Dodaj do ulubionych

Ogródki piwne nielegalne?

IP: 195.150.224.* 25.05.04, 21:30
Dwie uwagi : 1) Pan Rejczak chyba nie zdaje sobie sprawy, że popiera
korupcjogenne rozwiązanie. Chyba, że zdaje sobie sprawę i ...
2) "Dla miasta to zarobek" - Tak, 350 zł + ok. 300 zł z powierzchnię =
poważny przychód Gminy :))) Ile to jest ? 0,001 % budżetu ??
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Ogródki piwne nielegalne? IP: *.udn.pl 25.05.04, 22:02
      "100m od szkoły lub od kościoła"-ciekawe co z zachowaniem tej odległości od
      kościoła Garnizonowego?. A co z przepisem odnośnie parków.
    • Gość: podpiwek BRAWO PANIE JANIE !!! IP: *.udn.pl 25.05.04, 22:20
      Każda przesada jest szkodliwa. To co sie dzieje z piwem w Radomiu to wolna
      amerykanka. Piwo jest już wszędzie. Ograniczenie 100 m do szkoły i kościoła nie
      obowiązuje. Na placu Konstytucji dwa ogródki łamia ten zakaz podwjónie bo i do
      szkoły plastycznej i muzycznej jest biżej i do kościoła gaznizonowego jest
      bliżej. Brawo panie Rejczak !!!. Prawo powinno obowiązywać wszystkich, bo jeśli
      jest łamane, to rodzą się pytania dlaczego.
      • Gość: GT Re: BRAWO PANIE JANIE !!! IP: *.udn.pl 25.05.04, 22:23
        Rejczak do Bagdadu!!!!
        • Gość: goras Re: BRAWO PANIE JANIE !!! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 25.05.04, 22:42
          Pan GT z firmy RWT. Miałam o Panie zupelnie inne zdanie.
          Skąd u Pana taki język? Prosto spod budy z piwem.
          Nie szanuje Pan NETykiety ani dobrej marki rwt, a szkoda.
          • Gość: GT Re: BRAWO PANIE JANIE !!! IP: *.rwt.pl 26.05.04, 16:01
            A żebyś wiedział, że lubię piwo. Uważam , że przez takich ludzi jak PAN i
            większość przedmówców, w tym mieście nic się nie dzieje i dziać się nie będzie.
            Swoja drogą zdecydowanie wolę, żeby również ludzie prymitywni pili piwo w
            ogródkach na które spogląda oko kamery niż na klatkach schodowych. Przykro mi,
            że ma Pan o mnie złe zdanie. Cóż - nie każdy musi mnie lubić i wcale mi na tym
            nie zależy. Zależy mi natomiast na tym, żebym mieszkał w normalnym mieście -
            nawet skoro tak dużo tu ludzi nienormalnych. W normalnych miastach ludzie
            bronią miejsc, w których mozna spokojnie wypić również piwo - bo wszystko jest
            dla ludzi. Niestety czytając forum GW nie mogę patrzeć z nadzieją w przyszłość.
            To miasto zawsze takie będzie.............
    • Gość: notice Re: Ogródki piwne nielegalne? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.05.04, 23:56
      nie 300zł a 3000! każdy z ogródków zajmuje 300m powierzchni co, jak łatwo
      policzyć skończywszy podstawówkę, daje nam 300 x 10zł = 3000zł. A dziesięć
      ogródków to już 30000zł.
      • Gość: hans Re: Ogródki piwne nielegalne? IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 26.05.04, 01:21
        A ile procent z tego dostaje urzędnik?? Kto wie na jakiej zasadzie i ile jest
        punktów sprzedaży alkoholu??
        6. Zezwolenie, o którym mowa w ust. 1, cofa się w przypadku:
        1) nieprzestrzegania zasad obrotu napojami alkoholowymi, zawartych w ustawie, a
        w szczególno¶ci sprzedaży alkoholu osobom nieletnim i nietrzeĽwym,
        2)powtarzaj±cego się, w miejscu sprzedaży lub najbliższej okolicy, zakłócania
        porz±dku publicznego w zwi±zku ze sprzedaż± napojów alkoholowych przez dan±
        placówkę,

Cofnęli jakiemuś ogródkowi już zezwolenie??
        • Gość: over Re: Ogródki piwne nielegalne? IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 26.05.04, 07:31
          Osobiście nie jestem zwolennikiem ogródków piwnych , jednak praktycznie w
          każdym miejscu gdzie stoi ławka czy sklep z piwem jest ogródek piwny.
          Tak wogóle jeśli wejdzie Ustawa o swobodzie działalności gospodarczej , która
          jest już w komisjach sejmowych , to nie będzie żadnych zezwoleń na sprzedaz
          piwa/ alkoholi/ i okreslania ilości punktów sprzedaży w gminie.
          Nie sadze żeby p.Rejczak o tym nie wiedział jako kandydat na deputowanego UE.
          Chyba że się tym nie interesuje i te jego wypowiedzi są pod publiczkę.
          Może się zdarzyć jak wejdzie Ustawa , że w Radomiu będzie np: 1000 pkt.
          sprzedazy alkoholu , a nie 250.
          W mojej ocenie jest to duży problem grożący wieloma konsekwencjami szczególnie
          dla młodych ludzi.
          Powtarzam ustawa znosi wszelkie ograniczenia w sprzedaży alkoholu.
          Teoretycznie będzie lepszy tryb odbierania zezwoleń na tzw. działalność
          regulowaną do której zaliczono sprzedaż alkoholu.
          W Sejmie jest masa protestów Samorządów różnych szczebli bynajmniej protestu p.
          Rejczak radomskiej rady czy radnych tam nie ma.
      • Gość: Arti Re: Ogródki piwne nielegalne? IP: 195.150.224.* 26.05.04, 08:17
        Masz rację, trochę z tą powierzchnią przesadziłem. "Przed oczyma" miałem
        ogródek przy lokalu. Nie zmienia to jednak poglądu, że w sprawach zdrowia i
        kultury społeczności, nawet 30 tys nie powinno być decydujące. Zapewniam Cie,
        że tyle to miasto może zebrać W JEDEN DZIEŃ, gdy Straż Miejska restrykcyjnie
        podejdzie do zakazu parkowania.
    • Gość: SM NIECH PAN BANASIEWICZ... IP: *.stat.gov.pl 26.05.04, 08:51
      NIECH PAN BANASIEWICZ TAKI OGRODEK PIWNY SOBIE POSTAWI PRZED DOMEM I PUSCI
      DZIECI NA DWOR, ZEBY SIE POBAWILY W POBLIZU NACHMIELONYCH I BLUZNIACYCH PANOW, A
      DOPIERO POTEM WYPOWIADA SIE NA TEN TEMAT. JESLI MIESZKANCY W OGROMNEJ WIEKSZOSCI
      SA Z CZEGOS NIEZADOWOLENI, TO JEST TO ZGODNE Z PRAWEM, ALE ZUPELNIE NIE NA
      MIEJSCU I Z POGWALCENIEM PRAW OBYWATELI I OBOWIAZKOW RADNEGO.
      • Gość: Kraw Re: NIECH PAN BANASIEWICZ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 11:06
        A on ma dzieci?
    • Gość: www.bron1926.prv.p Re: Ogródki piwne nielegalne? IP: 80.249.4.* 26.05.04, 09:45
      Wszystko o radomskim sporcie www.bron1926.prv.pl
    • Gość: moscal Re: Ogródki piwne nielegalne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 13:28
      Nie przesadzajcie z tymi wpływami do miasta.
      300 zł za cały sezon (jeżeli "ogródek" stoi na gruncie prywatnym a tak jest w
      większości) to żadne pieniądze!!! Do mnie taki argument nie trafia tym
      bardziej, że np firma, która wynajmuje budy na Jarmark Kazimierzowski chce
      2.000zł za jeden tydzień za taką budę!!!!
      • Gość: handlowiec Re: Ogródki piwne nielegalne? IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 26.05.04, 14:12
        Potwierdzam!!!
        Skandal!!! Przecież każdy z nas płaci podatki do kasy tego miasta. Traczyński
        wypożyczył sobie Stare Miasto na tydzień, a od nas chce 2tysie
        • Gość: RAra Re: Ogródki piwne nielegalne? IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 26.05.04, 16:34
          Nie wynajmujcie tych bud, niech stoją puste w czasie Jarmarku i po krzyku.
      • Gość: notice Re: Ogródki piwne nielegalne? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.05.04, 21:23
        powtarzam raz jeszcze: nie 300zł tylko 3000zł i nie za sezon tylko za miesiąc.
        10 ogródków to 30000zł/miesiąc lub 150 000 zł za sezon.
    • Gość: Koleś Re: Ogródki piwne nielegalne? IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 26.05.04, 16:57
      W Radomiu ogródków piwnych jest za dużo. Piwosze w nich siedzący kulturalnym
      zachowaniem nie grzeszą. Panu Rejczakowi bardziej chodzi o reklamę i
      przypodobanie się Radomianom (kandyduje do parlamentu UE) niż o zmniejszenie
      ogródków piwnych. Gdzie widzi interes to podnosi głos, bo wie że mu się to może
      opłacić.
      • Gość: mary JAN REJCZAK DO PE !!! IP: *.udn.pl 26.05.04, 17:11
        Pan Rejczak ma rację i zawsze mówił,że punktów sprzedaży alkoholu w Radomiu
        jest za dużo, a to że kandyduje do PE to bardzo dobrze bo wreszcie jest na kogo
        głosować.
    • Gość: (10) Brawo Panie Rejczak. IP: *.udn.pl 26.05.04, 22:41
      Tak trzymać. Miasto nie potafi inaczej zarabiać. Zawsze zarabiano na głupocie
      pospólstwa.
      • Gość: jorgi Re: Brawo Panie Rejczak. IP: *.udn.pl 27.05.04, 11:58
        Prawo powinno być przestrzegane. Niech Pan się nie przejmuje tym co plotą
        podchmielone półgłówki.
    • Gość: look Re: Ogródki piwne nielegalne? IP: *.udn.pl 30.05.04, 11:34
      NIELEGALNIE !!!
      • Gość: stacho Re: Ogródki piwne nielegalne? IP: *.udn.pl 30.05.04, 20:21
        No radomskie póółgłówki, teraz wam ogródki piwne przeszkadzają. Ciekawe co
        dalej wymyślicie.
        • Gość: look Re: Ogródki piwne nielegalne? IP: *.udn.pl 30.05.04, 21:54
          Poznaj stachu po zapachu...
          • Gość: kizia mizia Re: Ogródki piwne nielegalne? IP: *.udn.pl 06.06.04, 10:17
            Tak z daleka cuchnie moczem...
            • Gość: franek Re: Ogródki piwne nielegalne? IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 07.06.04, 11:01
              nie wąchaj.... nielegalny jest Rejczak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka