Dodaj do ulubionych

A my się nie gniewamy. Komentarz Katarzyny Ludw...

21.03.12, 18:18
To brutalny atak na PIS, PIS naszą pikę i awangardę Ziemi Radomskiej walczącej z PO..........................................................

KAUFLAND to market naszych marzeń.
..............................................................
Obserwuj wątek
    • mlody_wykrztalcony20 Brawo pani Katarzyno. Ale pięknie im pani dowaliła 21.03.12, 18:20
      ;)
    • macine123 W Radomiu ludzie chyba mają depresję 21.03.12, 18:30
      W Radomiu ludzie chyba mają depresję, albo leczą gorycz życia alkoholem, inni co ambitniejsi powyjeżdżali, ja chętnie bym na manifestację poszedł, ale czy ktos ją organizuje ? Może Pani zorganizuje ? Takie tu bezrobocie i beznadzieja.
      • Gość: LC Re: W Radomiu ludzie chyba mają depresję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 07:10
        "Rozwój" Radomia ciągle na poziomie fornali. Czy tu mieszkają same niemoty dające się coraz bardziej oszukiwać i okradać? Gdzie fachowcy, których wykształciła Polska - wszyscy przeszli na "przekręty"? Czy Radom to oaza ciemnoty?
    • Gość: w w w W zasadzie to nawet nie wiecie, że już .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.12, 18:59
      W zasadzie to nawet nie wiecie, że już jesteście niewolnikami we własnym kraju. Ludzie nie mają czasu protestować, muszą zapieprzać aby wyrobić na te wszystkie i wszystkiego podwyżki. Tak po prostu to nie mają się kiedy po tyłku podrapać. By żyło się lepiej. Tuskowi.
      A komentarz tej opitolonej pani taki błyskotliwy i głęboki. Jak zwykle.
    • Gość: Brx77 Re: A my się nie gniewamy. Komentarz Katarzyny Lu IP: *.radom.vectranet.pl 21.03.12, 19:06
      Dokładnie... trzeba było zorganizować. Akurat tak się składa, że kiedy były w Radomiu protesty przeciwko ACTA w wielu innych miastach Polski ich nie było więc bez przesady, Co Pani zrobiła żeby temu zapobiec? Ja byłbym chętnie nawet w Warszawie ale praca nie pozwala. Za to na Marszu Niepodległości byłem bo był w sobotę. A tak to tylko ponarzekać jest komu. Szkoda gadać.
      • Gość: GoRa Re: A my się nie gniewamy. Komentarz Katarzyny Lu IP: *.radom.vectranet.pl 21.03.12, 20:19
        W Radomiu ludzie są dojrzalsi. Nie chodzą na happeningi bo wiedzą że prorządowe media i tak wszystko zniekształcą. Wolą pójść na wybory i zagłosować jedyną patriotyczną partię - na PiS.
        • Gość: Anna_PIZ Re: A my się nie gniewamy. Komentarz Katarzyny Lu IP: *.algo.radman.pl 21.03.12, 20:32
          Zgadzam się,dojrzałam i z utęsknieniem czekam na otwarcie Kauflandu na 1-maja.
          • Gość: jb Nie rozumiem problemu. IP: *.radom.vectranet.pl 21.03.12, 20:44
            Jak ktoś nie będzie chciał tam robić zakupów to nie będzie. Proste
          • Gość: Gssa Re: A my się nie gniewamy. Komentarz Katarzyny Lu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.12, 20:47
            Rozumiem, że to taki sarkazm. Genialny. Lepiej, żeby tam wciąż były chaszcze, nie? A tak to nie obalisz sobie tam winka w kulturalny sposób....
    • fnx1 A my się nie gniewamy. Komentarz Katarzyny Ludw... 21.03.12, 20:50
      Zgadzam się z autorką tekstu.
      W skrócie moja opinia - Radom? Szkoda gadać!
      Zresztą zgodna z wypowiedzią przypisywaną Piłsudskiemu - "Polacy wspaniały naród... tylko ludzie k...y".
      Polacy w dzisiejszych czasach to naród podzielony, upodlony, bezwolny, niezdolny nie tylko do walki - ale choćby do delikatnego upomnienia się o swoje prawa. Ci co mają cokolwiek zazdroszczą tym co mają troszkę więcej... ci z kolei zazdroszczą tym bogatszym... a wszyscy wykorzystują tych biedniejszych. I tylko każdy się boi... żeby nie stracić tego kawałka g...a którego się dorobił. Łatwiej było o zryw związkowy, gdy wszyscy mieli g...o. Teraz? Poacy są zbyt wygodni. Dadzą się wykorzystywać - za marne grosze... za namiastkę normalnego życia. A Radomianie? Przecież całe życie płacą za zryw i "radomskich warchołów"! I PIS rządzący w Radomiu ma ich w d... i PO rządząca w reszcie kraju - pokazuje gdzie ich miejsce.
      Szkoda tego miasta.
      I szkoda tego kraju.
      • Gość: denki Re: A my się nie gniewamy. Komentarz Katarzyny Lu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.12, 21:23
        Zapomniałeś dodać: Szkoda mi siebie.
        • Gość: awatorka Re: A my się nie gniewamy. Komentarz Katarzyny Lu IP: *.radom.vectranet.pl 21.03.12, 21:33
          Lubię tą radomską GW. Same łyse i ryży-łysy :)
          • Gość: el_ka Re: A my się nie gniewamy. Komentarz Katarzyny Lu IP: *.radom.vectranet.pl 21.03.12, 22:16
            Nie wiem czemu się czepiasz pani redaktor!! Przecież artykuł świetny, niesamowity. Przecież mogła napisać o psich kupach na trawnikach radomskich, jak jej koleżanka! Nie napisała. Mogła napisać o obwodnicy południowej! Nie napisała. Mogła napisać o widoku ze swego okna. Nie napisała. Tylko, że ja nie wiem o co jej chodziło w tym artykule!. Ale napisała!
            • Gość: bodek Re: A my się nie gniewamy. Komentarz Katarzyny Lu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.12, 23:19
              Może już niedługo Wyborczej w Radomiu. Od 2 kwietnia gazeta się reformuje, to może znikną lokalne mutacje. Jak mają nadal pisać takie ważne rzeczy to oby.
        • fnx1 Re: A my się nie gniewamy. Komentarz Katarzyny Lu 21.03.12, 22:52
          Masz rację denki... Bardzo trafny i rozbudowany komentarz. Ciebie też mi szkoda. Ale może nie jesteś stąd?
      • Gość: gela Re: A my się nie gniewamy. Komentarz Katarzyny Lu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.12, 21:33
        w sumie dość trafny komentarz, nie zgodzę się co do Trwam, jak zwykle bez wielkiego medialnego szumu były zbierane podpisy w parafiach, co do dnia gniewu..............
        w naszym przypadku wszystko o kant... z jednej strony kopie nas rząd,
        radomska Platforma to statyści, jeśli ktoś ewentualnie się wybije zapomina o Radomiu,
        ten sam scenariusz przerobiliśmy z Kuźmiukiem, dzięki radomianom przebojem wrócił do świata polityki, miał być wreszcie godnym przeciwnikiem dla Struzika, kolejny raz zapomniał o Radomiu wraz z ogłoszeniem wyników wyborów, radomski PIS jaki jest gospodarny i zaradny widzimy wszyscy, dostał kredyt zaufania w okresie pełnej dominacji PO i wtedy jako jedyne większe miasto w Polsce Radom pokazał że nie płynie z prądem
        • Gość: levin Re: A my się nie gniewamy. Komentarz Katarzyny Lu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.12, 23:21
          pani Ludwińska wzywa wprost do demonstracji anrtyrzadowych.:-).. oj to się centrala GW ucieszy, a szczególnie michnik i blumsztajn
          • Gość: Lin Re: A my się nie gniewamy. Komentarz Katarzyny Lu IP: *.gov.au 22.03.12, 03:21
            Ludzie sa zagniewani, ale sa tez zmeczeni i sflustrowani codzienna gonitwa dnia albo od poprostu wygodni. Nie wazne kto nawoluje do demonstracji anyrzadowych, dziwne tylko ze jeszcze ich nie ma. Problem jeden :nikt za Ciebie tego nie zrobi i nikt nic Ci nie polepszy ani nie zmieni jak widac to na codzien. Z obecnym rzadem juz osignelsmy dno , beznadzieje zycia i szczyty podwyzek nie wspominajac o beznadziejnych pomyslach tych co na gorze dot: wielu dziedzin. Ludzie choc juz pekaja w szwach z gniewu i zlosci to nikt tylka nie ruszy. Nalezy tylko westchnac: nie ma takich odwaznych jak za dawnych lat. Od i cala prawda. Komu by sie chcialo. Lepiej pierniczyc trzy po trzy, madrzyc sie niz pokazac ,ze dosc to jest dosc.
            • Gość: 600 Re: A my się nie gniewamy. Komentarz Katarzyny Lu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 08:00
              Ludzie są po prostu rozproszeni, zmobilizować się mogą grupy internetowe, związkowcy ale nie zagonieni zwykli ludzie. Ich dobito już do dna, ciężko cokolwiek im zrobić, są skutecznie zagonieni.
    • succour Protesty - testy. 22.03.12, 10:16
      Zadajmy sobie pytanie, kto może zorganizować i poprowadzić taki protest w Radomiu.
      Zadajmy sobie pytanie, kto może zachęcić i zmobilizować rodaków do protestów w Radomiu.
      Zadajmy sobie pytanie, czy są jakieś autorytety aby mogły "świecić" za takie i podobne idee.
      Zadajmy sobie pytanie, kto z obecnych włodarzy byłby takim protestem zainteresowany.

Szkam daleko, dobrze ustawiona budżetówka z PiS-u, opozycja w lesie, poczycie godności-wisi jak kalafior, wizyty panów o 6 rano-możliwe, strach przed utratą dziadowskiej pracy-permamentny, co bardziej przedsiębiorczy-za granicą, babcia do bezrobotnego wnuczka-nie protestó bo nie zrewaloryzują mi tych 780 złotych.

Dni gniewu - płakć czy śmiać się.

• b-ania Re: Protesty - testy. 22.03.12, 10:42
        Dobre pytania. Frustracja jest ogromna ale jednocześnie nikt już nie wierzy, że protest może coś zmienić. Ma swój mały intymny świat w którym żyje. Z lenistwa, z obojętności z tumiwisizmu, ze starości, z braku wiedzy, z marazmu, z braku nadziei, z braku zainteresowania polityką. A może jeszcze uda mi się przeżyć do pierwszego, może jeszcze wytrzymam.
        Mam koleżankę, pracuje w tzw. budżetówce i mówi mi, słuchaj jak to jest w tym kraju, że ojciec mój emeryt w ciągu 5 lat dostał w sumie 600zł podwyżki a ja NIC. On nie pracując dostał 1/3 mojej pensji a na pracując nie dostałam nic. To kiedyś wszystko musi się załamać, zawalić.
        • radomianin79 Protest w Realu czy w wirtualu? 22.03.12, 14:03
          Skoro nie ma liderów w Radomiu, którzy wyszliby z inicjatywą organizacji happeningów jak np acta czy dzień gniewu, to może Radomianie by manifestowali aktywniej na forach, na serwisach społecznościowych swój sprzeciw, typu - Platforma oszukała.

Nigdy nie popierałem i nie głosowałem na pis, ale kiedy pis był u władzy, wtedy media tak zmanipulowały polską społęcznością że w tym okresie w sieci było bardzo aktywnie przeciw kaczyzmowi protesty, zarty, itp.. Bardzo łatwo media tvn nowskie czy michnika sterowały ludzmi. Przecież jak Radom pis, Warszawka bogata za PO głosowała. Dziennikarze tvn brzydzili się nawet i brzydzą nie tylko Kaczyńskim ale i Napieralskim, bo socjalna lewica jest be. Najlepiej więc wmowic zeby glosowac na PO a jak wiadomo PO to taka mafia któa załatwia interesy dla korporacji. Ile afer za PO zostało cicho i krótko komentowane, aby nie psuć jej sondazy. Ale jak przyszedł Rywin Do Michnika, to afere roztrząsali na lewo i prawo, to samo z aferą starachowicką. Dziś także są afery, tylko nie ujawnione, załatwiane zakulisowo, zamiatane potem pod dywan, a media tym się nie interesują. No bo Platforma zmienia Polskę, prawo na korzyść tych najbogatszych.

Dziennikarka tvn atakuje L. Millera, ze za PRL była cenzura. A Leszek Miller mając błyskotliwy umysł odpowiedział jej pytaniem, czy czy Pani nie sądzi, że i dziś jest cenzura. W kapitalizmie, w prywatnych mediach, tv takze jest cenzura, poniewaz obecnie media wspierają jedną opcję polityczną, atakując inne, lub przedstawiając temat w złym swietla, lub informacje w taki sposób skrótowy, nieobiektywny, itp.

Filozofią Platformy obywatelskiej jest to, że najpierw musi wspierać bogatych, i najpierw musi bogacić się bogaty. Bo kiedy ten się wzbogaci spowoduje to, że bogacić się będzie potem klasa srednia i robotnicza, czy rolnicza. Pytanie, czy oby to założenie jest słuszne. Przez media przebijają się informacje o ruchu oburzonych a USA, o ludziach walczących przeciw systemowi, gdzie bogaci się tylko 1 procent społęczeństwa kraju, a reszta ubożeje, lub nie ma szans na wzbogacenie - w USA. Tam ludzie wyszli na ulice wielu miast. W Polsce, widac jest dobrze, moze i ludzie nie mają czasu, zapracowani.

A moze nie zdają sobie zprawi bo są głupi i pozwalają by władza robiła co chciała, nie patrzą władzy na ręce, nie rozliczają, nie naciskają na władze. Demokracja to cos takiego, że poprzez manifestacje, strajki, protesty, czy happeningi, duze czy małe wyraza się zdanie, lub naciska na władze, urzedników by sie zatrzymali i zmienili kierunek. W Radomiu ludzie są w rozjazdach.

I jeszcze jedna sprawa. Dlaczego Radomianie nie walczą aktywnie o wojewódzkość miasta Radomia. Pozwolili by Radom stracił status wojewódzki i Radom oddał urzędy Warszawce. Jest okradany, W Niemczech stolica jest wydzielona, tak tez jest w innych krajach. Radomianie powinni zawalczyc o przywrócenie statusu wojewódzkiego miasta Radomia, tak jak jest to rozwiazane w Kujawsko-pomorksim - tam osrodkami wojewodzkimi są 2 miasta - Bydgoszcz i Toruń. Jeśli juz stworzyli Mazowieckie niech bedzie Radom i Warszawa, albo Warszawę wydzielić.

Bardzo się dziwie, ze taki stan rzeczy akceptuja radomianie, a akceptując to pozwalają, by miasto upadało dalej, by zatrzymało się w rozwoju. Jeśli radomianie chcą dać impuls temu miastu, powinni zawalczyc o wojewodzkość Radomia, by Radom stal sie waznym osrodkiem, do którego zaczeliby przyjeżdzać ludzie. Tu nie widze zadnej aktywność, nawet intelektualisci tego miasta, politycy i urzednicy nie organizują zadnych inicjatyw w tej kwesti. Mało się o tym pisze. Bardzo chętnie podpiszę sie pod listą do sejmu o korektę administracyjną w tej kwoesti.

Radomianie powinni być aktywni, i jesli nie w realu na Zeromskiego, to warto by w sieci byli aktywniejsi, wyliczali co rząd zrobił a czego nie. Np. linii kolejhowej nr 8

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka