Dodaj do ulubionych

MAM SPOSÓB NA RADOMSKIE BEZROBOCIE !!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 18:38
Wystarczy w Radomiu zatrudniać ludzi TYLKO z Radomia!!!Nawet nie zdajecie
sobie sprawy ile ludzi pracuje z innych gmin, które nie chcą nawet
partycypować w kosztach utrzymania autobusowych linii podmiejskich.
Obserwuj wątek
    • Gość: Radona Re: MAM SPOSÓB NA RADOMSKIE BEZROBOCIE !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 13.05.04, 18:44
      Ok. ale w każdym dużym mieście pracują ludzie z tzw. strefy podmiejskiej. To
      jest nirealne do spełnienia.
    • Gość: patriot Re: MAM SPOSÓB NA RADOMSKIE BEZROBOCIE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 18:56
      Oj, jest do zrealizowania, jest.W samych spółkach miejskich i urzędzie pracuje
      ponad 2000 pracowników z terenu.W szkołach kolejne setki.EC, firmy prywatne,
      itp.Trzeba byłoby opracować odpowiednie kryteria.W pierwszej kolejności
      mieszkańcy Radomia.
    • b4rtek Re: MAM SPOSÓB NA RADOMSKIE BEZROBOCIE !!! 13.05.04, 19:31
      WOW! To jest pomysł do zastosowania na skale krajową (likwidacja bezrobocia w
      Warszawie) i światową (likwidacja bezrobocia w Chicago)!! Ty to masz łeb człowieku!!
    • isoxazolidine Re: MAM SPOSÓB NA RADOMSKIE BEZROBOCIE !!! 13.05.04, 20:17
      na początek wydawajmy pieniadze z budzetu miasta tak, by ratowac istiejace juz
      w radomiu miejsca pracy. ale poki co wiekszosc inwestycji w miescie realizuja
      firmy z kielc, lodzi i wawy. w ten sposob fundujemy miejsca pracy wszedzie
      naokolo, a nasze firmy padaja. inna sprawa, z w fachowosc wykonawcow z zewnatrz
      tez nie wieze. wszyscy pamietamy jak zawalila sie hala sportowa przy PSP-21
      zbudowana przez kielecka firme KPBP BICK. a to nie jedyny bubel "importowanych"
      wykonawcow ....
      • Gość: UUUUUUUuup Re: MAM SPOSÓB NA RADOMSKIE BEZROBOCIE !!! IP: *.udn.pl 13.05.04, 20:25
        Gościu patriot.Popieram ten prosty,ale genialny pomysł.
      • Gość: Yahagi Re: MAM SPOSÓB NA RADOMSKIE BEZROBOCIE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.04, 12:24
        Hihi.. te Kielce w tej wypowiedzi to przypadek ...tak ..??...:))

Proponuje zobaczyć sobie mniejszy komin EC Kielce. Ciekawe kto go budował....
        (?).U nas mówią na to 'zemsta Radomia'.... ten większy, robiony przez Lublin
        jest prosty :))
        • isoxazolidine Re: MAM SPOSÓB NA RADOMSKIE BEZROBOCIE !!! 16.05.04, 12:39
          nie znałem tej historyjki z kominem. dobre heh ;-))
    • Gość: Gas Re: MAM SPOSÓB NA RADOMSKIE BEZROBOCIE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 10:12
      Z zewnątrz firmy kiepskie, swoje jeszcze gorsze (patrz drogi). Jaki jest złoty
      środek?
    • Gość: patriot2 Re: MAM SPOSÓB NA RADOMSKIE BEZROBOCIE !!! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 14.05.04, 11:03
      W zasadzie wystarczy zatrudniać firmy radomskie. Nikt nie liczy ile miasto
      traci miejsc pracy zlecając kontrakty budowlane firmom z zewnątrz, a utworzenie
      miejsca pracy w budownictwie jest stosunkowo tanie. Niech prezydent wyśle
      swoich urzedników do Kielc po naukę jak robić przetarg, aby nie wpuścić obcych
      firm na swój teren.Obecnie mamy jeszcze w Radomiu firmy budowlane zdolne
      wykonac każde obecnie realizowane zadanie, szkoda tylko że bujają się po
      delegacjach, a tymczasem obcy spijają i wywożą zyski z naszego biednego miasta.
    • Gość: hey Re: MAM SPOSÓB NA RADOMSKIE BEZROBOCIE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 10:36
      Coś w tym jest. Ostatnio PUP pozatrudniał dużo ludzi z tetrenu (Przytyk,
      Jedkińsk itp) gdzie mają swoje gminy i nie podlegają pod nasz PUP a jedynie pod
      WUP. Czyżby nakazał starosta? Dlaczego nie sięgną po mieszkańcow swojego miasta
      których mają w bazach danych? Czyżby komuś zależało na utrzymywaniu takiego
      dużego wskaźnika bezrobocia w Radomiu?
      • Gość: nauczycielka Re: MAM SPOSÓB NA RADOMSKIE BEZROBOCIE !!! IP: *.udn.pl 20.05.04, 13:02
        Dobry pomysł. U mnie w szkole połowa z 98 zatrudnionych to przyjezdni ze
        Skaryszewa, Zwolenia, Wolanowa, Szydłowca, Białobrzegów, Jedlińska i innych
        wsi. A tyle pól leży odłogiem.
        • Gość: Tomek Głupiś bo nie płacisz KRUS IP: *.udn.pl 20.05.04, 23:22
          Podam bardziej drastyczy przykład. Ponad 80 % handlarzy z targowiska Korej i
          innych to przyjezdni.Nawet z miejscowości oddalonych o kilkadziesiąt
          kilometrów.Nic w tym by nie było dziwnego.Są tylko 2(dwie) sprawy.Są na KRUS-
          ie.Handlują wszystkim tylko nie płodami rolnymi. (handlarzy producentów jest
          garstka).Płacą składkę 10 razy mniejszą od handlarza z Radomia. A pola? Leżą
          odłogiem. Stąd można zauważyć jak szybko przyjezdni dorabiają się dużych
          pieniędzy.Rachunek prosty.W przeciągu 3 lat handlarz z pod Radomia zaoszczędza
          na składkach ubezpieczenia obowiązkowego 18000 tysięcy złotych (osiemnaście
          tysięcy złotych).Przy obecnych relacjach składkowych między ZUS,a KRUS.A co
          ciekawe w tym. Płatnicy KRUS nie przyznają się do tego głośno.I ubolewają nad
          swoją niedolą śmiejąc się z głupich miastowych.
    • Gość: F.Y. Re: MAM SPOSÓB NA RADOMSKIE BEZROBOCIE !!! IP: *.udn.pl 20.05.04, 23:37
      Masz rację pola leżą odłogiem.A chłopi handlują bananami,butami i ciuchami.
      • Gość: iza Re: MAM SPOSÓB NA RADOMSKIE BEZROBOCIE !!! IP: *.udn.pl 20.05.04, 23:40
        A córki chłopów ciałem.
    • Gość: Radomianka Re: MAM SPOSÓB NA RADOMSKIE BEZROBOCIE !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.05.04, 05:29
      Gdyby głupota miała skrzydła to pomysłodawca latałby lepiej od najszybszego
      samolotu. Wielu obywateli naszego miasta (w tym ja również) pracuje w inych
      miastach i miejscowościach np. Warszawa, Grójec, Rajec Poduchowny. Wiele firm
      faktycznie powstałych w Radomiu ma siedzibę poza nim np.Mada. Decyduje o tym
      wszystkim interes firmy oraz nasz. Ci bardziej operatywni, którzy chcą
      pracować poszukują pracy nie tylko w Radomiu. Pierwsza moja praca była za
      minimalną krajową 760 PLN(pomimo iż posiadam tytuł magistra ekonomii i znam dwa
      języki obce). Dziś zarabiam 2300 PLN brutto i pracuje w Grójcu dojeżdzając
      codziennie. Wcześniej przez ponad rok pracowałam w Warszawie. W Radomiu pracuje
      mój mąż. Zanim znalazł porządnego pracodawcę musiał wysłać wiele ofert i kilka
      razy się sparzyć. Popieram patryiotzm lokalny, ale nie głupotę. Naszemu miastu
      potrzebne są nowe miejsca pracy i firm, które ożywią rynek pracy. Poza tym to
      firmy decydują kogo zatrudniają.
      • Gość: Nikoś Re: MAM SPOSÓB NA RADOMSKIE BEZROBOCIE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 13:14
        Wreszcie pierwsza normalna opinia!!!!!
    • Gość: emigrant Re: MAM SPOSÓB NA RADOMSKIE BEZROBOCIE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 12:31
      ...a póki tych inwestorów nie ma to jest to najlepszy sposób na ograniczenie
      bezrobocia w naszym mieście. Jeżeli mam do wyboru dwie osoby o jednakowym
      wykształceniu, predyspozycjach, chęci pracy a jedna mieszka po za Radomiem to
      którą powinienem zatrudnić? Wiadomo, że z Radomia! Chłopy z głodu nie umrą! Im
      zawsze świeci słoneczko i przez to zawsze mają jakąś klęskę: albo urodzaju albo
      nieurodzaju.
    • Gość: Roxi Re: MAM SPOSÓB NA RADOMSKIE BEZROBOCIE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 15:17
      Racja.Swięta racja. Wypierniczyć wszystkich. Tych co z Radomia dojeżdzają do
      pracy do innych miejscowości też wypierniczyć. Jak demokracja to demokracja
      • Gość: krytyka Re: MAM SPOSÓB NA RADOMSKIE BEZROBOCIE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 16:05
        A odkąd wy wszyscy jesteście z Radomia? Dostało się mieszkanko w mieście i
        radomianie całą gębą. Obornik wam od butów jeszcze nie poodpadał. Prawdziwy
        Radomianin nie pisałby takich głupot bo ma coś co nazywa się "kulturą
        wypowiedzi". A tytuł był ciekawy i zajrzałam....a szkoda.
    • Gość: wioska Re: MAM SPOSÓB NA RADOMSKIE BEZROBOCIE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 14:08
      A no pewnie. Dostałam mieszkanko, przeprowadziłam się z wioski, zostawiłam
      gospodarstwo i jestem obywatelką tego miasta więc chcę aby to miasto troszczyło
      się o swoich obywateli nawet tych z emigacji. Popieram pomysł!
      • Gość: hihi Re: MAM SPOSÓB NA RADOMSKIE BEZROBOCIE !!! IP: *.udn.pl 22.05.04, 16:56
        jejku, ale jajka
    • Gość: Patriot 2 Re: MAM SPOSÓB NA RADOMSKIE BEZROBOCIE !!! IP: *.radom.pl 23.05.04, 08:37
      Patriot---jakby glupota miala skrzydla to bys fruwal!!!!!!!!!
      pozdrawiam
      • Gość: krytyka Re: MAM SPOSÓB NA RADOMSKIE BEZROBOCIE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.04, 15:09
        No i doszliśmy do meritum problemu- jacy mieszkańcy, takie miasto. A pracy
        trzeba szukać, tylko trzeba mieć kwalifikacje inne niż rolnicze.
    • Gość: lolo Re: MAM SPOSÓB NA RADOMSKIE BEZROBOCIE !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 23.05.04, 15:29
      Wymóg, aby bezrobotny musiał codziennie osobiście zameldować się w PUPie pod
      groźbą utraty zasiłku skutkowałby:
      1. zmniejszeniem wielkiej rzeszy pseudobezrobotnych;
      2. ograniczeniem szarej strefy gospodarczej, bo nikt z pracodawców nie
      zatrudniałby na czarno takiego bezrobotnego z uwagi na dezorganizacje pracy
      3. oszczędnościami budżetowymi z funduszu pracy
      4. opłacalna byłaby praca za 824,00 zł mies (minimalna) obecnie niewiele mniej
      zasiłek wynosi

Podląd z codziennym rejestrowaniem się bezrobotnych w PUPie przedstawiany był
      przez przedstawicieli BCC, ale jak na razie pozostawiony przez władze bez echa
      • Gość: krytyka Re: MAM SPOSÓB NA RADOMSKIE BEZROBOCIE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 16:40
        Brawo lolo! Nie należy obrzucać się błotem tylko myśleć! Gdyby nie setki
        żerujących na zasiłku byłoby lepiej.
    • Gość: www.bron1926.prv.p Re: MAM SPOSÓB NA RADOMSKIE BEZROBOCIE !!! IP: 80.249.4.* 25.05.04, 15:35
      Wszystko o radomskim sporcie www.bron1926.prv.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka