Dodaj do ulubionych

PiS wygra!! Lis błazen :)

04.10.11, 06:10
Patrzac na wczorajszy program Lisa w TVP2 nasuwa się jeden wniosek..elyty ogarnął blady strach. Dwoił się i troił Lis, żeby wyprowadzaić Jarosłaqwa Kaczyńskiego z równowagi i poległ wystraszony. Pod koniec audycji wyglądał jak zmoknięty, rozpłakany kopniety w du..ę lisek, który conajwyżej zasługuje na litość i natychmiastowe przewiezienie do schroniska.
Strach lisa i mówienie w imieniu Donków, Palikotów,rosjan, niemców itd itp, utwierdził Polaków w jednym, że PiS i Kaczyński są w stanie podnieść Polskę z kolan i pognać malowanych lisów ;) ha,ha od rządzenia Polską. Sukces PiSw wyborach przesądzony, a mandatów w Radomiu będzie najprawdopodobniej 5.
Obserwuj wątek
    • Gość: jeden wódz;) 9 mandatów w tym 7 za złe parkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.11, 06:59
      Co tam 5 mandatów. Będzie na pewno 9, w tym 7 za złe parkowanie.;) buchachacha
      A niedługo, Jedna partia, jeden wódz, jeden Kaczor.
      • Gość: sPISek Re: 9 mandatów w tym 7 za złe parkowanie IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.11, 10:19
        Gość portalu: jeden wódz;) napisał(a):
        > A niedługo, Jedna partia, jeden wódz, jeden Kaczor.[/b]

Miałem takie samo odczucie- J. Kaczyński w tym programie sprawiał wrażenie przyszłego dyktatora, kogoś poza regułami obowiązującymi innych, jak Hitler w 1932...
        Jeśli J.Kaczyński zechciał uczestniczyć w debacie, to wypadałoby odpowiadać na pytania, a nie je ignorować plotąc wymijające frazesy nie na temat i oceniając prowadzącego, wyborcy mają prawo znać plany i poglądy kandydata na premiera.
        • Gość: Morrer Re: 9 mandatów w tym 7 za złe parkowanie IP: *.radom.vectranet.pl 04.10.11, 11:06
          Ty na pewno kawę rano piłeś? A może podczas oglądania programu jakiś środek zmieniający świadomość? Bo chyba inny program widzieliśmy. Kaczor w tym programie wyszedł na prymitywa, śp. Lepper to przy nim geniusz intelektu. Żadnych merytorycznych odpowiedzi, idiotyczne odszczekiwanie się Lisowi, co pokazało małość napoleona i jego patologiczny egocentryzm. Straszny prostak i prymityw. Niedługo odejdzie w niepamięć i tylko w Radomiu - ostoi Pisu będą podziwiać jego zepsute zęby i kłaki w nosie.
          • Gość: AVO Tomek Lis padł... IP: *.radom.vectranet.pl 04.10.11, 11:34
            Powiadasz - żadnych merytorycznych wypowiedzi? A czy usłyszałeś jakieś sensowne pytanie? Lis zachowywał się po chamsku, traktował Kaczyńskiego z góry, rzucał zdawkowe pytania, zaczepki (pamiętacie jak przyjmował Tuska?). To miało wyglądać tak, że przed kamerami mamy światowca Lisa i głupka Kaczyńskiego. Niestety, nie wyszło.
            Trudno nie zauważyć, że Lis występował w interesie tuskowych lodziarzy, bo sam przezcież kasę kocha jak mało kto. Trzeba mieć wyjątkową cierpliwość i umieć trzymać fason, by spokojnie przetrwać festiwal chamstwa zaprezentowany przez Lisa. Tu brawa dla Kaczyńskiego!
            W sumie to nie ważne, że był to Kaczyński, mógł to być ktokolwiek. Problem polega na tym, że publicznie pokazuje się popisy tak wstrętnych, odrażających ludzi jak Lis. I to w państwowej TV, gdzie ten oszołom otrzymuje jakieś kosmiczne stawki. Skandal!!!
            • Gość: kitka Re: kczka zjadła lisa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.11, 12:08
              wybory.wp.pl/title,Jak-Kaczynski-zmiazdzyl-Lisa,wid,13859443,wiadomosc.html?ticaid=1d23c
              Dziekujemy ci wierny Tomaszu , pogrążyłeś PO i chwała ci za to. - łączymy pozdrowienia -
              sztab wyborczy PIS :-)
              • Gość: obojętny Re: kczka zjadła lisa IP: *.korbank.pl 04.10.11, 12:38
                A "ONI" PÓJDĄ NA WYBORY...,ale kino się szykuje!!!
                • gelerth35 Re: kczka zjadła lisa 04.10.11, 13:32
                  Nikt Ci tyle nie da co Tusk obieca!!!

1. Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy.
                  2. Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki, zwiększymy emerytury i renty.
                  3. Wybudujemy nowoczesną sieć autostrad, dróg ekspresowych, mostów i obwodnic.
                  4. Zagwarantujemy bezpłatny dostęp do opieki medycznej i zlikwidujemy NFZ.
                  5. Uprościmy podatki, wprowadzimy podatek liniowy z ulgą prorodzinną, zlikwidujemy 200 opłat urzędowych.
                  6. Przyśpieszymy budowę stadionów na Euro 2012.
                  7. Wycofamy wojska z Iraku.
                  8. Sprawimy, że Polacy z emigracji będą chcieli wracać do domu i inwestować w Polsce.
                  9. Podniesiemy poziom edukacji i upowszechnimy Internet.
                  10. Podejmiemy rzeczywistą walkę z korupcją. Polska zasługuje na cud gospodarczy.

Donald Tusk, 19 października 2007 r

• Gość: Direct Re: kczka zjadła lisa IP: *.xdsl.centertel.pl 04.10.11, 13:37

duPOLis i wszystko w tym temacie

Kaczyński powiedział na głos to, o czym większość Polaków już od dawna wie:

jest pewna grupa dziennikarzy chodzących na POstronku obcych!
                    • Gość: jim Re: kczka zjadła lisa IP: *.radom.vectranet.pl 04.10.11, 17:57
                      To już jest dno dna dziennikarskiego zawodu.Nawet Żakowski tak nie postępuje.Lis dostał porządną nauczkę i z podwiniętym ogonem kończył to swoje Waterloo.
                • Gość: WON Co dał radomski PiS ????? Precz precz precz IP: *.play-internet.pl 04.10.11, 14:18
                  Nie dał NIC. Bakuła dziś w mediach drukowanych robi ludziom wodę z mózgu. Precz z PSL kolicjantem PiS precz z Bakułą :((( Precz ????
                  • Gość: jitter Re: Co dał radomski PiS ?????Honor IP: *.radom.vectranet.pl 04.10.11, 19:19
                    Nie denerwuj si e zagłosuj na PIS
            • Gość: Moorer Re: Tomek Lis padł... IP: *.radom.vectranet.pl 04.10.11, 17:03
              Nie histeryzuj, bo ja się na to nie nabiorę. Wy pisowcy (choć ty cierpisz na rozdwojenie jaźni, bo raz jawisz się jako pogrobowiec Dzierżyńskiego, a raz jako kaczy populista) zawsze hałasujecie, żeby zwrócić na siebie uwagę. Lis jest dobrym i merytorycznym dziennikarzem, który owszem, kasę lubi (rozumiem, że prezes się nią brzydzi) ale daje ludziom show, czyli to, co przyciąga ich przed ekrany. Jeśli tak oburza cię Lis, to co powiedzieć o niejakim Wildsteinie, Pospieszalskim, Sakiewiczu, którzy fach dziennikarski ubroczyli w świńskim korycie jednostronności, tendencyjności i całkowitego braku obiektywizmu liżąc dupska pisowych bonzów. A kaczor błysnął dzisiaj ponownie, pokazując swoją obsesyjną osobowość i nazywając dziennikarza TVNu (ku radości pisiorów) Niemcem. Oczywiście Merkel to agentka stasi i napoleon to wie. W ogóle wszyscy naokoło oprócz zwolenników pisu, czyli tzw. prawdziwych Polaków to zdrajcy, zaprzańcy, nie-Polacy, agenci, ubecy i mordercy prezydenta. Ja też. Tylko, że ja opluwać się nie dam i w niedzielę dam temu wyraz, podobnie jak inni wyklęci przez kaczy lud. I co byś tu nie napisał, to powiem ci, że tacy, jak ty, odmawiający mi prawa do bycia Polakiem, wszystkie plujące jadem mohery, kibolskie bandziory i hajlujący nacjonaliści mogą mi skoczyć. Spokojnie głosuję na Platformę Obywatelską, dzięki której w Polsce jest w miarę spokojnie i dostatnio. Jestem pewny, że Grecji tu nie będzie, a Tusk przeprowadzi ten kraj przez drugą falę kryzysu, choć wiem, że wy życzycie mu klęski i upadku. Niedoczekanie!
              • Gość: obserwator Re: Tomek Lis padł... IP: *.radom.vectranet.pl 04.10.11, 17:51
                Lis jest pierwszym z tendencyjnych dziennikarzy i taka jest prawda a wczoraj od Kaczora dostał to na co zasłuzyl juz dawno. Zostal zgnojony i upokorzony.
              • Gość: AVO Re: Tomek Lis padł... IP: *.radom.vectranet.pl 04.10.11, 19:27
                Matko Boska! Aż mi się wierzyć nie chce, że to przeczytałem! Ty uciekłeś chyba od czubków. Ile ci te szumowiny z PO płacą, że takie brednie wypisujesz?! Jak normalny człowiek może popierać złodziejstwo i oszustwo?
                • barry100 Re: Tomek Lis padł... 05.10.11, 15:46
                  Ujawniłeś się pisowski prowokatorze. Dobrze. To złodziejstwo i oszustwo to chyba w wykonaniu zapisdziałej partyjki. Tu w Radomiu kiedyś funkcjonował niejaki K. cinkciarz, karciarz, poseł PC, prawa ręka Kaczora w Radomiu. Zginął bo prawdopodobnie przestał być wygodny! Dal kogo? Jak mówi Kaczor, on już wiedział dla kogo. A Telegraf?! A związany z PiS włodarz ze Starachowic? A Lipiec? Ty mi chcesz wmówić, że wy jesteście uczciwi? Nie dość, że jesteś prowokatorem, to jeszcze hipokrytą i zwyczajnym blagierem i łgarzem. Gościu, nie odpisuj mi już, bo ja z ludźmi tak podłej proweniencji nie rozmawiam i nie odpiszę ci już na pewno.
                  • Gość: kola Re: Tomek Lis padł... IP: *.radom.vectranet.pl 05.10.11, 16:03
                    No to wymień cwaniaku to nazwisko skoro rzucasz na kogoś oskarżenia. Jesteś komuchem i tyle. Włodaarz ze Starachowic pajacu był z SLD.
                    • Gość: barry100 Re: Tomek Lis padł... IP: *.radom.vectranet.pl 05.10.11, 16:09
                      Ty doskonale znasz to nazwisko. A włodarz ze Starachowic był z PiS. Ja nie mówię o Długoszu i Sobotce, tylko o tym, co miało miejsce kilka tygodni temu. Co do komucha, to tobie nie dorastam do pięt. Nawet nick masz brzmiący z ruska, sentymentalny pajacyk, co?
                      • Gość: kola Re: Tomek Lis padł... IP: *.radom.vectranet.pl 05.10.11, 17:06
                        Był sobie koleś bywał w Teatralnej, odwiedzał stadiony cos tam pisywał dla Słowa Ludu wyjechał z kraju wrócił z paroma dolarami którymi wspomógl pewna partię. Powiązania miał co najmniej dziwne po czym okazało się, że od lat był TW.
                        Jego już nie ma. A teraz sprawdż życiorys MIra, Rycha i Zbycha a także pierwszego doradcy obecnego premiera.

• Gość: barry100 Re: Tomek Lis padł... IP: *.radom.vectranet.pl 06.10.11, 08:06
                          Miro i Zbycho nie są już w PO (swoją droga prokuratura nie dopatrzyła się przestępstwa), podobnie jak Lipiec nie jest już ministrem PiS (ale siedział, nie wiem, czy jeszcze siedzi). Co do kolesia TW, to znam jego historię bardzo dobrze i zapewniam cię, że nie tylko TW on był, ale zostawmy zmarłych w spokoju, z tym się zgadzam. Co do pierwszego doradcy premiera, to nawet się nie wygłupiaj, bo w ten sposób, to ja mogę kazać sprawdzać ci życiorysy np. Brudzińskiego (zapytaj się co wyprawiał w młodości), czy pana Kryże (rozumiem, że on jest cacy, bo oskarżał i skazywał Komorowskiego, waszego wroga politycznego). Ale największą "tajemnicą" jest wasz guru napoleon.
                          Cudowne przypadki z życia Kaczyńskich-Kalksteinów …
                          1) Pierwszy cudowny przypadek w życiu Jarosława to zawrotna kariera jego ojca Rajmunda. Tuż po wojnie żołnierzy AK, rozstrzeliwano, osadzano w więzieniach, sadzano na nogach od stołka, torturowano, w najlepszym razie wykluczano z życia społecznego. Tymczasem Rajmund Kaczyński, żołnierz AK, tuż po wojnie, dostaje od stalinowskiej władzy wypasiony apartament na Żoliborzu, jak na tamte czasy rzecz poza zasięgiem zwykłego obywatela, nawet szarego członka PZPR.
                          2) Cud drugi, żołnierz AK, mąż sanitariuszki AK, dostaje posadę wykładowcy na Politechnice Warszawskiej i oboje żyją sobie z jednej pensji jak pączki w maśle. W tym czasie gdy w Polsce rządzi Bierut, a właściwie Stalin rządzi Bierutem, posada dla Akowca na uczelni brzmi jak ponury żart, jednak rzecz miała miejsce.
                          3) Cud trzeci, rodzą się bliźniaki i jako dzieci akowskiego małżeństwa, na początku lat 60, kiedy większość dzieci akowców opłakuje swoich rodziców, albo czeka na ich powrót z więzienia, nasze orły zabawiają się w reżimowej TV.
                          4) Cud czwarty. Jarosław Kaczyński jako jedyny działacz opozycji kręgu doradców Lecha Wałęsy, nie zostaje internowany.
                          5) Cud piąty, Jarosław Kaczyński odmawia (tak twierdzi) podpisania lojalki i jako jedyny opozycjonista odmawiający władzy PRL zostaje zwolniony do domu, co więcej nikt go nie nęka, w okresie 1982-1989.
                          6) Cud szósty, Jarosław Kaczyński jako jedyny opozycjonista ma sfałszowaną teczkę i jako jedyny opozycjonista domagający się powszechnej lustracji, ujawnia swoja teczkę dopiero po naciskach prasy.
                          7) Cud siódmy to cud zagadka. Jaki jest związek między ofiarowanym Rajmundowi Kaczyńskiemu przez PRL apartamentem na Żoliborzu, pracą w czasach stalinowskich na Politechnice Warszawskiej, karierą filmową bliźniaków i brakiem internowania Jarosława Kaczyńskiego w stanie wojennym?

Kto wie? Czym aż tak bardzo mógł zaimponować władzy ludowej żołnierz AK Rajmund Kaczyński, że władza otoczyła jego samego, jego żonę z AK i dzieci szczególna troską. Opowieściami o wykańczaniu bolszewików?
                          Kto wie, czym mógł zaimponować oficerowi SB Jarosław Kaczyński, że ten po odmowie podpisania lojalki wypuścił go wolno i nigdy już nie nękał?
                          • Gość: herman Re: Tomek Lis padł... IP: *.radom.vectranet.pl 06.10.11, 08:50
                            No to napisz coś o dziadku z Wermachtu, Szechterze, Stoltzmanie naucz młodych historii jak na dobrego kontynuatora żydokomuny przystało. A nie zapomnij napisać o swoim ojcu.
                            • vater1958 Re: Tomek Lis padł... 06.10.11, 12:33
                              Gość portalu: herman napisał(a):

No to napisz coś o dziadku z Wermachtu, Szechterze, Stoltzmanie naucz młodych historii jak na dobrego kontynuatora żydokomuny przystało. A nie zapomnij napisać o swoim ojcu.

brakuje argumentów merytorycznych, więc próbujemy obrażać adwersarzy?

co do dziadka z Wehrmachtu - wyjaśnij może młodym i nie znającym historii, co działo się w czasie wojny z mieszkańcami Bydgoszczy, Poznania, Łodzi, Katowic, Torunia, Kalisza - a więc m. in. Wartheland-u i Westpreußen - wszak Generalna Gubernia stanowiła tylko część pierwotnego terenu Polski...

moim zdaniem każdy, kto negatywnie ocenia wybory tamtych ludzi (w skrócie alternatywa: albo Wehrmacht, albo obóz koncentracyjny dla całej rodziny - również żona i dzieci, albo kolaboracja w sensie szeroko rozumianym jak w GG) to albo kompletny ignorant, albo ostatnia szuja...

Dodam jeszcze, że o ile na początku wojny służba w Wehrmachcie była zarezerwowana tylko dla "prawdziwych" Niemców (jako najwyższy zaszczyt), to po klęskach pod Moskwą, a później pod Stalingradem do wojska wcielano kogo się tylko dało.

P.S. mojego dziadka - uczestnika Powstania Wielkopolskiego (w 1939 r. ojca 3 synów w wieku 7-11 lat) od Wehrmachtu wybroniła gruźlica - i jeśli ktoś chce mi w oczy powiedzieć, że nie był patriotą, proszę o kontakt - z przyjemnością splunę mu w pysk
                              • Gość: fran Re: Tomek Lis padł... IP: *.radom.vectranet.pl 06.10.11, 12:46
                                A co powiesz o ochotnikach do Wermachtu, volksdeuchach, UB-ach,? Też musieli?
                                • vater1958 Re: Tomek Lis padł... 06.10.11, 12:52
                                  Gość portalu: fran napisał(a):

A co powiesz o ochotnikach do Wermachtu, volksdeuchach, UB-ach,? Też musieli?

nie - nie musieli - to ostatnie szmaty!

ale na terenach niemieckich wszyscy byli obywatelami III Rzeszy, tyle że różnych kategorii! (to a'propos volksdeutschy)
                                  • Gość: fran Re: Tomek Lis padł... IP: *.radom.vectranet.pl 06.10.11, 13:03
                                    No to sprawdz najpierw kto był nadgorliwy a pózniej dopiero atakuj za nieprawdę. Bo tutaj za samo bycie w tych formacjach nikogo nie oskażano. To tak jak z TW większość sama chciała brać za to szmal byli nadgorliwi a inni byli do tego zmuszani w różny sposób min przez szantaż. Nikt zdrowy nie postawi między nimi znaku równości.
                                    A kto to był Maleszka? I ja mam takich gloryfikować, słuchać ich obrońców i co moze jeszce na nich głosować?

• vater1958 Re: Tomek Lis padł... 06.10.11, 13:11

No to sprawdz najpierw kto był nadgorliwy a pózniej dopiero atakuj za nieprawdę. Bo tutaj za samo bycie w tych formacjach nikogo nie oskażano (...)

kto był nadgorliwy??? oświeć mnie...

i kogo ja atakuję??? a może piszesz na zasadzie - "uderz w stół..."?
                                • vater1958 Wechrmacht - a sprawa polska 06.10.11, 13:00
                                  zwracam uwagę jeszcze, że Jacek K. wyciągając tę sprawę na początku twierdził, że dziadek Tuska wstąpił do Wehrmachtu na ochotnika!
                                  Jako człowiek inteligentny dobrze wiedział, że do jednostek tych wcielono na siłę wielu Polaków - więc sam fakt bycia żołnierzem tej formacji może nie przynieść odpowiedniego skutku w kampanii wyborczej...
                                  • vater1958 Re: Wechrmacht - a sprawa polska 06.10.11, 13:04
                                    oczywiście Wehrmacht, a nie Wechrmacht :-)))
                                  • Gość: fran Re: Wechrmacht - a sprawa polska IP: *.radom.vectranet.pl 06.10.11, 13:07
                                    Koleś sprawdż najpierw kto tę sprawę wyciagnął. Zrobił to Protasiewicz szef kampanii wyborczej PO. Kurski pisał o tym przed wyborami i nikt nawet nie zwrócil na to uwagi. Przeczytaj także co na ten temat twierdzi siostra Tuska. To są fakty a nie interpretacja GW.
                                    • vater1958 Re: Wechrmacht - a sprawa polska 06.10.11, 13:16

Koleś sprawdż najpierw kto tę sprawę wyciagnął. Zrobił to Protasiewicz szef kampanii wyborczej PO. Kurski pisał o tym przed wyborami i nikt nawet nie zwrócil na to uwagi. Przeczytaj także co na ten temat twierdzi siostra Tuska. To są fakty a nie interpretacja GW.

no tak - Jacek K. tylko napisał o tym, ale pierwszy sprawę wyciągnął Protasiewicz... :-)))))))))))))))))
                                      za klasykiem: i nikt nam nie wmówi, że białe jest białe...
                                      • Gość: fran Re: Wechrmacht - a sprawa polska IP: *.radom.vectranet.pl 06.10.11, 13:20
                                        To tyle co miałem do napisania. Niestety w Polsce nie tylko ty jesteś ofiarą michnikowszczyzny. Wszystkiego najlepszego
                                  • Gość: fran Re: Wechrmacht - a sprawa polska IP: *.radom.vectranet.pl 06.10.11, 13:17
                                    Kurski napisal prawdę. Propaganda, PO zarzucała mu nie to, że kłamał ale to, ze Kurski wyciągnął sprawę w kampanii wyborczej. Niestety wielu ludziom nie znajacych tej sprawy dokładnie wmówiła swoje.
                                    Nawet nie wiesz jak znam dokładnie sprawę obozu w Neugamme z ktorego wyszedl dziadek o którym piszemy. Interesuja mnie prawdziwe fakty a nie te robione na użytek.
                                    • vater1958 Re: Wehrmacht - a sprawa polska 06.10.11, 13:38

Kurski napisal prawdę. Propaganda, PO zarzucała mu nie to, że kłamał ale to, ze Kurski wyciągnął sprawę w kampanii wyborczej. Niestety wielu ludziom nie znajacych tej sprawy dokładnie wmówiła swoje.
                                      Nawet nie wiesz jak znam dokładnie sprawę obozu w Neugamme z ktorego wyszedl dziadek o którym piszemy. Interesuja mnie prawdziwe fakty a nie te robione na użytek.

Jacek K. pisał prawdę wstąpieniu do Wehrmachtu - OK
                                      czy pisał prawdę o wstąpieniu na ochotnika?
                                      rok 1942 - Wehrmacht odczuwa już bardzo poważne braki w zasobach ludzkich
                                      czy mój dziadek mając niewielką alternatywę - z własnej, nieprzymuszonej woli wybiera służbę w wojsku okupanta?

I Tobie życzę wszystkiego najlepszego...
                                      • Gość: fran Re: Wehrmacht - a sprawa polska IP: *.radom.vectranet.pl 06.10.11, 14:12
                                        W zasadzie temat uwazałem za zamknięty ale jescze postscriptum. Twój dziadek oczywiście, mógł nie mieć wyboru. I wcale nie mam zamiaru twierdzić, że było inaczej. Obyś nie musiał czytać nieprawdy o nim w mainstreamowych mediach. Czasy są takie ze obozy koncentracyjne nazywa się polskimi, wojna światowa to robota Polaków, żydzi byli mordowani przez Polaków, powstania narodowe to bandytyzm itd itp
                                        Jeszce raz napiszę KURSKI NIE KŁAMAŁ. Warto jest posłuchać i znależć w necie wywiad sprzed paru lat z siostrą Tuska.
                                        A na koniec wtręd do dzisiejszej kampanii. Sprawa z Merkel od strony przeprowadzenia akcji jest podobna. Znowu wciskana jest ciemnota na użytek PO. A wypowiedż Kaczyńskiego traktowana jako sprawa wagi państwowej. Opowiada się brednie jakby świat się zatrzymał.
                                        No to teraz już zamykamy wątek.
                                        Wszystkiego najlepszego jeszcze raz.
                                        • vater1958 Re: Wehrmacht - a sprawa polska 06.10.11, 14:27
                                          cóż - zdania mamy diametralnie różne - pozdawiam
                • Gość: Morrer Re: Tomek Lis padł... IP: *.radom.vectranet.pl 05.10.11, 16:06
                  Spokojnie, nie nerwowo. Powiesz to chłoptasiu prosto w oczy Łuczyckiemu? Powiesz, że jest złodziejem i oszustem? Powiesz to Wędzonce, Witkowskiemu, Kopaczowej? Powiedz im, że są złodziejami i oszustami. Tylko udowodnij, bo rzucanie kłamstw nie popłaca.
              • Gość: Jaruzel Re: Oto rządy PO IP: *.radom.vectranet.pl 05.10.11, 21:58
                Organizacje biznesowe i adwokatura bronią zmiany, dzięki której umorzono proces Ryszarda Krauzego
                "Rz" ujawniła w środę, jak – stosując szybką ścieżkę legislacyjną – wykreślono z kodeksu spółek handlowych artykuł 585. Na jego podstawie prokuratura mogła ścigać z urzędu za działanie na szkodę spółki.
                Właśnie na podstawie tego przepisu w ubiegłym roku oskarżono Ryszarda Krauzego. Dzięki nowelizacji przegłosowanej w Sejmie głosami PO i PSL 30 czerwca art. 585 przestał obowiązywać.
                21 lipca rozpoczął się proces biznesmena, na którym sąd nie miał wyjścia i musiał postępowanie umorzyć.

• Gość: Lena Re: Tomek Lis padł... IP: *.radom.vectranet.pl 04.10.11, 17:59
              No, Jarek rozgniótł Lisa :). Aż miło było posłuchać i popatrzeć :). Ale najbardziej podobały mi się brawa publiczności, która czekała cierpliwie, aż JK skończy mówić, następnie czekała aż Lis zacznie mówić i wtedy ... biła intensywnie brawo :). Lis wyglądał w tych chwilach, jakby miał rozwolnienie :). Jeżeli chodzi o tę rzekomą demoniczną "maskę" JK, która rzekomo opadła, to nic takiego nie miało miejsca. Gość był wyluzowany, spokojny. Czasami, gdy Lis pozwalał sobie na zbyt wiele, JK okazywał irytację i dobrodusznie pouczał rozmówcę :), ale to było normalne zachowanie. Ciężko oczekiwać, żeby w milczeniu znosił w nieskończoność takie agresywne ataki. Ogólnie fajne spotkanie :). I taktyka JK bardzo dobra: nie rozmawiać z Tuskiem, niech się sam pławi w kłopotach i miota po kraju w tym beznadziejnym tuskobusie. Dzisiaj słowo "Tusk" oznacza "kryzys", "tajemnicze samobójstwa", "manifestacje", "samopodpalenia", "afery", "drożyznę", "niepewność jutra", "jak żyć?", "klęska na giełdzie". Trzeba takiego towarzystwa unikać. Wygrywać na dobrym kontakcie z obywatelami i w potyczkach z nieudolnymi dziennikarzami. I pokazywać spokojną, wyluzowaną, ale rzeczową twarz. Czasami zażartować w towarzystwie młodych działaczy PiS. Ruch z "aniołkami" doskonały taktycznie (w kontekście samej kampanii). A także strategicznie w dłuższej perspektywie. Moim zdaniem JK wygra te wybory :). Czego mu życzę,
              • Gość: Hornet Re: Tomek Lis padł... IP: *.radom.vectranet.pl 05.10.11, 16:12
                Tylko te zęby zepsute i nieświeży oddech. No i te kłaki w nosie. Trochę nie pasuje premierowi :-).
                • Gość: Kalisz Re: Tomek Lis padł... IP: *.radom.vectranet.pl 05.10.11, 19:42
                  Jesteś zoofilem czu nekrofilem?
                  • Gość: Morrer Re: Tomek Lis padł... IP: *.radom.vectranet.pl 06.10.11, 20:41
                    Nie ośmieliłbym się robić ci konkurencji, poza tym mam inne preferencje, nie obawiaj się. Tylko uważaj, bo to, co robisz jest karalne, a ja de facto powinienem cię zadenuncjować. Tak że nie określaj tak wyraźnie swoich preferencji seksualnych na forum, bo ostatnio w więzieniu jednego pedofila (myslę, że podobnie potraktowaliby ciebie, czyli zoo-nekrofila) więźniowie zakatowali, czego ci nie życzę, choć brzydzę się takimi, jak ty. Nie pozdrawiam.
    • Gość: senior wyborca Re: PiS wygra!! Lis błazen :) IP: *.radom.vectranet.pl 04.10.11, 13:50
      Co ty chłoptasiu wypisujesz bo ja też oglądałem i tu "wielki pan premier " Kaczyński wyszedł na błazna złośliwego chcącego na siłę władzy .Tak butnego tego pana premiera jeszcze nie widziałem.Boże uchroń Polskę od tego pana który będąc u władzy już pokazał co potrafi .Na marginesie dodam że ty jesteś błaznem i to wybitnym .
      • Gość: Janek Re: PiS wygra!! Lis błazen :) IP: *.radom.vectranet.pl 04.10.11, 15:44
        Chyba co innego ogladałeś. Lis sie skompromitował po raz kolejny. To jest dziennikarz? A Kaczyński mu pokazal co należy.
    • olo-35 Re: PiS wygra!! Lis błazen :) 04.10.11, 13:59
      Panie "kawa rano" co to się stało panu?czyżby pan coś z rana dziabnął lub może powąchał?
    • Gość: SpieprzajDziadu Re: PiS wygra!! Lis błazen :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.11, 14:27
      I niech wygra..
      a my osiągniemy dno
    • Gość: Zaremba Re: PiS wygra!! Lis błazen :) IP: *.radom.vectranet.pl 04.10.11, 16:08
      Debata PO-PiS się jednak odbyła. W TVP2. Tyle że na nieszczęście Platformy miejsce zręcznego, bystrego Donalda Tuska zajął walczący ze szczękościskiem, gubiący się w mowach oskarżycielskich dziennikarz Tomasz Lis. Który chciał wyprowadzić z równowagi Jarosława Kaczyńskiego. A wyprowadził siebie.
      Dyskusja o programie PiS trwała pierwsze kilka minut. Lis zdążył spytać o deficyt i wziął się do nieprawdziwych tez. Że przed czterema laty Tusk przedstawił przed wyborami skład rządu, a Kaczyński nie chce – w rzeczywistości wszystko, łącznie z osobą ministra finansów, zostało w 2007 roku ujawnione po wyborach. Albo że szanujący się lider mówi, z kim zawrze koalicję – nikt na ogół nie mówi. Nie ma to jak wymyślone standardy, nawet teraz Tusk zapowiada zmiany ministrów i nie wiemy, o kogo chodzi.

Tomasz Lis przegrywał nawet tam, gdzie Kaczyński nie miał mocnych kart. Flirt części PiS z kibolami jest dwuznaczny. Ale nazywanie człowieka nieskazanego wyrokiem sądu „bandziorem” to naruszenie reguł, których wiele razy bronili tacy dziennikarze jak Lis. Niewątpliwie też prezes PiS niepotrzebnie wdał się w swojej książce w niejasne aluzje na temat Angeli Merkel. Ale zręcznie tę kwestię objaśnił, a niegrzeczny ton wściekłego Lisa pozwolił mu wystąpić w roli ofiary.

Nieprzygotowany Lis, próbując złapać Kaczyńskiego na nieznajomości kandydatek z list PiS, sam się pomylił – Ilona Klejnowska naprawdę kandyduje w Płocku. Ale najgorsze, że fundując prezesowi PiS tor przeszkód, nie poruszył prawie żadnego tematu ważnego dla Polski, dla nas.

Było o pistolecie sprzed 20 lat, ojcu Rydzyku i zasadach savoir vivre’u.

Kaczyński, wyluzowany, a pod koniec lekko poirytowany, nie musiał w efekcie zdawać egzaminu. A zjedzony przez nerwy polityk Tomasz Lis oblał z kretesem. Ale zadajmy sobie pytanie: Czy w ramach cywilizowanych standardów, o które tak się troszczył gospodarz tego programu, byłoby gdzie indziej możliwe demonstrowanie przez dziennikarza publicznej telewizji tak ostentacyjnej niechęci do lidera opozycji?
      Lis sam przypomniał o dwóch krajach, gdzie standardy są inne: Rosji i Białorusi. No właśnie.

• Gość: rychard Re: PiS wygra!! Lis błazen :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.11, 16:55
        Wczoraj 3 października 2011 roku , dziennikarz reżimowy Tomasz Lis na oczach milionów telewidzów popełnił harakiri, ale nie cofam bo harakiri popełniają ludzie honoru, on po prostu udławił się śmiertelnie swoim własnym gó...em.
        • Gość: moher Re: PiS wygra!! Lis błazen :) IP: *.radom.vectranet.pl 04.10.11, 17:22
          Przyjęcie zaproszenia przez Premiera Jarosława Kaczyńskiego do programu Tomasza Lisa w mojej ocenie było aktem niebywałego poświęcenia ze strony Gościa. I bynajmniej nie chodzi tu o, delikatnie mówiąc niechęć, czy też nadzwyczajną dociekliwość ze strony „redaktora magistra”, lecz o totalny brak szacunku dla tej części społeczeństwa, która identyfikuje się z patriotyzmem i niepodległością swej Ojczyzny.

Od polityka wymaga się umiejętności dyskutowania i przekonywania do swoich racji. Obowiązkiem polityka jest też odpowiadanie na pytania dziennikarzy. W tym wypadku nie była to polemika między politykami, choć co niektórym takie skojarzenie mogło się nasunąć. Nie był to też wywiad z dziennikarzem, bo po drugiej stronie nie było dziennikarza, był funkcjonariusz. Nie było to też przesłuchanie. Ów funkcjonariusz otrzymał bowiem zadanie, bądź sam sobie wyznaczył cel wyprowadzenia z równowagi Premiera Jarosława Kaczyńskiego przy pomocy pospolitego ubliżania.

Jestem pełen podziwu dla Premiera Jarosława Kaczyńskiego, że zgodził się na to spotkanie i przede wszystkim,
          że zachował stoicki spokój i opanowanie. „Redaktor magister” w swej histerycznej walce nie cofnął się przed żadną podłością. Wykorzystał wszystko co najpodlejsze, łącznie z uczuciami do najbliższych i to tych, którzy tak tragicznie odeszli. Tomasz Lis sięgnął nie bruku, lecz dna szamba.

Panie Premierze Kaczyński, proszę przyjąć wyrazy uznania i wdzięczności. Jest Pan rzeczywistym przywódcą narodu. Narodu, który budzimy. Dzięki Pańskiej odwadze, konsekwencji i umiłowaniu wartości najwyższych mamy siłę
          i wielką motywację, aby przywrócić Ojczyźnie niepodległość a jej obywateli uwolnić od zniewolenia.

• Gość: wyb.76 Re: PiS wygra!! Lis błazen :) IP: *.radom.vectranet.pl 04.10.11, 18:15
          Gość portalu: rychard napisał(a):

> Wczoraj 3 października 2011 roku , dziennikarz reżimowy Tomasz Lis na oczach mi
          > lionów telewidzów popełnił harakiri, ale nie cofam bo harakiri popełniają ludzi
          > e honoru, on po prostu udławił się śmiertelnie swoim własnym gó...em.
          ---
          Ale z ciebie debil i idiota do setnej potęgi
          • Gość: jitter Re: PiS wygra!! Lis błazen :) IP: *.radom.vectranet.pl 04.10.11, 19:18
            co chcesz od niego Lis sie załatwił sam, jeżeli go nie załatwił Kaczyński
    • Gość: dziennikarz Re: Czytajcie niezależne media IP: *.radom.vectranet.pl 04.10.11, 17:26
      Szanowni państwo

W ostatnim czasie daje się zauważyć ograniczanie wolności słowa w Polsce oraz likwidację niezależnych mediów.

Z TVP zostały wyeliminowane m.in. takie programy jak: „Misja specjalna” Anity Gargas”, „Pod prasą” Tomasza Sakiewicza, „Bronisław Wildstein przedstawia”, „Antysalon” Rafała Ziemkiewicza, „Warto rozmawiać” Jana Pospieszalskiego. Ponadto z mediów publicznych zostali usunięci m.in. Joanna Lichocka, Jacek Karnowski, Jacek Sobala, Katarzyna Hejke, Grzegorz Górny, Tomasz Terlikowski, Grzegorz Braun, Robert Kaczmarek, Dariusz Karłowicz. Tzw. nieznani sprawcy pobili dziennikarza Pawła Mitera.

Dziennik „Rzeczpospolita” został sprzedany w niejasnych okolicznościach i traci swój niezależny charakter. Cenzurowany jest nawet Internet. Media głównego nurtu mimo pozornej różnorodności w opisywaniu rzeczywistości zależne są od jednego ośrodka decyzyjnego.

W tej sytuacji konieczne jest zdobywanie informacji z niezależnych źródeł o różnej orientacji, których częściowy zestaw przedstawiony jest poniżej:

strony internetowe:

niezalezna.pl niezalezna.pl/

bibula.com www.bibula.com/ (w zakładce „linki” inne portale)

niepoprawni.pl www.niepoprawni.pl/

nowy ekran.pl www.nowyekran.pl/

wpolityce.pl wpolityce.pl/

blogmedia24.pl blogmedia24.pl/

blogpress.pl www.blogpress.pl/

solidarni2010.pl solidarni2010.pl/

fronda.pl www.fronda.pl/

ojczyzna.pl www.ojczyzna.pl/

antypolonizm.pl www.antypolonizm.pl/

arcana.pl www.portal.arcana.pl/index.html

piotrskarga.pl www.piotrskarga.pl/

wolnapolska.pl wolnapolska.pl/

wzzw.wordpress.com/
      pomniksmolensk.pl/

czasopisma:

Gazeta Polska www.gazetapolska.pl/

Nasz Dziennik www.naszdziennik.pl/

Gazeta Warszawska www.warszawskagazeta.pl/

Nowe Państwo www.nowepaństwo.pl/

Nasza Polska www.naszapolska.pl/

Najwyższy czas nczas.home.pl/

Niedziela www.niedziela.pl/

Polonia Christiana www.poloniachristiana.pl/

Gazeta Polska Codziennie

• Gość: kwakwa Re: Czytajcie niezależne media IP: *.radom.vectranet.pl 04.10.11, 17:54
        Lis niepotrzebnie zniżał się czasem do nieważnych historii z życia Kaczyńskiego. Jednak uważni zauważyli, że Kaczyński nie ma bladego pojęcia o rządzeniu Polską. Pal licho Lisa. Jego można oglądać lub nie. Ale jak Kaczyński miałby być premierem, to nieźle się oberwie jego wyznawcom. Pozostałym też. Szkoda, że Lis nie pociągnął do końca wątku kiboli, bo prezes już miał na końcu języka, że dopiero to on im pokaże gdzie ich miejsce jak dojdzie do władzy. Odpowiedź o przyszłym ministrze gospodarki typu "Polacy domyślają się kto to będzie, a ja nie powiem" dyskwalifikuje gościa jako poważnego partnera do rozmowy. Panie Kaczyński. Może ktoś Panu powie, że jak kasa pusta, to nic Pan nie dasz tym swoim wyborcom. Jedynie możesz zrujnować gospodarkę i bogatszych zrobić biednymi, a obecnych biednych nędzarzami. Panie Kaczyński. Trzeba to jasno powiedzieć. Panu i Pana wyborcom chodzi jedynie o zemstę na PO i Tusku. Może jeszcze o pomnik. POLSKA PANA NIE INTERESUJE. A już najmniej jej mieszkańcy. To jest straszne. Przy okazji. Nie jestem wyborcą PO, PSL ani SLD.
        • Gość: Kawęcki Re: Czytajcie niezależne media IP: *.radom.vectranet.pl 04.10.11, 17:56
          spotkanie Jaroslaw Kaczynski - Na zywo, jest nie do podrobienia !!! Nawet Ci ktorzy nie chca byc obiektywni , musza przyznac ze bystrosc umyslu i szybka reakcja J. Kaczynskiego na PRZYGOTOWANE pytania , a wlasciwie nie pytania ,tylko ataki ze strony T. Lisa , jest pelna podziwu !!!. J. Kaczynski nie wiedzial jakiej broni uzyje T.Lis , a jednak "polozyl go na lopatki" i zrobil to z ogromna klasa, godnoscia i profesjonallizmem. W przeciwienstwie do J. Kaczynskiego , T. Lis pokazal swoje slabe oblicze kogos, kto "wali na opak " , jego bezsilnosc byla zenujaca ,i smieszna .Jak ten czlowiek moze miec "swoj program"???? jego zachowanie bylo skandaliczne, nie ukrywal stronniczosci, nie ukrywal emocji !!! T. Lis "kasal" z wsciekloscia !!! Mam nadzieje ze to co przedstawil J. Kaczynski w swoich odpowiedziach i rozwazaniach dotrze do wszystkkich ktorzy ogladali ten program i widzowie wyciagna odpowiednie wnioski !!! J . Kaczynski to " maly, WIELKI czlowiek" , Wielki Polak i patriota . Powazanie i uklony w Jego kierunku !!!
          • Gość: WRF Re: Czytajcie niezależne media IP: *.radom.vectranet.pl 04.10.11, 19:28
            duPOLis to taki Gębarowski, który za swoją "obiektywność" w debacie z Krzaklewskim wyleciał z TVP.
            Boże chroń nas przed takimi "dzienikarzami" chodzącymi na sznurku michnikowszczyzny.
    • Gość: Kalisz Re: PiS wygra!! Lis błazen :) IP: *.radom.vectranet.pl 04.10.11, 20:27
      Monisia probowała z Hofmanem odegrać sie za Lisa. Nie wyszło pani Moniko. Pewnie pani zła.Oj jak boli.
      • Gość: kwakwa Re: PiS przegra IP: *.radom.vectranet.pl 04.10.11, 21:19
        Wasze wypowiedzi jeszcze raz potwierdzają moje przypuszczenie. Wielki prezes walczy w kampani wyborczej z ....... dziennikarzami. W ten sposób kamufluje to, że nie ma pojęcia o tym w jaki sposób Polska może stać się normalnym, liczącym się w Europie krajem. Tylko kieruje nim osobista zemsta i frustracja.
      • Gość: Były zwolennik PO Re: PiS wygra!! Lis błazen :) IP: *.radom.vectranet.pl 04.10.11, 21:39
        Jeśli ktoś się łudził, ze Lisa stać na odrobinę klasy, to wszystko wyjaśniały już pierwsze sekundy programu. Przedstawiając gościa dziennikarz wyciągnął wszelkie zdarzenia i wypowiedzi uznawane przez salon III RP za największe zbrodnie Kaczyńskiego (potem, już w trakcie programu, Lis uczepił się nawet rozmowy z Kaczyńskim sprzed... 20 lat – o rzekomym straszeniu Tuska pistoletem).
        Dlatego trudno się dziwić, ze Kaczyński uczynił ze spotkania w TVP2 coś w rodzaju prywatnej rozmowy – rozmowy, podczas której zgniótł dziennikarza. Lis został srogo ukarany za swoją jawną nienawiść. Rzucając się bezsilnie na Kaczyńskiego doszczętnie zrujnował swój wizerunek króla polskiego dziennikarstwa. Igor Janke na Twitterze podsumował to krótko: Koniec dziennikarstwa zbliża się wielkimi krokami. Tomasz Lis złamał wszelkie możliwe zasady tego zawodu.

• Gość: AVO Re: PiS wygra!! Lis błazen :) IP: *.radom.vectranet.pl 04.10.11, 22:09
          Nigdy nie uważałem Lisa za wielkiego dziennikarza, czy jak ktoś tu napisał - za króla dziennikarstwa. To śmieszne, to mity, Lis jest przeciętniakiem w tym fachu, ale trzeba przyznać, że dotąd dopisywało mu po prostu szczęście, dużo szczęścia. Los był bardzo łakskawy i jakoś ta kariera się kręciła. Do tego kasa, nie przyzwoicie duża kasa za byle jaką pracę dziennikarską, a raczej prezenterską. Wreszcie kilka lat temu, bodaj Polityka, wieszczyła mu sukces w kampanii prezydenckiej. I tak rosło ego, narcyzm osiągnął postać kliniczną, wreszcie Lis stał się patologicznym egocentrykiem rozkochanym w sobie, wrogo i z odrazą patrzącym na ludzi.
          Wczoraj cała Polska zobaczyła, ile warta jest ta kreowana na potrzeby "salonowców" i części polityków rzeczywistość - dno i wodorosty. Lis poległ i mam nadzieję, że jest to początek końca filozofii kłamstwa, manipulacji, prowokacji, poniżania, czyli tego wszystkiego, czemu hołdują telewizyjne małpy w stylu Lisa, Wojewódzkiego, Majewskiego itp.
          Kaczyński może jest czasem śmieszny, może jest niski, może mlaska, ale jest prawdziwy i mówi to, co chce powiedzieć, a wiedzy i doświadczenia odmówić mówi nie można. Daleko od takiego sposobu bycia jest Tusk, którego całe życie oparte jest wyłącznie na pomysłach nawiedzonych marketingowców. Myślę, że po wyborach ten domek z kart się zawali.
          • Gość: kwakwa Re: PiS wygra!! Lis błazen :) IP: *.radom.vectranet.pl 04.10.11, 22:54
            Czy do was to nie dociera? Tu nie o Lisa idzie, a o to że Kaczyński nie ma żadnego pomysłu na Polskę. On się bawi w piaskownicy. Chce wszystkim zabrać łopatki, wiaderka i grabki i uciec do domku do kotka. A wy się podniecacie tym, czy jakiś Lis to dobry czy zły dziennikarz. Lis nami nie będzie rządził. Oby Kaczyński też nie. Żenada
            • Gość: kern Re: PiS wygra!! Lis błazen :) IP: *.radom.vectranet.pl 05.10.11, 16:05
              Masz malutka wiedzę. Moze kiedyś zrozumiesz dlaczego Kaczyński. Mala szansa ale moze.
    • Gość: kolejarz Re: PiS wygra!! Lis błazen :) IP: *.xdsl.centertel.pl 05.10.11, 01:12
      zauważyliście że na forach udzielają się pisiory ?
      podobno to prawda 5 złotych od posta mają...
      i zafajdany zyciorys... a ja tam zimny lech i jest mi dobrze...

hehehe...
    • Gość: azqrtc Re: PiS wygra!! Lis błazen :) IP: *.play-internet.pl 05.10.11, 05:56
      Ale PiSdzielce skowyczą i zaklinają rzeczywistość, aż miło poczytać :-D
      • Gość: Marcin Re: PiS wygra!! Lis błazen :) IP: 80.249.0.* 05.10.11, 07:43
        Jak rządził PiS benzyna była po 3,80, teraz 5,40, masło 2,00, teraz 4,20, mleko 1,40, teraz 2,30, a ja dostałem ostatnią podwyżkę. Wszystko na ten temat.
        • Gość: kama Re: PiS wygra!! Lis błazen :) IP: *.xdsl.centertel.pl 05.10.11, 08:26
          a jak był PRL benzyna była po 1,50

wszystko na ten temat
          • Gość: małolat Re: PiS wygra!! Lis błazen :) IP: *.korbank.pl 05.10.11, 08:38
            A po ile była benzyna "za Niemca"?
            • Gość: Kosmopolita Jad rusofobii i germanofobii zwycięża !!!!! IP: *.play-internet.pl 05.10.11, 08:56
              Nie pierwszy to raz Jarosław Kaczyński gra antyniemieckim resentymentem. Sześć lat temu "dziadek z Wehrmachtu" utorował jego bratu Lechowi drogę do prezydentury. Opłaciło się. Prezes wie, że cynizm przynosi polityczne korzyści. Dlatego wraca do sprawdzonej metody. Gra na niskich uczuciach, sączy jad germanofobii - pisze Kurski.

Brawo Panie Kaczyński !!!! Niedługo Pan zwyciężysz !!! Taaaaaaaaaaaaaaaaaak trzymać
              • Gość: Dziennikarz Re: Jad rusofobii i germanofobii zwycięża !!!!! IP: *.radom.vectranet.pl 05.10.11, 10:07
                Tomasz Lis, to się nazywa niezależne i obiektywne dziennikarstowo. Żal patrzeć na tego pana, który dwoi się i troi żeby przypodobać się jedynej słusznej partii. Gdyby rozmowa przebiegała z panem Tuskiem, wszystkie media by piały jaki to mądry, rezolutny i elokwentny jest pan Tusk, w tym przypadku trzeba się niestety skupić na prowadzącym. Problem jednak nie leży w tym, kto był lepszy, pan Kaczyński czy prowadzący Lis a w tym, że za takie dziennikarstwo powinno się być wyrzucanym na zbitą twarz z pracy z wilczym biletem jako dziennikarz.
        • Gość: zartiepl Re: PiS wygra!! Lis błazen :) IP: *.play-internet.pl 05.10.11, 18:38
          Mało istotne jest po ile była, wtedy złotówka była silna, a wszystkie wskaźniki rosły pod niebo. Ważne jest po ile BĘDZIE, jeżeli Kaczyńskiemu uda się dorwać do władzy. Sam się na gospodarce nie zna i nie ma fachowców w otoczeniu, a jak zacznie realizować niektóre populistyczne pomysły, to po wiaderko benzyny będziemy jeździć z wiaderkiem złotówek.
          • Gość: Kazio Re: PiS wygra!! Lis błazen :) IP: *.radom.vectranet.pl 05.10.11, 18:45
            Jesteś Żydem, Niemcem czy Rosjaninem?
        • Gość: doktorek Kaczynski manipuluje gospodarka IP: *.centertel.pl 05.10.11, 21:22
          Wiesz, masz racje. Zauwazylem rowniez zaleznosc wahan kursu zlota od kompromitoacji Kaczynskiego w mediach. Szczytowe notownia mialo zloto w okolicy ogloszenia raportu Millera i licznych komicznych wystapien Kaczynskiego. Jest jeszcze jedna zaleznosc ktorej do konca nie rozumie. Rok temu zloto bylo po 1300$ a dzis 1640$ i co ciekawsze w 2005 bylo po ok 500$. Smiem przypuszczac ze calym rynkiem swiatowym steruje wlasnie Jaroslaw Kaczynski. Zeby posiadac taki silny wplyw na globalna gospodarke ktora odbija sie oczywiscie rowniez echem na naszej to musi nalezec do jakiejs tajnej organizacji ktora rowniez steruje mediami bo przeciez bez mediow nie udaloby mu sie dotrzec do tak szerokiej grupy osob ktora mozna pozniej zmanipulowac. Zapewne ktos jest w stanie wykazac rowniez iz ten globalny kryzyz i drozyzna na calym swiecie byla wlasnie przez niego zaplanowana. Szkoda tylko ze przez te zmanipulowane media nie informuje sie obywateli RP ze wiekszosc podawanych przykladow drastycznego wzrostu cen dotyczy nie tylko Polakow ale i innych obywateli Ziemi. Na poprzednich falach kryzysu wielu tzw "Grubasow" wzbogacilo sie jeszcze bardziej, smiem twierdzic ze dzisiejsze zawirowania tez sa dzielem jakiegos cwanego planu. Tak wiec unikajcie podprogowych komunikatow w wypowiedziach PiS a nie zostaniecie zmanipulowani. Szukajcie obywatele klucza tej plataniny a wzbogacicie sie na tyle ze rowniez nie bedzie wam potrzebne prawo jazdy i stac was bedzie na szofera. Zaden bank nie podejmie sie zalokowania waszego kapitalu tak wiec nie bedzie wam potrzebne konto w banku.
          • Gość: olo Re: Kaczynski manipuluje gospodarka IP: *.radom.vectranet.pl 05.10.11, 21:45
            Twoja logika i nazwa tematu charakterystyczna dla przygłupów.
          • Gość: Gosia Doktorek??? IP: *.w92-132.abo.wanadoo.fr 06.10.11, 13:25
            Czy taki PeeReLowski? Co zostal doktorkiem za lizanie pewnej czesci ciala UBekom?
            Znam takich caly stos.
        • Gość: Kierowca Dlaczego Kaczor nie obnizyl akcyzy IP: *.centertel.pl 05.10.11, 21:29
          Dlaczego Kaczory nie obnizyly akcyzy juz nastepnego dnia po przejeciu wladzy na kolejne 2lata? Dlaczego nie oglosili tych darmowych przedszkoli, darmowych lekow, nie wykupili tysiecy dzialek za realna wartosc, nie kupili nowego rzadowego samolotu, nie wprowadzili powyzek dla budrzetowki, nie dali 50% podwyzki emerytom?Nie podniesli podatku najbogatrzym i nie obnizyli drastycznie najbiedniejszym? Przeciez jesli to byly takie wspaniale i proste pomysly to czemu ich nie wprowadzili w zycie a nagle teraz maja byc wspaniale? STOP populistycznym fanatykom! Za ich rzadow byly takie konfortowe warunki do poprawy bytu najbiedniejszych do sprowadzania kapitalu zagranicznego, a tak niewiele sie udalo a teraz w dobie globalnego kryzysu niby to wszystko ma sie udac? Kto to zrobi? Macierewicz? Fotyga? Ziobro? Ludzie podajcie nazwiska tych specjalistow, ministrow abysmy mogli sie zasmiac z rozpuchu bo pogoda nam nie daje powodow do szczescia.
          • Gość: olo Re: Dlaczego Kaczor nie obnizyl akcyzy IP: *.radom.vectranet.pl 05.10.11, 21:46
            Oto post typowego kretyna.
    • Gość: Adek Re: PiS wygra!! Lis błazen :) IP: *.radom.vectranet.pl 05.10.11, 10:26
      Po obejrzeniu tego programu ludzie się na prawdę powinni zastanowić, czy taki człowiek powinien stać na czele rządu. Tragedia!
      • Gość: kiro Re: PiS wygra!! Lis błazen :) IP: *.radom.vectranet.pl 05.10.11, 16:07
        Głosuj na kogo chcesz przecież ty i tak nic nie kumasz.
        • Gość: Moorer Re: PiS wygra!! Lis błazen :) IP: *.radom.vectranet.pl 05.10.11, 16:19
          A ty co kumasz? To co ci ksiądz dobrodziej wyszeptał do uszka? A ręce gdzie trzymał?
    • Gość: Dorota Re: PiS wygra!! Lis błazen :) IP: *.radom.vectranet.pl 05.10.11, 18:00
      W większości opini ludzi wobec Kaczyńskiego niechętnych Lis się skompromitowal lub jak kto chce Kaczyński go zdemolował.
    • Gość: czytelnik Re: PiS wygra!! Lis błazen :) IP: *.radom.vectranet.pl 05.10.11, 19:29
      Pewny i zawsze zadowolony z siebie redaktor naczelny WPROST zaliczał wpadki jedna za drugą a pękł jak nadęty balon albo raczej bańka mydlana na końcu programu. Najpierw liczył na to, że Kaczyński nie ma pojęcia kto jest na słynnym pisowskim billbordzie z tzw. „aniołkami prezesa”. A gdy się przeliczył: Kaczyński wymienił nazwiska dziewcząt , miasta z których kandydują , i ich miejsca na listach - Tomasz Lis zarzucił mu, że nie zna miejsca kandydowania Ilony Klejnowskiej. Lis upierał się, że to Bydgoszcz, a nie Płock. Prezes PiS nie miał wyjścia. Skoro ktoś się upiera jak dziecko to może zakład? Założymy się? - zapytał Lisa. Ale ten odmówił. Dla porządku dodajmy, że i w tej sprawie zdobywca dziewięciu Wiktorów, w tym Super Wiktora, trzykrotny laureat tytułu Dziennikarza Roku, dwukrotny triumfator konkursu Telekamery - nie miał racji. Ilona Klejnocka startuje rzeczywiście z Płocka.

Według scenariusza magików od PR Donalda Tuska - aktualnego jedynie do ostatniego programu „Tomasz Lis na żywo” - Kaczyński - unikając debaty z Tuskiem miał stchórzyć przed zdecydowanym i odważnym premierem. Tymczasem rzesze widzów zobaczyły czmychającego przed prezesem PiS Lisa. Mógł choćby redaktor programu "Tomasz Lis na żywo" – ratując sytuacje – honorowo zakład przegrać i dać satysfakcję Prezesowi. Ale - dla takich jak on - to coś znacznie gorszego niż hańba na oczach tysięcy świadków. No i Tomasz Lis podwinął ogon i uciekł. Ot i wszystko na temat ikony dziennikarstwa III RP.

Może warto dodać coś jeszcze. Na portalu Gazety Wyborczej www.gazeta.pl jego redaktorzy w ferworze rewolucyjnej walki z Jarosławem „Samo Zło” sami zdemaskowali swojego - przecież sojusznika z TVP2 i Tygodnika Wprost. Zaproponowali tuż po programie sondę i głosowanie: Kto lepiej wypadł w rozmowie? Jarosław Kaczyński czy Tomasz Lis? Czyżby hunwejbini z GW strzelili sobie gola?

Przecież Lis tyle razy powtarzał, że zadaje pytania takie czy inne Prezesowi bo obywatele prawie 40 milionowego narodu mają prawo wiedzieć... No więc jak? Był to wywiad dziennikarza z liderem czołowej partii opozycyjnej czy jak chce GW jednak starcie dwóch kandydatów, dwóch liderów partyjnych w debacie którą jeden z nich musiał przegrać?

Redaktorzy z Czerskiej wolą autokompromitację i ten drugi wariant wiedząc że w sondzie przeprowadzonej na ich portalu musi przegrać Kaczyński. A chodzi o to by PRZEGRAŁ, bo przecież nawet oni wiedzą że WYGRA Ł.

PiS przechytrzył PO . Kaczyński i jego sztab wiedzieli że Lis nie odmówi. Zbyt jest próżny, zbyt kochający siebie. Lis wiedział że to może jedyna szansa aby Prezes zawitał w jego programie, że jeśli zmiażdży złego Kaczora to salon będzie go kochał, bardzo kochał, jeszcze bardziej niż kocha, choć kocha… Że może kolejny tytuł Dziennikarza Roku...

Ale zaraz, zaraz. A Tusk gorszy od Kaczyńskiego? I popełnił Lis szkolny błąd. Nie do naprawienia. Oddał wrogowi ukochanego przywódcy prawie godzinę czasu antenowego TVP. Co na to prezes Juliusz Braun? Nie po to wziął TVP by teraz oglądać występy Kaczyńskiego na 6 dni przed dniem w którym zadecyduje się i jego przyszłość. Ale już za późno. Następny program „Tomasz Lis na Żywo” dopiero po wyborach.

I tak skołowany widz zamiast ukochanego przywódcy - dostał pokaźną porcję ucieleśnienie zła. Ale zło w czystej postaci okazało się człowiekiem i to wyluzowanym zadowolonym, dowcipnym z celną ripostą. A w narożniku człowiek który nawet nie umie udawać że jest dziennikarzem. Klęska.

Do Lisa szacunek straciłem już na samym początku jego kariery, gdy poznałem prawdę o jego „jedynym materiale z wojny w Jugosławii”.

On wie że również tam stchórzył. I ja wiem także. On wie że skłamał i ja wiem także. Mówić prawdę i nigdy niekłamać - przedstawił kiedyś swoje motto Tomasz Lis. A przecież to tylko kolejne kłamstwo.

Na koniec warto przypomnieć - tym którzy już nie pamiętają, że program "Tomasz Lis na Żywo" ma swoich duchowych ojców - ludzi którzy reanimowali Lisa po jego odejściu/wyrzuceniu z Polsatu, i dzięki którym w bankrutującej TVP Tomasz Lis pobiera wciąż honoraria - jedne z najwyższych w historii mediów tak publicznych jak i komercyjnych.

To Andrzej Urbańskibyły prezes TVP z nadania PiS -u i były szef kancelarii śp.Lecha Kaczyńskiego oraz Jan Polkowski jego ówczesny główny doradca (szef Biura Zarządu TVP) a kiedyś ostatni Rzecznik Rządu premiera Jana Olszewskiego. Warto o tym pamiętać kiedy znów pojawią się na scenie... Znów jako najlepsi eksperci PiS od mediów a może jako eksperci od czegokolwiek innego... A że pojawią się niestety nie mam wątpliwości.

Ale to będzie potem. Teraz sztabowcy Platformy zrozumieli, że nie mogą liczyć już nawet na Tomasz Lisa. Najpierw spadła mu oglądalność z prawie 2 milionów do 700 tysięcy widzów a teraz by ją ratować zamiast Tuska zaprasza Kaczyńskiego. Piarowcy PO poszli więc na całość. Bez wstydu i resztek przyzwoitości zrobili wstrząsający spot. Wstrząsający bo ofiary zostały w nim przestawione jak agresorzy, by a na koniec zastać zrównane ze stadionowymi huligans.

• Gość: ŻENUA Dosc obrazy godla, flagi, krzyza, obywateli... IP: *.centertel.pl 05.10.11, 20:58
      Jak czytam wypowiedzi takich fanatykow PiS to zaczynam sie bac ze PSL wejdzie z nimi w koalicje, takie slownictwo, taka nienawisc, taka pycha i cwaniactwo bije od was fanatycy w kazdym slowie. To tak sie ma uprawiac po nowemu polityke? Jesli tak to zgnijecie jak ziemniaki! Kaczynski wielokrotnie zapedzony w kozi rog, smiechem probowal sie wykrecic z podbramkowych sytuacji a klaszczacy fanatycy udawali ze nic sie nie stalo. Pytania byly trafne, przeciez miliony wyborcow nie wie na kogo glosowac a taki potencjialny przywodca rzadu nie chce zdradzic jakie ma plany koalicyjne, kto bedzie ministrem i skad wziac te miliony na spelnienie obietnic. Przeciez nie mozna w kolko mowic ze "mamy wspaniale ustawy, ktore czekaja na uchwalenie", nalezy podawac konkretne rozwiazania, popierac je konkretnymi opiniami, wspierac je nazwiskami. Nie mozna w kolko mowic ze "ktos, cos, kiedys, oni". Wprowadzanie psychozy strachu ze jacys ONI, ze KTOS COS KIEDYS ale ja nie powiem, dopiero po wyborach to jest kpina z wyborcow i obywateli. Jedno jest pewne, jak wroci PiS do wladzy to znow zaczna sie rozliczania i pisanie historii po swojemu. Dosc obrazy godla, flagi, krzyza, obywateli!
      • Gość: olo Re: Dosc obrazy godla, flagi, krzyza, obywateli.. IP: *.radom.vectranet.pl 05.10.11, 21:47
        Przygłupie starczy tych bredni.
        • Gość: Moore Re: Dosc obrazy godla, flagi, krzyza, obywateli.. IP: *.radom.vectranet.pl 06.10.11, 20:47
          Może byś już przestał pierdzieć ofiaro seksualnych fantazji proboszcza, co?
    • Gość: Radomianin Re: PiS wygra!! Lis błazen :) IP: *.radom.vectranet.pl 05.10.11, 21:53
      Kiedyś Radomian nazwano warchołami. Dzisiaj komuchy usiłują wskrzesić to samo. Nąsmiewają się, że znowu pierwsi potrafili przeciwstawić się zaklamywaniu rzeczywistości. Nie dajmy sie głosujmy na PIS. Historia oceni.
    • Gość: Belfer Tragedia ! IP: *.xdsl.centertel.pl 05.10.11, 22:38
      Zauważam panującą zasadę na tym (i nie tylko) forum,
      jeśli ktoś napisze cokolwiek przeciw PIS-owi, od razu jest atakowany wyzwiskami..
      Świadczy to o braku jakichkolwiek argumentów merytorycznych w dyskusji i niebywałym chamstwie.
      Jest to dokładne odzwierciedlenie wielokrotnie przegranego JK i jego partii.
      On robi dokładnie to samo, nic nigdy sam nie zbudował.. za to skutecznie wszystko burzy.
      A teraz proszę.. możecie się wyżywać..
      pozdrawiam
      • Gość: obserwator Re: Tragedia ! IP: *.radom.vectranet.pl 06.10.11, 00:15
        Spokojnie odpowiem. Jeśli nie judzi (warto zwrocić uwagę na pochodzenie tego słowa), nie obraża ludzi nie tylko z PISu nie pisze ewidentnych kłamstw i bzdur. nIe jest atakowany bezpardonowo. Tego nie zauważyłeś.
        W zasadzie równiez ty nie piszesz prawdy a bzdury typu "sam nic nie zbudował" "skutecznie wszystko burzy" ale w drodze wyjatku zostaniesz oszczędzony.
        • Gość: AVO To jest już koniec! IP: *.radom.vectranet.pl 06.10.11, 01:51
          Ale syf! Oto historyczne osiągnięcie Solidarności! Nikt dotąd nie potrafił tak skłócić Polaków. Nikt nie potrafił tak zniszczyć Polski. Podnieśliśmy się po potopach, zaborach, po I wojnie, po II wojnie, ale Solidraność zniszczyła wszystko i tym razem się nie podniesiemy. Chołota sprzedała i rozkradła co się dało, odebrała nam prawo do decydowania o losie naszym i naszego kraju. I ktoś jeszcze ma tu czelność mówić, że Tusk jest lepszy od Kaczyńskiego, albo odwrotnie. Jedni chcą nas oddać w ruskie łapy, a inni w amerykańskie, a wszyscy razem zgodnie oddają nas Unii Europejskiej, czyli w sumie Niemcom.
          • Gość: herman Re: To jest już koniec! IP: *.radom.vectranet.pl 06.10.11, 08:04
            Najpierw kolego zajmij się ortografią. Jesteś niedouczony.
            • anamaria12 Re: To jest już koniec! 06.10.11, 08:12
              Po ostatnim wystąpieniu J.Kaczyńskiego ,chyba tylko ci Polacy,którym dobro i pozycja naszego kraju nie leżą na sercu, mogliby zagłosować na PiS.
              • Gość: herman Re: To jest już koniec! IP: *.radom.vectranet.pl 06.10.11, 08:34
                Juz to o przerabiałem. Glosuję na Kaczyńskiego.
    • Gość: Zagórski Re: PiS wygra!! Lis błazen :) IP: *.radom.vectranet.pl 06.10.11, 09:44
      Tak, to jest kampania o być albo nie. Piorun jasny może już trafić człowieka jak się słucha adwersarzy Kaczyńskiego i PiS-u.Otwierasz radio a tu nagonka na Kaczyńskiego,TV i gazety to samo, jakby Polska nie miała innych problemów.Już samo to, że wszyscy sprzysięgli się przeciwko Kaczyńskiemu, musi nasuwać jeden wniosek: nie mają co do roboty ,Polska ich wcale nie obchodzi, obchodzi ich tylko Kaczyński, który jest postrachem ich gabinetów i ich ciepłych stołków. Dlatego mamy to co mamy….wielkie G. Najwyższy już czas,że Kaczyński wymiecie tę stajnię Augiasza przejmując stery, i przerwie te durne polemiki. Widać,że Polska jest mu wszystkim i traktuje Ją jako matkę. Chce, aby się rozwijała i aby Ją nikt nie okradał.Niejaka Olejnik skończyła rozmowę przed chwileczką z prezydentem Komorowskim i dostałem po tej rozmowie bulu rzołontka. Była to rozpaczliwa próba obrony niejakiego Lisa po jego ostatniej klęsce!
    • Gość: frak Re: PiS wygra!! Lis błazen :) IP: *.radom.vectranet.pl 06.10.11, 11:06
      Wszelkie przejawy debilizmu i komunizmu spod znaku SLD, PO i Palikota należy zwalczać wszystkimi sposobami dopuszczalnymi przez prawo
      • Gość: AVO Re: PiS wygra!! Lis błazen :) IP: *.ats.pl 06.10.11, 12:54
        Zgadzam się!!!
      • anamaria12 Re: PiS wygra!! Lis błazen :) 06.10.11, 13:05
        No cóż mili Państwo, w niedzielę się okaże :))) Osobiście mam nadzieję,że PiS polegnie,nie tylko dla tego ,że Kaczyński opowiada kocopołu w stylu Bóg,honor,Ojczyzna - gdzie Bóg znaczy Radio Maryja, honor jest nadętą dumą,a Ojczyznę najlepiej opluwać i ośmieszać na arenie międzynarodowej. Wierzę w rozsądek moich rodaków i w to,że w kolejnych wyborach PiS pójdzie do kąta - bo nawet konstruktywną opozycją nie potrafi być. Zresztą jak SLD.
        Nie wiem czy w Radomiu są listy Nowej Prawicy. Jeśli są to ja będę na tę partię głosować, ponieważ jako jedyna nie traktuje obywateli jak nierozgarniętych debilów,ale jak ludzi dorosłych,którzy mają prawo o sobie stanowić. Decydować czy chcą być ubezpieczeni czy nie - ze wszystkimi konsekwencjami, czy chcą się leczyć u specjalistów czy u znachorki i jaki program powinny w szkole przerabiać ich dzieci - itd. Niestety większości społeczeństwa marzy się państwo socjalne - tu nie trzeba myśleć , a podobno niektórych myślenie strasznie boli:)))
        • Gość: fran Re: PiS wygra!! Lis błazen :) IP: *.radom.vectranet.pl 06.10.11, 13:09
          A ja ci jednak proponuję zaglosować na PIS. Więcej wiedzy a zrozumiesz, że Kaczyński ma rację.
    • Gość: Radomin Dziennikarska szmata IP: *.w92-132.abo.wanadoo.fr 06.10.11, 13:12
      Wniosek do Rady Etyki Mediów po programie Lisa

Jako członkowie Rady Programowej TVP S.A czujemy się w obowiązku zająć publicznie stanowisko w sprawie prowadzenia programu przez Tomasza Lisa, który jest reklamowany na stronie TVP jako „jeden z najbardziej cenionych polskich dziennikarzy”. Dziś zostało skierowane pismo do Rady Etyki Mediów, którego treść przytaczam poniżej. Pismo podobnej treści trafi do Komisji Etyki w Telewizji Polskiej.

Rada Etyki Mediów

Tomasz Lis, w programie pt: „Tomasz Lis na żywo” w dniu 3 października 2011r, w rozmowie z Jarosławem Kaczyńskim zachował się niezgodnie z wszystkimi zasadami zawartymi w Karcie Etycznej Mediów:

Zasadą prawdy - co znaczy, że dziennikarze, wydawcy, producenci i nadawcy dokładają wszelkich starań, aby przekazywane informacje były zgodne z prawdą, sumiennie i bez zniekształceń relacjonują fakty w ich właściwym kontekście, a w razie rozpowszechnienia błędnej informacji niezwłocznie dokonują sprostowania.

Zasadą obiektywizmu - co znaczy, że autor przedstawia rzeczywistość niezależnie od swoich poglądów, rzetelnie relacjonuje różne punkty widzenia.

Zasadą oddzielania informacji od komentarza - co znaczy, że wypowiedź ma umożliwiać odbiorcy odróżnianie faktów od opinii i poglądów.

Zasadą uczciwości - co znaczy działanie w zgodzie z własnym sumieniem
      i dobrem odbiorcy, nieuleganie wpływom, nieprzekupność, odmowę działania niezgodnego z przekonaniami.

Zasadą szacunku i tolerancji - czyli poszanowania ludzkiej godności, praw dóbr osobistych, a szczególnie prywatności i dobrego imienia.

Zasadą pierwszeństwa dobra odbiorcy - co znaczy, że podstawowe prawa czytelników, widzów, słuchaczy są nadrzędne wobec interesów redakcji, dziennikarzy, wydawców, producentów i nadawców.

Zasadą wolności i odpowiedzialności - co znaczy, że wolność mediów nakłada na dziennikarzy, wydawców, producentów, nadawców odpowiedzialność za treść
      i formę przekazu oraz wynikające z nich konsekwencje.

T. Lis stosując manipulacje nie przedstawiał prawdy.

Rozmawiając – tuż przed wyborami – z Prezesem największej partii opozycyjnej, nie pytał o rzeczy najważniejsze dla Polski, nie pytał o program partii, która ma szansę przejąć rządy w następnej kadencji.

Jest to szczególnie nieodpowiedzialne ze strony – podobno - wybitnego dziennikarza, za jakiego uchodzi Tomasz Lis, w tak trudnej sytuacji, w jakiej znajduje się Polska, Europa i Świat.

Większość pytań dotyczyła spraw nieistotnych.Tomasz Lis chciał jedynie zdenerwować, skompromitować, zmusić do tłumaczenia się i w efekcie poniżyć Jarosława Kaczyńskiego.

Tomasz Lis zachował się także niezgodnie z zasadą obiektywizmu, ujawniając swoje poglądy polityczne i głęboką niechęć do poglądów gościa.

Niezgodne z zasadą szacunku dla rozmówcy było pytanie dotyczące osobyśp. Lecha Kaczyńskiego.

Pierwszy raz w programie Tomasz Lis zwrócił uwagę publiczności, że za często klaszcze.

Tomasz Lis nie zadbał także o formę przekazu, przerywał często rozmówcy, nie dając mu skończyć rozpoczętej myśli.

Zachował się niezgodnie z zasadami szacunku wobec zaproszonego gościa, którym dla dziennikarza jest rozmówca.

Po zakończeniu rozmowy nie odprowadził Jarosława Kaczyńskiego nawet do drzwi studia, odwrócił się na pięcie i odszedł.

Zwracamy uwagę na fakt, że Prezes TVP S.A podpisał Kartę Etyczną Mediów,
      i wobec tego dziennikarze zatrudnieni w TVP S.A są zobowiązani do przestrzegania zasad w niej zawartych.

Bożena Walewska

Barbara Bubula

Członkinie Rady Programowej TVP SA
      • Gość: kwakwa Re: Dziennikarska szmata IP: *.radom.vectranet.pl 06.10.11, 15:49
        Masz rację. W wyborach do Sejmu pewnie Kaczyński dostanie więcej głosów od Lisa.
        A to, że Kaczyński nie ma pojęcia o otaczającej nas rzeczywistości i nie dba o Polskę tylko o prywatną zemstę, to już pewnie cię nie interesuje. Amen
        • Gość: jitter Re: Dziennikarska szmata IP: *.radom.vectranet.pl 06.10.11, 16:15
          A nie przyszło ci do głowy, że to ty widzisz rzeczywistość inną. Bo durny ze jesteś to widać.
      • Gość: malo Re: Dziennikarska szmata IP: *.radom.vectranet.pl 06.10.11, 16:26
        Tomasz Lis w czasie wywiadu z Jarosławem Kaczyńskim został wyprowadzony z równowagi przez swojego rozmówcę. Wielu obserwatorów uważa, że to właśnie ten błąd doprowadził, że zwycięzcą programu "Tomasz Lis na żywo" można uznać prezesa Prawa i Sprawiedliwości
        • Gość: . Re: Dziennikarska szmata IP: *.radom.vectranet.pl 09.10.11, 19:41
    • Gość: horoskop Re: PiS wygra!! co twierdzi jasnowidz IP: *.radom.vectranet.pl 06.10.11, 16:30
      Najsłynniejszego polskiego jasnowidza na spytki wzięli dziennikarze Gazety Pomorskiej. To przecież łatwiejsze i tańsze niż zlecać badania i sondaże.

Tym bardziej, że Jackowski nie ma żadnych wątpliwości: Wygra PiS. Kilkoma punktami (...) Następne będzie PO, ale bliskie wynikom do lewicy. Moim zdaniem rankingi, które widzimy, będą się mylić. Ludzie się nie przyznają, że zagłosują na PiS - wyjawił jasnowidz. - PJN nie ma znaczenia. A Palikot będzie na granicy progu wyborczego, ale chyba przejdzie. Jeśli przekroczy próg, to minimalnie - przewiduje. Na progu ma też balansować PSL.

Co ciekawe, według Jackowskiego, mimo tego, że to PiS wygra wybory, to jednak nie stworzy rządu! - To tylko przykład, ale jeśli na przykład PiS będzie miała 28 - 29 proc., to PO 21 proc. - taką różnicę widzę. Lewica będzie miała między 17-19 proc., a PSL - 7,5, najwyżej 8 proc. Palikot na progu wejścia do Sejmu. Jeśli będzie taki układ sił, to PO będzie próbowała tworzyć rząd z lewicą. Lewica będzie na świeczniku, ale i tak przegrywa przez Napieralskiego. Ja na ich miejscu dałbym na szefa tego grubego...- podsumował dając jednocześnie prztyczka szefowi SLD jak i Kaliszowi.

• anamaria12 Re: PiS wygra!! co twierdzi jasnowidz 06.10.11, 16:49
        tak,tak oczywiście :)) z fusów też można wróżyć . Z dwojga złego, jeśli w Radomiu nie będzie Nowej Prawicy zagłosuję na PO.Ani myślę przykładać ręki do oddania głosu na partię, której szef publicznie twierdzi,że a. w czasie kampanii był na prochach i opowiadał głupoty - skąd mam wiedzieć czy dziś nie dzieje się talk samo ?b.grupa ludzi przedstawionych do objęcia ministerstw,to towarzystwo adoracji prezesa,a nie fachowcy - szczególnie p. Szydło kocopoły opowiada,że aż zęby bolą ( a na tych zagadnieniach trochę się znam) c. poza Kaczyńskim nie ma w tej partii indywidualności - są tylko wierni i bierni aparatczycy , a jak mówi stare przysłowie :co dwie głowy ,to nie jedna,aby nie rzec pół głowy :))) itd,itd. Poza tym jak słucham Ojca Rydzyka ,to sobie myślę; "Panie Boże widzisz i nie grzmisz"! i ani myślę przykładać ręki do tego ,aby I biznesmen III RP robił kojne interesy.
        Z Państwa postów wynika,że większość będzie głosować emocjami,a nie spojrzeniem merytorycznym na państwo. Daleko na tym wózku nie zajedziemy. Skończą się wybory i co dalej pytam? Sielankę w wypadku wygrania PiS Państwo przewidują ?:)
        • Gość: Karol Re: PiS wygra!! co twierdzi jasnowidz IP: *.radom.vectranet.pl 07.10.11, 06:13
          Ci z PO to sami siebie nazywają fachowcami. A jaka jest rzeczywistość każdy widzi. Pewnie z toba jest to samo. Bez przeczytania GW nie masz nic do powiedzenia. Powtarzasz banały. Mniej TV więcej wiedzy i samodzielnego myślenia. Nie osmieszaj się z Nową Prawicą. Gdybyś rzczywiście była jej zwolenniczką nigdy na PO byś nie głosowała.
          • anamaria12 Re: PiS wygra!! co twierdzi jasnowidz 10.10.11, 08:57
            Do Karola:
            GW czytam od czasu do czasu,jestem miłośniczka Agory:) Natomiast słucham rożnych stacji telewizyjnych i radiowych ,a Radiem Maryja włącznie. Aby mieć pogląd trzeba mieć ogląd,więc może Ty zacznij czytać GW:)))) Jestem zwolenniczką,aby państwo przestało obywateli traktować jak niedorozwiniętych umysłowo. takie poglądy głosi tyko Korwin - Mikke. Niestety większość społeczeństwa chce być traktowana jak półgłówki,co to nie wiedzą ,nie rozumieją i nie potrafią decydować. Trudno , muszę się z tym pogodzić, jak demokracja, to demokracja. Ani myślę natomiast głosować na partię, która głosi powiększenie socjału, patriotyzm rozumie jako psucie stosunków ze wszystkimi naokoło ,chce decydować za mnie kto jest prawdziwym Polakiem,a kto nie,a w swoich szeregach ma p. Macierewicza, Brudzyńskiego ,Hoffmana i p.Wróbel czy Kępę. Wyjdzie taki jeden z drugim i nawet słów po prezesie porządnie powtórzyć nie umie. Dziękuje bardzo. Wolę już platwormersów.
    • Gość: Lokis Re: PiS wygra!! Lis błazen :) IP: *.radom.vectranet.pl 07.10.11, 07:37
      Ta cała histeria medialna wokół słów wyrwanych z kontekstu to nic nowego. Przez 2 lata rządów PiS mieliśmy z nią do czynienia. Nigdy nie chodziło o fakty, czy rzetelną krytykę władzy, ale o wzbudzanie histerii, poczucia zagrożenia, strachu …
      Ledwie parę dni temu pojawiły się pogłoski, że zagraniczne media mają wziąć udział w prowokacji medialnej dotyczącej rozmowy braci Kaczyńskich. Oczywiście po ujawnieniu taka prowokacja nie byłaby skuteczna. Teraz jednak pojawiła inna sposobność – zaczęto w sposób zupełnie nieuzasadniony i histeryczny interpretować tamten fragment w prasie krajowej i … mediach zagranicznych. Może to przypadek, może.
      I jeszcze jedno, ta kampania wyborcza byłaby zupełnym ewenementem w ostatnim 20. leciu, gdyby nie znaleziono tematu zastępczego. Taki jest najwygodniejszy. Nie trzeba się zajmować deficytem budżetowym, ujemnym przyrostem naturalnym, klapą polityki zagranicznej PO, Tuskowymi obietnicami bez pokrycia. Można zająć się wyrwanym z kontekstu fragmentem, nastraszyć Kaczyńskim, a może wyborcy znowu dadzą się nabrać na gruszki na wierzbie
      • Gość: Zagórski Re: PiS wygra!! Lis błazen :) IP: *.radom.vectranet.pl 07.10.11, 07:40
        Jak zwykle zrobiono z igly widly, bo napisal to Kaczynski. Sprawa jest malo istotna, nikt powazny w Niemczech raczej nie zwrocilby na to uwagi, gdyby nie wrzask podniesiony pod niebiosa przez sprzedajnych polskich „dziennikarzy”.
        List „powaznych” polskich politykow mozna odniesc do podobnego w tresci listu napisanego kilka wiekow temu do carycy Katarzyny. Nie bede juz okreslal czym jest nawolywanie prezydenta Komorowskiego do przeprosin Angeli Merkin przez Kaczynskiego.
        Przecieram oczy ze zdumienia obserwujac te burze, juz nawet nie w szklance, ale w kieliszku wody. Ze tez ten dumny kiedys narod doprowadzono do takiego stanu upodlenia. dziadowie wasi przewracaja sie w grobach.
    • Gość: konan Re: PiS wygra!! Lis błazen :) IP: *.radom.vectranet.pl 07.10.11, 17:21
      Homo Homini dzisiaj godz 17 opracował prognozę wyborczą, czyli próbę oceny, jak mogliby głosować niezdecydowani. Wynika z niej, że 31,4 proc. poparcia uzyskałby PiS, PO - 31,2 proc., PSL - 12,3 proc., SLD - 11,5 proc., a Ruch Palikota - 10,2 proc.
    • Gość: POlikot Re: PiS wygra!! Lis błazen :) IP: *.radom.vectranet.pl 07.10.11, 21:03
      9 października wrzuć Platformę do śmietnika".
    • Gość: adion Re: PiS wygra!! Lis błazen :) IP: *.radom.vectranet.pl 09.10.11, 14:48
      Michnik i jego GW złamały ciszę wyborczą. Tak bronia stołków.
      • Gość: lokis Re: PiS wygra!! Lis błazen :) IP: *.radom.vectranet.pl 09.10.11, 17:17
        Zachęcanie do wyborów w TV to też łamanie ciszy
        • Gość: Anna Re: PiS wygra!! Lis błazen :) IP: *.algo.radman.pl 09.10.11, 17:43
          Boita sie
          • anamaria12 Re: PiS wygra!! Lis błazen :) 10.10.11, 08:58
            Liczyłam w rozsądek moich rodaków i .... się nie przeliczyłam:)))))
            • Gość: olo Re: PiS wygra!! Lis błazen :) IP: *.radom.vectranet.pl 10.10.11, 09:05
              Zwłaszcza wtedy jak wygrywa Arłukowicz zdrajca SLD a Borusewicz z Gwiazdą.
              • Gość: kwakwa Re: PiS wygra!! Lis błazen :) IP: *.radom.vectranet.pl 10.10.11, 12:09
                Mieliście rację. Kaczyński wygrał z ...... Lisem :)
    • Gość: elf Re: PiS wygra!! Lis błazen :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.11, 20:58
      no i co?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka