Dodaj do ulubionych

fobia dentystyczna :(

05.03.11, 15:42
Witam.

Pewnie dla niektorych wyda sie to chore i nie oszczedza mi glupich komentarzy, ale od lat cierpie na tzw. ''fobie dentystyczna'', ktora jest moja zyciowa zmora. I wlasnie w zwiazku z tym poszukuje w Radomiu lekarza stomatologa, ktory ma doswiadczenie w postepowaniu z ''trudnymi pacjentami'' jak ja. Moze ktos z forumowiczow ma podobny problem lub spotkal sie z takim i wie jak mi pomoc. Bede wdzieczna za wszelkie rady. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Masumaro Re: fobia dentystyczna :( IP: *.radom.vectranet.pl 05.03.11, 15:58
      Udaj się do psychologa który w jakiś sposób udokumentowałby twoją fobię. Następnie na tej podstawie możesz uzyskać od lekarza pierwszego kontaktu skierowanie na leczenie dentystyczne pod narkozą.
      Oczywiście jest to ostateczność i polecam ten wariant tylko jeśli wszelkie inne zawiodą.
      • Gość: zenek Re: fobia dentystyczna :( IP: *.radom.vectranet.pl 05.03.11, 18:48
        raczej nalezy polecic wizyte u psycholga w celu pracy nad owa fobia i proby pozbycia sie jej. Dobry psycholog naprawde moze Ci pomoc. Narkoza nie jest obojetna dla zdrowia, nie mozna jej stosowac w celu leczenia 1 czy 2 zebow co kilka miesiecy a "hodowanie" prochnicy az se uzbiera tyle chorych zebow, zeby sie leczyc pod narkoza rowniez moze byc niebezpieczne dla zdrowia i zycia.
    • Gość: xyz Re: fobia dentystyczna :( IP: *.radom.vectranet.pl 05.03.11, 23:05
      Odontofobia – panika, lęk i obawy przed stomatologiem przechodzi, gdy będziesz płacić za wizytę. Niestety ujawnia się wtedy kleptofobia – panika, lęk i obawa przed kradzieżą.
      Niestety uzasadniona.
    • Gość: qwerty Re: fobia dentystyczna :( IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.11, 17:55
      daj meila
      • agyyy Re: fobia dentystyczna :( 07.03.11, 00:34
        agyyy@gazeta.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka