Dodaj do ulubionych

Wybory samorządowe

IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 11.02.02, 17:57
Jaka jest wasza opinia na temat radomskich partii SLD, AWS, PO, SAMOOBRONY,
PSL, LPR, PIS. Czy zastanawialiscie sie, kogo poprzecie w najbliższych wyborach
samorządowych i dlaczego. Czekam na opinie.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Kaboom Re: Wybory samorządowe IP: *.radom.pl 11.02.02, 21:30
      Gość portalu: Marcin napisał(a):

> Jaka jest wasza opinia na temat radomskich partii SLD, AWS, PO, SAMOOBRONY,
      > PSL, LPR, PIS. Czy zastanawialiscie sie, kogo poprzecie w najbliższych wyborach
      >
      > samorządowych i dlaczego. Czekam na opinie.
      > Pozdrawiam

Nie zaczynaj glupiej dyskusji, no chyba ze to bedzie konkurs na najwieksza ilosc
      bluzgow w postach ;)
    • Gość: Marcin Re: Wybory samorządowe IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 12.02.02, 14:35
      Nie zrozumieliśmy sie Kaboom Oczekuje faktów i merytorycznych wypowiedzi a nie
      kolejnych kłamstw i blużnierstw. Chyba nie jesteśmy dziecmi i ponosimy
      odpowiedzialność za słowa.
      • Gość: Kaboom Re: Wybory samorządowe IP: *.radom.pl 12.02.02, 21:56
        Gość portalu: Marcin napisał(a):

> Nie zrozumieliśmy sie Kaboom Oczekuje faktów i merytorycznych wypowiedzi a nie
        > kolejnych kłamstw i blużnierstw. Chyba nie jesteśmy dziecmi i ponosimy
        > odpowiedzialność za słowa.

Mozliwe, jezeli chodzi o mnie to zawsze glosowalem na SLD i tak samo mam zamiar
        zrobic przy okazji najblizszych wyborow.
        A czemu?
        Po pierwsze ci ludzie maja jakies doswiadczenie w polityce a po drugie to przez
        tyle lat gdy sprawuja wladze zdazyli juz sie odpowiednio poustwiac.
        Gdy przyjdzie zamiast nich nowa ekipa to zaczna od zera, a wiadomo ze tacy ludzie
        sa najbardziej pazerni.
        • Gość: autor Re: Wybory samorządowe IP: *.pilickanet.pl 16.02.02, 12:14
          > A czemu?
          > Po pierwsze ci ludzie maja jakies doswiadczenie w polityce a po drugie to przez
          >
          > tyle lat gdy sprawuja wladze zdazyli juz sie odpowiednio poustwiac.
          > Gdy przyjdzie zamiast nich nowa ekipa to zaczna od zera, a wiadomo ze tacy ludz
          > ie
          > sa najbardziej pazerni.
          ...Ręce opadają jak się czyta takie bzdury.

• Gość: Kaboom Re: Wybory samorządowe IP: *.radom.pl 18.02.02, 08:12
            Gość portalu: autor napisał(a):
            > ...Ręce opadają jak się czyta takie bzdury.

To niestety nie sa bzdury, ale realia panujace na polskiej scenie politycznej..
            Jak sie juz ktos dorwie do wladzy to musi najpierw ustawic siebie, potem
            najblizsza rodzine, pozniej dalsza, a nastepnie trzeba pomoc kolegom..
            • Gość: Kibic Re: Wybory samorządowe IP: 164.106.132.* 19.02.02, 03:27
              Jestem samozwanczym kandydatem, wiec nieprzekupnym.
              Akurat obecnie nie mam kolesiow ani rodziny w tym miescie.
              Wlacz sie do mojej kampanii. Mam wizje i pomysly.
        • Gość: sas Re: Wybory samorządowe IP: 213.25.11.* 08.04.02, 11:57
          każdy sądzi według siebie
    • Gość: Ziutek Re: Wybory samorządowe IP: 217.96.36.* 12.02.02, 19:31
      Prowokator!!!!!!!
      • Gość: Henry Re: Wybory samorządowe IP: *.4it.net.pl 12.02.02, 20:21
        Moze lepiej odwrocmy sytuacje...
        Duzo ludzi blucha na wladze w radomiu itp...
        nie wnikajac w szczegoly slusznie czy nie, lepiej postawic pytanie:
        Co ty bys zrobil gdys byl u wladzy?
        Skoro wszyscy narzekaja, czemu ci narzekajacy nie sformuuja programu i sami nie
        wystapia w wyborach...
        Prawda jest taka ze radom jest miaste malo atrakcyjnym gospodarczo a ludzie tu
        sa bierni lub wyjezdzaja do innych miast za chlebem... przykra sprawa... misat
        to jest jak dead man walking... ;) tego sie nie da zmienic od wielu lat bez
        wzgledu na to kto jest przy wladzy...
        Widzcie jakies cudowe recepty ktore nie zostaly wykorzystane?
        • over Re: Wybory samorządowe 13.02.02, 06:50
          Najbardziej boję się skrajności jakimi według mnie jest np: zapowiadana
          koalicja Samoobrony z LRP wówczas chyba musiałbym się wyprowadzić z
          Radomia.Uważam , że Adam Włodarczyk jest dobrym prezydentem tylko dobrał sobie
          nie zawsze z własnej woli fatalnych współpracowników / niektórych/ Gdyby były
          wybory bezpośrednie będę głosował właśnie na niego.
          • grzean Re: Wybory samorządowe 13.02.02, 08:26
            Napewno na partie prawicową! Dlaczego? Ponieważ na samej górze rządzi lewica
            gdy przynajmniej prawica będzie siedzieć w samorządzie będą się na wzajem
            kontrolować. I to chyba zdrowe. Szczerze mówiąc to czy radnymi będą ci z lewicy
            czy prawicy to chyba nie ważne. Oczekuje mądrych decyzji.
        • Gość: Edek Re: Wybory samorządowe IP: 172.23.192.* 14.02.02, 13:59
          Gość portalu: Henry napisał(a):

> Moze lepiej odwrocmy sytuacje...
          > Duzo ludzi blucha na wladze w radomiu itp...
          > nie wnikajac w szczegoly slusznie czy nie, lepiej
          postawic pytanie:
          > Co ty bys zrobil gdys byl u wladzy?
          > Skoro wszyscy narzekaja, czemu ci narzekajacy nie
          sformuuja programu i sami nie
          >
          > wystapia w wyborach...

Popatrz na frekwencje w ostatnich samorz
    • Gość: Marcin Re: Wybory samorządowe IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 14.02.02, 11:40
      Jest mi niezmiernie miło, iż z waszej strony podaja określenia godne osób
      rozumiejacych istniejacą sytuację polityczną w Radomiu. O to mi chodzilo. O
      wypowiedzi ludzi, którzy myślą innymi kategoriam, bez hamstwa, obłudy,
      nietolerancji, wyzwisk o zupełnie nowe spojrzenie na rzeczywistość polityczną.
      Prawdą jest, że nie ważna opcja polityczna jaka sprawuję władzę, liczy sie
      osobowośc i działanie na rzecz Radomia i jego mieszkańców. Daleka droga do
      normalności w tym kraju i naszym mieście ale zadawalający jest fakt możliwości
      konwersacji między nami bez patrzenia przez pryzmat opcji politycznej. Można
      posunąć się dalej i rzec, że tworzymy tą nową jakość polityki. I tu prośba do
      dziennikarzy którzy mogą naszych wypowiedzi czytać aby nie uprawiali tego
      zawodu w oparciu o sympatie do poszczególnych osób czy opcji politycznej co
      jest w naszym mieście nagminne i nie służy interesom naszego miasta i nam
      samym.

Pozdrawiam wszystich i proszę o merytoryczne wypowiedzi w oparciu o fakty w
      tonie godności ludzkiej, mądrości, kultury i wiedzy.
    • Gość: Kibic Re: Wybory samorządowe IP: *.244.213.176.Dial1.Washington2.Level3.net 14.02.02, 18:24
      Drogi Marcinie:

Czy moglys mi pomoc zostac prezydentem miasta Radomia?
      Jestem z tych oklic i srednia tu skonczylem. Wrocilbym, ale
      na stanowisko prezydenta. Kwalifikacje posiadam.
      • Gość: jdk Re: Wybory samorządowe IP: 194.228.100.* 14.02.02, 19:33
        Kibic: jesli masz troche oleju w glowie, jesli zalezy Ci na rozwoju tego
        miasta, jesli nie bedziesz wykorzystywal stanowiska dla interesow swoich
        wlasnych i swoich kolesiow, jesli bedziesz wspolpracowal z kazda partia, a z
        zadna nie bedziesz wchodzil w nieuczciwe konszachty, to ja jestem gotow Cie
        poprzec i Marcin na pewno tez. To juz masz dwa glosy.

Byles (jestes) w Stanach, wiec wiesz, jak pewne rzeczy powinny wygladac (a jak
        pewne nie powinny).

Wchodzisz?
        • Gość: Kibic Re: Wybory samorządowe IP: *.244.80.182.Dial1.Washington2.Level3.net 14.02.02, 21:57
          Kibic: jesli masz troche oleju w glowie,

Mam nawet sporo!?

jesli zalezy Ci na rozwoju tego miasta,

Dlaczego nie to sa maje korzenie!

jesli nie bedziesz wykorzystywal stanowiska dla interesow swoich
          wlasnych i swoich kolesiow,

Jestem nieprzekupny bo mam inna filozofie zycia
          a nie robienia szmalu i szpanowania!!!

jesli bedziesz wspolpracowal z kazda partia,

Mam troche doswiadczenia pracowac z roznymi 81-85 Hannover!

a z zadna nie bedziesz wchodzil w nieuczciwe konszachty,

Tylko w konszachty polityczne nawet z diablem ale nie dla pieniedzy!!

to ja jestem gotow Cie poprzec i Marcin na pewno tez. To juz masz dwa glosy.

Byles (jestes) w Stanach, wiec wiesz, jak pewne rzeczy powinny wygladac (a jak
          pewne nie powinny).

Doswiadczenie gdzie indziej moze byc przydatne lub nie, moje napweno bo uzyje go
          dla dobra innych, ale najwazniejsze jest doswiadczenie z Radomiakami czego chca,
          ja tylko mam obowiazek uczciwie im powiedziec co jest mozliwe!?

Wchodzisz?

Tak. Narazie na Internecie.

Pierwszy glos jdk 14 lutego 2002

Dziekuje za poparcie!!!
    • Gość: kpzsm Re: Wybory samorządowe IP: *.radom.leased.ids.pl 15.02.02, 08:15
      SLD to zgraja zgnuśniałych kolesi o marnej kulturze, a przy tym niezbyt
      inteligentni. Takie Orwellowskie świnie.
      Gospodarny Radom powinien przemianować się na Niegospodarnych Parobków
      Czerwonej kliki.
      Panowie z SLD i GR wybory blisko koryto Wam ucieka.
      • Gość: Kaboom Re: Wybory samorządowe IP: *.radom.pl 15.02.02, 08:47
        Gość portalu: kpzsm napisał(a):

> SLD to zgraja zgnuśniałych kolesi o marnej kulturze, a przy tym niezbyt
        > inteligentni. Takie Orwellowskie świnie.
        > Gospodarny Radom powinien przemianować się na Niegospodarnych Parobków
        > Czerwonej kliki.
        > Panowie z SLD i GR wybory blisko koryto Wam ucieka.

W takim razie kto jest Twoim faworytem w najblizszych wyborach?
        I dlaczego sadzisz ze akurat Oni zrobia cos dobrego dla Naszego miasta?
    • Gość: Marcin Re: Wybory samorządowe IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 15.02.02, 11:46
      Kpzsm. Przykro mi stwierdzic, że niepasujesz dyskusją do nas. Tak wiec
      prosiłbym Cię abyś nie uczestniczył w naszym forum chyba, że zmienisz swój ton
      wypowiedzi. Kaboom dobrze odpisał Ci, że krytykuję sę łatwo i rzucza obelgi nie
      ponosząc za to odpowiedzialności. Postaraj się o nowe wypowiedzi bardziej
      merytoryczne a może i przykłady rozwiązywania sytuacji.

Kibic. Nie jest tajemnicą, że Ty jako obywatel tego miasta również możesz
      wziąść udział w wyborach samorządowych jak i na Prezydenta Miasta Radomia pod
      warunkiem, że sejm przegłosuje projekt ustawy o bezpośrednim wyborze Wójta
      Gminy, Prezydenta. Jeżeli chcesz bliższych informacji odsyłam Cię na sejmową
      stronę internetową www.sejm.gov.pl.

Edek czy mógłbyś rozwinąć swoją myśl na temat frekwencji?

Grzean zgadzam sie z tobą. Opozyczja jest bardzo potrzebna i jak słusznie
      zauważyłeś zdrowe. A co inni na to?
      • Gość: grzean Re: Wybory samorządowe IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 18.02.02, 15:57
        Drogi Marcinie!
        Ja też uważam że forum jest po to zamieszczać na nim rozsądne i zdrowe opinie.
        Przecież to dyskusja i powinniśmy szanować przede wszytkim samych siebie tj.
        biorących udział w forum.
    • Gość: Kibic II Re: Wybory samorządowe IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 15.02.02, 12:28
      Marcin i Kaboom posmarujcie sobie dupy wazeliną to łatwiej będzie Karasiowi
      (temu z SLD) tam się wślizgnąć.
      • Gość: Marcin Re: Wybory samorządowe IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 15.02.02, 13:31
        Gość portalu: Kibic II napisał(a):

> Marcin i Kaboom posmarujcie sobie dupy wazeliną to łatwiej będzie Karasiowi
        > (temu z SLD) tam się wślizgnąć.

W jakim kontekscie jest ta wypowiedz, czemu ma służyć? Uzasadnij ją.
      • Gość: Kaboom Re: Wybory samorządowe IP: *.radom.pl 16.02.02, 00:02
        Gość portalu: Kibic II napisał(a):

> Marcin i Kaboom posmarujcie sobie dupy wazeliną to łatwiej będzie Karasiowi
        > (temu z SLD) tam się wślizgnąć.

Widze ze kolega doskonale orientuje sie w temacie wazeliny..
    • Gość: miki Re: Wybory samorządowe IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 15.02.02, 13:55
      Trzeba głosowac na tch, którzy mają chociaż trochę godności i honoru. Takimi
      osobami napewno nie są koniunkturaliści z SLD. Ostatni przykład spotkania
      Millera z Lepperem. I niech nikt nie tłumaczy tego polityką. Racja stanu, racja
      Polski jest sprawą najważniejszą. Ważniejszą niż ustalenia polityczne
      zadawalające tylko nielicznych.Czym Miller wytłumaczy się swoim oplutym
      ministrom? Widocznie w SLD jest tak, że gdy ktoś komuś pluje w twarz to albo
      jest to obelga, albo udawają, że pada deszcz (w zależności od sytuacji
      politycznej), a Miller przyjął ten drugi wariant. Dla mnie białe jest białe, a
      czarne jest czarne! I DLATEGO NIGDY NIE ZAGŁOSUJĘ NA SLD.
      • Gość: Marcin Re: Wybory samorządowe IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 15.02.02, 14:25
        To prawda Miki, trzeba głosować na odpowiednich ludzi, którzy spełniają pewne
        ktyteria przyjęta przez nas jako głosującego. To bardzo ładne zdanie "Racja
        stanu, racja Polski jest sprawą najważniejszą (...)Białe jest biał, czarne jest
        czarne". Czy nie uważasz, że to drugie zdanie będzie jeszcze długo nie możliwe
        a jak tak to jakie są Twoje propozycje na to aby tą sytuację rozwiązać?

Z dalszej wypowiedzi nioskuje również, że każda osoba związana z SLD jest dla
        Ciebie nie godna sprawowania władzy? Proponuję abyśmy zaczeli wybierać ludzi a
        nie partie choć przynależność partyjnia bądz symparyka danego ugrupowania nie
        powinna być nam przeszkodą pod warunkiem, że głosujemy głosujemy na człowieka.
        Jeżeli inaczej mielibyśmy postępować to jak będziemy traktowć osbę nam bliską
        kolegę, przyjaciela, bliskiego znajomego itd. który przynależy do organizacji
        politycznej, kórej my "nie wyznajemy"? Co Ty Miki na to co inni na to?
      • czorny10 Re: Wybory samorządowe 18.02.02, 13:50
        moim zdaniem kompletnie nie rozumiesz polityki. polityka to gra. wygrywa ten
        kto ma więcej asów. zdobywanie tych asów jest sztuką pretendującą gracza do
        miana dobrego. sld dlatego wygrywa, poniewaz umie grać, i do tego zespołowo.
        nie wynoszą swoich swarów na zewnątrz, nie obrzucają się na wzajem łajnem.
        ludziom to sie podoba, choć wiadomo że u nich jak w kazdej frakcji są opcje,
        odłamy, spory i konflikty. po prostu znienawidzeni przez niektórych sld-owcy
        pojęli istotę rzeczy - zgoda buduje, niezgoda rujnuje. a racja stanu ? tutaj
        chyba sam sobie odpowiadasz. tylko cieszyć należy się z faktu, iż doprowadzenie
        własnych projektów do końca ktoś stawia jako sprawę nadrzędną, co daj boże
        tobie i każdemu z nas.
    • Gość: modaR Re: Wybory samorządowe IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 15.02.02, 15:16
      Marcin, chcesz polemiki na fakty? Dobrze, będziesz ją miał, tylko nie mów, że
      to co napiszę to obelgi. To są właśnie fakty, na których ja się zawsze operałem.
      1/ Jaką funkcję pelnił prezydent Włodarczyk w firmie Echo Inwestment, co
      należało do jego obowiązków i jaką kwotę pieniędzy pobierał?
      2/ Czy nieprawdą jest ukaranie prezydenta i innych ludzi z SLD przez RIO za
      machlojki przy budowie sali gimnastycznej?
      3/ Czy nieprawdą jest, że w Urzędzie Miasta i spółkach gminnych zrobiono
      czystki, aby pracę mogli dostać byli pezetpeerowscy "biedni" emeryci i
      renciści, których świadczenia z ZUSu wahają się w granicach 2-4 tysięcy
      zł/miesięcznie (np. pan Golka, pani Kucharska etc)?
      4/ Czy nieprawdą jest, że SLD przyjmuje swoich ludzi w myśl zasady: "słaby,
      mierny, ale wierny" w momencie kiedy na to samo stanowisko oczekuje w PUPie
      grono młodych, dynamicznych i wykształconych radomian (np. żona prezydenta
      Skwarczyńskiego)?
      5/ Czy, w związku z powyższym, SLD ma jakikolwiek program mający na celu
      zatrzymać w Naszym ukochanym-mimo wszystko-Mieście absolwentów Kochanowskiego,
      Chałbińskiego etc? Czy stworzono warunki do powrotu dla tych, którzy studiują w
      innych miastach?
      6/ Czy nieprawdą jest, że to za Zarządu SLDowskiego Czarni spadną pierwszy raz
      po 18 latach z ekstraklasy? Ich polityka kadrowa i 'menedżerska" do tego
      doprowadziła oraz osobiste "umiejętności" pana Nity.
      7/ Tak jak SLD w Naszym Mieście upolityczniło wszystko co było możliwe (szkoły,
      urzędy, przedszkola, domy kultury, spółki gminne, teatr, nawet niektóre firmy
      prywatne), tak do tej pory nikt tego nie "dokonał"!!! Obecnie nie da się tu
      żyć, funkcjonować, rozmawiać bo wszystko prześmiergło polityką i to za sprawą
      SLD!!!
      8/ Pierwsze (po 1989 roku) rządy SLD w Naszym Mieście i mam nadzieję, że
      ostatnie, uważam za całkowicie stracone!!! Nie stworzono nie tylko żadnych
      nowych miejsc pracy, ale nawet warunków do ich tworzenia! Nie przyciągnięto
      żadnego znaczącego kapitału, a ten , który ściągnięto i zrobiono z tego wielkie
      widowisko propagandowe, okazało się wielkim niewypałem i chałą (firma
      izraelska, która na Świerkowej miała budować fabrykę żywności, że nie wspomnę o
      Cargo).
      9/ Co dla młodych? Nic !!! Ani pracy, ani sportu (następują lawinowe upadki
      Uczniowskich Klubów Sportowych, że o "prawdziwych' klubach nie wspomnę), ani
      kultury (przymiarki do rezygnacji z Festiwalu Gombrowiczowskiego). Czyli ani
      chleba, ani igrzysk!
      10/ Kolejne SLDowskie niewypały i pomysły z kosmosu. Rewitalizacja Miasta
      Kazimierzowskiego. Kto odważy się zainwestować chociaż złotówkę nie mając
      gwarancji na spokojne jutro, że przyjdzie taki niewykształcony pan Kałowski z
      SLD (dyrektor Wydziału Komunalnego i Nieruchomości po szybko wydrukowanej
      maturze) i powie, że ma się stąd wynosić? (jest to osobny temat i fakt
      autentyczny, którym niedługo zainteresuję Gazetę-jeżeli jeszcze się tam nie
      boją?).
      11/ Czy nieprawdą jest, że nawet niezależne Fundacje czy Stowarzyszenia
      wspierane są przez Miasto, ale tylko te, w których uczestniczą członkowie SLD?
      12/ Czy nieprawdą jest, że ludzie z SLD, którzy nami (Miastem) rządzą i mają
      (przynajmniej powinni mieć) na głowie mnóstwo spraw i problemów z tym
      związanych często "okupują" kilka etatów? Czy Miasto na tym zyskuje? (np. "dr"
      Stępień, pan Karaś, obecny dyrektor Szpitala, i wielu innych).
      13/ Czy nieprawdą jest, że SLD stworzył niepotrzebny drugi Ośrodek Kształcenia
      Nauczycieli (pierwszy był jednym z lepszych na Mazowszu) tylko po to, aby
      poutykac tam swoich ludzi, którzy później wydawaliby zaświadczenia, dyplomy,
      dodatkowe kursy nieukom z SLD?
      SLD zbił kapitał polityczny na biedzie i krzywdzie ludzkiej. Na nieuniknionych
      reformach i przemianach geopolitycznych, ekonomicznych i gospodarczych.Tylko
      jak długo można na tym żerować? Jak długo można okłamywać ludzi w Mieście, że
      to wina Rządu (teraz mają swój) chociaż jest to wierutna bzdura.
      Nie byłbym do końca obiektywny gdybym twierdził, że jest to wina jedynie SLD.
      W sukurs - i ramię w ramię - idzie razem z nim tak zwany
      "Gospodarny Radom"(cudzysłów jak najbardziej wskazany!)
      Ja naprawdę był wolał i życzę sobie tego, że jeżeli ma ktoś być na jakimś
      stanowisku z nadania partyjnego to niech to będzie młody, wykształcony i
      ambitny mieszkaniec Naszego Miasta, ale przede wszystkim taki, który tej pracy
      jeszcze nie ma! Nawet Ty Marcinie lub Ty Kaboom. Nie może być tak, że emeryt,
      który pobiera emeryturę w wysokości ok. 3000 zł (a więc ma za co żyć) zajmuje
      dodatkowo stanowisko, które zabiera być może Tobie!!!
      Dlatego - idąc na kompromis i mając DOBRO Naszego Miasta i jego Mieszkańców -
      będę głosował tam, gdzie będzie PO i PiS oraz - ewentualnie - SKL.
      • radca Re: Wybory samorządowe-poparcie Kibica 15.02.02, 22:26
        Moim zdaniem Kibic jest dobrym KANDYDATEM na PREZYDENTA MIASTA.

pozdrawiam
        radca
      • Gość: Radomir Re: Wybory samorządowe IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.02, 23:32
        Gdyby wybory miały odbyć się dziś na pewno bym nie głosował. Dlaczego ? Nie
        jestem fanem SLD, w szczególności panów Włodarczyka, Nity, Karasia itp. Uważam,
        że lata władzy SLD pogorszyły sytuację Radomia. Nie mogę również zgodzić się ze
        stwierdzeniem, że lepiej głosować na nich, ponieważ oni się już poustawiali, a
        nowi będą bardziej pazerni. To co - znowu mam wybierać mniejsze zło ?
        Jednocześnie jakoś nie przekonuje mnie prawa strona sceny politycznej.
        Platforma Obywatelska to często ludzie, którzy uciekli z Unii Wolności, kiedy
        zorientowali się, że UW może nie wejść do Sejmu i kiedy przegrali wybory do
        władz UW. Prawo i Sprawiedliwość to właściwie nie partia, ale fan klub braci
        Kaczyńskich. A jeśli głosować na SKL, to na który - ten, który pozostał przy
        PO, czy ten od p. Balazsa ?
        Generalnie po 12 latach istnienia II Rzeczypospolitej, cała klasa polityczna
        rozczarowała mnie, zarówno ci z prawej, jak i lewej strony (ci z prawej nawet
        bardziej, bo po lewicy niczego dobrego nie spodziewałem się). Dlatego głosował
        nie będę ( i proszę nie wciskać mi głodnych kawałków o obywatelskich
        obowiązkach), chyba że do wyborów, które prawdopodobnie będą jednak jesienią,
        pojawi się ktoś, kto przedstawi wiarygodny program wyciągnięcia naszego miasta
        z dołka, jaki zafundowały mu poprzednie władze.
        PS. modaR, twoje pytania są bardzo ciekawe, tylko kto nam udzieli na nie
        odpowiedzi ?
      • Gość: Kaboom Re: Wybory samorządowe IP: *.radom.pl 16.02.02, 00:08
        Generalnie sie zgadzam.
        I mowie, bylo zle, jest zle a bedzie jeszcze gorzej.
        Prawde mowiac 'wisi' mi to ktora partia bedzie przy sterze, doszedlem do
        wniosku ze jak sobie sam nie wezme to nikt mi nie da..
        A moze by tak wrocic do starej maksymy 'Pracy i chleba' ?
      • Gość: autor Re: Wybory samorządowe IP: *.pilickanet.pl 16.02.02, 12:26
        Popieram!
        • Gość: Młody Re: Wybory samorządowe IP: *.skarzysko.sdi.tpnet.pl 16.02.02, 16:06
          Wybory już nie długo, a ja zastanawiam się kogo poprzeć i chyba znalazłem
          kandydata, który jeśli wystartuje to myślę,że nie zrobi nas w konia jak nasi
          obecni samorządowcy.Moim kandytatem będzie gen.Marcinkowski w tej chwili już
          były Komendant Wojewódzki Policji sprawdził się na swoim byłym stanowisku
          myślę,że należy też dać mu szansę w wyborach samorzadowych ponieważ ma wiele
          cech pozytywnych,których naszym obecnym samorządowcom brakuje.Pozdrawiam
      • Gość: adrian Re: Wybory samorządowe IP: 192.168.0.* 18.02.02, 08:02
        Modar napisał (...)"(dyrektor Wydziału Komunalnego i Nieruchomości po
        szybko wydrukowanej maturze) i powie, że ma się stąd wynosić? (jest to osobny
        temat i FAKT AUTENTYCZNY, którym niedługo zainteresuję Gazetę-jeżeli jeszcze
        się tam nie boją?)."(...)

Modarku Szanowny!
        Czytałem twoją wypowiedź i już prawie uwierzyłem, że te eseldowskie psy takie
        pazerne aż wreszcie dotarłem do powyższego fragmentu i wszystko zrozumiałem.
        Fakty, które przytaczasz nie są prawdziwe. Tak wynika z twich wypocin. Proszę
        Cię o wyjaśnienie jakiego są one typu, skoro nie są autentyczne, może wirtualne
        a może bajkowe? Myślę, że GAZETA drży na samą myśl o konfabulacjach jakie masz
        w swojej główce. Pisz dalej, przynajmniej potrafisz rozśmieszać. To by było na
        tyle.
        PS. Głosujemy na SLD.
      • czorny10 Re: Wybory samorządowe 18.02.02, 13:54
        a ty modar w kółko to samo. kto ile zarobił i kogo ukarali. nie widzisz że obie
        strony są ubabrane tym samym gównem ?
      • czorny10 Re: Wybory samorządowe 18.02.02, 14:16
        Gość portalu: modaR napisał(a):

> Marcin, chcesz polemiki na fakty? Dobrze, będziesz ją miał, tylko nie mów, że
        > to co napiszę to obelgi. To są właśnie fakty, na których ja się zawsze operałem
        > .
        > 1/ Jaką funkcję pelnił prezydent Włodarczyk w firmie Echo Inwestment, co
        > należało do jego obowiązków i jaką kwotę pieniędzy pobierał?

PENSJE SĄ UTAJNIONE

> 2/ Czy nieprawdą jest ukaranie prezydenta i innych ludzi z SLD przez RIO za
        > machlojki przy budowie sali gimnastycznej?

NIE TAK JAK INNY, POPRZEDNI PREZYDENT NASZEGO MIASTA. CÓŻ, URODA TU TAKA

> 3/ Czy nieprawdą jest, że w Urzędzie Miasta i spółkach gminnych zrobiono
        > czystki, aby pracę mogli dostać byli pezetpeerowscy "biedni" emeryci i
        > renciści, których świadczenia z ZUSu wahają się w granicach 2-4 tysięcy
        > zł/miesięcznie (np. pan Golka, pani Kucharska etc)?

NIE PRAWDA. CZYSTKI ROBIŁ STALIN W LATACH 30-TYCH

> 4/ Czy nieprawdą jest, że SLD przyjmuje swoich ludzi w myśl zasady: "słaby,
        > mierny, ale wierny" w momencie kiedy na to samo stanowisko oczekuje w PUPie
        > grono młodych, dynamicznych i wykształconych radomian (np. żona prezydenta
        > Skwarczyńskiego)?

KAŻDY PRZYJMUJE SWOICH, A NIEKTÓRZY NAWET SZMAL PIORĄ.

> 5/ Czy, w związku z powyższym, SLD ma jakikolwiek program mający na celu
        > zatrzymać w Naszym ukochanym-mimo wszystko-Mieście absolwentów Kochanowskiego,
        > Chałbińskiego etc? Czy stworzono warunki do powrotu dla tych, którzy studiują w
        >
        > innych miastach?

ROBI CO MOŻE, CO WIDAĆ CHOĆBY W POPRAWIE INFRASTRUKTURY, TYLKO W RADOMIU JEST ZA
        DUŻO NIEROBÓW-MALKONTENTÓW. TYM NIKT NIGDY NIE DOGODZI

> 6/ Czy nieprawdą jest, że to za Zarządu SLDowskiego Czarni spadną pierwszy raz
        > po 18 latach z ekstraklasy? Ich polityka kadrowa i 'menedżerska" do tego
        > doprowadziła oraz osobiste "umiejętności" pana Nity.

PAN NITA NIE WYCHODZI NA PARKIET. POWÓDŹ TO TEŻ WINA SLD ?

> 7/ Tak jak SLD w Naszym Mieście upolityczniło wszystko co było możliwe (szkoły,
        >
        > urzędy, przedszkola, domy kultury, spółki gminne, teatr, nawet niektóre firmy
        > prywatne), tak do tej pory nikt tego nie "dokonał"!!! Obecnie nie da się tu
        > żyć, funkcjonować, rozmawiać bo wszystko prześmiergło polityką i to za sprawą
        > SLD!!!

A MOIM ZDANIEM TO WINA ZAŚLEPIONYCH NIENAWIŚCIA ANTAGONISTÓW SLD !!!

> 8/ Pierwsze (po 1989 roku) rządy SLD w Naszym Mieście i mam nadzieję, że
        > ostatnie, uważam za całkowicie stracone!!! Nie stworzono nie tylko żadnych
        > nowych miejsc pracy, ale nawet warunków do ich tworzenia! Nie przyciągnięto
        > żadnego znaczącego kapitału, a ten , który ściągnięto i zrobiono z tego wielkie
        >
        > widowisko propagandowe, okazało się wielkim niewypałem i chałą (firma
        > izraelska, która na Świerkowej miała budować fabrykę żywności, że nie wspomnę o
        >
        > Cargo).

ZA TO POPRZEDNIE WŁADZE TO ZROBIŁY RADOM KRAINĄ MIODU I MLEKA, TYLKO SLD WSZYSTKO
        ROZPIEPRZYŁO. CZŁOWIEKU, POLICZ ILE ZAKŁADÓW PRACY W TYM MIEŚCIE ZAMKNIĘTO ZA
        FAŁKÓW, WLAZŁÓW I REJCZAKÓW. A KTO REJCZAKA NIE DOPUŚCIŁ POD POMNIK 25 CZERWCA 4
        LATA TEMU ? TEŻ SLD ?

> 9/ Co dla młodych? Nic !!! Ani pracy, ani sportu (następują lawinowe upadki
        > Uczniowskich Klubów Sportowych, że o "prawdziwych' klubach nie wspomnę), ani
        > kultury (przymiarki do rezygnacji z Festiwalu Gombrowiczowskiego). Czyli ani
        > chleba, ani igrzysk!

JAK KTOŚ CHCE, TO WIE GDZIE I JAK ZORGANIZOWAC SOBIE CZAS. A JAK KTOŚ WOLI W
        DRESIE NA SIŁOWNIE I WINO W PARKU...

> 10/ Kolejne SLDowskie niewypały i pomysły z kosmosu. Rewitalizacja Miasta
        > Kazimierzowskiego. Kto odważy się zainwestować chociaż złotówkę nie mając
        > gwarancji na spokojne jutro, że przyjdzie taki niewykształcony pan Kałowski z
        > SLD (dyrektor Wydziału Komunalnego i Nieruchomości po szybko wydrukowanej
        > maturze) i powie, że ma się stąd wynosić? (jest to osobny temat i fakt
        > autentyczny, którym niedługo zainteresuję Gazetę-jeżeli jeszcze się tam nie
        > boją?).

JEŚLI NIE PRZEDSTAWIŁES DO TEJ PORY DOWODÓW, TO JEST TO PLOTKA I POMÓWIENIE.

> 11/ Czy nieprawdą jest, że nawet niezależne Fundacje czy Stowarzyszenia
        > wspierane są przez Miasto, ale tylko te, w których uczestniczą członkowie SLD?

GDYBY TAK BYŁO, TO MIROSŁAWA T. NIE MIAŁABY KŁOPOTÓW Z PROKURATOREM I GW.

> 12/ Czy nieprawdą jest, że ludzie z SLD, którzy nami (Miastem) rządzą i mają
        > (przynajmniej powinni mieć) na głowie mnóstwo spraw i problemów z tym
        > związanych często "okupują" kilka etatów? Czy Miasto na tym zyskuje? (np. "dr"
        > Stępień, pan Karaś, obecny dyrektor Szpitala, i wielu innych).

JAK WIDZISZ, WCALE TA WŁADZA KOKOSÓW NIE DAJE. CHYBA ŻEBY WAŁKI ROBIĆ. CO WOLISZ ?

> 13/ Czy nieprawdą jest, że SLD stworzył niepotrzebny drugi Ośrodek Kształcenia
        > Nauczycieli (pierwszy był jednym z lepszych na Mazowszu) tylko po to, aby
        > poutykac tam swoich ludzi, którzy później wydawaliby zaświadczenia, dyplomy,
        > dodatkowe kursy nieukom z SLD?

A NIE SŁYSZAŁEŚ, ŻE CO DWIE GŁOWY TO NIE JEDNA ?

> SLD zbił kapitał polityczny na biedzie i krzywdzie ludzkiej. Na nieuniknionych
        > reformach i przemianach geopolitycznych, ekonomicznych i gospodarczych.Tylko
        > jak długo można na tym żerować? Jak długo można okłamywać ludzi w Mieście, że
        > to wina Rządu (teraz mają swój) chociaż jest to wierutna bzdura.
        > Nie byłbym do końca obiektywny gdybym twierdził, że jest to wina jedynie SLD.

ZNAM TAKICH PO CZARNEJ STRONIE BARYKADY, KTÓRZY ZBIJAJA KAPITAŁ NIE TYLKO
        POLITYCZNY NA " biedzie i krzywdzie ludzkiej " I TO CAŁY CZAS.

>
        > W sukurs - i ramię w ramię - idzie razem z nim tak zwany
        > "Gospodarny Radom"(cudzysłów jak najbardziej wskazany!)
        > Ja naprawdę był wolał i życzę sobie tego, że jeżeli ma ktoś być na jakimś
        > stanowisku z nadania partyjnego to niech to będzie młody, wykształcony i
        > ambitny mieszkaniec Naszego Miasta, ale przede wszystkim taki, który tej pracy
        > jeszcze nie ma! Nawet Ty Marcinie lub Ty Kaboom. Nie może być tak, że emeryt,
        > który pobiera emeryturę w wysokości ok. 3000 zł (a więc ma za co żyć) zajmuje
        > dodatkowo stanowisko, które zabiera być może Tobie!!!
        > Dlatego - idąc na kompromis i mając DOBRO Naszego Miasta i jego Mieszkańców -
        > będę głosował tam, gdzie będzie PO i PiS oraz - ewentualnie - SKL.

ZDROWIA ŻYCZĘ !!!!!!!!

• Gość: jdk Do Czornego IP: 194.228.100.* 18.02.02, 14:50
          Czorny - naprawde jestes tak bezkrytyczny w stosunku do SLD czy ma to jakies
          glebsze uzasadnienie. Popatrzmy:

) ) 1/ Jaką funkcję pelnił prezydent Włodarczyk w firmie Echo Inwestment, co
          ) ) należało do jego obowiązków i jaką kwotę pieniędzy pobierał?
          )
          ) PENSJE SĄ UTAJNIONE

To niech sie sam przyzna. Wstydzi sie??
          W normalnych krajach nie ma nic zdroznego w pytaniu o pieniadze osob publicznych
          a ich finanse sa przeswietlane na lewo i prawo.

Przyklad? Nawet ostatnio przy okazji przesluchan w Kongresie USA w sprawie Enronu
          kazdy Kongresmen zadajacy pytanie musial podac, ile akcji zarowno Enronu jak i
          Andersena posiada.

Czy to jest takie oburzajace? Dla mnie jest to jak najbardziej zdrowe, bo chce
          wiedziec, czy ktos, kto podejmuje jakies dzialania m.in. w moim imieniu, a co
          najmniej mogace naruszac moj interes, robi to w czystych intencjach.

) ) 2/ Czy nieprawdą jest ukaranie prezydenta i innych ludzi z SLD przez RIO z
          ) a
          ) ) machlojki przy budowie sali gimnastycznej?
          )
          ) NIE TAK JAK INNY, POPRZEDNI PREZYDENT NASZEGO MIASTA. CÓŻ, URODA TU TAKA

Nie rozumiem: tlumaczysz przestepstwa jednego tym, ze ktos inny tez popelnia
          przestepstwa??? Dziwna logika doprawdy...

Poprzedni zarzad miasta ma za sprawy, o ktorych wspominasz, wyrok sadowy, z czego
          sie bardzo ciesze (powinno to byc jednak cos wiecej niz tylko w zawieszeniu, ale
          takie niestety mamy prawo).

) ) 3/ Czy nieprawdą jest, że w Urzędzie Miasta i spółkach gminnych zrobiono
          ) ) czystki, aby pracę mogli dostać byli pezetpeerowscy "biedni" emeryci i
          ) ) renciści, których świadczenia z ZUSu wahają się w granicach 2-4 tysięcy
          ) ) zł/miesięcznie (np. pan Golka, pani Kucharska etc)?
          )
          ) NIE PRAWDA. CZYSTKI ROBIŁ STALIN W LATACH 30-TYCH

Robimy sobie jaja czy mowimy powaznie?

) 4/ Czy nieprawdą jest, że SLD przyjmuje swoich ludzi w myśl zasady: "słaby
          ) ,
          ) ) mierny, ale wierny" w momencie kiedy na to samo stanowisko oczekuje w PUPi
          ) e
          ) ) grono młodych, dynamicznych i wykształconych radomian (np. żona prezydenta
          )
          ) ) Skwarczyńskiego)?
          )
          ) KAŻDY PRZYJMUJE SWOICH, A NIEKTÓRZY NAWET SZMAL PIORĄ.

Jak wyzej - powoli trace poczucie sensu dyskutowania z Toba. Naprawde Ci to nie
          przeszkadza???? Czekasz na swoja kolej???

) ) 5/ Czy, w związku z powyższym, SLD ma jakikolwiek program mający na celu
          ) ) zatrzymać w Naszym ukochanym-mimo wszystko-Mieście absolwentów Kochanowski
          ) ego,
          ) ) Chałbińskiego etc? Czy stworzono warunki do powrotu dla tych, którzy studi
          ) ują w
          ) )
          ) ) innych miastach?
          )
          ) ROBI CO MOŻE, CO WIDAĆ CHOĆBY W POPRAWIE INFRASTRUKTURY, TYLKO W RADOMIU JEST Z
          ) A
          ) DUŻO NIEROBÓW-MALKONTENTÓW. TYM NIKT NIGDY NIE DOGODZI

To szerszy problem. Po czesci bym sie z Toba zgodzil. Podoba mi sie, ze
          przylozono sie odrobine do poprawy infrastruktury (zwlaszcza drogowej) w
          ostatnich dwoch latach.

Ale nie mozna wszystkiego wrzucac do jednego worka! Dobre rzeczy nalezy chwalic,
          a zle - z cala moca pietnowac!! I do tego wlasnie zmierzam, a z Twoich wypowiedzi
          wynika, ze jak ktos jest z SLD to cacy - bez wzgledu na to, co by robil - i na
          odwrot. Podobnie niestety bardzo czesto rozumuje druga strona, co tez nie jest
          dobre!!!

) ) 6/ Czy nieprawdą jest, że to za Zarządu SLDowskiego Czarni spadną pierwszy
          ) raz
          ) ) po 18 latach z ekstraklasy? Ich polityka kadrowa i 'menedżerska" do tego
          ) ) doprowadziła oraz osobiste "umiejętności" pana Nity.
          )
          ) PAN NITA NIE WYCHODZI NA PARKIET. POWÓDŹ TO TEŻ WINA SLD ?

I tak i nie. Z jednej strony - point taken. Ale z drugiej - miasto jest (wspol)
          wlascicielem(?) klubu, wplywa na jego finanse i zarzadzanie nim. Nieudolne
          zarzadzanie moze sie przyczynic w rownym stopniu do kiepskich wynikow druzyny,
          jak po prostu zwykla zla gra zawodnikow.

) ) 7/ Tak jak SLD w Naszym Mieście upolityczniło wszystko co było możliwe (sz
          ) koły,
          ) )
          ) ) urzędy, przedszkola, domy kultury, spółki gminne, teatr, nawet niektóre fi
          ) rmy
          ) ) prywatne), tak do tej pory nikt tego nie "dokonał"!!! Obecnie nie da się t
          ) u
          ) ) żyć, funkcjonować, rozmawiać bo wszystko prześmiergło polityką i to za spr
          ) awą
          ) ) SLD!!!
          )
          ) A MOIM ZDANIEM TO WINA ZAŚLEPIONYCH NIENAWIŚCIA ANTAGONISTÓW SLD !!!

A moim zdaniem modar ma tu niestety calkowita racje :(((

) ) 8/ Pierwsze (po 1989 roku) rządy SLD w Naszym Mieście i mam nadzieję, że
          ) ) ostatnie, uważam za całkowicie stracone!!! Nie stworzono nie tylko żadnych
          )
          ) ) nowych miejsc pracy, ale nawet warunków do ich tworzenia! Nie przyciągnięt
          ) o
          ) ) żadnego znaczącego kapitału, a ten , który ściągnięto i zrobiono z tego wi
          ) elkie
          ) )
          ) ) widowisko propagandowe, okazało się wielkim niewypałem i chałą (firma
          ) ) izraelska, która na Świerkowej miała budować fabrykę żywności, że nie wspo
          ) mnę o
          ) )
          ) ) Cargo).
          )
          ) ZA TO POPRZEDNIE WŁADZE TO ZROBIŁY RADOM KRAINĄ MIODU I MLEKA, TYLKO SLD WSZYST
          ) KO
          ) ROZPIEPRZYŁO. CZŁOWIEKU, POLICZ ILE ZAKŁADÓW PRACY W TYM MIEŚCIE ZAMKNIĘTO ZA
          ) FAŁKÓW, WLAZŁÓW I REJCZAKÓW. A KTO REJCZAKA NIE DOPUŚCIŁ POD POMNIK 25 CZERWCA
          ) 4
          ) LATA TEMU ? TEŻ SLD ?

Czlowieku czorny - nie jestem sympatykiem ani obecnych ani poprzednich wladz, ale
          nie mozesz w zywe oczy negowac tego, co jest zle i za co ktos odpowiada. Jesli
          ktos zrobil cos zlego, musi byc napietnowany i ukarany.

) ) 9/ Co dla młodych? Nic !!! Ani pracy, ani sportu (następują lawinowe upadk
          ) i
          ) ) Uczniowskich Klubów Sportowych, że o "prawdziwych' klubach nie wspomnę), a
          ) ni
          ) ) kultury (przymiarki do rezygnacji z Festiwalu Gombrowiczowskiego). Czyli a
          ) ni
          ) ) chleba, ani igrzysk!
          )
          ) JAK KTOŚ CHCE, TO WIE GDZIE I JAK ZORGANIZOWAC SOBIE CZAS. A JAK KTOŚ WOLI W
          ) DRESIE NA SIŁOWNIE I WINO W PARKU...

No commenents. Po trochu moze i masz racje, ale nie zaglebiajmy sie akurat w to.

) 10/ Kolejne SLDowskie niewypały i pomysły z kosmosu. Rewitalizacja Miasta
          ) ) Kazimierzowskiego. Kto odważy się zainwestować chociaż złotówkę nie mając
          ) ) gwarancji na spokojne jutro, że przyjdzie taki niewykształcony pan Kałowsk
          ) i z
          ) ) SLD (dyrektor Wydziału Komunalnego i Nieruchomości po szybko wydrukowanej
          ) ) maturze) i powie, że ma się stąd wynosić? (jest to osobny temat i fakt
          ) ) autentyczny, którym niedługo zainteresuję Gazetę-jeżeli jeszcze się tam ni
          ) e
          ) ) boją?).
          )
          )
          ) JEŚLI NIE PRZEDSTAWIŁES DO TEJ PORY DOWODÓW, TO JEST TO PLOTKA I POMÓWIENIE.

A jesli znajda sie dowody, to przyznasz modarowi racje, czy tez powiesz, ze
          poprzednie wladze miasta tez kradly? A nawet jesli nie, to moze w innych miastach
          sa podobne przyklady? To ma byc argumentacja??

) ) 11/ Czy nieprawdą jest, że nawet niezależne Fundacje czy Stowarzyszenia
          ) ) wspierane są przez Miasto, ale tylko te, w których uczestniczą członkowie
          ) SLD?
          )
          ) GDYBY TAK BYŁO, TO MIROSŁAWA T. NIE MIAŁABY KŁOPOTÓW Z PROKURATOREM I GW.

Nie rozumiem zwiazku...

) ) 12/ Czy nieprawdą jest, że ludzie z SLD, którzy nami (Miastem) rządzą i ma
          ) ją
          ) ) (przynajmniej powinni mieć) na głowie mnóstwo spraw i problemów z tym
          ) ) związanych często "okupują" kilka etatów? Czy Miasto na tym zyskuje? (np.
          ) "dr"
          ) ) Stępień, pan Karaś, obecny dyrektor Szpitala, i wielu innych).
          )
          ) JAK WIDZISZ, WCALE TA WŁADZA KOKOSÓW NIE DAJE. CHYBA ŻEBY WAŁKI ROBIĆ. CO WOLIS
          ) Z ?

???????

Wiesz, co trzeba umiec, zeby zarabiac kilkanascie tysiecy zl miesiecznie??? W
          Radomiu w urzedzie miejskim i spolkach miejskich wydaje sie to dosc latwe (vide
          dzisiejsza gazeta)

) ) 13/ Czy nieprawdą jest, że SLD stworzył niepotrzebny drugi Ośrodek Kształc
          ) enia
          ) ) Nauczycieli (pierwszy był jednym z lepszych na Mazowszu) tylko po to, aby
          ) ) poutykac tam swoich ludzi, którzy później wydawaliby zaświadczenia, dyplom
          ) y,
          ) ) dodatkowe kursy nieukom z SLD?
          )
          ) A NIE SŁYSZAŁEŚ, ŻE CO DWIE GŁOWY TO NIE JEDNA ?

Ha ha ha ha ha ha!!!!

) ) SLD zbił
          • czorny10 Re: Do Czornego 19.02.02, 09:09
            drogi jdk !!!!!!!!!!!!
            generalnie to masz rację w wielu aspektach swojej repliki. fakt, trochę z
            przekory robiłem sobie jajcarskie uwagi, ale z modarem nie umiem inaczej
            polemizować, a nie potrafię również nie polemizować. sądzę że z jednym zgodzimy
            się na pewno. nie jest problemem żadna z opcji w tym kraju, tylko PRAWO.
            niedoskonałe, dziurawe, koniunkturalne prawo, które stanowią niedouczeni
            legislatorzy z różnych opcji, nie tylkoz czerwonych. to jest problemem. a
            ponieważ umoczone są wszystkie ręcę, nie ma co liczyć na radykalną poprawę
            sytuacji. a ze akurat bronię sld ? uroda taka, że zawsze bronię tych, na
            których jest nagonka.

pozdrawiam
            czorny

p.s. polecam wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=700434&dzial=011102
          • Gość: rad Re: Do Czornego IP: 80.249.0.* 21.02.02, 00:20
            człowieku do ciebie nawet fakty nie docierają, mozna ci pluc w twarz, a ty
            mówisz desz pada. rzeczy do których sie odnosisz w dosc ignorancki sposób to
            najprawdziwsze fakty a ty wywracasz je na drugą strone, konczyłes moskiewską
            szkołe propagandy???? zachowujesz sie tak jakby te oskarzenia - pytania
            dotyczyły także ciebie.
            • czorny10 Re: Do Czornego-do rad 22.02.02, 10:14
              kompletnie kolego nie rozumiesz o co mi chodzi. kszyczysz tak jak cała masa
              nienawidzących nikogo, sfrustrowanych ludzików wyznających spiskową teorię
              dziejów. kazdy kto myśli inaczej to kapuś z moskwy albo żydo-masoneria.
              rozejrzyj się. przez takich jak ty ten naród jest podzielony na pół, a
              cwaniaczki swoje lody kręcą. ciąglę tylko czerni-czerwoni-czarni-czerwoni.
              człowiek na dość, i ignoruje wszystko i wszystkich. tylko śmiech może nas
              uratować. jak za barei. a co do szkół w moskwie, to 18 lat skończyłem w 1991
              roku, może to ci coś wyjaśni. mam dość ocen przynależności. żeby zmienić co
              kolwiek, trzeba przetrzepać ludzi z obydwu stron. to nie sld, lpr, pis czy po
              są winne konkretne osoby.
    • Gość: robcio Re: Wybory samorządowe IP: *.skarzysko.sdi.tpnet.pl 16.02.02, 03:10
      Ja już wiem kogo poprę w wyborach samorządowych w naszym mieście będzie to
      gen.Marcinkowski(jesli wystartuje)sprawdził się na stanowisku Komendanta
      Wojewódzkiego Policji okazał się człowiekiem uczciwym,kompetentnym,szczerym i
      chciał oraz zrobił dużo dla naszego Radomia i regionu.Z jego deklaracji wynika,
      że nadal chce nam pomagać,a taką inicjatywę trzeba poprzeć.Nasi radomscy
      politycy już pokazali jak bardzo "zależy" im na naszym mieście doprowadzili je
      do ruiny, a ci co są teraz w Warszawie też nas mają gdzieś zapomnieli dzięki
      komu tam sie znaleźli.Generał swoją pracą i oddaniem pokazał,że nie boi się
      wyzwań, podejmowania trudnych i niepopularnych decyzji, a tego naszym politykom
      brakuje, mógł się teraz wyprowadzić z Radomia i mieć to wszystko za sobą ale
      zostaje dla dobra naszego społeczeństwa,a to przynajmniej dla mnie dużo znaczy
      i gdy przyjdą wybory samorządowe ja go na pewno poprę i inni mieszkańcy też
      powinni dla dobra naszego miasta bo tu o nie głównie chodzi.
      • czorny10 Re: Wybory samorządowe 18.02.02, 13:56
        a z jakiej listy będzie kandydował ? a jeśli z sld ?
        • Gość: robcio Re: Wybory samorządowe IP: 217.96.36.* 18.02.02, 18:40
          Gen. Marcinkowski z tego co słyszłem w radiu jeśli będzie kandydował to z
          listy "Gospodarny Radom" napewno nie będzie to sld nie zapominajmy kto teraz
          rządzi w kraju i jaka opcja polityczna zmusiła komendanta do złożenia
          rezygnacji mimo protetów wszystkich policjantów w mazowieckim.Sld pokazało
          znowu że nie liczy się fachowość i dobra praca ale opcja polityczna napewno
          przez to stracili moje poparcie.Pozdrawiam.
    • Gość: Marian Re: Wybory samorządowe IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 16.02.02, 13:46
      Marcin jakoś nie widzę twojej rzeczowej dyskusji? Zaniemówiłeś po
      przedstawionych faktach Modara? Dodam jeszcze moje.Otóż SLD przy obsadach
      jakichkolwiek stanowisk kieruje się zasadą partyjniactwa i dalekie jest od
      lokalnego patriotyzmu. Za przykład niech posłuży wybór Ordynatora oddziału
      ortopedycznego Szpitala na Józefowie. Jednym z kandydatów był dr nauk
      medycznych, specjalista w tej branży,radomianin z krwi i
      kości,młody,wykształcony i kształcący się nadal(jak każdy szanujący się lekarz)
      pan Kwaczyński.
      Wybrano jednak członka SLD, aż z Łodzi, bo w Radomiu brakowało tego typu
      specjalistów, którzy - oprócz zawodowych wysokich kwalifikacji - posiadaliby
      jeszcze przynależność partyjną.Oczywiście do SLD.
      • Gość: Harry Re: Wybory samorządowe IP: *.chello.pl 16.02.02, 14:02
        Na każdego kto będzie miał mądry i osadzony w realiach program. Z jednym (ale
        ważnym) wyjątkiem. Nie może to być solidaruch !

Harry z Radomia (chwilowo w Krakowie).
    • Gość: Kibic Re: Wybory samorządowe-WIELU ODPOWIADAM IP: *.157.56.245.Dial1.Washington1.Level3.net 17.02.02, 06:21
      Jako samozwanczy kadydat na Prezydenta miasta Radomia z jednym tylko glosem
      poparcia, prezentuje moje stanowisko wobec szanownych dyskutantow. Albo pozyskam
      Wasze glosy albo strace. Jezeli pozyskam to rozpoczne przy Waszej pomocy
      kampanie, ktora napewno sie jakos przysluzy Wam, Radomiowi i Polsce, bez wzgledy
      czy zostane wybrany czy tez nie. Jezeli nie zyskam wiekszosci poparcia na tym
      Forum to zgodnoscia sie wycofam z mojego pomyslu bycia prezydentem miasta Radomia
      i popre tego, jak i moi zwolennicy tego kto wygra bez wzgledu na przynaleznosc
      partyjna.

Gość portalu: Marcin

Jaka jest wasza opinia na temat radomskich partii SLD, AWS, PO, SAMOOBRONY,
      PSL, LPR, PIS. Czy zastanawialiscie sie, kogo poprzecie w najbliższych wyborach
      samorządowych i dlaczego. Czekam na opinie. Pozdrawiam

Opusciles w Twojej liscie partii, co najmniej jedna partie, ktorej ja jestem
      sympatykiem, to nieladnie!

Gość portalu: Kaboom
      Nie zaczynaj glupiej dyskusji, no chyba ze to bedzie konkurs na najwieksza ilosc
      bluzgow w postach ;)

Dyskusja bedzie glupia w zaleznosci, jak powaznie ja dyskutaci potraktuja. A
      wiec jedna sensowana Odpowiedz moze miec sens, zyczynania tej dyskusji. Uwazam,
      ze temat watku jest madry.

Gość portalu: Kaboom
      Mozliwe, jezeli chodzi o mnie to zawsze glosowalem na SLD i tak samo mam zamiar
      zrobic przy okazji najblizszych wyborow. A czemu? Po pierwsze ci ludzie maja
      jakies doswiadczenie w polityce a po drugie to przez tyle lat gdy sprawuja
      wladze zdazyli juz sie odpowiednio poustwiac. Gdy przyjdzie zamiast nich nowa
      ekipa to zaczna od zera, a wiadomo ze tacy ludzie sa najbardziej pazerni.

Widze, ze masz powazne i sensowne powody ufac SLD w obliczu “zlego” rzadenia
      ludzi zwiazanych z prawa strona albo srodka politycznej orientacji, w skali
      kraju. I na krotka mete mozesz miec racje. Jednak patrzac historycznie
      iperspetywicznie prosocjalistyczna orientacja nie rokuje nadzei na lepsze zycie.
      Zabija ludzka inicjatywne I rozciaga opiekunczosc, ktora ludziom potem bokiem
      wychodzi.

Gość portalu: Henry

Moze lepiej odwrocmy sytuacje... Duzo ludzi blucha na wladze w radomiu itp...
      nie wnikajac w szczegoly slusznie czy nie,

Takie stanowisko bardzo mi sie podoba. Tak, najlatwiej jest “buchac” a
      najtrudniwj cos dobrego zrobic!

lepiej postawic pytanie: Co ty bys zrobil gdys byl u wladzy? Skoro wszyscy
      narzekaja, czemu ci narzekajacy nie sformuuja programu i sami nie wystapia w
      wyborach...

Brawo, to takie proste rozumowanie wymagajace jedynie zdrowego rozsadku.
      Zastanawiajace jest to dlaczego tylu ma trudnosci wzieciem spraw w swoje rece? A
      narzekac sa pierwsi.

Prawda jest taka ze Radom jest miaste malo atrakcyjnym gospodarczo a ludzie tu sa
      bierni lub wyjezdzaja do innych miast za chlebem... przykra sprawa... misat

Jedni wyjezdzaja inni przyjezdzaja. Jak “klimat” sie poprawi to wielu wroci,
      chodzi o to aby przyciagnac tych nie sa bierni I postawia na nogi gospodarke
      Radomia. Masz cos do zaoferowania to chodz do nas.

over@poczta.gazeta.pl
      Najbardziej boję się skrajności jakimi według mnie jest np: zapowiadana koalicja
      Samoobrony z LRP wówczas chyba musiałbym się wyprowadzić z Radomia.Uważam , że
      Adam Włodarczyk jest dobrym prezydentem tylko dobrał sobie nie zawsze z własnej
      woli fatalnych współpracowników / niektórych/ Gdyby były wybory bezpośrednie będę
      głosował właśnie na niego.

Nie tylko sie nie wyprowadzaj ale sciagnij posilki przeciwko takiej koalicji.
      Stan do walki politycznej a nie uciekaj z placu boju.

grzean@poczta.gazeta.pl

Napewno na partie prawicową! Dlaczego? Ponieważ na samej górze rządzi lewica gdy
      przynajmniej prawica będzie siedzieć w samorządzie będą się na wzajem
      kontrolować. I to chyba zdrowe. Szczerze mówiąc to czy radnymi będą ci z lewicy
      czy prawicy to chyba nie ważne. Oczekuje mądrych decyzji.

Bardzo madre ipolitycznie dojrzale spostrzezenie. Bilans sil jest na ogol
      korzystnieszy niz rzady jednej grupy ktora sie panoszy.
      Chcialbym aby mnie poparl na prezydenta Miasta Radomia.

Gość portalu: Marcin
      Jest mi niezmiernie miło, iż z waszej strony podaja określenia godne osób
      rozumiejacych istniejacą sytuację polityczną w Radomiu. O to mi chodzilo. O
      wypowiedzi ludzi, którzy myślą innymi kategoriam, bez hamstwa, obłudy,
      nietolerancji, wyzwisk o zupełnie nowe spojrzenie na rzeczywistość polityczną.
      Prawdą jest, że nie ważna opcja polityczna jaka sprawuję władzę, liczy sie
      osobowośc i działanie na rzecz Radomia i jego mieszkańców. Daleka droga do
      normalności w tym kraju i naszym mieście ale zadawalający jest fakt żliwości
      konwersacji między nami bez patrzenia przez pryzmat opcji politycznej. Można
      posunąć się dalej i rzec, że tworzymy tą nową jakość polityki. I tu prośba do
      dziennikarzy którzy mogą naszych wypowiedzi czytać aby nie uprawiali tego
      zawodu w oparciu o sympatie do poszczególnych osób czy opcji politycznej co jest
      w naszym mieście nagminne i nie służy interesom naszego miasta i nam samym.

Pozdrawiam wszystich i proszę o merytoryczne wypowiedzi w oparciu o
      fakty w tonie godności ludzkiej, mądrości, kultury i wiedzy.

Marcin, ladnie piszesz i juz jestem w gronie tych o ktorych sie bijesz. Zakladaj
      koalicje na rzecz miasta Radomia, ktora w tonie Twojej wypowiedzi bedzie
      ksztaltowac piekno Radomia. Ale Ty wciaz nie wyrazasz poparcia mnie na Prezydenta
      miasta Radomia czyzbys sam marzyl o tym stanowisku?

Gość portalu: kpzsm 15-02-2002

SLD to zgraja zgnuśniałych kolesi o marnej kulturze, a przy tym niezbyt
      inteligentni. Takie Orwellowskie świnie. Gospodarny Radom powinien przemianować
      się na Niegospodarnych Parobków Czerwonej kliki. Panowie z SLD i GR wybory
      blisko koryto Wam ucieka.

Przykro mi, ze brakuje Ci kultury politycznej. Na tych osobnikow glosowalo
      tysiace a moze miliony obywateli polskich, wiec im tez ublizasz. Jak bedziesz
      uzywal takiego jezyka to nigdy nie otrzymasz przywoitego poparcia, ciagle
      bedziesz na marginesie. Porownujesz wladze do koryta nie rozumiejac, ze zycie
      bez wladzy to chaos i smierc. Jak Ci sie ona nie podoba to buduj jak Marcin
      koalicje dobra, ktore wladze bedzie skutecznie kontrolowac.

Kibic. Nie jest tajemnicą, że Ty jako obywatel tego miasta również możesz wziąść
      udział w wyborach samorządowych jak i na Prezydenta Miasta Radomia pod warunkiem,

Że …Ty i inni mnie popra. Przestan z tymi ustawami. Ty i ludzie tobie podobni
      decyduja o tym kto ma byc prezydentem. Ciagle sie wykrecasz od poparcia mnie.
      Dlaczego? Nic o mnie nie wiesz, a juz jestes przeciwko mojej kandydaturze. Jak
      masz cos przeciwko mnie to prosze napisz, pytaj i wyraz swoja watpliwosc a nie
      jakies wykrety. Popierasz czy nie?

Gość portalu: Kibic II

Marcin i Kaboom posmarujcie sobie dupy wazeliną to łatwiej będzie Karasiowi (temu
      z SLD) tam się wślizgnąć.

Jestes dosc wulgarny, nie podszywaj sie pod moje imie. Jak nazwa wskazuje ja
      tylko narazie obserwuje, wiec nie mam potrzeby ublizac nikomu i mam szacunek do
      kazdej partii wybranej demokratycznie.

Gość portalu: miki

ministrom? Widocznie w SLD jest tak, że gdy ktoś komuś pluje w twarz to
      • Gość: jdk Re: Wybory samorządowe-WIELU ODPOWIADAM IP: 194.228.100.* 18.02.02, 14:03
        Gość portalu: Kibic napisał(a):

> Gość portalu: Marcin
        >
        > Jaka jest wasza opinia na temat radomskich partii SLD, AWS, PO, SAMOOBRONY,
        > PSL, LPR, PIS. Czy zastanawialiscie sie, kogo poprzecie w najbliższych wybora
        > ch
        > samorządowych i dlaczego. Czekam na opinie. Pozdrawiam
        >
        > Opusciles w Twojej liscie partii, co najmniej jedna partie, ktorej ja jestem
        > sympatykiem, to nieladnie!

Moze UPR ???

(Swoja droga, czy ktos pamieta te partie?)

Pozdrawiam z nadzieja.
      • Gość: jdk Re: Wybory samorządowe-WIELU ODPOWIADAM IP: 194.228.100.* 18.02.02, 14:10
        Zmora Polski jest upartyjnienie wszystkiego co sie da (a nawet tego, co sie nie
        da) na kazdym szczeblu, przede wszystkim lokalnym.

Szczerze mowiac moge przymknac oko na to, kto jest z jakiej partii (najlepiej
        zeby nie byl z zadnej), a jedynie obchodzi mnie, by byl kompetentny, uczciwy i
        chcial cos zrobic dla tego miasta i jego ludzi, a nie siebie samego i swoich
        najblizszych kolesi.

Wiem, ze w naturze ludzkiej lezy dbanie glownie o swoj wlasny interes i interes
        najblizszych kolesi. Ale na Boga! Nawet to mozna robic, ale NIE KOSZTEM
        interesu publicznego!! Kogos, kto z premedytacja kradnie publiczne pieniadze -
        tym bardziej, gdy tak ich brakuje na podstawowe potrzeby - karalbym jak
        najsurowiej. Jak ktos chce robic interes i zarabiac pieniadze, niech zalozy
        wlasna firme i wezmie sie do uczciwej roboty, a nie przejada pieniadze odebrane
        uczciwym ludziom w podatkach za ich prace!!!

Dlatego nigdy wiecej kolesi! Niech znajdzie sie ktos, kto naprawde bedzie
        chcial cos zrobic dla Radomia, a popre go swoim glosem!

Kibic - powodzenia!
        • Gość: R Re: Wybory samorządowe-WIELU ODPOWIADAM IP: *.js.dial-in.ats.pl 22.02.02, 09:54
          Gość portalu: jdk napisał(a):

> Zmora Polski jest upartyjnienie wszystkiego co sie da (a nawet tego, co sie nie
          >
          > da) na kazdym szczeblu, przede wszystkim lokalnym.
          >
          > Szczerze mowiac moge przymknac oko na to, kto jest z jakiej partii (najlepiej
          > zeby nie byl z zadnej), a jedynie obchodzi mnie, by byl kompetentny, uczciwy i
          > chcial cos zrobic dla tego miasta i jego ludzi, a nie siebie samego i swoich
          > najblizszych kolesi.
          >
          > Wiem, ze w naturze ludzkiej lezy dbanie glownie o swoj wlasny interes i interes
          >
          > najblizszych kolesi. Ale na Boga! Nawet to mozna robic, ale NIE KOSZTEM
          > interesu publicznego!! Kogos, kto z premedytacja kradnie publiczne pieniadze -
          > tym bardziej, gdy tak ich brakuje na podstawowe potrzeby - karalbym jak
          > najsurowiej. Jak ktos chce robic interes i zarabiac pieniadze, niech zalozy
          > wlasna firme i wezmie sie do uczciwej roboty, a nie przejada pieniadze odebrane
          >
          > uczciwym ludziom w podatkach za ich prace!!!
          >
          > Dlatego nigdy wiecej kolesi! Niech znajdzie sie ktos, kto naprawde bedzie
          > chcial cos zrobic dla Radomia, a popre go swoim glosem!
          >
          > Kibic - powodzenia!

W Polsce to niemożliwe jakto kiedyś ktoś powiedział " Nowe przysłowie sobie polak
          kupi
    • Gość: Kibic Re: Wybory samorządowe-WIELU ODPOWIADAM 2 IP: *.157.56.245.Dial1.Washington1.Level3.net 17.02.02, 06:34
      Gość portalu: miki

ministrom? Widocznie w SLD jest tak, że gdy ktoś komuś pluje w twarz to albo
      jest to obelga, albo udawają, że pada deszcz (w zależności od sytuacji
      politycznej), a Miller przyjął ten drugi wariant. Dla mnie białe jest białe, a
      czarne jest czarne! I DLATEGO NIGDY NIE ZAGŁOSUJĘ NA SLD.

Piszsz jak nuczyciel, ksiadz, moralista, cnotliwa osoba… Twoje kategorie nie sa
      kategoriami politycznymi. Od politykow zada sie zupelnie czegos innego.
      Epitetow sie nie uzywa bo to brak kultury i tolerancji politycznej. Walka
      polityczna ma rozne strony to sie wie, nie ma co o tym glosno gadac, jak cie
      stac na lepsza metode walki to pokaz co potrafisz albo znajdz kogos kto bedzie
      potrafil to robic z twoja pomoca. W polityce sojusz z diablem moze byc
      konieczny i nie ma czego tu sie wstydzic. Jak masz wyrzuty moralne polityka
      sie nie zajmuj.

Gość portalu: modaR

1/ Jaką funkcję pelnił prezydent Włodarczyk w firmie Echo Inwestment, co
      należało do jego obowiązków i jaką kwotę pieniędzy pobierał?

Co to ma do rzeczy, kogo to interesuje? Zajmijmy sie problemi a nie
      rozliczaniem jednostek.

2/ Czy nieprawdą jest ukaranie prezydenta i innych ludzi z SLD przez RIO za
      machlojki przy budowie sali gimnastycznej?

Jak zostali ukarani to dlaczego chcesz ich znow karac, ukaraj tych co zle
      ukarali!

3/ Czy nieprawdą jest, że w Urzędzie Miasta i spółkach gminnych zrobiono
      czystki, aby pracę mogli dostać byli pezetpeerowscy "biedni" emeryci i
      renciści, których świadczenia z ZUSu wahają się w granicach 2-4 tysięcy
      zł/miesięcznie (np. pan Golka, pani Kucharska etc)?

A jak jest ustawione prawo jakie pozycje sa polityczne jakie nie, czy podzial
      jest wyrazny, Jezeli nie to warto o to walczyc. Gdy jest to nie ma sprawy.
      Ale nie o czystki ale limitowanie stanowisk z klucza politycznego, czego chyba
      nie rozumiesz.

4/ Czy nieprawdą jest, że SLD przyjmuje swoich ludzi w myśl zasady: "słaby,
      mierny, ale wierny" w momencie kiedy na to samo stanowisko oczekuje w PUPie
      grono młodych, dynamicznych i wykształconych radomian (np. żona prezydenta
      Skwarczyńskiego)?

Jezeli jestes w opozycji do SLD to co Cie interesuje polityka kadrowa tej
      partii im gorsza tym lepsza dla Ciebie, czy nie tak?

5/ Czy, w związku z powyższym, SLD ma jakikolwiek program mający na celu
      zatrzymać w Naszym ukochanym-mimo wszystko-Mieście absolwentów Kochanowskiego,
      Chałbińskiego etc? Czy stworzono warunki do powrotu dla tych, którzy studiują w
      innych miastach?

Program zatrzymywania mi sie nie podoba, natomiast podoba mi sie wynajdywanie
      najlepszych do pracy i zamieszkania w Radomiu i tworzenie dla nich korzystnych
      warunkow zgodnych z interesem gospodarczym, politycznym i kulturalnym miasta.
      I znow jak SLD nie ma to dobrze dla tych co chca ich wymienic.

6/ Czy nieprawdą jest, że to za Zarządu SLDowskiego Czarni spadną pierwszy raz
      po 18 latach z ekstraklasy? Ich polityka kadrowa i 'menedżerska" do tego
      doprowadziła oraz osobiste "umiejętności" pana Nity.

Czyzby SLD jak mafia wszystkim sie zajmowala i decydowala o wszystkim nawet
      sportem? Jezeli tak to naprawde trzeba ta ekipe wymienic. Co jak co ale sport
      powinien byc apolityczny.

7/ Tak jak SLD w Naszym Mieście upolityczniło wszystko co było możliwe
      (szkoły, urzędy, przedszkola, domy kultury, spółki gminne, teatr, nawet
      niektóre firmy prywatne), tak do tej pory nikt tego nie "dokonał"!!! Obecnie
      nie da się tu żyć, funkcjonować, rozmawiać bo wszystko prześmiergło polityką i
      to za sprawą SLD!!!

O moj Boze, jezeli to prawda to Radom jest Orwella miastem. Co wy ludzie tam
      wyprawiacie? Proponuje Ci zbudowanie koalicji na rzecz odpolitycznienia zycia
      w tym miescie. I wydaje mi sie, ze tylko ja to moge zrobic jako prezydent
      miasta a Ty mi mozesz w tym pomoc.

8/ Pierwsze (po 1989 roku) rządy SLD w Naszym Mieście i mam nadzieję, że
      ostatnie, uważam za całkowicie stracone!!! Nie stworzono nie tylko żadnych
      nowych miejsc pracy, ale nawet warunków do ich tworzenia! Nie przyciągnięto
      żadnego znaczącego kapitału, a ten , który ściągnięto i zrobiono z tego wielkie
      widowisko propagandowe, okazało się wielkim niewypałem i chałą (firma
      izraelska, która na Świerkowej miała budować fabrykę żywności, że nie wspomnę o
      Cargo).

Jezeli to prawda, to okazja nielada do zmiany ekipy. I zwyciestwo opozycji na
      horyzoncie.

9/ Co dla młodych? Nic !!! Ani pracy, ani sportu (następują lawinowe upadki
      Uczniowskich Klubów Sportowych, że o "prawdziwych' klubach nie wspomnę), ani
      kultury (przymiarki do rezygnacji z Festiwalu Gombrowiczowskiego). Czyli ani
      chleba, ani igrzysk!

Wyglada mi to na program polityczny. Wiec czas na organizowanie ludzi i
      pieniedzy na kampanie wyborcza. Zycze powodzenia. Dalsze punkty potwierdzaja
      moje wnioski, wiec ich nie przytaczam.
      Jak popierasz moja kandydature na stanowisko prezydenta miasta Radomia,
      gwarantuje Ci wysokie stanowisko. Czekam.

• Gość: Kibic Re: Wybory samorządowe-do jdk, modaR i miki IP: *.90.28.23.Dial1.Washington1.Level3.net 18.02.02, 15:54
        jdk
        Widze, ze wierzysz w moje mozliwosci, wiec manuje Cie managerem
        mojej kampanii wyborczej. Tak jak zrozumialem dobrze Twoje stanowisko
        pierwszymi celami sa odpolitycznienie niskiego szczebla zarzadzania miastem,
        czyli ustalenia podzialu stanowisk, ktore maja byc partyjne a ktore nie.
        Brak tego podzialu prowadzi do zamieszania. Nastepnie wyszukiwanie kandydatow
        stanowiska, ktorzy sa madrzy i przyrzekna publicznie, ze nie beda korumpowac.

modaR
        Masz doskonala wiedze o tym miescie, teraz chcialbym abys to jakos uogolnil(a)
        w postaci programu na prezydenta miasta Radomia.

miki
        Prosze przejzenie wszystkich moich wypowiedzi, sa tez w dwoch innych watkach
        i je skrtykowal(a) bradzo ostro albo poparla jezli wydaja Ci sie sensowne.

Do wszystkich
        Gdy zdobede wiecej informacji a stanie "zdrowia" miasta Radomia to przygotuje
        diagnoze. Pomyslow na zrobienie Radomia najlepszego miasta w Polsce mam
        mnostwo.

Kibic samozwanczy kandydat na Prezydenta miasta Radomia,
        niezalezny kandydat

• Gość: jdk Re: Wybory samorządowe-do jdk, modaR i miki IP: 194.228.100.* 19.02.02, 17:10

> jdk
          > Widze, ze wierzysz w moje mozliwosci, wiec manuje Cie managerem
          > mojej kampanii wyborczej. Tak jak zrozumialem dobrze Twoje stanowisko
          > pierwszymi celami sa odpolitycznienie niskiego szczebla zarzadzania miastem,
          > czyli ustalenia podzialu stanowisk, ktore maja byc partyjne a ktore nie.
          > Brak tego podzialu prowadzi do zamieszania. Nastepnie wyszukiwanie kandydatow
          > stanowiska, ktorzy sa madrzy i przyrzekna publicznie, ze nie beda korumpowac.

Dzieki za zaufanie, ale chyba bede mogl zaoferowac swoje wsparcie jedynie
          zdalnie, gdyz mieszkam w tej chwili poza Radomiem. :)

Ale mam propozycje: jesli rozwazasz swoje plany na powaznie, to przedstaw sie
          blizej - kim jestes, co zrobiles, jak chcesz zrobic to, co chcesz zrobic itd.

Wiemy tylko, ze sie tu urodziles, ze teraz mieszkasz w Stanach. Napisz cos wiecej.

Pozdrawiam i zycze powodzenia!

P.S. A komu kibicujesz? :)
          • Gość: Kibic Re: Wybory samorządowe-do jdk, modaR i miki IP: *.157.49.137.Dial1.Washington1.Level3.net 20.02.02, 00:24
            No to jest nas dwoch, ktorze zdalnie albo wirtualnie chca aby miasto
            Radom podniesc na nogi. Dopoki nie znajde kogos z Radomia, ktory tam
            mieszka obecnie chcialbym abys wirtalnie prowadzil moja "kampanie wyborcza".
            Co z tego wyjdzie a no zobaczymy? Jestem sympatykiem "Unii Wolnosci",
            popieram, madrych na prawicy i szanuje tych co sa wybrani przez polskich
            wyborcow, wola narodu jest swieta. Moge wchodzic w koalicje z kazda partia,
            gdy tego nadrzedny interes wymaga. Mozna mnie spotkac w soboty na czacie pod
            adresem wkuw.republika.pl po godzinie 20tej czasu polskiego. Do nastepnego
            spotkania.

Kibic, jeszcze raz dziekuje za poparcie. Wyobraznie masz i to mi sie bardzo
            podoba.

• Gość: Rob Re: Wybory samorządowe-do jdk, modaR i miki IP: *.js.dial-in.ats.pl 22.02.02, 08:46

> No to jest nas dwoch, ktorze zdalnie albo wirtualnie chca aby miasto
              > Radom podniesc na nogi. Dopoki nie znajde kogos z Radomia, ktory tam
              > mieszka obecnie chcialbym abys wirtalnie prowadzil moja "kampanie wyborcza".
              > Co z tego wyjdzie a no zobaczymy? Jestem sympatykiem "Unii Wolnosci",
              > popieram, madrych na prawicy i szanuje tych co sa wybrani przez polskich
              > wyborcow, wola narodu jest swieta. Moge wchodzic w koalicje z kazda partia,
              > gdy tego nadrzedny interes wymaga. Mozna mnie spotkac w soboty na czacie pod
              > adresem wkuw.republika.pl po godzinie 20tej czasu polskiego. Do nastepnego
              > spotkania.
              >
              > Kibic, jeszcze raz dziekuje za poparcie. Wyobraznie masz i to mi sie bardzo
              > podoba.
              >
              _________________________________________________________________________________

"Moge wchodzic w koalicje z kazda partia,gdy tego nadrzedny interes wymaga."
              Zaponiałeś dodać mój interes - typowe dla UW
    • Gość: adrian Re: Wybory samorządowe IP: 192.168.0.* 18.02.02, 08:07

Modar napisał (...)"(dyrektor Wydziału Komunalnego i Nieruchomości po
      szybko wydrukowanej maturze) i powie, że ma się stąd wynosić? (jest to osobny
      temat i FAKT AUTENTYCZNY, którym niedługo zainteresuję Gazetę-jeżeli jeszcze
      się tam nie boją?)."(...)

Modarku Szanowny!
      Czytałem twoją wypowiedź i już prawie uwierzyłem, że te eseldowskie psy
      takie pazerne aż wreszcie dotarłem do powyższego fragmentu i wszystko
      zrozumiałem. Fakty, które przytaczasz nie są prawdziwe. Tak wynika z twoich
      wypocin. Proszę Cię o wyjaśnienie jakiego są one typu, skoro nie są
      autentyczne, może wirtualne a może bajkowe? Myślę, że GAZETA drży na samą myśl
      o konfabulacjach jakie masz w swojej główce. Pisz dalej, przynajmniej potrafisz
      rozśmieszać. To by było na tyle.
      PS. Głosujemy na SLD.
    • Gość: modaR Re: Wybory samorządowe IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 18.02.02, 10:02
      Adrian żałuję, że jeden - akurat najmniej istotny - fragment potrafi zburzyć
      Twoją,w pocie czoła budowaną, teorię.Jeżeli czytałeś moje posty to wiesz, że
      zawsze opieram się na FAKTACH i tak też jest w tym przypadku.Jeżeli masz coś
      ciekawego(prawdziwego)do powiedzenia to proszę bardzo. Dlaczego nie odnosisz
      się do pozostałych 14 wypunktowanych "dokonań" - rządzącego w Naszym Mieście -
      Twojego ugrupowania? Marcin (też ich sympatyk) napisał: rozmawiajmy rzeczowo,
      na argumenty i ja je przytoczyłem. Widocznie Tobie ich brakuje.Pozdrowionka.
    • Gość: XM Re: Wybory samorządowe IP: 194.181.0.* 18.02.02, 16:18
      Ciekawe jak prawica rozegra wybory samorządowe. Wiadomo wszak od dawna, że kto
      ma media, ten rządzi.
      • Gość: grzean Re: Wybory samorządowe IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 20.02.02, 09:07
        Myślę, że prawica znowu zrobi błąd i nie dojdzie do porozumienia między sobą.
        ZCyli jak zwylke podział jak tylko się da i kłótnie o byle co . Niestety
        historia niczegi ich nie uczy. pozostaje tylko nadzieja, że może tym razaem
        będzie inaczej. W forum czytam wiele ciekawych listów i sądze że możemy znaleść
        wiele dobrych rozwiązań. Może założymy własną partie? Czekam na propozycje.
      • czorny10 Re: Wybory samorządowe 28.02.02, 09:13
        Gość portalu: XM napisał(a):

> Ciekawe jak prawica rozegra wybory samorządowe. Wiadomo wszak od dawna, że kto
        > ma media, ten rządzi.

JAK ZAWSZE, CZYLI JAK NAJGORZEJ. STWORZĄ 9 KOMITETÓW WYBORCZYCH, I GŁOSIKI SIE
        ROZDROBNIĄ. BO PRYWATA I AMBICJE OSOBISTE SĄ WAŻNIEJSZE NIŻ WSZYSTKO.

• Gość: Marcin Re: Wybory samorządowe IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 20.02.02, 12:25
      Przepraszam za nieobecność na forum, ale zrobiłem to specjalnie, ponieważ Wasza
      dyskusja stała się bardzo, ale to bardzo ciekawa i szczerze mówiąc, nie
      spodziewałem się aż takich niejednokrotnie subtelnych, opartych na rzeczowej
      analizie wypowiedzi, które Nas dotyczą. Jestem zadowolony, że potrafimy
      (staramy się) rozmawiać ze sobą jak człowiek z człowiekiem a „kość niezgody”,
      która nas łączy i dzieli, przenieść na grunt kulturalnej polemiki, wypowiedzi
      często bardzo „żywotnej”, czego co rusz brakuje wielu osobą w życiu codziennym
      jak i politykom. Zdarzało się również, że przy merytorycznej wypowiedzi danej
      osoby (myślę, że przez nie uwagę), wtoczyło się zdanie, z którego dało się
      odczuć pryzmat uniesienia, emocjonalnego działania, przed którymi starałem się
      przestrzec, ale i tak daliście przykład innym na to, że można nietolerancję,
      zawiść odłożyć na bok. Czy zauważyliście, że staramy się szanować siebie
      nawzajem poprzez pisanie niektórych wyrazów odnoszących się do drugiej osoby z
      dużej litery? Myślę, że to wielki sukces.

ModaR.

Dziękuję, że wstawiłeś się za mną. Jak inni widzą, mimo różnic politycznych w
      kwestiach Nas dotyczących potrafimy się wspierać. Dziękuję za pytania, są
      naprawdę interesujące i sam chciałbym poznać na nie odpowiedz. Chodź niektóre
      nie są obelgami, to w swoim komentarzu delikatnie złośliwe. Zgadzam się z Tobą,
      co do kwestii obiektywizmu win partii politycznych i nadawania stanowisk (ale
      bądźmy sprawiedliwi i nie zwalmy całego zła tylko na SLD. Zgodzisz się ze
      mną?). Dodam, że są i takie przypadki, w których osoba, powinna być już dawno
      na emeryturze a mimo to trzyma się „rękoma i nogami”, aby zostać na stanowisku.
      Tego typu nieprawidłowości powinno się likwidować.

Radomir

Jak już wiemy, wybory samorządowe odbędą się na jesieni. Mam cichą nadzieję, że
      w tym dniu dasz wyraz patriotyzmu i swojej dojrzałości ustrojowej i pójdziesz
      glosować chociażby po to aby mieć swój wkład w poprawę dręczącej Nas sytuacji.
      Często słyszymy „nie idę głosować, bo to i tak nic nie da, nic nie zmieni”.
      Wychodząc z tego założenia ignorujemy zasady i samego siebie. Najwyższy czas
      zacząć myśleć inaczej i dokonywać wyboru, którego umożliwia nam ten ustrój. Nie
      ulega wątpliwości, że to my, Nasze młodsze pokolenie będzie szło dalej torem
      wyznaczonym przez starszych (1989r.), zmieniając niewłaściwy pogląd,
      niewłaściwe prawo, eliminując demagogię, korupcję etc. Nie możemy stać w
      miejscu i narzekać, bo zaczniemy się cofać a to nie wróży niczego dobrego.
      Naprawdę, uwierzmy w to co chcemy mieć (a mamy to na wyciągnięcie ręki).
      Wracając do głosowania. Pragnę przypomnieć, że głosować to nie
      koniecznie wybierać partie polityczną i jej program, (choć tak może być przy
      wyborach parlamentarnych). Wybory jesienne to wybory samorządowe a to lokalna
      społeczność tworzy samorząd, TO MY! To My mamy wpływ na to, co dzieje się na
      Naszym podwórku. Tak wiec nie koniecznie musimy głosować na partie polityczne.
      Możemy zagłosować no poszczególnego kandydata, na osobę i jego postawę w
      zaangażowanie w sprawy Naszego miasta, Naszej dzielnicy, Nas samych.
      Zgodzę się z Tobą, że stwierdzenie „...lepiej głosować na nich,
      ponieważ oni się już poustawiali, a
      nowi będą bardziej pazerni.” jest nie moralne jak również to, że
      PO, SKL, PIS, LPR są nowymi partiami na polskiej scenie politycznej. Nie
      wystarczy zmienić ubrania żeby stać się innym człowiekiem.

Kaboom

Bardzo dobrze powiedziane „jak sobie sam nie wezmę to nikt mi nie
      da..”. To jest to, co mówiłem wcześniej. Samorząd o my! To my decydujemy!

Robcio i Młody

Przytoczył nam przykład Gen Marcinkowskiego. Do tej osoby chyba nie
      można mieć zastrzeżeń.
      Abstrahując:
      Jak głosowalibyście, gdyby Pan Marcinkowski z całym jego dorobkiem i
      działalnością jaką znamy, . był członkiem którejś z partii. Jak wtedy
      zagłosujecie? Pytanie do wszystkich?

Drogi Marianie

Czy dysponujesz dowodami na to, że kandydat na stanowisko ordynatora
      jest członkiem SLD? Jak tak to może zachodzić podejrzenie o „nieczysty” wybór.
      Ale dopóki nie mamy jasności nie możemy mówić o tym w tych kategoriach.
      Zgodzisz się ze mną?

Hary

Nie eliminujmy osób tylko dlatego, że jest np. solidaruchem. Tak nie
      można! Nie tędy droga, uwierz mi. A jak już tak napisałeś postaraj się to
      uzasadnić!

Kibic

Stawiasz wszystko na jedną kartę? Ryzykujesz? Ale jak nie uzyskasz
      poparcia to nie wycofuj się! Popraw swój program, przeanalizuj, co było źle i
      spróbuj ponownie. Przepraszam Cię drogi przyjacielu, że w pytaniu nie ująłem
      ugrupowania politycznego, którego popierasz jak również Tych wszystkich, którzy
      mogą poczuć się obrażeni. Rozpoczynając forum miałem na myśli partie, które
      mają swoich reprezentantów w sejmie. To był błąd, bo rozmawiamy o samorządzie i
      na nim powinienem skupić uwagę w pytaniu. Dzięki za cenną uwagę.
      Co do stanowiska Prezydenta Miasta Radomia, to nie zamierzam
      kandydować. Na to stanowisko potrzebna jest osoba z doświadczeniem, mająca
      odpowiednią wiedzę do sprawowania tej funkcji. Także nie zamierzam wchodzić Ci
      w drogę jak również nie zamierzam tworzyć koalicji gdyż jestem zwolennikiem
      zmieniania tego, co mam a nie zaczynać od nowa.
      Stawiasz pytanie czy popieram Cię? Uważam, że jesteś osobą, której
      warto przyjrzeć się bliżej.

CZORNY

Masz dużo racji. PRAWO niedoskonałe, dziurawe, koniunkturalne.

A swoją drogą. Czy któryś z was bywa na sesjach Rady miejskiej?

Pozdrawiam.
      • Gość: robcio Re: Wybory samorządowe IP: *.skarzysko.sdi.tpnet.pl 22.02.02, 22:42
        Całe szczęście gen.Marcinkowski nie należał do żadnej partii to pozwala
        sądzić,że nie da się jako prezydent wciągnąć w jakieś gierki polityczne, a poza
        tym był policjantem więc takie coś jak uczciwość nie jest mu obce szkoda że dla
        naszych obecnych polityków tak.Należy generała poprzeć jeśli nie chcemy dalej
        patrzeć jak umiera nasze miasto,a władze się temu przyglądają.Pozdrawiam
    • Gość: grzean Re: Wybory samorządowe IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 20.02.02, 15:47
      Marcinie masz racje że przez nasze listy przebija euforia. Może nadszedł czas
      że pewnej grupie osób coś się chce i na czymś im zależy. Może to wykorzystać?
      Ueważam że to nie jest zły pomysł. Czekam na odpowiedź od Ciebie i pomysł co
      dalej?
    • Gość: modaR Re: Wybory samorządowe IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 20.02.02, 16:11
      Nagrywam, a później przez tydzień (codziennie po godzinie) oglądam ze
      szczegółami. Niektóre sekwencje cofam po kilka razy. A co do Twojej wypowiedzi,
      to pewnie nie czytałeś moich - dużo, dużo wcześniejszych - postów na tym forum.
      Wielokrotnie pisałem, że pomimo różnic politycznych mam wielu znajomych i to
      dobrych z SLD, ba nawet kilku PRZYJACIÓŁ, z którymi często się spotykam.
      Chętnie wymieniłbym ich nazwiska (w tym jednego posła), ale tam jest taka
      nagonka tych starych - jeszcze pezetpeerowskich - działaczy, że nie chciałbym
      im zaszkodzić.Właśnie stąd tak dużo wiem co dzieje się w samym SLD. Zapewniam,
      że wielu z nich to porządni ludzie i niepodoba się im również to, co
      wyrabia "góra". Wielokrotnie pytałem ich jak to jest, kiedy ma się inne
      przekonanie, inne zdanie i punkt widzenia na daną sprawę, sytuację, a trzeba
      głosować tak jak ustalą na Klubie? W tym momencie następuje długa cisza i pełny
      łyk zimnego piwa. Dalej nie pytam już o nic. Nastąpiło to o czym już kiedyś
      pisałem: brutalne UPOLITYCZNIENIE wszystkiego co nas otacza, naszego życia
      codziennego. Wielka szkoda, bo tracą najwartościowsze jednostki, których nie
      brakuje zarówno z lewa jak i z prawa, ale najwięcej tracą Nasi Zwykli
      Mieszkańcy !!! Dla dobra Tego Miasta i Jego Mieszkańców rozpocznę nowy wątek:
      czy możliwe jest w Radomiu POROZUMIENIE ponad podziałami ?
      • Gość: Radomir Re: Wybory samorządowe IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.02, 20:02
        Marcin
        Napisałem, że nie głosowałbym dziś, ale nie wykluczałem wzięcia udziału w
        głosowaniu gdyby pojawił się kandydat z wiarygodnym programem rozwoju Radomia.
        Do jesieni zostało trochę czasu i mam nadzieję, że ktoś taki się pojawi.
        Co do gen. Marcinkowskiego to byłbym skłonny poprzeć go gdyby kandydował na
        stanowisko prezydenta Radomia i to niezależnie z jakiej listy partyjnej by
        startował.

PS. Ale bardzo proszę, nie pisz już więcej o patriotyźmie i dojrzałości
        ustrojowej. Udział w wyborach nie może być celem samym w sobie, trzeba głosować
        mając pełne przekonanie, że osoby na które oddaje się głos są uczciwe i mogą
        zrealizować program, który głoszą. W przeciwnym wypadku szkoda fatygi.
        • radca Re:SPOTKANIE z KIBICEM -na CZACIE 23.02.02, 15:16
          Kazdy,kto tylko ma chec spotkania sie z KIBICEM -moze tego dokonac.
          W kazda SOBOTE od godziny 20:00 odbywaja sie spotkania i rozmowy na CZACIE.

podaje adres:

www.wkuw.w.pl
          www.wksuw.w.pl

Ja tez dzisiaj tam bede -moze sie spotkamy ?

pozdrawiam serdecznie
          radca
          • Gość: GammaRay Re:SPOTKANIE z KIBICEM -na CZACIE IP: *.chemia.pk.edu.pl 23.02.02, 15:43
            radca napisał(a):

> Kazdy,kto tylko ma chec spotkania sie z KIBICEM -moze tego dokonac.
            > W kazda SOBOTE od godziny 20:00 odbywaja sie spotkania i rozmowy na CZACIE.
            >
            > podaje adres:
            >
            > www.wkuw.w.pl
            > www.wksuw.w.pl
            >
            > Ja tez dzisiaj tam bede -moze sie spotkamy ?
            >
            > pozdrawiam serdecznie
            > radca

Swego czasu pseudonimu "KIBIC" uzywal Jerzy Urban. To bylo wtedy kiedy dostal zakaz pracy w
            dziennikarstwie (za zamierzchlej "komuny").Fenix z popiolow ????
            • Gość: Kibic Re:SPOTKANIE z KIBICEM -na CZACIE IP: 164.106.77.* 23.02.02, 16:09
              Wlasnie, przypadkowo wybralem ten Nik bo jestem teraz poza Polska i tylko sobie
              kibicuje. Teraz mozna robic inne skojarzenia i dobrze, ze o tym przypomnialas.
              Chetnie bede dalej Kibicem ale w odroznieniu od tego z duzymi ... ja jestem na
              TAK. Wiec zwracam sie o Twoje poparcie na prezydenta miasta Radomia. Moj
              program bedzie taki jaki sobie moi wyborcy i popierajcy mnie napisza. Ja tylko
              go uloze, dodam moje wlasne propozycje i za Twoja zgoda jezeli bedziesz mnie
              popierac or innych ktorzy uczynia to samo.

Z serdecznym pozdrowieniem
              Kibic
    • Gość: XYZ Re: Wybory samorządowe IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 26.02.02, 14:46
      Każdy rozsądny obywatel tego miasta napewno nie zagłosuje na SLD. Dlaczego? Dla
      mnie - jako bezrobotnego - liczy się tylko praca, a SLD od momentu objęcia
      władzy w mieście nie stworzyła ani jednego nowego miejsca pracy!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Stary Re: Wybory samorządowe IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 26.02.02, 17:27
      Zauważyłem coraz większą aktywność na tym forum propagandzistów z SLD. Czy Wy
      również?
      • Gość: adrian Re: Wybory samorządowe IP: 192.168.0.* 28.02.02, 13:04
        Tak, masz rację, nasza aktywność wzrasta. Już wkrótce kampania, nasi
        przeciwnicy już ją praktycznie rozpoczęli, ale SLD i tak znowu wygra, bo
        jesteśmy najlepsi. Ludzie wiedzą, że mogą nam zaufać - po prostu bronimy ich
        interesów. Pozdrawiam!
        • Gość: zdzichu Re: Wybory samorządowe IP: 217.96.36.* 28.02.02, 13:44
          Jak Pan Bóg chce kogoś ukarać to wpierw mu rozum odbiera....
          • Gość: adrian Re: Wybory samorządowe IP: 192.168.0.* 28.02.02, 14:19
            Ciekawa teza. Statystki wykazują jednak, że im społeczeństwo bardziej
            oświecone, tym wiara w Pana Boga jest mniejsza. Z tego wniosek, że odbieranie
            ludziom przez Pana Boga rozumu, jest dla nich karą, która pośrednio jest w
            interesie Pana Boga.
            • Gość: Robo Re: Wybory samorządowe IP: *.js.dial-in.ats.pl 28.02.02, 15:23
              Gość portalu: adrian napisał(a):

> Ciekawa teza. Statystki wykazują jednak, że im społeczeństwo bardziej
              > oświecone, tym wiara w Pana Boga jest mniejsza. Z tego wniosek, że odbieranie
              > ludziom przez Pana Boga rozumu, jest dla nich karą, która pośrednio jest w
              > interesie Pana Boga.

Jasne a ciemniakami łatwo rządzi czarna mafia.:))))
              A tak poważnie to byli już wcześniej tacy, którzy twierdzili ze religia to "Opium
              dla ludu" i sami promowali społeczeństwo robotnicze po to by było nim łatwiej
              rządzić.
              Rozumiem w SLD tkwi wielki potencjał intelektualny, ale jak w takim razie
              tłumaczyć fakt, że największą grupą wśród wyborców SLD byli ludzie z
              wykształceniem podstawowym????:)))

• Gość: nikoś Re: Wybory samorządowe IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 27.02.02, 15:47
      Oj taaaak. Np. GammaRay! Przed wyborami oddelegowany do mącenia na forum. Jakie
      to SLD wspaniałe i ile stworzyło miejsc pracy !!!!
      • Gość: GammaRay Re: Wybory samorządowe IP: *.chemia.pk.edu.pl 27.02.02, 18:15
        Gość portalu: nikoś napisał(a):

> Oj taaaak. Np. GammaRay! Przed wyborami oddelegowany do mącenia na forum. Jakie
        >
        > to SLD wspaniałe i ile stworzyło miejsc pracy !!!!

Ciekawa hipoteza ... A kto oddelegowywal ? Moze niejaki "nikos" ??

Prawde mowiac tego typu dywagacje mnie po prostu smiesza. Jutro powiesz ze GammaRay zostal
        oddelegowany przez ZChN a pojutrze ze przez Kielce bo akurat tak bedzie ci wygodnie. Super.
    • Gość: justyna Re: Wybory samorządowe IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 01.03.02, 11:06
      Ludzie czy nie widzicie że czasy robią się bardzo podobne do tych z tragicznych
      radomskich wydarzeń z 1976 roku? Wtedy ludzie domagali się pracy i chleba,
      teraz też. Jakie jest jeszcze podobieństwo tamtych wydarzeń i obecnej sytuacji
      miasta? RZĄDZĄ CI SAMI LUDZIE TYLKO WTEDY NAZYWAŁO SIĘ PZPR A TERAZ SLD !!!!!!
      Komuchy!: PRACY I CHLEBA !!!!!!
      • radca Re: Gdzie jest "KIBIC" ? 05.03.02, 19:55
        Warto moze,aby wypowiedzial sie Kibic.Napewno ma ciekawe pomysly i projekty ?

pozdrawiam
        radca

ps. co sie z Nim dzieje ?
        • Gość: Kibic Re: Gdzie jest - Jestem IP: *.244.84.83.Dial1.Washington2.Level3.net 06.03.02, 04:04
          Watek nie umiera wiec go obserwuje. Zradykalizowaly sie nastroje, ale niestety
          chociaz jestem w opozycji do SLD nie podoba mi sie retoryka wystepujacyh
          przeciwnikow, ktorzy na ogol nie-merytyrocznie ale emocjalnie "atakuja". Jezeli
          ludzie tzw. niewyksztalceni glosuja na SLD to ich zasluga a nie wada. Potrafia
          mowic do takiego wyborcy jego jezykiem, czego "prawym radykalom" albo innym
          brakuje. Prosze sie wiec poprawic watkowicze, ktorzy dopiero sie ucza polityki
          chociaz paglady maja juz dobrze ukierunkowane. Jezeli chodzi o historie, to
          kazdemu mozna znalezc kogos w rodzinie kto sie zle zachowywal w przeszlosci.
          Teraz nie czas na "historyczne dowody" dla usprawiedliwiania swych slabosci.
          Ja sie opozycji SLD nie obawiam bo nie czuje slaby. Slaboscia SLD jest daznosc
          do wiekszego kontrolowania ludzkiego zycia i rynku przez zcentralizowane
          wladze, z czym sie nie zgadzam co do tego stopnia kontroli. A poza tym
          wygladaja oni czesto profesojonalnie, a nie dyletancko, dlatego nalezy byc w
          opozycji na poziomie, czego zycze wszystkim, ktorzy popieraja moja kandydature
          na prezydenta miasta Radomia. Zanotowalem wzrost poparcia o dwoch nowych
          ludzi. Prosze sledzic inne watki w ktorych sie wypowiadam.

Kibic

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka