Dodaj do ulubionych

Święte krowy.

28.05.10, 13:06
Nie chodzi tutaj o nieprawidłowe parkowanie pojazdów w miejscach do tego
niedozwolonych lecz o osoby, które w naszym mieście robią co chcą
i nie można w żaden sposób pozbyć się, a władza toleruje ich wybryki.

Proponuję utworzyć taką listę i na 1 miejscu wstawiam prezesa Jadaru za
zniszczenie siatkówki w Radomiu.
Obserwuj wątek
    • Gość: pomysłowy Re: Święte krowy. IP: *.radom.vectranet.pl 28.05.10, 15:24
      Jestem sympatykiem siatkówki i wiem ile trzeba wyłożyć kasy żeby
      druzyna mogła grać na takim poziomie jakim grał Jadar. Jeśli masz żal
      do przesa to porozmawiaj z jego rodziną.... Albo nie! najlepiej pogadaj
      ze swoją i oświadcz im że połowe zarobków będziesz oddawał na klub.
      Następnie znajdź jeszcze ze 100 albo więcej tak gorących kibiców jak ty
      i niech zrobią to samo. Skoro kochacie klub to chyba nie będziecie
      zwracać uwagi na coś tak drobnego jak kasa.
      • Gość: pastuch Re: Święte krowy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.10, 16:11
        Dwie ,może nawet trzy krowy sa w radzie,tylko mam poważne
        wątpliwosci czy sa święte.
        • Gość: tropiciel Re: Święte krowy. IP: *.radom.vectranet.pl 28.05.10, 22:03
          w straży miejskiej jest kilka świetych krów- komediant zwany loczkiem,
          smalec, niedoucony prawnik który jest równiez rzecznikiem sm i japa co
          dostaje orgazmu gdy lize ich dupska
      • Gość: 19rob-roy56 do pomysłowgo. IP: *.radom.vectranet.pl 30.05.10, 11:11
        Również jestem kibicem siatkówki i żal mi zespołu, który zostawił serce na
        parkiecie i dowiaduje się, że w przyszłym sezonie nie będzie grał w elicie
        siatkarskiej.
        Mnie chodzi o podejście pana prezesa do spraw sportu i inwestycji.
        Najpierw wizje hali sportowej oraz całego kompleksu z basenem i odkupienie
        działki za "drobne" pieniądze, a potem sprzedaż miastu tego samego terenu za
        kwotę o wiele większą. To jest biznes - i ja to rozumiem. Tylko pan prezes robi
        w Radomiu co chce , a władze nie kiwną nawet palcem, nie podejmą krytyki jego
        działań.
        Podobna sytuacja jest w Straży Miejskiej - Czachor robi co chce, nawet wbrew
        poleceniom prezydenta, i włos z głowy mu nie spada.
        W tym przypadku to choć sekretarz Czajkowski podejmuje krytykę jego działań i
        zachowań.
        • Gość: pomysłowy ree IP: *.radom.vectranet.pl 30.05.10, 21:44
          Mnie również nie wszystko się podoba w tej kwesti no ale władze miasta
          nie mają prawa zmusić prezesa żeby nadal finansował gre siatkarzy w
          elicie siatkarskiej. Co do zachwowania wobec problemów z panem
          Czachorem to władze miasta dużo przez niego straciły i stracą.
      • Gość: mniejpomysłowy Kto mu kazał?! IP: *.radom.vectranet.pl 01.06.10, 16:43
        Ty pomysłowy jesteś rzeczywiście dobry w rozumowaniu. Skoro Kupidura wykładał na siatkówkę ok. 2 mln. rocznie to według tego co piszesz, zakładając, że jest to połowa dochodów rodziny, to faktycznie za drugie 2 mln, które zostają trudno jest przeżyć rodzinie przez rok. Oczywiście to przy założeniu, że chodzi o ok. 2 mln. Tylko problem nie jest w tym. Chodzi o sposób załatwienia tej sprawy, który jest zwyczajnie poniżej wszelkich zasad. Na koniec jedno pytanie, czy ktoś zmuszał pana Kupidurę aby zaczynał zabawę z siatkówką i trwonił pieniądze rodziny?
    • radziecki_partyzant Re: Święte krowy. 28.05.10, 22:12
      czyż to mój faworyt!
      • Gość: faul Re: Święte krowy. IP: *.radom.vectranet.pl 29.05.10, 01:17
        Dyr wydziału zdrowia i jej podwładne z MOPSu.
        • zaginiony_w_akcji Re: Święte krowy. 29.05.10, 02:05
          Pani Anna Kwiecień i pani Ela Kupidura oraz Lucy Wiśniewska i łysy
          zastępca
          • Gość: 125 Re: Święte krowy. IP: *.radom.vectranet.pl 29.05.10, 03:58
            Wszyscy komunisci ukrywajacy sie pod demonkratyczna maska
            • Gość: chgw Re: Święte krowy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 00:13
              Jest taki facet podobno w Radomiu , święty byk???
              • Gość: buuuuu Re: Święte krowy. IP: *.radom.vectranet.pl 30.05.10, 10:15
                hahahaha..rozumiem że masz na mysli komendanta Czachora ze strazy
                miejskiej.
                • Gość: Olek Re: Święte krowy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 20:57
                  Święte krowy to postkomuniści i ludzie generalisimusa, których nie
                  wywalono zawczasu na zbity pysk. Może by jeszcze przed wyborami
                  oczyścić ten przybytek zwany Urzędem Miejskim. Oczywiście spółek
                  miejskich to też dotyczy,a także szpitala ,MOPSU,szkół ,a nawet
                  przedszkoli.Oni by się nie certolili!!
                  • Gość: annaT Re: Święte krowy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 21:41
                    Nic nam nie grozi.Robią czystki wsród swoich.Z proletariackim
                    pozdrowieniem Anna T. Poczekamy jeszcze chwilkę i wazwraszczajem:):)
                    • Gość: uczicielka Re: Święte krowy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 23:10
                      Świętą krową a właściwie świętym osłem jest Rysiek Fałek, który
                      wyprawia co chce i prowadzi dziwne gierki.Rychu zamiast wywalać ze
                      stanowisk ludzi uczciwych i kompetentnych ,załatw dzieciom jabłka,
                      inne owoce i batony czekoladowe które obiecałeś. Były pieniadze z
                      Uni, a Fałek i jego genialni współpracownicy od dotacji wszystko
                      skopali. Ale co sie można spodziewać po lichym nauczycielu
                      chemi ,który ma wiecej szczęścia niż rozumu. oj brzydka zabawa przed
                      wyborami..naród pamięta.
                      • Gość: Sąsiadka Re: Święte krowy. IP: *.radom.vectranet.pl 01.06.10, 16:49
                        Widać żeś uczicielka, bo nauczycielka miałaby zapewne dużo więcej obycia i kultury osobistej oraz szacunku, jeżeli nie do drugiego człowieka to przynajmniej do siebie samej.
                        • Gość: juhasnahali Re: Święte krowy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.10, 10:17
                          Podobno święte krowy pasą się na pastwiskach
                          Administratratora,widziano je także w okolicach szpitala
                          miejskiego ,MOPSu i Rewitalizacji.Pojedyńcze egzemplarze widywane są
                          w radach nadzorczych spółek miejskich. Spotkano także dwie święte
                          krowy w okolicach pośredniaka (właściwie jedna krówka i byczek ).W
                          szkołach,przedszkolach i placówkach kultury więcej bydełka dojnego
                          niż mięsnego. Jeśli chodzi o bydło rzeźne ,to utylizacja zajmie się
                          prokuratura.
    • Gość: Pel-Asia Re: Święte krowy. IP: *.radom.vectranet.pl 17.06.10, 23:01
      Komendant Straży Miejskiej pisze kolejne pisma do władz Radomia. Tym razem na
      celowniku komendanta znalazł się radny SLD Bohdan Karaś, który na swoim blogu
      skrytykował podejmowane przez Czachora decyzje. To nie spodobało się
      komendantowi. Swoje zbulwersowanie wyraził w liście do przewodniczącego rady
      Miejskiej Dariusza Wójcika, w którym oczekuje od niego natychmiastowego zajęcia
      stanowiska w sprawie krytykującego radnego.

Radny Bohdan Karaś m.in. stanął w obronie strażnika zwolnionego przez komendanta
      Straży Miejskiej Kazimierza Czachora. Karasiowi nie spodobał się fakt, że
      komendant Czachor zwolnił chorego pracownika na którego nie było wcześniej
      żadnych skarg. Radny na swoim blogu napisał o decyzji komendanta w sprawie
      strażnika. Komendant zrewanżował się Karasiowi listem, który wystosował do
      przewodniczącego Rady Dariusza Wójcika. W liście zawarty jest apel o
      natychmiastowe zajęcie stanowiska przez przewodniczącego Wójcika w sprawie
      radnego Karasia. – Jestem bardzo zaskoczony tym, że komendant poskarżył się na
      mnie do przewodniczącego – mówi radny SLD. Czachor – jak mówi radny Karaś – ma
      pretensje o to, że radny nie zwrócił się do komendanta z prośbą o informacje
      przed publikacją wpisu na blogu. Zdaniem Karasia uzyskanie informacji od
      komendanta straży jest bardzo trudne. Radny Karaś mówi, że nie tylko jemu trudno
      jest uzyskać informacje. Podaje także przykład zwierzchnika Czachora, czyli
      prezydenta Andrzeja Kosztowniaka. Prezydent chciał wyjaśnić sprawę dochodów,
      które z tytułu ZER uzyskał w ubiegłym roku komendant Czachor. W tej sprawie
      prezydent wysłał pismo do komendanta Szczegółowej odpowiedzi się nie doczekał.
      Otrzymał natomiast wyjaśnienie skrótu. ZER – czyli Zakład Emerytalno-Rentowy
      Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji. Co kryje się natomiast za kwotą
      ponad 10 tysięcy, które Kazimierz Czachor z ZER otrzymał – prezydent wciąż nie wie.

Wkrótce, jak zapowiada radny Karaś, mamy poznać całą treść skargi, którą złożył
      na niego komendant Czachor oraz odpowiedź radnego. Niebawem ma także dojść do
      spotkania obu adwersarzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka