Dodaj do ulubionych

DLACZEGO W SZKOŁACH ZATRUDNIA SIĘ JESZCZE OSOBY...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 09:17
... KTÓRE NIE MAJĄ WYŻSZEGO WYKSZTAŁCENIA POMIMO, ŻE JEST OGROM BEZROBOTNYCH
NAUCZYCIELI Z PEŁNYM WYKSZTAŁCENIEM ORAZ DODATKOWO NAWET Z KILKOMA
FAKULTETAMI?
WIEM, ŻE OSOBY TE ZOSTAŁY ZATRUDNIONE W RÓŻNYCH SZKOŁACH NA PROŚBĘ (CZYT.
POLECENIE) KIEŁBASIŃSKIEGO A DYREKTORZY NIE POTRAFILI DESPOCIE ODMÓWIĆ.
NP. W ZSB PRZY KOŚCIUSZKI ZATRUDNIONO JAKO WUEFISTĘ NIEJAKIEGO STRZECHĘ,
KTÓRY MA JEDYNIE LICENCJAT I TO TEŻ CHYBA NIEPEŁNY.
Obserwuj wątek
    • Gość: Hrabia Re: DLACZEGO W SZKOŁACH ZATRUDNIA SIĘ JESZCZE OSO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 09:47
      O?A nie tak dawno Wyborcza pytała w swoim artykule "Kto zatrudni nauczycieli?"
      Rzecz dotyczy zatrudnienia nauczycieli z dużym stażem a zarazem odpowiednio
      wykształconych z likwidowanych skół.Ciekawe co na to dyrekcja Zespołu Szkół
      Budowlanych bo to chyba ich przykład podałaś?
      • Gość: stacho Re: DLACZEGO W SZKOŁACH ZATRUDNIA SIĘ JESZCZE OSO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 10:55
        znowu jakas prytmitywna nauczycielka się wypowiada. Anonimowo to w kiblu
        najlepiej napisać.
        • Gość: **Just** Re: DLACZEGO W SZKOŁACH ZATRUDNIA SIĘ JESZCZE OSO IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 13.05.04, 14:57
          W przedszkolach również pracują nauczycielki po SN,blokują miejsca bezrobotnym
          magistrom,chociaż listonosz mógłby przynosić im pieniądze do domu. Czy to jest
          w porządku?Co gorsze są bardzo pewne swojej posady,bo mają duży nabór dzieci
          (ponad połowa dzieci "magistrackich" z pobliskiego urzędu)
    • Gość: mefisto Re: DLACZEGO W SZKOŁACH ZATRUDNIA SIĘ JESZCZE OSO IP: *.internet.radom.pl 14.05.04, 07:18
      A Ty do jakiej szkółki chodziłaś skoro nie wiesz,że licencjat otrzymuje się po
      studiach wyższych zawodowych, bo trudno być np. inż. filologii polskiej.
      • Gość: Nauczyciel Re: DLACZEGO W SZKOŁACH ZATRUDNIA SIĘ JESZCZE OSO IP: *.udn.pl 14.05.04, 10:17
        A Ty nie komentuj jeśli nie masz o czymś pojęcia. Z tytułem licencjata można
        uczyć najwyżej w gimnazjum, a ZSB to szkoła średnia.
      • Gość: lu Re: DLACZEGO W SZKOŁACH ZATRUDNIA SIĘ JESZCZE OSO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 23:01
        Ale teraz trochę zmieniły się wymagania co do posiadanych kwalifikacji...
        Doucz się.
    • Gość: nauczycielka Re: DLACZEGO W SZKOŁACH ZATRUDNIA SIĘ JESZCZE OSO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 09:55
      To chyba Ty mefisto jesteś niedouczony. Otrzymał licencjata z naszej
      Politechniki o kierunku wychowanie fizyczne (3-letnie bez tytułu magistra).
      Możesz zadzwonić i sprawdzić. A jeśli chodzi o mnie to kończyłam UW ale nie
      jest to powód żebym musiała się z tym obnosić. Chodziło mi tylko o
      zainicjowanie polemiki nt dziejących się nieprawidłowości. Chciałam zapytać
      panią dyrektor ZSB czym kierowała się zatrudniając "takiego fachowca" bez
      pełnego wykształcenia, doświadczenia zawodowego (zatrudniony zaraz po szkole)
      ani nawet doświadczenia życiowego? Tylko poleceniem Kiełbasińskiego?
      • Gość: stacho Re: DLACZEGO W SZKOŁACH ZATRUDNIA SIĘ JESZCZE OSO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 10:09
        to idż i ją zapytaj, jaki problem "nauczycielko"?
    • Gość: WOMEN Re: DLACZEGO W SZKOŁACH ZATRUDNIA SIĘ JESZCZE OSO IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.04, 13:28
      NAUCZYCIELKO PRZYPOMNIJ SOBIE ILU GAMONI ZATRUDNIONYCH W TYM MIESCIE BYLO ZA
      KADENCJI KOMUNY KTORA BYLA ORGANEM PROWADZACYM DLA SZKOL , PRZEZ PANA
      WIECZORKA WLODARCZYKAI INNYCH CUDOWNYCH , NIESKAZITELNYCH PANOW Z PZPR?!
    • Gość: nauczycielka Re: DLACZEGO W SZKOŁACH ZATRUDNIA SIĘ JESZCZE OSO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 15:34
      I właśnie! Z tym też się nie zgadzałam! Mnie chodzi jedynie o merytorykę,
      odpowiednie przygotowanie pedagopgiczne kandydatów i znajomości rzeczy. Nie po
      takich szkołach jak ta pokazana w TVNie.
      • Gość: yetka Re: DLACZEGO W SZKOŁACH ZATRUDNIA SIĘ JESZCZE OSO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 15:59
        Magister magistrem, a układziki układzikami. Albo się z tym godzimy albo
        wariatkowo!
        • bodzioradomski Re: DLACZEGO W SZKOŁACH ZATRUDNIA SIĘ JESZCZE OSO 14.05.04, 16:14
          Nauczyciele! Odrobinę klasy moglibyście wykazać, zamiast tworzyć kolejny
          idiotyczny wątek na pograniczu donosu. Niektóre wypowiedzi obnażają Waszą
          niewiedzę, inne są zwykłym jątrzeniem. Fakty, misie, fakty!
    • Gość: nauczycielka Re: DLACZEGO W SZKOŁACH ZATRUDNIA SIĘ JESZCZE OSO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 11:54
      Drogi bandziorze... Podane przeze mnie informacjami są właśnie FAKTAMI.Taka
      osoba pracuje w ZSB i nie ma wyższego wykształcenia a nawet odpowiedniego
      przygotowania pedagogicznego (na uczelni brak jest dostatecznej ilości godzin z
      przedmiotów zawodowych).I to są FAKTY do sprawdzenia.Pozdrawiam.
      • Gość: jajco holenderskie Re: DLACZEGO W SZKOŁACH ZATRUDNIA SIĘ JESZCZE OSO IP: *.udn.pl 15.05.04, 13:01
        Tak jest w wielu szkołach, nie tylko w budowlance. Po znajomości zatrudnia się
        niewykształcone dziewczynki, bo są zgrabne lub mają plecy tam gdzie trzeba.
        • bodzioradomski Re: DLACZEGO W SZKOŁACH ZATRUDNIA SIĘ JESZCZE OSO 15.05.04, 13:39
          Gość portalu: jajco holenderskie napisał(a):

> Tak jest w wielu szkołach, nie tylko w budowlance. Po znajomości zatrudnia
          się
          > niewykształcone dziewczynki, bo są zgrabne lub mają plecy tam gdzie trzeba.
          No to napiszcie do właściwych organów, podając "czas i miejsce akcji" i nie
          zapomnijcie się podpisać. Teraz czasy są takie, że jeśli macie rację i
          operujecie faktami, zrobicie komuś koło pióra. Trudno będzie zatuszować. Odwagi
          i zdecydowania życzę. Pisanie anonimowo na forum na zasadzie "niech ktoś to
          sprawdzi" nie przyniesie wymiernych efektów.
    • Gość: hey Re: DLACZEGO W SZKOŁACH ZATRUDNIA SIĘ JESZCZE OSO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 14:16
      Organ robi to samo więc pisanie byłoby bezskuteczne. Jakie mamy ORGANY wszyscy
      widzieli po aferze Rywina. Prokuratura i ABW stojąca po stronie
      oskarżonego, "wolna" prasa uwikłana w sprawę itp, itd.
    • Gość: . Re: DLACZEGO W SZKOŁACH ZATRUDNIA SIĘ JESZCZE OSO IP: *.internet.radom.pl 04.07.04, 19:11
    • Gość: Belferka Re: DLACZEGO W SZKOŁACH ZATRUDNIA SIĘ JESZCZE OSO IP: *.internet.radom.pl 05.07.04, 19:43
      Droga Nauczycielko!
      Sama jestem nauczycielką z wyższym wykształceniem, dyplomowaną,ze studiami
      podyplomowymi, więc wiem co czujesz. Nauczycieli po licencjatach będzie się
      zatrudniało coraz chętniej, ponieważ płaci im się za niby tą samą pracę dużo
      mniej niż Pani czy mnie. I w tym tkwi cały interes. Nauczyciel dobry ,ciągle
      doskonalący się zawodowo ,coś od uczniów wymagający jest niedobry, najlepszy
      początkujący, bo siedzi cicho bojąc się o stołek, mało zarobi, niczego nie
      wymaga i jeszcze podziękuje kochanej dyrekcji za przedłużenie umowy o pracę na
      kolejny rok. A uczniowie? - to tylko dodatek!
      • Gość: heńka Re: DLACZEGO W SZKOŁACH ZATRUDNIA SIĘ JESZCZE OSO IP: *.udn.pl 05.07.04, 22:06
        U mnie w szkole jest taka po licencjacie. Chodzi jak w zegarku. Jest na każde
        skinienie dyrekcji, wykonuje najczarniejszą robotę w podskokach i jeszcze buzi
        daje. To jest przyszłość szkół radomskich.
        • Gość: W Re: DLACZEGO W SZKOŁACH ZATRUDNIA SIĘ JESZCZE OSO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 13:52
          Krzysiu a d...py też daje? Już tyle razy prosiłem Cię żebyś mnie ustawił a Ty
          tylko gadasz.
          • Gość: heńka Re: DLACZEGO W SZKOŁACH ZATRUDNIA SIĘ JESZCZE OSO IP: *.udn.pl 10.07.04, 12:57
            Nie jestem Krzysiem. Ja wiem,że wolisz chłopców.
    • Gość: ja Re: DLACZEGO W SZKOŁACH ZATRUDNIA SIĘ JESZCZE OSO IP: *.udn.pl 05.07.04, 23:02
      licencjat to też przygotowanie pedagogiczne. niejednokrotnie lepszy fachowiec
      niż mgr,nie przeceniajcie swoiej fachowości. dajcie szansę innym.
    • Gość: lu Re: DLACZEGO W SZKOŁACH ZATRUDNIA SIĘ JESZCZE OSO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 22:55
      UKŁADY PANIUSIU UKŁADY...
      • Gość: :( Re: DLACZEGO W SZKOŁACH ZATRUDNIA SIĘ JESZCZE OSO IP: *.udn.pl 13.07.04, 18:55
        smutne to, wyjeżdżam za granicę chyba....
        • Gość: ann Re: DLACZEGO W SZKOŁACH ZATRUDNIA SIĘ JESZCZE OSO IP: *.udn.pl 13.07.04, 23:34
          Ja wyjeżdżam na pewno.
          • Gość: i Re: DLACZEGO W SZKOŁACH ZATRUDNIA SIĘ JESZCZE OSO IP: *.acn.waw.pl 16.07.04, 14:17
            już wyjechałam, często wspominam uczniów, nauczycieli, szkołę /PSP Nr 28/.
            Teraz - jak czytam - wiele się zmieniło.
    • Gość: . Re: DLACZEGO W SZKOŁACH ZATRUDNIA SIĘ JESZCZE OSO IP: *.udn.pl 09.09.04, 00:23
    • Gość: V2 Re: DLACZEGO W SZKOŁACH ZATRUDNIA SIĘ JESZCZE OSO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 15:31
      O? Znowu pojawia się to nazwisko w wątku : pytanie do prezydent Szczepańskiej
      pana Tomal. To co? ciągle wyrzucają go z jednej szkoły a zatrudniają w innej?
    • Gość: ? Re: DLACZEGO W SZKOŁACH ZATRUDNIA SIĘ JESZCZE OSO IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.09.04, 20:18
      ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka