Dodaj do ulubionych

Eko-groszek

26.12.09, 10:36
Drodzy forumowicze bardzo prosę o radę gdzie w okolicach Radomia
można kupić dobry wysokokaloryczny eko-groszek. Męczymy się już z
kilkoma dostawami od 2 różnych dostawców i albo jest tak mokry, że
nie chce się palić albo mało kaloryczny i tonę wypalamy w 2
tygodnie !!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Anna Re: Eko-groszek IP: 83.1.112.* 26.12.09, 11:31
      W kopalni?
      • emu29 Re: Eko-groszek 26.12.09, 13:51
        liczyłam szczerze mówiąc na bardziej konstruktywną odpowiedż :-))
    • Gość: obiektywny Re: Eko-groszek IP: *.32.radom.pilicka.pl 13.01.10, 11:16
      Ja kupowałem w Maliszewie (w stronę Wierzbicy). Pali się OK i nie by
      lo problemu.
    • Gość: opalony Re: Eko-groszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 11:38
      Skład opału "Karolina" w Kowali nr 119 lub coś koło tego.
      Jak się z Kowali wyjeżdża na Młodocin.
      Dobry opał, uczciwa elektroniczna waga.
      • Gość: eksp. Re: Eko-groszek IP: *.radom.vectranet.pl 13.01.10, 11:41
        made in China .
        • Gość: Poluuu Re: Eko-groszek IP: *.32.radom.pilicka.pl 13.01.10, 12:47
          TONA W 2 TYG SZOK... czy parametry pieca macie na pewno dobrze
          ustawione?? Ja kupuje w Dąbrówce.,., i jest ok mało popiołu i długo
          sie pali
          • emu29 Re: Eko-groszek 14.01.10, 15:54
            Poluuu dla nas to też szok i dlatego szukamy pomocy i opinii innych.
            Niby hydraulicy ustawili piec ale parę razy się wyłączył i trochę
            zmienialiśmy.Kupujemy groszek w Młodocinie i zastanawiamy się czy
            duże spalanie to jego wina czy tego, że to nasz pierwszy sezon
            grzewczy.Jeśli masz podobny piec to może podaj swoje ustawienia?
            Dziękuje wszystkim za odpowiedzi i pozdrawiam.
            • Gość: Polu Re: Eko-groszek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.10, 19:09
              jutro bede w domu to spisze ustawienia i Wam napisze. A jaka
              powierzchnie ogrzewacie?? ja mam piec HEF 20kW i teraz w styczniu w
              2 tyg poszlo mi ok 300 kg tak mniej wiecej(ogrzewanie i ciepla woda)
              i ogrzewam jakies 150-160m2.
              • emu29 Re: Eko-groszek 17.01.10, 12:10
                Będziemy wdzięczni za te ustawienia może nam się to przyda. Mamy co
                prawda Defro 20 kw i powierzchnie ok. 200m2, ale 90kg na dobę to
                chyba przesada!!!!!
                Może to przez ten pierwszy sezon?
                Chyba ogłosimy upadłość jak tak dalej pójdzie>>>:-)
                • Gość: nowy Re: Eko-groszek IP: 188.33.24.* 25.01.10, 12:36
                  Sprawdz na forach internetowych. Ja mam buderus silver 19 kv
                  sterownik GEKO Ustawienia: U0- 65, U1-13, U2-67, U3-22,U4-7. Resztę
                  doreguluj dopływem powietrza(klapką) tak by na 1-1,5 cm ponad retortę
                  ( palenisko ) wystawał żar.Ogień powinien być w miarę spokojnyi nie
                  powinien wydmuchiwać żaru.Takie ustawienia mam na aktualne mrozy.
                  przy wyższych temp.zmieniam tylko U1 na 12 lub 11 ewentualnie U2
                  zwiększam delikatnie. Obecnie spalam 20-25 kg ekogroszku (Pieklorz)
                  dziennie.Kupiony w składzie po lewej stronie przed Orońskiem .Mam
                  domek parterowy 128m2 temp 22-23 stopnie. Pozdrawiam i mam nadzieję
                  że pomogłem.
                  • Gość: karol Re: Eko-groszek IP: *.00b.radom.pilicka.pl 30.01.10, 18:39
                    A po jakiej cenie kupujecie ten eko-groszek?
                    Ja płace 640zł luzem. Czy to jest dobra cena?
                    • emu29 Re: Eko-groszek 30.01.10, 20:23
                      My kupujemy po 800zł ale workowany. Myślę, że Twoja cena jest
                      bardzo dobra, pytanie tylko jak się wypala i jak bardzo jest
                      kaloryczny?
                      • Gość: karol Re: Eko-groszek IP: *.00b.radom.pilicka.pl 31.01.10, 17:57
                        Wypala się bardzo dobrze, a workowany jak brałem to płaciłem 690zł/t. Kalorii
                        jak się nie mylę to ma około 28000-29000kj.
                        • Gość: karol Re: Eko-groszek IP: *.00b.radom.pilicka.pl 31.01.10, 19:18
                          W razie czego tutaj jest adres tego składu: Parznice jak się jedzie na wierzbice
                          po lewej stronie naprzeciwko gimnazjum na skrzyżowaniu.
    • Gość: Kacperks Re: Eko-groszek IP: 80.249.5.* 08.02.10, 11:56
      Witam.
      Polecam kupić ekogroszek z Dąbrówce Warszawskiej (840zł/tona). Nie
      jest najtańszy, ale super się pali, jest workowany po 25kg. Szczerze
      polecam.
      • Gość: miko Re: Eko-groszek IP: *.radom.pilicka.pl 05.04.13, 12:21
        Ja kupuję w Radomiu na Skaryszewskiej już kilka dobrych lat mam piec SAS na eko nigdy się nie zawiodłem ,Nie jest może najtańszy (840 workowany) ale kaloryczny i idzie go mało i malutko ma popiołu.Grzeje też lato wodę kiedyś mi zabrakło kupiłem gdzie indziej bo na skaryszewskiej mieli urlop i przeżyłem masakrę.Nie polecam eksperymentów lepiej kupić na próbę parę worków i trzymać się jednego składu.
    • hutchence Re: Eko-groszek 05.04.13, 14:44
      A jak Ci się wypala? Na popiołek czy jest trochę szlaki? A może całkiem się szlakuje i spieka? Czy są niedopalone kawałki węgla (takie coś w rodzaju koksu)? Jak często czyścicie piec (przede wszystkim kanały), czy jest dużo sadzy w piecu? Ja w tym roku kupiłem węgiel z Praktikera (ten droższy po 24zł) i spaliłem nie całe 3 tony (pow. grzana domu ok.180m). Węgiel w sumie ok. ale mocno się szlakuje i gdyby nie to, że kupiłem w promocji za 17zł to można pow., że hoojowy. W poł. marca się skończył i teraz kupuję po parę worków na Skaryszewskiej i jest OK. Mało szlaki i bardziej kaloryczny. generalnie ciężko dostać węgiel suchy o tej porze roku. A mokry węgiel to ma mały wpływ na palenie ale może uszkodzić Ci piec (kolano retorty, ślimak, pojemnik zachodzi rdzą).
      Kolega kupuje na gazowej i wg niego jest super. Jeden minus: sprzedają luzem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka