o dzieciach > nie ma mowy. To mam dla Ciebie złą wiadomość. Już zastanawiano się nad dodatkowym podatkiem dla kawalerów/panien (jakoś się to dziwnie nazywało) więc i podobne regulacje dla bezdzietnych nie są całkiem fantazją. Państwo na razie toleruje bezdzietnych ale w ramach upadających zusów wiele się może zdarzyć. A. Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Związki tak, przywileje podatkowe nie! 18.08.09, 09:40 Nie jestem pewien czy maż i żona to rodzina. Pojęcie rodziny jest cudownie niedookreślone (KRO jej nie definiuje). Jeśli wziąć pod uwagę pochodzenie słowa to ewidentnie pochodzi ono od rodzenia a nie od zawarcia związku małżeńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Związki tak, przywileje podatkowe nie! 18.08.09, 09:36 Bezdzietne małżeństwo dostaje ponieważ potencjalnie mogą mieć dzieci (w odróżnieniu od związku homoseksualnego) ale masz rację, tu powinno być dokładnie tak samo jak w przypadku związków homoseksualnych, z tym że nie zgadzam się na dawanie takich samych praw związkom homoseksualnym jak bezdzietnym związkom hetero tylko uważam że bezdzietne związki hetero powinny stracić przywileje podatkowe (np. po 2 latach od zawarcia związku) – w ten sposób zrównałyby się w prawach ze związkami homo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Informerka Re: Związki tak, przywileje podatkowe nie! IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.08.09, 10:43 A czy wziąłeś pod uwagę fakt, że bezdzietne związki hetero mogą mieć problemy z uzyskaniem potomstwa?? Zabieranie przywileju wspólnego rozliczania tylko dlatego, że np po 2 latach od zawarcia związku nie mają potomstwa to jest dopiero dyskryminacja !! Leczenie związane z problemami z uzyskaniem potomstwa jest długotrwałe, bardzo kosztowne i nie jest refudnowane. Pozdrawiam ------------------------- Dołącz do naszego klubu, poznaj tajemnice 14.pl/loza_wtajemniczonych Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Związki tak, przywileje podatkowe nie! 18.08.09, 10:56 Tak, biorę to pod uwagę – refundacja leczenia w zamian za przywileje podatkowe. Refundację leczenia uważam w takich sytuacjach za należną, nie można jednak oczekiwać wszystkiego, jeśli refundujemy leczenie bezpłodności to nie widzę podstaw do dodatkowego dofinansowywania rodzin bezdzietnych ulgą która powinna być przynależna rodzinom z dziećmi. Pozdrawiam Georg Lipke Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Związki tak, przywileje podatkowe nie! 18.08.09, 09:55 Gość portalu: EM napisał(a): > > Ale brak tych przywilejów nie ma ich do niczego skłaniać!!! > > Np. wspolne rozliczanie sie malzonkow nie ma nic wspolnego z prorodzinnymi > dzialaniami. Jesli bezdzietne malzenstwo to moze, to dlaczego nie mozna tego > rozszerzyc rowniez na zarejestrowane zwiazki homoseksualne. Dlatego, że to może pomóc bezdzietnemu małżeństwu podjąć decyzję o macierzyństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
snieta_krowa Re: Związki tak, przywileje podatkowe nie! 18.08.09, 10:20 georg_l napisał: > W samej rejestracji związków homoseksualnych nie ma nic złego. W > rozwiązaniu problemów spadkowych tak samo nie ma nic złego. Nie > uważam jednak żeby właściwe było dawanie takim związkom przywilejów > podatkowych. Przywileje podatkowe mają na celu wspieranie rodziny > (będącej pod szczególną opieką państwa) i uzasadnione jest to jej > funkcją prokreacyjną (która nie jest możliwa do realizacji w związku > homoseksualnym). To moze tez zabierzmy przywileje podatkowe rodzinom bezdzietnym co? nie prokreuja sie w koncu. Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Związki tak, przywileje podatkowe nie! 18.08.09, 10:33 snieta_krowa napisała: > To moze tez zabierzmy przywileje podatkowe rodzinom bezdzietnym co? > nie prokreuja sie w koncu. Tak, oczywiście!!! Wielokrotnie tu o tym pisałem!!! Jestem jak najbardziej za (chociaż we mnie jako w rodzinę bezdzietną to uderzy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc123 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 09:01 A szkodliwe jest chociazby to ze spoleczenstwo i cywilizacja rozwija sie i moze przetrwac tylko dzieki temu ze rodza sie nowi ludzie a nowi ludzie moga powstac tylko i wylacznie ze zwiazku kobiety i mezczyzny. Skoro chcesz byc pedalem i pieprzyc sie z drugim facetem to rowniez pomysl o tym ze ktos w przyszlosci bedzie musial na ciebie pracowac zeby oplacic ci emeryture i lekarstwa, ktos kto ci sprzeda cokolwiek w sklepie, ktos kto cie podwiezie i wogole beda ci potrzebni inni ludzie do funkcjonowania. Skad sie beda brali ci inni ludzie?? A moze masz juz na mysli jakies futurystyczne fabryki ludzi i cuborgow?? Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:06 Najprostszym zatem rozwiązaniem byłoby opodatkowanie związków homoseksualnych oraz bezdzietnych związków heteroseksualnych a pozyskane w ten sposób środki przekazać na pokrycie dodatkowych ulg podatkowych rodzin z dziećmi. Tak na marginesie – zaliczam się do grupy bezdzietnej więc i mnie dotknęłyby wyższe podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc123 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 09:12 I chyba wlasnie tak jest w Niemczech ze osoby bezdzietne placa wieksze podatki. Moim zdaniem jak najbardziej slusznie bo przeciez wychowanie dzieci kosztuje majatek. Osoby bezdzietne przyjmuja lightowy styl zycia i wola kupic sobie nowego mercedesa albo spedzic wakacje na Karaibach anizeli pakowac sie w pieluchu i wychowanie nastepnego pokolenia. Zatem niech placa wyzsze podatki. Osoby nie mogace miec dzieci z powodow zdrowotnych zawsze moga skorzystac z adopcji. Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:20 I tak właśnie powinno być. Jedynie warto jeszcze wspomnieć że powinno się odejść od promowanego u nas procederu (bo trudno to inaczej nazwać) wspomagania w rozrodczości rodzin lumpiarskich. Dziecko w rodzinie powinno nieść za sobą ulgi podatkowe (lub inne wsparcie związane z ponoszeniem wydatków na dziecko) ale nigdy nie powinno dostarczać rodzinie pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EM Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.173.31.97.tesatnet.pl 18.08.09, 09:30 > Osoby bezdzietne przyjmuja lightowy styl zycia i wola kupic sobie > nowego mercedesa albo spedzic wakacje na Karaibach anizeli pakowac > sie w pieluchu i wychowanie nastepnego pokolenia. Zatem niech placa > wyzsze podatki Moze po prostu nie nadaja sie na rodzicow i swiadomie z tego powodu rezygnuja z potomstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:44 OK, ale ponieważ utrzymywanie na odpowiednim poziomie przyrostu naturalnego jest w ich interesie a wychowanie dzieci kosztuje to uzasadnione wydaje się żeby współuczestniczyli w ponoszeniu tych kosztów (a tym bardziej żeby nie mieli przywilejów przynależnych rodzicom). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EM Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.173.31.97.tesatnet.pl 18.08.09, 11:11 > OK, ale ponieważ utrzymywanie na odpowiednim poziomie przyrostu > naturalnego jest w ich interesie a wychowanie dzieci kosztuje to > uzasadnione wydaje się żeby współuczestniczyli w ponoszeniu tych > kosztów Jeszcze raz: wspolne rozliczanie sie nie ma nic wspolnego z jakakolwiek prorodzinna polityka, tylko jest ulatwieniem dla naszej biurokracji. Ulgi podatkowe z powodu posiadania dzieci, to juz inna sprawa, o ktorej teraz nie dyskutujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 11:30 No cóż, uważam że jest to element polityki prorodzinnej (zresztą jedyny sensowny). By jednak nie było wątpliwości (i dyskryminacji związków homo) – jak już wielokrotnie powtarzałem – jestem za tym by odebrać przywileje podatkowe wszystkim bezdzietnym związkom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans Lipke Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.lond-hex.dynamic.dial.as9105.com 18.08.09, 11:30 Ale socjalizm w czystej formie wyłazi... masz dzieci to bierz odpowiedzialność to są twoje dzieci a nie innych i nie wyciągaj łapy do cudzej kieszeni Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 11:36 Nie ma sprawy, pod warunkiem że ci którzy nie mają dzieci nie będą później oczekiwać że te dzieci będą pracować na ich emerytury! Odkładanie środków na emeryturę nic nie da jeśli nie będzie miał kto pracować. Dlatego proszę bardzo – znieśmy wszystkie obowiązkowe (i gwarantowane przez państwo) składki/świadczenia emerytalne i zastąpmy je sankcjonowaną przez państwo umową wychowawczo-emerytalną między dziećmi a rodzicami. W takiej sytuacji nie będę miał zastrzeżeń do braku dofinansowania przyrostu naturalnego (ale też nie będę miał wyrzutów sumienia gdy ci którzy nie zapewnili sobie emerytury będą z głodu zdychać pod płotem). Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 13:58 Problem w tym iż składki obecnych emerytów zostały dawno przejedzone. I ze składek obecnie pracujących wypłacają im emerytury. Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 18:38 Oczywiście że zostały przejedzone – miały zostać przejedzone (tak działał ten system) a ci którzy je przejedli mieli przyszłym emerytom wypłacić emerytury. Ale może od początku – idea systemu emerytalnego polegała na tym że ze składek część szła na emerytury dla tych którzy już nabyli prawo do świadczeń (a wcześniej opłacali wychowanie tych z którzy składek dostali emeryturę) a druga część składek szła na odchowanie następnego pokolenia które jak zacznie pracować to z kolei przekaże część swoich składek na zwrot w postaci emerytur dla tych którzy na nie łożyli. Niestety, ludzie zawsze patrzą jak oszukać innych. Gdy nie było systemu emerytalnego to ludzie po prostu musieli odchować dzieci które gwarantowały im oparcie na starość (zwykle było to oparte o zwyczaj ale były również zawierane umowy określające kto komu i ile za co). Gdy wprowadzono system emerytalny to ludzie uniezależnili się od własnych dzieci, niestety, niemal równie szybko jak się uniezależnili to i zapomnieli o tym że do worka najpierw trzeba włożyć żeby później z niego wyjąć. Każdy chciał jak najwięcej dostać a jak najmniej włożyć – w konsekwencji posiadanie dzieci stawało się coraz droższe (dziś, pomijając lumpy które się tym nie przejmują, dziecko to niemal luksus) a zanikła motywacja do ich posiadania (bo emerytura i tak się należy). Ten system się zawalił (za mało dzieci by mogły utrzymać wielkość oczekiwanych świadczeń), wprowadzono nowy – skrajnie niewydolny, który zakończy się katastrofą. Cóż, widać musimy się uczyć na błędach. Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:16 To samo pytanie możesz zadać heteroseksualnym , którzy dzieci nie mają, lub mają jedno czy dwoje. Czemu im odpuszczasz, bo sa hetero ? Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicho_waciak Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 10:23 "to rowniez pomysl o tym ze ktos w przyszlosci bedzie musial na ciebie pracowac zeby oplacic ci emeryture i lekarstwa" OK. Ale czy nie prościej byłoby zlikwidować przymus ubezpieczeń? Dlaczego ktoś ma płacić na moja emeryturę (bez względu czy jest żonaty, mężata, dzieciaty, czy pedał), dlaczego ja mam płacić na emeryturę innych? To miałoby też wymniar demograficzny - gdy nie było obowiązkowych systemów emerytalnych ani państwa opiekuńczego najlepszym zabezpieczeniem na przyszłość były... dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans Lipke Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.lond-hex.dynamic.dial.as9105.com 18.08.09, 11:37 Po pierwsze zrezygnuj ze swojego chamskiego i wulgarnego języka pod adresem innych ludzi. Po drugie sam wypracowuje swoją emeryturę i to są moje i wyłącznie moje pieniądze. Co to za banialuki wypisujesz? Żadne twoje bachory nie będą na mnie pracować! Nie życzę sobie takich sformułowań, bo to brzmi jak bym wyciągał rękę nie po swoje a to jest oczywista nieprawda. Masz typowe socjalistyczne spojrzenie i tymi kategoriami rozumujesz. A tak na marginesie jest wystarczająca liczba heteroseksualistów żeby były dzieci więc nie martw się na zapas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.aster.pl 18.08.09, 13:37 Każdy gay pracuje płaci podtaki i pracuje na swoja emeryturę, jesli nie posiada dzieci to też jego podatki nie są dzielone na kilka osób na przyszłość tylko jeden na jednego osoboobywatela. Ty też korzystasz z podatków gayów, chodzisz za ich pieniądze do lekarza, posyłasz swoje dzieci do szkoły, jeżdzisz po polskich drogach korzystasz z komunikacji, bierzesz zasilek dla bezrobotnych jak nie masz pracy a to wszystko tez jest w częsci z podatków płaconych przez gayów, skoro jesteś taki przeciw to natychmiast zaprzestań z korzystania z tych z tych przywilejów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polaczek odebrac mu obywatelstwo!! juz! IP: *.pools.arcor-ip.net 18.08.09, 10:34 jednego glupka bedzie mniej w tym kraju kretynow!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hetero Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.icpnet.pl 18.08.09, 08:20 To co zrobili geje to zwyczajna prowokacja. Nie dziwię się Panu Cejrowskiemu, że tak zareagował, z przytoczonej relacji nie wynika żeby kogokolwiek obraził. Nie można dać się zwariować homoseksualnej mniejszości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogu. Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.08.09, 08:27 w pełni się zgadzam. A może Cejrowski powinien ich oskarżyć o molestowanie? Normalnie świat się wali... Pedały organizują prowokację a w jej wyniku (bo chyba innego wyniku się nie spodziewali) będą sądzić faceta, bo nie chciał przyjąć idiotycznych prezencików i twardo obstaje przy swoim zdaniu??? NO LUDZIE!!! Choć z drugiej strony, gejowskie środowiska znalazły sobie idealny cel do ataków - znanego homofoba - i próbują mieć swoje 5 minut. Żenada a nie prowokacja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oczy_zielone Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:01 hEJ aUTORZE SWIATŁEJ WYPOWIEDZI: CO ZROBISZ JESLI TWOJE DZIECKO/WNUK BEDZIE GEJEM? i KTOS MU NAPLUJE DOSLOWNIE LUB W PRZENOSCI - JAK TO ROBI "PAN CEJROWSKI" - W TWARZ? Gość portalu: hetero napisał(a): > To co zrobili geje to zwyczajna prowokacja. Nie dziwię się Panu > Cejrowskiemu, że tak zareagował, z przytoczonej relacji nie wynika > żeby kogokolwiek obraził. Nie można dać się zwariować homoseksualnej > mniejszości. Odpowiedz Link Zgłoś
bromva Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:20 jesli moje dziecko zostanie gejem, to jego sprawa, ale jesli bedzie lazic z jakimis transparentami, albo robic debilne prokoacje, to samo tylko sie narazi na publiczne wysmianie. sam bym mu powiedzial, ze zachowuje sie jak glupie. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 10:12 oczy_zielone napisała: > > hEJ aUTORZE SWIATŁEJ WYPOWIEDZI: CO ZROBISZ JESLI TWOJE > DZIECKO/WNUK BEDZIE GEJEM? i KTOS MU NAPLUJE DOSLOWNIE LUB W > PRZENOSCI - JAK TO ROBI "PAN CEJROWSKI" - W TWARZ? Ja tam powiedział synowi "poszedłeś dostać w ryj to dostałeś gamoniu". Odpowiedz Link Zgłoś
kissinger77 Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 08:25 Z tym "zahivione" to trochę przestrzelił. Wynika z tego, że HIV i AIDS to domena tylko osób homoseksualnych. Czy oświecony Pan Wojtek nie wie, czy też nie chce wiedzieć, że także heteroseksualiści przenoszą to kurestwo między sobą...? Ja proponuję Panu Wojtkowi trochę seksu, tak dla rozluźnienia. Biedny facio, baby nie ma, a jakby miał to też nici z seksu, bo to przecież, jak sam siebie nazywa, katol. Czyli przed ślubem...mm...Po ślubie...yhm. No ale żeby było po równo: z poglądami na demokrację zgadzam się z nim :D Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 10:21 kissinger77 napisał: > Z tym "zahivione" to trochę przestrzelił. Wynika z tego, że HIV i > AIDS to domena tylko osób homoseksualnych. Czy oświecony Pan Wojtek > nie wie, czy też nie chce wiedzieć, że także heteroseksualiści > przenoszą to kurestwo między sobą...? Oczywiście, że przenoszą natomiast homoseksualiści zawierając o wiele częściej niż osoby hetero przygodne i krótkie znajomości w celach seksualnych są od dawna zaliczani do grupy podwyższonego ryzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysek Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.aster.pl 18.08.09, 13:24 No nie wiem, badania dowodzą, że heterosesualiści kilkadziesiąt krotnie częściej korzystają z usług prostytutek niż osoby homoseksualne. Odpowiedz Link Zgłoś
monster_truck Cejrowski jest zakłamany 18.08.09, 08:27 Jeżeli jest takim homofobem i brzydzi się HIV itd. to nie powinien jeździć do Afryki gdzie duża część populacji ma HIV. Myślałem że Cejrowski jest otwartym człowiekiem ale w tym momencie dużo stracił w moich oczach. Raczej odpuszczę sobie jego programy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bujaka Re: Cejrowski jest zakłamany IP: 81.15.160.* 18.08.09, 10:57 Glupi jestes czy tylko takiego udajesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monster Re: Cejrowski jest zakłamany IP: *.c158.petrotel.pl 18.08.09, 15:17 Ty widzę że nie udajesz wsioku. Wracaj do słuchania radia ma-ryja. Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg najciemniej jest pod latarnią 18.08.09, 08:28 Pan WC nie miał jakoś problemów z własnym rozwodem (a taki katolik), a jego zachowanie i obsesja sugeruje że kto wie kto wie... nie zdziwiłbym się... Odpowiedz Link Zgłoś
bromva Re: najciemniej jest pod latarnią 18.08.09, 09:16 malo wiesz. do rozwodu zostal zmuszony przez byla zone, z punktu widzenia Cejrowskiego (a takze Boga) tego rozwodu nie bylo, i tamta babka jest ciagle jego zona. A nawet KK uznaje instytucje separacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
stasio_paluch Re: najciemniej jest pod latarnią 18.08.09, 10:03 bromva napisał: > malo wiesz. do rozwodu zostal zmuszony przez byla zone, z punktu > widzenia Cejrowskiego (a takze Boga) tego rozwodu nie bylo Ale którego Boga? Odpowiedz Link Zgłoś
bromva Re: najciemniej jest pod latarnią 18.08.09, 10:16 no czego sie glupio pytasz. to chyba jasne, ze tego, w ktorego wierzy Cejrowski (i ja tez). Odpowiedz Link Zgłoś
libra_a Re: najciemniej jest pod latarnią 18.08.09, 10:28 > malo wiesz. do rozwodu zostal zmuszony przez byla zone, z punktu widzenia > Cejrowskiego (a takze Boga) tego rozwodu nie bylo, i tamta babka jest ciagle > jego zona. > A nawet KK uznaje instytucje separacji :) Czy w takim razie KK uznaje związek z inną kobietą, w trakcie separacji z żoną? Bo z tego, co wiadomo, Cejrowski nie jest sam. I bardzo dobrze, że nie jest, ale nie bądź świętsza od papieża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OMG Re: najciemniej jest pod latarnią IP: 57.66.197.* 18.08.09, 12:49 nawet KK - nie no super autorytet ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irek33 Re: najciemniej jest pod latarnią IP: 193.28.178.* 18.08.09, 13:56 o właśnie, i jeszcze opisuje jak Indianom z tyłków kleszcze wyciągał, kto wie czy swojego kleszcza nie zapuścił.... Odpowiedz Link Zgłoś
ajavar Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 08:31 Obiecywał, że wyjedzie z kraju! Panie Cejrowski, czy można coś zrobić, żeby dotrzymał Pan słowa? Odpowiedz Link Zgłoś
incipit Brzydzę się chamstwem, cejro..cośtam powoduje 18.08.09, 08:35 Brzydzę się chamstwem, cejro..cośtam powoduje natychmiastową zmianę zacejrowanego kanału na tak długo, aż zapomnę o co chodziło, a więc na bardzo długo. Odpowiedz Link Zgłoś
maise Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 08:35 "Rzetelność" GW nie zna granic...WC kwadrans wymierzony był głównie w głupotę polityków..ale o tym pan redaktor zapomniał..trudno się dziwić..GW przecież od zawsze była członkiem grupy robiącej nagonkę na WC..parodia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogu. Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.08.09, 08:38 po prostu pan redaktor nawet nie pamięta tego programu. Zna go pewnie tylko z google'a i wikipedii i z opowiadań kolegów gejów ;) A gdy był emitowany w TV jeszcze nosem wyżej stołu nie sięgał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EM Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.173.31.97.tesatnet.pl 18.08.09, 08:38 > "Rzetelność" GW nie zna granic...WC kwadrans wymierzony był głównie w głupotę > polityków..ale o tym pan redaktor zapomniał..trudno się dziwić..GW przecież od > zawsze była członkiem grupy robiącej nagonkę na WC..parodia.. WC kwadrans wymierzony byl w kazdego, kto Cejrowskiemu nie pasowal. Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 08:56 No i co w związku z tym? Cejrowski kiedyś w swoim programie wyraźnie to przyznał. Powiedział że jego program to nie kwadrans Wartości Chrześcijańskich (WC) czy cokolwiek innego tylko kwadrans Wojciecha Cejrowskiego. Wypowiedzi tej nie da się zinterpretować inaczej jak tylko powiedzenia: „to mój program i będę w nim mówił o tym o czym mam ochotę a jak komuś się nie podoba to jego problem” – było to uczciwe. W tej chwili też jest sporo programów w których prowadzący przedstawia swoje poglądy i wszystkich innych ma w głębokim poważaniu ale nie przypominam sobie żeby ktokolwiek to szczerze przyznał, nie, teraz wszyscy starają się upozować na obiektywnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EM Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.173.31.97.tesatnet.pl 18.08.09, 09:19 Smutno, ze mylisz wolnosc wypowiedzi z prawem do obrazania innych. Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:25 Nie mylę. Cejrowski w swoim programie atakował (ba, nawet obrażał) osoby które dobrowolnie do niego przyszły (wiedziały na co się piszą) oraz osoby publiczne (nie korzystają one z takiej ochrony jak inni). Nigdy nie zaatakował nikogo innego. Podobnie zachowuje się np. Kuba Wojewódzki (tylko kierunek jest inny) którego program mnie mierzi ale skoro ludzie chcą go oglądać… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter_1000 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 08:53 Zarzucasz brak rzetelności, sam jej nie zachowując. WC Kwadrans był antyżydowski. Nie pamiętasz już incydentu na jednym z pikników czarnogrodu (czy jak się one tam zwały), organizowanego przez Cejrowskiego, gdzie reporterowi Wyborczej ściągali spodnie, aby zobaczyć kto on naprawdę jest? Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:02 Przepraszam bardzo, czy ściągnęli spodnie na pikniku czy na antenie? Nie wnikam czy Cejrowski jest antysemitą, zarzucając jednak że prowadzony przez niego program był antysemicki należałoby wskazać antysemickie treści w programie a nie poza nim. Odpowiedz Link Zgłoś
dziodu A czego się spodziewali? 18.08.09, 08:37 skoro sami mówią, że spodziewali się takiej a nie innej reakcji pana Cejrowskiego to skąd pomysł podania go do sądu? Dla mnie czysta prowokacja ze strony KPH i nic więcej Odpowiedz Link Zgłoś
lowca_trolli_online Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 08:46 cyt."Wojciech Cejrowski odrzucił prezenty, które próbowała wręczyć mu Kampania Przeciwko Homofobii. Lesbijki i geje rozważają złożenie przeciwko niemu pozwu do sądu" tak właśnie wygląda TOLERANCJA w wykonaniu homoseksualistów o której to wrzeszczą cały czas: masz prezencik... co? nie chcesz?! no to podamy cie do sądu za.. no właśnie.. za co? za to że nie wziął przezencika czy za to że uważa homoseksualizm za dewiacje (co jest zresztą zgodne z prawdą) i głośno o tym mówi? no za co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janke Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.dip.t-dialin.net 18.08.09, 09:03 Zanim zaprowadza Cejrowskiego do sadu,niech zaprowadza go do szpitala.Po przebadaniu przez psychiatrow,nalezy Cejrowskiego umyc i odziac w czyste szaty.Po polaniu dezodorantem mozna zaprowadzic C.do kadiego. Odpowiedz Link Zgłoś
oczy_zielone Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 08:54 Nie mam tolerancji dla braku tolerancji tego "czlowieka". Osoba ta zaprzecza nawet prawdom ludowym, m.in tej, że podróże kształcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www to prostak któy po polsku nie potrafi mówić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.09, 09:02 czymś trzeba zaistnieć na tym świecie, a prostactwo i głupota w tym narodzie zawsze była górą, polaczki prostaczki Odpowiedz Link Zgłoś
piq tow. zielona, a na czymżesz mianowicie polega... 19.08.09, 19:17 ...ów brak tolerancji? Czy jeżeli podejdzie do was pijaczej i zaproponuje łyczka ze swojej obślinionej flaszeczki, a wy odmówicie, to będzie brak tolerancji? Droga/i tow. zielone, każdy ma się prawo brzydzić czymkolwiek, byle nie naruszał przy tym praw ludzkich i obywatelskich. Ale o prawach ludzkich i obywatelskich to wy macie iście bolszewicko-nazistowskie pojęcie. Przykład: ten "człowiek" w cudzysłowie. Oczywiście, należy Cejrowskiego natychmiast wysłać w bydlęcym wagonie do koncentraka. Odpowiedz Link Zgłoś
czarek82 Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:01 Brzydzę się Cejrowskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zex Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: 212.244.185.* 18.08.09, 09:55 Brzydzę się gejami Odpowiedz Link Zgłoś
kordzio1 przecież tego się chyba spodziewali... 18.08.09, 09:04 Pewnie te plakaty przygotowali spontanicznie po tym co im odpowiedział? Takiej reakcji się spodziewali i sprowokowanie takiej reakcji chcieli. Jak udają się do osoby, która ma zupełnie odmienne poglądy, to chyba się nie spodziewają, że podpisze książkę ze sprzedaży której zostanie zorganizowana. Naprawdę członkowie organizacji homoseksualistów (zwykli homoseksualiści są dla mnie zwykłymi ludźmi - jedni lepszymi, drudzy gorszymi... jak to ludzie) niewiele się różnią od pajaców protestujących przed koncertem Madonny. Odpowiedz Link Zgłoś
kontemplator07 Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:05 Lubię jego programy podróżnicze w TV a z aktualnie piszących ksiażki podróżników stawiam go najwyżej. Sam podróżuję i byłem w wielu miejscach, które opisuje, mogę więc odróżnić dobre dzieło od blefu, mistyfikacji i powierzchownej konfabulacji, których wiele się spotyka w naszej literaturze podróżniczej. Ale Cejrowski jest jednym z wielu przykładów, jak należy oddzielić dzieło od autora. Ręki nie podał bym mu nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek693 Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:06 Wy się-pedały-cieszcie, że ludzie daja wam życ, a, że się brzydzą- trudno się dziwić. Ja też się brzydzę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość poznański Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: 62.121.96.* 18.08.09, 09:51 a mi jest żal ciebie i twoich rodziców szkoda słów na ciebie heteryku zapyziały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.olsztyn.vectranet.pl 18.08.09, 11:01 zamknac zahivione jadaczki-gejowskie psy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 11:40 Twoi rodzice prawdopodobnie byli heterykami. I co? Nasrasz na ich grób? Odpowiedz Link Zgłoś
georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:09 Czym różni się powiedzenie „geje to nie ludzie” od powiedzenia „homofob to nie człowiek”? Jeżeli mamy być tolerancyjni to bądźmy w obie strony. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
makakson Każdy normalny facet brzydzi się gejów 18.08.09, 09:12 Wielkie mi mecyje. Ja też się brzydzę. Pomimo tego, że geje mi nie przeszkadzają, jak chcą niech sobie sypiają ze sobą, chodzą za rączkę itp. itd. to myśl o tym wywołuje u mnie pewne obrzydzenie. Ale ich życie, ich sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
vooxa Re: Każdy normalny facet brzydzi się gejów 18.08.09, 09:56 Ja się brzydzę kiedy tzw norlalny, a przy tym niedomyty i śmierdzący, facet przechodzi koło mnie w tramwaju. Nie zastanawiam się wtedy z kim gdzie i jak co robi, jedyne co mi wówczas przychodzi do głowy na jego określenie to: świnia. To jest problem! Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Każdy normalny facet brzydzi się gejów 18.08.09, 10:48 Czyzbys byl bardzo czystym gejem? Ja rowniez nie mam nic przeciwko gejom ale nachalne i ostentacyjne pokazywanie swojej odmiennosci mierzi mnie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
po2jacz Re: Każdy normalny facet brzydzi się gejów 18.08.09, 10:54 izapomniałeś dodać, że musi być w krawacie. Bo czysty i pachnący to musi być "gość" np. Lepper. Odpowiedz Link Zgłoś
krokodyl123 Gdzie i kiedy Cejrowski atakował żydów? 18.08.09, 09:14 Tiaaa, tiawarysze agorowe bolszewiki, jeszcze antysytymyte z niego zróbcie. Co za politrucki kołek pisał ten artykuł... Odpowiedz Link Zgłoś
aardwolf A mniejszości rasowe? 18.08.09, 09:55 Miał jeden program gdzie zaprosił Murzyna żeby pokazać że nie jest rasistą. Jego programy podróznicze też jakoś nie wykazują rasizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
escott Re: A mniejszości rasowe? 18.08.09, 13:09 Nie no, zaproszenie Murzyna to bardzo, bardzo szlachetny gest. Nie każdego z nas byłoby na coś takiego stać! Odpowiedz Link Zgłoś
k_rej Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:15 Co to,trzeba lubic pedałów,jak gdzieś mnie nie chcą to nie idę tam i tyle, po co obnosic się,że obciągam koledze a on mnie. Lepiej to robic, niż na okrągło o tym gadac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RobertP Grzech sodomii ? A krewetki i małże to jesz ? IP: *.metrona.pl 18.08.09, 09:16 Skoro Cejrowski tak się kieruje wskazaniniami biblijnymi, to powinien też (oprócz gejów) zwalczać miłośników krewetek i małży. Kpł 11, 10-12 " 10 Ale każda istota wodna, która nie ma płetw albo łusek w morzach i rzekach spośród wszystkiego, co się roi w wodzie, i spośród wszystkich zwierząt wodnych, będzie dla was obrzydliwością. 11 Będą one dla was obrzydliwością, nie jedzcie ich mięsa i brzydźcie się ich padliną. 12 Wszystkie istoty wodne, które nie mają płetw albo łusek, będą dla was obrzydliwością. " Cytaty biblijne Odpowiedz Link Zgłoś
sagam0re Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:19 artykuł był chyba pisany na zamówienie bo jego wymowa nijak się ma do zamieszczonego filmu...Koleś ma też prawo do swoich poglądów - za chwilę to osoby nie zgadzające się na związki homoseksualne będą prześladowane w równym stopniu jak kiedyś geje i lesbijki: ze skrajności w skrajność Odpowiedz Link Zgłoś
escott Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 13:17 Nie, tu nie może być równowagi w rodzaju: geje spoks, osoby "niezgadzające się na związki homoseksualne" spoks. Po prostu dlatego, że "niezgadzanie się" na związki homoseksualne w bardzo poważny sposób narusza wolność osób, które chcą wstąpić w związek homoseksualny. Nie widać żadnego powodu, dla którego czyjeś widzimisię i "niezgadzanie się" dotyczące cudzego życia prywatnego miałoby być szanowane. Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie jak to, że ktoś jest w związku/związku małżeńskim z kimkolwiek mogłoby mi przeszkadzać. Osobom pozostającym w tym związku wytykanie palcami i chamskie uwagi przeszkadzają z pewnością. Forum Sherlock Holmes Blog o przygodach Sherlocka K. - choć nie brak i kąsków dla wielbicieli Oryginalnego Sherlocka Odpowiedz Link Zgłoś