Dodaj do ulubionych

Internet bezprzewodowy

03.12.09, 20:47
Internet bezprzewodowy w powiecie przysuskim.:
www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091203/POWIAT0205/903292068
Obserwuj wątek
    • hasch1 Re: Internet bezprzewodowy 04.12.09, 22:07
      No jak się powiedzie to "Czapy z łbów panowie"
      Powodzenia.
      • bycol1234 Re: Internet bezprzewodowy 04.12.09, 22:15
        Bardzo dobra inicjatywa. Oby się powiodło. BRAWO!!!!
        • slawomir.gajewski Re: Internet bezprzewodowy 04.12.09, 22:36
          Witam
          Jeśli by sie udalo, to BRAWO, bo każdy z nas by skorzystał (mieszkanców powiatu przysuskiego).

Natomiast znając życie, może być (obym sie mylił) - tak jak z Noblem dla Baraka Obamy. (Marynio lubi takie fajerwerki, że akurat powiat przysuski jest najlepszy, skoro wyprzedza innych )

Bo prawdzie "projekt jest", (i fajerwerki w gazecie)ale z realizacją będą kłopoty, bo do takiej inwestycji (jak piszą 19,1 mln zł) potrzebe są dodatkowo "plecy" i to nie takie, aby "blokować" Sławka, ale .....
          A na to Marynio i Kmieciak są za "ciency w uszach". A tak, to poparcie Libertasu i Prawicy Marka Jurka im nie pomoże.

Oczywiście jest to moje prywatne zdanie i jeszcze raz podkreślam, że OBYM NIE MIAŁ RACJI.
          Pozdrawiam - Sławek.
          • mieszkaniec38 Re: Internet bezprzewodowy 05.12.09, 12:23
            Podzielam pogląd Sławka. Ubiegać to pewnie co drugi powiat w Polsce się ubiega o
            takie dofinansowanie. A dostanie co 20. Nie ma się więc na razie czym podniecać.
            I proponowałbym chwalić się dopiero po zdobyciu dofinansowania. Inicjatywa jak
            najbardziej słuszna i dobrze, że ją tu przedstawiliście. Będzie z czego
            rozliczać pana Starostę, chwaląc lub ganiąc
            • tulipan889 Re: Internet bezprzewodowy 05.12.09, 14:30
              Wychodzę z założenia że internet jest też potrzeby ale... no właśnie to
              ale...zadajmy sobie pytanie czy to jest sprawa pierwsza która jest nam
              najbardziej potrzebna? Myślę że te 19 mln przydało by się na co innego na to co
              jest najbardziej potrzebne czyli na walkę z bezrobociem, poprawę dróg lub
              dofinansowanie szkół i przedszkoli.
              Nie wspomnę już o bezpieczeństwie czyli dofinansowanie Policji i Straży Pożarnej.
              • chudybyk.2 Re: Internet bezprzewodowy 05.12.09, 14:41
                Bardziej tu chyba wydaje mi się chodzi o pokazanie się i zaistnienie na szerszym
                polu i pod publikę. Bez internetu można żyć poza tym ci co chcą go mieć już
                mają. Ci co im nie potrzebny i tak z niego nie będą korzystać bo co z tego że
                będzie miał internet jak nie będzie miał pracy i czym rodziny utrzymać.
                • bycol1234 Re: Internet bezprzewodowy 05.12.09, 15:51
                  Tak macie rację. Wziąć te 19 mln ( jeśli przyznają na internet ) i przeznaczyć
                  na coś innego np. na budowę dróg:)
                  Niedouczone to nasze społeczeństwo :( . Ręce opadają.
                  Czy znajdzie się chętny aby im wytłumaczyć w czym rzecz?
                  • mieszkaniec38 Re: Internet bezprzewodowy 05.12.09, 16:21
                    Bycol chyba trochę sam jesteś niedouczony. Przecież do tych 19 mln trzeba mieć
                    z 5 mln wkładu własnego. I o to chodzi by te 5 mln z własnej kasy przeznaczyć na
                    budowę dróg i walkę z bezrobociem a nie na internet też potrzebny ale nie pilny.
                    • bycol1234 Re: Internet bezprzewodowy 05.12.09, 19:07
                      Nie wiem dlaczego bronisz tulipana, twoja sprawa. Ale przeczytaj dokładnie co napisał i o jaką kwotę jemu chodzi czy o 5 mln czy 19 mln?A to zmienia całą postać rzeczy. Jemu chodzi aby i te 14 mln z dotacji przeznaczyć na coś zupełnie innego niż internet bezprzewodowy. To chyba mam prawo twierdzić ,że nie wie w czym rzecz.
                      Nadal twierdzę ,że ludzie są niedouczeni.Jeśli moje stwierdzenie jest dla kogoś obraźliwe to trudno ale takie są fakty.
                      Nie każdy musi się na wszystkim znać.
                      Oczywiście, że ja również w dużo sprawach jestem niedouczony, nie uważam się za wszechwiedzącego.
                      Natomiast co jest pilne i potrzebne to zależy od punktu widzenia i siedzenia.Ilu ludzi tyle może być pomysłów. Tak samo jak w sporcie ilu kibiców tylu trenerów i to wszyscy najlepsi eksperci.
                      • tulipan889 Re: Internet bezprzewodowy 05.12.09, 19:52
                        Widzę że stałem się obiektem wszego zainteresowania i moje stwierdzenie o 19
                        mln-ach. Więc żeby rozwiać wsze domniemania powiem tak pisząc o 19 mln miałem na
                        myśli tylko dużą sumę jaką się przeznacza na sprawy które są drugorzędne. Wiem
                        że jest to przedsięwzięcie kierunkowe tylko na internet i tych pieniędzy nie da
                        się wydać na coś innego. Jednak porywając się na taką inwestycje do której
                        trzeba też dołożyć spora kasę należałby przemyśleć czy tę dużą parę która
                        pójdzie w gwizdek o nazwie "internet bezprzewodowy" nie należy spożytkować na
                        inne cele bardziej potrzebne.

Chyba nikogo tym i poprzednim wpisem nie obraziłem mam nadzieję i przedstawiam
                        tylko swoje zdanie na ten temat.
                        Bycol1234 ja nie potrzebuje obrony daje sobie sam rade ale dzięki koledze o
                        loginie "mieszkaniec38" za próbę sprostowania mojej poprzedniej wypowiedzi:)
                        • rysio821 Re: Internet bezprzewodowy 05.12.09, 20:08
                          No widzisz bycol i teraz ty wyszedłeś na niedouczonego bo nie zrozumiałeś textu
                          tulipana i jego intencji. Bo tulipan w pierwszej wypowiedzi nie rozpisywał że 14
                          mln na to czy na to a 5 na to jak ty sugerujesz, napisał ogólnie o kwocie. Za
                          szybko kogoś negatywnie oceniasz nie wiedząc o co dokładnie chodzi.
                          • tulipan889 Re: Internet bezprzewodowy 05.12.09, 20:20
                            Być może użyłem nie tego słowa które bardziej by to podkreśliło zacytuje
                            fragment mojej wypowiedzi; "Myślę że te 19 mln przydało by się na co innego na
                            to co jest najbardziej potrzebne czyli na walkę z bezrobociem, poprawę dróg lub
                            dofinansowanie szkół i przedszkoli.
                            Nie wspomnę już o bezpieczeństwie czyli dofinansowanie Policji i Straży
                            Pożarnej"..... zamiast słowa "te" mówiąc potocznie powinienem użyć może "takie"
                            19 mln zł.
                            Inaczej - czy tu słowo "te" czy "takie" ma jakieś znaczenie chodzi o temat
                            ogólnie i cel, który jest dyskusyjny.
                            • tytus2342 Re: Internet bezprzewodowy 05.12.09, 21:05
                              Bardziej bym się skłaniał do racji Sławka i chudegobyka że to pod publiczkę. Nie
                              wiem dlaczego ale bycol zaltuje mi gajowym też koncetruje sie na osobie i
                              szczegółach co dana osoba pisze i jak dokładając przy tym swoje interpretacje.
                              Nie wiem może sie mylę ale w tym temacie nie dyskutuje tylko przyklaskuje
                              decyzjom starostwa jakby był święcie przekonany że są nieomylni i tylko on/oni
                              ma/mają jedyną słuszną racje w tym temacie. Już kiedyś był taki jedyny słuszny i
                              niepodważlany sytem sprawowania władzy... ale od 1989 już podobno go nie ma być
                              może ludzie sie za mocno do niego przyzwyczaili.
                            • pak-er Re: Internet bezprzewodowy 05.12.09, 22:04
                              Na wstępie może też wypowiem się na ten temat internet to bardzo dobra sprawa
                              szybsza informacja, większe możliwości, jednak jak miałbym wybierać pomiędzy
                              bezprzewodowym internetem, którego fale gdzieś tam po powiecie w powietrzu będą
                              krążyć za tak duże pieniądze to wolałbym jak pisze Tulipan, >takie< pieniądze
                              przeznaczyć na drogi i chodniki po których chodzimy na co dzień a które np. w
                              Odrzywole są w opłakanym stanie albo ich w ogóle nie ma!

A apropo bycola1234, to chyba następny "psycholog" się zalogował do oceny ludzi
                              dyskutujących na poszczególne tematy..jakby nie patrzył coś na pewno być może
                              znajdzie i na mnie.
                              • pak-er Re: Internet bezprzewodowy 05.12.09, 22:25
                                Dodając do tematu i podsumowując to zróbmy najpierw dobą infrastrukturę drogową
                                w powiecie bo to leży w interesie większej liczy obywateli powiatu niż tych co
                                korzystają z internetu...a potem bawmy się w przyjemności jak internet. Nie ten
                                czas na to.. a dostęp do internetu jak widać po piszących i tak już jest.
                                • bycol1234 Re: Internet bezprzewodowy 06.12.09, 00:33
                                  Sympatyczni koledzy!!Nie chcę być waszym psychologiem, gajowym , leśniczym i czym tam jeszcze.
                                  Zwracam tylko uwagę, że to o czym piszą niektórzy może wynikać z niewiedzy czy niedouczenia.
                                  Chciałoby się aby te 19 mln można było przeznaczyć na drogi ale powtarzam po raz kolejny ,że nie można tak. Jak wynika z artykułu, MSW ( Ministerstwo Spraw Wewnętrznych) przeznacza te pieniądze tylko na internet bezprzewodowy i jak widać komputery. Czyli Starostwo może starać się o takie pieniądze co zresztą zrobiło lub olać to i nic w tym kierunku nie robić.Chyba jest to normalne ,że jeśli ktoś daje to trzeba wyciągać po to rękę i nie grymasić.
                                  Natomiast sam internet może służyć również nie tylko do zabawy ale i do poszukiwania pracy czy pomagać w rozwijaniu swojego biznesu.Więc może służyć do zmniejszania bezrobocia.
                                  Drogi również są bardzo ważne nie mówię ,że nie.

• zoltar991 Re: Internet bezprzewodowy 06.12.09, 11:36
                                    nie napisał w tym temacie nic ciekawego.. ale musiała cholera igłą w tyłek ukuć..
    • hasch1 Internet to wędka, ryby łowcie sami. 06.12.09, 22:38
      Po reaizacji tego programu, następny etap, to jest tranzakcja
      wiązana, musi powiat, ale i gminy, być dostępne on'line. Czyli drogi
      mogą się nie przydać bo nie będzie potrzeby ganiać do Przysuchy. Jak
      wszystko załatwisz z domu. Klikając parę guziczków.
      Obecnie macie dostęp 128 góra 512, bo TEPSA nawet jak bierze za 1GB
      to naprawdę daje 512, bo kable by się popaliły, fakt momentami
      szarpnie się do 1GB, ale to przypadek.
      Wielu udowadnia że ma kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem, dostęp do
      netu ułatwi naukę.
      Bezrobocie? Smiech na sali!!!!! Jak sami się nie weźmiecie to tylko
      zasiłek wam gmina wypłaci. A jak się rozreklamować, już nie na
      okoliczne wsie, ale na świat ? Nawet z taką baraniną, już mityczną w
      Odrzywole.
      Ja w domu mam 15 GB i dostęp do stron, jeśli czegoś szukam, to
      pstryknięcie palcami. Jak jestem na waszym terenie to żeby się
      czegoś doszukać w necie, za pośrednictwem TEPS-y, porażka. Szybciej
      pojechać do Krakowa i wrucić.
      Masz interes w Odrzywole, ale spredajesz się w Nowym Jorku.
      Zapewniam was że to się przyda.
      Pytanie czy używać będziecie do rozwju czy tylko do sobaczenia na
      siebie na wzajem.
      Nadal życzę powodzenia, jeśli wam się nie uda to może waszym
      dzieciom.
      A przykład jak ? Mój sym pracuje dla firmy w Warszawie, ale również
      dla filji w wielu innych miastach w całym kraju, nie wychodząc ze
      swego pokoju, a nawet jak pojedzie na świerze powietrze jest w
      stanie kontrolować pracęz pensjonatu w Zakopanem. Ale w Odrzywole
      pustynia, no jedynie przez Orange.
      Ze już litościwie nie wspominając kosztów bankowych.
      • gucio.beauty Re: Internet to wędka, ryby łowcie sami. 07.12.09, 10:03
        hej czyli w/g hascha nie musimy nigdzie się ruszać internet za nas wszystko
        załatwi.. totalna bzdura.. do pracy, do szpitala czy w na wczasy w góry, na
        mazury czy gdzie indziej też za mnie internet to załatwi? nie!! potrzebne są
        drogi i to dobre ..jeżeli tak to po co nam samochody sprzedajmy je i siedźmy w
        domu;)
        • hasch1 Internet to wędka, ryby łowcie sami. 07.12.09, 14:24
          Guciu, pojechałeś za daleko. Miałem na myśli błogostan, nie
          spotykania urzędasów z wszelkich biur i urzędów. Bez przeganiania
          Cię od Annasza do Kajfasza, za podpisem, za pieczątką, za
          druczkiem. Bez czekania w kolejce, bo pani ma przerwę, albo okres i
          leje na petenta. Urząd ma wydać decyzję na podstawie złożonych
          dokumentów, których formularze znajdujesz na stronie urzędu i nie
          interesuje cię że mają trudności. Ty przy odbiorze dokumentu
          potwierdzasz podpisem zgodność podanych przez ciebie danych i odbiór
          decyzji.
          I szczasz na sandały całego świata, gminne, powiatowe, wojewódzkie
          czy państwowe.
          A na wczsy na wyraj masz kilka dni zaoszczędzone, bo nie szwędałeś
          się po urzędach. A na wczasy nie jedziesz w ciemno bo wcześniej
          obejrzałeś miejsce gdzie chcesz jechać właśnie w internecie. Przy
          okazji możesz poczytać co inni którzy już tam byli mają do
          polecenia, lub przed czym przestrzegają.
          Jeśli więc zrealizują ten internet to jeszcze depczcie sandały wasze
          lokalne aby zrealizowali projekt do końca. Bo w ramach tego projektu
          mają taki obowiązek, bo to dopiero jest całość. Inaczej muszą
          zwrócić kasę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka