Dodaj do ulubionych

11 listopada 2011

15.11.11, 14:26
A oto prawie 20 minutowy reportaż z obchodów 11 listopada 2011 roku:
www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=4iSwjKupCO0
Obserwuj wątek
    • Gość: 12owiQ Re: 11 listopada 2011 IP: *.radom.vectranet.pl 15.11.11, 18:42
      Już się rozpędziłem do V= 5 MA aby się zalogować ,podam wszystkie dane włącznie z pinem aby obejrzeć to nagranie i to h..j wie jakie . .Komuś musiało spaść coś na łeb żeby taki watek wysyłać i kazać się logować na żądanie .
      • radomianin79 Re: 11 listopada 2011 15.11.11, 19:47
        A co mnie obchodzą lumpy z szalikami, i flagami niszczący mienie warszawy! Zniszczyliście ulice, szyldy, szyby wystaw, kostke brukową, to wszystko trzeba naprawic z podatkow, a wy niszczycie mienie publiczne! Cholota wspierana przez pis niszczaca warszawe to smiecie nic wiecej. taka agresja, pokaz sily fanatykow prawicowych to rekompensata, dowartosciowywanie sie z powodu małych interesów i nic wiecej!
        • Gość: eeek the mouse Re: 11 listopada 2011 IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.11, 19:54
          masz rację, kto niszczy mienie publiczne, a nawet prywatne jest bandytą i nic go nie usprawiedliwia.
          www.youtube.com/watch?v=tWCXBoodFTk
          • Gość: ciekawy Re: 11 listopada 2011 IP: *.adsl.inetia.pl 27.11.11, 16:10
            Zobaczymy co nam odwalą za rok?
            • Gość: fort 83 Re: 11 listopada 2011 IP: *.korbank.pl 28.11.11, 09:03
              Za rok będzie Marsz Niepodległości,kilkadziesiąt tysięcy ludzi z biało-czerwonymi flagami,młodzież,starsi i dzieci zamanifestują swoje przywiązanie do tradycji,oddadzą hołd bohaterom,dzięki którym możemy mówić po polsku.Mam nadzieję,że tym razem nie staną im na drodze bojówki z Niemiec,homoseksualiści,komuniści,biedronie,kalisze,gazeta żyyywyborcza i policja wkręcona przez polityków w antypolskie wybryki.
              • Gość: ciekawy Re: 11 listopada 2011 IP: *.radom.vectranet.pl 28.11.11, 10:15
                No!!.Ciekawe to twoje marzenie oby tak było .....
                • Gość: fort 83 Re: 11 listopada 2011 IP: *.korbank.pl 28.11.11, 10:40
                  Ciekawy zobaczysz,że tak będzie.Organizatorzy marszu niestety będą chcieli usmażyć przy jego okazji jakiś polityczny kotlet i tym razem raczej nie dopuszczą do tego żeby sytuacja wymknęła się im spod kontroli.No chyba,że inni politycy w ramach swoich gier zorganizują znowu grila na ulicach stolicy.Nie lubię tych,którzy wykorzystują patriotyzm narodu do swoich przepychanek,identyfikuję się z tymi,którzy na codzień robią coś mądrego dla Polski a z okazji święta zabierają rodzinę,flagę i idą integrować się z podobnymi ludżmi,tak to widzę.Oszołomów nie cierpię,jednak nie należę do tych,którzy w ramach tej raczej antypatii sięgają do użycia siły!!!
    • Gość: Narodowiec Re: 11 listopada 2011 IP: *.radom.vectranet.pl 01.12.11, 16:39
      13 grudnia, w 30. rocznicę stanu wojennego będzie marsz niepodległości i solidarności, właśnie wielki sprzeciw przeciwko tego rodzaju polityce. Podjęcie, także i tą metodą, sprawy obrony polskiej suwerenności i obrony polskiego państwa.
      Kto chce by Niemiec nad nim panował moze wyjechać do Niemiec. My Polacy nie chcemy tracić suwerenności.
      • Gość: Smok Re: 11 listopada 2011 IP: *.radom.vectranet.pl 01.12.11, 19:57
        Wanda, utop się w Wiśle i nie pie***l!
        • Gość: jinx Re: Niesioł IP: *.radom.vectranet.pl 01.12.11, 20:45
          Celowo zatajałem pewne fakty, ażeby uchronić niektóre osoby od odpowiedzialności karnej. Dziś całkowicie zrozumiałem swoje niewłaściwe stanowisko w tej kwestii i dlatego pragnę, tak jak i w innych sprawach, mówić tylko szczerą prawdę — kajał się w 1970 r. Stefan Niesiołowski podczas przesłuchiwania przez MSW w tzw. sprawie organizacji „Ruch”. Wydawał wszystkich...
          Na początku lat 90. Stefan Niesiołowski, jedna z ikon Zjednoczenia Chrześcijańsko-Narodowego, uważany był obok Marka Jurka czy Jana Łopuszańskiego za jednego z najbardziej radykalnych polityków prawicy walczących o powrót Polski do państwa katolickiego, w którym przestrzegane będą zasady Dekalogu. Był też zagorzałym zwolennikiem lustracji, broniąc w 1992 r. przed atakami rząd Jana Olszewskiego, także w dniu obalenia gabinetu przez Sejm.

Za obecnym posłem Platformy Obywatelskiej ciągnęła się aura opozycyjności — działalności w „Ruchu”, Organizacji założonej w latach 60. przez Niesiołowskiego, Andrzeja Czumę i Emila Morgiewicza. Innymi liderami tej liczącej według niektórych źródeł ponad 100 osób struktury byli jeszcze Marian Gołębiewski i Benedykt Czuma. „Ruch” miał zdecydowanie antykomunistyczny charakter. Pokazywały to m.in. zapisy deklaracji programowej „Mijają lata”, której autorami byli Andrzej Czuma, Morgiewicz i Niesiołowski. Odrzucono w niej Polskę Ludową jako legalne państwo polskie. „Ruch” — w przeciwieństwie do późniejszego np. KOR-u — za błędne uznawał działanie na rzecz demokratyzacji i reformowania PRL, uważając, że dopiero na jej gruzach można zbudować w pełni niepodległe państwo, niezależne od Związku Sowieckiego i przestrzegające praw człowieka.

Jedną ze spektakularnych akcji miało być spalenie Muzeum Lenina w Poroninie. Pomysłodawcą był właśnie Niesiołowski. Do akcji nie doszło, gdyż organizacja została namierzona przez bezpiekę, która aresztowała kierownictwo „Ruchu”. Po przesłuchaniach i śledztwie zapadły wysokie wyroki. Niesiołowski dostał 7 lat i do dziś oracza go nimb odważnego opozycjonisty Tymczasem prawda jest inna...

Feralna narzeczona

Sprawa procesu „Ruchu” z roku 1970 nie wracałby dziś jak bumerang, gdyby nie artykuł Niesiołowskiego pt.: „Niepodległość, demokracja, antykomunizm”, który ukazał się w 26. numerze tygodnika „Ozon” z 2006 r. „wołał on gwałtowny sprzeciw Elżbiety Królikowskiej-Nagrodzkiej, dziennikarki mieszkającej obecnie w Wielkiej Brytanii W obszernym sprostowaniu wysłanym na ręce redaktora naczelnego‚,Ozonu” Grzegorza Górnego naświetliła przekłamania Niesiołowskiego.

Najbardziej istotne jest to, że ujawniła fakt kolaboracji współzałożyciela „Ruchu” z MSW podczas śledztwa. Królikowska, która wówczas była narzeczoną Niesiołowskiego, w 2003 roku uzyskała od Instytutu Pamięci Narodowej status osoby pokrzywdzonej, a w konsekwencji dostęp do materiałów archiwalnych MSW. Wynika z nich, że Niesiołowski sypał aresztowanych, ujawniając informacje o organizacji, choć jedynym przyjętym przez opozycjonistów sposobem postępowania po aresztowaniu miała być odmowa składania zeznań i zaprzeczanie działalności w „Ruchu”.
          Królikowska zastosowała się do tych reguł. Zaprzeczała wszelkim związkom
          z „Ruchem”. Fragment protokołu z jej przesłuchania z 30 czerwca 1970 r.: Przez cały okres trwania znajomości Stefan Niesiołowski nigdy nie proponował mi wstąpienia do tajnej organizacji. Nigdy też nie informował mnie, że taka organizacja istnieje. Od pozostałych osób których nazwiska występują w moich protokołach przesłuchania również ani nie informowały mnie o istnieniu tajnej organizacji, ani też nie żądały ode mnie środków finansowych na cele takiej organizacji (..) [pisownia zgodna z oryginałem] Tu następuje najbardziej istotna część protokołu: : W tym miejscu podejrzanej okazano protokół przesłuchania podejrzanego Stefana Niesiołowskiego z dnia 29 czerwca 1970 r. i podejrzana oświadczyła, że rozpoznaje charakter pisma swojego narzeczonego oraz jego podpis po czym zapozna la Si e z treścią protokołu. (…)
          Czy pamiętacie Niesiołowskiego na tej mównicy? Jeżeli nie proszę obejrzeć "Przed i PO" - czyli jego wystąpienie tuz po wygranych wyborach przez PiS w 2005 roku
          Narzeczony ją wsypał bez mrugnięcia okiem. Fragment protokołu z przesłuchania Niesiołowskiego z 29 czerwca 1970 r. [przesłuchujący: kpt. mgr Leonard Rybacki] Pragnę jeszcze wyjaśnić, że pozyskałem, wiosną l969 roku jako członka naszej nielegalnej organizacji również Elżbietę Nagrodzką, zam. w Łodzi przy ul. Bydgoskiej 30 m.39. Nagrodzką zorientowałem kto jest członkiem organizacji na terenie Łodzi oraz poznałem z Andrzejem Czumą z Warszawy. Wiadomym mi jest, że Nagrodzka miała wziąć udział w akcji podpalenia muzeum Lenina w Poroninie [pisownia zgodna z oryginałem]

Protokoły hańby

Zeznanie Niesiołowskiego dotyczące narzeczonej to nie jedyny dowód współpracy z MSW podczas śledztwa. Z protokołów z przesłuchań, znajdujących się w Instytucie Pamięci Narodowej (nr sprawy II 3 Ds. 25/70, tom VI, strona 11 — 11) dowiadujemy się, że por. Dariusz Borowczyk z KM MO w Łodzi zanotował 20 czerwca 1970 r. o, godz.15.10, że Stefan Myszkiewicz Niesiołowski przyznaje się do tego że istniał ,,Ruch”, że był organizacją konspiracyjną. Twierdzi, że nie było przywódców [pisownia zgodna z oryginałem].
          To dopiero początek. Z protokołów z przesłuchań, znajdujących się w Instytucie Pamięci Narodowej (nr sprawy II 3 Ds. 25170, tom VI, strona 11 -76) wynika już, że prominent PO zdradzał wszystkich naokoło:

21 czerwca 1970r. Niesiołowski wymienia podczas przesłuchania nazwiska swojego brata Marka, Andrzeja i Benedykta Czumów, Andrzeja Woźnickiego.

25 czerwca 1970 r. Niesiołowski rozszyfrowuje kto kryje się pod pseudonimami, m.in. „Emil” [Emil Morgiewicz], „Jurek” [Benedykt Czuma]. Sam zaprzecza swojej przynależności do „Ruchu” i współredagowania „Biuletynu”.

28 czerwca 1970 r. kaja się na całej linii: Wyjaśnienia, jakie wówczas (przed 28 czerwca
          1970 r — przyp. aut) składałem odnośnie mojej przynależności i działalności w nielegalnym
          związku, częściowo były nieprawdziwe(..)Pragnę dziś wyjaśnić udział w nielegalnej organizacji w sposób szczery i zgodny z prawdą [fragment protokołu z przesłuchania; godz.
          8.40, przesłuchujący kpt. mgr Leonard Rybacki z Biura Śledczego MSW w Warszawie; (pisownia zgodna z oryginałem)]

1 lipca 1970 r. Niesiołowski, wymieniając z nazwiska Andrzeja Czumę, ujawnia, że był bardzo aktywnym członkiem naszego Ruchu i inicjatorem rożnych akcj.

11 lipca 1970 r. mówi: Pragnę uzupełnić oraz sprostować pewne wyjaśnienia jakie złożyłem do protokółów w czasie poprzednich przesłuchań na temat podjętej przez nasz Ruch akcji spalenia muzeum Lenina w Poroninie. Celowo zatajałem pewne fakty, ażeby uchronić niektóre osoby od odpowiedzialności karnej. Dziś całkowicie zrozumiałem swoje niewłaściwe stanowisko w tej kwestii i dlatego pragnę, tak jak i w innych sprawach, mówić tylko szczerą prawdę [pisownia zgodna z oryginałem].
          Heros z przetrąconym kręgosłupem
          Królikowska-Nagrodzka tak m.in. pisała do „Ozonu”: Stefan Niesiołowski zbudowal swoją pozycję polityka oraz image nieugiętego herosa na kłamstwie. Załamał się już pierwszego dnia śledztwa i sypał nas, swojego brata Marka, przyjaciół Andrzeja i Benedykta Czumów i mnie, swoją narzeczoną od pierwszego przesłuchania! ,
      • olo-x Re: 11 listopada 2011 01.12.11, 20:00
        Mowa jest o 11 listopada a ty jak głupek wskakujesz z datą 13 grudnia ,chłopie coś się naćpał????
        • Gość: jinx Re: 11 listopada 2011 IP: *.radom.vectranet.pl 01.12.11, 20:37
          Tym razem antify nie będzie. Marsz jest narodowy dla Polaków normalnych a nie dla Polactwa.
    • Gość: Jagiełło Re: 11 listopada 2011 IP: *.radom.vectranet.pl 02.12.11, 15:51
      Makrela pochwaliła prymusika za hołd tuski
      W środku Polskości matecznika,
      nad którym niebo tak ojczyste,
      jest polski dwór i polska szynka,
      i arcypolski pan minister.
      Portrety przodków i Rejtanów,
      i żona, która ma korzenie...
      i jakiś skalp z Afganistanu,
      polskie bociany i jelenie.
      Orzeł w koronie, obok Pogoń,
      bo przecież niedaleko Litwa,
      pierogi, bigos, barszcz, samogon
      i co noc przed snem ta modlitwa:
      "Aniele Merkel, stróżu mój,
      ty zawsze przy mnie stój..."
      Marcin Wolski Gazeta Polska Codziennie

• Gość: Perełka Re: 11 listopada 2011 IP: *.xdsl.centertel.pl 20.12.11, 19:13
        ale głupota...
        zaściankowy Radom,...
    • Gość: wyrokidla bandytów Re: 11 listopada 2011 IP: *.adsl.inetia.pl 20.12.11, 16:45
      wiadomosci.onet.pl/kraj/polski-sad-skazal-pieciu-niemcow-z-antify,1,4978138,wiadomosc.html
      Ciekawe co z tym który tak zapamiętale bił policjantów prętem metalowym że złamał sobie rękę na kasku "faszystowskiego polskiego policjanta"
    • Gość: precz z komuną Re: 11 listopada 2011 IP: *.radom.vectranet.pl 20.12.11, 19:15
      Warszawski sąd skazał pięcioro obywateli Niemiec z ruchu Antifa na kary od 6 do 10 miesięcy pozbawienia wolności w zawieszeniu, za udział w zbiegowisku i atakowanie policjantów w czasie zamieszek podczas Święta Niepodległości 11 Listopada w Warszawie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka