a67 18.01.04, 19:41 Gratulacje anestezjolog bada wady postawy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Akcja "Prosto do Europy" IP: *.radom.pilickanet.pl 19.01.04, 07:42 Myślę, że było to jedno z głupszych posunięć naszych regionalnych "mózgowców". Nie wiem jak to wygladało w innych szkołach ale w podstawówce na Borkach większość lekarzy nie dotarła, a ci co tam byli zrobili to co w standardzie, czyli olali towrzystwo i poświęcili każdmu dziecku jakieś dwie minuty. Bardzo mnie cieszy, że na tak zapadłej wsi mamy takich medycznych geniuszy, 2 minuty na diagnoze to jest szczyt marzeń wielu w tej branży. Całość uważam za śmiechu warte. Proszę nie organizujcie tak kretyńskich rozgrywek żeby się pokazać bo tylko męczycie dzieci i dorosłych zrywając ich rano w sobotę. ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lauda Re: Akcja "Prosto do Europy" IP: *.udn.pl 19.01.04, 11:49 A jeśli byśmy nie wstępowali do UE to nasze dzieciaki mogłyby mieć krzywe kręgosłupy, brudne uszy i wszawicę?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Akcja "Prosto do Europy" IP: *.udn.pl 19.01.04, 11:59 Prawda jest taka, ze cala akcje zorganizowala fundacja Polsat, ktorej chodzilo przede wszystkim o reklame swojej inicjatywy, a nie o rzetelne przeprowadzenie badania. Przykre, ze do tego wszystkiego przylozylo sie miasto, zobowiazujac sie do zorganizowania akcji - bez konsultacji z lekarzami. Lekarze rodzinni w wiekszosci "wypieli sie", bo mieli swiadomosc, ze nie da sie przeprowadzic solidnie takiego badania w takich warunkach i przy takiej ilosci dzieci. Miasto musialo wiec skorzystac z lekarzy, nad ktorymi ma wladze, czyli zatrudnionymi w RSS na Tochtermana. Kierownicy oddzialow zostali o wszystkim poinformowani w... czwartek (!), czyli na 2 dni przed planowana akcja. Efekt nie mogl byc inny, gdy chce sie przebadac 11.000 (jedenascie tysiecy) dzieci w ciagu 2 dni przy pomocy okolo 100 lekarzy roznych specjalnosci (nie tylko anestezjologow, ale i kardiologow, dermatologow i kazdego, kto tylko byl pod reka w sobote i w niedziele i kogo dalo sie tam zapedzis - pewnie i tak wszyscy nie dotarli). Miasto ma z tego korzysc, bo dostanie od fundacji Polsat sprzet medyczny i bedzie sie moglo chwalic, ze zrobilo taka szczytna akcje. Lekarze nie maja z tego nic oprocz dylematu moralnego - bo jak ma anestezjolog odpowiedzialnie stwierdzic, ze dane dziecko ma problemy postawy albo nie ma - w ciagu 2 minut badania. Zyczyc sobie tylko wiekszego pomyslunku na przyszlosc przy organizacji tego typu dzialan, bo to obecne jest najlepszym przykladem, jak cos majace u podstaw szczytne intencje moze miec efekt zaden jesli wrecz nie szkodliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Akcja "Prosto do Europy" IP: *.udn.pl 19.01.04, 12:48 To zwykłe propagandowe zagranie w niesmacznym stylu socjalistycznym. Firmowane przez PO z Gajewskim na czele. Czy nie powinno się takich badań robić na codzień i solidnie? Ja to robię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio znowu akcje! IP: 213.25.11.* 19.01.04, 12:54 zamiast spokojnej i systematycznej pracy wracają akcje, biedne dzieci - na golasa w zimnych korytarzach !!! gorzej niż pobór do wojska carskiego !! co za bzdura !!! z tym do EUROPY ??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józio Re: znowu akcje! IP: *.udn.pl 19.01.04, 17:54 Tak sie robi kampanię wyborczą. PO do przodu, po dzieciach. Odpowiedz Link Zgłoś