Gość: arkan IP: 213.199.225.* 02.03.04, 22:15 Proszę o opinię na temat firmy ATS (stały dostęp do internetu). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pello Re: Opinia o ATS IP: *.internet.radom.pl 02.03.04, 23:13 Mam od 2 lat. Zupełnie w porządku łącze. Nie mam problemów. Polecam, dla kogoś, dla kogo 5 do 7 kB/s wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Opinia o ATS IP: *.internet.radom.pl 02.03.04, 23:20 A ktore stale lacze bys polecil dla tych ktorym nie wystarcza ? Neo+, Pilicka czy Dami ? Ktore łacze uwazasz za dobre w stosunku wydajnosc(szybkosc) / cena. Dzieki z gory za opinie. Prosze tez tych ktorzy maja te lacza lub cos wiedza na ten temat aby sie wypowiedzialy, gdyz chce zalatwic sobie jakies przyzwoite stale lacze tzn. w rozsadnej cenie , ale tak aby transfer sie oplacal nie byl za marny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktośtam Re: Opinia o ATS IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 03.03.04, 01:04 Dla niewymagających. Za te pieniądze sie opłaca. Mam już 3 lata i jestem zadowolony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś fa so la si do Re: Opinia o ATS IP: *.stat.gov.pl 03.03.04, 14:26 Wszystko zależy od tego, do czego ma nam służyć Internet. Badania statystyczne pokazują że ponad 80% internautów uzywa Internetu do czytania/przegladania stron, reszta do innych celów (czat, sprzedaz, kupno, ściganie filmów, muzyki, oprogramowania, suchania radia, oglądania TV, itp.). Gdy chcesz zmieścić się w tej 80%-wej większości to ATS (przy opłacie 50zł/mies. wystarczy). Oczywiście i tu potrzebny jest dobry komputer, dobra karta sieciowa, dobra karta grafiki, dobrze (prawidłowo) skonfigurowana przeglądarka IE6 plus wszystki uaktualnienia (nie tylko serwer proxy), prawidłowe ustawienia w karcie sieciowej, oprogramowanie(win Xp+ wszystkie poprawki łącznie z SP1, ewentualnie najnowszy Linux) programy optymalizujące połaczenie (dla przykładu: Tweak Xp Pro, SpeedOptimizer 1.5, PCMedik, itp.) i można jeszcze troszke pogrzebać w rejestrach (jak się zna) to dopiero Internet chodzi jak należy. Ja mam ATS od 2 lat i otwieranie stron to kwestnia 1-5 sekund, ściaganie w granicach 5- 8,66KB/sek. Dla większego transferu potrzebna jest (w ATS-ie) większa kasa, ale dla przykładu ci powiem, że jak chcesz sciągnąć film to idziesz do firmy (są dość elastyczni)i dogadujesz się z szefem, zeby Ci na jeden lub kilka dni puścili transfer (zwrotny)rzędu min. 100KB/sek, to oczywiście kosztuje (10- 20zł), ale czasami warto zapłacić, by dość szybko ściągąć wymarzony film, przy tym wiele innych rzeczy. Po tym jednym lun kilku "szybkich dniach transfer wraca " do normy". Powodzenia. PS. Na marginesie ci jeszcze powiem że poczta (ta komercyjna na ATS-ie @poczta.ats.pl, chodzi chyba najszybciej na świecie, + absolutny brak spamów) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PITAGOR Re: Opinia o ATS IP: *.internet.radom.pl 05.03.04, 21:12 50 zł za miesiąc to cieszy, tym bardziej że w Dami opłata wynosi 85.60 + 24 zł za najniższy pakiet TV. Co jest ważne - podobno ATS po wprowadzeniu 22 % VAT za internet pozostanie przy 50 zł abonamentu, co będzie z Dami nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś