Dodaj do ulubionych

Szpital na Tochtermana

13.04.12, 19:57
Witam,
Niebawem nadchodzi dzień w którym będę rodzić i chciałabym zaczerpnąć informacji na temat porodówki na Tochtermana. Czy ktoraś z was miała już okazję odwiedzić nową porodówkę , Chciałabym wiedzieć jaka jest opieka , jacy lekarze i jak szybko oddają maluszki :)pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: julia Re: Szpital na Tochtermana IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.12, 00:33
      trzeba byc głupliem żeby się opierac na opiniach z tego forum w tak ważnej sprawie, chyba że to pytanie to zwykła prowokacja do jakiejs autoreklamy?
      • Gość: irka Re: Szpital na Tochtermana IP: *.radom.vectranet.pl 14.04.12, 15:21
        A czy ja obrażam Ciebie Julio ? Nie ! Więc w jakim celu to robisz? Najłatwiej jest komuś po ubliżać , choć to takie prymitywne. Nie masz nic mądrego do powiedzenia na zadane pytanie, wiec nie pisz nic.
        A jeśli chodzi o opinie na tym forum , tak poszukuję ich właśnie tu , a jeśli nie mam czego tu szukać to właśnie przez takie osoby jak Ty.

• paartycja Re: Szpital na Tochtermana 14.04.12, 16:42
          nie przejmuj się złośliwościami
          a w temacie-poszukaj sobie bo całkiem niedawno był tu wątek o porodówkach radomskich (zresztą ten temat przewija się raz na jakiś czas).
          a jak chcesz konkretów to pisz na priva-dwoje dzieci urodziłam na Tochtermana, możemy pogadać.
        • Gość: julia2 Re: Szpital na Tochtermana IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.12, 23:32
          sorry, należało napisać: trzeba być bardzo nierozsądnym...
          Co do wartości opini z tego forum nie zmianiam zdania, zaglądam tu jak do ZOO... same bydlęta. Aż dziw bierze że GW nie moderuje chamstwa na forum lub nie zlikwiduje go po prostu. Nazwanie kogoś głupkiem to najdelikatniejsze co może ci się przydarzyc...
          Ale do rzeczy, ten post to po prostu wstęp do tematu: Dobry ginekolog, położnik w Radomiu...
          • Gość: aneta Re: Szpital na Tochtermana IP: *.giga-komputer.pl 16.04.12, 10:06
            a no wlasnie-bydleta, dobrze to ujelas... gdyby nie tacy jak ty (do julii), to forum byloby calkiem do rzeczy i zupelnie niepodobne do ZOO.

a co do tochtermana, to ja mam stamtad bardzo neg wspomnienia-rok 2010. teraz uwazam, ze choc zmienilo sie wrazenie wizualne, to przeciez personel pozostal i zapewne podejscia nie zmienil, bo tam w wiekszosci pracuja ludzie pamietajacy czasy komuny. a takim ciezko sie zmienic.
            ale pamietaj o jednym-to ze ktos pisze neg czy pozyt o jakimkolwiek szpitalu/odzdziale, to tez zalezy od tego na kogo trafil w dniach swojego pobytu (tzn na jaka zmiane lekarzy/poloznych).

w polowie marca rodzila tam znajoma i jej opinia jest neutralna-dokad nie dala "w lape" wszyscy ja olewali, pozniej bylo o niebo lepiej.czyli standard:(
            • Gość: Henia Re: Szpital na Tochtermana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.12, 12:15
              - tak, tak masz rację kochana, w Radomniu , a już szczególnie na tochtermana to sama postkomuna, no oczywiście poza dyrektorem z nadania pisu.
              Powiem ci tak - Najlepiej rodzić w warszawie, bo tam są najlepsi specjaliści, oni na pewno nie zapisywali się do PZPR, ani nawet do komunistycznego ZHP co pozwoliło im osiągnośc własciwy poziom naukowy i etyczno-moralny ...
              • Gość: fdg Re: Szpital na Tochtermana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 12:44
                hasło z Akademii Medyczej w Łodzi..uczcie się kto się nie będzie uczył trafi za karę do Radomia do pracy...czy jest aż tak źle?..jak sie słyszy choć nigdy nie leżałem ..i mam nadzieje nie leczyć się nigdy!!!być zdrowym
                a poród tylko w Iłży niedaleko a warunki bardzo dobre
                • Gość: wolanowianin Re: Szpital na Tochtermana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.12, 14:58
                  -radzę w Wolanowie, tam jest wspaniała akuszerka w Ośrodku, jeszcze z czasów wojny. Albo lepiej w domu -siłami natury, nie ma się wtedy kontaktu z łapiduchami w białych kitlach i możliwości zakażeń wewnątrzszpitalnych - tak jest trendy i po europejsku.
                  • 0ironia Re: Szpital na Tochtermana 16.04.12, 22:02
                    Hmm... A ja mam właśnie na cc iść do tego szpitala :( Jeśli chodzi o Warszawę to jak się tam dostać , nie znam nikogo.
                    • monisia900 Re: Szpital na Tochtermana 17.04.12, 15:17
                      ja rodzilam w warszawie-bez problemu. przyjmuje w radomiu lekarka z warszawy, ktora zabiera pozniej pacjentki do siebie. polecam, bo jestem zadowolona w 100%:).
                • ewela829 Re: Szpital na Tochtermana 17.04.12, 08:47
                  Iłża? Koleżanka rodziła tam niedawno, dziecko ułożone miednicowo co jest wskazaniem do cesarskiego cięcia a ona musiała urodzić naturalnie. Szok poprostu!
                  A propro Radomia rodziłam dwa miesiące temu na Józefowie, poród i opieka na porodówce super, położne bardzo miłe i pomocne,( może dlatego że roboty nie miały, pustki ogólnie były) jedyne na co można ponarzekać to opieka nad matką i dzieckiem po porodzie, ja akurat takiej pomocy nie potrzebowałam, ale matki które po raz pierwszy rodziły żadnego wsparcia, umiesz liczyć licz na siebie
                  • 0ironia Re: Szpital na Tochtermana 17.04.12, 20:35
                    otóż to , ja rodziłam wcześniej poza Radomiem , w sumie na opiekę po nie mogłam narzekać , przed i po porodzie bo panie były na każde zawołanie. Lecz spotkałam się z brakiem zachowania mojej prywatności, intymnosci i godności , mówię tu o obnażaniu mnie przed członkami dalszej rodziny ( np. teściem czy szwagrem) , braku poszanowania mojej intymnosci przed gośćmi z sali innych pacjentek. Pod tym względem znieczulica totalna. Nie wiem jak można w taki sposób traktować drugą osobę, dodam tylko że ja byłam po cc .
                    Czy tu po cc dzieci są podawane od razu ? czy dopiero następnego dnia ?
                    • Gość: babka Re: Szpital na Tochtermana IP: *.radom.vectranet.pl 06.12.13, 20:27
                      trzeba bylo nie sprowadzac tlumu dalszej rodziny na moment porodu. czy naprawde tesc i szwagier byli ci niezbedni do porodu? poza tym, ty tez nie szanowalas intymnosci pacjentek z sali, skoro musialy znosci towarzystwo chlopow z twojej rodziny
                  • Gość: ryba Re: Szpital na Tochtermana IP: *.cdma.centertel.pl 11.05.12, 12:02
                    ewela829 napisał(a):

> Iłża? Koleżanka rodziła tam niedawno, dziecko ułożone miednicowo co jest wskaza
                    > niem do cesarskiego cięcia a ona musiała urodzić naturalnie. Szok poprostu!
                    > A propro Radomia rodziłam dwa miesiące temu na Józefowie, poród i opieka na po
                    > rodówce super, położne bardzo miłe i pomocne,( może dlatego że roboty nie miały
                    > , pustki ogólnie były) jedyne na co można ponarzekać to opieka nad matką i dzie
                    > ckiem po porodzie, ja akurat takiej pomocy nie potrzebowałam, ale matki które p
                    > o raz pierwszy rodziły żadnego wsparcia, umiesz liczyć licz na siebie

W kwietniu trafiłam na patologie do szpitala w Iłży i w czasie mojego dwutygodniowego pobytu leżałam na sali z dwoma paniami które rodziły przez CC ponieważ dziecko było ułożone miednicowo. Lekarze od razu zdecydowali że będzie CC wcale nie musiała nalegać itd. Wiedzieli co trzeba zrobić w takim przypadku. A przypadek Twojej znajomej nie świadczy o tym że nie chcą wykonywac CC gdy dziecko jest źle ułożone. Do Iłży mam 70 km i jak zacznie się poród to na pewno tam pojadę. Poznałam pracujących tam personel i wiem że dobrze się mną najmą. W tym szpitalu większość kobiet była z poza Iłży (Radom, Przysucha, Orońsko...) mogły wybrać którys ze szpitali radomskich a wybrały właśnie szpital w Iłży.
              • Gość: monika Re: Szpital na Tochtermana IP: *.radom.vectranet.pl 15.05.13, 11:07
                Urodziłam dwoje dzieci na Tochtermana-bez żadnego załatwiania i jestem bardzo zadowolona. Ludzie to od nas w dużej mierze też zależy jak jesteśmy traktowani!!!!Pomyślcie o tym a nie tylko narzekać i jęczeć!!!!
      • Gość: Gosia Re: Szpital na Tochtermana IP: *.205.105.23.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.08.13, 19:50
        uważajcie pacjenci pracuje tam pani która sprząta i okrada pacjentow znajoma mówiła mi ze pszyszła ze szpitala z Jozefowa
    • Gość: info Re: Szpital na Tochtermana IP: 195.216.250.* 19.04.12, 09:27
      poszukaj na forum watku z przelomu roku sporo informacji rowniez z nazwiskami.
    • Gość: jostinka Re: Szpital na Tochtermana IP: *.radom.vectranet.pl 19.04.12, 12:39
      dzidziusia dają zaraz po porodzie, również po cesarce
      jeśli chodzi o zachowanie intymności, to z tego co sobie przypominam personel wypraszał z sali wszystkich gości, ale przecież zawsze możesz o to poprosić, nikogo nie powinno to dziwić.

forum.gazeta.pl/forum/w,68,131876635,131876635,Porod_w_Radomiu_na_Tochtermana.html
      • 0ironia Re: Szpital na Tochtermana 21.04.12, 21:00
        Gdybym wiedziała co Pani pielęgniarka chce zrobić pewnie bym poprosiła o opuszczenie sali . Ale odbyło się to w taki sposób że podeszła do łóżka i zerwała ze mnie kołdrę ( ja byłam naga , dopiero przywieziona z operacji ) i rzuciła na podbrzusze lód . Bez żadnego słowa i odeszła ...po prostu szoook !!!
        • skm7 Re: Szpital na Tochtermana 21.04.12, 22:41
          8 stycznia urodziłam synka na nowej porodówce! moje wspomnienia są bardzo pozytywne, rodziłam razem z mężem nasze drugie dziecko, pierwsze rodziliśmy na starej porodówce i mamy porównanie... warunki są super! jest czysto, są toalety, prysznice przy salach porodowych, nowoczesny sprzęt i ja miałam takie szczęście, że rodziłam z cudowną, bardzo ciepłą położną... szył mnie po nacięciu krocza wspaniały lekarz... opiekę miałam cudowną i do końca życia ciepło ten zespół będę wspominać! po przewiezieniu na sale byłam w szoku, wiedziałam, że sale są dwuosobowe, że są toalety... ale zaskoczyło mnie wyposażenie sal, łazienki... każdego dnia rano było sprzątanie generalne pokoi i łazienek oraz wietrzenie sal, położne bardzo się opiekowały nami i dziećmi... jak któraś pacjentka dzwoniła po położną szybciutko były w danym pokoju... jeśli zaszła potrzeba dzieci były dokarmiane bez problemu, a jak miało się pytania zawsze ciepło odpowiadały położne... ja złego słowa powiedzieć nie mogę o personelu i warunkach na nowej porodówce... na dole jest ochrona cały czas, tv za darmo w każdym pokoju... minusem dla odwiedzających było to, że ochraniacze były przed budynkiem, ale to tylko dlatego, że szpital na wykończenie tego oddziału dostał pieniądze z Unii i warunkiem umowy jest to, że szpital nie może zarabiać na pacjentach! więc plus taki, że porody rodzinne są za darmo! minus taki, że nie dostaniesz ochraniaczy ani nic nie zakupisz do picia czy jedzenia na terenie porodówki... ale i z tym sobie można poradzić ponieważ obok na Izbie Przyjęć do szpitala jest automat, a sklepik ponoć jest w starym budynku porodówki, a obecnym oddziale wewnętrznym ;-) pozdrawiam i życzę szczęśliwego rozwiązania i szybkiego rozwiązania...
          • 0ironia Re: Szpital na Tochtermana 22.04.12, 19:12
            łał...dzięki skm7 za odp. :) rodzę przez cc już w ten piątek . Mam nadzieję że będzie szybko i szczęśliwie ,
            Pozdrawiam ,
            • skm7 Re: Szpital na Tochtermana 22.04.12, 21:48
              będzie szczęśliwie i szybko... z moich obserwacji w czasie pobytu na oddziale położniczym widziałam, że położne bardzo się opiekowały dziewczynami po cesarkach... powodzenia! trzymam kciuki! p.s. teraz po cesarkach jak wszystko jest ok szybciutko wraca się do domku, nie jak to było kiedyś... więc szybkiego porodu i jeszcze szybszego powrotu do domku z maleństwem... pozdrawiam

0ironia napisał(a):

> łał...dzięki skm7 za odp. :) rodzę przez cc już w ten piątek . Mam nadzieję że
              > będzie szybko i szczęśliwie ,
              > Pozdrawiam ,
    • skm7 Re: Szpital na Tochtermana 22.04.12, 10:18
      Zapomniałam dopisać maleństwo po urodzeniu zaraz jest oddane na brzuszek mamy... potem idzie do badania... po badaniu zostaje już z mamą, przeważnie jest pierwszy raz dostawiane do piersi... jeśli z mamą i maleństwem jest wszystko dobrze po dwóch godzinach już zostają przewiezieni do pokoju i tam są cały czas razem... jak maleństwo jest zabierane do badań czy szczepienia zawsze mama jest o wszystkim informowana... pediatra bada maleństwo przy mamie w pokoju, słuch maleństwo ma badany w pokoju przy mamie, kąpiel jest przy mamie... porady laktacyjne są też w pokoju udzielane przez położną...
      • 0ironia Re: Szpital na Tochtermana 03.05.12, 22:32
        Hej,
        Jestem już po , więc tak sobie pomyślałam że jakby któraś z mam potrzebowała informacji nt szpitala to się podzielę.
        Zacznę od tego iż warto mieć swojego lekarza w szpitalu , który pomaga przy porodzie , interesuje się Tobą i zabiega o komfort Twojego pobytu w nim. Ja takiego posiadałam więc narzekać nie mogę na niego. Po pierwsze nie pozwolił nikomu się do mnie dotknąć , po drugie w czasie porodu pytał czy dobrze sie czuje i mówił co robi w danym momencie i co się dzieje z dzieckiem ( miałam cc ) , po trzecie po porodzie przychodził do sali i dopytywał czy wszystko ok , czy mi czegoś nie brakuje i jak maluszek się sprawuje.
        Jesli chodzi o szpital to czysty , sale dwu osobowe z toaletami i TV w pokojach . Odwiedziny teoretycznie od 13-18 , ale jak coś potrzebne to może ktoś dostarczyć w innych godzinach , sale porodowe są ładne , łóżka nowe , położne na zawołanie i nie spotkałam się z jakaś nie miłą sytuacją . Choć muszę przyznać że nie które Panie były nie delikatne i robiły wszystko mechanicznie , ale to nie wielka ilość . Kobiety rodzące sn raczej nie miały na co narzekać bo położne są na prawde pomocne. W każdej chwili możesz isc pod prysznic , na piłkę , krzesło czy wybrać jakąś inna formę relaksu a położne pomagały wybrać dogodną pozycje .
        Także zmiana wizerunkowa szpitala to nie tylko taka zmiana , ale i również szpital przeszedł przemianę duchową, że tak napiszę :personel w końcu zaczął mieć uczucia.
        Ach zapomniałam sasiadka , która leżała obok urodziła wczesniaka , nie mogła sie ruszac po cc i na bieżąco była informowana co się dzieje z maluszkiem przez personel i lekarzy .

ps. nie wiem jak sie nazywają panie które roznosza jedzenie, ale one to katastrofa i zostawiam bez dalszego komentarza...
        • skm7 Re: Szpital na Tochtermana 05.05.12, 22:00
          gratulacje! maluszek niech się zdrowo chowa... co do położnych większość była cudowna, ciepła, życzliwa, ale kilka faktycznie było takich zimnych działających automatycznie... ogólnie oceniając nowa porodówka, personel, lekarze wypadli super... pozdrawiam
        • Gość: An Re: Szpital na Tochtermana IP: *.30.99.224.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.01.13, 12:53
          Oironia czy mogłabyś podać nazwisko i nr tel. lekarza, położnej którzy się Tobą opiekowali i gdzie przyjmuje ten lekarz. Ja mam bardzo niemiłe wspomnienia z pierwszego porodu na Józefowie i teraz chciałabym rodzić na Tochtermana i szukam prywatnej położnej i lekarza którzy tam pracują by się mną zajęli. Nie chce przeżywać koszmaru po raz drugi.
        • Gość: Vik Re: Szpital na Tochtermana IP: *.free.aero2.net.pl 05.12.13, 14:32
          Witam, który lekarz prowadził twoja ciążę?
    • Gość: and Re: Szpital na Tochtermana IP: *.tronic.pl 20.09.12, 13:25
      dzis byłem na izbie przyjęć na Tochtermana,skorzystałem z ubikacji,masakra,brud,smród i jakiś wszy w męskiej toalecia,zgłosiłem to do sanepidu,mają skontrolowac.Kochani,zgłaszajcie takie sprawy bo tak nie moze być.
    • Gość: and Re: Szpital na Tochtermana IP: *.tronic.pl 20.09.12, 13:25
      dzis byłem na izbie przyjęć na Tochtermana,skorzystałem z ubikacji,masakra,brud,smród i jakiś wszy w męskiej toalecie,zgłosiłem to do sanepidu,mają skontrolowac.Kochani,zgłaszajcie takie sprawy bo tak nie moze być.
      • Gość: ktm Szpital na Tochtermana IP: *.giga-komputer.pl 28.01.13, 16:30
        czy słyszeliscie jakie zamieszanie w szpitalu po wypłacie suuuuper rekompensaty dla lekarzy?
        dla reszty personelu na wypłaty podstawowe moze nie starczyc
      • Gość: ola Re: Szpital na Tochtermana IP: *.static.korbank.pl 07.12.13, 07:38
        Zachowanie Pan pracujace na izbie przyjec jest nie do przyjecia. Mlode Panie zachowuja sie jak gdyby byly wazniejsze od lekarzy. Nasuwa mi sie mysl,ze ta prace maja po znajomosciach bo chyba w innym przypadku nie szarogesilyby sie tak !
        • Gość: m Re: Szpital na Tochtermana IP: *.static.korbank.pl 07.12.13, 07:41
          Gdzie i do kogo nalezy kierowac skargi na pracownika izby przyjec?
          • Gość: magda Re: Szpital na Tochtermana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.13, 08:53
            A ja mam pytanie jak wygląda podejście personelu do pacjentek na oddziale ginekologii po stratach? Czy jest psycholog? Zrozumienie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka