Dodaj do ulubionych

Lód na drogach w Radomiu

14.12.09, 18:57
Prawdziwy horror przeżyłem dzisiaj jadąc między godz. 17.00 a 18.00 ul. Struga i ul. Kozienicką w Radomiu. Śnieg, który wcześniej zamienił się w wodę, po południu zaczął zamarzać, zamieniając drogi w lodowisko. Samochody wpadały w poślizg przy 30 km/h. Sam widziałem stłuczkę koło Radomiaka na przeciwległym pasie, kiedy samochód jadący w dół w kierunku skrzyżowania z ul. 25 Czerwca przy małej prędkości nie mógł zahamować, wpadł w poślizg i stuknął w auto zaparkowane. Jak zwykle w takich sytuacjach rodzi się pytanie: gdzie są drogowcy? Ci radomscy zaspali, bo pozaradomskie drogi krajowe i wojewódzkie są w niezłym stanie.
Obserwuj wątek
    • Gość: lew Re: Lód na drogach w Radomiu IP: *.radom.vectranet.pl 14.12.09, 19:40
      Przecież jest zima a ty piszesz takie głupie pierdoł jak małolat.
      • Gość: /Me Re: Lód na drogach w Radomiu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.12.09, 20:26
        strzasne...
        ale mam dla ciebie dobra rade. Kup sobie bilet miesieczny.
        • Gość: gosc Re: Lód na drogach w Radomiu IP: *.radom.pilicka.pl 14.12.09, 21:13
          fatalnie było na Narutowicza, dużo lepiej na Limanowskiego. Komentujący powyżej niech wiedzą,że płacimy duże podatki również na to żeby drogi były przejezdne, inaczej będziecie autobusami jezdzic trzy razy dłużej
          • Gość: Królowa Śniegu Re: Lód na drogach w Radomiu IP: 77.255.44.* 14.12.09, 22:23
            Gość zapytał: gdzie są drogowcy?

Byli zapewne na prezentacji marki Radomia i wiedzą już, że od dziś
            mają odśnieżać PRECYZYJNIE!
      • wymagajacy_777 Re: Lód na drogach w Radomiu 14.12.09, 22:44
        Powtarzam to, co napisałem we wcześniejszym poście: drogi krajowe i wojewódzkie były przejezdne, drogi w centrum Radomia w tym samym czasie zamieniły się w lód. Oznacza to, że jedna instytucja utrzymywana z naszych podatków potrafiła sobie poradzić, a druga nie. Z tego co wiem w budżecie miasta spora suma pieniędzy jest co roku przeznaczana na odśnieżanie dróg. Ktoś to chyba nadzoruje?

A w kwestii "pierdół na poziomie małolata": ja się ciągle nie mogę nadziwić kreatywności ludzi o małych rozumkach w głoszeniu bardzo nietrafionych tez. W stylu Kononowicza. Ot - zlikwidujmy służby odpowiedzialne za odśnieżanie ulic. Przecież jest zima, jak jest zima, to śnieg czasem trzyma.
        • Gość: Thorez Re: Lód na drogach w Radomiu IP: *.tktelekom.pl 15.12.09, 13:23
          wracałem na piechotkę po 18 koło Katedry - na przejsciu dla pieszych
          makabra - można było wejsć na oblodzoną ulicę dopiero gdy samochodom
          jakoś udało się zatrzymać - choć praktycznie się wlokły. Inne widząc
          co się dzeje później już się nie zatrzymywały - po co ryzykować
          stłuczką. Białe pasy zupełnie się nie sprawdziły - na nich dopiero
          ślisko.
          O korkach w mieście nie wpsomnę - musiałem zwiewać z alei Chrapka bo
          jakis baran w granatowym passacie i o dziwo rejestracją WR zrobił
          sobie piękny skrót. Po urzędem szklanka, jak widać w tym mieście już
          chyba nikt za nic nie odpowiada....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się