Dodaj do ulubionych

Radomsski HUB Direct-Connect

06.02.02, 22:45
Jestem ciekawy czy byly by osoby ktore maja internet z ATSu, DAMI, albo Com-
Softu, i byly by zainteresowane zalozeniem Radomskiego HUBa w DC.
Po LANie transfery byly by duzoo szybsze i niektore zeczy mozna by miec o
wiele szybciej.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: WIDMO Re: Radomsski HUB Direct-Connect IP: *.radom.pl 07.02.02, 02:35
      ja byc very zainteresowny ale nie miec ren pojecia od czego zaczac :P

a ty wiesz co i jak trzeba zrobic?
      ja kiedys mialem takiego plana byc cos takie zrobic ale nie skumałem i ..... po
      planie. jak co to GG:863979
      • Gość: Henry Re: Radomsski HUB Direct-Connect IP: *.4it.net.pl 07.02.02, 07:50
        Czesc
        czemu uwazacie ze po wszystkich tych sieciach chodziloby jak po LANie??
        przeciez jesli sieci sa roznych providerow to sie nawzajem nie widza po IPXie
        tylko ewentualnie po IP.
        Chociaz pomysl fajny... Ja od ludzi co maja mojego providera mam transfer rzedu
        500-800 Kb/sek. :-)
        Jesli ktos chce sie bawic w stawianie HUBa to program jest na stronie
        www.dcwawa.prv.pl/ w dziale Download...
        Link bezposrednio do softu to:
        www.freeweb.scrypty.com/cc2.php?
        id=268&url=dcwawa.w.interia.pl/Download/DCHubSetup.exe

PS Dajcie znac jak wsjo bedzie dzialalo :-)
        • lesioo Re: Radomsski HUB Direct-Connect 07.02.02, 19:56
          co do softu to wiem gdzie znalezc :)
          jedyny problem to ilosc zainteresowanych i serwer
          jezeli moj provider by sie na takie cos zgodzil to luz, aczkolwiek mi sie niez
          zdaje aby byl taki chetny, a co do predkosci po LANie to na pewno nie ale
          wszystkie sieci maja mniej wiecej tego samego providera wiec maja jeden punkt
          syczny (zapewne wszyscy leca na TPSA a dokladniej POLPAK-T bo to chyba jedyny
          szeroko pasmowy dostep w naszym miescie, poza tymi z IBM )
          tak czy inaczej moze sie zobaczyc, ja bym bardzo chcial ale watpie czy bym
          sobie sam poradzil, a juz na pewno nie ruszy to w tym miesiacu :)

tak czy inaczej milo ze kogos to interesuje :))
          • Gość: Kaboom Re: Radomsski HUB Direct-Connect IP: *.radom.pl 07.02.02, 21:32
            lesioo napisał(a):

> co do softu to wiem gdzie znalezc :)

No ja sobie zrobilem malutki ftpik :)
            Co prawda tylko dla ludzi majacych lacze u najlepszego w Radomiu providera ale
            zawsze to cos ;)
            Pozdrawiam tych co z ATS ;) i tych pozostalych rowniez
            • Gość: _FRANCK_ Re: Radomsski HUB Direct-Connect IP: 172.16.0.* 08.02.02, 01:24
              Napisałbys o tych wałkach, które odwalacie w ATS'ie, o przerwach w dostawie
              NET'u spowodowanych silniejszym podmuchem wiatru i innych kocopołach.
              • Gość: Kaboom Re: Radomsski HUB Direct-Connect IP: *.radom.pl 08.02.02, 09:13
                Gość portalu: _FRANCK_ napisał(a):

> Napisałbys o tych wałkach, które odwalacie w ATS'ie, o przerwach w dostawie
                > NET'u spowodowanych silniejszym podmuchem wiatru i innych kocopołach.

W konkursie na najwieksza bzdure jaka ostatnio napisano na tym forum twoj post
                mialby olbrzymie szanse na wygrana...
                • Gość: WIDMO Re: Radomsski HUB Direct-Connect IP: *.radom.pl 10.02.02, 01:14
                  no to co z tym hubem zainteresowanie jest a kto to niby miałby zrobić? zna sie
                  tos na tym wystarczająco?

jakie sa tego koszta itp?
                  • Gość: Henry Re: Radomsski HUB Direct-Connect IP: *.4it.net.pl 10.02.02, 21:57
                    Gość portalu: WIDMO napisał(a):

> no to co z tym hubem zainteresowanie jest a kto to niby miałby zrobić? zna sie
                    > tos na tym wystarczająco?
                    >
                    > jakie sa tego koszta itp?

Koszta? daj spokoj..
                    Wlasnie przed chwila postawilem próbnie Huba i dziala... wystarczy sciagnac
                    program ze strony co podalem we wczesniejszym poscie uruchomic go i mozna
                    dzialac..
                    jedyne koszty to to ze komp musi ciagle byc wlaczony (w koncu jest serwerem jakby)

PS jest tu ktos z medianetu/eltastu/4it??
                    jesli tak i chcialby sie powymieniac mail me :)
                    fml@poczta.onet.pl
                    • Gość: WIDMO Re: Radomsski HUB Direct-Connect IP: *.radom.pl 11.02.02, 02:32
                      widmo82@interia.pl GG863979

program to ja mam ale nie wiemjak sie połaczyc i kiedy z tym radomskim hubem
                      moze jak juz smiga to sie zgadamy na testowanie tego huba?
                      • Gość: Henry Re: Radomsski HUB Direct-Connect IP: *.4it.net.pl 11.02.02, 07:27
                        Gość portalu: WIDMO napisał(a):

> widmo82@interia.pl GG863979
                        >
                        > program to ja mam ale nie wiemjak sie połaczyc i kiedy z tym radomskim hubem

hmmm... w zasadzie ja tylko testowalem tego huba i raczej na stale nie bede mogl
                        go ustawic... Ale w ramach testu umowmy sie dzis o 22.oo (pon) - WIDOMO badz na
                        GG. jesli ktos chce sie przylaczyc niech da znac na fml@poczta.onet.pl (i niech
                        bedzie gotowy o 22)
                        • Gość: WIDMO KONTAKT IP: *.radom.pl 15.02.02, 01:41
                          czy mozesz zastukac do mnie na gg albo podac swój bo cos nie mogłem wtedy byc
                          chyba zaspalem :P

najlepiej to zrobmy jakas konferencje na GG i jakiegos dnia połaczymy się.

GG:863979
            • Gość: B@rtekW Re: Radomsski HUB Direct-Connect IP: *.szydlowiec.sdi.tpnet.pl 11.02.02, 21:40

> Co prawda tylko dla ludzi majacych lacze u najlepszego w Radomiu providera ale
              > zawsze to cos ;)

Buehehe.. ATS... :) rotfl :D moze u ciebie dziala wyjatkowo dobrze jesli masz tam
              jakies specjalne wzgledy.. posluchaj sobie opinii ludzi chociazby z osiedla
              Michalow :) no ale jedni maja lepiej, inni gorzej.. o gustach sie nie dyskutuje ;)
              • Gość: Kaboom Re: Radomsski HUB Direct-Connect IP: *.radom.pl 11.02.02, 22:00
                Gość portalu: B@rtekW napisał(a):

> Buehehe.. ATS... :) rotfl :D moze u ciebie dziala wyjatkowo dobrze jesli masz
                > tam jakies specjalne wzgledy.. posluchaj sobie opinii ludzi chociazby z osiedla
                > Michalow :) no ale jedni maja lepiej, inni gorzej.. o gustach sie nie dyskutuje

No coz, zapraszam do siebie na prezentacje w takim razie :)
                Przekonasz sie ze lacze ktorym dysponuje przebija na glowe SDI :)
                Niezawodne, szybkie (128kbps) a do tego stosunkowo tanie.

Jedyna wada to brak routowalnego IP, a admini nie chca sie zgodzic na otwarcie
                portow(zawsze to by cos dalo, ale nie ma co sie im dziwic, raz ze naraza to siec
                na ataki a i roboty z tym by bylo troche).
                Jezeli mialbym dostep do swojego kompa spoza domu to bylbym w pelni zadowolony z
                lacza jakie oferuje ATS.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka