Dodaj do ulubionych

Aktorzy filmu Pospieszalskiego

28.04.10, 19:52
Profesjonalni aktorzy udawali "zwykłych Polaków" w ostatnim dziele p. Pospieszalskiego. Film pokazywał reakcje "zwykłych ludzi" stojących w kolejce do trumny Prezydenta. "Zwykli ludzie" oskarżali Gazetę Wyborczą, Tuska i Rosję oraz chwalili PiS i Kaczynskich.
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7822921,Aktorzy_bohaterami_reportazu__Solidarni_2010_.html
Również działacze PiS spontanicznie wzięli udział w tej superprodukcji n.p. wiceprzewodniczący sejmiku pomorskiego
Waldemar Bonkowski, działacz PiS (o ten: trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,7668765,Waldemar_Bonkowski_z_PiS__Rodacy_wlaczcie_rozum_.html
)
Poza tym wszystko było w porządku.
Obserwuj wątek
    • iryda-1 Re: Aktorzy filmu Pospieszalskiego 28.04.10, 20:23
      Pytam po co dolewasz oliwy do palącego się ogniska ???
      • jareal Re: Aktorzy filmu Pospieszalskiego 28.04.10, 20:50
        A ten film gasił ogień, czy ogień podsycał ? Jak uważasz Iryda ? Ogień został już wcześniej dostatecznie rozbuchany a ten film tylko dolał oliwy do ognia. Chce pokazać, że film był w jakimś stopniu manipulacją, nie był dokumentem. Był reżyserowany. Być może aktorzy pojawili się tam spontanicznie. Ale to, że akurat oni się wypowiadali budzi kontrowersje. Gdyby to był spontaniczne i niezaplanowane spotkanie, to autor filmu winien uprzedzić, że spotkał wśród ludzi tego to a tego, aktora, który przyszedł oddać hołd Prezydentowi. A oni tymczasem wypowiadali jednoznaczne osądy wobec konkretnych osób. Skąd mam wiedzieć kto to Bilski i ta druga, której twarz wydała mi się znajoma, lecz nie skojarzyłem skąd ? Przypomina to sprawę aktorki Cugier-Kotki, która zagrała w spocie PiS "spontanicznie".
      • Gość: kosa Re: Aktorzy filmu Pospieszalskiego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.04.10, 12:46
        dlaczego nie odtajniono zapisow czarnych skrzynek z Tu-154.......? co
        kombinuja? co ukrywaja? odtajnic zapisy rozmow natychmiasyt a nie po
        kombinacxjach
    • Gość: Patos aktorem jest jareal - ( PO )mylony gość IP: *.xdsl.centertel.pl 28.04.10, 23:19
      I co udowodniłeś tym swoim wpisem? Dla mnie tylko to, że dla ciebie nadal
      autorytetem pozostaje medialne ścierwo. Występowali aktorzy a dokładnie dwóch.
      Słowo "występowali" też jest nie na miejscu, bo poczytaj sobie, gdzie oni mówią
      wprost: przyszli tu z własnej woli, dla prezydenta, a ich wypowiedzi były
      własnymi i spontanicznymi. Ale dla medialnego ścierwa takie tłumaczenie to nic
      nie znaczy. Tak jak dla ciebie.
      • jareal Przechodzili. Z tragarzami... 28.04.10, 23:58
        Taaaa. Przechodzili. Z tragarzami. W filmie występowało nie dwu a 3 aktorów grających 3-rzędne rólki w serialach
        TVP, czołowy samorządowiec PiS-u na Pomorzu (rolnik spod Kościerzyny, he, he, he ), oraz działaczka katolicka często występująca w "Warto Rozmawiać" ( Nie warto słuchać ). I wszyscy oni zupełnie przypadkiem stanęli przed kamerą Pospieszalskiego. Cud !!! Sami przypadkowi ludzie. Panu reżyserowi należy się Oskar w kategorii Film Dokumentalny Lekko Podrasowany.
        • Gość: Patos Re: Przechodzili. Z tragarzami... IP: *.xdsl.centertel.pl 29.04.10, 07:23
          Jesteś chory z nienawiści do wszystkiego co Polskie. Tak jak twoja gazeta, na
          którą się powołujesz. Mistrzowie ośmieszania, wyszydzania a kiedy trzeba
          dyskredytowania.
          Ty jesteś tak wiarygodny jak oni kiedy pertraktowali z Rywinem.
          • Gość: Ja Re: Przechodzili. Z tragarzami... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.10, 07:39
            A co tu dyskredytować ? Jaki jest koń, przepraszam Pospieszalski, każdy
            widzi. Pan Janek nie jest chory z nienawiści, on tryska miłością do
            ludzi, to heros obiektywizmu i miłośnik wszystkiego co polskie.
            Prawdziwie polskie. Zwłaszcza nietolerancji i pogardy dla ludzi
            mających odmienne poglądy. Jednym słowem Polak patriota, który wie, kto
            jest Polakiem, a kto nie jest na podstawie głoszonych poglądów.
    • Gość: wart Re: Aktorzy filmu Pospieszalskiego IP: *.radom.vectranet.pl 29.04.10, 08:52
      Dlaczego aktorzy nie mieli prawa wypowiedzieć się publicznie w tym temacie? Wśród tysięcy ludzi,którzy przyszli solidarnie manifestować swoje uczucia mieli,jak każdy inny uczestnik,prawo do tego żeby powiedzieć co uważają. No chyba nie uważasz,że przyszli zagrać rolę w filmie Pospieszalskiego? Sugerując taką bzdurę upodabniasz się do tych,których sam krytykujesz,no weż się zastanów.
      • Gość: warciejszy Re: Aktorzy filmu Pospieszalskiego IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.10, 10:44
        Aktorzy mają prawo wypowiedzieć się publicznie w dowolnym temacie,
        jak każdy obywatel, ale Pospieszalski nie ma prawa przedstawiać ich
        wypowiedzi - zmontowanych ze starannie wyselekcjonowanymi
        wypowiedziami innych rusofobów, psycholi, pisowskich aparatczyków
        lub tylko pozbawionych rozumu i trzeźwej oceny sytuacji przypadkowo
        schwytanych w kadr histeryków - jako głosu zwykłych ludzi,
        prawdziwego i niczym niezafałszowanego głosu Narodu.
        Cały ten film, to żenująca prymitywizmem agitka w starym,
        goebbelsowsko-kurskim stylu. Miała na celu ratowanie ksenofobicznej,
        opartej na pogłębianiu podziałów, szczuciu, sianiu nienawiści
        socjotechniki pisu, która o mały włos nie zbankrutowała w świetle
        przyzwoitego, pełnego współczucia i otwartości zachowania Rosjan.
        Pospieszalski i reszta pisowskiej obsady TVPis1,2 i 3 postanowili
        nie dopuścić do żadnego pojednania. Ani pomiędzy Polakami i
        Rosjanami, ani samymi Polakami między sobą. Gdyby pisowska nienawiść
        i pogarda się skończyły - wszyscy pisowscy aparatczycy straciliby
        dostęp do politycznego koryta i musieliby zacząć żyć z uczciwej,
        pożytecznej pracy. A mało który z nich, z prezesem bez konta w banku
        i żadnego użytecznego zawodu na czele, do takiej się nadaje.
        • Gość: Gniewko Re: Aktorzy filmu Pospieszalskiego IP: *.31.radom.pilicka.pl 29.04.10, 11:44
          Prawda jest taka że Partia Oszustów jest partią zdrajców Polski. Każdy kto ma
          odrobinę honoru powinien czym prędzej przepisać się do SLD albo nawet PSL.
          • Gość: warciejszy Re: Aktorzy filmu Pospieszalskiego IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.10, 12:49
            Każdy, kto ma odrobinę honoru, brzydzi się pchaniem się do władzy po
            trupach, a już na pewno nie przyjdzie mu do głowy pomysł zapisywania
            się do jakiejś partii tylko dlatego, że na bazie medialnej
            propagandy i pseudopatriotycznej histerii akurat wzrosła jej
            popularność. Ale w pisie nikt honoru nie ma. Zwłaszcza nie ma go
            Kurski, który twierdzi, że ta fala uczuć wzbudzona podczas żałoby
            ponownie wyniesie pis do władzy. A prawda jest taka, że fale
            antyrozumu, histerii i stadnych instynktów niosą wszystko, ale
            głównie polityczne g... bez honoru.
    • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 29.04.10, 13:20
      Bardzo to prymitywne, by po katastrofie obywateli jednego państwa na
      terenie państwa drugiego automatycznie oskarżać tych drugich o
      spowodowanie tej katastrofy. "Katyń2", ha ha ha - oszołomy też widać
      prześcigają się w pomysłach i kreatywności.

No cóż, aktor też człowiek, ale od zawsze sądziłam, że mądrość
      rozumu ma wpisaną w powołanie. Odczytuję więc zachowanie tych
      aktorów jako post-traumatyczny stres.

Przypuszczam, że Pospieszalski wykorzystał całą sytuację licząc na
      to, że aktor - często będący autorytetem dla milionów, niekiedy tych
      mniej wymagających widzów - posłuży mu za narzędzie propagandy.
      Ogólnie - bombowe przedstawienie, ale mojego negatywnego stanowiska
      co do PiSaków jakoś szlag nie trafił. Kiepsko u nich z argumentacją.
      • iryda-1 Re: Re do lilabaj... 29.04.10, 14:02
        Widzę że wylazłaś z nory aby znów siać nienawiść ,zakłamanie oraz napuszczać jednych na drugich a więc do dzieła....
        • Gość: Aktor Święta prawda czy g... prawda? IP: *.radom.vectranet.pl 29.04.10, 16:26
          Święta prawda, ja także widziałem przez kilka dni po kilkadziesiąt tysięcy aktorów jednocześnie odgrywających sceny w Warszawie i Krakowie.
        • Gość: axelwielonickowiec Re: axel IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.10, 18:24
          teraz jesteś iryda, zakłamany trollu?
          • Gość: mariola11 Re: axel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.10, 19:32
            PIS próbuje wziąć wyborców na litość filmikami szerzącymi nienawiść i przez
            sprzedaż zdjęć L. Kaczyńskiego z małżonką za podpis na liście.
    • jareal Radny PiS, bohater filmu Solidarni 2010, skazany 29.04.10, 19:33
      Dwa i pół tysiąca złotych grzywny ma zapłacić wiceprzewodniczący
      sejmiku pomorskiego Waldemar Bonkowski z Prawa i Sprawiedliwości za
      fałszowanie dokumentów. Ostatnio stał się bohaterem kontrowersyjnego
      filmu Solidarni 2010 autorstwa Ewy Stankiewicz i Jana
      Pospieszalskiego, gdzie wystąpił jako anonimowy przechodzień.
      Sąd Rejonowy w Elblągu uznał w czwartek Bonkowskiego winnym
      nakłaniania pracowników do fałszowania dokumentacji, w czasie gdy
      radny był prezesem spółki "Bielnik" koło Elbląga. Spółka ta należy do
      państwowego koncernu Energa, a Bonkowski został jej prezesem za
      rządów Prawa i Sprawiedliwości.
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7829690,Radny_PiS__bohater_filmu_Solidarni_2010__skazany.html
      • Gość: Ciekawy Re: Radny PiS, bohater filmu Solidarni 2010, skaz IP: *.radom.vectranet.pl 29.04.10, 22:08
        Czy oprócz wyborczej można gdzieś jeszcze znaleźć te sensacyjne odkrycia w jakimkolwiek innym medium?
        • jareal Re: Radny PiS, bohater filmu Solidarni 2010, skaz 29.04.10, 22:42
          www.tokfm.pl/Tokfm/1,103088,7821207,_Solidarni_2010____film_propagandowy__czy_glos_ludzi_.html
          www.polskatimes.pl/aktualnosci/249674,zaplakany-mezczyzna-z-filmu-solidarni-2010-to-aktor,id,t.html
          www.money.pl/archiwum/felieton/artykul/ogorek;aktor;w;solidarnych;2010;to;najmniejsza;wpadka,166,0,614822.html
          Człowieku, znasz Google ?
          • Gość: bmt Re: Radny PiS, bohater filmu Solidarni 2010, skaz IP: *.radom.vectranet.pl 29.04.10, 22:50
            Gogle to ty masz na tych zaklamanych slepiach.Albo moze zdejmij
            jarmulke bo ci spadla na slepia.
      • Gość: zdegustowany Re: Radny PiS, bohater filmu Solidarni 2010, skaz IP: *.ib.com.pl 30.04.10, 01:07
        Niebywałe.Powróciły esbeckie metody. Na kilkaset ludzi
        przewijających się w filmie rozszyfrowali każdego.Zadenuncjowali
        dwóch czy trzech aktorów trzecioplanowych i nawet jednego osobnika
        co miał grzynwą zasądzoną.
        • Gość: Jareal Re: Radny PiS, bohater filmu Solidarni 2010, skaz IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.10, 07:01
          Tak, masz rację. To metody ubecko-esbeckie. Dzielenie ludzi i pokazywanie jedynej, słusznej racji oraz manipulowanie ludzmi za pomocą filmu. Czwarta RP, której godnym przedstawicielem jest Pospieszalski, podobnie jak PRL kojarzy się z :
          łże-elitą (czyli szkodnikami ), z wezwaniem, żeby Platforma odpowiedziała, czy jest partią polską ( rok 1968 ), z dzieleniem
          społeczeństwa na tych z Solidarności i tych z ZOMO ( my Partia i pozostali ) , z przerabianiem historii Polski, zgodnie z którą Powstanie Warszawskie było zwycięstwem, a Okrągły Stół – klęską ( Katyń to Niemcy ), w PRL i w Trzeciej RP nie było niczego dobrego ( za Sanacji bili robotników ), ze skokiem na media publiczne ( komuniści nie musieli ich zawłaszczać, bo je mieli ), które w ciągu kilku dni PiS zawłaszczył, oddając TVP prezesom, pp.
          Wildsteinowi i Urbańskiemu, a Polskie Radio - pp. Czabańskiemu, Skowrońskiemu i Targalskiemu, z przejęciem oficjalnej agencji PAP przez - sympatycznego skądinąd - red. Skwiecińskiego, z poniżaniem ludzi mających inne poglądy ( Jasiennica ) z ogłoszeniem byłych
          ministrów spraw zagranicznych agentami ( Mikołajczyk ).
          Czwarta pisowska RP to też zakończenie znajomości z Władysławem Bartoszewskim, faworyzowanie przez rządzących Radia Maryja i telewizji Trwam ( podpisanie umowy koalicyjnej ), postulat utworzenia pierwszego uniwersytetu wolnego od skompromitowanej kadry profesorskiej, bojkotowanie Trybunału Konstytucyjnego i próba skompromitowania kilku jego członków tuż przed podjęciem przez Trybunał ważnej decyzji, rusofobia, dzika lustracja, z porachunkami na górze (Kaczmarek, Ziobro, Engelking), upolitycznienie prokuratury, Zbigniew Ziobro (dziś na szczęście schowany) i Jacek Kurski szukający haków, Antoni Macierewicz, niszczący ludzi ludzi przy pomocy kwitów – bez możliwości obrony, wyroki ferowane przez Misję Specjalną, mundurki szkolne, czystki w mediach i w lekturach szkolnych, panegiryki na temat rządu PiS/Giertycha/Leppera. Oraz totalna niekompetencja ludzi, którzy dorwali się do koryta.

• Gość: PlatformianyOszust Re: Radny PiS, bohater filmu Solidarni 2010, skaz IP: *.radom.vectranet.pl 30.04.10, 07:36
            Po twoich wypocinach widac ze jestes wiernym czytelnikeim (widzem)
            jedynie dwoch mediow: GW i TVN. Ale nie dziwie ci sie. Wszak to twoi
            rodacy rodem z Izraela. Chociaz, jak kiedys rozmawialem z bardzo
            madrym rabinem, oni wstydza sie za Michnika i jemu podobnych. Jak
            powiedzial ow rabin, Michnik i jemu podobni (czyli ty) sa glowna
            przeszkoda w glownym dialogu pojednania. To jest typ czlowieka
            (Michnik), dla ktorego gdy jest gorzej tym jest lepiej. A metody
            pracy.... No coz. Wszak to nie jest odosobniony przypadek
            zatrudniania jako dziennikarzy agentow SB. Wszak to bardzo bliskie
            Michnikowi srodowisko. Jaka rodzina (ojciec i brat) tacy jej
            czlonkowie.
    • Gość: Jas Re: Aktorzy filmu Pospieszalskiego IP: *.radom.vectranet.pl 30.04.10, 00:15
      A co ten Prezydent zrobil pozytywnego, prosze o punkty to .to. a wogole co w
      Polsce moze Prezydent coooo?????????
    • Gość: abc Re: Aktorzy filmu Pospieszalskiego IP: 217.96.36.* 30.04.10, 08:27
      www.rp.pl/artykul/9133,468852_Stankiewicz__Piekni_ludzie__pelni_dobrych_uczuc.html
      • jareal Re: Aktorzy filmu Pospieszalskiego 30.04.10, 09:03
        www.rp.pl/artykul/9157,467927_Dwuglos___Solidarni_2010___Spor_o_film.html
        • Gość: sabotujmy seriale Oszusci z filmu Pospieszalskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.10, 09:17
          NIE OGLĄDAJMY TYCH SERIALI GDZIE WYSTEPUJĄ DYSPOZYCYJNI AKTORZY
          PISUARU.
          APELUJMY DO PRAWDZIWYCH POLAKÓW W TEJ SPRAWIE .
          Koniec kantów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          TELEWIZJA ZNÓW KŁAMIE.
    • Gość: mi(r)co Re: Aktorzy filmu Pospieszalskiego IP: *.radom.vectranet.pl 30.04.10, 12:16
      Jak GW i TVN pluli w żywe oczy na Kaczyńskich i PiS to nie było problemu. Teraz jak Pospieszalski wyemitował wypowiedzi ludzi w drugą stronę, to nastąpiła wielka obraza majestatu. Czyżby GW miała monopol na jedynie słuszną rację ?
      • Gość: Ja Re: Aktorzy filmu Pospieszalskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.10, 12:48
        Chyba pluły, nie pluli ? Czyli uważasz, że skoro TVN I GW plują, to
        Pospieszalskiemu też wolno pluć ? A co do Palikota, to słyszałem, że
        przebywa na Bahamach a nie w jakimś areszcie. Skąd ty masz takie
        informacje, co jadłeś lub co paliłeś ? Słoneczko ci przygrzało ?
        • Gość: mi(r)co Re: Aktorzy filmu Pospieszalskiego IP: *.radom.vectranet.pl 30.04.10, 13:24
          A u Was biją murzynów. Wiesz kto tak kiedyś się tłumaczył ?
        • Gość: hahaha To nie jest film Pospieszalskiego IP: *.radom.vectranet.pl 30.04.10, 19:26
          Palikota opluli bo go słoneczko Peru na Ba chamach przygrzało?
          Odczepcie się od Poszpieszalskiego, bo to nie jego film...
    • Gość: mji(r)co Re: Aktorzy filmu Pospieszalskiego IP: *.radom.vectranet.pl 30.04.10, 12:27
      I jeszcze jedno. Kiedy PO wypusci z aresztu domowego Palikota ?
      • Gość: qetfbg Film Ewy Stankiewicz IP: *.radom.vectranet.pl 30.04.10, 19:38
        Fragment rozmowy z Ewą Stankiewicz - reżyserem tego wspaniałego filmu:

Jednym z głównych bohaterów pani filmu jest aktor. Nie wyreżyserowała pani jego
        wypowiedzi?

W filmie wypowiada się ponad 100 osób. Żadnej z nich nie pytałam o zawód, tylko
        dlaczego przyszły pod Pałac. W tym gronie z pewnością znaleźli się też
        profesorowie, studenci, kucharze, właściciele firm itp. Dlaczego nie może
        wypowiedzieć się osoba, która z zawodu jest aktorem? Przychodziłam codziennie
        pod Pałac i spotykałam tam tego człowieka każdego dnia. Widziałam, że przeżywa
        tę tragedię. Rozmowa z nim była spontaniczna, szczera i niezainicjowana przeze
        mnie, mam na to świadków – ekipę filmową. Kiedy dowiedziałam się, że jest
        aktorem, poważnie zastanawiałam się, czy zamieścić jego wypowiedzi w filmie, bo
        spodziewałam się, że mogą się pojawić takie zarzuty. Uznałam jednak, że rozmowa
        z nim jest tak wartościowa, że nie mam prawa tego wycinać.

Jako współautora filmu dobrała sobie pani Jana Pospieszalskiego, dziennikarza
        niekryjącego się ze swoimi poglądami. Mogła się pani spodziewać, że pojawią się
        zarzuty, iż pani film ma polityczny podtekst.

To film o ludziach, a nie o polityce. Nikogo z rozmówców nie pytałam o to, na
        kogo głosował. Jeżeli ludzie sami o tym mówili, celowo pominęłam to w filmie.
        Pomysł filmu był mój i to ja jestem jego autorką. Janka Pospieszalskiego
        spotkałam pod Pałacem i zobaczyłam, z jak wielką sympatią odnoszą się tam do
        niego ludzie. Zupełnie inaczej niż do przedstawicieli większości mediów. Nie
        można ukrywać, że większość obecnych tam osób miała pretensje pod adresem mediów
        za to, że wypaczyły obraz Lecha Kaczyńskiego. „Przestańcie kłamać” – to było
        jedno z najczęściej rzucanych haseł pod adresem dziennikarzy. Również mi się
        wielokrotnie dostało. Janek bardzo mi pomógł przełamać nieufność rozmówców,
        jestem mu za to wdzięczna.

Rzecz jasna zaślepieni w nienawiści do PIS dalej będą pleść,że To Pospieszalski
        wynajął aktorów. Na nich nie ma rady...
        • Gość: Metody Re: Film Ewy Stankiewicz IP: *.radom.vectranet.pl 01.05.10, 09:34
          Ale dlaczego kłamią POczynając od przypisywania autorstwa filmu tylko
          Pospieszalskiemu. PO poddała film analizie klatka PO klatce, identyfikowaniu
          wypowiadających się szczerze ludzi, PO ustaleniu nazwisk bada się ich profesje,
          szuka haków. Czy nie przypomina to pracy UB i SB, które w taki sposób
          analizowały filmy po manifestacjach i potem deprecjonowały i nękały uczestników?
          • Gość: Mateo Re: Film Ewy Stankiewicz IP: *.31.radom.pilicka.pl 01.05.10, 09:39
            Bardzo dobrze opisał to Ziemkiewicz.Najpierw się atakuje, pluje, kopie, gryzie a
            kiedy już ktoś nie wytrzymuje i oddaje tym samym odpowiadają PATRZCIE JACY TO SĄ
            LUDZIE AGRESJI.
            PO to jest największe zagrożenie demokracji w Polsce.
            • Gość: kapuś z Vb Wypuszczą Pali-kota jak Jrus pusci kota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 10:26
              Będzie REMIS w kotach
              • jareal Rada Etyki Mediów krytykuje film Pospieszalskiego 04.05.10, 15:13
                Jan Pospieszalski relacjonując w dniach żałoby wydarzenia przed Pałacem Prezydenckim naruszył zasady obiektywizmu, szacunku i tolerancji - orzekła Rada Etyki Mediów. Chodzi o szeroko komentowany w mediach program Pospieszalskiego "Warto rozmawiać" (wyemitowany w dniach żałoby narodowej) oraz film "Solidarni 2010".
                "Rada Etyki Mediów podziela oburzenie wielu widzów, którzy je sygnalizowali, sposobem relacjonowania przez Jana Pospieszalskiego w TVP1 przeżyć ludzi przychodzących w dniach żałoby pod Pałac Prezydencki" - napisała w wydanym dziś komunikacie Rada Etyki Mediów (REM). "W relacjach tych pojawiały się oskarżenia pod adresem przeciwników prezydenta Lecha Kaczyńskiego, stwierdzenia, że Polska nie jest krajem demokratycznym, sugestie spiskowe dotyczące katastrofy pod Smoleńskiem" - przypomniała REM.

"Pospieszalski reagował na takie wypowiedzi aprobująco"
                Rada zauważyła przy tym, że "redaktor Pospieszalski reagował na takie wypowiedzi aprobująco, powtarzając niektóre, oddając głos dwukrotnie tym samym interlokutorom, co miało znamiona manipulacji". "W opinii REM naruszył zapisane w Karcie Etycznej Mediów zasady obiektywizmu, a także szacunku i tolerancji, co jest szczególnie naganne w sytuacji dramatycznych i bolesnych przeżyć całego społeczeństwa" - orzekła REM. Rada nie była jednomyślna w tej sprawie. Zdanie odrębne zgłosili Tomasz Bieszczad i Teresa Bochwic.

www.tvn24.pl/-1,1654807,0,1,rada-etyki-mediow-krytykuje-program-pospieszalskiego,wiadomosc.html
                • Gość: hak mu w smak Re: Rada Etyki Mediów krytykuje film Pospieszalsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.10, 16:35
                  Rada to nic innego jak ciało zdominowane przez mediamatołów Michnika. Olać i
                  jechać dalej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka