Gość: Kaboom IP: *.radom.pl 15.08.01, 10:30 Czy wiecie ile musi być wypadków śmietelnych na tejże ulicy aby wreszcie zaczęli ją remontować? Przecież stan tej nawierzchwi woła o pomstę do nieba! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MZ Re: Ulica Kielecka IP: *.echo-press.com.pl 15.08.01, 15:59 W takim razie mam dla ciebie dobrą wiadomość. Odcinek od ronda przy Maratońskiej do Skrajnej będzie remontowany w tym roku. Remont ma zacząć się już niedługo. Jednego tylko nie jestem pewien - czy po położeniu nowej nawierzchni rzeczywiście będzie mniej wypadków. Przecież kierowcy będą wtedy jeździli dużo szybciej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaboom Re: Ulica Kielecka IP: *.radom.pl 15.08.01, 18:07 A czy teraz jeżdzą wolno? Dobra nawierzchnia gwarantuje zmniejszenie liczby wypadków. Niestety u nas rozwiązaniem obowiązującym na takie problemy jest budowa ronda albo ustawienie czasowego znaku ograniczającego prędkośc. Najlepiej do 50 km/h, tylko ja teraz pytam, na jakim biegu ma jechać kierowca malucha przy 50 km/h? :) Na 3 biegu silnik jeszcze "wyje", na 4 biegu zatraca ochote do jakiegokolwiek przyśpieszania :) W każdym razie cieszę się, że wreszcie ktoś się zajął remontem nawierzchni na tej ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek S Re: Ulica Kielecka IP: 213.158.197.* 16.08.01, 18:00 Gość portalu: Kaboom napisał(a): > A czy teraz jeżdzą wolno? > Dobra nawierzchnia gwarantuje zmniejszenie liczby wypadków. Tiaaa... > Niestety u nas rozwiązaniem obowiązującym na takie problemy jest budowa ronda > albo ustawienie czasowego znaku ograniczającego prędkośc. > Najlepiej do 50 km/h, tylko ja teraz pytam, na jakim biegu ma jechać kierowca > malucha przy 50 km/h? :) No popatrz, a w takiej stolycy, te 50 na godzinę, to właśnie jest jedyny środek zaradczy. I do tego wprowadzony decyzją Rady Miasta (czy jak to się tam nazywa). A drogi w Wawie są jeszcze gorsze niż w Radomiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaboom Re: Ulica Kielecka IP: *.radom.pl 16.08.01, 22:19 Gość portalu: Tomek S napisał(a): > Tiaaa... Polak bedzie i tak szybko jezdzil, wiec nalezaloby mu dac przynajmniej dobra nawierzchnie .. > No popatrz, a w takiej stolycy, te 50 na godzinę, to właśnie jest jedyny środek > > zaradczy. I do tego wprowadzony decyzją Rady Miasta (czy jak to się tam nazywa) > . > A drogi w Wawie są jeszcze gorsze niż w Radomiu. Owszem, porownaj sobie jeszcze liczbe samochodow i wszystko stanie sie jasne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emen Re: Ulica Kielecka IP: *.idea-mc.pl 17.08.01, 11:55 Jestem w Wawie codziennie i nie sądzę aby kierowcy dostosowywali się do tego ograniczenia... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek S Re: Ulica Kielecka IP: 213.158.197.* 17.08.01, 17:12 Gość portalu: emen napisał(a): > Jestem w Wawie codziennie i nie sądzę aby kierowcy dostosowywali się do tego > ograniczenia... :-))) Wcale nie pisałem, że się stosują, tylko że takie ograniczenie jest. A wolniej jeździli przez kilka pierwszych dni po jego wprowadzeniu. Potem wszystko wróciło do normy. Odpowiedz Link Zgłoś