Dodaj do ulubionych

Studia Budownictwo w Radomiu, WisbioP czy WsnsiT?

14.09.10, 19:45
Zamierzam się wybrać na ww. kierunek. Z tego co wyszukałam tylko te dwie powyższe uczelnie prowadzą ten kierunek. Czy ktoś z Was ma jakieś opinie o tych placówkach? Jaki jest poziom? Może ktoś już studiuje na tym kierunku?
Obserwuj wątek
    • Gość: inz Re: Studia Budownictwo w Radomiu, WisbioP czy Wsn IP: 109.243.65.* 14.09.10, 21:13
      Zdecydowanie polecam WISBIOP na Mokrej najlepiej wyposażona uczelnia, świetnie przygotowane laboratoria, 12 kamer termowizyjnych, dobrze wyposażone sale dydaktyczne, lab językowe z najnowszym sprzętem audiowizualnym, kadra naukowa z Krakowa w zakresie wodociągów i kanalizacji, świetnie prowadzone zajęcia z mechaniki gruntów itp. co do WSN na pewno brak laboratoriów spełniających najwyższe wymagania,a ponadto od początku nie byli szkołą techniczną i poziom może być niski, a nie liczy się tyko dyplom , a wiedza też, WISBIOP w chwili obecnej ma lepiej wyposażone laboratoria niż Politechnika. proponuje WISBIOP nie pożałujesz.
      • Gość: qwerty Laboratorium drgań własnych jest? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.10, 21:53
        A naprawdę to jak jest?
        • Gość: xxx Re: Laboratorium drgań własnych jest? IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.10, 07:42
          daj sobie spokój z ta wisbiop ona nie ma pozwoleniana prowadzeniabudownictwa
          • Gość: Barbara Re: Laboratorium drgań własnych jest? IP: *.14.radom.pilicka.pl 02.02.11, 09:46
            Jeżeli już coś piszesz to proszę sprawdź. WISBiOP ma pozwolenie na prowadzenie tego kierunku i ma wspaniałych wykładowców i świetnie wyposażone pracownie specjalistyczne.
        • Gość: dd Re: Laboratorium drgań własnych jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.11, 22:57
          Wisbiop to bardzo kiepska szkółka, i taki sam sprzęt, bo nie aparatura badawcza
    • Gość: hary Re: Studia Budownictwo w Radomiu, WisbioP czy Wsn IP: *.radom.vectranet.pl 22.12.10, 11:14
      w wsn jest pierwszy rok budownictwo jest to dobra opcja dla średnio zdolnych aby zrobić dyplom inż i przygotować się do studiów 2 stopnia. rozważać trzeba ceny za sem itp,na laboratorium z geologii byliśmy w AGH Kraków a fizyka i chemia w tech. samochod. obok naszej szkoły. Jest pierwszy semestr więc oceny i promocje przed nami. Jestem budowlańcem od 20 lat i wiem jak budować i co z teorii jest potrzebne.Jestem optymistą i wiem że jak szkoła się sprawdzi to ludzie z Warszawy będą tu studiować.W Wisbiop też dopiero dostali pozwolenie na budownictwo od pażdziernika. Pamiętać należy że w pracy nie będziecie rozwiązywać macierzy ani całek i wektorów czy mieszać chemii.
    • Gość: hary Re: Studia Budownictwo w Radomiu, WisbioP czy Wsn IP: *.radom.vectranet.pl 22.12.10, 12:39
      Oczywiście w obydwu grupach 1 sem budownictwo panuje wielki egoizm i ostra rywalizacja.Ludzie chyba myślą że to im pomoże w życiu. Mówie tu o Wsnsit. Rechoczą chamsko ze śmiechu z kogoś przy tablicy na matmie czy fizyce. Na kartkówkach każdy sobie. Dawno nie widziałem takich dziwaków.Wyjątki są małe.
      • Gość: GG Re: Studia Budownictwo w Radomiu, WisbioP czy Wsn IP: *.radom.vectranet.pl 27.12.10, 20:52
        Ludzie z Warszawy nigdy tu nie przyjadą studiować. Dla nich poważne budownictwo jest na Politechnice Warszawskiej ew. na WAT
        • Gość: leszek2172 Re: Studia Budownictwo w Radomiu, WisbioP czy Wsn IP: *.radom.vectranet.pl 27.12.10, 21:44
          popieram, jestem absolwentem wydziału inżynierii lądowej tejże uczelni. Jak spadać to z wysokiego konia. To jest najlepsza uczelnia w kraju. Politechnika Warszawska .
          • Gość: zibi Re: Studia Budownictwo w Radomiu, WisbioP czy Wsn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.11, 10:43
            Przychodzą do pracy po politechnikach i nic nie potrafią. Myślą za nich ludzie doświadczeni. Dyplom jest niezbędny do uprawnień budowlanych a ile jesteś warty to zweryfikuje was praca.
      • Gość: gosc Re: Studia Budownictwo w Radomiu, WisbioP czy Wsn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.11, 21:54
        Agent Tomek
        • Gość: karol 07 Re: Studia Budownictwo w Radomiu, WisbioP czy Wsn IP: *.radom.vectranet.pl 28.01.11, 11:16
          agent KAROL
          • Gość: ZIBI Re: Studia Budownictwo w Radomiu, WisbioP czy Wsn IP: *.radom.vectranet.pl 28.01.11, 11:28
            AGENT JANEK 24
            • Gość: cezar Re: Studia Budownictwo w Radomiu, WisbioP czy Wsn IP: *.radom.vectranet.pl 01.02.11, 11:08
              W WISBIOP są dodatkowe lekcje z matematyki i fizyki i uczelnia współpracuje z WAT zdolniejsi mogą tam kontynuować mgr. Droga do tego trochę daleka. Czasem też jest trudno ale optymizm kreatywność i wytrwałość dużo dają. Niech przykładem będzie Einstein,geniusz którego chciano wydalić ze studiów za brak wyników. Zachowały się jego arkusze ocen w archiwum w Szwajcarii. Wielki Edison oświetlił Ziemie a na studiach nie był orłem.
              • Gość: zenek Re: Studia Budownictwo w Radomiu, WisbioP czy Wsn IP: *.radom.vectranet.pl 22.03.11, 09:07
                dodatkowe lekcje? rozumiem, ze wladze uczelni dostrzegly, ze ich wspaniali studenci nie posiadaja wiedzy matematycznej z zakresu szkoly sredniej i usiluje desperacko nadrobic te braki, zeby dalo sie prowadzic zajecia na poziomie studiow? A potem pewnie zaliczaja owym pseudostudentom jak zdolaja roziwazac 1 zadanie z 5, i to dokladnie takie jakie bylo na zajeciach, bo jak zmienic dane, to geniusz nie obliczy...
    • Gość: love Re: Studia Budownictwo w Radomiu, WisbioP czy Wsn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 00:16
      uczelnia prywatna, hi, hi Przyłażą gamonie myslą, że płacą i dostaną papier. Później cymbał będzie się dziwił, że go nigdzie nie chcą
      • Gość: Ja Re: Studia Budownictwo w Radomiu, WisbioP czy Wsn IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.11, 05:42
        Studia w Radomiu, he, he, he.... A potem się dziwią, że tylu "wykształconych" bezrobotnych w kraju. Daruj sobie, jeśli zależy ci na wiedzy, a nie na papierku.
        • Gość: Jerry Re: Studia Budownictwo w Radomiu, WisbioP czy Wsn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.11, 18:44
          Zdecydowanie WISBiOP. Laboratoria, wykładowcy z Lublina, Warszawy i Krakowa.
          • Gość: :) Re: Studia Budownictwo w Radomiu, WisbioP czy Wsn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.11, 20:19
            :) Dawno się tak nie ubawiłam! O czym tu mowa? Chyba to nie była dyskusja na serio. Nie do wiary...,Budownictwo w "szkółce niedzielnej"? A może medycyna korespondecyjnie co?
            • Gość: gość Re: Studia Budownictwo w Radomiu, WisbioP czy Wsn IP: *.radom.vectranet.pl 08.05.11, 19:19
              W WSNSIT 25 osób jedzie na 3 egzamin z geologii do Krakowa!!! Prof. powiadomił ich że poszerza materiał! Szkoła nas pociesza że można powtwrzać przedmiot na 2 rok u innego magika! Na początku roku zapewniali że będzie dobrze,na wszystkie pytania przy rekrutacji mówili tak dobrze będzie. Koszt 4tys na rok a w zamian dno. AutoCada czy Normy żaden komputer nie widział!! Dużo jest złośliwości i kłamstwa a plan lekcji zawsze w ostatni dzień. Po prostu opłać kase i ucz się sam. Przyjeli grupe z Siedlec na 3 rok i też im obiecują. Na koniec roku będzie się tam działo!!! Jest tam parę mądrych osób i są bardzo wkur,zdenerwowani. A na niwelatorze to potrafi może 5 osób. W całym Radomiu nie mogą kupić! Powiem krótko za dużą kase miernota w ofercie dydaktycznej. Omijajcie te uczelnie. Może w WISBHPIOP NA MOKREJ jest bardziej po ludzku ale proszę się UPEWNIĆ. Szkółka niedzielna to nie jest,raczej fabryka cudów.
              • Gość: Siostra absolw WAT Re: Studia Budownictwo w Radomiu, WisbioP czy Wsn IP: *.radom.vectranet.pl 10.05.11, 11:54
                No tak..miałam rację, jeżeli budownictwo to najbliżej PW lub WAT w Warszawie. Mając w ręku dyplom tych uczelni bez żadnego problemu otrzymacie pracę.Teraz dyrektor poważnej budowy dobrze ogląda CV zanim podpisze umowę o pracę. Natomiast w kwestii studiów magisterskich na WAT po radomskich szkółkach - nie ma szans. Czy wiecie , że absolwenci WAT studiów inżynierskich w trybie dziennym nie wszyscy w tym roku dostali się na magisterskie?? Stacjonarne czy też nie - wszystko jedno. Muszą zaczekać rok. A na magisterskich od nowa matematyka i fizyka na najwyższym poziomie. Myślę , że szkoda czasu i pieniędzy w Radomiu. Jeżeli próbować sił to tylko na porządnej uczelni , a jeśli się nie uda - zmienić kierunek. Powodzenia !
                • Gość: gość Re: Studia Budownictwo w Radomiu, WisbioP czy Wsn IP: *.radom.vectranet.pl 13.05.11, 18:18
                  Zgadza się koleżanko co do joty. W Polsce na PW i WAT a w Europie na Sorbonie. Wegług prognoz ekonomicznych w budownictwie za 2 lata w Polsce nastąpi duży spadek produkcji i brak będzie ofert. Kończą się fundusze strukturalne. Pozostaje zagranica z biegłym angielskim,niemieckim,francuskim.
                  • Gość: Gość Re: Studia Budownictwo w Radomiu, WisbioP czy Wsn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.11, 12:40
                    Macie racje że najlepsze uczelnie budowlane to wydziały na Sorbonie i Politechnika w Monachium. Polecam osobiście bardzo PM z dobrym niemieckim,technicznym. To przepustka do wielkiej kariery. W USA koncern BECHTEL prowadzi własny Uniwersytet z najwyższej półki i gwarantuje prace za duże pieniądze.
                  • Gość: Gość Re: Studia Budownictwo w Radomiu, WisbioP czy Wsn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.11, 12:44
                    Tylko Politechnika w Monachium.
              • Gość: Dorota Re: Studia Budownictwo w Radomiu, WisbioP czy Wsn IP: *.180.78.244.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.08.11, 19:18
                Można mówić co się chce, ja jestem absolwentem budownictwa w WSBiOP w Radomiu. Pracuję na stanowisku zastępcy k-ka budowy w Warszawie rok czasu. Mam dobą opinię, uważam, że jak się chce można się nauczyć. Kadra dydaktyczna jest znakomita. Wat i PW może podskoczyć. Biuro projektowe jest po PW i robią błędy, które inż po WSBiOP wyłapie!
              • Gość: IZA Re: Studia Budownictwo w Radomiu, WisbioP czy Wsn IP: *.radom.vectranet.pl 23.11.11, 17:27
                MASZ RACJE DZIADOSTWO WSNSIT W RADOMIU JEST BANKRUTEM

• Gość: Student Kabaret IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.11, 12:41
      Polecam uczelnie bez zaplecza a jaką to sami poczytajcie jak labolatoria są w .......Krakowie ...tak w Krakowie
      • Gość: Gość Re: Kabaret IP: *.radom.vectranet.pl 18.05.11, 19:22
        Widze że jest ogromne zainteresowanie uczelniami w Radomiu,aż dziw bierze! Czyżby ktoś zazdrościł a może ktoś czuje konkurencje. Nadambitnym polecam Bechtel Uniwersity of USA a sfrustrowanym psychologa. Program studiów w Polsce jest jednolity. Jak ktoś chce się nauczyć to są możliwości. Paganini nauczył się grać na jednej strunie.
        • Gość: KL Re: Kabaret IP: *.centertel.pl 19.05.11, 15:04
          A ja powiem tak jak ktoś chce poziom to niech idzie do warszawy, krakowa lub gdańsk. WISBiOP napewno z tego co widzę stawia na promocję, programy unijne itp. więc w przeciągu najblizszych lat ma szansę stać się jedną z najbardziej rozpoznawanych uczelni przynajmniej w mazowieckim o ile nie w kraju. Pamiętajcie że ilość chętnych na studia coraz bardziej zależy od miejsca w rankingu uczelni wyższych. Przypuszczalnie dlatego tyez ściągają kadrę naukowa wysoko wykwalifikowaną i z wieloletnim doświadczeniem między innymi z krakowa czy wydziału mechanicznego politechniki radomskiej. WSN raczej na to nie stawia. W dodatku na WISBiOP nie ma czegoś takiego że jeździsz na egzaminy po całym kraju a obecnie mają budownictwo i wydział Budownictwa i Inżynierii Lądowej oraz posiadają porozumienie z warszawskim WAT w sprawie kontynuacji na studiach II stopnia. Jeszcze 3 lata temu mieli budynek na Granicznej malutki a teraz mają duży budynek z dwoma parkingami na Mokrej a na Granicznej zrobili chyba na pokoje.
          • Gość: Mat Re: Kabaret IP: *.tu.kielce.pl 08.06.11, 12:08
            Nie wiem czy wy w ogóle zastanawiacie się nad tym co piszecie??
            Macie w ogóle jakieś doświadczenie z tą szkołą czy to tylko wasza czysta wyobraźnia?
            Ja tam studiowałem. Aż pół roku bo to jak podchodzą do studenta przechodzi wszelkie granice.
            Plan podawany 2dni przed zjazdem. Żeby było śmieszniej zmienia się nawet w trakcie zjazdu.
            Wykwalifikowana kadra? Co z tego skoro poziom ..... no własnie jest jaki jest ;]
            Laboratoria w tej szkole? No nie rozśmieszajcie mnie.. sprzętu tam tyle co nic, a jak jest to pamięta dobre stare czasy.
            Tak więc jeśli ktoś stoi przed wyborem WISBiOP lub ta druga no cóż.. polecam WISBiOP.
            Ale jeśli ktoś ma inny wybór, niech się trzyma od tego z daleka.

Aha.. a co do parkingów - śmiech na sali. Jak zaparkujesz samochód pod wydziałem Inżynierii Lądowej to nie zdziw się, że nie wyjedziesz dopóki reszta studentów nie odstawi swoich aut. Jest totalna samowolka.

Bless..
            • Gość: gość Re: Kabaret IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.11, 12:40
              W WSNSIT studenci jadą na praktyki geodezyjne 4 dni w Zakopanym. Z AUTO CAD był wstęp a na 2 roku jego nauka. Przedmioty trudne to mechanika,geologia i matematyka. Jeśli ktoś lubi geografię to geologię nauczy się szybko i zda. Laboratoria i profesor z AGH Kraków.Nawet analiza zdjęć lotniczych. Mechanika i matematyka wymagają nauki własnej korepetycji ale można to opanować.
    • Gość: jola Re: Studia Budownictwo w Radomiu, WisbioP czy Wsn IP: *.radom.vectranet.pl 23.11.11, 16:51
      nie polecam tej uczelni zdziertusy
    • Gość: karol Re: Studia Budownictwo w Radomiu, WisbioP czy Wsn IP: *.cdma.centertel.pl 24.11.11, 23:18
      jesli chodzi o radom to szkola jak szkola 1800 za semestr trzeba chodzic no i od czasu do czasu sie przylozyc do nauki wykladowcy nie najgorsi z kielc wawy krakowa ale nie wymagaja tyle co na tamtych uczelnich troszke gnebia ale tez przymykaja czasami oko na niektore sprawy jesli ktos ma troche oleju w glowie to ze zdaniem nie ma problemu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka