Dodaj do ulubionych

M. Kmieciak popierał Platformę Obywatelską

01.05.12, 18:55
[img]https://pokazywarka.pl/vh1j70/[/img]

Witam
Tak jak pisalem w jednym ze swoich wpisów, że "poznali się" już na M. Kmieciaku. Bo nic tak nie "denerwujue" jak zakłamanie. Dotyczyło to sytuacji, że każdemu obiecywał poparcie w Gminie Odrzywół (i to nie tylko Panu Papisowi - wójtowi z Klwowa, ale takze Pani Pacholczak z PSL, Pani Wiśniewskiej z Prawicy Rzeczpospolitej za prowadzenie "białych niedziel w Odrzywole", a nawet Pani Kopaczowej za popieranie ....Platformy Obywatelskiej).

TAK!!! Platformy Obywatelskiej. Czego przykladem powyższa ulotka wyborcza w ktorej poparcie dla kandydatów Platformy Obywatelskiej popdczas poprzednich wyborów (2007) zadeklarował w/w Marian Kmieciak - wójt Gminy Odrzywół, a jednoczesnie w liście do Radia Maryja "ganił" Lecha Wałęsę za ...popieranie PO. (To, że L. Wałęsie przyznano honorowe Obywatelstwo Gminy Odrzywół, to ...dodatek).

Pozdrawiam
Sławomir Gajewski

Obserwuj wątek
    • slawomir.gajewski M. Kmieciak popierał Platformę Obywatelską 01.05.12, 19:05
      [img]https://img440.imageshack.us/img440/293/121zw.jpg[/img]
      [img]https://img801.imageshack.us/img801/7578/122ef.jpg[/img]

Witam
      Tak jak pisalem w jednym ze swoich wpisów, że "poznali się" już na M. Kmieciaku. Bo nic tak nie "denerwujue" jak zakłamanie. Dotyczyło to sytuacji, że każdemu obiecywał poparcie w Gminie Odrzywół (i to nie tylko Panu Papisowi - wójtowi z Klwowa, ale takze Pani Pacholczak z PSL, Pani Wiśniewskiej z Prawicy Rzeczpospolitej za prowadzenie "białych niedziel w Odrzywole", a nawet Pani Kopaczowej za popieranie ....Platformy Obywatelskiej).

TAK!!! Platformy Obywatelskiej. Czego przykladem powyższa ulotka wyborcza w ktorej poparcie dla kandydatów Platformy Obywatelskiej popdczas poprzednich wyborów (2007) zadeklarował w/w Marian Kmieciak - wójt Gminy Odrzywół, a jednoczesnie w liście do Radia Maryja "ganił" Lecha Wałęsę za ...popieranie PO. (To, że L. Wałęsie przyznano honorowe Obywatelstwo Gminy Odrzywół, to ...dodatek).

Kmieciak i PO

Pozdrawiam
      Sławomir Gajewski
      • xzc_456 Re: M. Kmieciak popierał Platformę Obywatelską 02.05.12, 10:03
        kombinowali jak koń pod górke..
        • drzewiczka5 Re: M. Kmieciak popierał Platformę Obywatelską 02.05.12, 12:19
          Two - faced...?
          Czy działania samozachowawcze...???? ;-)
      • koloxxx Re: M. Kmieciak popierał Platformę Obywatelską 03.05.12, 13:21

Slavko a czy na tobie też już się "poznali" ?

Odnoszę wrażenie po twoich ostatnich wpisach że zrozumiałeś właśnie że przegrałeś następne wybory na wójta i próbujesz umniejszyć swoją rolę w ostatnich wyborach parlamentarnych. Różnica między Tobą a JNP jest taka że On udzielił "tylko" poparcia natomiast Ty byłeś na liście wyborczej. I mam wrażenie że Twoje plakaty wyborcze z logo PO wypłyną przed wyborami samorządowymi żeby przypomnieć ludziom z kim się "skumałeś". A musisz wiedzieć że elektorat u nas jest konserwatywny ...
        Miłego grillowania :)
        • slawomir.gajewski Re: M. Kmieciak popierał Platformę Obywatelską 03.05.12, 14:57
          Droga Koleżanko <koloxxx>

1. Jestem przekonany, że na mnie już się poznali, dlatego w samym Odrzywole uzyskalem najlepszy wynik, a w gminie trzeci (twojego kandydata w Gminie Odrzywół...pokonalem uzyskując kilkakrotnie większy wynik;).
          2.
          Twoje "wrażenie", oznacza tylko, że chcialabyś zostać wójtem (czego Ci życzę) i jak ewentualnie wejdziesz do drugiej tury, masz moje poparcie.
          3.
          Nic nie zamierzam "umniejszać". Zobacz sobie moj profil na naszej klasie czy też facebooku, a zobaczysz tam moje zdjęcia z wyborów parlamentarnych, w ktorych starotowalem ze zwycięskiej partii PO.
          4.
          Start w wyborach z kazdej liczacej sie partii, w ktorych to wyborach nie kandydat, ale partia zabiega o jego udzial - moim zdaniem to zaszczyt.
          5.
          Chyba najbardziej denerwuje Cię, że ..... i Mańki i Ty macie teraz .... za krótkie ręce;)

Pozdrawiam - Slawek
          PS.
          Ludzie swój rozum mają i wiedzą, że i przed i po i obecnie jestem takim samym zwyklym wiejskim facetem, jak byłem. (no, może tylko się zmienilo, że ....patrz punkt 5;)
          • karas874 Re: M. Kmieciak popierał Platformę Obywatelską 03.05.12, 15:58
            koloxxx czy jak ci tam piszesz tak jakby S.G. popełnił jakąś zbrodnie po stratował z listy PO, ty popatrz na tych co podpisuja jakies ciche umowy, jakies ciche sprzedaże dziek..itp..a ja jako mieszkaniec Odrzywołu i popierający PO jestem dumny że radny Gajewski stratował z listy PO i uzyskał ogólnie bardzo dobry wynik :)
            • koloxxx Re: M. Kmieciak popierał Platformę Obywatelską 03.05.12, 21:36
              pozwól że cię zacytuję"... a ja jako mieszkaniec Odrzywołu i popierający PO jestem
              > dumny że radny Gajewski stratował z listy PO i uzyskał ogólnie bardzo dobry wy
              > nik :) "

ALe jaja, tak jabym był na wiecu partyjnym za starych czasów :)

Wyraziłem tylko swój pogląd na temat przyszłych wyborów na wójta na podstawie rozkładu elektoratu a ty od razu z propagandą do mnie :)

Patrzę na wszystkich, i na tych od umów i na drugą stronę. Skoro macie jakieś dokumenty to zgłoście do odpowiednich organów bo ja nie lubię bić piany na darmo

• koloxxx Re: M. Kmieciak popierał Platformę Obywatelską 03.05.12, 21:31
            Ad.1 Widzę że nadajesz się na polityka najwyższych lotów bo umiesz bardzo ładnie ubierać w słowa niekorzystne fakty lub celowo je pomijać. Co z tego że wygrałeś w Odrzywole ( Odrzywół to nie samotna wyspa) skoro jako kandydat PO z powiatu przysuskiego uzyskałeś najgorszy wynik ( o ile pamiętam to Bomba i Włodarczyk mieli po ok. 1300 głosów a ty chyba ok. 850 ). Znam również twoją odpowiedź na tą informację: "mańki rozpętały negatywną kampanię pzreciwko mnie "
            Albo masz zdolności telepatyczne albo podglądałeś mnie w kabinie do głosowania bo swojego kandydata wybrałem(am) dopiero mając kartę w ręku i nie był to wybór na PO ani na PSL.

Ad2. Nie chcę być wójtem ponieważ uważam że są oni jak artyści w piosence Kazika " wszyscy artyści to .... "

Ad3. Wskaż ile babć i dziadków pzregląda twój profil na NK czy F - a to są właśnie konserwatywni wyborcy
            Ad4. Z twojego wpisu można by wywnioskować że całe PełO przyjechało prosić cię o start w wyborach, czy Tusku też był?
            Nie rób sobie żartów, doskonale wiemy że listy lokalne zatwierdzają lokalni działacze i decyzjęo wybozre kandydatów podejmuje w takim okręgu 1-2 osoby.
            Ad5. Nie zauważyłem żebym miał(a) za krótkie ręce. Bawi mnie po prostu ta twoja zabawa w politykę i zabawa w kotka i myszkę z mańkami. Jeżeli masz cośna nich to idź do prokuratury. Ja tylko stojęz boku i obserwujęte wasze zabawy.
            • slawomir.gajewski Re: M. Kmieciak popierał Platformę Obywatelską 03.05.12, 22:30
              Witaj Droga <koloxxx>

1. Jeśli wygrałem w Odrzywole i to z listy PO to nawet i Ty powinnaś to docenić.
              2. Bomba i Włodarczyk byli "na stanowiskach" i mieli "kupę" podległych sobie ludzi (a nie zwykły inspektor).
              3. Była również inna zasada z finansowaniem wyborów i "pułapem" wydatków.
              3. Aby Mariany mieli wpływy na PO dlatego wstawiali swoich kandydatów i nawet taki Kmieciak też się starał i jeszcze 3 innych wójtów w tym dodatkowo Piotr Papis - wójt z Klwowa. (Ostatnio co oczywiste glosował przecież na siebie).;)
              4. Poprzednio była dużo większa frekwencja (2007-50,56% do 2011-46,71%) i jednoczesnie mniej list (2007-7 list i 2011 - 8 list) i kandydatów.
              5. Poczytaj statystyki, a zobaczysz że w skali CALEGO kraju tylko 3 (trzech) posłow poprawiło swoje wyniki (w tym Pani Kopaczowa).
              6. W poprzednich wyborach aby zostać posłem z Platformy Obywatelskiej (w radomskim) trzeba było uzyskać 6.871 głosów (trzeci poseł Czechyra), podczas gdy w ostatnich tenze sam poseł Czechyra uzyskał 4.347 (dwa i pół tysiąca mniej).
              7. W naszej Gminie w 2007r.
              - PO uzyskała - 150 głosów (dzięki Kmieciakowi) - czyli 8,69%
              - podczas gdy PiS uzyskał 1161 głosów czyli 67,27%
              W 2011r.
              - PO uzyskała (i to przy antyKmieciaku) 325 głosów czyli 18,83%
              - PiS uzyskał (przy agitacji Kmieciaka) 807 głosów czyli 46,76%
              8. Ponadto w samym Odrzywole (gdzie była największa możliwość pozyskania głosów) było az 5 kandydatów.
              9. "Lokalni działacze" byli ... przeciw i (struktury były podlegle Marianowi Niemirskiemu) i dlatego miałem rekomendację z powiatu radomskiego. (na znak protestu były przewodniczący przysuskiego podał się do dymisji). Zobacz poniższy link, a zanjdziesz "Slawomir Gajewski-ekonomista, Odrzywół, nie należy do partii politycznej"
              wybory.gazeta.pl/wyboryparlamentarne/1,118281,10281567,Wybory_2011__Kandydaci_do_Sejmu__okreg_nr_17_Radom.html
              10. Wynik jaki osiągnąłem i to startując z PO jest "na miarę możliwości" i mieści się w 50 najlepszych wyników w radomskim. (również z listy PO jest to 10 na 18 startujących). Tak, że posłem nie zostalem;) (hehehe) ale z wyniku nie mam się co wstydzić. (w tej 50-tce z przysuskiego jest tylko Piotr Papis i nizej podpisany).
              www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20111015/WYBORYPARLAMENTARNERAD01/11822933
              11.To na razie tyle.
              Pozdrawiam - Sławek

• slawomir.gajewski Re: M. Kmieciak popierał Platformę Obywatelską 03.05.12, 23:09
                A tu są linki do wyników jakie wyżej podalem.
                za 2007r.
                wybory2007.pkw.gov.pl/SJM/PL/WYN/W4/142304.htm
                i za 2011r.
                wybory2011.pkw.gov.pl/wyn/140000/pl/142304.html#tabs-1-
                Co jeszcze ciekawe. Lider listy PiS - pan Suski w Gminie Odrzywół
                w 2007r. uzyskał 458
                w 2011r. uzyskał 276

Drugi (pod względem ilości głosów) na liście p. Bąk (swoją drogą to bardzo porządny gość)
                w 2007r. - 345
                w 2011r. - 176
                • drzewiczka5 Re: M. Kmieciak popierał Platformę Obywatelską 04.05.12, 11:44
                  Jakkolwiek by nie tłumaczyć i nie ukazywać faktów - pewne osoby i tak nie zrozumieją....
                  To chyba z powodu marnej percepcji...ale nie wnikam....;-)
                  Pewne jest jedno ..." sandałowcy " rzeczywiście zaczynają mieć " za krótkie ręcę "....i wyraźnie usuwa im się grunt spod nóg... no i panika gotowa ....
                  • mieszkaniec38 Re: M. Kmieciak popierał Platformę Obywatelską 07.05.12, 11:46
                    Pan Kmieciak występuje w Radiu Maryja co nie przeszkadza mu popierać PO w poprzednich wyborach. Co na to powie Ojciec Dyrektor ;-)
                    Pani Doroto, a co Gmina Odrzywół ma z PSlu. Ciągle słychać o Pani ambicjach zostania wójtem. Ale jakoś nie widać działań Pani partii ani tym bardziej działań Pani jako radnej. Sam blask z siedzenia na dobrze opłacanym stołku to trochę za mało by ludzi przekonać do siebie. Proponował bym współpracować z albo z władzą albo z opozycją i zaproponować konkretne działania, pomoc dla lokalnej społeczności. Ludzie nie mają obowiązku Pani kochać, trzeba pokazać jakieś działania. Sławek przynajmniej jest wyrazisty i konsekwentny. Ma cel, do którego dąży i za to go podziwiam. Kmieciaka też już chyba wszyscy dobrze znamy (o tym, że popierał platformę dowiedziałem się właśnie teraz) i mamy wyrobione zdanie. Koniec jego tzw. kariery politycznej jest bliski i raczej marny. Tak, więc proponuje założyć login i pisać pod własnym nazwiskiem, byśmy mogli zobaczyć co pani reprezentuje.
    • komentator_123 Re: M. Kmieciak popierał Platformę Obywatelską 07.05.12, 12:39
      Trzeba dodać że radny Gajewski jak i radny Stępień pisza pod oficjalnymi nazwiskami i to ich uwiarygadnia przed ludxmi czytającymi.
      Natomiast mistrzowie z tamtego forum pisza pod anonimowymi loginami po to aby mieszać wprowadzać ludzi w błąd a nie pisać prawde.. i tak dla mnie i nie tylko są dlatego mało wiarygodni.
      Maja za mało odwagi aby pokazać swoja twarz jak to robia radni powyżej wymienieni.
      Po prostu najzwyklejsze w świecie tchórzostwo.. tak samo koloxx jeżeli tak najeżdżasz na radnego Gajewskiego oficjalnego człowieka na forum.. to pokaz swoje prawdziwe oblicze..
      Jak byś pisał o mnie czyli "komentatorze_123"" a to co innego a tak dajesz plame..bo to co piszesz nie jest dla nikogo wiarygodne.

• komentator_123 Re: M. Kmieciak popierał Platformę Obywatelską 07.05.12, 12:47
        Jak widać po wpisach naobu forach można ocenić że Gajewski ma bardziej ogarniętą ekipę niż sandałowcy. Tam pisze jeden albo dwóch i cały czas krążą wokół radnego Gajewskiego nie mając nowych pomysłów.
        Nasuwa sie więc wniosek że jeżeli Gajewski został by wójtem prawdopodobnie gmina była by lepiej zarządzana bo jeżeli tu sandałowcy daja plame to i w innych sprawach też... proste.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka