Dodaj do ulubionych

liceum chałubińskiego

IP: *.supermedia.pl 22.04.01, 04:52
Moi drodzy mam pytanie : Czy absolwenci naszego szanownego liceum mają zamiar spotkać się na
zjeździe? Dawno o takim spotkaniu nie słyszałem. Może by zacząć "nową tradycje"?. Czekam na re:
majkk@yahoo.com
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewcia Re: liceum chałubińskiego IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.01, 22:40
      ... a co na to dyrektorzyca ?
    • Gość: majkk Re: liceum chałubińskiego IP: *.supermedia.pl 23.04.01, 07:18
      a musimy się nią przejmować?
    • Gość: Uszek Re: liceum chałubińskiego IP: *.mikrus.pw.edu.pl 26.04.01, 12:58
      Siema.Rzeczywiście było by miło spotkać się i poprzypominać stare, beztroskie
      czasy. Ale nie wiem kto mógłby zorganizować taką imprezę. Jak znam życie, to
      dopiero na 100 lecie będzie big-zjazd, ale to dopiero w 2005. Ja na przykład
      ostatni raz byłem w Tytusie 3 lata temu.
      uszek_k@poczta.onet.pl
    • Gość: nitek Re: liceum chałubińskiego IP: *.ha3.agh.edu.pl 27.04.01, 01:30
      Z dzika radoscia bym sie zjechal. Nie sadze by "Dyrektorzyca", o ile jest to ta osoba o ktorej mysle, miala cos
      przeciwko. Poza tym inicjatywy hmm "oddolne" maja to do siebie ze nie potrzebuja akceptacji gory.
      A przy okazji! Czy w tym zacnym towarzystwie jest moze ktos kto uczeszczal do naszej szkoly w latach
      1979-83. Nie bede ukrywal ze ja wlasnie jestem z tych lat. Pozdrawiam.
      • Gość: majkk Re: liceum chałubińskiego IP: *.supermedia.pl 28.04.01, 16:18
        Panie i Panowie zamiast gadać, zacznijmy coś robić. Czekam na pomysł. majkk
        • Gość: nitek Re: liceum chałubińskiego IP: *.ha3.agh.edu.pl 07.05.01, 02:27
          Hm! Sadzac po ilosci postow, to nawet niespecjalnie gadamy. Ale rozumiem ze dlugi weekend nie
          sprzyja korespondencji. Prawde mowiac to pomyslu nie mam. Ale myslalem o imprezie bez
          wpisowego, zaproszen i VIPow. Mozna by na przyklad skrzyknac sie umowionego dnia, o umowionej
          porze, w umowionym miejscu. Mozna by jeszcze zaopatrzyć sie w jakies, wlasnorecznie wykonane,
          plakietki, zeby nie zaczepiac Bogu ducha winnych przechodniow: Panie! czy Pan aby nie konczyl
          Chalubinskiego? Co dalej? Jesli zebrane grono okazaloby sie kameralne, to mozna by sie
          poalkoholizowac w jakiejs pobliskiej (koniecznie niedrogiej) knajpie, opowiadajac i sluchajac
          uciesznych historii zwiazanych, nawet luzno, z nasza szkola. Gdyby zebral sie tlum mozna
          zaimprowizowac jakas mownice, wyglosic kilka wznioslych przemowien o korzeniach, braterstwie i
          takich tam... Potem, co i tak jest nieuniknione na licznie obsadzonych imprezach, mozna by sie
          podzielic na podgrupy i spedzac czas jak wyzej. Jest tylko jeden zasadniczy problem. Nawet
          kameralne towarzystwo to jest co najmniej kilka osob, a nas jest... sami widzicie. Trzeba by się
          gdzies oglosic. Moze na stronie naszej szkoly? Czy w ogole taka jest? Własnie probowalem ja
          znalezc w polskim infoseeku. Nawet znalazl mi sporo linkow tylko, ze wszystkie niezmiennie kierowaly
          mnie na strone Internetu dla szkol. Sprobuje jeszcze w dzien. Moze sie uda.
          Tyle wymyslilem.
          Wojtek
          nitek@chemia.uj.edu.pl
          • Gość: aga Re: liceum chałubińskiego IP: 212.160.211.* 16.05.01, 09:00
            Gość portalu: nitek napisał(a):

&#62 Hm! Sadzac po ilosci postow, to nawet niespecjalnie gadamy. Ale rozumiem ze dlu
            &#62 gi weekend nie
            &#62 sprzyja korespondencji. Prawde mowiac to pomyslu nie mam. Ale myslalem o imprez
            &#62 ie bez
            &#62 wpisowego, zaproszen i VIPow. Mozna by na przyklad skrzyknac sie umowionego dni
            &#62 a, o umowionej
            &#62 porze, w umowionym miejscu. Mozna by jeszcze zaopatrzyć sie w jakies, wlasnorec
            &#62 znie wykonane,
            &#62 plakietki, zeby nie zaczepiac Bogu ducha winnych przechodniow: Panie! czy Pan a
            &#62 by nie konczyl
            &#62 Chalubinskiego? Co dalej? Jesli zebrane grono okazaloby sie kameralne, to mozna
            &#62 by sie
            &#62 poalkoholizowac w jakiejs pobliskiej (koniecznie niedrogiej) knajpie, opowiadaj
            &#62 ac i sluchajac
            &#62 uciesznych historii zwiazanych, nawet luzno, z nasza szkola. Gdyby zebral sie t
            &#62 lum mozna
            &#62 zaimprowizowac jakas mownice, wyglosic kilka wznioslych przemowien o korzeniach
            &#62 , braterstwie i
            &#62 takich tam... Potem, co i tak jest nieuniknione na licznie obsadzonych imprezac
            &#62 h, mozna by sie
            &#62 podzielic na podgrupy i spedzac czas jak wyzej. Jest tylko jeden zasadniczy pro
            &#62 blem. Nawet
            &#62 kameralne towarzystwo to jest co najmniej kilka osob, a nas jest... sami widzic
            &#62 ie. Trzeba by się
            &#62 gdzies oglosic. Moze na stronie naszej szkoly? Czy w ogole taka jest? Własnie p
            &#62 robowalem ja
            &#62 znalezc w polskim infoseeku. Nawet znalazl mi sporo linkow tylko, ze wszystkie
            &#62 niezmiennie kierowaly
            &#62 mnie na strone Internetu dla szkol. Sprobuje jeszcze w dzien. Moze sie uda.
            &#62 Tyle wymyslilem.
            &#62 Wojtek
            &#62 nitek@chemia.uj.edu.pl

chciałam Cię ochrzanić za beznadziejne pomysły ale nie zrobię tego, bo jak sądzę
            po Twoim adresie emaliowym studiujesz na ujocie, ja po chałubińskim nie doszłam
            tak daleko... ale chyba jestem wyjątkiem, no więc spotkajcie się drogie "mózgi" i
            golnijcie łyczka za moją skromną osobę!!! ;-))))

• Gość: nitek Re: liceum chałubińskiego IP: *.ha3.agh.edu.pl 19.05.01, 02:32
              Jezeli spozywanie alkoholu tak Cie mierzi, ze rezygnujesz z udzialu w imprezie zanim w ogole postanowiono ze
              sie odbedzie, to przeciez mozna rzecz cala urzadzic bez alkoholu. Przyznasz jednak, ze pewnych zalet
              towarzyskich nie mozna mu odmowic.
              A swoja droga wzruszajacy jest Twoj szacunek do dwoch literek, instytucji za nimi stojacej a zwlaszcza do
              osoby uzywajacej ich w adresie. Zapewniam Cie ze przydzielaniu kont mailowych na UJ-ocie nie towarzysza
              zadne testy sprawdzajace (hmm... jakby to ujac?) madrosc. Ja sam odkad uzywam tego adresu popelnilem kilka
              duzych i niezliczona ilosc malych glupstw, wiec pofolguj sobie, ochrzan mnie, nie dus w sobie zlosci.

Sluchajcie no!!! Czy ta nasza szkoła w ogole jeszcze istnieje? Od kilku dniu szukam jej strony www i nie moge jej
              dopasc. Przypomina to tropienie jakiejs starozytnej cywilizacji. Ciagle trafiam na jej artefakty w postaci linkow do
              stron ktore nie istnieja albo trafiam na fragmenty wiekszej calosci. Istna archeologia.
              Trafilem np. na liste dyskusyjna(http://books.dreambook.com/lo4radom/lo4radom.html) na ktorej ostatni post jest co
              prawda ze stycznia 2001, ale przedostatni z marca 2000. Trafilem tez na fajne opracowanie historii naszej
              szkoły(http://republika.pl/ivlo_radom/historia.html) autorstwa Marka Gawlika (uczyl mnie historii i dyrektorowal za
              moich czasow ale potem chyba musial ustapic Zakrzewskiemu ktoremu wlasnie skonczyla sie kadencja w
              komitecie wojewodzkim). Jesli chodzi o strone glowna to trop prowadzi do adresu http://republika.pl/ivlo_radom/
              ale jak juz tam wejde to widze tylko ladne, cieple tlo, nic wiecej. Tajemnicza sprawa, moze cos z moja
              przegladarka jest nie tak?

Coz, mam nadzieje ze ktos tu jeszcze zajrzy

Wojtek
              nitek@chemia.uj.edu.pl (bedzie mi milo odpisac)
              • Gość: Jacek J. Re: liceum chałubińskiego IP: *.radom.pl 18.06.01, 21:34
                jak sie chce to się zrobi. My mieliśmy dwa zloty klasa IVc rocznik matury 77
                • Gość: nitek Re: liceum chałubińskiego IP: *.ha3.agh.edu.pl 19.06.01, 01:05
                  Nie sadzilem ze dozyje chwili gdy ktos jeszcze odezwie się w tym watku. Dzieki Jacku.
                  Ja tez z rozrzewnieniem wspominam 10-lecie mojej klasy (matura '83). Cala impreze zawdzieczalismy energi kilku
                  dziewczyn. Ciekaw jestem czy uda nam sie skrzyknac na dwudziestke.
                  A przy okazji, czy widziales strone naszego liceum? Polecam (http://republika.pl/ivlo_radom/). Pozostawia leki
                  niedosyt, ale mozna przypomniec sobie nazwiska ludzi z klasy. Jest pelna lista absolwentow, nauczycieli tez.
                  Pozdrawiam.
                  Nitek
              • Gość: hAmMetT Re: liceum chałubińskiego IP: 192.168.1.* / *.srv.ids.pl 21.06.01, 13:47
                co ja chcialem powiedziec???? aha... stronka naszej szkoly jest....
                pochwalilbym sie ze ja sam zrobilem ale sie wstydze bo nieaktualizowana od
                stycznia....:((( adres: www.4loradom.w.pl
                tymczasem chyba z zamieszczania na niej jakichkolwiek informacji nici bo sa
                wakacje no i mni e nie ma w domku, ale we wrzesniu pewnie ruszy wreszcie ladny
                sprawny serwis .... wtedy bez zadnego problemu cos tam wcisne
                ja sie pewnie niekwalifikuje na zjadz absolwentow wiec pozostaje mi tylko
                zyczyc dobrej zabawy:) papa
                • Gość: Jacek J Re: liceum chałubińskiego IP: *.radom.pl 22.06.01, 11:28
                  To mam nadzieje , że po wakacjach poprawisz w spisie absolwentów moje nazwisko
                  • pasterz Re: liceum chałubińskiego 08.07.01, 18:55
                    Chyba jestem najmłodszym uczestnikiem tej rozmowy, bo
                    dopero co skończyłem to "wspaniałe" liceum ale i tak
                    szczerze, przygotowało mnie do egz. na studia -
                    dostałem się gdzie chciałem (nawet jedną z lepszych
                    uczelni w kraju - choć nie obyło się bez korków).
                    Chałubiński radzi sobie znakomicie dalej depcząc po
                    piętach kujonom z Kochanowskiego. Fajnie, że aż tyle
                    ludzi interesuje się naszą szkołą. A co do strony -
                    bedzie lepiej !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka