Dodaj do ulubionych

pytanie o nianie

12.01.12, 22:34
jestem zmuszona przerwać urlop wychowawczy (myślę ok kwietnia) by wspomóc portfel w domu, mam 4 dzieci w wieku 10 lat, 8 lat, 5 i 1/2 roku oraz 18 miesięcy. starsze chodzą do szkoły ale problem z najmłodszym,w żłobku nie ma miejsca, moje pytanie brzmiile ile niania dostaje na godzinę. chodzi samą opiekę bez zajmowania się domem i sporadycznie do starszych np, w dni wolne od szkoły, skrócone lekcji lub podczas choroby. dzieci chodzą od 11,30 do 17. a ja potrzebuję na kilka godzin podczas mijania się z partnerem, lub gdy wypadną nam te same godziny 9 godzin. nie wiem jake są stawki za pracę i jaką zaproponować za najmłodsze dziecko a jaką w sytuacji gdy inne dzieci były by w domu. chciałam zapoznać się z tematem gdybym na 100% miała wracać do pracy i czy mi się opłaca wracać, by się nie okazało że niania zarabia więcej niż ja. dodam że nasz zakład pracy to sklep i mamy lekko ponad średnią krajową.
Obserwuj wątek
    • patsy79 Re: pytanie o nianie 13.01.12, 16:56
      ja płacę 5zł za godzine, moja znajoma też. Niania tylko pilnuje dziecka, czasem sama z wlasnej inicjatywy poprasuje.
      • monisia900 Re: pytanie o nianie 15.01.12, 10:40
        ja kiedys placilam 5 zl/godz, ale podobno niektorzy placa teraz i 7-8zl./godz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka