Dodaj do ulubionych

Spór o ogródki piwne się zaostrza

IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 27.05.04, 00:07
Pan Jan Rejaczk!
Zaczynam wierzyć w Pana!!!! Super!!!!! Popieeram Pana!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: rr Re: Spór o ogródki piwne się zaostrza IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.04, 00:44
      Pan Rejczak powinien zgłosić się na leczenie. Najlepiej w oddziale zamknietym.
      Mieliśmy już okazję przeżyć jego rządy (razem z byłym -pożal się boże-
      prezydentem Fałkiem). I co z tego wyszło? Kompletne dno z utratą województwa
      włącznie
      • Gość: Nemo Re: Spór o ogródki piwne się zaostrza IP: *.radom.net / 213.199.199.* 27.05.04, 08:14
        Proponuję podawać wino mszalne
        • Gość: Grzech Re: Spór o ogródki piwne się zaostrza IP: *.rwt.pl 27.05.04, 08:35
          Pan R. ma doskonałe kontakty z tym środowiskiem. Można zlikwidować ogródek za
          murkiem, rozstawić parasole wokół kościoła i podawać to Twoje wino... ;) Niezły
          pomysł na ominięcie prawa i promocję kościoła. Sam bym się czasem "pomodlił".
          Gratuluję Nemo - masz mój głos - podaj nr listy wyborczej.... :)
          • Gość: trubadur Re: Spór o ogródki piwne się zaostrza IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 27.05.04, 12:23
            Panie GT, zmienił Pan nicka, i nadal marnotrawi czas RWT:)))))
        • Gość: . JAN REJCZAK MA RACJĘ ! IP: *.udn.pl 27.05.04, 11:42
          Co ty wiesz religijny analfabeto o winie mszalnym? Kogo chcesz obrazić
          połgłówku piwny ? Sobie tylko wystawiasz świadectwo.
      • Gość: Nemo Re: Spór o ogródki piwne się zaostrza IP: *.radom.net / 213.199.199.* 27.05.04, 08:14
        Proponuję podawać wino mszalne
        • Gość: nos Re: Spór o ogródki piwne się zaostrza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.04, 08:24
          No cóż panie Rejczak, pozostaje modlitwa, nalepiej w jednym z kościołów,
          których jest jeszcze więcej niż ogródków piwnych.
          • Gość: Mateusz Re: Spór o ogródki piwne się zaostrza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.04, 08:52
            A tego przydałoby się wam bo jak widzę jesteście komunistycznymi miernotami,
            dla których wartość modlitwy jest tym samym co łyk napoju chmielowego.
            Tak mogli być wychowani jedynie pomioty czerwonych śmieci.
      • Gość: cala ja Re: Spór o ogródki piwne się zaostrza IP: *.cg.shawcable.net 27.05.04, 17:59
        siedze sobie w biurze, pije poranna kawe, czytam i zrywam boki. Zarowno z artykulu jak i, a
        moze zwlaszcza, z dyskusji na forum. Ludziska, nie macie wazniejszy problemow niz picie
        piwa i urynacja w miejscach publicznych ???????????
    • Gość: Bies Re: Spór o ogródki piwne się zaostrza IP: *.udn.pl 27.05.04, 08:58
      Pan Banaszkiewicz - słusznie się denerwuje, bo zaczyna się obawiać , że przy
      tym zamęcie związanym z ogródkami piwnymi, wyjdą na jaw rózne machlojki
      związane z udzielaniem pozwoleń i nie tylko. Jak muwi przysłowie:-
    • Gość: dred Re: Spór o ogródki piwne się zaostrza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.04, 09:12
      Brawo panie Janie!!! Utarł pan nosa temu cwaniaczkowi, który łupi kasę do RR.
    • Gość: NITKA Re: Spór o ogródki piwne się zaostrza IP: 217.153.15.* 27.05.04, 09:48
      Czy nie jest tak, że ogródki od lat mają tą samą lokalizację? Przy Łaźni, na
      Placu, pod fontannami...
      Dopiero będziecie narzekać jak Wam wszystkie ogródki pozamykają.
      • Gość: kiki BRAWO PANIE JANIE PRAWO POWINNO BYĆ... IP: *.udn.pl 27.05.04, 11:38
        ...przestrzegane. Zawsze i wszędzie, również w urzędzie miejskim w Radomiu.
        • Gość: HIHI Re: BRAWO PANIE JANIE PRAWO POWINNO BYĆ... IP: *.udn.pl 27.05.04, 11:52
          To że wiceprezydent nie zna ustawy nie usprawiedliwia go. Ma od tego sztab
          prawników. Pośrednio jest więc winny tego,że sikają w krzakach i bramach.
          Samymi rozrywkami, ogródkami, festynami nie da się społeczeństwu zamydlić oczu.
          Najpierw chleb, praca a potem igrzyska panie wiceprezydencie /z akcentem na
          wice, bo mam wrażenie,ze gra pan już pierwsze skrzypce w tym mieście/.
          • Gość: hans Re: BRAWO PANIE JANIE PRAWO POWINNO BYĆ... IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 27.05.04, 11:57
            Chyba nie rozumiesz o co chodzi w powiedzeniu "chleba i igrzysk"...........
            • Gość: . Re: BRAWO PANIE JANIE PRAWO POWINNO BYĆ... IP: *.udn.pl 27.05.04, 12:03
              Hans wiem,że faszyści i narodowi socjaliści w latach trzydziestych i
              czterdziestych rozumieli to inaczej. Igrzyska urzadzili sobie w naszej
              ojczyźnie. A ta twoja ksywka to przypadek, czy głupota?
              • Gość: hans Re: BRAWO PANIE JANIE PRAWO POWINNO BYĆ... IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 27.05.04, 12:08
                Jak dla Ciebie pewnie wytwór mojej głupoty :))) I pewnie pomyślałeś, że mam coś
                wspólnego z faszystami?? Oj, biedaku.......
                • Gość: . Re: BRAWO PANIE JANIE PRAWO POWINNO BYĆ... IP: *.udn.pl 27.05.04, 12:17
                  Nie z faszystami tylko z folkslistą. Wtedy sobie zmieniano Jan na Hans...
                  • Gość: hans Re: BRAWO PANIE JANIE PRAWO POWINNO BYĆ... IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 27.05.04, 12:22
                    Czyli wszystko ok, bo jan nie mam na imie :))))))))
                    Od głupiej ksywki gorszy jest tylko jej brak :)))))
    • Gość: piotr Re:p.Banasiewicz,troszke spokojniej,pana czas mija IP: *.udn.pl 27.05.04, 11:47
    • Gość: jari Re: Spór o ogródki piwne się zaostrza IP: 80.249.0.* 27.05.04, 12:51
      Najwyższy czas aby Pan Banasiewicz oddałto co dostał za zgodę na uruchomienie
      ogródków piwnych. To prawda czas mija a w mieście poza piciem piwa nic się nie
      dzieje, poza napychaniem kieszeni przez władze.
    • Gość: Benek Re: Spór o ogródki piwne się zaostrza IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 27.05.04, 13:28
      I słusznie dość tego dziadostwa, gdzie nie spojrzeć wszędzie widać pijaństwo i
      obszczyjkioski, na zachodzie to nie do pomyślenia, najpierw nauczmy się kultury
      picia a potem stawiajmy sobie ogródki piwne.
      • Gość: NEMO Re: Spór o ogródki piwne się zaostrza IP: *.radom.net / 213.199.199.* 27.05.04, 13:51
        Słuchaj frajerze, idź zdobąć tę władzę , a potem spróbuj nabić sobie kieszeń.
        Zobaczysz jak to wygląda
        • Gość: 0 Re: Spór o ogródki piwne się zaostrza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.04, 15:38
          MÓWIĄC FRAJERZE MASZ NA MYŚLI SWOJEGO OJCA?
          • Gość: ryt Re: Spór o ogródki piwne się zaostrza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.04, 16:06
            Panowie nie tak ostro!Nauczyc sie najpierw kultury picia?A gdzie w domu?
            Jestesmy w unii i gzie ogrodki piwne sa na kazdym rogu ulicy.Nikogo to jakos
            nie razi.A moze pan Rejczak i tam zrobi porzadek?Widze ze nalezy pan do
            zwolennikow nakazow i zakazow a tu trzeba popracowac ze spoleczenstwem nie
            tylko nad kultura picia ale nad wszystkim wlaczajac sikanie w
            krzakach!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: hey Re: Spór o ogródki piwne się zaostrza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.04, 18:46
              Czy kultury picia trzeba sie uczyć? To trzeba wynieść z domu!!!!
              • Gość: stacho Re: Spór o ogródki piwne się zaostrza IP: *.udn.pl 27.05.04, 21:54
                Taka dyskusja możliwa jest chyba tylko w Radomiu. Pozwólcie działać prawom
                rynku. I tylko tyle. Tak jest na całym świecie. Pan rejczak jest po prostu
                śmieszny. To komunizm na opak. Ja bym mu zakazał mówić idąc tym samym tokiem
                rozumowania. Dajcie ludziom żyć. Przepisy porządkowe są wystarczające, trzeba
                ich tylko przestrzegać - karać lejących w bramach, rozrabiających itp. Częśc
                wypowiedzi wprowadza tu straszne średniowiecze.
                • Gość: jola Re: Spór o ogródki piwne się zaostrza IP: *.udn.pl 27.05.04, 22:06
                  Stachu to ty jesteś śmieszny. Zawsze gdy ktoś broni przestrzegania prawa to
                  taki stacho krzyczy: średniowiecze, zaścianek, prowincja. Ogródki z piwem to
                  nie ogródki z koktajlami mlecznymi i lodami, których jakoś nikt nie zakłada.
                  Następnym krokiem będzie żądanie powszechnej dostępności miękkich narkotyków bo
                  tak jest już w "postępowych" krajach europy zachodniej. A co sądzisz stachu o
                  eutanazji? Polska dzięki takim stachom zawsze była pawiem narodów i papugą. Ja
                  też lubię się piwa dobrego napić. A to z beczki pite w towarzystwie łysoli mi
                  jakoś nie smakuje a poza tym wstyd, że ktoś znajomy mógłby mnie w takim miejscu
                  zobaczyć.
                  • Gość: ona Re: Spór o ogródki piwne się zaostrza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 05:38
                    Ciemnogrod.
                    • Gość: mjr78 Re: Spór o ogródki piwne się zaostrza IP: *.118.udn.pl 28.05.04, 07:30
                      niestety dla ciebie nie zaostrza sie. poniewaz przez 50 lat (okolo) brak bylo 'podstawowych radosci zycia' wiec teraz, kiedy wszystko zaczyna dochodzic do normy, to niektorzy maja problemy ze swoja egzystencja. a poza tym, kiedy patrze na te ciemne lata, kiedy bylismy zniewoleni, tym bardziej pragne tej wlasnie swobody, ktora teraz jest. zadnych zakazow, zadnych napadow na ogrodki piwne!!! jesli bedzie ich wiecej wtedy rozlozy sie sila zla na wieksza przestrzen i nic nie zauwazymy. a wszelkie zakazy odnosnie sprzedarzy tzw. napojow sa bez sensu. i tak znajdzie sie drugi obieg. a tak mamy wszystko pod kontrola. a zwykle w normalnych krajach nikt takich 'dobrodziejstw' nie ustanawia. wiec zrezygnujmy z nierownej walki, bo i tak ona na nic sie zda. to jest przedwyborcze bicie piany. a ludzie i tak musza jakos zyc na codzien (oby godnie). i na koniec: wszelka tego typu walka z alkoholizmem (komunistyczna) nie ma sensu. vide: francja, wlochy itp.
                  • Gość: stacho Re: Spór o ogródki piwne się zaostrza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 09:01
                    Jezu jolka - nie wiedziałem, że jestem bandytą. Pojedź może do paru innych
                    miast i zobacz jak to picie piwa wygląda. Popatrz również na forach innych
                    miast, czy oburza ich ogródek. CO daje ci podstawy, aby wartościować ludzi? Nie
                    musisz siadac z dresem. Polecam Ci np. ogródek przy łaźni, przy bliklu, nie
                    polecam na placu konstytucji, bo picie nawet dobrego piwa z plastikowego kubka
                    to profanacja. Zestawianie chmielu z narkotykami i eutanazją świadczy raczej o
                    tym, że musisz trochę wyluzować, czego ci życzę, nawe przy budce z lodami.
                    • Gość: Andrzej Re: Spór o ogródki piwne się zaostrza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 09:39
                      Jolu masz całkowitą rację!!! Stachu nie trzeba nigdzie wyjeżdżać a należy prawo
                      czy inne rozporządzenia ustalać pod daną lokalność biorąc pod uwagę
                      obyczajowość, kulturę, dziedzictwo, tradycje etc. Byłem przeciwny
                      amerykanizacji wszystkiego na siłę bo nie wszystkie ich rozwiązania mogą być
                      dobre na naszej ziemi. Tak samo jest z innymi regionami. To co dobre w
                      Warszawie ma być dobre u nas? Niekoniecznie i nie zawsze.
                      • Gość: stacho Re: Spór o ogródki piwne się zaostrza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 12:23
                        coraz bardziej przerażony wjaśniam, że nie chodzi mi o Warszawę ale
                        o "miasteczka" typu np. Chełm - ściana wschodnia, 70 tys. i parę innych
                        porównywalnych z Radomiem. Ciekawa jest teza, że z powodu ogólnej niskiej
                        kultury mieszkańców, należy pozamykać ogródki piwne. Poszedłbym tu zresztą dużo
                        dalej - pozamykałbym wszystko i wszystkich, także sklepy z nożami, monopolowe
                        itp. I nie wiem, co tu ma amerykanizacja, tradycja i dziedzictwo - piwo w
                        POlsce pito zanim powstał ten dziwny kraj (oczywiście mam na myśli USA) - także
                        i na tych terenach -"santa piva di warka"> nadmieniam, że rzadko odwiedzam
                        ogródki, ale chcę mieć po prostu prawo do korzystania z nich wtedy, kiedy mam
                        na to ochotę. Zakazy, kocesje itp. niestety śmierdzą komuną, stwarzają również
                        pole do korupcji.
                        PS. Jeśli ktoś zapragnąłby postawić zamiast kilku ławek np. klęczniki - nie ma
                        sprawy. A kulturę, także picia, kształtują kulturalne miejsca spożywania piwa,
                        do których zaliczam te, gdzie jest czysto, spokojnie a piwo podają w szklance
                        lub kuflu. Dajcie radomianom szansę i nie uszczęśliwiajcie nikogo na siłę -
                        niech prawa rynku decydują ile czego ma być.
                        • Gość: Andrzej Re: Spór o ogródki piwne się zaostrza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 14:15
                          Przecież nikt nie zabrania krzystania z nich!!! Chodzi jedynie o pewne granice
                          dopuszczalności otwierania ich. Niedługo dojdzie do tego, że będą otwierane
                          przy kościołach i traktowane jak stragany odpustowe. Ktoś, kto był wychowany w
                          rodzinie ateistów (Banasiewicz?) i nie chodzi do Kościoła nigdy tego nie
                          zrozumie. Przecież jest tyle fajnych innych miejsc np stadion Radomiaka,
                          ul.Warzywna, Żeromskiego 33 w podwórku, Kielecka przy stacji benzynowej Orlenu,
                          że nie będę już wymieniał miejsc zamieszkania "uchwalodawców".
                          • Gość: stacho Re: Spór o ogródki piwne się zaostrza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 14:55
                            w Kołobrzegu, Olsztynie, Gdańsku piłem piwko nie dalej niż 20 metrów od
                            kościoła. W eleganckim ogródku oczywiście. Jest zrozumiałe, że takie miejsca
                            lokalizują się tam, gdzi są ludzie. Czyli na warzywnej będzie trudno. Andrzej -
                            nie walczy na wiarę, chodzi nie chodzi do kościoła. Nie jest to z pewnością
                            dobre kryterium wartościujące, bo może chodzi do meczetu albo zboru, albo do
                            domu...
                            • Gość: Marcin Re: Spór o ogródki piwne się zaostrza IP: *.udn.pl 28.05.04, 17:22
                              Stachu, tu nie chodzi o wygodę picia piwa czy nadzieję, że się rozrzedzi
                              chuligaństwo wprowadzając większą ilość miejsc z piwem (złudną moim zdaniem).
                              Problemem jest kwestia poszanowania prawa. Skoro istnieje przepis, że alkoholu
                              nie wolno sprzedawać w odległości mniejszej niż 100 m od szkół czy kościołów,
                              to ogródki piwne wokół kościoła garnizonowego czy na pl. Małgorzatki (między
                              budowlanką a Czachowskim) są pomyłką. A niedobrze jest, jeśli władza
                              samorządowa łamie prawo.
                            • Gość: michał Re: Spór o ogródki piwne się zaostrza IP: *.udn.pl 28.05.04, 18:04
                              ...do domu publicznego?
                              • Gość: stacho Re: Spór o ogródki piwne się zaostrza IP: *.udn.pl 28.05.04, 18:08
                                a jeśli nawet -to co?
                                • Gość: Andrzej Re: Spór o ogródki piwne się zaostrza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 18:22
                                  Myślałem że z tobą można rzeczowo dyskutować ale widzę że jesteś zwykłym
                                  śmieciem t.zw. pospolitym.
                                  • Gość: stacho Re: Spór o ogródki piwne się zaostrza IP: *.udn.pl 28.05.04, 18:47
                                    dzięki(czyli śmiecie i burdele...).Kodeks boziewicza w twoim wypadku odpada.
                                    Ale może małe jasne rozszerzy ci nieco naczyńka. Pozdrawiam pospolicie mimo
                                    wszystko.
                                    • Gość: ? OGRÓDKI WON RAZEM Z BUDAMI IP: *.udn.pl 29.05.04, 09:47
                                      Powinny zostać tylko te przed lokalami gastronomicznymi i to wystarczy.
                                      Powołujecie się tu na Kraków, zobaczcie jak tam to wygląda. Tylko najpierw
                                      trzeba mieć takie podwórka i takie lokale, a potem eleganckie ogródki przed
                                      nimi. Rejczak do PE.
                                      • Gość: stacho Re: OGRÓDKI WON RAZEM Z BUDAMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 13:05
                                        rusz się i zobacz jak dziś wyglada żeroma - kolorowo, parasole, imprezy, ruch.
                                        Kto chce, siedzi, pije piwko, jest czysto, spokojnie. A ty nam radzisz głosować
                                        na chrześcijańskiego lewaka - co on tam mógłby wnieść? To już prędzej Biernacki
                                        ze złotopolic.
                          • Gość: Banaś Re: Spór o ogródki piwne się zaostrza IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 29.05.04, 14:38
                            Właśnie, ja chcę mieć ogródek przy Orlenie na Kieleckiej. MIałbym tam
                            bliskoooo:)))))
                            • Gość: PiRoman Re: Spór o ogródki piwne się zaostrza IP: *.wsfib.pl / *.wsfib.pl 29.05.04, 14:57
                              A ja bym pozamykał wszystkie ogródki, nie ze względu na ustawę tylko dlatego,
                              że sprzedają tam straszną berbeluchę po wygórowanych cenach.
                              • Gość: heyka BRAWO JAN REJCZAK - TAK TRZYMAĆ !!! IP: *.udn.pl 29.05.04, 16:32
                    • Gość: . Re: Spór o ogródki piwne się zaostrza IP: *.udn.pl 13.06.04, 22:43

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka