b-ania 10.01.10, 20:13 Czy dziś u was jest podobnie.? Oś. Michałów. Mam wykupione i za tyle płacę tzn.8 Mbps a dziś max 1,12 Mbps? Jak u was. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: b-ania test IP: *.radom.vectranet.pl 10.01.10, 20:20 np: www.vectra.pl/test/ Odpowiedz Link Zgłoś
arcadios1987 Re: test 10.01.10, 20:58 U mnie (Borki) poprawiło się dopiero dziś, przez ostatni tydzień było po prostu tragicznie. Strony nie chciały się otwierać, a jeśli jakimś cudem udało się coś wczytać, to prędkość według testu Vectry oscylowała w zakresie 128-256 w porywach do 512 kb/s (łącze 1 mega) Trwało to jednak bardzo krótko i połączenie zostawało zerwane. Z tego co wiem sieć działała w podobny sposób w wielu punktach miasta. Czyżby jakaś awaria-niespodzianka na sam początek roku? :) Odpowiedz Link Zgłoś
nemo-08 Re: VECTRA -prędkość ściągania 10.01.10, 21:05 Ta Vectra i ich to 3 w jednym jest do 4 -ch liter na czym się siada .Przykładowo : dn.8.01 miałem 19,45kbit,9.01 miałem 117,01 kbit,10.01--151,08 kbit, wyskok nagle do 1,59 Mbit.i taka sinusoida że oszaleć można ,wchodzenie trwa kilka minut. .To samo u sąsiada .Płacę za 2 M bit. i co?Najpierw miałem problemy z telefonem a teraz jak mówią jak nie urok to sr..czka.Ostatni za zgłoszenie usterki zapłaciłem 14 zł,czyste zdzierstwo nie mówiąc o typowym chamstwie w ściąganiu za usługę którą powinienem mieć darmo jak jest w TP na Błękitnej Linii.Nie wiem czy wytrzymam nerwowo jeszcze 13 miesięcy.Ciekawe czy ktoś odpowiedzialny z Zarządu tej Vectry to czyta i czy przemyślał nad tym co to jest robione dla nas płacących dość słone rachunki. -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient ii Re: VECTRA -prędkość ściągania IP: *.radom.vectranet.pl 10.01.10, 21:22 Identycznie jest na Michałowie od kilku dni że oszaleć można ale płacić trzeba i basta.Nie ma kto im się dobrać do pewnej części ciała czyli ...y bo monopol to monopol . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: VECTRA -prędkość ściągania IP: *.radom.vectranet.pl 10.01.10, 22:06 [URL=http://www.speedtest.net][IMG] http://www.speedtest.net/result/678308730.png[/IMG][/URL] Mam łącze 8 mbit,więc chyba nie jest żle. Tym którzy mają podłączone modemy pod usb polecam podłączenie pod kartę sieciową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: VECTRA -prędkość ściągania IP: *.radom.vectranet.pl 10.01.10, 22:09 poprawka: www.speedtest.net/result/678308730.png Odpowiedz Link Zgłoś
arcadios1987 Re: VECTRA -prędkość ściągania 10.01.10, 23:38 Cóż, widać i słychać, że na radomskim rynku brakuje dla Vectry poważnej konkurencji. Nie mówię, że wszystko ma zawsze działać idealnie, bo przecież za dostarczaniem sygnału TV i Internetu stoją tylko maszyny, i te mają prawo odmówić posłuszeństwa z minuty na minutę, ale tych awarii jest po prostu bardzo dużo. Jak dotąd nigdy na Vectrę nie narzekałem, sieć działała naprawdę stabilnie. Ostatnio jednak widać gołym okiem, że coś się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo Re: VECTRA -prędkość ściągania IP: *.radom.vectranet.pl 10.01.10, 23:43 zrobilem test plase za 8 a mialem 5 test vektry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo Re: VECTRA -prędkość ściągania IP: *.radom.vectranet.pl 10.01.10, 23:48 teraz 6,5 a gdzie 8//osiem//za ktore place Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarecki Re: VECTRA -prędkość ściągania IP: 82.197.32.* 11.01.10, 13:24 U mnie też wczoraj zwolnił internet. Odpowiedz Link Zgłoś
arcadios1987 Re: VECTRA -prędkość ściągania 13.01.10, 01:38 U mnie nadal kiepsko - prędkość ledwo sięga 1 Mb, do tego taryfa nocna daje ledwie zauważalne przyspieszenie (cały czas w granicach 1 Mb, może trochę powyżej) Odpowiedz Link Zgłoś
b-ania Re: VECTRA -prędkość ściągania 13.01.10, 06:52 Zgłosiłam przedwczoraj w BOK, już wczoraj pomogło, na razie jest OK. Trzeba po prostu to zgaszać, bo to są nasze pieniadze, za to im płacimy. Odpowiedz Link Zgłoś
nemo-08 Re: VECTRA -prędkość ściągania-Michałów 13.01.10, 21:10 Można oszaleć ,raz jest dobrze a za chwilę o połowę mniej i tak w koło Macieju .Wydaje mi się ze to wina braku nadzoru ze strony odpowiedzialnej za przesył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vectra naciąga Re: VECTRA -prędkość ściągania IP: *.radom.vectranet.pl 13.01.10, 21:26 0,67 (nie pomyłka) przy 8MB - Borki, dziś, 21.25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wers Re: VECTRA -prędkość ściągania IP: *.radom.vectranet.pl 13.01.10, 21:56 Zgłoś : 58-742-6500 potem wybierz 3. Odpowiedz Link Zgłoś
arcadios1987 Re: VECTRA -prędkość ściągania 14.01.10, 02:45 Widać, że to jakaś ogólnomiejska awaria. Owszem sieć działa, ale nie tak jak powinna (i tak jest lepiej niż tydzień temu, kiedy nie działała praktycznie wcale) Nic złego by się nie stało, gdyby nasz kochany dostawca informował w których częściach obsługiwanych przez siebie miast mogą wystąpić planowe przerwy i kiedy wszystko wróci do normy. Byłoby chociaż jasne, czy problemu szukać u siebie, czy też cierpliwie czekać. Ale widać oficjalna strona służy jedynie do kuszenia nowymi, srebrnozłotoplatynowodiamentowymi pakietami. To tak, jak to drzewiej z wojskiem bywało: na komisji "Zapraszamy was", a po wcieleniu "Mamy was" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniuś Re: VECTRA -prędkość ściągania IP: *.radom.vectranet.pl 14.01.10, 07:52 www.speedtest.net/result/681957307.png Polecam Wam porządek z komputerami zrobić :) na borkach wszystko śmigało i śmiga dobrze, chyba że światłowód przy młodzianowskiej przetną ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: VECTRA -prędkość ściągania IP: *.radom.vectranet.pl 14.01.10, 20:50 A próbowaliście kiedyś wysłać zapytanie poprzez stronę internetową Vectry? Ja nigdy nie dostałem odpowiedzi, chyba nikt tego nie obsługuje, w zamian trzeba dzwonić i płacić im za połączenie, absurd. Po co w ogóle dają taką możliwość jak i tak to czysta fikcja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laki Re: VECTRA -prędkość ściągania IP: *.radom.vectranet.pl 14.01.10, 21:51 Mniej ściągajcie a nie będą wam łącz ograniczać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wers Re: VECTRA -prędkość ściągania IP: *.radom.vectranet.pl 14.01.10, 22:03 Najszybszą odpowiedź i o dziwo reakcję na problem udało mi się załatwić przez ...Facebook'a. Mają tam swoje konto, grupę dyskusyjną i szybko udzielają odpowiedzi. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
qqrykk Re: VECTRA -prędkość ściągania 16.01.10, 17:12 Kilka uwag w temacie "Vectra": Więc ogólnie jestem abonentem Vectry od ok. 2,5 miesiąca. W tym czasie miałem 5 awarii. Nikt nic nie wie, cały czas jestem przesyłany do innego "dedykowanego konsultanta". Do tej port wszystko jakoś łatali, ale dla mnie, pracującego online nawet pół dnia bez netu to mała katastrofa odbijająca się na mojej kieszeni i rzetelności świadczonych przeze mnie usług. Dzisiaj doszło do tego, że w czasie omawiania mojego pakietu - konsultant wprowadził mnie w błąd. Bardzo wyraźnie zaznaczyłem, że potrzebuję podłączenia 3-4 komputerów (obojętnie czy przewodowo czy nie). Dzisiaj w momencie prób podłączenia trzeciego - okazało się, że mój modem jest skonfigurowany na 2, a za kolejne IP muszę płacić. Niby pierdoła, bo to jakieś 5 złotych miesięcznie, i nie w tym rzecz zupełnie, ale w tym, że muszę udać się do salonu i podpisać dodatkową umowę. Dla mnie to po prostu wprowadzenie w błąd. Ostatnio (czyli jakiś tydzień temu, to nie żart, co chwila wychodzi "coś") - straciłem ok. 70 minut na telefonie, żeby w końcu dostac się do osoby, która jest mi w stanie pomóc. Szkoda, że musiałem dzwonić do zarządu firmy (telefon znajdzcie sobie w necie jeszcze przed podpisaniem umowy, bo się przyda - wystarczy ichniejszy KRS znaleźć, to spółka z o.o.). Ostatnio pierdoła była równie wielka: podając mi klucz ktoś zrobił błąd, nikt na infolinii "technicznej" (nie bez powodu w cudzysłowiu) nie wpadł na pomysł, żeby go zmienić, co rozwiązywałoby problem. Czekałem 2 dni od zgłoszenia na pojawienie się pana, który ogólnie wyśmiał infolinię, i jednym telefonem poprosił o zmianę klucza. Problem do rozwiązania w 5 minut. W ciągu ostatnich lat to mój trzeci dostawca netu ze względu na przeprowadzki. Wierzcie mi, w mojej ocenie Aster na 4+, TPSA na 3+, Vectra na 1+ (plus za TVHD, właściwie bez zarzutu, nie licząc licznych przerw po kilka minut gdzie nagle nie ma jakiegoś programu albo głosu, ale to naprawdę pierdoła do której czepiać się nie można). Niestety nie opłaca mi się zerwać umowy (bo koszty za duże), ale za 9 i pół miesiąca "przesiadam" się na cokolwiek innego. A w ramach protestu NIE dokupię za 5 złotych dodatkowego IP tylko zakupię net mobilny u operatora komórkowego - jestem w trakcie sprawdzania ofert (dobre rady mile widziane). Na taki "głupawy" (na zasadzie na złość babci odmrożę sobie uszy) protest mnie stać. Nie chcę mieć absolutnie nic do czynienia z "przedstawicielami" Vectry, ani telefonicznie ani, tym bardziej, osobiście. Tyle w ramach ostudzenia zapałów tych, którzy jeszcze nie podpisali umowy. A tym, którzy umowę już mają - życzę braku kontaktów z "call center" i szybkiego netu :] Qqrykk Odpowiedz Link Zgłoś
arcadios1987 Re: VECTRA -prędkość ściągania 16.01.10, 18:28 Potwierdzam, że konsultacja z call center (o ile uda się cokolwiek załatwić) nie daje długotrwałej poprawy. To właśnie jak ciągłe łatanie dętki zamiast jej wymiany. Tak się właśnie zastanawiałem co z ludźmi pracującymi on-line? W USA taka zabawa skończyłaby się pewnie sprawą i solidnym odszkodowaniem dla kogoś, kto ponosi straty dzięki kiepskiej jakości usług. Widać Vectra uważa, że jej klientela używa sieci do przeglądania NK, rozmów przez GG i łupania w Tibię. Kolega dał się namówić na podniesienie prędkości do 2 Mb w ramach obecnej umowy. Usługa miała być aktywna w ciągu 48 godzin od podpisania umowy. Minęło półtora tygodnia, a zmian nie widać. Jako że ma podobne problemy (znaczny spadek prędkości w ostatnich dniach) wciąż wisiał na telefonie. Panowie specjaliści ciągle widzieli problem w jego komputerze - a to coś nie tak z systemem, a to z kartą sieciową, a to z kolei z wirusami (nie ważne, że problemy są tak pod XP jak i OpenSUSE) Oczywiście rachunki przychodzą zawsze prawidłowo i na czas. Jeśli chodzi o internet mobilny miałem kontakt z dwoma dostawcami: Play i Orange. Oczywiście wszystko zależne jest od siły sygnału, która w każdej części miasta jest inna. Play (os. Nad Potokiem) działa dobrze, Orange (Żeromskiego) poniżej wszelkiej krytyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klint vectry Re: VECTRA -prędkość ściągania IP: *.radom.vectranet.pl 17.01.10, 18:12 Przed chwilą miałem 12,44 k bit a 30 min wcześniej aż 1,67 M bit.nie wiem co się dzieje.Czy ktoś robi z kogoś idiotę czy sam nim jest.? Odpowiedz Link Zgłoś