Dodaj do ulubionych

Biura obok mieszkań w Słonecznym Centrum

30.08.11, 10:34
czyli 3 lata będą ogłaszane konkursy na projekt, koncepcje, konsultacje... potem nagle znajdzie się grupa ekologów która uzna Potok Północny za ostoję kaczki krzyżówki na południowym Mazowszu i plan budowy spali na panewce wybawiając inwestora z kłopotliwego obowiązku.

Plan budowy biurowców na wynajem ma mniej więcej taki sam sens jak budowa 15 "apartamentowców". Aż takiego popytu nie ma. Z resztą w Radomiu jest podejście "trza mieć swoje i na swoim gospodarzyć a nie obcego dorabiać, ło"
Obserwuj wątek
    • Gość: nieradomianin Re: Biura obok mieszkań w Słonecznym Centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.11, 11:00
      Osobiście nie zgodzę się z teorią, że budowa biurowców niewiele różni się od budowy bloków.
      Pamiętam jak duża grupa radomian psioczyła, że Słonecznego na pewno nie wybudują - a tu jest.
      Mam nadzieję, że tak samo będą się mylić, gdy faktycznie w tych biurowcach pracę znajdzie te obiecane tysiąc coś osób.
      • Gość: abc Re: Biura obok mieszkań w Słonecznym Centrum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.11, 11:16
        Ja myśle, że AIG znajdzie sobie "wypełnienie" tych biurowców - to jest w ich interesie
      • michal1401 Re: Biura obok mieszkań w Słonecznym Centrum 30.08.11, 11:20
        Nie da się ukryć że powstawanie nowych miejsc pracy w Radomiu jest o niebo ważniejsze niż powstawanie nowych mieszkań dla osób dojeżdżających do pracy w Warszawie, lub potencjalnych pustostanów.
        • Gość: a Re: Biura obok mieszkań w Słonecznym Centrum IP: *.devs.futuro.pl 30.08.11, 21:08
          Ale AIG nie ma zamiaru tworzyć nowych miejsc pracy, tylko budować biurowce dla hipotetycznych firm, które hipotetycznie utworzą hipotetyczne 1500 miejsc pracy.
          Co do tego, czy w Radomiu są potrzebne mieszkania, to raczej wątpliwości nie ma. Wątpliwa jest raczej cena, za jaką chce sprzedawać mieszkania AIG. Mieszkań w centrum potrzebują młodzi na dorobku i emeryci, których nie stać na wille na przedmieściach z dala od wszystkiego, a biorąc pod uwagę demografię, to już niedługo tych ostatnich będzie najwięcej. Tu są potrzebne tanie mieszkania i jak najwięcej takich. Niestety miasto postanowiło nie dopuścić do spadku cen mieszkań w mieście i tym sposobem nabijać kabzę developerom. A raczej nikt poważnie nie myśli, że takie AIG zbankrutowałoby przez konieczność dotrzymania warunków umowy z miastem.
    • pa03 Wysoki biurowie obok mieszkań w Słonecznym Centrum 30.08.11, 11:17
      Oby wreszcie wybudowali wysoki biurowic zamiast trzech niskich budynków w stylu tego kibla na przeciwko galerii , którego by było widac z Żeromki bo tak szczerze to radom nic nie ma do pokazania
      • bkf4x4 Re: Wysoki biurowie obok mieszkań w Słonecznym Ce 30.08.11, 11:27
        Tu się zgodzę. Przydałby się biurowiec na powiedzmy 20 pięterek.
      • michal1401 Re: Wysoki biurowie obok mieszkań w Słonecznym Ce 30.08.11, 12:49
        Wolałbym żeby powstał atrakcyjny architektonicznie i funkcjonalny przynoszący dochód i miejsca pracy, niż wysoki. Wysokość nie jest wyznacznikiem niczego, 99% zabudowy Londynu nie przekracza 5 kondygnacji, a jednak miasto to "ma co pokazać"
      • Gość: mieszkanka osiedla Re: Wysoki biurowie obok mieszkań w Słonecznym Ce IP: *.play-internet.pl 08.09.13, 22:13
        W kiblu to ty chyba mieszkasz ?!!! A jak coś nie pasuje to na Słoneczne nie przyjeżdżaj to nie będziesz musiał wąchać zapachów z tego ,, kibla,,!!!!!!!! I przez okno nie wyglądaj bo jeszcze wypadniesz z zazdrości !!!!!!!!
    • Gość: Lucjan Re: Biura obok mieszkań w Słonecznym Centrum IP: *.radom.vectranet.pl 30.08.11, 12:40
      Patrzeć jak pozostali uczestnicy przetargu zgłoszą sie z roszczeniami, za zmiany w umowie. Przecież to jest kryminał.
    • Gość: Bandycki układ PIS Układ PIS AIG. Oligarchowie sprzedali miasto IP: *.radom.vectranet.pl 30.08.11, 13:31
      Już nawet nie wiem który to wałek władz Radomia.
      • Gość: Wyborca CBA w magistracie ! IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.11, 17:05
        Gdyby prezydentem Radomia byl czlowiek z PO to kaczynski rzucilby sie ze swoimi fanatykami na sejm trzymajac petardy, palace opony turlalby na Sad Najwyzszy domagajac sie sprawiedliwosci. W takich okolicznosciach jak mamy, wszystko jest ok, to szczucie i insynuacje, to kampania wyborcza to oszczerstwa i kolejny brutalny atak na PiS.
        • Gość: elokętny lizak ... IP: *.radom.vectranet.pl 30.08.11, 18:29
          Wybuduję pewnie mniej powierzchni biurowych niż pierwotnie miało być mieszkaniowych więc logicznie wyjdzie to ich taniej,kto wie może za następne 3 lata zostanie zmieniony plan zagospodarowania i inwestor bedzie stawiał stadion widmo.

Ps.Na wysokie biurowce na waszym miejscu bym nie liczył :)
    • Gość: alex Re: Biura obok mieszkań w Słonecznym Centrum IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.11, 18:37
      W jaki sposób 3 kondygnacyjne potworki mają być droższe w budowie od 5-7 piętrowych budynków mieszkalnych?
      • radomianin79 zle zaprojektowano osiedle sloneczne!!! 30.08.11, 19:48
        To osiedle słoneczne jest zle zaplanowane, są 3 budynki, ale ten jeden jest zdecydowanie za blisko parkingu galerii! 3 budynki, które są za niskie! lepiej o jeden mniej, wybudować 2 budynki a wysokie!

Czyż nie lepiej było wybudować 2 te 10 piętrowe apartamenty, wysokościowce takie jak przy parku leśniczówce, a trochę z dala od tych parkingów? Na parterze mozna byłoby stwozyc lokale usługowe, takie jak przy lesniczówce. A mieszkania zrobić od 1 pietra! Wtedy mieliby ludzie swiatło, i jakiś już widok!

Tamte przy lesniczowce budynki mieszkalne są świetne, udane, a tutaj są za niskie, ukryte ludzie na parterze nie bedą mieli swiatła, i jeden budynek za blisko ulicy, parkingu galerii.

Powinna byc wieksza przestrzen od ulicy,, parkingu, wybudowac wyzsze budynki, 2 a wysokie! Zeby ludzi kusilo, kupic i miec piekne widoki. A tak to cena jak z kosmosu, a parterowe mieszkania beda do d ..py
        • sympatyk.po Re: zle zaprojektowano osiedle sloneczne!!! 30.08.11, 23:10
          W Radomiu od lat potrzeba centrum biznesowego z prawdziwego zdarzenia. Centrum, w którym swoje miejsce mogliby znaleźć wszyscy przedsiębiorcy działający w regionie. Miejsce, gdzie można skumulować interesy wielu branż. Wiemy jednak dlaczego inwestycja w budownictwo mieszkaniowe nie wypaliła. Cena ponad siedem tysięcy za metr mieszkania w Radomiu to cena zaporowa. Oby cena najmu pomieszczeń biurowych nie była zaporową dla naszych przedsiębiorców.
          • Gość: yogi Re: zle zaprojektowano osiedle sloneczne!!! IP: *.ip.netia.com.pl 31.08.11, 10:10
            sympatyk.po napisał:

> W Radomiu od lat potrzeba centrum biznesowego z prawdziwego zdarzenia. Centrum,
            > w którym swoje miejsce mogliby znaleźć wszyscy przedsiębiorcy działający w reg
            > ionie. Miejsce, gdzie można skumulować interesy wielu branż. Wiemy jednak dlacz
            > ego inwestycja w budownictwo mieszkaniowe nie wypaliła. Cena ponad siedem tysię
            > cy za metr mieszkania w Radomiu to cena zaporowa. Oby cena najmu pomieszczeń bi
            > urowych nie była zaporową dla naszych przedsiębiorców.

Mieszkania w Słonecznym są po 4 tysiące za metr. Skąd ci sie wzięło siedem ?
            • sympatyk.po Re: zle zaprojektowano osiedle sloneczne!!! 31.08.11, 15:53
              Z banera, który kiedyś widziałem.
              67 metrów za 376143 zł to faktycznie nie 7 tyś za metr (inf z internetu).
              Mimo to i tak nie ma chętnych na mieszkania. To i tak cena zaporowa.
              Za pomyłkę przepraszam.
          • blondi272 Re: zle zaprojektowano osiedle sloneczne!!! 22.08.13, 20:19
            Czy to prawda, że na osiedlu słonecznym w mieszkaniach jest zimno ???? Doszły mnie sluchy, że zimą ogrzewanie zawodzi... ? Proszę o odpowiedź jak najszybciej, zastanawiam się nad kupnem mieszkania na tym osiedlu..
        • Gość: mieszkanka osiedla Re: zle zaprojektowano osiedle sloneczne!!! IP: *.play-internet.pl 08.09.13, 22:02
          Mieszka się SUPER na tym osiedlu ! A odległość od ulicy czy galerii nie ma tu znaczenia tak samo jak wysokość tych budynków , przecież pietra są takie same a nie każdy lubi mieszkać w olbrzymich wieżowcach . Więc nie wiem po co są wypisywane takie teksty. Chyba zazdrość rządzi !!! Pozdrawiam !
    • succour Biura obok mieszkań w Słonecznym Centrum 31.08.11, 16:51
      Może przypomnę włodarzom, iż winni dla mieszkańców gminy preferować inwestycje, które tworzą dobro (czytaj produkt).
      Usługi przy tym tworzy rynek jakby co.

Mam szczerą nadzieję, iż konferowanie o tym, że kraj idzie w dziwnym kierunku nie skłoni władz miasta do budowy centrów by można było tylko konferować i ustalać, że coś jest na rzeczy.

A gdyby tak LINCOLN dołożyłby się do stadionu na Radomiaku a miasto utworzyło centrum rehabilitacji np: dla sportowców, etc,,, etc,,,. i odpuścić na kilka lat SŁONECZNE.
      • Gość: :(((( Nic specjalnego IP: *.play-internet.pl 01.09.11, 14:45
        Byłem w CS obejrzeć jedno z mieszkań ale mnie nie przekonano, że spełnia ono hasło Radom siła w precyzji. Nie mogłem dowiedzieć się, jaką funkcję spełnia w rozdzielni mieszkaniowej np. wyłącznik różnicowoprądowy. Czy rozdzielnice piętrowe posiadają ochronniki od przepięć ? Dokumentacji mi nie pokazano i odszedłem z niczym. Te mieszkania mogą być ciekawe dla członków i sympatyków PiS. Nie kupuje się KOTA w worku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka