Dodaj do ulubionych

ZOMO wraca ???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 19:55
Czekająć na światłach na ul. Limanowskiego ok. 19.10 byłem świadkiem, jak
radiowóz zawrócił na skrzyżowaniu z ul.Wałową, wjechał w grupę dzieciaków
czekających na przejściu. Wyskoczyło z niego dwu byków ubranych na czarno,
jeden z nich złapał najbliższego dzieciaka (13-14 lat) i przylożył mu pałą.
Drugi w tym czasie łapał następną ofiarę. Ponieważ zmieniły się światła,nie
widziałem, co było dalej, ale przypomniały mi się "działania" ZOMO w 1976.
Najwyraźniej policja odreagowuje swoje niepowodzenia w walce z prawdziwymi
przestępcami. Ciekawe, czy wolno tak pałować dzieciaki? Z drugiej strony
mogli znowu pomylić naboje.... Brawo !!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: lusia BEZ POWODU ICH NIE ZLALI IP: *.udn.pl 20.06.04, 21:36
      pRZECIEŻ W POBLIŻU JEST WIELKIE CHLANIE PIWSKA BEZ OGRANICZENIA WIEKU
      • Gość: Radomianin Re: BEZ POWODU ICH NIE ZLALI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 22:29
        Akurat ta grupa dopiero szła w kierunku rynku, poza tym gdybyś widziała, jak ci
        ZOMOwcy byli nabuzowani,pewnie bys zmieniła zdanie. O ile wiem, w Polsce nikt
        im nie dał prawa robienia ćwiczeń na ulicach. Mieliśmy niedawno pod Poznaniem
        przykład jak ich koledzy zrobili samosąd na ulicy - uważasz, że to dobra
        metoda?
        • Gość: dog Re: BEZ POWODU ICH NIE ZLALI IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 20.06.04, 22:33
          jak im profilaktycznie wpieprzyli to przynajmniej póżniej z małolatami był
          spokój
          lanie dupy od czasu do czasu tym młodym bandziorkom nie zaszkodzi
          • Gość: NaczelnikPrewencji Re: BEZ POWODU ICH NIE ZLALI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 22:56
            WIdzę, że się do nas nadasz. Zapraszamy w poniedziałek do wydziału kadr.
        • Gość: xyz Re: BEZ POWODU ICH NIE ZLALI IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 20.06.04, 22:54
          A skąd wiesz, że im się to nie należało? A może właśnie zgarniali złodziei z
          ulicy, a że stawiali opór dostali parę fang?. Może właśnie obrobili parę
          samochodów widzom jarmarku? Może dzięki temu twój samochód był tego dnia
          bezpieczny? Wiesz tylko tyle co widziałeś przez okno. Nic więcej.
          • Gość: yeti Re: BEZ POWODU ICH NIE ZLALI IP: *.udn.pl 20.06.04, 22:58
            A swoją drogą gdyby nie jarmark to czarni nie mieliby się gdzie rozgrzać i
            poćwiczyć.
    • Gość: zomowiec Re: ZOMO wraca ??? IP: 80.249.0.* 21.06.04, 08:13
      i tak trzymać, zwarte oddziały ZOMO wpuscic w miasto i byłby spokój. Kiedyś to
      były czasy.
      • Gość: RedDog Re: ZOMO wraca ??? IP: *.rwt.pl 21.06.04, 08:27
        Jeszcze niedawno był wątek o tym jak młodociani przestępcy zrywają łańcuszki
        itp... teraz jakiś oszołom zobaczył kawałek jakiegoś zdarzenia i na tej
        podstawie wnioskuje, że gliniarze dzieci biją. Moim zdaniem jeśli zasłużyli to
        dostali, nikt nie lał ich bez powodu.
        A niechby to ZOMO wróciło, przydali by się np. na meczach, kibole by sie
        szybciej zużyli.
    • Gość: Czesia Re: ZOMO wraca ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 09:55
      Ja piersza byłam za demokracją, wolnością słowa i obroną praw człowieka. I
      teraz też jestem pierwszą za tym aby stosować takie środki wychowawcze, które
      do nich trafiają (wyobrażasz sobie że do podpitego 14 latka powiem: dziecko nie
      wolno tłuc przystanku. Tak się nie robi. Zrozumie? Co odpowie? Jak myślisz?
      Przestanie tłuc?
    • Gość: Guci Re: ZOMO wraca ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.04, 13:57
      Gdyby wlali tym gówniarzom bez żadnych podstaw to byłaby afera nie z tej ziemi,
      komitet Helsiński, śledztwo przeciwko funkcjonariuszom. Widocznie mieli swoje
      powody. A jeżeli tak było to chwała policjantom.
      • Gość: kazik gejowski Re: ZOMO wraca ??? IP: *.udn.pl 21.06.04, 15:13
        Lać bandziorków . Im wcześniej tym lepiej. Mój znajomy nie wrócił cały z
        jarmarku. Leży w szpitalu, bo komórki nie chciał oddać.
        • Gość: :) Re: ZOMO wraca ??? IP: 193.111.144.* 22.06.04, 11:50
          Lać!!!!
          • Gość: Robek Lepsze bite jak zdechłe IP: *.udn.pl 22.06.04, 12:39
            Radomianinie widziałeś tę sytację przez bardzo krótką chwilę i z daleka.Akurat
            ten moment gdy policjanci "pałowali" małolatów.Wiesz dokładnie co małolaty
            robili przedtem? Nie wiesz? Może okradli twojego sąsiada,albo kogoś pobili?
            Więc po co piszesz bzdury? Mieszkam w bloku "Starówki" więc jarmark miałem "pod
            nosem", i nie widziałem aby policja kogoś pałowała.A były sytuacje, aby co
            niektórym wkropić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka