Dodaj do ulubionych

PAN DYREKTOR K.SEMIK MUSI ODEJSC!

IP: *.ntcb.edu.tw 05.05.04, 20:58
Kto sadzi, ze to jedyne wyjscie, aby szkola utrzymala swoj poziom, a wlasciwie
wrocila do dawnej swietlnosci, niech sie wpisuje...
Obserwuj wątek
    • Gość: temida Re: PAN DYREKTOR K.SEMIK MUSI ODEJSC! IP: *.internet.radom.pl 06.05.04, 08:46
      To nawet nie chodzi o świtność i poziom, ale o bezpieczeństwo dzieciaków. Pan
      Semik jest jedynym dyrektorem, który nie zgodził sie na kontrolę
      antynarkotykową w szkole. Za wszelką cene nie chce popsuć "dobrego wizerunku"
      szkoły. Jego zdaniem w Kochanowskim nie ma tego problemu. A jak wiedzą wszyscy -
      jesli chce się kupić dragi - to najlepiej właśnie tam. A i dilerzy czuja się t
      bezpiecznie - przeież Semik nie wpuści psów na teren szkoły, więc - mozna
      handlować bezkarnie. Może fecet wreszcie się obudzi ? Nic go nie nauczyło to,
      że w tym roku było tylko 400 podań o przyjęcie do szkoły ? Rodzice zwyczajnie
      boją się wysyłać tam własne pociechy. I SŁUSZNIE !!
      • Gość: łobuz Re: PAN DYREKTOR K.SEMIK MUSI ODEJSC! IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.04, 15:11
        hehehe dobre z tymi dragami :)
        chodziłem tam szkoły i wiem, że marysi się tam nie dało dostać, bo nikt nią nie handlował.
        i tu był problem bo jak się chciało zapalić to trzeba było latać po osiedlach.
        a tak wogle to o czym wy mówicie ?
        ktoś sugeruje, że na klasówki chodzą nafukani ? buhahahahahaha
        to jest argument kogoś kto wie, że sam nie jest na tyle zdolny, żeby nauczyć się i zrozumieć tak dużej parti materiału, a dodatkowo dostać wysoką ocene.
        ludzie zrozumcie, że jak wy czegoś nie możecie, to nie znaczy, że inni nie są w stanie !!
        po części wasze argumenty można rozumieć jako usprawiedliwienie swojej nieudolności.

a co do semika, to owszem, też bym był za jego odwołaniem, ale napewno nie z powodu narkotyków.

a co do dragów. to przejdzcie się po innych szkołach i zobaczcie co tam się dzieje :] Kochanowski jest oazą spokoju.
        Jestem święcie przekonany, że chociażby w Chałubińskim jest wiecej palących niż w Kochanowskim.
        Mocnych dragów do nauki, według mnie w żadnej szkole nie biorą. Bo to jeszcze nie jest poziom nauki, na którym się zaczyna wyścig szczurów. To by raczej mogło dotyczyć studentów.
        Mocne dragi biorą, ale na pewno nie w Kochanowskim i na pewno nie do nauki. Tylko ćpają jakieś pixy itp. Takie doładowanie na dyskoteki.
    • Gość: alina Re: PAN DYREKTOR K.SEMIK MUSI ODEJSC! IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.04, 13:46
      Sztucznie wywołujesz temat, nie od dzis wiadomo ze w Radomiu nie brakuje
      zyczliwych do podłozenia swini dyrektorowi Semikowi. To najstarszy sposob walki
      maluczkich z wielkimi. A narkotyki? Mysle, ze dyr. Kochanowskiego wie co robi,
      po prostu ufa swoim uczniom. Wiem cos o tym.Zreszta, jak ktos chce sprobowac to
      cala kompania ochroniarzy mu nie przeszkodzi. W mysl przyslowia / moze niezbyt
      dokladnie przytoczonego/ zlego i kosciol nie naprawi, dobrego i diabel nie
      skusi. Zycze dobrego wyboru, tematu na forum takze. Pozdrawiam.
      • Gość: temida Re: PAN DYREKTOR K.SEMIK MUSI ODEJSC! IP: *.internet.radom.pl 06.05.04, 14:59
        Narkotykiw Kochanowskim -szuczny temat ??????????!!!!!!!!!!???????? Byłaś
        kiedyś w tej szkole ?? Widziałaś "uczniów, którym ufa" ze źrenicami jak u
        trupa, albo nakręconymi amfą przed każda klasówką ?? Toniezaufanie, ujawnienie
        tego popsułoby "statystykę" i "jakość nauczania". Kobieto, na szczęście rodzice
        dawno to zauwazyli, młodzież też. Stąd te tylko 400 podań, przy np. 1500 w
        Chałubińszczaku.
        • Gość: gorylek Re: PAN DYREKTOR K.SEMIK MUSI ODEJSC! IP: *.udn.pl 06.05.04, 15:30
          Nie liczy się ilość tylko jakość. Psy znów szczekają, bo jest nowa
          wiceprezydent od oświaty...
    • Gość: Syfek Re: PAN DYREKTOR K.SEMIK MUSI ODEJSC! IP: *.internet.radom.pl 06.05.04, 18:05
      A i owszem w Konopei jakość jest bardzo dobra, uczniowie wygrywają olimpiady,
      ale to nie jest zasługa Semika , ale po pierwsze nauczycieli, po drugie samych
      uczniów, a po trzecie ostrej selekcji przy przyjmowaniu do szkoły , ale zasługa
      Semika jest każdym z tych przypadków żadna. Więc niech odejdzie ,a argument o
      narkotykach wręcz mnie poraził!

• Gość: temida Re: PAN DYREKTOR K.SEMIK MUSI ODEJSC! IP: *.internet.radom.pl 07.05.04, 08:34
        Mnie poraziła natomiast nieznajomość tematu :) Semik jest dyrektorem
        Kochanowszczaka, nie Konopei. To po pierwsze. Po drugie - żeby coś pisac trzeba
        mieć choć blade pojęcie o tym, o czym się pisze. Bo jeśli chodzi o narkotyki i
        o to, czy jest w tym "zasługa" dyrektora - najlepiej porozmawiać ze specami.
        Choćby z wydziału ds narkotyków w Miejskiej.
        • Gość: swojak Re: PAN DYREKTOR K.SEMIK MUSI ODEJSC! IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.04, 10:31
          JUZ NIE MACIE LEPSZYCH TEMATOW, KOMUNA CHCIALA DYREKTORA USUNAC PRZED DWOCH
          LATY , POD PRETEKSTEM REORGANIZACJI SZKOLY, NIE UDALO SIE TO TERAZ WYMYSLACIE
          TEMAT STULECIA? OKROPNOSC.
          • Gość: temida Re: PAN DYREKTOR K.SEMIK MUSI ODEJSC! IP: *.internet.radom.pl 07.05.04, 10:58
            Widać, że "swojak". A może by tak obiektywnie ??
    • Gość: megi Re: PAN DYREKTOR K.SEMIK MUSI ODEJSC! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.04, 10:20
      Temida przekonałaś mnie!!! Byłam ostanio przypadkowo kilka razy w urzedzie i
      mimo chodem przechodziłam obok tej szkoły. Rzeczywiście, źrenice co
      niektórych "dzieciaków" wyglądały jak stare 5zł !!! Toż to nie potrzeba żadnego
      speca od narkotyków. Zainteresowanych odsyłam do numeru Nesweeka do
      artykułu "Nafukani". Myślę, że ten sam problem mamy w tej - jakby nie patrzył -
      renomowanej szkole, gdzie - mimo wszystko - można dużo kupić (nawet egzaminy i
      promocję do następnej klasy).
      • Gość: jerry Re: PAN DYREKTOR K.SEMIK MUSI ODEJSC! IP: *.udn.pl 08.05.04, 10:27
        Kiedy zmienia się prezydenta od oświaty natychmiast nastepuje atak na Semika.
        Ciekawe kto to robi i po co?
        • Gość: temida Re: PAN DYREKTOR K.SEMIK MUSI ODEJSC! IP: *.internet.radom.pl 08.05.04, 10:52
          Dragi sprzedają tam niezależnie od opcji politycznej, więc nie wiąż tych rzeczy
          ze sobą. najłatwiej pisać "zmiana władz, atak na Semika", ale to naprawde nie o
          to chodzi.
        • Gość: over Re: PAN DYREKTOR K.SEMIK MUSI ODEJSC! IP: *.udn.pl 08.05.04, 11:06
          Z jednej strony słychać wszędzie narzekania , że w Radomiu mało jest ludzi aktywnych co chcą coś zrobić dla tego miasta. Z drugiej strony Ci co staraja się właśnie coś w tym mieście zrobić stają sie ofiarami napastliwych postów często naruszane są ich dobra osobiste na łamach forum. Nie ma w mieście osoby publicznej , która nie byłaby celem ataku sfustrowanych forumowiczów , którzy to co im w życiu nie wyszło starają się odreagować na tych którzy swoim zaangażowaniem i wiedza służą temu miastu. Niewątpliwie do tych właśnie osób zalicza się dyr. Semik . Jest mi powiem szczerze wstyd kiedy osoby znane w kraju i za granicą jak np: A. Gadowski , Wolski , Bednarczyk , Marcinkowski i wielu innych są w wulgarny sposób obrazane przez chamów i idiotów buszujących na forum.Można się z kimś nie zgadzać jednak dyskusja winna odbywać się na argumenty , a nie epitety.Osoby o stałych nickach jak np: Marzena Głogowska , Hienna i jeszcze kilku innych frustratów okazjonalnych lub tych samych tylko pod inną nazwą psują nie tylko opinię naszemu miastu ale popełniają przestępstwo lżąc i poniżając osoby publiczne.Pisałem już o tym nie raz jako że jestem prawnikiem i nie mogą przejść spokojnie obok cynicznego łamania prawa przez zarówno administratora forum , który umożliwia publikowanie treści godzących w dobra osobiste innych osób jak również bezkarności sprawców niektórych postów. Choć teoretycznie można ustalić sprawcę potrzebne do tego jest zawiadomienie o przestępstwie osoby w stosunku do której dpuszczono się popełnienia czynu zabronionego. Namawiam usilnie właśnie te osoby o złożenie stosownego zawiadomienia do prokuratury.Osobiście służę pomocą prawną
          pozdr. over
          • Gość: temida Re: PAN DYREKTOR K.SEMIK MUSI ODEJSC! IP: *.internet.radom.pl 08.05.04, 12:48
            Do Pana Prawnika (gwoli wyjasnienia):
            1. W "Kochanowszczaku" sprzedaje się narkotyki. Bezkarnie.
            2. Dyrektor wie o tym doskonale.
            3. Dyrektor nie zgadza sie na przeprowadzenie kontroli.
            4. Dealerzy czują się tam bezpiecznie.
            5. Powód tego "dobrego samopoczucia" ?? Patrz wyżej.

To, co napisałem wyżej - to sa FAKTY. A o ile mi wiadomo, z faktami się nie
            dyskutuje, a ich podawanie nie może być w żaden sposób potraktowane jako
            szarganie "dobrego imienia". Jesli zajdzie taka potrzeba- jestem w stanie
            obronić twierdzenie o tym, że dyr. Semik toleruje sprzedaz dragów tylko po to,
            żeby "nie było problemu" przed każdym sądem.

Pozdrawiam.
            • Gość: nos Re: PAN DYREKTOR K.SEMIK MUSI ODEJSC! IP: *.udn.pl 08.05.04, 13:27
              no, over, zapachniało Mysią (to taka ulica w Warszawie). Na czym więc polega
              aktywnośc pana Semika i czym się wyróżnił? Że jest dyrektorem wybitnego liceum?
              Ono już takie było, zanim ten pan zaistniał. Trafiała tam od lat po prostu
              najzdolniejsza młodzież, wspierana dodatkowo korepetytorstwem (o, zapewniam
              cię, że to arcyciekawy temat). Czy to, że np. do Kochanowskiego złożono w ub.
              roku 400 podań a do Traugutta 1700 oznacza, że młodzież nam stępiała?
              • Gość: łobuz Re: PAN DYREKTOR K.SEMIK MUSI ODEJSC! IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.04, 15:11
                hehehe dobre z tymi dragami :)
                chodziłem tam szkoły i wiem, że marysi się tam nie dało dostać, bo nikt nią nie handlował.
                i tu był problem bo jak się chciało zapalić to trzeba było latać po osiedlach.
                a tak wogle to o czym wy mówicie ?
                ktoś sugeruje, że na klasówki chodzą nafukani ? buhahahahahaha
                to jest argument kogoś kto wie, że sam nie jest na tyle zdolny, żeby nauczyć się i zrozumieć tak dużej parti materiału, a
                dodatkowo dostać wysoką ocene.
                ludzie zrozumcie, że jak wy czegoś nie możecie, to nie znaczy, że inni nie są w stanie !!
                po części wasze argumenty można rozumieć jako usprawiedliwienie swojej nieudolności.

a co do semika, to owszem, też bym był za jego odwołaniem, ale napewno nie z powodu narkotyków.

a co do dragów. to przejdzcie się po innych szkołach i zobaczcie co tam się dzieje :] Kochanowski jest oazą spokoju.
                Jestem święcie przekonany, że chociażby w Chałubińskim jest wiecej palących niż w Kochanowskim.
                Mocnych dragów do nauki, według mnie w żadnej szkole nie biorą. Bo to jeszcze nie jest poziom nauki, na którym się zaczyna wyścig
                szczurów. To by raczej mogło dotyczyć studentów.
                Mocne dragi biorą, ale na pewno nie w Kochanowskim i na pewno nie do nauki. Tylko ćpają jakieś pixy itp. Takie doładowanie na
                dyskoteki.
                • Gość: **** Re: PAN DYREKTOR K.SEMIK MUSI ODEJSC! IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.04, 19:36
                  to dawno temu musiałes chodzic do tej szkoły bo troche sie pozmieniało. a poza
                  tym w tej szkole to może ucza ze 4 przedmiotów(i bynajmniej nie mówie tu o
                  fizyce) a reszta musisz samemu sie nauczyć. a dyrektor kryje bo co ma robić
                  • Gość: łobuz Re: PAN DYREKTOR K.SEMIK MUSI ODEJSC! IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.04, 19:51
                    nie dawno 2 lata temu
              • Gość: over Re: PAN DYREKTOR K.SEMIK MUSI ODEJSC! IP: *.udn.pl 08.05.04, 17:36
                Wysokie miejsce LO Kochanowskiego w rankingu szkół to absolutnie nie jest zasługa Semika czy nauczycieli to wszystko "samo się"
                Liczba padań ma się nijak do poziomu nauczania kolego "nosie"
                pozdr.over
                • Gość: temida Re: PAN DYREKTOR K.SEMIK MUSI ODEJSC! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.05.04, 23:40
                  Dokładnie tak, kolego Over. Poziom ma się nijak do liczby podań. Owszem, jest
                  wysoki, ale rodzice boją się wysyłać tam swoje dzieci. Dlaczego - poczytaj to,
                  co wcześniej napisano. No i masz odpowiedź. Sam jej sobie udzieliłeś.
                  • Gość: zennon Re: PAN DYREKTOR K.SEMIK MUSI ODEJSC! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 17:09
                    Dzieciaki nie składaja podań, bo jeśli wiedzą, jaki jest minimalnych próg
                    punktów potrzebnych do przyjęcia, to zanjąc swoje możliwości nawet nie próbują.
                    Ot i cała zagadka.
                    Co do wysokiego poziomu szkoły, to - niestety - tez uważam, że trzyma się jakby
                    sam z siebie, na zasadzie samonapędzającego się koła. Niektórzy nauczyciele
                    naprawdę nie powinni tam uczyć, wielu przydałaoby się odświeżenie (a raczej
                    zdobycie) wiedzy na temat nowoczesnej dydaktyki. Standardem jest nietłumaczenie
                    niczego, ale za to wymaganie wiedzy z zakresu studiów.
      • Gość: moi Re: PAN DYREKTOR K.SEMIK MUSI ODEJSC! IP: *.udn.pl 19.05.04, 22:16
        Megi apisała:
        "Byłam ostanio przypadkowo kilka razy w urzedzie i
        mimo chodem przechodziłam obok tej szkoły."
        hahah, przypadkowo była w urzędzie...kilka razy w dodatku :D hahah :) gdzie
        jeszcze, przepraszam, bywasz "przypadkowo"...??
        i źrenice, oczywiście, wszyscy mamy rozszerzone, przed lekcją każdy obowiązkowo
        musi się "nafukać"...włącznie z nauczycielami...to już taki rytuał, że zaraz po
        dzwonku, w ramach integracji nauczyciel spala z uczniami blanta (tak zamiast
        sprawdzania listy obecności)...ogólnie, cała szkoła kieruje się mottem "sex,
        narkotyki i black metal" - narkotyki, jak już wspominałam, na rozpoczęcie
        lekcji, sex, w ramach szerzenia idei tolerancji, oparty na zasadzie - każdy z
        każdym...część trzecią, a więc "black metal" praktykujemy na
        cotygodniowych "czarnych mszach", kiedy to, miast lekcji religii, spalamy w
        ramach ofiary chomika, kota, czy królika...
        oczywiście, wszystko to staramy się skrzętnie ukrywać, dlatego dyrektor nie
        pozwolił na przeprowadzenie kontroli...
        dziś jednak, będąc pod wpływem, rozdawanych na długiej przerwie narkotyków,
        mając źrenice jak stare (co tam 5) 20 złotych (!!), postanowiłam wyjawić
        państwu, na czym tak naprawdę polega fenomen kochanowskiego...
        dziękuję za uwagę...

wszystkim osobom pokroju zarówno cytowanej przeze mnie megi, jak i autorki
        posta, polecam zdrowe puknięcie się w sam środek czoła...może pomoże...czego
        szczerze wam życzę,
        moi
      • Gość: 3bit:) Re: PAN DYREKTOR K.SEMIK MUSI ODEJSC! IP: *.233.udn.pl 28.05.04, 00:05
        a ja tam chodziem 4 lata i nic nie zauwazylem. ludzie myslcie co piszecie bo
        watpie czy wiecie jak jest w tej szkole bo smiechu przy tym mam po pachy.u mnie
        w klasie nikt nie uczyl sie do klasoiwek na bialym ani niczym innym normalnie
        spoko ludzi no moze nie wszyscy:) jest paru wariatow ale nikt nie buja sie
        nafukany po szkole.
    • syfon13 Re: PAN DYREKTOR K.SEMIK MUSI ODEJSC! 11.05.04, 10:40
      Ależ z was frustraci, jak coś czytam na tym forum na temat tej szkoły, to się
      zastanawiam, ilu z was się do niej nie dostało, a ilu z niej wyleciało. Znałem
      takich trochę - póki się tam wybierali, ewentualnie póki tam chodzili, wszystko
      było cacy, aż tu nagle kończył się dzień dziecka i zaczynały się wrzuty.

W każdym razie, dla ścisłości:

1. Narkotyki - były w tej szkole, są i będą, i ani w tym wina, ani zasługa
      Semika. Co do ich tolerowania, lub nie, to znam przykłady zdarzeń fucktycznie
      nadających się do tego, by ktoś życzliwy złożył doniesienie do prokuratury,
      tylko czy w innych szkołach ten problem nie istnieje? Pomimo przeprowadzanych
      tam kontroli...

2. Liczba podań - nie wydaje mi się, żeby powszechnym zjawiskiem było
      decydowanie przez rodziców szesnastolatków o tym, do jakiej szkoły pójdą ich
      pociechy, zatem to raczej nie rodzice boja się tam wysyłać swoje dzieć, tylko
      same dzieciaki boja sie tam iść - czyżby z powodu zagrożenia wpadnięciem w
      nałóg?

3. Zmiany w polityce a pozycja Semika - widziałbym tu głębszy związek, wydaje
      mi się, że mało jest w tym mieście ludzi równie mocno jak on przyspawanych do
      stołka - dziwnie jakoś, mimo rozlicznych słów krytyki, za każdej możliwej ekipy
      rządzącej wygrywa coraz to kolejne konkursy na to stanowisko. A może po prostu
      brakuje lepszych kandydatów??

Powiem wam, kochani, że moim nieskromnym zdaniem dyrektor S. nie powinien
      odejść ze stanowiska. On po prostu nigdy nie powinien był go objąć. I to wcale
      nie dlatego, że pod jego rządami poziom szkoły znacznie się obniżył (wysokie
      miejsca w rankingach dowodzą, że widocznie konkurencja też spuszcza z tonu).
      Nie dlatego również, że w szkole można (czy tym bardziej, jeśli nie można)
      kupić narkotyki. Powód jest znacznie bardziej prozaiczny. Otóż Karol Semik jest
      osobą niekompetentną, od strony pedagogicznej wręcz miałką, za to zapatrzoną w
      samego siebie jak w święty obrazek. Ale cóż, nie tylko w tej szkole, nie tylko
      w tym mieście, ale i w całym naszym kraju własnie takie persony zostają
      dyrektorami, przydentami, czy premierami. Nad tym się zastanówcie, bo to jest
      dopiero powód do narzekań.

P.S. pozdrowienia dla byłych, obecnych i przyszłych kochanowszczaków.
      Trzymajcie się i pamiętajcie, że ta szkoła to nie tylko Karol S.
      • Gość: kiki Re: PAN DYREKTOR K.SEMIK MUSI ODEJSC! IP: *.udn.pl 11.05.04, 10:46
        Bardziej przyklejony do stołka jest dyrektor muzeum i możecie mu nagwizdać.
      • Gość: nos Re: PAN DYREKTOR K.SEMIK MUSI ODEJSC! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 10:48
        brawa dla syfona. Ujął to ekstra.
      • Gość: franz Re: PAN DYREKTOR K.SEMIK MUSI ODEJSC! IP: *.udn.pl 28.05.04, 16:37
        na plus: do kochanowskiego składają podania osoby, które się dokonały
        autoselekcji, kryteria ostre, w związku z tym jest mniej jełopów niż gdzie
        indziej i to jest przyczyna wyższego poziomu, a nie metod nauczania.
        Najważniejsze , że przebywa się w dobrym towarzystwie.
        na minus: uczeń rzucony jest na głęboką wodę, bo: nauczyciele nie starają się,
        bo albo gwiazdor, który słabszych uczniów ma za nic, albo dureń, którego
        inteligentni uczniowie traktują odpowiednio i się nie uczą tego przedmiotu.
        Żeby coś umieć trzeba sie uczyć poza szkołą.
        A Semik jest kiep, bo nie może sobie poradzić z nauczycielami, żeby się wzięli
        do nauczania, bo wyniki sa ostatnio kiepskie. Z drugiej strony nie jest
        łapówkarz i za to go nie lubią urzędasy i władza, bo nie wchodzi w układy.
    • Gość: Basset Re: PAN DYREKTOR K.SEMIK MUSI ODEJSC! IP: *.am.wroc.pl 21.05.04, 00:45
      Syfon13 idealnie sie wypowiedziales. Rzecz jesli chodzi o p. Semika jest
      wlasnie w jego przygotowaniu merytorycznym. On z wyksztalcenia jest mgr inz.
      metalurg wiec jesli juz zasiada na fotelu dyrektora w szkole to powinien
      zasiadac w szkole technicznej (po uprzednich podyplomowych studiach
      pedagogicznych, ale to juz chyba nadrobil). Przypomnijmy jescze ze objal on to
      stanowisko okolo roku 90 bodajze po p. Pierzchale. Czemu wlasne on?... Czyzby
      tzw. klucz partyjny?...- to juz sa moje domysly na ktore nie mam potwierdzenia
      ale przezentuje je jako poglad na sprawe.
      A co do narkotykow to temat na inny watek i malo dotyczy sprawy.
      Pozdrawiam.
      • Gość: niedoszły Re: PAN DYREKTOR K.SEMIK MUSI ODEJSC! IP: 217.96.36.* 21.05.04, 10:46
        niestety, ale wszystko, co mam do powiedzenia na temat tego Pana (oraz kilkorga
        jego pracowników), a co jest oparte na mocnych faktach i własnych
        doświadczeniach, według kryteriów over, nie nadaje się na łamy tego forum, gdyż
        byłoby niezmiernie dla niektórych obrażające, choć nie mniej, niż wstrząsające -
        prawdziwe.
        zastanawia mnie sens chodzenia do szkoły, jeśli i tak po południu widujemy się
        z większością wykładających nauczycieli na lekcjach, tym razem już płatnych? i
        stosunek 20% niezwykle zdolnych do 80% niezwykle bogatych nie świadczy jakoś
        wspaniale o kuźni talentów... a może to i jest kuźnia talentów, ale tych
        okrągłych, złotych talentów ...
        bez odbioru
        • Gość: tuja Re: PAN DYREKTOR K.SEMIK MUSI ODEJSC! IP: *.udn.pl 28.05.04, 18:08
          Ciekawe kto zainicjował ten wątek. Co by nie mówić, jakaś wyjątkowa świnia.
          • Gość: stacho Re: PAN DYREKTOR K.SEMIK MUSI ODEJSC! IP: *.udn.pl 28.05.04, 18:18
            już się podpisałeś, teraz coś napisz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka