Dodaj do ulubionych

Ósemka się wciąż broni. Protestujący chcą skarż...

11.01.12, 16:11
Sprawą powinno zająć się CBA, KGB i CIA no i może jeszcze Jaś Fasola jako Agent MI6. Jak nie dziś to w ciągu 2 lat sanepid albo straż pożarna szkołe i tak zamknie. Nie ma sensu w ten budynek dalej inwestować i to prawda. Nie wiem czy ma ptam owstać supermarket. Ja słyszałem, że ma być tam pit stop dla toru formuły 1. Tor wszak ma być uliczny.
Obserwuj wątek
    • kokosz66 Ósemka się wciąż broni. Protestujący chcą skarż... 11.01.12, 16:11
      Brawa dla rodziców.
      CBA powinno przyjrzeć się wszystkim zmianom w radomskiej oświacie.
      Ot tak, dla pewności.
      • Gość: lucek Re: Ósemka się wciąż broni. Protestujący chcą ska IP: *.radom.vectranet.pl 11.01.12, 16:41
        No i koniecznie prokuratura wojskowa!
        • Gość: m k Re: Ósemka się wciąż broni. Protestujący chcą ska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.12, 20:01
          farmazoline i lucek nie ośmieszajcie tematu. Wasze posty to kolejny przykład pisowskiej taktyki.
    • Gość: norbi Re: Ósemka się wciąż broni. Protestujący chcą ska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.12, 17:17
      czyżby ? to czytaj uważnie "
      Jak informuje Grażyna Chmielewska, dyrektorka wydziału architektury Urzędu Miejskiego w Radomiu, już dwa lata temu wydane zostało pozwolenie na budowę obiektu handlowego o łącznej powierzchni, wraz z miejscami parkingowymi, ponad 3 tys. m kw., a także budynku biurowo-usługowego o powierzchni ponad 1,5 tys. m. kw. Inwestor ma czas na rozpoczęcie prac do 2013 roku, ale nieoficjalnie mówi się, że budowa ma ruszyć już w marcu, a na działce stanie market firmy Kaufland"

Więcej... radom.gazeta.pl/radom/1,48201,10941759,Inwestycje_w_starych_halach_i_na_pustych_dzialkach.html#ixzz1iyizyKIq
      • Gość: lech Re: Ósemka się wciąż broni. Protestujący chcą ska IP: *.radom.vectranet.pl 11.01.12, 20:51
        No i co z tego? przynajmniej będa miejsca pracy i podatki dla miasta.
        • Gość: norbi Re: Ósemka się wciąż broni. Protestujący chcą ska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.12, 21:26
          rzeczywiście podatki polecą do Warszawy bo tam jest chyba zarejestrowany ten podmiot, a miejsca pracy to chyba jednak częśc z nich po prostu zniknie
    • Gość: wyborca PO Re: Ósemka się wciąż broni. Protestujący chcą ska IP: *.pl 11.01.12, 18:56
      Brawo stowarzyszenie przyjaciele ósemki.Zastanawia mnie fakt dlaczego w spotkaniu nie uczestniczyli radni Platformy Obywtelskiej czyzby dogadali sie z PIS i po cichu chcą poprzec albo się wstrzymać w głosowaniu? widac jak radnym PO zależy na dobru dzieciaków z ósemki i jak bardzo sa aktywni w swojej pracy na rzecz swoich wyborców ,Wstyd Panowie Wstyd!!!!
      • wemur Re: Ósemka się wciąż broni. Protestujący chcą ska 11.01.12, 19:34
        Gość portalu: wyborca PO napisał(a):

> Brawo stowarzyszenie przyjaciele ósemki.Zastanawia mnie fakt dlaczego w spotkan
        > iu nie uczestniczyli radni Platformy Obywtelskiej czyzby dogadali sie z PIS i p
        > o cichu chcą poprzec albo się wstrzymać w głosowaniu? widac jak radnym PO zależ
        > y na dobru dzieciaków z ósemki i jak bardzo sa aktywni w swojej pracy na rzecz
        > swoich wyborców ,Wstyd Panowie Wstyd!!!!

Radni PiS na komendę zachorowali. PO-le mają widocznie z nimi stosunki i się zarazili
        • Gość: Jakość Radomska Re: Ósemka się wciąż broni. Protestujący chcą ska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.12, 09:26
          Oczywiście że jest to nie do przyjęcia że nie widać walki PO?.
          Co do rzekomej komercjalizacji przedszkoli to ciekawe kto na tym ma zarobić! Bo nie wydaje mi się aby 18 przedszkoli od tak sprywatyzować. To jest świetny biznes- wystarczy policzyć ile dzieci tam uczęszcza!
    • wemur Re: Ósemka się wciąż broni. Protestujący chcą ska 11.01.12, 19:35
      farmazolisz bracie
    • wemur Re: Ósemka się wciąż broni. Protestujący chcą ska 11.01.12, 19:37
      farmazoline napisał:

> Sprawą powinno zająć się CBA, KGB i CIA no i może jeszcze Jaś Fasola jako Agent
      > MI6. Jak nie dziś to w ciągu 2 lat sanepid albo straż pożarna szkołe i tak zam
      > knie. Nie ma sensu w ten budynek dalej inwestować i to prawda. Nie wiem czy ma
      > ptam owstać supermarket. Ja słyszałem, że ma być tam pit stop dla toru formuły
      > 1. Tor wszak ma być uliczny.
      chyba z Kielc jesteś podrzutek
      • farmazoline Re: Ósemka się wciąż broni. Protestujący chcą ska 11.01.12, 20:53
        Poujadajcie sobie. Poujadajcie. I co z tego.? Ano NIC. Tyle waszego co po forach bredni popiszecie. Więcej luzu:)
        • Gość: km Re: Ósemka się wciąż broni. Protestujący chcą ska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.12, 22:41
          a karawana jedzie dalej... oczywiście to prawda. Tylko powiedz to wszystkim, których sprawa dotyczy bezpośrednio. I uważaj, bo może kiedyś, gdy Ciebie ktoś będzie robił w ch..., usłyszysz: więcej luzu :)))
        • wemur Re: Ósemka się wciąż broni. Protestujący chcą ska 19.01.12, 20:24
          farmazoline napisał:

> Poujadajcie sobie. Poujadajcie. I co z tego.? Ano NIC. Tyle waszego co po forac
          > h bredni popiszecie. Więcej luzu:)

Zabrakło ci argumentów. Spieprzaj do Kielc
    • Gość: pan pozyczka Re: Ósemka się wciąż broni. Protestujący chcą ska IP: *.play-internet.pl 11.01.12, 20:49
      ciekawe jaki final bd final sprawy...

szybkie.pozyczki.radom@wp.pl
      • Gość: Zośka Re: Ósemka się wciąż broni. Protestujący chcą ska IP: *.radom.vectranet.pl 11.01.12, 22:02
        Czy do Radomian nie dociera że w tym mieście mają zniknąć wszystkie polskie sklepy?
        Nie ważne jest NIC.Tylko markety.markety i jeszczer az markety.
        • Gość: ewa Re: Ósemka się wciąż broni. Protestujący chcą ska IP: *.radom.vectranet.pl 18.01.12, 21:48
          i co sklep zamiast szkoły
          • Gość: ryt paranoja i smiech na sali!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.12, 09:12
            W główkach się poprzewracało jezdzą do kaczki zawiadamiają CBA i inne organa a może powinniście jechac do ryzego on daje subwencje oświatiwe może was wysłucha wtedy sami poprowadzicie za grosze szkołę płącąc nauczycielom po 4000 zł. brutto za 18 godzin i zobaczymy co wtedy powiecie teraz nie chcecie społecznej szkoły dlaczego? zabraknie kasy ale miasto ma znależć
            • Gość: panorama radomska Re: paranoja i smiech na sali!!!!!! IP: *.radom.vectranet.pl 19.01.12, 14:43
              Teść ma plac, a szkoła przeprowadzkę?
              18 styczeń 2012, 22:10 - Autor

- Parę metrów od naszej szkoły ma powstać supermarket, w którym zapewne będzie sprzedaż alkoholu. Czy w takim razie szkoła nie stoi w sprzeczności z interesami i dlatego musi być zlikwidowana – pytali niedawno rodzice protestujący przeciwko likwidacji Publicznej Szkoły Podstawowej nr 8. Czy trafili w sedno sprawy?
              Okazuje się, że szkoła rzeczywiście może być problemem. Teren, na którym ma powstać wspomniany przez protestujących obiekt handlowy, jest własnością Ryszarda Sońty – od niedawna teścia wiceprezydenta miasta, Igora Marszałkiewicza i ojca radnego Prawa i Sprawiedliwości, Karola Sońty. – Ryszard Sońta chodził za tą inwestycją przez dwa lata. Wszystko nabrało tempa, gdy jego córkę poślubił Igor Marszałkiewicz – tłumaczy nam osoba wtajemniczona w inwestycyjne plany teścia wiceprezydenta. – Założenie jest proste. Sońta daje teren, a budowę realizuje osobna firma. Plany są na zaawansowanym etapie. Nawet potencjalni inwestorzy, którzy w sąsiedztwie terenu Sońty próbowali uzyskać zgodę na budowę sklepów typu Biedronka, odchodzili z kwitkiem – dodaje. Słowa naszego rozmówcy znajdują potwierdzenie w urzędzie miejskim. - Rzeczywiście były takie przypadki. Nie mogę powiedzieć ile dokładnie, ale jedna osoba na pewno pytała o tereny w pobliżu placu pana Sońty. Została poinformowana zgodnie z prawdą, że nie ma takiej możliwości, aby powstał tam jakikolwiek sklep – opowiada jeden z urzędników.
              Czy jednak powstanie sklepu może być przyczyną likwidacji „ósemki”? Jeśli, tak jak domyślają się rodzice uczniów szkoły, będzie tam sprzedawany alkohol, a odległość pomiędzy budynkami będzie mniejsza niż sto metrów, to najprawdopodobniej tak. – Nie wiem czy będzie sprzedawany alkohol, ale jeśli rzeczywiście powstanie tam supermarket, to zdziwiłbym się gdyby tak nie było. Trzeba przyznać, że plan jest bardzo sprytny. Zlikwidować szkołę, uzyskać oszczędności i jeszcze postawić supermarket. A przecież Młodzieżowy Dom Kultury też mógł stanowić zagrożenie powodzenia inwestycji. Zwłaszcza, że mają powstać dwa budynki, w tym jeden tuż przy ulicy 25-go Czerwca – tłumaczy nasz pierwszy rozmówca.
              Według uchwały rady miejskiej „w sprawie ustalenia zasad usytuowania punktów sprzedaży napojów alkoholowych na terenie miasta Radomia” odległość 100 metrów jest liczona od sklepów z alkoholem m.in. do szkół i zakładów oświatowo-wychowawczych. Do tej drugiej grupy należy właśnie MDK, który według planów władz Radomia, ma stracić status placówki oświatowej. Oficjalnie – w związku z oszczędnościami.

• Gość: Ja Re: paranoja i smiech na sali!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.12, 15:28
                I tak to, będąc u koryta można godziwie zarobić. I jakie patriotyczne zachowanie Sońtów. Prawdziwie rodzinne. Proponuje przyjrzeć się gdzie inni radni nabyli ziemię w kontekście planowanych przez Miasto inwestycji.
                • Gość: rodzina na swoim Re: paranoja i smiech na sali!!!!!! IP: *.181.9.59.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.01.12, 18:34
                  program patriotyczny: rodzina na swoim- nepotyzm kumotrów
                  program zdrowotny: czyste ręce- ręka rękę myje;)
    • Gość: :- Re: Ósemka się wciąż broni. Protestujący chcą ska IP: *.180.121.209.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.01.12, 19:08
      Ja mam taka propozycje: na poczatek- moze by tak Muszkiter Falek zrobil wszystkim przyjemnosc i poprosil o odwolanie? po zwolnieniu dzis dyrektor MDK'u rece mi opadly. Moze niech juz nie chodzi na pielgrzymki. Nienawidze hipokrytow!!!
      • Gość: :-) Re: Ósemka się wciąż broni. Protestujący chcą ska IP: *.180.121.209.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.01.12, 19:12
        Pieknie by bylo, jakby np. przestrzegali kodeksu Samurajow- referendum, wtedy niepotrzebne:-) 3mam kciuki i pozdrawiam
        • Gość: renia Re: Ósemka się wciąż broni. Protestujący chcą ska IP: *.radom.vectranet.pl 23.01.12, 22:20
          ale tak naprawdę o co chodzi
          • Gość: rt prawda o temacie moja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.12, 10:23
            patrze z boku na to co się dzieje nauczyciele zarabiają duże pieniądze pracują po 18 godzin biegiem do następnej pracy a ja musze wysyłac dzieci na korepetycje niby pracują w domu? chyba jakieś nieporozumienie powinno być...przychodzą do pracy na 8 godzin przygotowwują się sprawdzają prace i klasówki w szkole po 8 godzinach do domku tyle w temacie a szkołe 8 moze weżmiecie ją w ręce swoje jako szkołę społeczną wtedy wam sie odechce jak dostaniecie grosze na dziecko a donio każe wam płacić kase na nauczycieli a daje coraz mniejszą dotacje na ucznia cała prawda o temacie ..moja prawda
    • Gość: doradca Re: Ósemka się wciąż broni. Protestujący chcą ska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.12, 10:38
      Obok tego rodzice powinni zaskarżyć uchwałę Rady Miejskiej w sprawie likwidacji szkoły do WSA. Pomocą będą dwa wyroki WSA jeden z 3.04.2006 r sygn I SA/WA 1450/05, w którym Sąd stwierdził, że zakładanie i prowadzenie szkół należy do zadań własnych gmin i zgodnie z orzecznictwem sądów administracyjnych argumenty natury ekonomicznej nie mogą być główną przesłanką zamiaru likwidacji szkół; drugi wyrok z 16.05.2006 r. sygn I SA/WA 1818/05, w którym sąd uznał, że istotne przy podejmowaniu zamiaru likwidacji szkoły ma stanowisko rodziców uczniów. Zgodnie z ustawą o samorządzie gminnym z 8.03.1990 r. mieszkańcy gminy tworzą wspólnotę samorządową, a ilekroć jest w niej mowa o gminie, należy przez to rizumieć wspólnotę samorzodową oraz odpowiednie terytorium.
      RODZICE uczniów likwidowanej szkoły, MDK, przedszkoli NIE LĘKAJCIE SIĘ i zaskarżcie do Sądu Administarcyjnego w Radomiu uchwały(ę).
      DOŚĆ SAMOWOLI FAŁKA & KOSZTOWNIAKA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka