Dodaj do ulubionych

PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli.

17.01.11, 22:04
na stronie bip.radom.pl można znaleźć sprawozdania z kontroli jakie odbyły się w zeszłym roku w kilku szkołach podstawowych, na terenie miasta Radomia. większość szkół wypadła wzorowo pod względem zarządzania jak i przejrzystości dokumentów, oraz poprawności ich obiegu. jedynym wyjątkiem, gdzie kontrolerzy Urzędu Miejskiego mieli zastrzeżenia, i to nie małe, jest szkoła podstawowa nr 33 mieszcząca się przy ulicy Kolberga 5. pełny raport zamieszczony jest na stronie: SPRAWOZDANIE
w porównaniu z raportami z kontroli w innych szkołach może wydać się ono zbyt długie, jednak ilość nieprawidłowości występujących w tej szkole jest nad wymiar duża. niektórzy twierdzą wręcz, że słowo "nieprawidłowości" jest zbyt delikatnym określeniem tego czego dopuściła się dyrekcja tejże szkoły.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: stacho Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.11, 10:37
      Widzę, że próbujesz nagłośnić temat, ale zainteresowania brak. Ciekawe, dlaczego?
      • Gość: stacho Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.11, 10:40
        a rzeczywiście, ciekawe np.:

5. Dokonanie w dniu 07.07.2009 r. wypłaty zapomogi losowej dla Dyrektora w kwocie
        brutto 1.220,- zł na podstawie listy wypłat:
        - zatwierdzonej przez niego samego,
        - sporządzonej w oparciu o złoŜony przez niego wniosek nie zawierający decyzji
        o przyznaniu tej zapomogi.
        • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 18.01.11, 15:39
          więcej jest takich ciekawych kasków w tym raporcie. wiem, że przeczytanie całego raportu to dość nudne zajęcie, ale ja uważam, że warto poświęcić kilka minut.
          pozdrawiam
          • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 18.01.11, 15:49
            4. Powierzenie obowiązku prowadzenia kasy pracownikowi innemu niż kasjer,
            tj. Sekretarzowi szkoły

II. Dokonanie wydatków z rażącym naruszeniem obowiązujących w jednostce
            procedur związanych z ich dokonywaniem...

11. Przyzwolenie przez Dyrektora na zaciąganie zobowiązań zł przez osobę do tego
            nieuprawnioną, tj. nie będącą pracownikiem szkoły, poprzez dokonanie przez nią
            zakupów gotówkowych na rzecz Szkoły na łączną kwotę 317,05 zł, potwierdzeniem
            czego jest dokonanie wypłaty dla tej osoby na podstawie przedłożonych przez nią
            faktur wystawionych na Szkołę.

2. Zatwierdzanie do wypłaty wydatków dotyczących wynagrodzeń z tytułu zawartych
            umów zlecenia i umów o dzieło w kwotach netto zamiast brutto, tj. innych niż
            faktycznie były dokonywane wydatki.

1. Ewidencjonowanie otrzymanej darowizny w kwocie 1.500,- zł na innym rachunku
            bankowym niż przewidziany do gromadzenia dochodów z tego tytułu...

5. Dokonywanie obrotu gotówkowego (wystawianie dowodów kasowych) przez
            Sekretarza szkoły w dniach w których kasjer był obecny w pracy oraz podpisywanie
            przez kasjera jako sporządzającego dokumentację kasową ze wskazaniem dni,
            w których zgodnie z zapisami na liście obecności był on nieobecny w pracy.

itd, itd
            • Gość: Bel-Ka Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.11, 13:59
              Ciekawe dlaczego nie zauważasz przestępstwa popełnionego przez księgową.
              Do tego przyznała się do jego popełnienia i wpłaciła pewną kwotę, ale to jeszcze nie koniec. Kwota może być o wiele wyższa, niż ta, którą wpłaciła do kasy.
              • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 19.01.11, 19:49
                księgowa została ukarana za swoje przestępstwo. dodatkowo wynikało ono z podpisywanych przez dyrektorkę kopii faktur! możliwości są zatem dwie:
                albo dyrektorka uczestniczyła w tym procederze
                albo dyrektorka nie wiedziała co podpisuje
                zarówno w jednym jak i drugim przypadku powinna ponieść konsekwencje nie tylko księgowa. ze źródeł zbliżonych do grona pedagogicznego wiadomo, że raczej druga z ewentualności jest prawdziwa. czemu jednak dyrektorka nie zauważyła że księgowa podaje jej kserokopie do podpisu? na to pytanie także wtajemniczonym znana jest odpowiedź, jednak nie nadaje się ona na forum publiczne.
                pozdrawiam
      • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 18.01.11, 15:37
        bardzo jestem wrażliwy na nieprawidłowe zarządzanie publicznymi pieniędzmi, co w tym wypadku ewidentnie miało miejsce. razi mnie także brak reakcji ze strony zwierzchnika. w prywatnej szkole, w przypadku takich nieprawidłowości, dyrektor byłby zawieszony następnego dnia,m a tu cisza.
        pozdrawiam
        • Gość: desperad Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.vectranet.pl 18.01.11, 21:08
          No właśnie. Czemu mają służyć te kontrole poza zapewnieniem pracy kontrolerom? Skoro w wyniku takowej okazało się, że uchybienia są aż tak liczne, to chyba wystarczający dowód, że dyrektor takiej placówki na zarządzaniu się nie zna i powinien natychmiast to stanowisko stracić. I dlaczego my, podatnicy mamy takiego nieudacznika utrzymywać? Kiedy kontrole zaczną mieć jakąś wagę?
          • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 19.01.11, 19:56
            wiadomo przecież, że wszyscy nauczyciele ze "starej gwardii" to jedna paczka. przecież Fałek nie zwolni dyscyplinarnie swojej koleżanki. z nieoficjalnych źródeł jednak wiadomo, iż zabronił jej startować w tegorocznym konkursie na dyrektora tejże szkoły.
            pozdrawiam
      • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 18.02.11, 19:53
        dyrekcja PSP 33 zapewne cieszy się że temat umiera śmiercią naturalną, tak jak wiele innych afer w Radomiu. szkoda.
    • Gość: ja Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 22:08
      ta dyrektorka jest nietykalna!!!plecy ma szersze niż ona sama,a szkołą rządzi faktycznie nie ona tylko sekretarka!!!
      • Gość: Rodzic Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.01.11, 13:57
        ... i jeszcze obie Panie kopcą w sekretariacie lub w gabinecie i wokół unosi się urocza:) woń FOXów - w reprezentacyjnych pomieszczeniach!

Pozdrawiam wszystkich rodziców płacących za obiady :)
        • Gość: xyz Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.vectranet.pl 19.01.11, 19:32
          W tym roku jest tam konkurs na dyrka - startujcie
          • Gość: gość Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.vectranet.pl 20.01.11, 20:04
            Pani Dyrektor.....tak trzymać niech im wary opadną Pozdrawiam
            • Gość: stacho Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.11, 10:07
              gościu - tak trzymać? To jest podżeganie do przestępstwa.
    • Gość: bip Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: 193.111.144.* 21.01.11, 10:40
      skandal
      • Gość: ciekawy Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.adsl.inetia.pl 21.01.11, 19:48
        a dlaczego nie ma żadnych konsekwencji tych ...poważnych niedociągnięć, nic nie wiadomo o np. naganie czy czymś takim, może wcale nie ma tu winy dyrki?
        • Gość: my Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.11, 16:43
          naiwny!przykład idzie z góry!a co to za dyrekcja,która sama sobie zatwierdza zapomogę bez żadnych stosownych dokumentów i bez komisji do tego powołanej!
          • Gość: Rodzic Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.aster.pl 23.01.11, 13:32
            Uważam, że dyrektorka powinna być dyscyplinarnie zwolniona w trybie natychmiastowym. To czego się dopuściła, nie wymaga komentarza po przeczytaniu sprawozdania. Powinien być jak najszybciej zatrudniony nowy dyrektor, który uzdrowi cała tą chorą sytuację. Najbardziej cierpią dzieci.
            Aby tylko poszkodowani nie popadli w dalsze nałogi.
    • Gość: pracownik Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.vectranet.pl 24.01.11, 11:48
      z ogromnym zaciekawieniem przeczytałam to sprawozdanie i w głowie mi się nie mieści jak taka niekompetentna osoba może zajmować tak odpowiedzialne stanowisko.
      Mam nadzieje ze prokuratura się tym zajmie,a pani dyrektor poniesie konsekwencje.Ja bede śledzić tą sprawę i naprawde jestem ciekawa jej finału
      • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 25.01.11, 20:58
        nie ma co liczyć na to, iż ktokolwiek pociągnie obecną panią dyrektor do odpowiedzialności za wypunktowane w raporcie niedociągnięcia czy wykroczenia. pan Fałek zwalniając ją dyscyplinarnie automatycznie zamknął by jej możliwość podjęcia pracy w każdej innej szkole, a tego zapewne dla swej koleżanki nie chce. nie wiem czy przypadkiem jakaś społeczna inicjatywa, np rodziców dzieci z PSP nr 33, nie zmobilizowałaby Urzędu Miejskiego do wyciągnięcia konsekwencji wobec obecnej dyrektor tejże szkoły. zapewne nikt z Urzędu nie spodziewał się, że ktoś zainteresuje się wynikami kontroli w radomskich szkołach podstawowych.
        jak wcześniej pisałem każdy kto zarządza publicznymi pieniędzmi powinien być ze swej pracy rozliczany. dopóki nie będzie odpowiedzialności personalnej za tego typu sytuacje, dopóty będą mieć miejsce takie, delikatnie mówiąc, wałeczki.
        pozdrawiam
    • Gość: pracownik Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.11, 22:49
      dziwna sprawa bo mnie to traci niezłą aferą ...ciekawe czy w jakiejś gazecie o tym pisali?ja myślę ze warto by było...
      • Gość: my Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.11, 23:34
        pewnie jest to wierzchołek góry lodowej,jeśli chodzi o ,,nieprawidłowości,, w tej szkole.A są to tylko sprawy finansowe znalezione przez tych kontrolerów.Ciekawe co by znaleziono,gdyby była kontrol z NIKu albo PIPu?może to,że pani księgowa i intendentka to ,,rodzina,,wice!zresztą,są tam zatrudnieni wszyscy ,,krewni królika,, i potrzebujący pracy z urzędu miejskiego!
        • Gość: pytający Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.vectranet.pl 25.01.11, 23:56
          Mam pytanie, z kwestii prawa/etyki pracy.
          Czy zgodne z prawem jest zatrudnienie przez dyrektora swojej najbliższej rodziny, siostry brata.
          Mówimy o budżetówce.
          Czy są jakieś regulacje prawne nt. temat ?
          Nie jest to absolutnie związane z powyższym tematem.
          • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 26.01.11, 00:13
            zgodnie z art 26, rozdział 3, Ustawy o pracownikach samorządowych:
            Art. 26. Małżonkowie oraz osoby pozostające ze sobą w stosunku pokrewieństwa do drugiego
            stopnia włącznie lub powinowactwa pierwszego stopnia oraz w stosunku przysposobienia, opieki lub
            kurateli nie mogą być zatrudnieni w jednostkach, o których mowa w art. 2, jeżeli powstałby między tymi
            osobami stosunek bezpośredniej podległości służbowej.

art 2 mówi:
            Art. 2. Przepisy ustawy stosuje się do pracowników samorządowych zatrudnionych w:
            1) urzędach marszałkowskich oraz wojewódzkich samorządowych jednostkach organizacyjnych;
            2) starostwach powiatowych oraz powiatowych jednostkach organizacyjnych;
            3) urzędach gmin, jednostkach pomocniczych gmin oraz gminnych jednostkach i zakładach
            budżetowych;
            4) biurach (ich odpowiednikach) związków jednostek samorządu terytorialnego oraz zakładów
            budżetowych utworzonych przez te związki;
            5) biurach (ich odpowiednikach) jednostek administracyjnych jednostek samorządu terytorialnego.

pozdrawiam
            • Gość: pytający Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.vectranet.pl 26.01.11, 00:16
              dzięki, za fachową i szybką pomoc
              • Gość: gucio Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.11, 00:46
                no,no,no!a pani dyrektor zatrudniała w pewnym czasie swego osobistego męża!mamy więc nie tylko ,,niedoskonałości,, finansowe,ale też z zakresu kodeksu prawa administracyjnego!myślę,że już czas na emeryturę dla tej pani,po 15 latach ,,praworządnego,,dyrektorowania!podobno tak się do stołka przyzwyczaiła,że nawet z nim wstaje i chodzi z pełnym zresztą namaszczeniem Fałka i całej tej reszty fachowców od likwidacji oświaty w Radomiu
                • Gość: abc Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.11, 17:24
                  a przecież w szkołach obowiązuje całkowity zakaz palenia!tym paniom powinien sanepid wlepić mandat i to dla przykładu taki,żeby popamiętały!jak można kopcić w sekretariacie !
                  • Gość: była Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.vectranet.pl 26.01.11, 20:27
                    To się robi juz niesmaczne. Nagonka na czlowieka, który nie odwraca się od potrzebujących, pomaga, pomimo, ze sama nie ma lekko. Przecież wy potraficie zaszczuć i zniszczyć, to co jeszcze dobrego w człowieku pozostało. Kazdy ma wady i kazdy w zyciu coś przewinił.Nie nam osadzać.Pomyślcie, czy wasza dyrektorka, jako osoba publiczna dobrze się z tym czuje? Czy ktoś z was potrafi wejść do niej i ją pocieszyć? Nie! Najlepiej kopać konającego i najlepiej anonimowo.A podejść pocieszyć, pogadać, dać do zrozumienia,ze jesteście z nią pomimo kłopotów, problemów i fatalnej atmosfery w szkole.? Ludzie, szanujcie się, bo nie wiadomo , co los przyniesie....
                    • Gość: R Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.vectranet.pl 26.01.11, 21:06
                      Bardzo podoba mi się ta wcześniejsza wypowiedź, ale u nas u już tak jest- bardzo po "chrześcijańsku" kopnąć tego, który leży, nie wybaczyć temu, który może coś zawinił. Do osądzania jesteśmy pierwsi.
                      • Gość: anka Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.11, 21:35
                        no, ale hipokryzja!A gdzie 7 przykazanie z tego waszego chrześcijańskiego dekalogu?gdzie etyka nauczycielska i zwykła ludzka uczciwość? od kiedy to kradzeż nazywa się drobnym potknięciem?tak to może wypowiadac się tylko osoba o tych samych cechach,,każdy mierzy swoją miarką,,.wiem to od niejednej osoby,że więcej osób skopała,jak psy niż tych,któym ,,rzekomo,, pomogła(nigdy bezinteresownie!) może wreszcie czas na powrót zła,którego tyle wyrządziła!A w szkole jak może być inna atmosfera wśród zastraszonych nauczycieli,ktorzy mogą w każdej chwili wylecieć i nikt im nie pomoże?
                        • Gość: obserwator Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.vectranet.pl 26.01.11, 22:31
                          wywaliłabym połowę towarzystwa siostrzano- przyjacielsko-doktorowsko-dyrektorskiego, bo niewiele robią, a czują się mocno, oj mocno.
                          Wtajemniczeni wiedza o kogo chodzi:)
                          Praca nauczyciela to nie tylko lekcje moje drogie panie:(
                    • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 26.01.11, 22:37
                      szanowna "była" w tym wątku nie odnosimy się do dyrektor personalnie, a jako do osoby zarządzającej placówką finansowaną z kasy samorządu, a więc między innymi z moich i Twoich pieniędzy. jeżeli godzisz się na wydatkowanie twoich pieniędzy na prywatne cele dyrektora szkoły, to Twoja sprawa. ja takiego przyzwolenia nie daję. prawo wyraźnie określa sposoby wydatkowania pieniędzy dla takich jednostek jak szkoły publiczne. raport pokontrolny wyraźnie wskazuje, w której części swego ciała pani dyrektor to prawo ma.
                      proszę przeczytać raporty z innych szkół. zero zastrzeżeń i uwag. pieniądze wydatkowane wzorowo, zgodnie z przepisami. najmniejsze nawet kwoty księgowane w odpowiedni sposób.
                      • Gość: anka Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.11, 23:43
                        bardzo cenię sobie takie rzeczowe,trafne i jasne uwagi oraz właściwe wnioski jak wyżej!szkoda,że nie jesteś Radnym tego miasta,którym zamiast młodych,mądrych ludzi rządzi arogancka,bezczelna,skorumpowana klika!ja też się nie zgadzam,aby moje pieniądze(marne,to marne,ale zawsze jakieś)szły do prywatnych kieszeni ,,urzędników,,państwowych,którymi są dyrektorzy szkół!
                        • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 26.01.11, 23:59
                          jeśli to słowa skierowane do mnie to dziękuję.
                          • Gość: anka Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.11, 00:21
                            tak,do Ciebie ,nie ma za co!pozdrawiam
      • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 27.01.11, 00:21
        jest artykuł tu:
        tiny.pl/hclrr
        jednak skupia się on na osobie księgowej, a dyrektor szkoły wybiela się jak może.
        • Gość: woźny Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.vectranet.pl 27.01.11, 00:40
          Dlaczego całą winę ponosi księgowa skoro mnóstwo zarzutów ma dyrektorka ? W końcu to ona powinna pilnować pracowników.
          • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 27.01.11, 12:28
            to nie jest tak. księgowa ponosi odpowiedzialność za swoje wykroczenia. za pozostałe jak na razie nie ma winnego.
            • Gość: For-Ma Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.11, 12:35
              A czy przypadkiem, tylko przypadkiem, nagłośnienie teraz sprawy nie ma związku z ogłoszeniem w dniu dzisiejszym wyroku sądowego w sprawie jednego z pracowników szkoły, który, jak mi się wydaje, jest zamieszany w sprawę pani księgowej ????
              • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 27.01.11, 16:24
                w kwestii nagłośnienia tej sprawy czuję się zobowiązany wyjaśnić, wszak ja ten wątek założyłem. moim celem było poinformowanie szerszego grona radomian o sytuacji, wg mnie skandalicznej, jaka ma czy miała miejsce w jednej z radomskich szkół publicznych. jak pisałem już wcześniej, jestem bardzo wyczulony na marnowanie, czy nieprawidłowe wydatkowanie pieniędzy podatników. co do tego chyba nie ma wątpliwości, iż ta konkretna szkoła jest zarządzana źle. uwidacznia to raport z kontroli przeprowadzonej przez kontrolerów z Urzędu Miejskiego, a nie ma chyba podstaw by zarzucać kontrolerom stronniczość. forum służy do wymiany poglądów i każdy może dodać w tym temacie swoje trzy grosze, Ty For-Ma także.
                szanowny/a For-Ma widzę że jesteś dobrze poinformowany/a. może napiszesz tu jakieś szczegóły dotyczące tej sprawy, w której wg Ciebie wyrok dziś zapada. jeśli jednak ta sprawa nie jest związana z tematem wątku, to może załóż oddzielny temat, by tego nie zaśmiecać.
                • Gość: Ma-For Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.vectranet.pl 27.01.11, 20:01
                  Ma znaczenie i to duże. Wkrótce okaże się, mam nadzieję, o powiązaniach pani księgowej z innymi osobami zatrudnionymi w szkole, a mającymi wgląd w dokumenty księgowe.
                  A jeżeli Marcinie jesteś tylko tropicielem skandali, to proszę zajmij się całością spraw dotyczących likwidacji, łączenia i przenoszenia szkół, chyba że jesteś za projektem zaproponowanym przez obecne władze.
                  • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 27.01.11, 21:07
                    szanowny Ma-For jeśli rzeczywiście dziś zapadał wyrok w jakiejś sprawie to z całą pewnością nie dotyczyła ona księgowej i jej wykroczeń. powód podała pani dyrektor w rozmowie z echem dnia. z powodu urlopu macierzyńskiego była księgowa nie może składać zeznań, sprawa jest więc zawieszona. jutro obiecuję dowiedzieć się co to za sprawa była, o której pisałeś/pisałaś.
                    wracając jednak do tematu napiszę, że dowiedziałem się z pewnych źródeł że obecna dyrektor szkoły ma zamiar startować w tegorocznym konkursie na dyrektora tej placówki. jeśli informacja ta się potwierdzi to znaczy, że obecna dyrektor nie ma za grosz wstydu.
                    • Gość: anka Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 00:01
                      zamiast wylecieć z wielkim hukiem za tyle przekrętów w szkole,ona się szykuje po raz 4-ty do konkursu!tak się czuje pewnie mając za kolegę tego likwidatora szkół i sprzedawcy atrakcyjnych gruntów po tych szkołach!a nie ma przypadkiem jakiegoś przepisu prawnego regulującego ilość ,,siedzenia,,na tym stołku i w tym wypadku napychania swoich kieszeni naszymi pieniędzmi!rada rodziców powinna wystosować votum nieufności wobec takiego dyrektora bez namiastki moralności,ktoremu pracownicy podtykają pod nos sfałszowane dokumenty!w jakim ta pani była wtedy stanie?nie ma NIK-u albo PIP-u,ktorzy wreszcie zrobiłby porządek w tej szkole?
                      • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 28.01.11, 09:31
                        wg mnie dyrektor może i dziesiąty razy wygrywać konkurs, byle dobrze szkołą zarządzał przez poprzednie 9 kadencji. w tym konkretnym przypadku jednak tak nie jest, czego dowodem jest raport z kontroli. pomijam kwestie prawne tej kandydatury, jednak w aspekcie moralnym obecna dyrektor wykazuje się brakiem zwykłego ludzkiego honoru. wiadomo przecież, że urzędnicy państwowi w przypadkach podejrzeń o przestępstwa sami rezygnują z piastowanej funkcji, jednocześnie oddając się do dyspozycji zwierzchnika. oczywiście cywilizowani urzędnicy.
                        pisałem już w poprzednich postach, że chyba tylko inicjatywa społeczna może przemówić do rozumu dyrektor szkoły i jej zwierzchnikom.
                        wg art 54 pkt 1 ustawy z dnia 7 września 1991 roku o systemie oświaty mówi że:
                        1. Rada rodziców może występować do organu prowadzącego szkołę lub placówkę, organu sprawującego nadzór pedagogiczny, dyrektora, rady pedagogicznej oraz rady szkoły lub placówki z wnioskami i opiniami dotyczącymi wszystkich spraw szkoły lub placówki.

dodatkowo w ustawie jest zapis:
                        art. 36a ust. 5 pkt 2b oraz ust. 5b pkt 2 (udział przedstawicieli rodziców w komisji konkursowej powołanej w celu wyboru dyrektora)
                        nie wiadomo jednak czy ktoś z rodziców uczęszczających do tej szkoły wie o kontroli i jej wynikach.
                        • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 28.01.11, 09:35
                          w ostatnim zdaniu zjadłem wyraz, powinno ono brzmieć tak:
                          nie wiadomo jednak czy ktoś z rodziców dzieci uczęszczających do tej szkoły wie o kontroli i jej wynikach.
      • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 28.01.11, 12:13
        jest kolejny artykuł w jednej z radomskich gazet na temat PSP nr 33. link:
        mojradom.pl/content/view/7665/81/
        przyznam, że tu jest przynajmniej pokazane stanowisko pana Fałka odnośnie startu obecnej dyrektor szkoły w kolejnym konkursie.
        • Gość: Koń Przewalskiego Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 12:39
          ręce opadają. Pomyśleć że w innych szkołach też mogą być takie folwarki.
          Swoją drogą niezły musiał być tam układ towarzysko-koleżeński skoro tak długo takie machloje szły i na tak duże kwoty. Pewnie jedna była koleżanką drugiej, druga koleżanką trzeciej i tym sposobem się kryły, po jakimś czasie jedna na drugą miała haka i już się na wzajem szachowały.
          • Gość: 3333 Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.vectranet.pl 28.01.11, 17:46
            Bo są, ale to ludzie Fałka.
            • Gość: abc Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 19:09
              to nie są koleżanki,tylko rodzina i to w najprostszej linii z wice!zresztą tu już ktoś wspominał o tym,że pani dyrektor złamała KPA ,bo zatrudniała również swojego męża!No,ale prawo sobie i folwark sobie,bo tak jest traktowana ta placówka nie,,publiczna,,tylko ,,prywatna,,własność pani dyrektor przyznana jej dożywotnio przez Fałka.
              • Gość: ??? Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.vectranet.pl 28.01.11, 19:24
                Co Państwo z tym Fałkiem - dyrektor w 33 już z 15 lat ta sama, kontroli przechodziła chyba ze 4 całościowe - a, że księgowa narobiła bajzlu - dyrek to jednak belfer, ekonomię zna od strony wiarygodności swojej księgowej -myślę, że to raczej Ona ją wkopała. Tak już swojego czasu dostało się byłej dyrektorce PSP 28 - odpowiedziała za to, że ufała księgowej i pani od płac. Teraz 33 - ale jak czytałem protokół pokontrolny to dyscypliny finansów publicznych tam nie wbito - a to dziwne - bo tylko w tym wypadku można odwołać dyrka ze względu na finanse.
                W tym roku jest tam konkurs - proponuję startować.
              • Gość: anka Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 19:27
                Rany Julek!jeszcze ciekawszy ten drugi artykuł na stronie podanej przez Ciebie Marcinie!Zastanawia mnie fakt,jak można pozwolić pełnić dalej funkcję dyrektora placówki,której podstawowym obowiązkie jest wychowanie!Czy totalna bezkarność za tyle ,,przewinień,,najważniejszej osoby w szkole -dyrektora jest wychowawcze dla uczniów tej szkoły?Jak można było tę pania zostawić dalej na tym stanowisku?Przecież całe osiedle aż huczało od czerwca o ,,aferze,,w szkole?
                • Gość: gucio Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 19:32
                  no raczej się zna na ekonomii,skoro sama sobie wypłacała zapomogę,robiła przelew na konto prywatne a kasą zarządzała nie kasjerka tylko najbardziej zaufana osoba pani dyrektor czyli sekretarka.
    • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 28.01.11, 20:08
      gdyby moje dziecko uczęszczało do tej szkoły pierwszy podjąłbym się zbierania podpisów pod petycją do pana Fałka o zawieszenie obecnej dyrektor. takimi rzeczami powinna zajmować się rada rodziców, organ ten ma przecież do tego prawo, rzekłbym obowiązek nadzoru nad miejscem, w którym ich pociechy pobierają edukację.
      na stronie szkoły stoi:
      Pracę szkoły regulują akty prawne Ministerstwa Edukacji Narodowej (www.men.gov.pl) oraz dokumenty wewnątrzszkolne (Statut, Wewnątrzszkolny System Oceniania, Wewnątrzszkolny System Oceniania Zachowania, Program Wychowawczy Szkoły, Program Profilaktyki), z którymi można zapoznać się w bibliotece szkolnej.
      jak szkoła może wychować odpowiednio dzieci skoro na szczycie szkolnej hierarchii znajduje się osoba niekompetentna, na co jednoznacznie wskazują wyniki kontroli opublikowane na stronach BIP.

W PSP 33 w Radomiu funkcjonuje Rada Rodziców, która angażuje się w codzienne życie szkoły oraz wspiera akcje i konkursy organizowane na jej terenie.

może rada zamiast tylko organizować konkursy i udawać że wszystko jest w najlepszym porządku, zajmie stanowisko w tej sprawie.

jak szkoła może wychować odpowiednio dzieci skoro na szczycie szkolnej hierarchii znajduje się osoba niekompetentna, na co jednoznacznie wskazują wyniki kontroli opublikowane na stronach BIP.
      • Gość: kac Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 21:33
        Swego czasu przewodniczącą Rady Rodziców była pracownica szkoły,która miała tam swoje dzieci.Niezłe jaja,co?Tak się trzeba umieć ,,zabezpieczyć,,na czas konkursu!I jeszcze ,,związki zawodowe,,,które pani dyrektor miała jeden w jednej kieszeni,a drugi w drugiej dzięki fajnym nagrodom z okazji KEN i jeszcze tylko poparcie rady pedagogicznej,które zdobywało się za pomocą JAWNEGO głosowania ,,kto jest ZA a kto PRZECIW kandydaturze pani dyrektor,,?W ten oto ,,uczciwy,,sposób siedziło się na stołeczku 15lat i ,,praworządnie,,sprawowało się rządy !
        • Gość: kluska Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 22:02
          I co z tą wczorajszą sprawą,o której miałeś się Marcinie dowiedzieć?
          • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 28.01.11, 22:29
            dzięki za przypomnienie.
            sprawa tak jak przypuszczałem nie dotyczyła kwestii księgowej. była to sprawa w sądzie pracy. jeden z pracowników PSP nr 33 pozwał dyrekcję tejże szkoły ponieważ został zwolniony dyscyplinarnie. sąd orzekł, że dyscyplinarka była nieuzasadniona. z nieoficjalnych źródeł uzyskałem informację, że ów pracownik dostał zwolnienie dyscyplinarne od dyrektor szkoły ponieważ poinformował sekretarz szkoły o tym, iż jeden z kucharzy znajduje się w stanie wskazującym na spożycie, co podobno zdarza mu się często. ciekawostką jest fakt czemu za coś takiego wzorowy pracownik dostaje dyscyplinarkę. otóż kucharz ten to rodzony syn pani sekretarz szkoły!!!
        • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 28.01.11, 22:16
          wychodzi na to, że aby ruszyć obecną dyrektor ze stołeczka potrzeba społecznej inicjatywy. rodzice powinni zebrać jak największa liczbę podpisów pod żądaniem zawieszenia tej pani w obowiązkach dyrektora szkoły i wręczyć je panu Fałkowi. konkurs na stanowisko dyrektora rozstrzygany jest przez Wydział Oświaty Urzędu Miejskiego, więc tylko tam możliwe jest zablokowanie reelekcji obecnej dyrektor, a tym samym poinformowanie jej samej i jej zwierzchników, że nie ma społecznego przyzwolenia na zarządzanie placówką szkolną w taki sposób jaki to ma miejsce teraz.
          widzę, że jest tu sporo osób którym zależy na piętnowaniu niewłaściwego zarządzania publicznymi pieniędzmi, więc może powalczymy o powrót uczciwości do PSP 33? jeśli ktoś jest chętny proszę o mail: marcinradom@gazeta.pl
          • Gość: ja Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 22:23
            I uważasz ,że to pomoże?takiej,której się to nie podobało już tu nie ma!
            • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 28.01.11, 22:30
              jestem o tym przekonany!
              • Gość: ja Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 22:41
                Trzeba byłoby ruszyć z ,,posad bryłę świata,,pomyślę,zastanowię się,już wiem,że ten gnój nie ma dna!nawet sobie chyba tego nie wyobrażasz!
                • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 28.01.11, 23:00
                  bagno jest tam chyba spore, ale to oznacza tylko, że nie ma szans na samouleczenie. by sytuację zmienić trzeba jakiejś siły z zewnątrz. to tak jak w fizyce.
                  pierwsza zasada dynamiki:
                  jeśli na ciało (pedagogiczne) nie działa żadna siła zewnętrzna lub siły równoważą się, to ciało pozostaje w spoczynku, lub porusza się ruchem jednostajnym prostoliniowym
                  czy to nie idealny obraz tej szkoły?
                  a jeśli nie teraz to kiedy? jeśli po takich przekrętach dyrektor ponownie wygra konkurs to nie chcę nawet myśleć na co sobie będzie pozwalać później.
                  • Gość: xyz Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 23:17
                    Jaja ,jak berety z tym kucharzem,czyli synem sekretarki,a on nie ma przecież wykształcenia w tym kierunku!Swego czasu również córka sekretarki zastępowala mamę,gdy ta była na urlopie lub zwolnieniu!Ta szkoła to przykład nepotyzmu w prawie 100%!Mężowie,siostry rodzone,cioteczne,bratowe,ciocie,wujkowie,synowie i córki,a kto jest z poza rodziny,to na pewno jest znajomym z wydziału!
                • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 28.01.11, 23:08
                  warto przeczytać ten artykuł:
                  radom.gazeta.pl/radom/1,48201,6837058,Konflikt_wokol_dyrektorki_szkoly_specjalnej.html
                  jak widać można jak się chce
                  • Gość: ja Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 23:23
                    jaki był finał?
                    • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 28.01.11, 23:27
                      taki:
                      miasta.gazeta.pl/miasto/1,96987,7158347,Surowa_kara_dla_dyrektorki_szkoly_specjalnej.html
                      • Gość: ja Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 23:35
                        i jak Ci się podoba zachowanie Fałka!bo mnie powala na łopatki!
                      • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 29.01.11, 00:37
                        cóż mogę powiedzieć? wydaje mi się, że w takich przypadkach nie można siedzieć z założonymi rękoma bo oznacza to przyzwolenie. Fałek zapewne także zostanie kiedyś zweryfikowany. zawsze można zamiast do Fałka zgłosić się do Semika.
                        • Gość: gość Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.11, 01:30
                          Ileż na tej stronie kłamliwych informacji. Ciekawe skąd. Pracowników wszelkich instytucji obowiązuje przecież tajemnica służbowa.
                          Tajemnica służbowa – termin prawniczy, który w prawie polskim został zdefiniowany w ustawie z dnia 22 stycznia 1999 r. o ochronie informacji niejawnych. Oznacza informację niejawną niebędącą tajemnicą państwową, uzyskaną w związku z czynnościami służbowymi albo wykonywaniem prac zleconych, której nieuprawnione ujawnienie mogłoby narazić na szkodę interes państwa, interes publiczny lub prawnie chroniony interes obywateli albo jednostki organizacyjnej (art. 2 pkt 2).
                          A tu padają teksty, z których można wysnuć dwa wnioski: jeden, że ktoś zdradza tajemnice służbowe, ale w to mi się nie chce wierzyć, bo przecież nauczyciele ucząc dzieci szanowania tajemnic, nie zdradzaliby informacji dotyczących ich miejsca pracy, a drugi wniosek można wysnuć taki, że ktoś celowo wypisuje stek kłamstw, w sobie wiadomym celu.
                          Każdy, kto umie czytać dokumenty ze zrozumieniem i czytał raport, którego link pojawił się tu w pierwszym wątku, oraz artykuł z echa, przyzna mi rację, że wysnucie takich wniosków jakie tu się pojawiają to olbrzymia przesada wręcz trącająca oczernianiem. Jedno mnie dziwi, czemu piszący tu ludzie, ziejący nienawiścią, miast obrażać i oczerniać, nie pójdą na siłownię, by wyładować swoją energię w lepszym kierunku. Przynajmniej poprawi Wam się samopoczucie, a to, że tu sączycie jad, który w Was jest, do niczego Was nie poprowadzi, bo sami się napędzacie, jak w tym kawale o sekatorach. Spójrzcie z boku, obiektywnie na Wasze złośliwości, które tu wypisujecie i zobaczcie ile fantazji dokładacie od siebie, tworząc historie nieprawdziwe. Wypadałoby byście przeprosili Dyrekcję szkoły i jej pracowników za te plotki, które tu o nich siejecie.
                          • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 29.01.11, 09:01
                            na jakiej podstawie twierdzisz "gość", że informacje są nie prawdziwe?
                            co do tajemnicy to żadna z podanych przeze mnie tu informacji nie naraża na szkodę ani interesów państwa, ani interesu publicznego, ani interesu obywateli, ani jednostki organizacyjnej. wręcz przeciwnie, działalność dyrektora tej szkoły naraża na szkodę dzieci do niej uczęszczające, ich rodziców i dobre imię szkoły, o stratach finansowych wynikających z nieodpowiedniego zarządzania szkołą już nie wspomnę.

forum jest anonimowe, ale podejrzewam, że wśród wypowiadających się w tym temacie jest kilku pracowników tej szkoły. czemu tu piszą o swych spostrzeżeniach? to proste, w szkole za zwrócenie uwagi w kwestiach nieprawidłowości dostaje się dyscyplinarkę. jest to bardzo szybki i mało kosztowny sposób na pozbycie się niewygodnego pracownika. przykładem jest człowiek o którym była tu mowa kilka postów wyżej.

raport obejmuje tylko sprawy papierowe. oczywiście nie wszystkie informacje podane w tym wątku wynikają z raportu. część z nich to informacje zdobyte na drodze dociekliwości, lub osobistych spostrzeżeń. jednak wszystkie one są do sprawdzenia, przynajmniej te podawane przeze mnie.

co do siłowni to chyba dyrektor szkoły by się ona bardziej przydała niż mi. przepraszam za złośliwość, ale nie mogłem się powstrzymać.
                            • Gość: ktos Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.vectranet.pl 29.01.11, 17:08
                              Stanisław wygrał!!!!
                              • Gość: pracownik Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.11, 23:24
                                Gratulacje,przyznam ze od początku slędze tą sprawę,GRATULUJĘ!!!!!!,pozdrawiam serdecznie i mam nadzieje ze ta osoba wie o kogo chodzi.....
                                • Gość: stacho Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.11, 14:12
                                  Pomijając jakiegoś Stanisława, władze miasta wyraźnie wyczekują na wyniki prac prokuratury. Jest w tym pewnie jakaś logika. Skoro w tej szkole źle się dzieje, obudzić się musi lokalna społeczność, szczególnie mam tu na myśli rodziców.
                                  A do "gościa" - pomijając merytorykę wypowiedzi, bo łamania tu jakiejkolwiek tajemnicy nie widzę, przytoczona podstawa prawna (i stosowane pojęcia też) jest nieaktualna.
                                  Z pewnością, z racji dysponowania publicznymi pieniędzmi, należy się sprawie przyglądać.
                                  • Gość: ktosiek Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.vectranet.pl 31.01.11, 17:21
                                    powiedzcie, kto płaci odszkodowanie w przypadku wygranej pracownika w sądzie pracy?
                                    • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 31.01.11, 21:11
                                      miasto, czyli my.
                                      • Gość: gruby Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.vectranet.pl 01.02.11, 17:08
                                        to co pisze pan marcinradom to stek bzdur klamstw i niech powie koledze zeby sie walil na ryj
                                  • Gość: ktosik Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.vectranet.pl 31.01.11, 23:09
                                    nie jakiegoś Stanisława......... ale faceta, który był od remontów w szkole. Potrafił zrobić wszystko z niczego i na dodatek okiełznać "terapeutów", z którymi nie bardzo radziła sobie pani psycholog. Taki drugi tatuś dla wszystkich. Pewnego razu zbuntował się królowej Jadwidze i popadł w niełaski. A bardzo nam go brakowało, oj bardzo.Dlatego cieszę się, ze wygrał. Powinien wrócić, ale czy chce????
                      • whytiay Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 31.01.11, 17:37
                        Tu jest link do artykułu jak ta sprawa się skończyła
                        forum.gazeta.pl/forum/w,68,112318190,112318190,Wesolowska_znow_jest_dyrektorka_ZS_nr_2.html
                        Niestety artykuł został usunięty, została tylko dyskusja na forum. Ciekawe.

Zabawne że podajesz ten przykład bo akurat sytuacja w tamtej szkole była zupełnie odwrotna. Tzn dyrektorka po przyjściu do szkoły próbowała wyeliminować pewne nieprawidłowości, co spowodowało konflikt. Prym wiodły księgowa, była wice, sekretarka oraz pani wizytator z kuratorium - to nawet podobnie jak w PSP 33. Sprawa skoczyła się w MEN na korzyść pani dyrektor.
                        Może dodam jeszcze że niedługo zaczyna się sprawa w sądzie z powództwa cywilnego wobec czwórki nauczycieli.

• marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 31.01.11, 21:13
                          podałem tamtą sytuację jako przykład, że rodzice wcale nie muszą się biernie przyglądać.
                          • Gość: ktosik Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.vectranet.pl 31.01.11, 22:31
                            marcinie,ale czy to maja być pieniadze wypłacane ze szkoły, czy wydziału edukacji?
                            • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 01.02.11, 17:33
                              wydaje mi się że tego typu rzeczy pokrywa samorząd, który jest właścicielem szkoły.
                              • Gość: nn Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 21:46
                                czyżby wszyscy,co mieli coś ciekawego do powiedzenia na temat tej żenującej afery kontaktują się z Tobą Marcinie tylko za pomocą maila?Atak już było ciekawie!!!Można zacytować słowa znanej kiedyś piosenki(to obraz całej,chorej sytuacji w 33),,ale w koło jest wesoło,człowiek w pracy,małpa w zoo,chłop zaprawia ,ale jazz...!
                                • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 03.02.11, 17:54
                                  nikt do mnie na maila nie napisał. temat rzeczywiście jakoś ucichł. dyrekcja zapewne cieszy się z tego faktu. cóż ja mam zrobić skoro nie ma chętnych do podjęcia interwencji?
                                  o tym, że sytuacja w PSP 33 jest żenująca nie trzeba nikogo przekonywać. o tym, że dyrektor szkoły wykazuje się absolutnym brakiem wiedzy z zakresu prawa pracy i oraz brakiem honoru także.
                                  • Gość: xxx Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.11, 20:49
                                    Może nikt nie odpisuje, ponieważ widzi co sie dzieje i traci nadzieje na pozytywne rozwiązanie sprawy w PSP 33. Dyrektor tej placówki zamiast pracownika, który wygrał sprawę w sądzie powinien wylecieć z wielkim hukiem ze swojego stołka, a jeśli przywiazała się do siedzienia w fotelu dyrektorskim to powinna oprócz tych przekrętów co są stwierdzone w raporcie pokontrolnym wziąć sobie ten fotel ze sobą odchodząc na zasłużoną emeryture. Myśle, że oprócz prokuratury powinien się tą sprawą zająć NIK i PIP.
                                    • Gość: gość Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.vectranet.pl 03.02.11, 22:13
                                      a ja myśle że Wy wszyscy co tu piszecie powinnyście dać z tym spokój,a jeśli coś piszecie to piszcie prawde i nie obrażajcie nikogo,bo to niczyja sprawa jak kto wygląda (tu pisze do marcinradom nie obrażaj nikogo,nie masz takiego prawa)i zakończcie tą żenade
                                      • Gość: anka Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 00:21
                                        widzę,że masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem(odsyłam do klas 1-3).Marcin tu nikogo nie obraził,tylko w sposób BARDZO fachowy,rzeczowy i chłodny przedstawił na forum bagienko w 33.A TY Marcinie widzisz ,co to jest za towarzystwo!Jaki PAN taki kram!Niby zastraszone,ale siedzą cicho ,BO TAK IM DOBRZE w tym bagienku.Boją się,że może przyjść ktoś nowy i pogoni towarzystwo do roboty!w tej sprawie możesz liczyć tylko na jakąś reakcję ze strony rodziców.Przykre,ale prawdziwe!Trzeba czekać na rozwój wypadków w prokuraturze,a tam już nie będzie lekko i przyjemnie.Nie sądzę,aby pani księgowa wzięła cała winę na siebie!To dyrektor widzi ,co podpisuje(chyba,że z jakichś powodów nie widzi)
                                        • Gość: cliper Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.vectranet.pl 04.02.11, 10:40
                                          wszyscy są zmęczeni taką sytuacją w szkole i nikomu nie chce się wojować. Podrzegacze gadają za plecami. Głośno i jawnie nikt nie powie, bo boi się o pracę......... albo boi się prawdziwego nadzoru pedagogicznego i związanego z nim nawału pracy, prawdziwej pracy. Nie takiej od dzwonka do dzwonka.
                                    • Gość: Gość42 Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.vectranet.pl 04.02.11, 13:50
                                      Mrcinie może napiszesz co Stacho wygrał

• marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 04.02.11, 19:56
                                        jeszcze nic, bo podobno dyrektor odwołała się od wyroku sądu pracy w radomiu.
      • Gość: Edyta Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.vectranet.pl 17.04.13, 13:54
        W chwili obecnej niewiele się zmieniło poza P. Dyrektor. Kadra ta sama, (prawie!), przemoc w szkole kwitnie, a Pani psycholog wysyła dzieci do psychiatry, przeważnie tych bitych- "bo bicie i przemoc to normalna sprawa u dzieci w tym wieku"...
        Kto by pomyślał, że w tych czasach mamy takie właśnie podejście do problemu. A potem jak dochodzi do tragedii słyszymy w telewizji: psycholog nic nie zauważył, pedagog nic nie widział itd.
        PORAŻKA..............
    • Gość: Gość42 Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.vectranet.pl 05.02.11, 08:19
      Czyli radość była przed wczesna
      • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 05.02.11, 10:47
        skądże znowu. dyrekcja chce zyskać na czasie. nie wyobrażam sobie by sąd pracy po tylu rozprawach, po tylu przesłuchaniach ( w tym pracownic UM kontrolujących PSP 33), oraz po analizie zeznań z policji, wydał wyrok niezgodny z prawdą. prawdę powiedziawszy wyrok radomskiego sądu pracy jest i tak nad wyraz łagodny dla dyrekcji PSP 33, zważywszy na fakt iż człowiek bezprawnie zwolniony przez tak długi okres czasu jest pozbawiony środków do życia. w tej konkretnej sprawie dyrektor szkoły wykazała się zarówno brakiem znajomości kodeksu pracy jak i brakiem znajomości sprawy jakiej zwolnienie dotyczyło.
        na chwile obecną sprawa wygląda tak, że za cenę niewielkiego odszkodowania dyrekcja pozbyła się człowieka, który odważył się zainterweniować w sprawie bulwersującej. natomiast kucharz alkoholik i syn pani sekretarz szkoły w jednej osobie, nadal pracuje i dosłownie "leje na wszystko". dodam jeszcze, że to wszystko za nasze pieniądze. wszystko tzn:
        odszkodowanie dla poszkodowanego,
        koszty sądowe,
        wynagrodzenie dla prawnika dyrekcji,
        no i pensja dla kucharza.
        myślałem o interwencji w TVN Uwaga, ale niestety bez ludzi którzy by się odważyli jawnie zaprotestować nie da się tego zrobić.
        • Gość: Gość42 Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.vectranet.pl 05.02.11, 12:43
          To Stanisław nie wygrał a skąd masz takie wiadomości o kucharzu
          • Gość: Gość42 Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.vectranet.pl 05.02.11, 12:47
            Podejrzewam że masz kontakty ze Stanisławem
            • Gość: Gość42 Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.vectranet.pl 05.02.11, 12:54
              Atak wogóle tonie chodziło o kucharza masz złe informacje i na tym forum piszesz niprawdę
              • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 05.02.11, 18:01
                doskonale wiem o co chodziło, także o kucharza.
                • Gość: Popieram Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 19:08
                  Marcin tak trzymaj, nie poddawaj się, bo idziesz w dobrym kierunku :)
                  • Gość: abc Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 20:17
                    to słowo,,także,, w Twojej wypowiedzi Marcinie jest bardzo intrygujące! ciekawe,jaki był,,prawdziwy,,powód wywalenia Pana Stacha(swego czasu,,zaufanego,,szanownej dyrektorki?odwołania znowu wydłużą sprawę w czasie,a o to chyba głównie chodzi samej zainteresowanej:(((
                    • Gość: Gość42 Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.vectranet.pl 05.02.11, 21:59
                      Marcinie dosyć oczerniania ludzi niech Stanisław napisze prawdę za co został zwolniony
                    • Gość: Gość42 Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.vectranet.pl 05.02.11, 22:06
                      Z teego co ja posiadam informację to dyrektor szkoły podał sprawę do prokuratora o przestępstwie
                      • Gość: Gość42 Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.vectranet.pl 05.02.11, 22:16
                        A jeżeli chodzi o kucharza to miał większe kwalifikacje od żony Stanisława
                        • Gość: Gość42 Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.vectranet.pl 05.02.11, 22:26
                          Wie/sz otym czy nie ?NIE gdybaj fakty proszę w przeciwnym razie krzywdzisz ludzi
                          • Gość: abc Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.vectranet.pl 05.02.11, 23:15
                            no właśnie za co był zwolniony?
                          • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 18.02.11, 19:51
                            dyrekcja PSP 33 zapewne się cieszy, bo temat umarł śmiercią naturalną. zapewne przygaśnie to tak, jak wiele innych afer w Radomiu. szkoda.
                        • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 06.02.11, 18:55
                          kwalifikacje to jedno, a podejście do pracy to drugie.
                          chyba odeszliśmy zbyt daleko od głównego tematu.
                          • Gość: Gość42 Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.vectranet.pl 06.02.11, 20:54
                            Nadal nie piszesz za co został zwolniony
                            • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 07.02.11, 17:00
                              to wie tylko dyrektor szkoły, bowiem na zwolnieniu dyscyplinarnym nie było dokładnego powodu, wpisany był tylko artykuł 52 kodeksu pracy. pracodawca w zwolnieniu dyscyplinarnym MUSI wpisać konkretny powód jeśli korzysta z tego artykułu. jak widać dyrektor PSP 33 jest wyjątkiem.
                              • Gość: anka Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.11, 18:54
                                i chyba mnie to zupełnie już nie dziwi!Jest to kolejny przykład tego,jak bardzo ta osoba jest jeszcze ponad prawem i ma to prawo zupełnie w wielkim poważaniu!
                                • Gość: wth Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.vectranet.pl 07.02.11, 20:47
                                  a kto jest dyrektorem ?
                                  • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 08.02.11, 10:02
                                    wszystkie dane szkoły są na jej stronie internetowej pod adresem: Strona internetowa PSP 33 w Radomiu
                                  • Gość: Gość42 Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.vectranet.pl 08.02.11, 10:03
                                    Marcinie bronisz Stanisława dyrektor nie daje za nic art 52 a z tego co wiem masz bliski kontakt ze Stanisławem
                                    • Gość: Gość42 Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.vectranet.pl 08.02.11, 10:08
                                      To sprawa została przegrana
                                    • Gość: Gość42 Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.vectranet.pl 08.02.11, 10:39
                                      Marcinie nadal oczerniasz dyrektora nie mając podstaw ty znasz prawdę za co został zwolniony
                                      • Gość: stacho Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.11, 11:21
                                        Proszę nie robić z tego wątku magla - chodzi i protokół z kontroli i reakcję władz na nadużycia. Reakcji brak. Kropka. Niewątpliwie powinna być. Druga kropka. Jaka? Nie wiem, choć wnioski nasuwają się same. Nie ma żadnej, dlaczego? Też wiedzy brak. I tyle jest do wyjaśnienia, bo to jest już sprawa publiczna (publikacja protokołu). Brudy proszę prać w szkole.
                                        • Gość: Gość42 Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.vectranet.pl 08.02.11, 13:27
                                          Co Stanisław miał wspólnego dotyczącego protokółu wnim nic niema o Stanisławie
                                          • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 08.02.11, 15:44
                                            dlatego proszę cię forumowicze o nie odbieganie od tematu wątku, jakim są wyniki kontroli przeprowadzonej w PSP 33.
                                            • Gość: Anonim Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.vectranet.pl 08.02.11, 19:25
                                              Skończcie ten temat bo jest żałosny!!! Nie macie ciekawszego tematu??
                                              • Gość: anka Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.11, 18:26
                                                żałosny jest właśnie brak reakcji ze strony ,,naszych świetnych włodarzy miasta,,na to,co się w PUBLICZNEJ szkole dzieje i jakim przykładem dla ok.800 dzieci jest rzadząca tą szkołą pani dyrektor oraz osoby w niej pracujące.A przecież podstawową funkcją szkoły jest wychowanie i nauczanieCzego ,,dobrego,,mogą nauczyć się tam dzieci?
                                                • Gość: Anonim Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.vectranet.pl 09.02.11, 19:08
                                                  Po co wciągacie w to dzieci??!! To sprawa dorosłych. Ciągniecie ten temat w nieskończoność żeby popisać się co każdy ma dopowiedzenia na ten temat. To nauczyciele uczą dzieci a nie P. Dyrektor.
                                                  • Gość: abc Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.11, 19:21
                                                    Temat (bardzo żałosny) skończy się,gdy winni zostaną surowo ukarani!Skandal,żeby takie historie działy się w placówce oświatowej,a władze miasta dają temu swoje przyzwolenie!
                                                  • Gość: stacho Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.vectranet.pl 11.02.11, 23:46
                                                    dlatego przesuwamy do góry...
                                                  • Gość: pracownik Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.vectranet.pl 12.02.11, 12:26
                                                    myślę że GOŚĆ 42, niepotrzebnie rozdmuchuje sprawę Stacha ,a mam wrażenie ze doskonale wie o co chodzi...bo przecież na korytarzu było tak wielu świadków którzy widzieli całą sprawę ,jednak przed sądem nikt nie potwierdził wersji "przestraszonej sekretarz szkoły" - bo taki właśnie był powód zwolnienia wzorowego pracownika,Cieszę się ze Sąd jednak nie dał wiary bredniom pani sekretarz i pani dyrektor.
                                                    Mnie jeszcze ciekawi sprawa kucharza ,który pod wpływem alkoholu przygotowuje "naszym dzieciom"posiłki ,dlaczego nikt jeszcze nie odważył się a w ogóle nie wpadł na pomysł przebadać tego pana alkomatem.
    • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 18.02.11, 19:55
      dyrekcja PSP 33 zapewne cieszy się z tego że temat umiera śmiercią naturalną, tak jak wiele innych afer w Radomiu. szkoda.
      • Gość: stacho Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.vectranet.pl 18.02.11, 22:16
        w tej sytuacji pozostaje poprosić któregoś z opozycyjnych radnych o interpelację lub zapytanie.
        • Gość: Rodzic Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.02.11, 07:40
          ferie przecież - jeszcze tydzień
        • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 19.02.11, 19:46
          jakiś czas temu do wszystkich radomskich radnych, do których znalazłem adres mailowy, wysłałem informację na ten temat. wysłałem także informację do kuratorium, do NIK, ministerstwa edukacji, oraz do wszystkich radomskich redakcji. co mogę więcej zrobić? wychodzi na to, że razem z kilkoma osobami z tego forum jestem zwyczajnie przewrażliwiony.
          • Gość: także rodzic Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.11, 22:14
            Nie jesteś przewrażliwiony, tylko zwyczajnie i w sposób oczywisty zainteresowany osobiście całą sprawą. Sam ją nagłośniłeś i sam ciągniesz ten wątek do bólu. I nie zasłaniaj się szczytnymi celami w postaci walczącego z malwersacjami społecznych pieniędzy bo brzmi to żenująco śmiesznie - przejmujesz się do łez tymi 20 tysiącami a nie reagujesz gdy pisze się o milionach w innych przypadkach. Doprawdy, Don Kichot nie byłby z Ciebie dumny.
            A dlaczego rodzice nie reagują na Twoje nagabywania? Może mają na ten temat trochę inne od Twojego zdanie - jestem bardzo zadowolony ze szkoły w której uczą się moje dzieci. Nauczyciele tam nie popijają kawki na lekcjach, tylko dobrze uczą i wymagają. Również od siebie. I mają wyniki. Dzieciaki mają mnóstwo propozycji spędzania wolnego czasu, nie tylko na kółkach zainteresowań. Opiekę mają zapewnioną - świetlic jest chyba ze trzy. Gdyby dyrekcja była tak nieodpowiednia jak sugerujesz, na pewno szkoła nie funkcjonowałaby tak dobrze.
            I nie mam ochoty słuchać ani czytać jak ktoś psuje opinię szkoły czepiając się jednego wymiaru jej działalności, a pomijając wszystkie inne. Bo w pamięci czytających ten watek pozostanie tylko jedno: ta szkoła jest "be"..... A z pewnością nie jest tak.
            Poza tym, umiem czytać. A z dokumentów i artykułów które tu były przytaczane wynika jasno: to dyrekcja wezwała kontrolujących do szkoły. Według Ciebie sama sobie chciała kadencję skrócić?????
            Coś tu się bardzo "nie trzyma kupy" . Może wyjaśnisz dlaczego jesteś tym wszystkim tak bardzo zainteresowany, tylko proszę, nie wyciągaj ponownie bezsensownych argumentów o swoim przewrażliwieniu n/t społecznych pieniędzy. Bo miałbyś niewątpliwie dużo większe pole do popisu w innych sferach życia publicznego. A tu...... wyciągasz armaty przeciw wróblom i czekasz na oklaski.
            Gdzieś tu jest drugie dno i niejedna osoba już o tym pisała, ale jakoś nie odpowiedziałeś. Może chodzi o konkurs?
            Czekam na Twoją rzeczową odpowiedź. Na fantazje nie czekam, bo dość ich już w tym wątku.
            • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 20.02.11, 15:24
              widzisz jaki dobry z ciebie psycholog. zgadłeś że chodzi o konkurs. tak bardzo chciałbym zostać dyrektorem tej szkoły, że z całych sił staram się zdyskredytować obecną dyrektor szkoły. oczywiście wszystko te negatywne rzeczy, które w tym wątku padły pod adresem dyrektor szkoły są wyssane z palca, łącznie z raportem z kontroli. tak sobie właśnie pomyślałem, że pewnie i panie z kontroli chcą wystartować w konkursie na dyrektora PSP 33, a ten kłamliwy raport ma na celu oczernić tak kompetentną dyrekcję. że ja na to wcześniej nie wpadłem!
              rozumiem, że wg ciebie w PSP 33 wszystko jest w najlepszym porządku. oczywiście możesz mieć takie zdanie. ja jednak wolałbym, by poza trzema świetlicami i dodatkowymi zajęciami, był także porządek w dokumentach, a przede wszystkim w rozliczeniach pieniędzy podatników.
              co do wezwania kontroli to owszem dyrekcja ją wezwała, a wiesz czemu? powód jest prosty. zawsze na koniec kadencji dyrektora szkoły jest taka kontrola. oczywiście wszystkie te grzeszki i tak wyszły by na jaw, jednak dyrektor zabiegający o taką kontrolę wybiela się w oczach takich naiwnych ludzi jak ty, bo zawsze może powiedzieć, że "to ja wezwałam/wezwałem kontrolerów" co ma znaczyć "jestem tak uczciwy/uczciwa". tak właśnie postępuje obecna dyrektor szkoły, mydląc oczęta między innymi twoje.
              chcesz rzeczowo to odpowiedz mi na jedno pytanie: jak dyrektor szkoły, osoba ze sporym doświadczeniem w kierowaniu tego typu placówką, z wykształceniem wyższym, może nie rozpoznać, że księgowa podaje jej do podpisu kserokopię faktury zamiast oryginału? oczywiście jednej, dwóch można w rozpędzie nie rozpoznać jednak proceder ten trwał dłuższy czas. przypominam, że za wszystko co się dzieje w szkole odpowiada jej dyrektor.
              na koniec dodam, że gdyby zdefraudowane w PSP 33 pieniążki były prywatnymi pieniędzmi pana Fałka, to dyrektor następnego dnia po kontroli zarejestrowała by się w RUP.
              • Gość: także rodzic Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 10:30
                No, no, no..... Skąd tyle sarkazmu i złośliwości w Twoim poście? Rzeczowej odpowiedzi jak zwykle brak, za to ileż negatywnych emocji ! Czyżby miało tu zastosowanie powiedzenie: uderz w stół itd....?
                Kontrolerzy wykonywali swoją pracę - za to im płacą, to akurat nie odbiega od normy. Ale kto normalny wysiaduje przed komputerem i czyta wyniki kontroli jakiejś placówki jeśli nie jest osobiście zainteresowany sprawą????? Trochę odwagi drogi kolego, napisz o co Ci chodzi i nie uzywaj zbyt wielu górnolotnych argumentów bo są śmieszne, ponieważ Twoje zaangażowanie społeczne dziwnie się koncentruje na tej jednej, jedynej sprawie.
                A ja powtórzę swoje (i nie tylko swoje) zdanie: szkoła 33 jest bardzo dobrą szkołą i nie byłaby taką, gdyby kierowała nią nieodpowiednia dyrekcja. Ponieważ przy Twoim stanie zacietrzewienia i chęci dokopania akurat tylko i wyłącznie w/w dyrekcji, nie spodziewam się rzeczowej i szczerej odpowiedzi, na zakończenie mojego z Tobą dyskursu, przypomnę inne powiedzenie: kto sieje wiatr, ten burzę zbiera. Gdybyś chciał złośliwie poprzekręcać moje słowa - na wszelki wypadek wyjaśniam o co mi chodzi: rozdmuchałeś sprawę psując przy tym opinię szkoły, dobrej szkoły. Ale brak zainteresowania sprawą (jakze nieoczywistą) sprawił że emocje poniosły Cię trochę za daleko - wyraźnie widać że kierowały Tobą pobudki li tylko osobiste. Gdybał nie będę, ale trochę pachnie to zemstą nietoperza - biedny, niedoceniony absolwent szkoły, który o kilka razy za dużo stał w kącie, pewnie podobnie by zareagował. Podrawiam dyrekcję szkoły, życzę nauczycielom i uczniom dalszej dobrej pracy. Nie dajcie się zwariować jakimś internetowym oszołomom dyszącym pragnieniem wendetty. Efekty Waszej pracy mówią same za siebie. I tak trzymać. Pozdr.
                • Gość: stacho Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.11, 11:13
                  A ja zdecydowanie stronniczo zabieram tu czasami głos, bo jako były rodzic jestem niezadowolony z tej szkoły, co mógłbym poprzeć rożnymi argumentami, ale niekoniecznie na forum. Stąd pojawienie się postu z linkiem do protokołu kontroli szkoły mojego dziecka zainteresowało mnie. "Także rodzic" stwierdza, że jest to bardzo dobra szkoła i jest to dogmat. Jest i basta. Ocena szkoły, dopóki nie jest poparta obiektywnymi kryteriami, jest mało wiarygodna. Są w tej szkole z pewnością (a właściwie byli!) dobrzy nauczyciele - jak się na takich trafi, to i najgorszy dyrektor tego nie spieprzy. Czym więc obiektywnie się ta wielkość szkoły objawia? Wynikami nauczania? Fachowym zarządzaniem (protokół delikatnie mówiąc temu przeczy).
                  No, ale teraz najważniejsze wydaje się kto założył wątek i dlaczego, choć odpowiedź jest już przedstawiona. Niejaki marcinradom czepia się (i jest ku mojemu zdumieniu zacietrzewiony), bo kierują nim pobudki osobiste - pewnie chce być dyrektorem a może dyrekcji nie lubi, może się człowiek mści... (bo protokół cytuję "jest nieoczywisty" i "kto normalny wysiaduje przed komputerem i czyta wyniki kontroli jakiejś placówki jeśli nie jest osobiście zainteresowany sprawą?????")
                  Szkoła jest świetna a kto ma inne zdanie ten oszołom. Chciałem pogratulować "także rodzicowi" dobrego samopoczucia, patentu na nieomylność i rozszyfrowania niecnych knowań marcina i paru innych pieniaczy.
                  Niech nam publiczna radomska oświata żyje i rozkwita!
                  • Gość: anka Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 18:43
                    no i dostało Ci się Marcinie!Ale kompletnie się tym nie przejmuj,bo podejrzewam,że pod autorem występującym jako rodzic kryje się pewnie jakaś osóbka ze straży przybocznej szanownej dyrektorki.Pojawił się już tu wpis,że z towarzystwem z tej szkoły nie da się nic zrobić przeciwko tej dyrekcji,bo IM JEST tak po prostu dobrze!Marny przykład z góry i marne w większości zaangażowanie w pracę ponad to,co konieczne!A opinię o jakości nauczania można wystawić dopiero,gdy dziecko pójdzie do dobrego gimnazjum i tam ma porównanie z poziomem wiedzy innych uczniów!Zgadzam się z tym,że są tam dobrzy nauczyciele,ale jest ich KILKU!A szkoła BYŁA DOBRA,niestety jej poziom za ,,panowania,,pani dyrektor(czytaj sekretarki)jest,jak równia pochyła(stacza się na dno)!Szkoda,że kogoś,kto zwrócił publiczną uwagę na ,,cyrki,,urzędnika państwowego,jakim jest dyrektor szkoły,podejrzewa się o prywatę.Zwracam też uwagę,że ten bulwersujący artykuł ze sprawozdaniem pojawił się na pierwszych stronach gazet naszego zapyziałego miasta.
                    • Gość: Rodzic Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.02.11, 21:33
                      Dobra ja też dorzucę parę słów na ten temat (aha - jestem tym Rodzicem od papierosów w sekretariacie, których nie akceptuję i nie zaakceptuje z początku wątku) i czytam/śledzę posta już od dwóch miesięcy.
                      Nie posiadam zapewne dostatecznej wiedzy na temat kontroli wydziału edukacji, czy prawa pracy - to jednak staram się czytać ze zrozumieniem i wyrabiam sobie własne zdanie na ten temat. I żeby nie było wątpliwości w 100% popieram zmiany w dyrekcji w tej szkole. Nie doszukuję się drugiego dna i pobudek dlaczego wątek ten jest ciągnięty przez taki czas i jednocześnie proszę założyciela aby nadal pisał tu wszystkie wiadomości dotyczące tej placówki. Kieruję się dobrem moich dzieci w tej szkole (mam dwoje z dwóch różnych roczników) i jeśli chodzi o pracę nauczycieli to wystawiam im dobrą czwórkę. Nauczyciele to przecież ludzie jedni są z powołaniem i potrafią dzieciaki zaciekawić nauką (tacy tam są), ale również są tam też tzw. rzemieślnicy, którzy swoją robotę robią czasem dobrze, a czasem tak jak leci i są tam także tacy, co nie za bardzo się nadają na nauczycieli/pedagogów i skutecznie zaniżyli średnią grona nauczycielskiego. To o nauczycielach, a teraz dyrekcja - i z tym będzie mi gorzej, bo z Panią dyrektor niestety nie rozmawiałem osobiście - może zyskała by na ocenie. Panią dyrektor widziałem kilkanaście razy, a to na rozpoczęciu/zakończeniu roku szkolonego, akademiach itp. i uwierzcie obserwowałem jej zachowanie. Szczerze ta Pani nie robi dobrego wrażenia na osobach trzecich - sposób zachowania, wysławiania się i organizacji na takich "imprezach" nie powala. Mam również kilka zastrzeżeń jeśli chodzi o samą placówkę. Połączenie szkoły z przedszkolem (zerówką - od ul. Siennej) - rozumiem, iż nie była zależna od decyzji Pani dyrektor, ale można było coś ugrać więcej, mam na myśli np. normalną salę gimnastyczną, może coś z boiskiem szkolnym. Ja rozumiem, że na wszystko są potrzebne pieniądze o które jest trudno, ale jak się jest zarządcą to trzeba głową kręcić na różne strony i trochę zrobić coś co się rzuca w oczy, a nie tylko dbać o własne, bo to własne może się skończyć.

Jestem absolwentem tej placówki, sentyment pozostaje ale trzeba się otrząsnąć i spojrzeć trzeźwo na tę szkołę. Od ponad 20 lat niewiele się tam zmieniło i niech mi ktoś zaraz nie pisze, że była "rozbudowa" o przedszkole i dobudowanie łącznika, że są nowe/inne ławki w klasach, czy drabinki dla dzieciaków. Jestem przerażony wejściem do szkoły, tymi wyłożonymi płytkami schodami - (to jest temat na nowy wątek, który nie byłby krótszy), zapachem/dymem papierosów w sekretariacie i brakiem sali gimnastycznej, bo ta która jest teraz to nie sprawdza się, gdy jednocześnie lekcje WFu mają jednocześnie dwie (choć podejrzewam, że może nawet i trzy) klasy jednocześnie. Dlatego moja ocena pracy Pani dyrektor jest słaba - w moich oczach dwója znaczy "dopuszczająca", choć wcześniej nazywała się mierna i to słowo by tu najbardziej pasowało - czy z mierną się zdaje - no właśnie się zdaje/przechodzi dalej - ale czy to wystarczy IMHO nie - niestety nie.

• marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 22.02.11, 19:07
                  kolego "także rodzic" chyba nie bardzo rozumiesz o co w tym wątku chodzi. ani ja, ani nikt inny nie twierdzi że szkoła jest zła. wszystkie pojawiające się tu zarzuty kierowane są pod adresem nie szkoły, a osoby odpowiedzialnej za funkcjonowanie tej placówki.
                  kolego "także rodzic" jeśli chcesz rzeczowego wyjaśnienia o co chodzi mi, a także kilku innym to przeczytaj uważnie raport pokontrolny z tejże szkoły. nie dopisuj sobie żadnych podtekstów o oczernianiu konkurencji i osobistych urazach bo to absolutnie nie ma miejsca. prawdę powiedziawszy, to ani razu nie widziałem na własne oczy dyrektor tej szkoły.
                  kolego "także rodzic" napisałem ci już w poprzednim moim poście, że oczywiście masz prawo uważać że PSP 33 jest bardzo dobrą szkołą. prawdę powiedziawszy trochę podziwiam cię mając na uwadze opublikowany raport.
                  kolego "także rodzić" moja chęć "dokopania" akurat tej dyrekcji wynika z faktu, iż przeczytałem wszystkie raporty z zeszłorocznych kontroli przeprowadzonych w kilku PSP w Radomiu i wszystkie pozostałe są kierowane wzorowo.
      • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 13.04.11, 19:34
        konkursy na dyrektorów zbliżają się wielkimi krokami. ciekaw jestem co będzie w radomskiej PSP 33.
    • Gość: werty Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.11, 22:11
      kontrole kontrole macie obsesje na tym punkcie
      • Gość: Gość42 Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.vectranet.pl 22.02.11, 09:28
        Proponuje Marcina i Stanisława na dyrektora
        • Gość: ja Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 23:21
          no i ciągniemy w górę,aż do wyjaśnienia sytuacji :)))))))))
          • Gość: ja Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 18:39
            i znowu w górę
            • Gość: abc Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 14:16
              Szczyt wszystkiego!! Już niejedna osoba potwierdziła informacje o tym,że ta ,,świetna dyrektorka,,szykuje się do konkursu w tym roku!
    • Gość: Nauczyciel Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 11:47
      Widzę, że ta szkoła jest zarządzana jak sekta, szefowa otacza się tylko tymi, którzy jej przytakują. Kto nie przytakuje ten wylatuje. Chodzi i zbiera podpisy u nauczycieli... a kto nie podpisze to wiadomo...
      • Gość: abc Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 17:50
        ale jakoś nikt nie chce skorzystać z pomocy Marcina!A tak nawiasem mówiąc,to się nie dziwię,że się nie odzywa na forum.Chciał pomóc,to mu nawtykali,że uprawia prywatę i chce zająć miejsce ,,świetnej dyrektorki,,.A jak to jest od strony prawnej,czy taka osoba,która ma tyle przekrętów UDOWODNIONYCH w sprawozdaniu pokontrolnym może startować do konkursu?Dla mnie to Ona powinna wylecić z hukiem od razu,ale jak ma się tylu ,,przyjaciół,,w urzędzie ,to się DYREKTORUJE dalej.
        • Gość: gucio Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 18:01
          no cóż!poprzednim razem było to JAWNE głosowane głosowanie na radzie kto ZA kto PRZECIW
          • Gość: anka Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.11, 01:11
            taki sposób rządzenia to nie sekta tylko mafia.Jest takie mądre powiedzenie,że,,rządzenie jest sztuką,którego celem jest wspólne dobro,,,ale to nie ono przyświeca zarzadzającym tą szkołą.Tam celem jest dobro jednostki.Trzeba mieć nadzieję,że prawda wreszcie wyjdzie na jaw.
            • Gość: ja Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 19:13
              trzeba pociągnąć w górę:)))))
              • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 06.03.11, 16:12
                no i temat ucichł, podobnie jak inne skandaliczne sprawy w Radomiu.
                • Gość: anka Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.11, 19:14
                  Myślę Marcinie,że nie ucichł.Jednak brak jakiejkolwiek ,,normalnej,, reakcji ze strony ,,śmiesznych,,władz Radomia zmusza wiele osób(przynajmniej mnie) do postawienia smutnego wniosku:Jest to walka z wiatrakami!Sam mówiłeś,że informacje dotyczące skandalicznego zarządzania szkołą 33 i jeszcze bardziej bulwersującego pozostawienia tej dyrekcji na stanowisku ,dostarczyłeś,gdzie tylko się dało!Jaka jest odpowiedż tych osób oraz instytucji?Wnioski są chyba porażające,co?
                • Gość: Te-Re-Fe-Re Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: 46.170.22.* 08.03.11, 11:26
                  Ciąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąągnij,
                  ciąąąąąąąąąąąąąąąąąąąągnij,
                  aż do ,
                  właśnie do kiedy,
                  a może dokąd ?????????????????????????
                  A co do innych spraw,
                  to sssssssssszzzzzzzzzzuuuuuuuuuukkkkkkkkkkaaaaaaaaaajjjjjjjjjj.
                  • Gość: stary ropuch Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.11, 14:33
                    Już w maju - baju baju, będzie konkurs, pani dyrektor wygra w cuglach.
                    • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 13.04.11, 19:35
                      konkursy na dyrektorów w radomskich szkołach zbliżają się wielkimi krokami. ciekaw jestem co będzie w PSP 33.
    • Gość: zainteresowany Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.04.11, 08:51
      ma ktoś jakąś informację jak się zakończył (z tego co się orientuję, to powinno być na dniach) konkurs na stanowisko dyrektora w tej placówce???
      • Gość: Par Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.11, 10:09
        Jak jesteś zainteresowany to wejdź na BIP UM Radom
        • Gość: prezydent Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. IP: *.radom.pilicka.pl 12.05.11, 19:45
          według nieoficjalnych informacji, dotychczasowa dyrektor PSP 33 nie wygrała konkursu. zapewne, niedługo na stronach radomskiego UM pojawi się informacja dotycząca rozstrzygniętego konkursu.
          • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 31.05.11, 21:12
            w psp nr 33 w Radomiu nastąpiła zmiana na stanowisku dyrektora:
            radom.gazeta.pl/radom/1,35219,9698387,W_ktorej_szkole_nowy_dyrektor__a_gdzie_sie_nie_zmieni.htmlpozdrawiam
            • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 31.05.11, 22:01
              prawidłowy odnośnik:
              radom.gazeta.pl/radom/1,35219,9698387,W_ktorej_szkole_nowy_dyrektor__a_gdzie_sie_nie_zmieni.html
              • marcinradom Re: PSP nr 33 - wyniki ubiegłorocznej kontroli. 02.09.11, 22:24
                oficjalna informacja ze strony PSP nr 33 w Radomiu:
                www.psp33radom1.home.pl/index.php?strona=dyrekcjapozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka