Dodaj do ulubionych

Cejrowski do gejów: Brzydzę się was

18.08.09, 08:04
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • croco Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 08:10
      Cejrowski zawsze był chamem.
      • laszlo.z.hajduszoboszlo Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:08
        > Cejrowski zawsze był chamem.

Owszem byl. I nadal jest. Co wiecej jego programy podroznicze i ksiazki
        zawieraja mnostwo bledow merytorycznych. Nie lubie go ale... akurat w tej
        kwestii ma racje.
        • Gość: motyla noga Chcieli prowokacji - mają prowokację. IP: *.xdsl.centertel.pl 18.08.09, 10:03
          Oprócz tego, że WC jest chamem, to jest jeszcze nadętym bubkiem. I jego
          mentorski ton, maniera przemawiania ex cathedra są całkowicie niestrawne.

Ale tęczowe teletubisie naprawdę niech się od niego od-dolą.

Każdy ma prawo do brzydzenia się tym, co go brzydzi.
          • elucidator Re: Chcieli prowokacji - mają prowokację. 18.08.09, 10:43
            To w takim razie ja mam prawo brzydzic sie twoja homofobia.

Gość portalu: motyla noga napisał(a):

> Oprócz tego, że WC jest chamem, to jest jeszcze nadętym bubkiem. I jego
            > mentorski ton, maniera przemawiania ex cathedra są całkowicie niestrawne
            > .
            >
            > Ale tęczowe teletubisie naprawdę niech się od niego od-dolą.
            >
            > Każdy ma prawo do brzydzenia się tym, co go brzydzi.
            • georg_l Re: Chcieli prowokacji - mają prowokację. 18.08.09, 11:13
              Masz prawo brzydzić się homofobią ale czy brzydzenie się homofobią
              (w tym publiczne) jest w Polsce (i nie tylko) czymś niespotykanym?
              Czy osoby wypowiadające się na tym forum inaczej niż nakazuje
              poprawność polityczna (ale nie atakujące homoseksualistów) nie są w
              ramach walki z homofobią personalnie atakowane? I jakoś nikt nie
              protestuje.

• everettdasherbreed A w dodatku nie umie mówić po polsku: 18.08.09, 11:31
                Nie mówi się "brzydzę się was" ale "brzydzę się wami", z narzędnikiem.
                • georg_l Re: A w dodatku nie umie mówić po polsku: 18.08.09, 11:38
                  Straszne, jak on mógł dopuścić się takiej zbrodni językowej! Za to
                  zasłużył na dożywocie ciężkich robót. ;)
                  • everettdasherbreed Re: A w dodatku nie umie mówić po polsku: 18.08.09, 11:44
                    Człowiek uważający się za mentora, często występujący publicznie, powinien
                    wyrażać się poprawną polszczyzną.
                    • georg_l Re: A w dodatku nie umie mówić po polsku: 18.08.09, 11:45
                      On pokazuje drogę, widziałeś kiedy żeby drogowskaz szedł do
                      miasta? :D
                      • gacekemdk Re: A w dodatku nie umie mówić po polsku: 18.08.09, 12:31
                        Wiódł ślepy kulawego... Zresztą ciekawe jakie choróbska sam WC
                        przywlókł ze swoich podróży. Ja bym mu ręki nie podał.
                        • georg_l Re: A w dodatku nie umie mówić po polsku: 18.08.09, 12:32
                          Twoje prawo. ;)
                          • jazmig Ja też się brzydzę pederastami 19.08.09, 12:40
                            Dlatego nie dziwię się Cejrowskiemu. On uczciwie powiedział
                            zboczeńcom, że się nimi brzydzi.

GW się to nie podoba, bo ta załgana gazeta oczekuje, że wszyscy będą
                            kłamali, a tymczasem Cejrowski kłamać nie chciał.
                • zdzicho_waciak Nauczycielu, ucz się sam... 18.08.09, 12:32
                  Czasownik "brzydzić się" ma dwa znaczenia: 1. "brzydzić się" w sensie gardzić -
                  i wtedy łączy się z narzędnikiem: brzydzę się kłamstwem, brzydzę się wami; 2.
                  "brzydzić się" w sensie odczuwać fizyczny wstręt - i wtedy łączy się z
                  dopełniaczem: brzydzę się pająków, brzydzę się was. Zajrzyj do Słownika Języka
                  Polskiego.

Na przyszłość: nim zaczniesz kogoś pouczać - sprawdź, czy masz rację. W
                  odróżnieniu od Ciebie Cejrowski włada językiem polskim, a nie tylko jego
                  zubożoną, internetową odmianą...
                  • papa_s Lingwisto (jeden i drugi) 18.08.09, 12:54
                    Język nie istnieje (powtarzam z całym naciskiem istnieje) na skutek napisania słownika danego języka. W tym wypadku słownika języka polskiego. Słownik jest marną kupą papierów usiłującą modelować zjawisko w grupie etnicznej jakim jest język naturalny. Dawniej, ludzie nie posiadali słowników a nawet pisma jednak posługiwali się językami.
                    • zdzicho_waciak Re: Lingwisto (jeden i drugi) 18.08.09, 13:30
                      Masz rację, ale nie zmienia to faktu, że:

1. pewne formy zawsze uznaje się za bardziej poprawne od innych,
                      2. sposób, w jaki używamy języka świadczy o nas,

Mój przedmówca zarzucił WC stosowanie niewłaściwej formy, co miało
                      zdyskredytować rzeczonego podróżnika. Ja zwróciłem tylko uwagę, że forma, której
                      użył WC jest stosowana i uznawana za poprawną (stąd odniesienie do Słownika) i
                      fakt, że przedmówca o tym nie wie źle świadczy o nim, a nie o WC...
                      • papa_s Re: Lingwisto (jeden i drugi) 18.08.09, 16:21
                        zdzicho_waciak napisał:
                        > 1. pewne formy zawsze uznaje się za bardziej poprawne od innych,

Zawsze?
                        Kolega sie zapeńdził z wyrokowaniem na temat jenzyka.
                        Języki mają służyć do komunikowania się. Zmieniały się, zmieniają się i będą się zmieniać. O dziwo, ze sztucznymi językami, które zostały precyzyjnie zdefiniowane, dzieje się tak samo.

> 2. sposób, w jaki używamy języka świadczy o nas,
                        Niestety nie. To jak mówimy należy dostosować do grupy, w której się porozumiewamy. Górale mówią między sobą swoją gwarą. Z pozostałym porozumiewają się polszczyzną. Dajmy na to, inna grupa nadużywa wulgaryzmów to tak samo należy nadużywać (jak się potrafi) bo jeśli zaczniesz używać oficjalnej polszczyzny to popełnisz błąd.

Wracając do sedna dyskusji;) Pierwszy kolega badacz języka nie zbadał zjawiska i nie podparł się jakimkolwiek autorytatywnym źródłem. Natomiast ty nie badałeś ale zrobiłeś to drugie. Niestety, lingwistyka to nie jest matematyka czy logika. Nagrody Goedela się nie przyznaje na wsze czasy.
                        • zdzicho_waciak Re: Lingwisto (jeden i drugi) 19.08.09, 08:30
                          Czepiasz się.

"Języki mają służyć do komunikowania się. Zmieniały się, zmieniają się i będą
                          się zmieniać."

Ale każdy z nich ma zestaw reguł, pozwalające stwierdzić, że dane formy są tu i
                          teraz bardziej poprawne od innych. Lub inaczej - dane formy są uznawane za
                          bardziej poprawne od innych. To się zmienia, ale nie tak szybko jak byś chciał.

"Niestety nie. To jak mówimy należy dostosować do grupy, w której się
                          porozumiewamy. Górale mówią między sobą swoją gwarą. Z pozostałym porozumiewają
                          się polszczyzną. Dajmy na to, inna grupa nadużywa wulgaryzmów to tak samo należy
                          nadużywać (jak się potrafi) bo jeśli zaczniesz używać oficjalnej polszczyzny to
                          popełnisz błąd."

I to, co napisałeś potwierdza moja tezę - sposób używania języka świadczy o nas.
                          Niesie pewna informację - jeśli używam gwary góralskiej, to pewnie jestem
                          góralem, a jeśli nie jestem to znaczy, że gdzieś się jej nauczyłem. Zadałem
                          sobie trudu, może mieszkałem w górach. Góral to natychmiast wychwyci. Używanie
                          wulgaryzmów można usprawiedliwić sytuacją, ale ich nadużywanie może świadczyć o
                          pewnym prymitywizmie, nieumiejętności wyrażenia uczuć w inny sposób. Jeśli mówię
                          poprawną polszczyzną, używając przy tym dużego zasobu słów to pewnie jestem dość
                          wykształcony i oczytany. Itd, itp.

Język służy komunikacji, niesie informacje, ale te informacje niesie nie tylko
                          to, CO mówimy, ale również to JAK mówimy.
          • Gość: gość Re: Chcieli prowokacji - mają prowokację. IP: 195.20.110.* 18.08.09, 13:30
            Generalnie jak sobie wyobraże jak facet z facetem ten tego to też
            bierze mnie obrzydzenie. Taki odruch i tyle.
            Jednych brzydzi czernina innych kisiel na rzadko i każdy ma prawo
            się brzydzić tym co go brzydzi...
            • carlos_m Re: Chcieli prowokacji - mają prowokację. 18.08.09, 14:07
              oczywiscie, ze masz racje, kazdy ma prawo do swobodnych mysli i nie
              chodzi o to, aby kazdy lubil gejow...
              rzecz w tym, ze niektore prawa sa nadrzedne wobec innych, podstawowe
              jest prawo do zycie, wiec nawet jezeli brzydzisz sie zatrzymywaniem
              gdy jest czerwone swiatlo to niestety musisz sie podporzadkowac
              prawu drogowemu,
              tak samo jest w tym sporze, prawo do godnego traktowania jest
              wazniejsze niz prawo do wyrazania swojej opinii...
              a Cejrowski pokazal, ze jest czlowiekiem o niskiej kulturze
              osobistej, wystarczylo powiedziec, ze niestety z powodu jego
              osobistych przekonan nie moze podpisac ksiazki z taka dedykacja, ani
              przyjac prezentow, koniec kropka!
              • Gość: 159 Re: Chcieli prowokacji - mają prowokację. IP: *.icpnet.pl 19.08.09, 09:59
                Masz rację i nie masz racji. Skoro chcieli go sprowokować, o czym zresztą otwarcie mówią, to wcale mieli zamiaru potraktować go z godnością, tylko pokazać jako prymitywa i zacofanego człowieka o niskiej kulturze. To na pewno nie jest żaden pokaz szacunku. Prowokujesz - liczysz się z niemiłą kotrreakcją, bo sama prowokacja sprowadza się do braku kultury.

Natomiast wolność słowa jest również podstawowym prawem i nie można (obiektywnie) mówić o wyższości/niższości jednego z praw podstawowych nad drugim. Subiektywnie natomiast owszem, ale nie wybiórczo, raz tak, raz siak. W zależności od aktualnej potrzeby.

Cejrowski jest konsekwentny w swojej opinii i hierarchii poglądów, natomiast organizacje takie jak np. KPH stosują właśnie wybiegi z wybieraniem poglądów w zależności od sytuacji.
            • Gość: cewu Re: Chcieli prowokacji - mają prowokację. IP: *.tcd.ie 18.08.09, 16:58
              ale jak dwie dzierlatki, wiesz takie fajne, nie, no, to jak one ten
              tego, nie, najpierw wiesz, nie, tym no, jezyczkiem, a potem, no
              wiesz poluszkiem i wiesz na calego, na ten przyklad we filmie takim,
              wiesz, to, no tego, juz jest gicioch, ze az normalnie, nie?
            • Gość: wcale_nie_znawca Re: Chcieli prowokacji - mają prowokację. IP: *.icpnet.pl 20.08.09, 12:09
              A dwie babki razem i budyń na gęsto też Cię brzydzą?
          • krawiec6661 Dlaczego geje są tacy nachalni? 18.08.09, 15:47
            Popieram Cejrowskiego, z czystej przekory. Jedyne co mnie w gejach denerwuje, to
            to ich ciągłe narzucanie się... Kochaj nas i weź od nas prezencik albo cię
            pozwiemy, tak to wygląda. Może część ludzi właśnie za to was nie lubi, a nie z
            powodu orientacji.
            • pamejudd Kolejny przejaw ich niezrownowazenia. 18.08.09, 16:20
              To ludzie o chorobliwej potrzebie zwracania na siebie uwagi - stad ich teatralizowane zachowania. A ze z tej calej potrzeby wnizecania zamieszania troche im umysl przycmiewa, nic dziwnego, ze na zadna rozsadna wypowiedz ich nie stac...
            • Gość: KRIS Re: Dlaczego geje są tacy nachalni? IP: *.chello.pl 18.08.09, 20:18
              Zwric uwage trzeba ze mieli przygotowany juz transparent zakaz
              cejrowania a wiec prezent był tylko rowakcja majaca na celu
              umoliwienie wywieszenie transparentu w kontekscieodpowiedzi na
              zachowaie Cejrowskiego inaczej byłoby to uznane za atak na niego a
              tak mamy "legalna" odpowiedz na zachwoanie WC. HIPOKRYZJA i
              proweokacja szyta grubymi nicmi stawia pedziów (czy moze pedzi?)na
              równi z sbekami i tej masci cwaniaków chcacych pokaza cjy oni dobrzy
              a jacy przeciwnicy sa fe. Duza czesc społeczęństwa uwierzy bo to tez
              malo wyedukowane prostaki tyle ze hetero, któe wierza we wszystko co
              im sie pokaze i przyjmują za swoje.
              • Gość: Blekota Re: Dlaczego geje są tacy nachalni? IP: *.mgt.pl 18.08.09, 20:50
                Przeczytaj co napisałeś i napisz jeszcze raz po polsku.
                Bo nie da się czytać tego bełkotu :D
          • Gość: wcale_nie_znawca Re: Chcieli prowokacji - mają prowokację. IP: *.icpnet.pl 20.08.09, 12:07
            Jest, był i będzie nadętym bubkiem a do tego podejżewam, że lubi mieć
            nadetego bubka od czasu do czasu w sobie. Klasyczny kryptogej
        • czarny-misio wszawy mały czlowieczek 18.08.09, 10:03
          • Gość: Honor o sobie piszesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 12:03
            j.w.
            • czarny-misio o tobie, nie zauważyłeś? 18.08.09, 23:00
          • pamejudd Twój stary? 18.08.09, 13:32
            .
            • czarny-misio Re: Twój 18.08.09, 23:00
        • Gość: ja_kibic Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.lex.pl 20.08.09, 15:48
          To ma rację i jest chamem?
          Chodzi o formę czy o treść wypowiedzi Pana Cejrowskiego?
      • Gość: kobieta Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.spray.net.pl 18.08.09, 09:56
        nie kazdy musi lubic gejów , ja też ich nie lubie i uważam ze nie powinni sie
        afiszowac ze swoimi skołonnościami... mam syna i nie chciałabym żeby
        kiedykolwiek zaczepiał go jakis gej!
        • gulcia77 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:58
          A co zrobisz, jeśli syn powie mamo, jestem gejem_
          • georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 10:05
            Jeśli to będzie jego decyzja to po prostu będzie to jego decyzja.
            Jeśli natomiast będzie to efekt propagandy czy być może wręcz mody
            to zdecydowanie nie będę zadowolony.

Możliwość posiadania dzieci w związku jest pewną wartością, dlatego
            też nie uważam żeby w prezentowaniu postaw homo i hetero powinna być
            równowaga – nie, nie powinno jej być (chociaż zgadzam się że nie
            należy postaw homo jakoś szczególnie zwalczać – wystarczy nie
            promować). Jeśli w takiej sytuacji mój (potencjalny) syn uzna że
            jest homo to nie ma sprawy. Jeśli jednak uzna tak bo wszyscy w około
            będą mówić że tak jest fajnie to jak już wspomniałem nie spodoba mi
            się to.
            • bnch Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 10:32
              Co ty pie...sz? Jakiej mody, jakiej propagandy? To nie jest ku... kupowanie spodni danej marki w sklepie, tylko coś co masz w sobie. Wybór nie należy do Ciebie. Jak Ty sobie to wyobrażasz? Spotkam Biedronia na ulicy, pogadam z nim i kolejną rzeczą, którą zrobię to zadzwonię do swojej dziewczyny i powiem: -Skarbie wyprowadzam się, bo Robert Biedroń przedstawił mi profity z bycia homo i postanowiłem Cię zamienić na Eltona Johna. No ja pierdzielę, skąd Wy czerpiecie swoją wiedzę o mniejszościach seksualnych? Od jakiegoś wiejskiego klechy?
              • georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 10:42
                Czy możemy trochę kulturalniej? Wolę z dyskusją nie schodzić do
                rynsztoka, darujmy więc sobie sformułowania w stylu „pie...sz” i
                personalne ataki.

Homoseksualiści często twierdzą że atakują ich głównie ludzie którzy
                sami nie są pewni swojej orientacji (hetero). Jeśli przyjąć ten
                pogląd to oczywisty staje się wniosek że orientacja seksualna nie
                jest jednoznaczna w chwili urodzenia tylko podlega kształtowaniu a
                skoro tak to przedstawianie w pozytywnym świetle orientacji homo
                może ją promować.
                • maruda.r Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 11:12
                  georg_l napisał:

> Homoseksualiści często twierdzą że atakują ich głównie ludzie którzy
                  > sami nie są pewni swojej orientacji (hetero). Jeśli przyjąć ten
                  > pogląd to oczywisty staje się wniosek że orientacja seksualna nie
                  > jest jednoznaczna w chwili urodzenia tylko podlega kształtowaniu a
                  > skoro tak to przedstawianie w pozytywnym świetle orientacji homo
                  > może ją promować.

Niepewność orientacji tłumaczy się jako spektrum proporcji, która podobno jest w
                  każdym człowieku. Jedni mają proporcję hetero/homo 90/10, a inni 60/40. Siłą
                  rzeczy, ci drudzy mogą być mniej pewni swojej orientacji i w sprzyjających
                  okolicznościach mogą łatwiej ulec innej, niż dominująca, orientacji. Sama jednak
                  proporcja nie ulega zmianie.

Człowiekowi obdarzonemu talentem muzycznym łatwiej zostać wirtuozem, niż temu,
                  który jest beztalenciem. Nawet największa ilość ćwiczeń (analogia promocji) nie
                  uczyni z beztalencia wirtuoza.

To uproszczenie, ale wystarczające, by podważyć tzw. mit promocji.

• georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 11:19
                    Nie, nie podważasz „mit promocji”, wręcz przeciwnie, potwierdzasz
                    go. ;)
                    Jeśli akceptujesz (podobnie zresztą jak i ja) pogląd że cechy
                    (decydujące o orientacji) mogą mieć różne nasilenie to musisz się
                    zgodzić że może zdarzyć się przypadek w którym wystąpią w
                    proporcjach 50/50. Jeśli więc tak będzie to zdecydują inne czynniki –
                    np. wychowanie, ogólne stanowisko otoczenia itp.
                    Jeśli przyjmiemy że otoczenie może wpływać na orientację (a że może
                    pokazałem zdanie wyżej) np. dodając (i odejmując z drugiej strony)
                    10 punktów to będziemy mieli sporą grupę osób które dzięki temu będą
                    miały taką a nie inną orientację. W związku z tym mówienie o
                    propagandzie uważam za w pełni uzasadnione.

• Gość: engel Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.acn.waw.pl 18.08.09, 11:30
                      na moje proporcja 50/50 nazywa się biseksualizm
                      • georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 11:44
                        A 51/49 już nie? A 52/48, a może 60/40?
                        Odnoszę wrażenie że przypadki w których omawiane cechy występują w
                        stosunku 100/0 są raczej rzadkością. Nie uważam jednak by osoby o
                        nieskrajnym doborze cech były biseksualne. Biseksualizm uważam za
                        orientację tak samo jak homo czy hetero – ukształtowała się ona tak
                        samo w oparciu o cechy, wpływ otoczenia itd. Jest to jednak
                        ukształtowana orientacja a nie przypadkowy dobór cech.
                        • exible Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 12:27
                          Tak czy owak, moim skromnym zdaniem słowo "promocja" jest nie na miejscu. Spójrz, czy w krajach takich jak Holandia czy Wielka Brytania odsetek osób homoseksualnych wzrósł na przestrzeni kilkudziesięciu lat z powodu tejże "promocji"? Owszem, tam obecnie śmiało można przyznać się do tego że jest się homoseksualistą czy lesbijką, czasem nawet nie trzeba tego robić, to po prostu widać, często po stylu ubierania się, kolczykach... Ale mimo tego faktu idę o zakład że osób homo procentowo jest mniej więcej tyle samo ile w Polsce. Tyle że w Polsce większość siedzi cicho bo boi się reakcji otoczenia, są też "krzykacze"... A gdyby to wypośrodkować?
                          Bo takie akcje jak z Cejrowskim nie przyniosą Kampanii Przeciw Homofobii żadnych korzyści. Tak jak ktoś wcześniej napisał, facet ma prawo się brzydzić i nic albo nikt nie sprawi że przestanie.
                          • georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 12:41
                            Wypośrodkować!!! Tak, dokładnie tak!!!
                            Inną sprawą jest to jak rozumiemy wypośrodkowanie, dla mnie jest to
                            z jednej strony tolerancja względem sposobu życia jaki wybrali
                            homoseksualiści a z drugiej strony nie narzucanie tego sposobu
                            innym.
                            Dlatego też uważam że słusznie została ukarana jakaś kobieta która
                            zachowywała się agresywnie względem jakiegoś homoseksualisty (o ile
                            oczywiście fakty były takie jak przedstawiono). Nie widzę jednak
                            uzasadnienia dla manifestowania tego rodzaju odmienności na
                            pochodach czy w czytankach dla dzieci.
                            Oczywiście rozumiem że pochody są reakcją na agresję a ta z kolei
                            jest między innymi reakcją na pochody, moim zdaniem czas jednak
                            skończyć tę zabawę z obu stron.
                            • exible Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 12:56
                              > Inną sprawą jest to jak rozumiemy wypośrodkowanie, dla mnie jest to
                              > z jednej strony tolerancja względem sposobu życia jaki wybrali
                              > homoseksualiści a z drugiej strony nie narzucanie tego sposobu
                              > innym.

"Sposobu życia jaki wybrali homoseksualiści" - niestety Drogi Kolego ale muszę zaprotestować - to nie jest kwestia wyboru.
                              A tym bardziej "narzucanie" "tego sposobu" innym...

Co do pozostałej części Twojego wpisu, pokrywa się ona z moimi poglądami, zwłaszcza zasada akcji i rekacji :)
                              Na krzykactwie i straszeniu sądami za byle co KPF daleko nie zajedzie.

• georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 13:09
                                Zgadzam się że orientacja kształtuje się sama (w tym sensie to było
                                przejęzyczenie, czy raczej nieprecyzyjne wypowiedzenie się). Cała
                                reszta jest świadomym wyborem (np. o ilości partnerów).
                                • exible Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 13:25
                                  eorg_l napisał:

> Zgadzam się że orientacja kształtuje się sama (w tym sensie to było
                                  > przejęzyczenie, czy raczej nieprecyzyjne wypowiedzenie się). Cała
                                  > reszta jest świadomym wyborem (np. o ilości partnerów)

OK, zatem czym jest "cała reszta" poza ilością partnerów? Możesz doprecyzować?

Pytam dlatego że oczywistym jest że również niektóre osoby heteroseksualne mają skłonności do liczebności... ;)

A osoba homoseksualna, cóż, chyba częściej korzysta z nadarzającej się okazji (populacja homo < populacja hetero).
                                  • georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 13:33
                                    Dobre pytanie. Na tę chwilę trudno mi doprecyzować czym jeszcze może
                                    być ta reszta.

Co się zaś tyczy ilości partnerów – tak, większa ilość partnerów
                                    oczywiście nie jest w żaden sposób związana tylko z
                                    homoseksualistami, tu w szerszym ujęciu pisałem o tolerowaniu
                                    takiego czy innego (wybranego) stylu życia (na szczególnym przypadku
                                    homoseksualistów w odniesieniu do ogółu). ;) Ufff, wybrnąłem, moja
                                    wypowiedź zachowała spójność. :D
                            • carlos_m Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 14:25
                              zgadzam sie z Toba calkowicie, ze te wszystkie protesty i akcje
                              powinny sie skonczyc, przyznajmy prawa gejom do zawierania zwiazkow,
                              przestanmy pokazywac ich palcem i zaakceptujmy, a protesty sie
                              skoncza...
                    • maruda.r Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 14:13
                      georg_l napisał:

> Nie, nie podważasz „mit promocji”, wręcz przeciwnie, potwierdzasz
                      > go. ;)

Gdybym potwierdzał, to teza brzmiałby następująco: promocją można zmienić
                      proporcję z 90/10 na 60/40. Do szkoły nie chodziłeś, że nie rozumiesz tak
                      prostych rzeczy?

• foebe jedyny słuszny komentarz 18.08.09, 22:34
                      > Nie, nie podważasz „mit promocji”, wręcz przeciwnie, potwierdzasz
                      > go. ;)
                      > Jeśli akceptujesz (podobnie zresztą jak i ja) pogląd że cechy
                      > (decydujące o orientacji) mogą mieć różne nasilenie to musisz się
                      > zgodzić że może zdarzyć się przypadek w którym wystąpią w
                      > proporcjach 50/50. Jeśli więc tak będzie to zdecydują inne czynniki –
                      > np. wychowanie, ogólne stanowisko otoczenia itp.

To, z kim chodzę do łóżka zależy od tego, kogo kocham.
              • Gość: mrblack Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.09, 12:49
                Wszyscy a przynajmniej większość wie,że człowiekiem można
                manipulować i co więcej kształtować go.Inaczej nie było by problemu
                fanatyzmu.Chyba,że np. komunistą,faszystą,terrorystą itp. człowiek
                się rodzi.Lepiej sie zastanów co wypisujesz,bo do tej pory wygląda
                na to jakbyś się z choinki przed chwilą urwał.
              • princessofbabylon Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 16:20

bnch napisał:

> Co ty pie...sz? Jakiej mody, jakiej propagandy? To nie jest ku...
                kupowanie spo
                > dni danej marki w sklepie, tylko coś co masz w sobie. Wybór nie
                należy do Ciebi
                > e. Jak Ty sobie to wyobrażasz? Spotkam Biedronia na ulicy, pogadam
                z nim i kole
                > jną rzeczą, którą zrobię to zadzwonię do swojej dziewczyny i
                powiem: -Skarbie w
                > yprowadzam się, bo Robert Biedroń przedstawił mi profity z bycia
                homo i postano
                > wiłem Cię zamienić na Eltona Johna. No ja pierdzielę, skąd Wy
                czerpiecie swoją
                > wiedzę o mniejszościach seksualnych? Od jakiegoś wiejskiego klechy?

Dobrze napisane. I nie dziwię się Twej irytacji.
            • pavle Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 10:34
              > Jeśli to będzie jego decyzja to po prostu będzie to
              > jego decyzja. Jeśli natomiast będzie to efekt propagandy czy
              > być może wręcz mody to zdecydowanie nie będę zadowolony.

Musisz się nauczyć, że to nie jest kwestia decyzji. To tak samo,
              jak kolor oczu czy uzdolnienia do matematyki. Przychodzi samo.

Wyobrażasz sobie, żebyś Ty mógł podjąć któregoś dnia decyzję:
              "w modzie jest homo, więc i ja od dziś zostanę"? Nie, prawda?
              Bo to nie jest kwestia decyzji.
              • georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 10:50
                Oczywiście, to nie jest kwestia świadomej decyzji, uważam jednak że
                taka czy inna orientacja seksualna nie jest uzależniona wyłącznie od
                właściwości mózgu ale również od jej kształtowania w procesie
                wychowania. To tak jak ze smakiem – różne rzeczy różnym ludziom
                smakują ale nie są to tylko indywidualne właściwości danej osoby ale
                również wpływ jej otoczenia.
                Często homoseksualiści zarzucają swoim wrogom że sami nie są pewni
                swojej orientacji seksualnej (i stąd u nich agresja), jeśli tak to
                łatwo dojść do wniosku że orientacja seksualna w pewnym stopniu
                podlega kształtowaniu przez otoczenie. Nie jestem w stanie
                stwierdzić jaki wpływ na orientację seksualną ma otoczenie niemniej
                musi on być zauważalny (gdyż inaczej nie warto byłoby wspominać o
                tych niepewnych).
                • Gość: mrblack Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.09, 11:06
                  georg_l rozsądne są Twoje słowa i obiektywne podejście do problemu.W
                  pełni podzielam Twoje zdanie.Mózg człowieka,zwłaszcza młodego można
                  kształtować i wpływ otoczenia nie jest bez znaczenia.Pozdawiam.
                  • georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 11:08
                    Cieszę się, bo zwykle dostaje mi się od obu stron.

Pozdrawiam
                    Georg Lipke
                    • magicbox Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 12:18
                      Ja również z przyjemnością czytanm twoje wypowiedzi i zgadzam się w 100%

Tolerancja - tak
                      Promocja - nie
                      • carlos_m Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 14:42
                        mi tez bardzo podoba sie Wasza merytowyczna dyskusja, ktorych ze
                        swieca szukac na forach,
                        temat nie jest latwy, tak jak skomplikowana jest psychika ludzka...
                        ja tez jestem przeciwny promocji, zastanawiam sie tylko jaka
                        homoseksualisci moga walczyc o swoje prawa, wedlug mnie bez rozglosu
                        sie nie obejdzie, moze te wszystkie parady, prowokacje to jedyna
                        metoda, bo wyobrazcie sobie, organizacje homo organizuja seminarium,
                        aby przekonywac, ze sa normalni, powinni miec prawa do legalizacji
                        zwiazkow itp, czy spoleczenstwo licznie stawiloby sie na takim
                        wydarzeniu, czy ktos oprocz MW z bejsbolami by przyszedl?
                        mysle, ze nie...
                        promocja, zaczyna sie wedlug mnie kiedy zaczyna sie mowic, ze homo
                        jest lepsze niz hetero i zgadzam sie, ze nie mozna przeginac tez w
                        druga strone....
                        • magicbox Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 15:07
                          carlos_m napisał:

> ja tez jestem przeciwny promocji, zastanawiam sie tylko jaka
                          > homoseksualisci moga walczyc o swoje prawa, wedlug mnie bez rozglosu
                          > sie nie obejdzie, moze te wszystkie parady, prowokacje to jedyna
                          > metoda, bo wyobrazcie sobie, organizacje homo organizuja seminarium,
                          > aby przekonywac, ze sa normalni, powinni miec prawa do legalizacji
                          > zwiazkow itp,

Jeśli spojrzy się w jaki sposób organizowane są takie parady to odnosi się
                          wrażenie że chodzi wyłącznie o wywołanie konfliktu a tym samym zdobycie rozgłosu
                          czyli promocję poprzez prowokowanie.
                          Zwróć uwagę jak manifestują na przykład rowerzyści walcząc o rozbudowę
                          infrastruktury (tzw. Masa Krytyczna) - oni nie jeżdżą na rowerach nago ani nawet
                          w bieliźnie żeby zwrócić na siebie uwagę i zgorszyć ewentualnych odbiorców
                          przekazu. Środowisko gejowskie (a właściwie aktywiści gejowscy) chce być
                          traktowane jak normalni ale zachowuje się nienormalnie (obscenicznie, prowokacyjnie)

czy spoleczenstwo licznie stawiloby sie na takim
                          > wydarzeniu, czy ktos oprocz MW z bejsbolami by przyszedl?

Seminarium z samego założenia nie służy raczej edukacji mas lecz wybranych
                          jednostek mających pewne możliwości wpływu na społeczeństwo (politycy, naukowcy)
                          lub szczególnie zaangażowanych.
                          Prostakom z bejsbolami nie robi różnicy czy obiją pederastę, ateistę czy
                          wykształciucha - oni biją bo ktoś jest inny niż oni i dlatego że się ich boją.
                          To wyraz bezsilności materii nad ludzką myślą.

> mysle, ze nie...
                          > promocja, zaczyna sie wedlug mnie kiedy zaczyna sie mowic, ze homo
                          > jest lepsze niz hetero i zgadzam sie, ze nie mozna przeginac tez w
                          > druga strone....

Tu się nie zgodzę. Promocja to rodzaj zafałszowania rzeczywistości. Tak naprawdę
                          geje w Polsce wcale nie są dyskryminowani przez większość społeczeństwa a
                          jedynie przez nieliczną grupę fanatyków i prostaków. Starają się oni jednak
                          stworzyć coś na wzór martyrologii gejowskiej aby wykorzystywać to do zdobywania
                          coraz większego wpływu na życie społeczne. Promocja owa służy także do
                          powiększania środowiska gejowskiego poprzez kreowanie mody na homoseksualizm w
                          sród młodych ludzi podatnych na wszelkie bodźce z otoczenia.
                          • dziodu Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 15:15
                            Racja. Pytanie, które przewija się już w wielu poprzednich wypowiedziach -
                            jakiegoż to zachowania członkowie (nomen omen) KPH spodziewali się po p.
                            Cejrowskim, który nieraz w sposób dalece odbiegający od od przyjętych norm,
                            dawał wyraz swoim przekonaniom? A do wszystkich, którzy pałają świętym
                            oburzeniem na zbyt mocne słowa (w moim odczuciu zbyt mocne) przypominam
                            przeróżne parady homoseksualistów. Reasumując - podpisuję się obiema rękami pod
                            słowami kolegi magicboxa a do wszelkich czlonków/sympatyków KPH mam pytanie -
                            czy nie uważacie, że ze strony KPH była to po prostu tania prowakacja?
                          • carlos_m Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 15:27
                            magicbox napisał:

> Jeśli spojrzy się w jaki sposób organizowane są takie parady to
                            odnosi się
                            > wrażenie że chodzi wyłącznie o wywołanie konfliktu a tym samym
                            zdobycie rozgłos
                            > u
                            > czyli promocję poprzez prowokowanie.
                            > Zwróć uwagę jak manifestują na przykład rowerzyści walcząc o
                            rozbudowę
                            > infrastruktury (tzw. Masa Krytyczna) - oni nie jeżdżą na rowerach
                            nago ani nawe
                            > t
                            > w bieliźnie żeby zwrócić na siebie uwagę i zgorszyć ewentualnych
                            odbiorców
                            > przekazu. Środowisko gejowskie (a właściwie aktywiści gejowscy)
                            chce być
                            > traktowane jak normalni ale zachowuje się nienormalnie
                            (obscenicznie, prowokacy
                            > jnie)

- tez uwazam, ze polnadzy tanczacy mezczyzni sa nastawieni na
                            prowokacje i tez mi sie to nie podoba,
                            bylem kiedys na paradzie rownosci i to nie byla glowna grupa osob
                            protestujacych, mam takze wrazenie, ze sami gejowie sa podzieleni w
                            sprawie formy protesu.

- w jaki sposob Twoim zdaniem gejowie powinni walczyc o swoje prawa?

>
                            > Tu się nie zgodzę. Promocja to rodzaj zafałszowania
                            rzeczywistości. Tak naprawd
                            > ę
                            > geje w Polsce wcale nie są dyskryminowani przez większość
                            społeczeństwa a
                            > jedynie przez nieliczną grupę fanatyków i prostaków. Starają się
                            oni jednak
                            > stworzyć coś na wzór martyrologii gejowskiej aby wykorzystywać to
                            do zdobywania
                            > coraz większego wpływu na życie społeczne. Promocja owa służy
                            także do
                            > powiększania środowiska gejowskiego poprzez kreowanie mody na
                            homoseksualizm w
                            > sród młodych ludzi podatnych na wszelkie bodźce z otoczenia.

- tu ja sie z Toba nie zgodze, niechec do gejow jest wszechobecna,
                            poczawszy od Radia Maryja (pewnie z 1-2mln sluchaczy) poprzez
                            kosciol katolicki (kazania, wypowiedzi publiczne itp), sasiadow,
                            kolegow z pracy itp, nawet moim dobrze wyksztalceni znajomi "jada"
                            ostro w gejow, osobiscie znam kilka par i ich sytuacja nie wyglada
                            rozowo...
                            - jestem przekonany, ze odsetek gejow jest taki sam w kazdym
                            spoleczenstwie (taki sam w Holandii jak i w Belgii), roznica jest
                            tylko w ilosci osob ktore zyja zgodnie z wlasna natura i sie nie
                            mecza,
                            - to jest caly problem, wielu z nas uwaza, ze tym sie mozna zarazic,
                            no i ze nasza corka, syn przyjdzie i powie, jestem homo, kiedy my
                            wolelibysmy, aby zyla przeciwko swojej naturze, byla nieszczesliwa,
                            aby tylko nikt nie powiedzial, "hej stary czy to prawda, ze Twoj syn
                            jest pedalem", tu Tkwi problem, boimy sie o siebie i jestesmy gotowi
                            w swojej obronie krzywdzic innych
                • Gość: FanAntonio Choroba też nie jest wyborem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 11:53
                  ...tak zwykle bywa. Ale grypę człowiek leczy bez zająknięcia, dlaczego nie robić
                  tego z pederastią? To tylko ZABURZENIE seksualne. I wbrew homopropagandzie geny
                  niewiele tu mają do powiedzenia.
                  • georg_l Re: Choroba też nie jest wyborem 18.08.09, 11:59
                    Nie jestem przekonany czy homoseksualizm jest chorobą (ewentualnie
                    upośledzeniem), dopuszczam i taką możliwość ale tylko dopuszczam.
                    Jeśli jednak nawet przyjmiemy że homoseksualizm jest zaburzeniem
                    (upośledzeniem) to pytanie jakie mamy prawo domagać się leczenia
                    (skorygowania) go?
                    Homoseksualizm (jeśli traktować go jako chorobę) nie jest groźny (o
                    ile nie jest promowany), nie widzę więc żadnego uzasadnienia by go
                    zwalczać (leczyć).
                    • Gość: FanAn A AIDS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 12:08
                      Za rozplenienie się tej choroby można w głównej mierze podziękować pederastom.
                      Do niedawna oni i narkomani byli głównymi nosicielami HIV. Dzięki tym bydlakom
                      normalny człowiek może w szpitalu to złapać.
                      • georg_l Re: A AIDS? 18.08.09, 12:15
                        Bez przesady, wolne związki hetero w równym stopniu sprzyjają
                        rozprzestrzenianiu się tego wirusa a narkomani to nie to samo co
                        homoseksualiści.
                        Faktem jednak jest że gdyby wyeliminować narkomanię i ograniczyć
                        ilość (ilość, nie rodzaj) partnerów seksualnych to rozwój tej
                        choroby zostałby w znacznym stopniu zatrzymany.
                        • Gość: GRID Re: A AIDS? IP: 78.8.105.* 18.08.09, 15:37
                          Gay-Related Immunodeficiency Syndrome

tak się ta choroba nazywała, zanim nadano jej politycznie poprawną nazwę.

• swiety_76 Re: A AIDS? 18.08.09, 16:43
                          Faktem również jest że rozwiązłość seksualna bardziej dotyczy
                          związków homoseksualnych niż heteroseksualnych (przynajmniej taki
                          jest stereotyp). Homo są bardziej skłonni wkładać kutasa gdzie
                          popadnie niż hetero. Dlatego AIDS wśród tej grupy zebrał największe
                          żniwo.
                    • magicbox Re: Choroba też nie jest wyborem 18.08.09, 12:23
                      Przecież leczenie rzadko kiedy bywa przymusowe o ile choroba nie jest
                      niebezpieczna dla otoczenia. Leczenie homoseksualizmu powinno być dobrowolne.
                      Natomiast jego promowanie to odpowiednik świadomego rozprzestrzeniania tej
                      choroby i powinno być piętnowane i ograniczane.
                      • magicbox Re: Choroba też nie jest wyborem 18.08.09, 12:25
                        forum.gazeta.pl/forum/w,29,97980005,97980005,Homoseksualizm_to_NIE_jest_choroba_dowod.html
                      • georg_l Re: Choroba też nie jest wyborem 18.08.09, 12:31
                        Stąd też chyba każdy homoseksualista który uzna że jest chory i
                        będzie chciał się leczyć może liczyć na pomoc. Wiedza o tym że taka
                        pomoc jest możliwa jest powszechnie dostępna, tutaj uważam że dalsze
                        promowanie sprawy leczenia jest tożsame z promowaniem tej
                        orientacji. Kto będzie chciał to skorzysta.
                      • Gość: wuce Re: Choroba też nie jest wyborem IP: *.tcd.ie 18.08.09, 17:48
                        dokladnie, o jakze wielce oswiecony magicbox!
                        ja zaczalbym od lekkich elektrowstrzasow i okreslonych dawek
                        relanium i pernazinum, jezeli to okazaloby sie malo skuteczne,
                        moznaby wprowadzic perswazje fizyczna z uzyciem narzedzi w
                        niektorych przypdkach (dzieki temu wiele osob mogloby znalezc
                        zatrudnienie i odciazyc rynek pracy), w ostatecznosci rozwiazaniem
                        bylaby labotomia polaczona ze steryzlizacja, ktorej koszty pokrylby
                        leczony pracujac np. przy zaladunku do wagaonow niechcacych sie
                        poddac leczeniu pacjentow, ktorzy zostaliby wyslani na
                        resocjazlizacje orientacyjno-zachecajaca, bo przeciez wiadomo,
                        wszyscy powinny sie leczec z tej choroby, nawet jak o tym nie
                        wiedza, to powinno sie ich zachecic wszelkimi mozliwymi
                        sposobami,zeby w koncu zechcieli. wzrost hodowli wytresowanych
                        owczarkow niemieckich i alzackich, a tazke odpowiednie szkolenia dla
                        zachecajach bylyby kolejnym profitem owego przedsiewziecia, ktory
                        znacznie odciazylby rynek pracy.
                        o wielce oswiecony magicbox! jakie bede twe kolejne dyrektywy?
                        powiedz, a podazac za toba bedziemy!
                    • Gość: q Re: Choroba też nie jest wyborem IP: *.chello.pl 18.08.09, 12:33
                      Czy równe prawa to promocja?
                      • georg_l Re: Choroba też nie jest wyborem 18.08.09, 12:44
                        Czy głusi mają mieć równe prawa?
                        Jakiś czas temu głośna była sprawa pewnego głuchego małżeństwa
                        któremu urodziła się córeczka – rodzice zażądali by pozbawić ją
                        słuchu gdyż nie są w stanie wychowywać ją w obcym dla nich świecie
                        słyszących.
                        Głusi są takimi samymi ludźmi jak inni i mają takie same prawa, czy
                        to jednak ma oznaczać zgodę na promocję głuchoty? ;)
                  • Gość: Ya Re: Choroba też nie jest wyborem IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 18.08.09, 12:34

Gość portalu: FanAntonio napisał(a):

> ...tak zwykle bywa. Ale grypę człowiek leczy bez zająknięcia, dlaczego nie robi
                    > ć
                    > tego z pederastią? To tylko ZABURZENIE seksualne. I wbrew homopropagandzie geny
                    > niewiele tu mają do powiedzenia.
                    Ty to pewnie z głuchej puszczy jesteś. Gdybyś miał sąsiada takiego, to pewnie
                    dowiedziawszy się (potajemnie, bo bałby się tego ujawnić) to byś go pewnie
                    ukamienował. Tak jak ksiądz proboszcz każe.
              • Gość: mrblack Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.09, 13:27
                Myślę,że jest to możliwe.Zjawiska wystepujące w niektórych
                środowiskach np.w biznesie filmu temu świadczą.Są tacy co dla bycia
                na topie zrobią wszystko :)
            • elucidator Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 11:00
              To nie jest sprawa decyzji czy wlasnego wyboru. Ludzie tak sie rodza.

georg_l napisał:

> Jeśli to będzie jego decyzja to po prostu będzie to jego decyzja.
              > Jeśli natomiast będzie to efekt propagandy czy być może wręcz mody
              > to zdecydowanie nie będę zadowolony.
              >
              > Możliwość posiadania dzieci w związku jest pewną wartością, dlatego
              > też nie uważam żeby w prezentowaniu postaw homo i hetero powinna być
              > równowaga – nie, nie powinno jej być (chociaż zgadzam się że nie
              > należy postaw homo jakoś szczególnie zwalczać – wystarczy nie
              > promować). Jeśli w takiej sytuacji mój (potencjalny) syn uzna że
              > jest homo to nie ma sprawy. Jeśli jednak uzna tak bo wszyscy w około
              > będą mówić że tak jest fajnie to jak już wspomniałem nie spodoba mi
              > się to.
              • georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 11:05
                Nie, trzeci raz nie będę tego pisał, przeczytaj jedną z dwóch moich
                odpowiedzi wyżej. Np.
                forum.gazeta.pl/forum/w,67,99115415,99122338,Re_Cejrowski_do_gejow_Brzydze_sie_was.html
                • Gość: mrblack Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.09, 11:25
                  Haha...niestety powtarzać możesz bez końca.Tu nie ma dyskusji
                  tu "albo jesteś z nami albo przeciw nam".Teraz postawy hetero zdają
                  się być nienaturalne.
            • 0mena Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 19.08.09, 21:05
              Mam dokładnie takie samo zdanie
          • Gość: motyla noga Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.xdsl.centertel.pl 18.08.09, 10:10
            Prawdopodobnie powie mu: synu, jeśli możesz, nie biegaj po ulicy wysztafirowany
            jak Bruno. Zapewne tak samo przestrzegałaby córkę przed tipsiarstwem.

Kwestia smaku.
        • stasio_paluch Zaczepi go nie raz i nie dwa, nie pękaj. 18.08.09, 10:01
          Pogódź się z tym, ze statystyką nie wygrasz. A Cejrowski to kawał
          buca. Hańba, że tak ograniczeni ludzie pałętaja się po mediach.
          • Gość: Piter Że co proszę?Zaczepianie młodzieńców przez gejów IP: 195.216.123.* 18.08.09, 10:20
            uważasz za normalne? Chciałbyś być tak zaczepiany czy może sam tak
            robisz skoro masz tyle aprobaty dla takich zachowań ? Obrzydliwemu
            nachalnemu pedalstwu mówimy NIE !
            • stasio_paluch Re: Że co proszę?Zaczepianie młodzieńców przez ge 18.08.09, 10:32
              Nie gorączkuj się. Przeciez i ciebie geje zaczepiają. Pytaja sie o
              godzinę, proszą o papierosa, wskazanie drogi albo zajęcie miejsca w
              kolejce - nawet o tym nie wiesz, mijasz ich codziennie. Uprzedzony
              jestes, bo "zaczepienie" dla ciebei równa się "uwodzenie" albo
              jeszcze cos gorszego. Weź to sobie przemysl na spokojnie, bo
              kipniesz z nerwów.
              • pavle Re: Że co proszę?Zaczepianie młodzieńców przez ge 18.08.09, 10:36
                > Nie gorączkuj się. Przeciez i ciebie geje zaczepiają.

Cooo? Takiego buca?! NIGDY! :-)

A Cejrowskiego zdaje się lesbijki akurat zaczepiały.
              • Gość: Piter Ominąłeś kontekst wypowiedzi IP: 195.216.123.* 18.08.09, 12:12
                przeczytaj sobie raz jeszcze co napisała wyżej kobieta ,na pewno nie
                miała na myśli pytania o godzinę przez nieznajomego
        • bnch Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 10:28
          Przykro, że syn ma głupią matkę. Jeśli Twój syn przyszedł na świat jako gej, to gejem jest. Jeśli nie, to nie ma formy agitacji, która byłaby go skłonna przekonać, że fajniej jest być z facetem, niż kobietą. Czy Wy homofobusy macie jakieś problemy z własną tożsamością seksualną, bo mi jako heteroseksualnemu facetowi geje nie przeszkadzają i mają prawo mówić o sobie.
        • elucidator Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 10:58
          A co bedzie jak sie okaze ze twoj syn jest gejem ?

Gość portalu: kobieta napisał(a):

> nie kazdy musi lubic gejów , ja też ich nie lubie i uważam ze nie powinni sie
          > afiszowac ze swoimi skołonnościami... mam syna i nie chciałabym żeby
          > kiedykolwiek zaczepiał go jakis gej!
        • carlos_m Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 14:17
          a ja mam corke i niechialbym, aby kiedykolwiek zaczepial ja zaden
          mezczyzna, to jest wlasnie hipokryzja, jaka jest roznica, oba
          zjawiska sa rownie naganne...
          krotkie pytanie, co jest gorsze:
          - kobieta zgwalcona przez mezczyzne
          - mezczyzna zgwalcony przez mezczyzne
          - kobieta zgwalcona przez kobiete
          - mezczyzna zgwalcony przez kobiete
      • szekby Brawo WC 18.08.09, 13:08
        Brawo WC . KAZDY MA PRAWO myśleć co chce i mówić o tym . I o tym że
        tzw geje , dawniej pederaści mi się nie podobają . I tego właśnie
        ci tzw. poprawni a między innymi i gazeta wybiórcza nie lubi . Że
        ktoś śmie powiedzieć że nie lubi tego co ona .Nikt nie namawia do
        nienawiści ale ja mam prawo i każdy w tym kraju powiedzieć że to mi
        się nie podoba . No i to jest groźne . Tacy ludzie jak WC którzy
        uświadamiają innym że ci mają prawo mówić głośno (to co zresztą
        myślą po cichu ) są właśnie szczególnie atakowani przez wybiórczą i
        tzw. miłujących inaczej ( dobre określenie hehehehe).
      • szekby Cham który mówi prawdę 18.08.09, 13:26
        Brawo WC . KAZDY MA PRAWO myśleć co chce i mówić o tym . I o tym że
        tzw geje , dawniej pederaści mi się nie podobają . I tego właśnie
        ci tzw. poprawni a między innymi i gazeta wybiórcza nie lubi . Że
        ktoś śmie powiedzieć że nie lubi tego co ona .Nikt nie namawia do
        nienawiści ale ja mam prawo i każdy w tym kraju powiedzieć że to mi
        się nie podoba . No i to jest groźne . Tacy ludzie jak WC którzy
        uświadamiają innym że ci mają prawo mówić głośno (to co zresztą
        myślą po cichu ) są właśnie szczególnie atakowani przez wybiórczą i
        tzw. miłujących inaczej ( dobre określenie hehehehe).
      • Gość: ktos Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: 62.154.155.* 20.08.09, 11:55
        Jak obrazaja tradycje katolickie i narodwosciowe to nikt nic nie
        mowi a jak obrazaja pedałow to od razu szum koles ma swoje zdanie i
        tyle. Dlaczego z pedalami trzeba sie obchodzic jak z jajkiem nic
        powiedziec o nich nie mozna. Nikt z katolikow nie robi marszy i nie
        manifestuje ze jest kalolikiem a oni musza sie pokazywac po co. NIe
        wszyscy toleruja gejow i to ich siwte prawo. Cejrowski nie przyjął
        prezentu bo takie mial prawo i powiedzial to co uwazal. Demokracja
        polega na tym ze kazdy moze miec swoje zdanie na dany temat i on
        taki mam nie pod publike. Ciekawe gdyby którys mial syna geja to by
        tak spokojne do tego podchodzil i by sie cieszyl
    • kilokitu Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 08:12
      Zachowanie KPH jest prowokacyjne. Dlaczego ludzie żadający tolerancji nie tolerują poglądów innych ludzi? Każdy ma prawo do swoich poglądów i ma prawo te poglądy uzewnętrzniać. Ja również mam prawo wyznawać poglądy, które są zapisane w Biblii, a w Niej wyraźnie pisze, że "homoseksualizm jest obrzydliwością w oczach Boga" i pisze, że homoseksualizm jest zboczeniem. Czy za takie moje poglądy też będę sądzony i sąd wymierzy mi karę 15 tysięcy zł?
      • Gość: rolls-royce Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 08:16
        kilokitu napisał: w Biblii pisze, że "homoseksualizm jest obrzydliwością w
        oczach Boga" i pisze, że homoseksualizm jest zboczeniem. Czy za takie moje
        poglądy też będę sądzony i sąd wymierzy mi karę 15 tysięcy zł?

W Biblii jest też napisane: "nie unoście się gniewem", "bądźcie dla siebie
        nawzajem łagodni" (św. Paweł).
        • kilokitu Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 08:23
          Odezwał się ŚJ? Przypomnę, że nawet Pan Jezus się zdenerwował i siłą przepędził przekupniów ze świątyni. Zawsze należy reagować odpowiednio do sytuacji. Nazywanie rzeczy "po imieniu" jest obowiązkiem każdego, kto kieruje się zasadami przedstawionymi w Biblii.
          • Gość: rolls-royce Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 08:27
            kilokitu napisał: Przypomnę, że nawet Pan Jezus się zdenerwował i siłą przepędził
            przekupniów ze świątyni.

Przypomnę, że Ty nie jesteś Panem Jezusem. Bycie bardziej jezuickim od Jezusa to
            jedna z przykrzejszych przywar. Zwykłą agresję maskuje się zapędami misjonarskimi.
            • Gość: ogu. Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.08.09, 08:35
              Oj, w ogóle nie zrozumiałeś jego argumentacji!.
              No właśnie - on nie jest Jezusem, więc jemu jeszcze łatwiej się zgrzać niż
              Świętemu...
              Proste? :)
            • wal.do Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 08:41
              Gość portalu: rolls-royce napisał(a):

> Zwykłą agresję maskuje się zapędami misjonarski
              > mi.

Chrzanisz. Ja nie mam zapędów misjonarskich, nie jestem również agresywny w stosunku do pedałów tak długo, jak długo oni nie są agresywni w stosunku do mnie. Ale również nie zareagowałbym gwałtownie gdyby na siłę próbowali wciskać mi swoje poglądy. Tolerancja - tak, specjalne względy jakich domagają się homoseksualiści - nigdy. Żadnych ulg dla par gejowskich, żadnych szczególnych przywilejów. W czym pedał jest lepszy ode mnie? Na specjalne traktowanie trzeba zasłużyć.
              • Gość: rolls-royce Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 08:47
                wal.do napisał: Chrzanisz (...) Tolerancja - tak, specjalne względy jakich
                domagają się homoseksualiści - nigdy. Żadnych ulg dla par gejowskich, żadnych
                szczególnych przywilejów. W czym pedał jest lepszy ode mnie? Na specjalne
                traktowanie trzeba zasłużyć.

Ależ spokojnie, nie postuluję za specjalnym traktowaniem homoseksualistów.
                Polemizuję tylko z tzw. świętym oburzeniem Kilokita. Argument o gniewie Pana
                Jezusa słyszę zawsze przy tej okazji, tylko jakoś nikomu z szanownych jezuitów
                nie przychodzi do głowy, że oni są przekupniami, a nie Panem Jezusem.
              • dwunasta1 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 08:58
                ciekawa jestem co rozumiesz pod pojęciem "specjalnych względów". Nie znam ani
                jednego homoseksualisty, który domagał by się czegoś nadzwyczajnego, tylko tego,
                co mu się należy.
                • Gość: Grzes Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.de.ibm.com 18.08.09, 09:02
                  Ale jemu nalezy sie tylko ogien piekielny i kastracja w zyciu doczesnym!
                  • elucidator Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 11:05
                    A jak sie okaze ze twoj syn albo corka jest homoseksualista - tez tak powiesz?
                    • pit_sam_pras Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 11:44
                      a dlaczego nie?
                    • Gość: FanAn Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 11:59
                      Syn i córka nie będą pederastami bo wychowuje się w normalnym środowisku, w
                      separacji od przemocy fizycznej i psychicznej (porno i homoedukacja to przemoc
                      psychiczna) oraz w zdrowej rodzinie.
                      Jeżeli wystąpią jakieś zaburzenia natury seksualnej, będą leczeni tak jak z
                      każdej innej choroby.
                      • gacekemdk Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 12:45
                        Śmieszny człowieczku, ciekawe kto i kiedy cię wyleczy z głupoty.
                      • elucidator Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 13:24
                        Widac ze nic nie wiesz na ten temat.
                      • wal.do Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 14:36
                        Gość portalu: FanAn napisał(a):

> Syn i córka nie będą pederastami bo wychowuje się w normalnym środowisku, w
                        > separacji od przemocy fizycznej i psychicznej

Ogólnie to pewnie się zgadzamy w poglądach, jednak w tym wypadku to życzę Ci jak najlepiej, ale żebyś się nie zdziwił ;)
                    • wal.do Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 14:34
                      elucidator napisał:

> A jak sie okaze ze twoj syn albo corka jest homoseksualista - tez tak powiesz?

Własnego dziecka nie będę się brzydził nigdy. Ale nie będę też przekonywał innych, że to normalne, niezboczone i że jestem zachwycony. I że należą się dziecku jakieś szczególne względy z tytułu skłonności do własnej płci.
                      • Gość: tralala Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.cable.ubr04.aztw.blueyonder.co.uk 18.08.09, 14:38
                        nie bedziesz chyba lamal sie oplatkiem z TAKIM dzieckiem, chocby i to bylo twoje
                        wlasne.... Zaakceptujesz, ze nikt juz was nie bedzie odwiedzal, ani pil u was
                        herbaty, czy korzystal z toalety, listonosz z obrzydzeniem bedzie wam doreczal
                        poczte...
                • sharn1 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:46
                  dwunasta1 napisała:

> ciekawa jestem co rozumiesz pod pojęciem "specjalnych względów".
                  Nie znam ani
                  > jednego homoseksualisty, który domagał by się czegoś
                  nadzwyczajnego, tylko tego
                  > ,
                  > co mu się należy.

Tyle, że geje JUŻ mają wszystko co im się należy.
                • andrzejto1 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 10:31
                  dwunasta1 napisała:

> ciekawa jestem co rozumiesz pod pojęciem "specjalnych względów". Nie znam ani
                  > jednego homoseksualisty, który domagał by się czegoś nadzwyczajnego, tylko tego
                  > ,
                  > co mu się należy.

To znaczy właściwie czego?? Czy uważasz, że adopcja dzieci przez pary
                  homoseksualne jest czymś co im się należy?? Bo w mojej ocenie im się to nie
                  należy. Poza tym nie zgadzam się na ograniczenia dyskusji na ten temat. Bo na
                  przykład próby wprowadzenia zakazu używania tzw "języka nienawiści" jest dosyć
                  skutecznym środkiem uniemożliwiającym rzetelną dyskusję. Bo wtedy na przykład
                  można powiedzieć, ze niejaki Cameron mówiący o tym, że 30% przestępstw
                  pedofilskich zgłaszanych na policję ma charakter homoseksualny może byc ukarany
                  za podawania takich informacji. Albo jest wolność słowa albo jej nie ma. Nie
                  może być tak, że jedna grupa ludzi o drugiej może mówić co ma ochotę, a druga
                  nie może się rewanżować. Dla mnie na przykład określenia: katole, mochery,
                  kołtuny, ciemnogród są określeniami mającymi równie pejoratywne znaczenie jak
                  pedał, pederasta itp...
                  • Gość: FanAntonio "Pederasta" to nie słowo obraźliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 12:01
                    To normalny termin ze słownika polskiego. Możesz go używać bez konsekwencji
                    "obrazy" sodomity.
                • wal.do Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 14:28
                  dwunasta1 napisała:

> ciekawa jestem co rozumiesz pod pojęciem "specjalnych względów".

Spieszę wyjaśnić:
                  1.związki małżeńskie. Nie tyle związki jako takie, bo to sprawa indywidualna, ale możliwość wspólnego rozliczania się z fiskusem - taka ulga przyznawana jest małżeństwom z myślą o (co najmniej teoretycznej) możliwości posiadania dzieci. Dzieci, czytaj przyszłych podatników zasilających Skarb Państwa i ZUS, dzieci pracujących na emerytury itp.
                  2.możliwość adopcji dzieci. No, nikt mi nie wmówi, że dwóch pedałów biorąc na wychowanie dziecko będzie w stanie wychować normalnego członka społeczeństwa. Dolary przeciw orzechom, że wyjdzie kolejny homo albo bardzo nieszczęśliwy człowiek, który przez całe życie będzie musiał się tłumaczyć dlaczego tata jest Andrzej a mama też Andrzej.
                  3.poza tym, tak już na dokładkę i poza konkursem. Dzisiaj homoseksualiści, jutro sodomici, pojutrze pedofile, nekrofile i inne zboczenia. Bo homoseksualizm jest zboczeniem i mam nadzieję, że nawet sami homoseksualiści nie mają co do tego wątpliwości.
              • maura4 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:05
                W niczym nie sa lepsi, tak jak i ty nie jestes lepszy od nich tylko
                ze wzgledu na swoja heteroseksualność. Wartosci człowieka nie
                określa się ze wzgledu na seks.
                • takajatysia tu to bym się zastanowiła.. 18.08.09, 09:20
                  seks nie jest miarą wartości człowieka? A prostytutki, a gwałty, a
                  pedofilia? W takich wypadkach za seks jest potępienie społeczeństwa
                  a człowiek uznany za bezwartościowego...
                  • maura4 Re: tu to bym się zastanowiła.. 18.08.09, 09:32
                    Ty piszesz o zachowaniach seksualnych a ja mówię o orientacji
                    seksualnej. Sam fakt , że jesteś hetero a ktoś inny homo nie
                    świadczy o tym, że jestes lepszy, że to ty dokonasz czegoś wielkiego
                    a nie ten homo właśnie.
                    • sharn1 Re: tu to bym się zastanowiła.. 18.08.09, 09:48
                      maura4 napisała:

> Ty piszesz o zachowaniach seksualnych a ja mówię o orientacji
                      > seksualnej. Sam fakt , że jesteś hetero a ktoś inny homo nie
                      > świadczy o tym, że jestes lepszy, że to ty dokonasz czegoś
                      wielkiego
                      > a nie ten homo właśnie.

Tyle, że należy zacząć od tego, iż nie każdy homoseksualizm traktuje
                      jako "orientację" tylko jako dewiację (w tym ja). Gremium które
                      skreśliło homoseksualizm z listy chorób także nie było jednomyślne,
                      a dzisiejsze środowisko lekarskie jest zastraszone. Wszelkie głosy i
                      badania nt. leczenia homoseksualizmu są od razu dławione na drodze
                      postępowania sądowego a nie naukowych badań.
                      • Gość: puch4cz Re: tu to bym się zastanowiła.. IP: *.e-wro.net.pl 18.08.09, 09:56
                        Za to ja mysle, ze debilizm tez nalezy leczyc i powinienes byc
                        wyslany na przymusowe leczenie. I co z tego wynika?
                        • sharn1 Re: tu to bym się zastanowiła.. 18.08.09, 10:01
                          To, że w równie chamski sposób wyrażasz swoje zdanie co Cejrowski i
                          uważam że masz do tego prawo. Dla mnie ważniejsza jest wolność
                          wyrażania swoich opinii niż jakieś tam sztuczne wymysły homofilów.
                          • gacekemdk Re: tu to bym się zastanowiła.. 18.08.09, 12:55
                            Sęk w tym ze debilizmu się nie da wyleczyć, homoseksualizmu też.
                        • zdzicho_waciak Re: tu to bym się zastanowiła.. 18.08.09, 10:03
                          No proszę... A on tylko wyraził swoje zdanie... I to wystarczy, by skierować go
                          na przymusowe leczenie? Byli kiedyś ludzie, których też wysyłano na przymusowe
                          leczenie z diagnozą "schizofrenia bezobjawowa"... Tradycja nie ginie, jak widać...
                      • maura4 Re: tu to bym się zastanowiła.. 18.08.09, 10:09
                        No i co to ma za znaczenie jak traktujesz homoseksualizm ? Czy
                        fakt, że ktoś jest homoseksualistą przekreśla wszystkie jego
                        dokonania ? Heteroseksualizm miałby nobilitowac człowieka ?
                        • sharn1 Re: tu to bym się zastanowiła.. 18.08.09, 10:16
                          maura4 napisała:

> No i co to ma za znaczenie jak traktujesz homoseksualizm ? Czy
                          > fakt, że ktoś jest homoseksualistą przekreśla wszystkie jego
                          > dokonania ? Heteroseksualizm miałby nobilitowac człowieka ?

Oczywiście że nie. Z czterech gejów których znam trzech to porządni
                          ludzie. Zwracam tylko uwagę na to, że dyskusje o homoseksualiźme i
                          innych zboczeniach stają się jałowe, bo nie wszyscy traktują stan
                          dzisiejszy (czyli uznanie tego schorzenia za orientację) jako
                          ostateczny.
                          • maura4 Re: tu to bym się zastanowiła.. 18.08.09, 10:47
                            Na ogół wszystko traktuje się tak, jaki jest stan wiedzy na dany
                            temat na dziś. Jak sięgniesz do czasów minionych i poczytasz co
                            wypisywano na temat rozrodczości ludzkiej, fizjologii kobiety - to
                            dziś zasługuje tylko na wzruszenie ramionami. Istotne jest jak
                            traktuje sie człowieka, który rożni sie od innych . W tym jest
                            sedno, a nie w tym co kto myśli na temat homoseksualizmu.
                  • andrzejto1 Re: tu to bym się zastanowiła.. 18.08.09, 10:36
                    takajatysia napisała:

> seks nie jest miarą wartości człowieka? A prostytutki, a gwałty, a
                    > pedofilia? W takich wypadkach za seks jest potępienie społeczeństwa
                    > a człowiek uznany za bezwartościowego...

Prostytucja jest zawodem który dosyć często jest wykonywany dobrowolnie przez
                    kobiety. Zresztą był na ten temat jakiś czas temu długi artykuł w Wyborczej na
                    temat studentek i sponsorówek. I dosyć jasno laki się na ten temat wyrażały.
                    Wolały robić to, niż zasuwać na zmywaku. Koniec kropka. Gwałt czy pedofilia jest
                    przemocą która jest karana nie z powodu tego, że towarzyszy jej seks, ale z tego
                    powodu, że dzieje się bez zgody drugiej strony. Tak samo jak rabunek.
                    • georg_l Re: tu to bym się zastanowiła.. 18.08.09, 11:03
                      Zastanawiam się czy tak samo ładnie wytłumaczyłbyś kazirodztwo. ;) A
                      żeby nie było tak łatwo i by nie dało się mówić o genach itd. to
                      warto wspomnieć że przestępstwem nie tyle jest kazirodztwo faktyczne
                      tylko metrykalne. Faktyczne rodzeństwo jeśli było rozdzielone i
                      adoptowane przez inne rodziny może bez problemu związać się ze sobą,
                      adopcyjne rodzeństwo (chociaż genetycznie całkiem różne) nie
                      może. ;)
                      • gacekemdk Re: tu to bym się zastanowiła.. 18.08.09, 13:30
                        Cóż prawo jest niedostosowane do realiów. Widać lobby kazirodców jest
                        za słabe.
                        • georg_l Re: tu to bym się zastanowiła.. 18.08.09, 13:35
                          Chyba tak, ciekawe czy znajdą swoich obrońców. ;)
                    • takajatysia Re: tu to bym się zastanowiła.. 19.08.09, 13:03
                      spoko, spoko wiem, że prostytucja to (przeważnie) wolny wybór, ale tak czy
                      inaczej nikt o kobiecie nie zacznie myśleć lepiej dlatego, że jest prostytutką.
                      Jej wartość w oczach innych raczej bezpowrotnie maleje..
              • stasio_paluch Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 10:08
                wal.do napisał:

> Chrzanisz. Ja nie mam zapędów misjonarskich, nie jestem również
                > agresywny w stosunku do pedałów tak długo, jak długo oni nie są
                > agresywni w stosunku do mnie.

O, widzisz, już się zaplułeś. Homoseksualiste pedałem nazywasz i
                twierdzisz że nie jestes agresywny. To niby jaki qrwa jesteś?
                Homofob na pewno.

> W czym pedał jest lepszy ode mnie?

Na pewno w niejednym, i na pewno nie jeden, biedaku.
              • bnch Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 10:36
                Pedałem to sam jesteś w sensie intelektualnym. Chcesz dyskutować, to się wyrażaj, jak człowiek cywilizowany, czyli bez używania inwektyw. Bo słowo "pedał" w kontekście geja jest obraźliwe, jeśli o tym nie wiesz. To trochę tak, jak bym do Ciebie napisał: "mylisz się ch...u". Poza tym czy gej chcący zarejestrować cywilny związek ze swoim partnerem chce przywileju, czy też chce mieć możliwość posiadania identycznego prawa jak osoba heteroseksualna? Podmiotem prawa nie jest związek, jest osoba, człowiek. Przemyśl to w tym kontekście.
        • matanzas Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 08:42
          Przynajmniej jest szczery i mówi to co myśli !!! tak naprawdę większość ludzi
          myśli podobnie tylko boi się powiedzieć tego nagłos ....
          Brawo panie Wojtku !!!!
          • Gość: ssss Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.pools.arcor-ip.net 18.08.09, 10:01
            tak wpolsce i podobnych ciemnych,zacofanych krajach tak mysla
      • Gość: zi-k Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.chello.pl 18.08.09, 08:17
        Dokładnie,wszyscy znają poglądy Cejrowskiego i ludzie chcący wręczyć prezent na
        pewno przewidzieli jego reakcję .Homoseksuaiści maja prowokację we krwi i
        kochają trąbić wkoło że istnieją i jacy sa wyjątkowi.
        • maura4 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:07
          Prezent można przyjąć lub nie. O klasie człowieka świadczy sposób w
          jaki sie to robi.
          • georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:16

Uważasz że to był prezent?
            Zgodnie z definicją słownikową (która mi się bardzo podoba) prezent
            to rzecz wręczona komuś z jakiejś okazji lub bez okazji, jako wyraz
            sympatii. (pl.wiktionary.org/wiki/prezent)
            Jeśli idę komuś coś wręczyć i zawczasu przygotowuję sobie plakaty
            wymierzone w tę osobę to chyba trudno tu mówić o wyrażaniu sympatii –
            to co zrobiono to była zwykła prowokacja.
            maura4 napisała:

> Prezent można przyjąć lub nie. O klasie człowieka świadczy sposób
            w
            > jaki sie to robi.
            • maura4 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:24
              O klasie człowieka swiadczy równiez w jaki sposób potrafi wybrnąć z
              trudnej, kłoptliwej czy prowokujacej sytuacji. Na ogół inteligentni
              i kulturalni ludzie potrafią tak się zachować, że prowokatorom robi
              sie niezbyt fajnie. Chamskie zachowania są bronią ludzi , którzy nie
              potrafią radzić sobie inaczej. Niestety świadczą tez źle o nich.
              • georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:31
                Cejrowski zachowuje się dokładnie tak jak oczekują tego od niego
                jego… (napisałbym widzowie ale już nie ma programu WC-kwadrans, może
                więc fani). Są to ludzie którzy mają już serdecznie dość nadmiernej
                poprawności politycznej. Rozumiem ich – to tak jak z wahadłem, im
                mocniej odchylisz je w jedną stronę tym mocniej poleci w drugą.

Czy mógł więc odpowiedzieć elegancko? Oczywiście mógł ale właśnie
                tej elegancji mają już dość ci których reprezentuje.
                • maura4 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:42
                  No może masz rację. Mnie sie bardziej podobają ludzie, którzy
                  potrafią ładnie wtknąć szpileczkę prowokatorowi, bez chamstwa. Nie
                  widzę też związku miedzy poprawnością polityczną a kulturą
                  człowieka. Nie bardzo wiem do czego takie zachowania Cejrowskiego
                  maja prowadzić ? Do przyzwolenia jego fanom na chamstwo czy wręcz
                  przemoc wobec homo ? W takim wypadku popieram porawność polityczną.
                  • georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:54
                    Czy np. czytanki dla dzieci ze szkoły podstawowej o chłopczyku który
                    ma dwóch tatusiów a nie mamę i tatę (już się takie pojawiają) nie są
                    przesadą? (Przykład opisany np. tutaj
                    www.pardon.pl/artykul/6877)
                    Uważam że zachowanie Cejrowskiego ma na celu pokazanie ludziom że
                    wcale nie musimy się godzić z tym co ktoś uznał za kulturalne.
                    Pokazywanie innym że należy coś zrobić ponieważ wszyscy tak robią,
                    znane osoby tak uważają itd. to doskonale znany sposób manipulowania
                    ludźmi. Oczywiście nie należy popadać ze skrajności w skrajność!!!
                    Nie dla agresji ale jak najbardziej należy być asertywnym.
                    • Gość: Clovis Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 10:09
                      Tak, takie książeczki można kupić i przeczytać dzieciom (lub dać do
                      przeczytania, jeśli ktoś dba o nich rozwój na tyle, żeby wcześnie nauczyć
                      czytać). Kilkadziesiąt lat temu w Stanach wydawano podobne książeczki o tym, że
                      biały chłopiec może się bawić z czarnym chłopcem. I wtedy też byli oburzeni
                      krzykacze. Spójrz w to lustro, które podtyka Ci pod nos historia.
                      • georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 10:20
                        Wiesz, z analogią często bywa tak że jest nadużywana.
                        Z faktu że kiedyś odrzucano książeczki służące słusznej sprawie nie
                        wynika że gdy obecnie wielu odrzuca książeczki w pewien sposób
                        promujące homoseksualizm to promowanie homoseksualizmu jest słuszne.
                        • elucidator Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 11:17
                          Przeciez tu nie chodzi o promowanie. Orientacji seksualnych nie da sie ani
                          promowac ani antypromowac. Jezeli jestes hetero to zadna promocja na swiecie nie
                          przekona cie do stania sie homo, a jezeli jestes homo to zadna promocja na
                          swiecie nie przekona cie do stania sie hetero. Tu chodzi tylko o to aby dzieci
                          wiedzialy ze sa rozni ludzie (czy kolorem skory, czy religia, czy jezykiem czy
                          orientacja seksualna) i ze wszyscy ludzie, bez wzgledu na kolor skory, religie,
                          jezyk czy orientacje seksualna sa tacy sami, tak samo warci, iu taks samo godni
                          szacunku.
                          • georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 11:25
                            Czy dzieci trzeba uczyć że niektórzy mają piegi a inni nie? Czy
                            trzeba je uczyć że ludzie mają różny kolor oczu i włosów? To że
                            ludzie są różni jest oczywiste.
                            Oczywiście, zgadzam się że ktoś kto jest (JEST) hetero nie zostanie
                            raczej nagle homo i odwrotnie. Dzieci jednak niekoniecznie muszą być
                            już homo czy hetero – uważam za otwartą sprawę to jaka jest
                            orientacja dziecka (uważam że jest jeszcze nieokreślona). Ktoś tu
                            już pisał (z czym się całkowicie zgadzam) że cechy decydujące o tym
                            czy ktoś jest homo czy hetero mogą występować w różnym nasileniu,
                            uważam że może się tak zdarzyć że nasilenie tych cech będzie
                            zbliżone i wtedy o orientacji zdecydują inne czynniki.
                            • exible Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 13:12
                              Wierzę w to że kiedyś nauka ostatecznie rozstrzygnie ten dylemat.

Co do mnie osobiście, to jak daleko sięgam pamięcią wstecz zawsze interesowały mnie dziewczynki :)
                              • georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 13:26
                                Ostrożnie z takimi wypowiedziami. ;) Zaraz znajdzie się tu ktoś kto
                                podniesie że u małych dzieci naturalne jest dobieranie grupy
                                rówieśniczej w ramach własnej płci a inne zachowania są
                                podejrzane. ;)

Nie mam aż takiej wiary w możliwości nauki. Obawiam się że nic nigdy
                                nie będzie ostatecznie rozstrzygnięte.
                                • exible Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 13:40
                                  Hmm, ja nigdzie nie pisałem że jestem dziewczynką :)
                                  • georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 13:53
                                    Pisałem, :) nie "pisałam". :)
                                  • georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 13:55
                                    Więc jeśli dziecko płci męskiej ciągnęło do dziewczynek… ;) a
                                    normalne zachowanie jest takie że w tym okresie wybiera się
                                    znajomości w ramach własnej płci. :D
                              • swiety_76 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 16:56
                                > Wierzę w to że kiedyś nauka ostatecznie rozstrzygnie ten dylemat

Na ostateczną i niepodważalną odpowiedź na pytanie czy
                                homoseksualizm to choroba i czy można ją się zarazić
                                poprzez "propagandę" czy też homoseksualizm to rzecz nabyta powstała
                                w wyniku cech genetycznych czy też np hormonalnych podczas rozwoju
                                dziecka w łonie matki przyjdzie nam poczekać dobre kilkadziesiąt lat.

Do tego czasu cały czas będą kontrowersje, dyskusje.

Problem orientacji seksualnej i jej kształtowania jest tak
                                skomplikowany i zawiły że być może wogóle nigdy nie uzyskamy jasnej
                                odpowiedzi na to pytanie, która w jednoznaczny sposób zamknęłaby
                                usta jednej (lub drugiej) stronie.

Jak narazie jedna strona wie swoja a druga swoje.
                          • imagine_there-s_no_heaven Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 12:06
                            elucidator napisał:

> Przeciez tu nie chodzi o promowanie. Orientacji seksualnych nie da sie ani
                            > promowac ani antypromowac. Jezeli jestes hetero to zadna promocja na swiecie nie
                            > przekona cie do stania sie homo, a jezeli jestes homo to zadna promocja na
                            > swiecie nie przekona cie do stania sie hetero.

To ja powiem inaczej: tu nie chodzi o promowanie _orientacji_. Co komu w duszy
                            gra, to jest prywatna sprawa ludzi. Jednak ANTYpromowanie homoseksualizmu było i
                            jest bardzo skuteczne: sprawia, że homoseksualiści tłumią w sobie prawdziwe
                            pożądanie, zawierają heretoseksualne związki małżeńskie i unieszczęśliwiają
                            siebie, swoich partnerów i dzieci. Oczywiście KK jest cały happy z tego powodu,
                            bo w takich małżeństwach jest mało seksu i ludzie cierpią, a to są postawy
                            silnie promowane przez KK.
                            Poza tym społeczne potępienie jawnego homoseksualizmu sprzyja zwiększeniu
                            "powołań" do tzw. stanu duchownego, gdzie homoseksualiści mogą liczyć na
                            bezpieczne realizowanie swojego popędu seksualnego z kolegami i ochronę szefów,
                            jeśli grozi im skandal seksualny.
                    • maura4 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 10:14
                      Asertywny nie znaczy chamski, czy się mylę ? Ja osobiście wolę nie
                      godzić się na chamstwo. To, że człowiek nie jest chamem, nie znaczy
                      że nie myśli. Sadzę , że wprost przeciwnie.
                      • georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 10:30
                        Tak, masz rację. Asertywność to nie chamstwo.
                        Gdzieś tu jednak wspominałem o efekcie wahadła – jeśli przesadza się
                        w jedną stronę to naturalne będzie że przesada nastąpi również w
                        drugą stronę.
                        Uznaję zasadę równowagi broni – jeśli ktoś zachowuje się względem
                        mnie agresywnie to nie ograniczę się do odparcia ataku tylko
                        odpowiem agresją (tak jest uczciwie).
                        KPH zorganizowało atak na Cejrowskiego (temu służyły np.
                        przygotowane dużo wcześniej plakaty), jego odpowiedź miała podobną
                        siłę.
                        Gdyby do Cejrowskiego podeszła para (o której można podejrzewać że
                        jest homo) i poprosiła o neutralną dedykację a on odpowiedziałby w
                        taki sposób to oczywiście potępiłbym Cejrowskiego – ale tu nie było
                        takiej sytuacji.
                        • maura4 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 12:25
                          Sytuacja sytuacji nierówna. Czasem rzeczywiście człowiek jest
                          zmuszony do agresywnego zachowania, a często agresywna odpowiedź
                          jest niewspółmierna do ataku jaki nastąpił. Ja nie potępiam
                          Cejrowskiego. Muszę chyba przyjąć , że nie potrafi inaczej. Jestem
                          po prostu zniesmaczona jego zachowaniem, bo chciałabym żeby jako
                          osoba znana wykazał w niezbyt fajnej dla siebie sytuacji trochę
                          inteligencji, kultury, sprytu intelektualnego. Szkoda, że stać go
                          tylko na - co tu ukrywać - chamstwo.
                          • georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 12:47
                            Jeśli nie potępiasz to dlaczego publicznie głosisz że jesteś jego
                            zachowaniem zniesmaczona? To chyba trochę się ze sobą gryzie. ;)
                            A czy stać go na więcej? Nie wiem, zapewne tak, ale pewnie kłóciłoby
                            się to z wizerunkiem jaki sobie wykreował.
                            • maura4 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 12:58
                              Ja czuję róznicę między niesmakiem a potępianiem. Dla mnie to nie
                              to samo.
                              • georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 13:12
                                Publiczne głoszenie zniesmaczenia uważam za tożsame z
                                potępieniem. ;)
                  • Gość: piootr Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 12:01
                    maura4 napisała:

> No może masz rację. Mnie sie bardziej podobają ludzie, którzy
                    > potrafią ładnie wtknąć szpileczkę prowokatorowi, bez chamstwa. Nie
                    > widzę też związku miedzy poprawnością polityczną a kulturą
                    > człowieka. Nie bardzo wiem do czego takie zachowania Cejrowskiego
                    > maja prowadzić ? Do przyzwolenia jego fanom na chamstwo czy wręcz
                    > przemoc wobec homo ? W takim wypadku popieram porawność polityczną.
                    Ciekawe dlaczego cytowanie (wybiórcze) pewnej starej księgi, nadto
                    bezkrytyczne przyjmowanie tez tam postawionych jako bezdyskusyjnych
                    (natomiaz tez nie dających się bronić w żaden sposób -
                    jako "metaforycznych") uchodzi ma za przenikliwe i samodzielne,
                    opozycyjne wobec "poprawności politycznej". Dla mnie jest wręcz na
                    odwrót; postawa taka jest krzykiem rozpaczy ludzi, których
                    doktrynerstwo - rzeczywiste lub potencjalne - jest większe, niż
                    najbardziej zatwardziałych "poprawnościowców". Choć - chciałbym
                    nadmienić - doktryna "poprawności politycznej" też mnie zniesmacza.
                    • georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 12:11
                      Zapewne słyszałeś o Scylli i Charybdzie. ;)
                      Brak umiejętności samodzielnego, krytycznego myślenia jest
                      upośledzeniem niezależnie od tego w którą stronę prowadzi.
                      Co się zaś tyczy wspomnianej księgi i jej interpretacji – nie
                      podlega dyskusji to że wiele jej zapisów jest ze sobą sprzecznych a
                      niektóre inne są co najmniej dziwne. Oficjalne stanowisko w tej
                      sprawie jest jednak jasne – księga ta ma w swojej treści zawarty
                      element ludzki który jest źródłem błędów, nie można zatem podchodzić
                      do niej bezkrytycznie. O to chyba chodzi, mamy samodzielnie myśleć!
        • tomxp zupelnie jak madonna 18.08.09, 11:54
          Gość portalu: zi-k napisał(a):

> Dokładnie,wszyscy znają poglądy Cejrowskiego i ludzie chcący wręczyć prezent na
          > pewno przewidzieli jego reakcję .Homoseksuaiści maja prowokację we krwi i
          > kochają trąbić wkoło że istnieją i jacy sa wyjątkowi.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

madonna tes s p e c j a l n i e i z p r m e d yt a c j a zaplanowala
          wystep w swieto wniebowstapienia (ustanowione w 1 9 5 0 roku!!!!!

I ZUPENIE JAK LUDZIE W METRZE, JAK WCHODZISZ i wydaje ci sie ze TO WSZYSCY SIE
          NA CIEBIE wlasnie patrza PATRZA...

mi sie wydaje ze liczyli na jakas resztke rozumu
          zawiedli sie
          ale swoje zrobili, sprobowali

p cejrowski wykazal sie swoja ignoraca w temacie m in mozliwoscia zarazenia
          sie wirusem przez teletubisia...

zivat cejrowski!!!
          ten co wie...
      • mariuszet Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 08:26
        Oczywiście masz rację, ale swoje poglądy można wyrażać bez chamstwa i ranienia
        Bliźnich. A tak przy okazji powiedz w którym miejscu Starego testamentu jest to
        napisane. Dla mnie to dziwne stwierdzenie bo Bóg podobno stworzył wszystko, więc
        i homoseksualistów też. Nic nie wiem, by piękne rzeczy stworzył Bóg, a brzydkie,
        w tym kalectwo, upośledzenie, dewiacje stworzył szatan. Szatan chyba nie jest
        stwórcą. Więc jak to jest. Żyj i daj żyć innym- czyli "miłuj bliźniego jak
        siebie samego". A może geje to wg ciebie nie bliźni?
        • Gość: ogu. Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.08.09, 08:30
          czy ja i 99% społeczeństwa obnosi się swoim heteroseksualizmem? Nie!
          i do pedałów i lesbijek generalnie nic nie mam, póki mi nikt nie próbuje wmówić
          jak to powinienem wszystko i wszystkich tolerować. A jeśli tylko tego nie
          zrobię, to jestem faszysta, homofob i najgorszy dziad i najlepiej mnie zlinczować!

• Gość: cymmes Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: 91.188.119.* 18.08.09, 08:49
            Gość portalu: ogu. napisał(a):

> czy ja i 99% społeczeństwa obnosi się swoim heteroseksualizmem?
            Nie!

Zgadza się! A to dlatego, że heteroseksualistow jest zdecydowana
            wiekszosc, mają lepsze warunki prawne i dlatego nie musza
            demonstrowac w swojej sprawie.

Demonstrują ci, którzy są gorzej traktowani przez prawo; kobiety,
            mniejszosci narodowe, niepelnosprawni, homoseksualisci. Wybor
            wiekszosciowy jest wspanialym dorobkiem cywilizacyjnym, ale nie jest
            idealny, dlatego w zmodernizowanej demokracji dba sie szczegolnie o
            mniejszosci. Zwazywszy, ze kazdy jest w jakiejs mniejszosci, jest to
            wspaniala idea.

Artykul brzmi mocniej, niz rzeczywista wypowiedz WC.
            • sharn1 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:50
              Gość portalu: cymmes napisał(a):

> Gość portalu: ogu. napisał(a):
              >
              > > czy ja i 99% społeczeństwa obnosi się swoim heteroseksualizmem?
              > Nie!
              >
              >
              > Zgadza się! A to dlatego, że heteroseksualistow jest zdecydowana
              > wiekszosc, mają lepsze warunki prawne ...

O to ciekawe bardzo. Jakie niby?
            • Gość: gość poznański Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: 62.121.96.* 18.08.09, 09:57
              mówisz że heterycy nie okazują swojej orientacji? a chodzenie za rękę,całowanie się,przytulanie to nie jest pokazanie swoich preferencji???

• Gość: xx Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.09, 11:37
                Cienkie przykłady.

POSIADANIE DZIECI!!!! Przecież to jawna demonstracja uprawiania seksu
                heteroseksualnego!! Jawna demonstracja orientacji!

Powinni tego zabronić.
            • georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 10:10
              Tak, każdy jest w jakiejś mniejszości. ;) Dlatego naturalne jest że
              jedna mniejszość dogaduje się z drugą i trzecią mniejszością i razem
              są już większością.
              Jeśli jakaś mniejszość nie potrafi się dogadać z innymi to…
          • polsz Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 08:56
            oczywiście, że się obnosi. Pary chodzące za rękę, całujące się...To właśnie
            obnoszenie się z heteroseksualizmem. A równocześnie potępia się tych
            homoseksualnych, którzy chcą mieć takie same prawa. Tak ogu, jesteś faszystą,
            homofobem i co tam jeszcze wymyślisz
            • pit_sam_pras Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 11:52
              chodzenie z dziećmi na spacer to dopiero obnoszenie się ze swoim hetero, co?
              Zabronić, nie?
              Wygląda na to, że jesteś heterofobem, faszystą i co tam jeszcze wymyślisz

;)
              • polsz Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 15:00
                a gdzie napisałem coś o dzieciach?? Nie umiesz czytać??
          • oczy_zielone Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 08:59
            A WLASNIE ZE SIE OBNOSISZ/SIMY! KIEDY PARADUJEMY ZA RACZKE Z
            CHLOPAKIEM, KIEDY MASZERUJEMY ULICA Z WIDOCZNA CIAZA!

Nie!
            > i do pedałów i lesbijek generalnie nic nie mam, póki mi nikt nie
            próbuje wmówić
            > jak to powinienem wszystko i wszystkich tolerować. A jeśli tylko
            tego nie
            > zrobię, to jestem faszysta, homofob i najgorszy dziad i najlepiej
            mnie zlinczow
            > ać!
            >
            • alfalfa Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:45
              Paradne - widoczna ciąża jest obnoszeniem się z orientacją
              seksualną? To stwierdzenie dla lesbijek, które kontraktują z hetero
              ciążę, jest bardzo obraźliwe. Ty faszystko!

Aha, i przy okazji - nie wiedziałem, że homo walczą o prawo do
              spacerowania za rękę, to wiele wyjaśnia...
              A.
            • Gość: zibizibi Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.09, 10:31
              jak zobacze geja w ciąży to zaczne homo tolerować...
              • Gość: Krzysiek Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.aster.pl 18.08.09, 13:09
                To juz pwinienieś dawno zacząć tolerować bo od wielu wielków wiele
                lesbijek posiada dzieci a teraz od zaplodnienia in vitro setki
                lesbijek rocznie rodzi swoje dzieci.
          • Gość: neder Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.r.kbt.pl 18.08.09, 10:12

a co teraz robisz? czy wolno Ci całować się z dziewczyną na ulicy? ile osób tak robi? czy homoseksualiści mogą?

99 % społeczeństwa jest hetero? rotfl
          • elucidator Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 11:26
            Owszem, "obnosisz" sie, tyle tylko ze jest to tak oczywiste ze nawet nie zdajesz
            sobie z tego sprawy: idac reka w reke z swoim/swoja
            chlopakiem/dziewczyna/mezem/zona, przedstawiajac go/ja innym "to jest moj
            chlopak/maz, moja dziewczyna/zona", obejmujac sie czy calujac sie w miejscach
            publicznych, mieszkajac razem, etc. Wyobraz sobie teraz ze lesbijka chce isc
            reka w reke ze swoja partnerka, przedstawiac ja innym "to jest moja dziewczyna",
            ze sie obejmuja i caluja w publicznych miejscach i ze mieszkaja razem. Nie
            widzisz roznicy w ustosunkowaniu spolecznym to tych sytuacji?

> czy ja i 99% społeczeństwa obnosi się swoim heteroseksualizmem? Nie!
            > i do pedałów i lesbijek generalnie nic nie mam, póki mi nikt nie próbuje wmówić
            > jak to powinienem wszystko i wszystkich tolerować. A jeśli tylko tego nie
            > zrobię, to jestem faszysta, homofob i najgorszy dziad i najlepiej mnie zlinczow
            > ać!
            >
      • Gość: zezzem Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 08:39
        To zachowanie homoseksualistów jest agresywne i prowokujące. Poza tym próbują
        sobie "wypracować" jakieś szczególne przywileje w społeczeństwie być może dążą
        do tego by żyć sobie wygodnie z naszych podatków. Ci ludzie są chorzy i wymagają
        opieki medycznej i to państwo im powinno zapewnić resztę powinni zorganizować
        sami z własnych środków (utrzymanie stowarzyszenia, obsługa manifestacji itp.)
        Nie rozumiem dlaczego od razu się robi tyle szumu gdy ktoś powie coś innego od
        tego co chciała usłyszeć tzw mniejszość seksualna. Może mi Pan redaktor to
        wytłumaczy? Niedługo będziemy sterroryzowani przez tych ludzi i nie będzie można
        nic powiedzieć krytycznego na ich temat, a sami staną się klasą uprzywilejowaną

• dwunasta1 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 08:54
          Wcale nie zależy im na "szczególnych przywilejach", tylko na tym, co się im
          prawnie należy, też pracują i płacą podatki
        • Gość: EM Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.173.31.97.tesatnet.pl 18.08.09, 08:55
          > To zachowanie homoseksualistów jest agresywne i prowokujące. Poza tym próbują
          > sobie "wypracować" jakieś szczególne przywileje w społeczeństwie być może dążą
          > do tego by żyć sobie wygodnie z naszych podatków.

No to wymien przynajmniej jeden taki przywilej.
          • sharn1 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:53
            Gość portalu: EM napisał(a):

> > To zachowanie homoseksualistów jest agresywne i prowokujące.
            Poza tym pró
            > bują
            > > sobie "wypracować" jakieś szczególne przywileje w społeczeństwie
            być może
            > dążą
            > > do tego by żyć sobie wygodnie z naszych podatków.
            >
            > No to wymien przynajmniej jeden taki przywilej.

Chcą nierówności obywateli wobec prawa karnego. Pobicie, znieważenie
            czy napaść na osobę heteroseksualną miało by być karane wielokrotnie
            ciężej niż na osobę normalną.
            • Gość: puch4cz Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.e-wro.net.pl 18.08.09, 09:59
              Kłamiesz z premedytacją. Oni chcą tego, jeśli jest to przestępstwo o
              podłożu homofobicznym, co jest ZUPEŁNIE zrozumiałe. Dostać po ryju
              tak o a dostać po ryju bo jesteś homoseksualistą to chyba jest
              różnica? Jednak ten kraj to zaścianek...
              • sharn1 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 10:07
                Gość portalu: puch4cz napisał(a):

> Kłamiesz z premedytacją. Oni chcą tego, jeśli jest to przestępstwo
                o
                > podłożu homofobicznym, co jest ZUPEŁNIE zrozumiałe. Dostać po ryju
                > tak o a dostać po ryju bo jesteś homoseksualistą to chyba jest
                > różnica? Jednak ten kraj to zaścianek...

Co to znaczy podłożu homofobicznym? Kpisz sobie? KAŻDE pobicie geja
                w tym przypadku skończy się oskarżeniem o podłoże homofobiczne (no
                może poza częścią przypadków kiedy pobije się dwóch kochanków).

Jak kraj jest zaściankowy to wyjedź. Nikt nie zatęskni. Jakby ogół
                społeczeństwa chciał waszych praw byśmy mieli już drugą Holandię, a
                jednak nie chce.

• stasio_paluch Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 10:24
                  sharn1 napisał:

> Jakby ogół społeczeństwa chciał waszych praw byśmy mieli już
                  > drugą Holandię, a jednak nie chce.

Kwestia czasu. Człowiek ewoluuje, i ten co w Polszy mieszka tez
                  dojdzie do wniosku, ze ludziom naleza sie rowne prawa bez wzgledu na
                  ich orientacje, wyznanie czy rase, a zwierzeta nie sluza do
                  zapychania nam brzychow. Twoje wnuki juz ci wszyyyystko
                  wyjasnia... :D
                  • sharn1 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 10:30
                    stasio_paluch napisał:

> sharn1 napisał:
                    >
                    > > Jakby ogół społeczeństwa chciał waszych praw byśmy mieli już
                    > > drugą Holandię, a jednak nie chce.
                    >
                    > Kwestia czasu. Człowiek ewoluuje, i ten co w Polszy mieszka tez
                    > dojdzie do wniosku, ze ludziom naleza sie rowne prawa bez wzgledu
                    na
                    > ich orientacje, wyznanie czy rase, a zwierzeta nie sluza do
                    > zapychania nam brzychow.

Tylko do bzykania? W sumie kto udowodni że ta koza nie kocha swojego
                    ludzkiego partnera prawda?

(Podobne podchody są już czynione w Holandii z dziećmi, gdzie
                    pedofile zrzeszeni w partii chcą zalegalizować związki między
                    dorosłym a dzieckiem o ile "istnieje więź uczuciowa".)

Co do Polski mylisz się. Wielu ludzi na podobne dewiacje nie da
                    zgody, a jedynym zagrożeniem są prawa odgórne narzucone przez UE (o
                    co modlą się geje).
                    • gacekemdk Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 13:45
                      Wielu może nie dać zgodę, lecz z czasem to "wielu" się skurczy do
                      "niewielu". I nie musi UE nic narzucać. Mohery wymierają.
                • Gość: EM Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.173.31.97.tesatnet.pl 18.08.09, 11:07

> Co to znaczy podłożu homofobicznym? Kpisz sobie? KAŻDE pobicie geja
                  > w tym przypadku skończy się oskarżeniem o podłoże homofobiczne

Pomiedzy oskarzeniem a skazaniem istnieje duza roznica. Pozatym nie chodzi o
                  jakies tam sobie pobicia, tylko ogolnie o czyny posiadajace tlo ideologiczne. I
                  nie maja dotyczyc tylko homoseksualistow, ale rowniez i inne "mniejszosci"
                  kulturowe, etniczne czy religijne.
              • Gość: jam Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: 217.153.235.* 18.08.09, 14:32
                Gość portalu: puch4cz napisał(a):

> Kłamiesz z premedytacją. Oni chcą tego, jeśli jest to przestępstwo o
                > podłożu homofobicznym, co jest ZUPEŁNIE zrozumiałe. Dostać po ryju
                > tak o a dostać po ryju bo jesteś homoseksualistą to chyba jest
                > różnica? Jednak ten kraj to zaścianek...

Dostałeś kiedyś po ryju? Nigdy nie dostaje się 'tak o', zawsze jest jakiś powód
                i nieważne czy dostajesz za to że jesteś homoseksualistą, masz szalik nie tej
                drużyny, czy po prostu spojrzałeś w nieodpowiednią stronę, boli jednakowo i
                karane powinno być jednakowo. To właśnie wysuwanie się homoseksualistów przed
                szereg budzi w wielu ludziach (skądinąd tolerancyjnych) niechęć do tej
                mniejszości - nie orientacja seksualna ale pieniactwo i roszczeniowa postawa
                wobec społeczeństwa. (taką postawę reprezentuje mniejszość w tej mniejszości ale
                niestety ma ona oddźwięk na opinie większości przedstawicieli większości
                heteroseksualnej)
            • Gość: Krzysiek Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.aster.pl 18.08.09, 13:03
              Wiele gayów zarabia niezłe pieniądze bo sa wykształeceni, maja dobre
              dochody ze swojej cięzkiej pracy i konsekwencji w dążeniu do bycia w
              pracy profesjonalistami. Tak sie składa, że wielu z nich odprowadza
              bardzo duże podatki do budżetu państwa czestokroć o wiele wyższe niż
              średnia krajowa przez co utrzymują nasze państwo. Więc jak pójdziesz
              gamoniu do lekarza, albo wyslesz swoje dzieci do szkoły to pamietaj
              że to za ich pieniądze też, jak Ci oni stoją kością w gardle to wara
              od ich pięniedzy, jak bedziesz bezrobotny to nie bierz ich pięniedzy
              na zasiłek, nie szkol swoich bachorów, nie korzystaj ze słuzby
              zdrowia, nie jezdzij po polskich drogach itd itd bo to częściowo z
              gayowskich podatków też.
      • bratprezydenta Tolerancja 18.08.09, 08:40
        Zgadzam sie z toba, jeśli homoseksualiści domagają się pełnej
        tolerancji dla ich seksualności i poglądów, powinni być też
        tolerancyjni dla tych którzy ich nie tolerują. W demokracji można
        wyrażać swoje poglądy, nawet jeśli jakiejś grupce zboczeńców sie to
        nie podoba.
        • Gość: Miriam Ach ty niedobry Wojtusiu!Znowu sie z nami droczysz IP: *.range81-156.btcentralplus.com 18.08.09, 10:16
          Pozdrowienia od Łukasza,Dudusia,Artka,Stivena i całego Clubu Rainbow.
      • incipit Możesz jedynie chwalić się najnowszą wiedzą sprzed 18.08.09, 08:41
        Możesz jedynie chwalić się najnowszą wiedzą sprzed około dwu tysięcy
        lat i nie przyjmowaniem do wiadomości niczego nowszego. Też tak można,
        ale co robisz w internecie, tego biblia nie polecała. Zbłądziłeś ;-)))
      • maura4 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:01
        Poglądy możesz miec jakie chcesz. Sąd może cię skazać za ich
        uzewnętrznianie np. bicie , poniżanie, obrażanie homosekualistów.
        Bóg nie ma płci i postaci, wiec jak coś może byc w jego oczach
        obrzydliwoścą ?
        • Gość: Grzes Jeden obrazek rozwiaze caly konflikt... IP: *.de.ibm.com 18.08.09, 09:12
          demotywatory.pl/uploads/1247444448_by_benggun_.jpg
          Dla mnie wystarczy dyskusji ;)
      • Gość: pobre diablo Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 09:56
        Powiem jedno - im kto głosniej krzyczy w kwestji homo tym wieksze ma
        ciągty i w ten sposób próbuje je tłumić. Cejrakowi z mordy patrzy
        kryptopedalstwem. Może ktoś (kto nie jest brzydliwy zanadto)
        wyzłociłby mu dupę i nie było już o nim artkułów.
        Jest ktoś chętny?
        • bromva Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 10:14
          jestes idiota? argument totalnie bez sensu.
      • elucidator Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 11:03
        Gdzie dokladnie w Biblii pisze ze homoseksualizm jest zboczeniem?

kilokitu napisał:

> Zachowanie KPH jest prowokacyjne. Dlaczego ludzie żadający tolerancji nie toler
        > ują poglądów innych ludzi? Każdy ma prawo do swoich poglądów i ma prawo te pogl
        > ądy uzewnętrzniać. Ja również mam prawo wyznawać poglądy, które są zapisane w B
        > iblii, a w Niej wyraźnie pisze, że "homoseksualizm jest obrzydliwością w oczach
        > Boga" i pisze, że homoseksualizm jest zboczeniem. Czy za takie moje poglądy te
        > ż będę sądzony i sąd wymierzy mi karę 15 tysięcy zł?
      • Gość: Neożydomason Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.09, 11:58
        W biblii jest też napisane, że niewolnictwo jest ok.
        Że Pan Jezus i Pani Maryja i Pan Józef i cała reszta byli Żydami.
        Że nieposłuszne dzieci trzeba kamienować.
        Pozdrawiam wyznawców wielkiego O. Dyrektora
        Czerwonoskóry Neożydomason

demotywatory.pl/37709/Matka-Boska-Rydzykowska-
    • Gość: Pit Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 08:14
      Chyba brakuje Tobie czułości ...
    • Gość: gosc123 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 08:15
      Popieram Cejrowskiego (chociaz jego prowadzenia programow nie lubie)
      Skoro ma takie poglady to ma prawo odmowic od pedziow czegokolwiek.
      Ostatnio jest modne slowo tolerancja i wszystko nalezy tolerowac aby
      sie komus niesprzeciwic i nie nadepnac na odcisk
      Dla mnie pedaly to tez zboczenie i skoro sa juz jacy sa to niech
      siedza sobie cicho a nie domagaja sie praw do wszystkiego lacznie ze
      slubem i adopcja dzieci.
      Nikt mi nie powie ze zwiazek dwoch facetow czy kobiet jest normalny.
      Jest to dewiacja i trzeba cos takiego nazywac po imieniu a nie w
      imie tolerancji przymykac oczy i absolutnie sie nie sprzeciwiac bo
      komus to bedzie nie pasowac.

• Gość: EM Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.173.31.97.tesatnet.pl 18.08.09, 08:37
        > Nikt mi nie powie ze zwiazek dwoch facetow czy kobiet jest normalny.
        > Jest to dewiacja i trzeba cos takiego nazywac po imieniu a nie w
        > imie tolerancji przymykac oczy i absolutnie sie nie sprzeciwiac bo
        > komus to bedzie nie pasowac.

A co jest niby takiego szkodliwego spolecznie w zarejestrowanym zwiazku dwoch
        osobnikow tej samej plci (o malzenstwie nie mowie, bo to wymagaloby w Polsce
        zmiany konstytucji)? Ze nie beda miec dzieci?! A gdyby nie byli w zwiazku, to
        moze by mieli?
        Podczas gdy sprawa adopcji w naszym spoleczenstwie jest rzeczywiscie
        kontrowersyjna, to co takiego zlego w przyznaniu parom homoseksualnym
        przywilejow natury podatkowej, w prawie spadkowym czy chociazby w zakresie
        danych osobistych (slynna rozmowa z lekarzem w szpitale o stanie zdrowia
        wspolpartnera) posiadanych przez malzenstwa?
        • georg_l Związki tak, przywileje podatkowe nie! 18.08.09, 08:49
          W samej rejestracji związków homoseksualnych nie ma nic złego. W
          rozwiązaniu problemów spadkowych tak samo nie ma nic złego. Nie
          uważam jednak żeby właściwe było dawanie takim związkom przywilejów
          podatkowych. Przywileje podatkowe mają na celu wspieranie rodziny
          (będącej pod szczególną opieką państwa) i uzasadnione jest to jej
          funkcją prokreacyjną (która nie jest możliwa do realizacji w związku
          homoseksualnym).

• Gość: EM Re: Związki tak, przywileje podatkowe nie! IP: *.173.31.97.tesatnet.pl 18.08.09, 08:54

> Przywileje podatkowe mają na celu wspieranie rodziny
            > (będącej pod szczególną opieką państwa) i uzasadnione jest to jej
            > funkcją prokreacyjną (która nie jest możliwa do realizacji w związku
            > homoseksualnym).

Brak przywilejow podatkowych tez nie skloni homoseksualistow do wstepowana w
            zwiazki malzenskie i prokreacji.
            • georg_l Re: Związki tak, przywileje podatkowe nie! 18.08.09, 08:59

> Brak przywilejow podatkowych tez nie skloni homoseksualistow do
              wstepowana w
              > zwiazki malzenskie i prokreacji.

Ale brak tych przywilejów nie ma ich do niczego skłaniać!!!
              Przywileje te mają wspierać rodziny w odchowaniu dzieci (inna sprawa
              czy akurat ten sposób jest właściwy – taki jest jednak ich sens),
              jest to bowiem dość kosztowne.
              Wspieranie rozrodczości związków homoseksualnych byłoby absurdem i
              domaganie się tego jest śmieszne.
              • Gość: EM Re: Związki tak, przywileje podatkowe nie! IP: *.173.31.97.tesatnet.pl 18.08.09, 09:17
                > Ale brak tych przywilejów nie ma ich do niczego skłaniać!!!

Np. wspolne rozliczanie sie malzonkow nie ma nic wspolnego z prorodzinnymi
                dzialaniami. Jesli bezdzietne malzenstwo to moze, to dlaczego nie mozna tego
                rozszerzyc rowniez na zarejestrowane zwiazki homoseksualne.
                • takajatysia Re: Związki tak, przywileje podatkowe nie! 18.08.09, 09:30
                  jeszcze, żeby homoseksualiści postulowali
                  wprowadzenie "zarejestrowanych związkow homoseksualnych" to może bym
                  się nawet do tego przychyliła. Sformułowanie małżeństwo/ślub mnie
                  bulwersuje w tym kontekście. I kto byłby mężem a kto żoną?
                  Zresztą jak bezdzietni małżonkowie rozliczają się razem i mają z
                  tego tytułu jakieś profity, to nadal jest to szczególna opieka nad
                  rodziną, w której jest, że się tak wyrażę, potencjał prokreacyjny. W
                  parach homoseksualnych tego by nie było. Dlaczego zatem Państwo ma
                  do tego interesu dorzucać?
                  • Gość: EM Re: Związki tak, przywileje podatkowe nie! IP: *.173.31.97.tesatnet.pl 18.08.09, 09:39
                    Malzenstwo nie rowna sie prokreacji. Tez mam zamiar sie ozenic, ale o dzieciach
                    nie ma mowy. W moim przypadku potencjal prokreacyjny jest wiec zerowy, a jednak
                    bede mogl korzystac z mozliwosci wspolnego rozliczania sie z zona. Nieprzyznanie
                    zwiazkom zarejestrowanym (po ich powstaniu) takiego samego prawa jest jawna
                    dyskryminacja.
                    • georg_l Re: Związki tak, przywileje podatkowe nie! 18.08.09, 09:41
                      Dlatego żeby nie było dyskryminacji należy odebrać te przywileje
                      bezdzietnym związkom hetero.
                    • alfalfa Re: Związki tak, przywileje podatkowe nie! 18.08.09, 09:53

> Malzenstwo nie rowna sie prokreacji. Tez mam zamiar sie ozenic,
                      ale o dzieciach
                      > nie ma mowy.

To mam dla Ciebie złą wiadomość. Już zastanawiano się nad dodatkowym
                      podatkiem dla kawalerów/panien (jakoś się to dziwnie nazywało) więc
                      i podobne regulacje dla bezdzietnych nie są całkiem fantazją.
                      Państwo na razie toleruje bezdzietnych ale w ramach upadających
                      zusów wiele się może zdarzyć.
                      A.
                  • georg_l Re: Związki tak, przywileje podatkowe nie! 18.08.09, 09:40
                    Nie jestem pewien czy maż i żona to rodzina. Pojęcie rodziny jest
                    cudownie niedookreślone (KRO jej nie definiuje). Jeśli wziąć pod
                    uwagę pochodzenie słowa to ewidentnie pochodzi ono od rodzenia a nie
                    od zawarcia związku małżeńskiego.
                • georg_l Re: Związki tak, przywileje podatkowe nie! 18.08.09, 09:36
                  Bezdzietne małżeństwo dostaje ponieważ potencjalnie mogą mieć dzieci
                  (w odróżnieniu od związku homoseksualnego) ale masz rację, tu
                  powinno być dokładnie tak samo jak w przypadku związków
                  homoseksualnych, z tym że nie zgadzam się na dawanie takich samych
                  praw związkom homoseksualnym jak bezdzietnym związkom hetero tylko
                  uważam że bezdzietne związki hetero powinny stracić przywileje
                  podatkowe (np. po 2 latach od zawarcia związku) – w ten sposób
                  zrównałyby się w prawach ze związkami homo.
                  • Gość: Informerka Re: Związki tak, przywileje podatkowe nie! IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.08.09, 10:43
                    A czy wziąłeś pod uwagę fakt, że bezdzietne związki hetero mogą mieć
                    problemy z uzyskaniem potomstwa?? Zabieranie przywileju wspólnego
                    rozliczania tylko dlatego, że np po 2 latach od zawarcia związku nie
                    mają potomstwa to jest dopiero dyskryminacja !!
                    Leczenie związane z problemami z uzyskaniem potomstwa jest
                    długotrwałe, bardzo kosztowne i nie jest refudnowane.
                    Pozdrawiam
                    -------------------------
                    Dołącz do naszego klubu, poznaj tajemnice
                    14.pl/loza_wtajemniczonych
                    • georg_l Re: Związki tak, przywileje podatkowe nie! 18.08.09, 10:56
                      Tak, biorę to pod uwagę – refundacja leczenia w zamian za przywileje
                      podatkowe. Refundację leczenia uważam w takich sytuacjach za
                      należną, nie można jednak oczekiwać wszystkiego, jeśli refundujemy
                      leczenie bezpłodności to nie widzę podstaw do dodatkowego
                      dofinansowywania rodzin bezdzietnych ulgą która powinna być
                      przynależna rodzinom z dziećmi.

Pozdrawiam
                      Georg Lipke
                • sharn1 Re: Związki tak, przywileje podatkowe nie! 18.08.09, 09:55

> > Ale brak tych przywilejów nie ma ich do niczego skłaniać!!!
                  >
                  > Np. wspolne rozliczanie sie malzonkow nie ma nic wspolnego z
                  prorodzinnymi
                  > dzialaniami. Jesli bezdzietne malzenstwo to moze, to dlaczego nie
                  mozna tego
                  > rozszerzyc rowniez na zarejestrowane zwiazki homoseksualne.

Dlatego, że to może pomóc bezdzietnemu małżeństwu podjąć decyzję o
                  macierzyństwie.
          • snieta_krowa Re: Związki tak, przywileje podatkowe nie! 18.08.09, 10:20
            georg_l napisał:

> W samej rejestracji związków homoseksualnych nie ma nic złego. W
            > rozwiązaniu problemów spadkowych tak samo nie ma nic złego. Nie
            > uważam jednak żeby właściwe było dawanie takim związkom
            przywilejów
            > podatkowych. Przywileje podatkowe mają na celu wspieranie rodziny
            > (będącej pod szczególną opieką państwa) i uzasadnione jest to jej
            > funkcją prokreacyjną (która nie jest możliwa do realizacji w
            związku
            > homoseksualnym).

To moze tez zabierzmy przywileje podatkowe rodzinom bezdzietnym co?
            nie prokreuja sie w koncu.
            • georg_l Re: Związki tak, przywileje podatkowe nie! 18.08.09, 10:33
              snieta_krowa napisała:

> To moze tez zabierzmy przywileje podatkowe rodzinom bezdzietnym
              co?
              > nie prokreuja sie w koncu.

Tak, oczywiście!!!
              Wielokrotnie tu o tym pisałem!!! Jestem jak najbardziej za (chociaż
              we mnie jako w rodzinę bezdzietną to uderzy).
        • Gość: gosc123 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 09:01
          A szkodliwe jest chociazby to ze spoleczenstwo i cywilizacja rozwija
          sie i moze przetrwac tylko dzieki temu ze rodza sie nowi ludzie a
          nowi ludzie moga powstac tylko i wylacznie ze zwiazku kobiety i
          mezczyzny.

Skoro chcesz byc pedalem i pieprzyc sie z drugim facetem to rowniez
          pomysl o tym ze ktos w przyszlosci bedzie musial na ciebie pracowac
          zeby oplacic ci emeryture i lekarstwa, ktos kto ci sprzeda cokolwiek
          w sklepie, ktos kto cie podwiezie i wogole beda ci potrzebni inni
          ludzie do funkcjonowania.
          Skad sie beda brali ci inni ludzie?? A moze masz juz na mysli jakies
          futurystyczne fabryki ludzi i cuborgow??
          • georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:06
            Najprostszym zatem rozwiązaniem byłoby opodatkowanie związków
            homoseksualnych oraz bezdzietnych związków heteroseksualnych a
            pozyskane w ten sposób środki przekazać na pokrycie dodatkowych ulg
            podatkowych rodzin z dziećmi.

Tak na marginesie – zaliczam się do grupy bezdzietnej więc i mnie
            dotknęłyby wyższe podatki.
            • Gość: gosc123 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 09:12
              I chyba wlasnie tak jest w Niemczech ze osoby bezdzietne placa
              wieksze podatki.
              Moim zdaniem jak najbardziej slusznie bo przeciez wychowanie dzieci
              kosztuje majatek.
              Osoby bezdzietne przyjmuja lightowy styl zycia i wola kupic sobie
              nowego mercedesa albo spedzic wakacje na Karaibach anizeli pakowac
              sie w pieluchu i wychowanie nastepnego pokolenia. Zatem niech placa
              wyzsze podatki.
              Osoby nie mogace miec dzieci z powodow zdrowotnych zawsze moga
              skorzystac z adopcji.
              • georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:20
                I tak właśnie powinno być.

Jedynie warto jeszcze wspomnieć że powinno się odejść od promowanego
                u nas procederu (bo trudno to inaczej nazwać) wspomagania w
                rozrodczości rodzin lumpiarskich. Dziecko w rodzinie powinno nieść
                za sobą ulgi podatkowe (lub inne wsparcie związane z ponoszeniem
                wydatków na dziecko) ale nigdy nie powinno dostarczać rodzinie
                pieniędzy.
              • Gość: EM Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.173.31.97.tesatnet.pl 18.08.09, 09:30
                > Osoby bezdzietne przyjmuja lightowy styl zycia i wola kupic sobie
                > nowego mercedesa albo spedzic wakacje na Karaibach anizeli pakowac
                > sie w pieluchu i wychowanie nastepnego pokolenia. Zatem niech placa
                > wyzsze podatki

Moze po prostu nie nadaja sie na rodzicow i swiadomie z tego powodu rezygnuja z
                potomstwa.
                • georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:44
                  OK, ale ponieważ utrzymywanie na odpowiednim poziomie przyrostu
                  naturalnego jest w ich interesie a wychowanie dzieci kosztuje to
                  uzasadnione wydaje się żeby współuczestniczyli w ponoszeniu tych
                  kosztów (a tym bardziej żeby nie mieli przywilejów przynależnych
                  rodzicom).
                  • Gość: EM Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.173.31.97.tesatnet.pl 18.08.09, 11:11

> OK, ale ponieważ utrzymywanie na odpowiednim poziomie przyrostu
                    > naturalnego jest w ich interesie a wychowanie dzieci kosztuje to
                    > uzasadnione wydaje się żeby współuczestniczyli w ponoszeniu tych
                    > kosztów

Jeszcze raz: wspolne rozliczanie sie nie ma nic wspolnego z jakakolwiek
                    prorodzinna polityka, tylko jest ulatwieniem dla naszej biurokracji. Ulgi
                    podatkowe z powodu posiadania dzieci, to juz inna sprawa, o ktorej teraz nie
                    dyskutujemy.
                    • georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 11:30
                      No cóż, uważam że jest to element polityki prorodzinnej (zresztą
                      jedyny sensowny).
                      By jednak nie było wątpliwości (i dyskryminacji związków homo) – jak
                      już wielokrotnie powtarzałem – jestem za tym by odebrać przywileje
                      podatkowe wszystkim bezdzietnym związkom.

• Gość: Hans Lipke Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.lond-hex.dynamic.dial.as9105.com 18.08.09, 11:30
                Ale socjalizm w czystej formie wyłazi... masz dzieci to bierz odpowiedzialność
                to są twoje dzieci a nie innych i nie wyciągaj łapy do cudzej kieszeni
                • georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 11:36
                  Nie ma sprawy, pod warunkiem że ci którzy nie mają dzieci nie będą
                  później oczekiwać że te dzieci będą pracować na ich emerytury!
                  Odkładanie środków na emeryturę nic nie da jeśli nie będzie miał kto
                  pracować.
                  Dlatego proszę bardzo – znieśmy wszystkie obowiązkowe (i
                  gwarantowane przez państwo) składki/świadczenia emerytalne i
                  zastąpmy je sankcjonowaną przez państwo umową wychowawczo-emerytalną
                  między dziećmi a rodzicami.
                  W takiej sytuacji nie będę miał zastrzeżeń do braku dofinansowania
                  przyrostu naturalnego (ale też nie będę miał wyrzutów sumienia gdy
                  ci którzy nie zapewnili sobie emerytury będą z głodu zdychać pod
                  płotem).
                  • gacekemdk Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 13:58
                    Problem w tym iż składki obecnych emerytów zostały dawno przejedzone.
                    I ze składek obecnie pracujących wypłacają im emerytury.
                    • georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 18:38
                      Oczywiście że zostały przejedzone – miały zostać przejedzone (tak
                      działał ten system) a ci którzy je przejedli mieli przyszłym
                      emerytom wypłacić emerytury.
                      Ale może od początku – idea systemu emerytalnego polegała na tym że
                      ze składek część szła na emerytury dla tych którzy już nabyli prawo
                      do świadczeń (a wcześniej opłacali wychowanie tych z którzy składek
                      dostali emeryturę) a druga część składek szła na odchowanie
                      następnego pokolenia które jak zacznie pracować to z kolei przekaże
                      część swoich składek na zwrot w postaci emerytur dla tych którzy na
                      nie łożyli.
                      Niestety, ludzie zawsze patrzą jak oszukać innych.
                      Gdy nie było systemu emerytalnego to ludzie po prostu musieli
                      odchować dzieci które gwarantowały im oparcie na starość (zwykle
                      było to oparte o zwyczaj ale były również zawierane umowy
                      określające kto komu i ile za co). Gdy wprowadzono system emerytalny
                      to ludzie uniezależnili się od własnych dzieci, niestety, niemal
                      równie szybko jak się uniezależnili to i zapomnieli o tym że do
                      worka najpierw trzeba włożyć żeby później z niego wyjąć. Każdy
                      chciał jak najwięcej dostać a jak najmniej włożyć – w konsekwencji
                      posiadanie dzieci stawało się coraz droższe (dziś, pomijając lumpy
                      które się tym nie przejmują, dziecko to niemal luksus) a zanikła
                      motywacja do ich posiadania (bo emerytura i tak się należy).
                      Ten system się zawalił (za mało dzieci by mogły utrzymać wielkość
                      oczekiwanych świadczeń), wprowadzono nowy – skrajnie niewydolny,
                      który zakończy się katastrofą. Cóż, widać musimy się uczyć na
                      błędach.
          • maura4 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:16
            To samo pytanie możesz zadać heteroseksualnym , którzy dzieci nie
            mają, lub mają jedno czy dwoje. Czemu im odpuszczasz, bo sa hetero ?
          • zdzicho_waciak Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 10:23
            "to rowniez pomysl o tym ze ktos w przyszlosci bedzie musial na ciebie pracowac
            zeby oplacic ci emeryture i lekarstwa"

OK. Ale czy nie prościej byłoby zlikwidować przymus ubezpieczeń? Dlaczego ktoś
            ma płacić na moja emeryturę (bez względu czy jest żonaty, mężata, dzieciaty, czy
            pedał), dlaczego ja mam płacić na emeryturę innych? To miałoby też wymniar
            demograficzny - gdy nie było obowiązkowych systemów emerytalnych ani państwa
            opiekuńczego najlepszym zabezpieczeniem na przyszłość były... dzieci...
          • Gość: Hans Lipke Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.lond-hex.dynamic.dial.as9105.com 18.08.09, 11:37
            Po pierwsze zrezygnuj ze swojego chamskiego i wulgarnego języka pod adresem
            innych ludzi. Po drugie sam wypracowuje swoją emeryturę i to są moje i wyłącznie
            moje pieniądze. Co to za banialuki wypisujesz? Żadne twoje bachory nie będą na
            mnie pracować! Nie życzę sobie takich sformułowań, bo to brzmi jak bym wyciągał
            rękę nie po swoje a to jest oczywista nieprawda. Masz typowe socjalistyczne
            spojrzenie i tymi kategoriami rozumujesz.
            A tak na marginesie jest wystarczająca liczba heteroseksualistów żeby były
            dzieci więc nie martw się na zapas...
          • Gość: Krzysiek Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.aster.pl 18.08.09, 13:37
            Każdy gay pracuje płaci podtaki i pracuje na swoja emeryturę, jesli
            nie posiada dzieci to też jego podatki nie są dzielone na kilka osób
            na przyszłość tylko jeden na jednego osoboobywatela.
            Ty też korzystasz z podatków gayów, chodzisz za ich pieniądze do
            lekarza, posyłasz swoje dzieci do szkoły, jeżdzisz po polskich
            drogach korzystasz z komunikacji, bierzesz zasilek dla bezrobotnych
            jak nie masz pracy a to wszystko tez jest w częsci z podatków
            płaconych przez gayów, skoro jesteś taki przeciw to natychmiast
            zaprzestań z korzystania z tych z tych przywilejów.
        • Gość: polaczek odebrac mu obywatelstwo!! juz! IP: *.pools.arcor-ip.net 18.08.09, 10:34
          jednego glupka bedzie mniej w tym kraju kretynow!!
    • Gość: hetero Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.icpnet.pl 18.08.09, 08:20
      To co zrobili geje to zwyczajna prowokacja. Nie dziwię się Panu
      Cejrowskiemu, że tak zareagował, z przytoczonej relacji nie wynika
      żeby kogokolwiek obraził. Nie można dać się zwariować homoseksualnej
      mniejszości.
      • Gość: ogu. Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.08.09, 08:27
        w pełni się zgadzam. A może Cejrowski powinien ich oskarżyć o molestowanie?
        Normalnie świat się wali... Pedały organizują prowokację a w jej wyniku (bo
        chyba innego wyniku się nie spodziewali) będą sądzić faceta, bo nie chciał
        przyjąć idiotycznych prezencików i twardo obstaje przy swoim zdaniu??? NO LUDZIE!!!
        Choć z drugiej strony, gejowskie środowiska znalazły sobie idealny cel do ataków
        - znanego homofoba - i próbują mieć swoje 5 minut.
        Żenada a nie prowokacja!!!
      • oczy_zielone Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:01

hEJ aUTORZE SWIATŁEJ WYPOWIEDZI: CO ZROBISZ JESLI TWOJE
        DZIECKO/WNUK BEDZIE GEJEM? i KTOS MU NAPLUJE DOSLOWNIE LUB W
        PRZENOSCI - JAK TO ROBI "PAN CEJROWSKI" - W TWARZ?
        Gość portalu: hetero napisał(a):

> To co zrobili geje to zwyczajna prowokacja. Nie dziwię się Panu
        > Cejrowskiemu, że tak zareagował, z przytoczonej relacji nie
        wynika
        > żeby kogokolwiek obraził. Nie można dać się zwariować
        homoseksualnej
        > mniejszości.
        • bromva Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:20
          jesli moje dziecko zostanie gejem, to jego sprawa, ale jesli bedzie lazic z
          jakimis transparentami, albo robic debilne prokoacje, to samo tylko sie narazi
          na publiczne wysmianie. sam bym mu powiedzial, ze zachowuje sie jak glupie.
        • sharn1 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 10:12
          oczy_zielone napisała:

>
          > hEJ aUTORZE SWIATŁEJ WYPOWIEDZI: CO ZROBISZ JESLI TWOJE
          > DZIECKO/WNUK BEDZIE GEJEM? i KTOS MU NAPLUJE DOSLOWNIE LUB W
          > PRZENOSCI - JAK TO ROBI "PAN CEJROWSKI" - W TWARZ?

Ja tam powiedział synowi "poszedłeś dostać w ryj to dostałeś
          gamoniu".

• kissinger77 Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 08:25
      Z tym "zahivione" to trochę przestrzelił. Wynika z tego, że HIV i
      AIDS to domena tylko osób homoseksualnych. Czy oświecony Pan Wojtek
      nie wie, czy też nie chce wiedzieć, że także heteroseksualiści
      przenoszą to kurestwo między sobą...?
      Ja proponuję Panu Wojtkowi trochę seksu, tak dla rozluźnienia.
      Biedny facio, baby nie ma, a jakby miał to też nici z seksu, bo to
      przecież, jak sam siebie nazywa, katol. Czyli przed ślubem...mm...Po
      ślubie...yhm.
      No ale żeby było po równo: z poglądami na demokrację zgadzam się z
      nim :D
      • sharn1 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 10:21
        kissinger77 napisał:

> Z tym "zahivione" to trochę przestrzelił. Wynika z tego, że HIV i
        > AIDS to domena tylko osób homoseksualnych. Czy oświecony Pan
        Wojtek
        > nie wie, czy też nie chce wiedzieć, że także heteroseksualiści
        > przenoszą to kurestwo między sobą...?

Oczywiście, że przenoszą natomiast homoseksualiści zawierając o
        wiele częściej niż osoby hetero przygodne i krótkie znajomości w
        celach seksualnych są od dawna zaliczani do grupy podwyższonego
        ryzyka.
        • Gość: Krzysek Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.aster.pl 18.08.09, 13:24
          No nie wiem, badania dowodzą, że heterosesualiści kilkadziesiąt
          krotnie częściej korzystają z usług prostytutek niż osoby
          homoseksualne.
    • monster_truck Cejrowski jest zakłamany 18.08.09, 08:27
      Jeżeli jest takim homofobem i brzydzi się HIV itd. to nie powinien jeździć do Afryki gdzie duża część populacji ma HIV. Myślałem że Cejrowski jest otwartym człowiekiem ale w tym momencie dużo stracił w moich oczach. Raczej odpuszczę sobie jego programy itp.
      • Gość: bujaka Re: Cejrowski jest zakłamany IP: 81.15.160.* 18.08.09, 10:57
        Glupi jestes czy tylko takiego udajesz ?
        • Gość: monster Re: Cejrowski jest zakłamany IP: *.c158.petrotel.pl 18.08.09, 15:17
          Ty widzę że nie udajesz wsioku. Wracaj do słuchania radia ma-ryja.
    • qawsedrftg najciemniej jest pod latarnią 18.08.09, 08:28
      Pan WC nie miał jakoś problemów z własnym rozwodem (a taki katolik), a jego
      zachowanie i obsesja sugeruje że kto wie kto wie... nie zdziwiłbym się...
      • bromva Re: najciemniej jest pod latarnią 18.08.09, 09:16
        malo wiesz. do rozwodu zostal zmuszony przez byla zone, z punktu widzenia
        Cejrowskiego (a takze Boga) tego rozwodu nie bylo, i tamta babka jest ciagle
        jego zona.
        A nawet KK uznaje instytucje separacji :)
        • stasio_paluch Re: najciemniej jest pod latarnią 18.08.09, 10:03
          bromva napisał:

> malo wiesz. do rozwodu zostal zmuszony przez byla zone, z punktu
          > widzenia Cejrowskiego (a takze Boga) tego rozwodu nie bylo

Ale którego Boga?
          • bromva Re: najciemniej jest pod latarnią 18.08.09, 10:16
            no czego sie glupio pytasz. to chyba jasne, ze tego, w ktorego wierzy Cejrowski
            (i ja tez).
        • libra_a Re: najciemniej jest pod latarnią 18.08.09, 10:28
          > malo wiesz. do rozwodu zostal zmuszony przez byla zone, z punktu widzenia
          > Cejrowskiego (a takze Boga) tego rozwodu nie bylo, i tamta babka jest ciagle
          > jego zona.
          > A nawet KK uznaje instytucje separacji :)

Czy w takim razie KK uznaje związek z inną kobietą, w trakcie separacji z żoną? Bo z tego, co wiadomo, Cejrowski nie jest sam.
          I bardzo dobrze, że nie jest, ale nie bądź świętsza od papieża.
        • Gość: OMG Re: najciemniej jest pod latarnią IP: 57.66.197.* 18.08.09, 12:49
          nawet KK - nie no super autorytet ;)
      • Gość: irek33 Re: najciemniej jest pod latarnią IP: 193.28.178.* 18.08.09, 13:56
        o właśnie, i jeszcze opisuje jak Indianom z tyłków kleszcze
        wyciągał, kto wie czy swojego kleszcza nie zapuścił....
    • ajavar Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 08:31
      Obiecywał, że wyjedzie z kraju! Panie Cejrowski, czy można coś zrobić, żeby
      dotrzymał Pan słowa?
    • incipit Brzydzę się chamstwem, cejro..cośtam powoduje 18.08.09, 08:35
      Brzydzę się chamstwem, cejro..cośtam powoduje natychmiastową zmianę
      zacejrowanego kanału na tak długo, aż zapomnę o co chodziło, a więc na
      bardzo długo.
    • maise Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 08:35
      "Rzetelność" GW nie zna granic...WC kwadrans wymierzony był głównie w głupotę
      polityków..ale o tym pan redaktor zapomniał..trudno się dziwić..GW przecież od
      zawsze była członkiem grupy robiącej nagonkę na WC..parodia..
      • Gość: ogu. Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.08.09, 08:38
        po prostu pan redaktor nawet nie pamięta tego programu. Zna go pewnie tylko z
        google'a i wikipedii i z opowiadań kolegów gejów ;)
        A gdy był emitowany w TV jeszcze nosem wyżej stołu nie sięgał!
      • Gość: EM Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.173.31.97.tesatnet.pl 18.08.09, 08:38
        > "Rzetelność" GW nie zna granic...WC kwadrans wymierzony był głównie w głupotę
        > polityków..ale o tym pan redaktor zapomniał..trudno się dziwić..GW przecież od
        > zawsze była członkiem grupy robiącej nagonkę na WC..parodia..

WC kwadrans wymierzony byl w kazdego, kto Cejrowskiemu nie pasowal.
        • georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 08:56
          No i co w związku z tym?
          Cejrowski kiedyś w swoim programie wyraźnie to przyznał. Powiedział
          że jego program to nie kwadrans Wartości Chrześcijańskich (WC) czy
          cokolwiek innego tylko kwadrans Wojciecha Cejrowskiego.
          Wypowiedzi tej nie da się zinterpretować inaczej jak tylko
          powiedzenia: „to mój program i będę w nim mówił o tym o czym mam
          ochotę a jak komuś się nie podoba to jego problem” – było to
          uczciwe. W tej chwili też jest sporo programów w których prowadzący
          przedstawia swoje poglądy i wszystkich innych ma w głębokim
          poważaniu ale nie przypominam sobie żeby ktokolwiek to szczerze
          przyznał, nie, teraz wszyscy starają się upozować na obiektywnych.
          • Gość: EM Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.173.31.97.tesatnet.pl 18.08.09, 09:19
            Smutno, ze mylisz wolnosc wypowiedzi z prawem do obrazania innych.
            • georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:25
              Nie mylę.
              Cejrowski w swoim programie atakował (ba, nawet obrażał) osoby które
              dobrowolnie do niego przyszły (wiedziały na co się piszą) oraz osoby
              publiczne (nie korzystają one z takiej ochrony jak inni). Nigdy nie
              zaatakował nikogo innego.
              Podobnie zachowuje się np. Kuba Wojewódzki (tylko kierunek jest
              inny) którego program mnie mierzi ale skoro ludzie chcą go oglądać…
      • Gość: peter_1000 Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 08:53
        Zarzucasz brak rzetelności, sam jej nie zachowując. WC Kwadrans był
        antyżydowski. Nie pamiętasz już incydentu na jednym z pikników czarnogrodu (czy
        jak się one tam zwały), organizowanego przez Cejrowskiego, gdzie reporterowi
        Wyborczej ściągali spodnie, aby zobaczyć kto on naprawdę jest?
        • georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:02
          Przepraszam bardzo, czy ściągnęli spodnie na pikniku czy na antenie?
          Nie wnikam czy Cejrowski jest antysemitą, zarzucając jednak że
          prowadzony przez niego program był antysemicki należałoby wskazać
          antysemickie treści w programie a nie poza nim.
    • dziodu A czego się spodziewali? 18.08.09, 08:37
      skoro sami mówią, że spodziewali się takiej a nie innej reakcji pana
      Cejrowskiego to skąd pomysł podania go do sądu? Dla mnie czysta prowokacja ze
      strony KPH i nic więcej
    • lowca_trolli_online Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 08:46
      cyt."Wojciech Cejrowski odrzucił prezenty, które próbowała wręczyć mu Kampania
      Przeciwko Homofobii. Lesbijki i geje rozważają złożenie przeciwko niemu pozwu
      do sądu"

tak właśnie wygląda TOLERANCJA w wykonaniu homoseksualistów o której to
      wrzeszczą cały czas:
      masz prezencik...
      co? nie chcesz?!
      no to podamy cie do sądu za..
      no właśnie.. za co?
      za to że nie wziął przezencika
      czy za to że uważa homoseksualizm za dewiacje (co jest zresztą zgodne z
      prawdą) i głośno o tym mówi?
      no za co?
      • Gość: Janke Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.dip.t-dialin.net 18.08.09, 09:03
        Zanim zaprowadza Cejrowskiego do sadu,niech zaprowadza go do szpitala.Po
        przebadaniu przez psychiatrow,nalezy Cejrowskiego umyc i odziac w czyste
        szaty.Po polaniu dezodorantem mozna zaprowadzic C.do kadiego.
    • oczy_zielone Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 08:54
      Nie mam tolerancji dla braku tolerancji tego "czlowieka". Osoba ta
      zaprzecza nawet prawdom ludowym, m.in tej, że podróże kształcą.
      • Gość: www to prostak któy po polsku nie potrafi mówić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.09, 09:02
        czymś trzeba zaistnieć na tym świecie, a prostactwo i głupota w tym narodzie
        zawsze była górą, polaczki prostaczki
      • piq tow. zielona, a na czymżesz mianowicie polega... 19.08.09, 19:17
        ...ów brak tolerancji? Czy jeżeli podejdzie do was pijaczej i zaproponuje łyczka
        ze swojej obślinionej flaszeczki, a wy odmówicie, to będzie brak tolerancji?

Droga/i tow. zielone, każdy ma się prawo brzydzić czymkolwiek, byle nie naruszał
        przy tym praw ludzkich i obywatelskich.

Ale o prawach ludzkich i obywatelskich to wy macie iście
        bolszewicko-nazistowskie pojęcie. Przykład: ten "człowiek" w cudzysłowie.
        Oczywiście, należy Cejrowskiego natychmiast wysłać w bydlęcym wagonie do
        koncentraka.
    • czarek82 Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:01
      Brzydzę się Cejrowskim
      • Gość: zex Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: 212.244.185.* 18.08.09, 09:55
        Brzydzę się gejami
    • kordzio1 przecież tego się chyba spodziewali... 18.08.09, 09:04
      Pewnie te plakaty przygotowali spontanicznie po tym co im odpowiedział?
      Takiej reakcji się spodziewali i sprowokowanie takiej reakcji chcieli. Jak
      udają się do osoby, która ma zupełnie odmienne poglądy, to chyba się nie
      spodziewają, że podpisze książkę ze sprzedaży której zostanie zorganizowana.
      Naprawdę członkowie organizacji homoseksualistów (zwykli homoseksualiści są
      dla mnie zwykłymi ludźmi - jedni lepszymi, drudzy gorszymi... jak to ludzie)
      niewiele się różnią od pajaców protestujących przed koncertem Madonny.
    • kontemplator07 Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:05
      Lubię jego programy podróżnicze w TV a z aktualnie piszących ksiażki
      podróżników stawiam go najwyżej. Sam podróżuję i byłem w wielu
      miejscach, które opisuje, mogę więc odróżnić dobre dzieło od blefu,
      mistyfikacji i powierzchownej konfabulacji, których wiele się
      spotyka w naszej literaturze podróżniczej. Ale Cejrowski jest jednym
      z wielu przykładów, jak należy oddzielić dzieło od autora. Ręki nie
      podał bym mu nigdy.
    • tomek693 Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:06
      Wy się-pedały-cieszcie, że ludzie daja wam życ, a, że się brzydzą-
      trudno się dziwić. Ja też się brzydzę!
      • Gość: gość poznański Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: 62.121.96.* 18.08.09, 09:51
        a mi jest żal ciebie i twoich rodziców
        szkoda słów na ciebie heteryku zapyziały
        • Gość: toja Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was IP: *.olsztyn.vectranet.pl 18.08.09, 11:01
          zamknac zahivione jadaczki-gejowskie psy!!!
        • everettdasherbreed Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 11:40
          Twoi rodzice prawdopodobnie byli heterykami. I co? Nasrasz na ich grób?
    • georg_l Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:09
      Czym różni się powiedzenie „geje to nie ludzie” od
      powiedzenia „homofob to nie człowiek”?
      Jeżeli mamy być tolerancyjni to bądźmy w obie strony. ;)
    • makakson Każdy normalny facet brzydzi się gejów 18.08.09, 09:12
      Wielkie mi mecyje. Ja też się brzydzę. Pomimo tego, że geje mi nie
      przeszkadzają, jak chcą niech sobie sypiają ze sobą, chodzą za rączkę itp.
      itd. to myśl o tym wywołuje u mnie pewne obrzydzenie. Ale ich życie, ich sprawa.
      • vooxa Re: Każdy normalny facet brzydzi się gejów 18.08.09, 09:56
        Ja się brzydzę kiedy tzw norlalny, a przy tym niedomyty i
        śmierdzący, facet przechodzi koło mnie w tramwaju. Nie zastanawiam
        się wtedy z kim gdzie i jak co robi, jedyne co mi wówczas przychodzi
        do głowy na jego określenie to: świnia.
        To jest problem!
        • shithead Re: Każdy normalny facet brzydzi się gejów 18.08.09, 10:48
          Czyzbys byl bardzo czystym gejem?
          Ja rowniez nie mam nic przeciwko gejom ale nachalne i ostentacyjne
          pokazywanie swojej odmiennosci mierzi mnie bardzo.
        • po2jacz Re: Każdy normalny facet brzydzi się gejów 18.08.09, 10:54
          izapomniałeś dodać, że musi być w krawacie. Bo czysty i pachnący to
          musi być "gość" np. Lepper.
    • krokodyl123 Gdzie i kiedy Cejrowski atakował żydów? 18.08.09, 09:14
      Tiaaa, tiawarysze agorowe bolszewiki, jeszcze antysytymyte z niego zróbcie. Co
      za politrucki kołek pisał ten artykuł...
      • aardwolf A mniejszości rasowe? 18.08.09, 09:55
        Miał jeden program gdzie zaprosił Murzyna żeby pokazać że nie jest rasistą.
        Jego programy podróznicze też jakoś nie wykazują rasizmu.
        • escott Re: A mniejszości rasowe? 18.08.09, 13:09
          Nie no, zaproszenie Murzyna to bardzo, bardzo szlachetny gest. Nie
          każdego z nas byłoby na coś takiego stać!
      • kiedy_ranne_wstaja_wzwody bolszewik to cie splodzil. z locha. 18.08.09, 10:16

• k_rej Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:15
      Co to,trzeba lubic pedałów,jak gdzieś mnie nie chcą to nie idę tam i tyle, po
      co obnosic się,że obciągam koledze a on mnie. Lepiej to robic, niż na okrągło
      o tym gadac.
    • Gość: RobertP Grzech sodomii ? A krewetki i małże to jesz ? IP: *.metrona.pl 18.08.09, 09:16
      Skoro Cejrowski tak się kieruje wskazaniniami biblijnymi, to powinien też (oprócz gejów) zwalczać miłośników krewetek i małży.

Kpł 11, 10-12

" 10 Ale każda istota wodna, która nie ma płetw albo łusek w morzach i rzekach spośród wszystkiego, co się roi w wodzie, i spośród wszystkich zwierząt wodnych, będzie dla was obrzydliwością. 11 Będą one dla was obrzydliwością, nie jedzcie ich mięsa i brzydźcie się ich padliną. 12 Wszystkie istoty wodne, które nie mają płetw albo łusek, będą dla was obrzydliwością. "

Cytaty biblijne
    • sagam0re Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 09:19
      artykuł był chyba pisany na zamówienie bo jego wymowa nijak się ma
      do zamieszczonego filmu...Koleś ma też prawo do swoich poglądów - za
      chwilę to osoby nie zgadzające się na związki homoseksualne będą
      prześladowane w równym stopniu jak kiedyś geje i lesbijki: ze
      skrajności w skrajność
      • escott Re: Cejrowski do gejów: Brzydzę się was 18.08.09, 13:17
        Nie, tu nie może być równowagi w rodzaju: geje spoks, osoby
        "niezgadzające się na związki homoseksualne" spoks. Po prostu
        dlatego, że "niezgadzanie się" na związki homoseksualne w bardzo
        poważny sposób narusza wolność osób, które chcą wstąpić w związek
        homoseksualny. Nie widać żadnego powodu, dla którego czyjeś
        widzimisię i "niezgadzanie się" dotyczące cudzego życia prywatnego
        miałoby być szanowane. Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie jak to, że
        ktoś jest w związku/związku małżeńskim z kimkolwiek mogłoby mi
        przeszkadzać. Osobom pozostającym w tym związku wytykanie palcami i
        chamskie uwagi przeszkadzają z pewnością.

Forum Sherlock Holmes

Blog o przygodach Sherlocka K. - choć nie brak i kąsków dla wielbicieli Oryginalnego Sherlocka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka