brittaannaija 27.11.11, 18:02 Brawo. "Świetny" pomysł. Polecam na skrzyżowaniach po zmierzchu. Jak taki świetlny billboard da nagle po oczach to można wylądować na czyimś tyłku! Do sprawdzenia na skrzyżowaniu Wierzbicka / Wjazdowa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: adam Re: Policyjna przestroga wyświetli się na billboa IP: *.toya.net.pl 27.11.11, 18:23 Warto zauważyć, że sprawcy ponad 90% wypadków to kierowcy trzeźwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Policyjna przestroga wyświetli się na billboa IP: *.radom.vectranet.pl 27.11.11, 18:34 A ile nas to będzie kosztowało? Odpowiedz Link Zgłoś
olo-x Re: Policyjna przestroga wyświetli się na billboa 27.11.11, 19:01 Mnie kosztowało chyba 6 zł a mam w samochodzie "zapnij pasy"..."włącz światła " ,wsiadając widzę uwagi doskonale . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Policyjna przestroga wyświetli się na billboa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.11, 19:34 > Brawo. "Świetny" pomysł. No właśnie. Policja, zamiast postarać się znaleźć sposób, by te niebezpieczne bilboardy wyeliminować, lub chociaż ograniczyć ich jasność, będzie oślepiać kierowców swoimi hasłami.... Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stop Re: Policyjna przestroga wyświetli się na billboa IP: *.radom.vectranet.pl 27.11.11, 21:04 kur..a gdzie ja mieszkam w USA spece udowodnili że elektroniczne bilbordy rozpraszają kierowców teraz szukają sposobów prawych żeby zakazać instalowania tych LCD przy drogach......no ale zawsze moźna powiedzieć że w USA żyją tłuki i gó... się znają i nic nie wiedzą bo przecież amarykanin nie wie gdzie Polska leży ... PS sorki ale w Polsce też to udowodniono " Naukowcy z Politechniki Poznańskiej przyjrzeli się bliżej reklamom świetlnym. Z przeprowadzonych przez nich badań wynika, że w nocy reklamy świetlne są niebezpieczne dla kierowców. Często ich oślepiają, a niektóre mogą powodować krótkotrwałe upośledzenie wzroku. Poza tym prezentują dynamiczne obrazy, które rozpraszają uwagę. Ponadto umieszcza się je w miejscach, gdzie kierowcy powinni zachowywać wyjątkową ostrożność. W Polsce nie ma przepisów dotyczących świetlnych billboardów. Więcej na ten temat możecie przeczytać w "Gazecie Wyborczej" www.autokrata.pl/artykul/reklamy-led-niebezpieczne-dla-kierowcow-10388 więcej czechy www.vitay.pl/AutoSwiat/Artykul,Reklamowe-billboardy-sa-niebezpieczne,491,1.html grecja www.gastro-info.pl/ak_id/12638;biloboardy_w_grecji warszawa www.press.pl/newsy/reklama/pokaz/9862,Warszawski-ZDM-usuwa-billboardy-niebezpieczne-dla-kierowcow a mi niech przypominają na koszt podatników o kupnie mleka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dexter Morgan Re: Policyjna przestroga wyświetli się na billboa IP: *.ip.netia.com.pl 28.11.11, 11:07 Taaa. Wyświetli sie chwilę i kasy nie ma. Może to wydać na inne cele? Podobno funkcjinariusze nie mają na kartki, tusze/tonery. Podobno na paliwo nie ma. A wydaje się kasę na takli bzdury. Nie jedna kampania była przeprowadzana, filmy z drastycznymi scenami i co? Wielkie G z tego wychodzi a może by tak więcej patroli drogówki w miasto wysłać. Ile przejazdów jest na "czerwonym", nieustąpień pieszemu na pasach, jazdy z nadmierną prędkością?? Odpowiedz Link Zgłoś
pix_d prewencja 28.11.11, 12:19 wszyscy się zgadzają z tym, że lepiej zapobiegać niż leczyć, jednak w wypadku bezpieczeństawa na drogach mam wrażenie że wszelkiego rodzaju akcje uświadamiające (jakkolwiek nie byłyby one przeprowadzane) trafiają w próżnię i nie przynosza kompletnie ŻADNEGO efektu. Nie wiem czy tłumaczyć to debilizmem naszego społeczeństwa, beznadziajnością przepisów, zbyt niskimi karami czy też może zgubnym wpływem promieniowania magnetycznego Słońca. A nie zastanawialiście się kiedyś jak wyglądałyby statystyki gdyby na 30 dni ściągnąć z polskich dróg wszystkie patrole drogówki? Wyniki mogloby się nagle okazać zaskakujące Odpowiedz Link Zgłoś
hejzel Policyjna przestroga wyświetli się na billboardach 28.11.11, 21:19 Policja ma rację. Najważniejsze jest nie przekraczać prędkości. Tam gdzie jest ograniczenie do 50 do lub do 70 należy to przestrzegać, ewentualnie o 10km więcej i tyle. Przy zmianie świateł z zółtego na czerwony lepiej zatrzymaj się i poczekaj na zielone. Spieszy Ci się wyjedź wcześniej. Dobrze przygotuj samochód do jazdy, a tym bardziej w dłuższą podróż. Uważaj na przejściach dla pieszych i nie tylko. Często ludzie przechodzą w nie dozwolonych miejscach, są słabo widoczni bo są ubrani na czarno. Akurat z jazdą po alkoholu to zgadzam się, więcej kolizji i zdarzeń drogowych powodują trzeźwi kierowcy. A więc podsumowując nie spiesz się na drodze, zwolnij, a nie złapie cię policja i nie zapłacisz mandatu karnego, nie zrobisz nikomu krzywdy, a życie człowieka jest najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
hutchence Re: Policyjna przestroga wyświetli się na billboa 28.11.11, 21:44 > Policja ma rację. (LOL) Najważniejsze jest nie przekraczać prędkości. Tam gdzie jest > ograniczenie do 50 do lub do 70 należy to przestrzegać, ewentualnie o 10km więc > ej i tyle. (LOL) Proszę o dowód, że przekroczenie prędkości o więcej niż 10km/h powoduje nagłe zwiększenie prawdopodobieństwa wypadku. Notorycznie łamię przepisy dot. prędkości od 20 lat. >Akurat z jazdą po alkoholu to zgadzam się, więcej k > olizji i zdarzeń drogowych powodują trzeźwi kierowcy. Bo jest ich (trzeźwych) więcej. Tak samo najwięcej wypadków powodują mężczyźni w wieku 30-45 lat (mniej więcej) bo również jest ich najwięcej na drodze. 80-latkowie powoduję ich znacznie mniej. Czy to znaczy, że są lepszymi kierowcami niż ww grupa? A więc podsumowując nie s > piesz się na drodze, zwolnij, a nie złapie cię policja i nie zapłacisz mandatu > karnego, nie zrobisz nikomu krzywdy, a życie człowieka jest najważniejsze. Nigdy się nie śpieszę i również nikomu nie robię krzywdy, że jadę trochę szybciej niż przeciętny Kowalski. No chyba, że komuś się dzieje krzywda z samego faktu łamania przez innych przep. Ogólnie piep.. trzy po trzy. Zwłaszcza z tymi światłami. Jak się zmienia z żółtego na czerwone to Ty masz już stać a nie "lepiej się zatrzymać". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Policyjna przestroga wyświetli się na billboa IP: *.static.korbank.pl 28.11.11, 21:49 > Notorycznie łamię przepisy dot. prędkości od 20 lat. Ty to jesteś jednak kołek. Syndrom krótkiego penisa? Odpowiedz Link Zgłoś
hutchence Re: Policyjna przestroga wyświetli się na billboa 28.11.11, 21:55 Wyjaśnisz korelacje między przekraczaniem prędkości a "syndromem krótkiego penisa" (chodziło Ci chyba o kompleks)? Bo nie bardzo wiem o Tobie chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kier.od 35 l. Re: Policyjna przestroga wyświetli się na billboa IP: *.radom.vectranet.pl 29.11.11, 10:28 Gość portalu: . napisał(a): > > Notorycznie łamię przepisy dot. prędkości od 20 la ------ Oto wypowiedz typowego debila wariata drogowego ,uważaj wymoczku żeby cię nie musieli składać chirurdzy jak tak będziesz dalej pajacował kretynie . Odpowiedz Link Zgłoś
hutchence Re: Policyjna przestroga wyświetli się na billboa 29.11.11, 11:43 Przekraczanie dozwolonej prędkości jest bardzo często mylone z wariactwem drogowym. Najczęściej przez typowego, internetowego debila. Jeżdżąc na co dzień zauważam, że większość kierujących przekracza dozwoloną prędkość, a tylko niewielka część faktycznie to wariaci. I biorąc pod uwagę tę większość zastanawiam się kto się tak mocno bulwersuje tym co piszę? Czy jadąc na 90 110 już jestem wariatem czy też debilem? Tak może twierdzić tylko ktoś kto albo nie posiada prawa jazdy albo porusza się "malcem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malec Re: Policyjna przestroga wyświetli się na billboa IP: *.opera-mini.net 29.11.11, 16:06 Ales Pan posta zrobil, istna kackupa. Od zawsze nie-malcem Pan jezdzi? Na drodze Pan taki sam kulturalny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca od 35 la Re: mam pomysła !!!! IP: *.radom.vectranet.pl 29.11.11, 18:38 Policjo z drogówki zamiast zezwalać na idiotyczne bilbordy rozdajcie kontrolowanym przez was kierowcą napisy : >>>>>"WŁĄCZ ŚWIATŁA"...."ZAPNIJ PASY""...."NIE PATRZ NA BILBORDY"<<<<. Np.ja mam naklejki umieszczone na prawych drzwiach spojrzę i to robię . Odpowiedz Link Zgłoś
olo-x Re: mam pomysła !!!! 29.11.11, 18:49 Gość portalu: kierowca od 35 la napisał(a): > Policjo z drogówki zamiast zezwalać na idiotyczne bilbordy rozdajcie kontro > lowanym przez was kierowcą napisy : >>>>>"WŁĄCZ ŚWIA > TŁA"...."ZAPNIJ PASY""...."NIE PATRZ NA BILBORDY"<<<<. Np. > ja mam naklejki umieszczone na prawych drzwiach spojrzę i to robię . -------- Popieram wpis bo ja to już mam od dawna bo to mobilizuje czy ktoś chce czy nie .Zachęcam do tego co ja mam ......a jak nie to nie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Policyjna przestroga wyświetli się na billboa IP: *.radom.vectranet.pl 29.11.11, 18:43 > Czy jadąc na 90 110 już jestem wariatem czy też debilem? Jednym i drugim, skończ waść wstydu oszczędź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Policyjna przestroga wyświetli się na billboa IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.11, 18:46 hutchence, koles nie brnij jestes dno i 10 metrów mulu Odpowiedz Link Zgłoś
hutchence Re: Policyjna przestroga wyświetli się na billboa 29.11.11, 20:33 Nie brnij w co? Oficjalnie przyznałem się do tego co czyni zdecydowana większość kierowców. Przyznałem się do przekraczania dop. prędkości. Ale nie napisałem nawet o ile. I już od razu, debil, wariat itd. Wam się wydaje, że bezpieczna jazda = jazda z dozwoloną prędkością? Przekroczysz ją o 10 czy 20, a na pustej autostradzie nawet więcej to już jesteś niebezpieczny? Litości. Czyli w Polsce na autostradzie jadąc 150 jestem debilem i wariatem ale już w Niemczech normalnym, nieszkodzącym nikomu, jednym z wielu kierowców. Rozkoszne. Zabawne, że przez 20 lat zarobiłem jeden mandat za przekroczenie prędkości. Odpowiedz Link Zgłoś