Dodaj do ulubionych

Akcja "Prosto do Europy"

18.01.04, 19:41
Gratulacje anestezjolog bada wady postawy
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Akcja "Prosto do Europy" IP: *.radom.pilickanet.pl 19.01.04, 07:42
      Myślę, że było to jedno z głupszych posunięć naszych regionalnych "mózgowców".
      Nie wiem jak to wygladało w innych szkołach ale w podstawówce na Borkach
      większość lekarzy nie dotarła, a ci co tam byli zrobili to co w standardzie,
      czyli olali towrzystwo i poświęcili każdmu dziecku jakieś dwie minuty. Bardzo
      mnie cieszy, że na tak zapadłej wsi mamy takich medycznych geniuszy, 2 minuty
      na diagnoze to jest szczyt marzeń wielu w tej branży.
      Całość uważam za śmiechu warte.
      Proszę nie organizujcie tak kretyńskich rozgrywek żeby się pokazać bo tylko
      męczycie dzieci i dorosłych zrywając ich rano w sobotę. ;-(
      • Gość: Lauda Re: Akcja "Prosto do Europy" IP: *.udn.pl 19.01.04, 11:49
        A jeśli byśmy nie wstępowali do UE to nasze dzieciaki
        mogłyby mieć krzywe kręgosłupy, brudne uszy i wszawicę?!
    • Gość: qwerty Re: Akcja "Prosto do Europy" IP: *.udn.pl 19.01.04, 11:59
      Prawda jest taka, ze cala akcje zorganizowala fundacja Polsat, ktorej chodzilo
      przede wszystkim o reklame swojej inicjatywy, a nie o rzetelne przeprowadzenie
      badania.

Przykre, ze do tego wszystkiego przylozylo sie miasto, zobowiazujac sie do
      zorganizowania akcji - bez konsultacji z lekarzami.

Lekarze rodzinni w wiekszosci "wypieli sie", bo mieli swiadomosc, ze nie da sie
      przeprowadzic solidnie takiego badania w takich warunkach i przy takiej ilosci
      dzieci.

Miasto musialo wiec skorzystac z lekarzy, nad ktorymi ma wladze, czyli
      zatrudnionymi w RSS na Tochtermana. Kierownicy oddzialow zostali o wszystkim
      poinformowani w... czwartek (!), czyli na 2 dni przed planowana akcja.

Efekt nie mogl byc inny, gdy chce sie przebadac 11.000 (jedenascie tysiecy)
      dzieci w ciagu 2 dni przy pomocy okolo 100 lekarzy roznych specjalnosci (nie
      tylko anestezjologow, ale i kardiologow, dermatologow i kazdego, kto tylko byl
      pod reka w sobote i w niedziele i kogo dalo sie tam zapedzis - pewnie i tak
      wszyscy nie dotarli).

Miasto ma z tego korzysc, bo dostanie od fundacji Polsat sprzet medyczny i
      bedzie sie moglo chwalic, ze zrobilo taka szczytna akcje. Lekarze nie maja z
      tego nic oprocz dylematu moralnego - bo jak ma anestezjolog odpowiedzialnie
      stwierdzic, ze dane dziecko ma problemy postawy albo nie ma - w ciagu 2 minut
      badania.

Zyczyc sobie tylko wiekszego pomyslunku na przyszlosc przy organizacji tego
      typu dzialan, bo to obecne jest najlepszym przykladem, jak cos majace u podstaw
      szczytne intencje moze miec efekt zaden jesli wrecz nie szkodliwy.
      • Gość: lekarz Re: Akcja "Prosto do Europy" IP: *.udn.pl 19.01.04, 12:48
        To zwykłe propagandowe zagranie w niesmacznym stylu socjalistycznym. Firmowane
        przez PO z Gajewskim na czele. Czy nie powinno się takich badań robić na
        codzień i solidnie? Ja to robię.
    • Gość: misio znowu akcje! IP: 213.25.11.* 19.01.04, 12:54
      zamiast spokojnej i systematycznej pracy wracają akcje,
      biedne dzieci - na golasa w zimnych korytarzach !!!
      gorzej niż pobór do wojska carskiego !!
      co za bzdura !!! z tym do EUROPY ??!!
      • Gość: józio Re: znowu akcje! IP: *.udn.pl 19.01.04, 17:54
        Tak sie robi kampanię wyborczą. PO do przodu, po dzieciach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka