Dodaj do ulubionych

Jedlnia Letnisko. Droga rowerowa jak w Holandii

21.05.12, 20:49
Kto jeszcze nie miał okazji skorzystać zachęcam do wypróbowania:
bractworowerowe.blox.pl/2012/05/W-Jedlni-Letnisku-jak-w-Holandii.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: Jedlnia Letnisko. Droga rowerowa jak w Holand IP: *.xdsl.centertel.pl 21.05.12, 22:09
      zbędna inwestycja dla paru osób !
      • Gość: Emski Piękna i potrzebna inwestycja IP: *.radom.vectranet.pl 22.05.12, 07:45
        Brawo! Wspaniała inwestycja oczekiwana od lat przez rzesze radomian . Przykład wzorowego wydania środków finansowych na cele publiczne z jednoczesną korzyścią dla gminy.
      • patsy79 Re: Jedlnia Letnisko. Droga rowerowa jak w Holand 22.05.12, 14:08
        Gość portalu: Kasia napisał(a):

> zbędna inwestycja dla paru osób !
        Wcale nie! coś takiego może napisać tylko ktoś kto ze sportem i rekraacją spotyka się tylko przed ekranem tv, ja uważam ,że takich dróg powinno być w Polsce jak najwięcej, dla rowerzystów, osób jeżdżcych na rolkach itp.
        Mieszkam w Jedlni , korzystam z tej drogi, i mogę napisać ,ze wreszcie jest miejsce gdzie można bez obaw pojeździć z dzieckiem , które uczy się jeździć rowerem.
      • Gość: moni Re: Jedlnia Letnisko. Droga rowerowa jak w Holand IP: *.radom.vectranet.pl 05.11.12, 19:22
        dla paru osób?ja byłam,jak dla mnie tłok,teraz pomykam na tygodniu,bo w sobote czy niedziele piesi chodza dwoma pasami ,dla mnie super,kiedy przyjdzie czas na Ustronie,a mamy tu kupe miejsca na wszystko,ale to chyba na nas ktos robi kupe XL,np.teren miedzy ustroniem a predocinkiem ,można by zrobic park(miałby juz 30 lat)place zabaw,ściezki ,itd ,itd,pozdrawiam pa pa
    • Gość: korben Re: Jedlnia Letnisko. Droga rowerowa jak w Holand IP: 195.117.40.* 22.05.12, 08:18
      chcę taką drogę do Radonia będę mógł tam dojeżdżać z rodziną odpoczywać i zostawiać tam pieniądze.
    • Gość: lolo Re: Jedlnia Letnisko. Droga rowerowa jak w Holand IP: *.radom.vectranet.pl 22.05.12, 17:10
      NO fajna droga do nikąd, wycięte drzewa gratulacje.....
      • Gość: 111 Re: Jedlnia Letnisko. Droga rowerowa jak w Holand IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.12, 18:51
        A gdyby kupili ci rower, też byś marudził?
    • Gość: Aro Re: Jedlnia Letnisko. Droga rowerowa jak w Holand IP: *.radom.vectranet.pl 22.05.12, 21:31
      Nie miałem pojęcia, że tam jest taka świetna droga dla rowerów.W weekend tam muszę osobiście pojechać. Niech czym prędzej ją pociągną do Radomia :)
    • Gość: adasq Re: Jedlnia Letnisko. Droga rowerowa jak w Holand IP: *.radom.vectranet.pl 22.05.12, 22:32
      wreszcie, teraz tylko połączyć z jeszcze nie dziurawym asfaltem w Siczkach, nasypać tłucznia i ubić odcinek do leśniczówki i już będzie się można cieszyć jazdą bez towarzystwa samochodów z radomia wprost do bram puszczy
    • Gość: cyn123 Re: Jedlnia Letnisko. Droga rowerowa jak w Holand IP: 195.8.101.* 23.05.12, 09:23
      Nie no genialny pomysł, nic sie nad zalewm nie dzieje, kiedys były bary, dyskoteka , teraz nie ma niczego, ale droga rowerowa jest, ludzie pogłupieli. Co za przyjemnosc przejechac od tamy do mostku, potem jest już las, czy nie lepiej się jezdzi własnie po takim naturalnym terenie? ale przeciez to sportowcy, nie beda sie meczyc.
      • Gość: abcd Re: Jedlnia Letnisko. Droga rowerowa jak w Holand IP: 83.142.187.* 23.05.12, 10:04
        Nazwać ciebie głupcem to jeszcze będzie komplement. Pomyśl co generuje co oraz co może zrobić gmina by sytuację zmienić.
        • Gość: Mieszkaniec Re: Jedlnia Letnisko. Droga rowerowa jak w Holand IP: 58.215.242.* 23.05.12, 10:44
          > Nazwać ciebie głupcem to jeszcze będzie komplement

Co takiego magicznego w sobie ma ten rower, ze jak na niego ktos wsiada to traci kulture osobista? Caly czas mam nadzieje ze nie jest odwortnie, ze to rower przyciaga ...
          • Gość: marco Re: Jedlnia Letnisko. Droga rowerowa jak w Holand IP: *.kpn.net 03.06.12, 19:34
            nie wiem czemu się wściekasz?nie podoba ci się rower , bujaj się z buta lub autem , lecz nie przeszkadzaj i nie mów że coś co jest dobre jest złe . do jedlni ścieżka rowerowa z radomia mogła powstać kilka lat temu , przy okazji ostatnich ,, remontów " dróg . komuś zabrakło wyobrażni . marco
            • Gość: Mieszkaniec Re: Jedlnia Letnisko. Droga rowerowa jak w Holand IP: 180.168.176.* 04.06.12, 05:42
              Mnie nie przeszkadza, ani rower, ani sciezka rowerowa, przeszkadzaja mi chamskie odzywki, ktore dosc czesto padaja w stosunku do przeciwnikow sciezek.
              np.
              > Nazwać ciebie głupcem to jeszcze będzie komplement

Niektorzy dostaja slinotoku jak zobacza na forum slowo 'rower" i nawet nie przyjdzie im do glowy ze ktoz moze roweru nie lubic. Daltego BR nikt nie lubi, oprocz ich samych.
              • pitagor Re: Jedlnia Letnisko. Droga rowerowa jak w Holand 04.06.12, 18:10
                > Daltego BR nikt nie lubi, oprocz ich samych.

Etam, zaraz nikt. Tylu "członków" to my nie mamy :)
                www.facebook.com/BractwoRowerowe

"Osoby, które to lubią 515"
                • Gość: Mieszkaniec Re: Jedlnia Letnisko. Droga rowerowa jak w Holand IP: 218.24.171.* 05.06.12, 18:39
                  > "Osoby, które to lubią 515"

a sa tam dontlajki?
                  • pitagor Re: Jedlnia Letnisko. Droga rowerowa jak w Holand 05.06.12, 19:01
                    Nie ma. Ale nie musi ich być, żeby stwierdzić, że mijasz się z prawdą :D
        • Gość: cyn123 Re: Jedlnia Letnisko. Droga rowerowa jak w Holand IP: *.radom.vectranet.pl 23.05.12, 23:23
          No to niezle, przejedziesz sie rowerem nad zalewem, gdzie tylko scieki spływają, ale co tam trzeba, bo pewnie kolega swietej trojcy z jedlni czyli wojt, proboszcz no i ten co ma sklep :) jeden wójt to kierowca, proboszcz wiadomo kim jest ( cenzura) i ten co ma sklep pod kwiatami. Ale coż robic? ciekawe ten abcd?
          • Gość: szef Re: Jedlnia Letnisko. Droga rowerowa jak w Holand IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.12, 12:44
            jakie to polskie, to narzekanie...
      • Gość: lala Re: Jedlnia Letnisko. Droga rowerowa jak w Holand IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.12, 10:27
        prowadzi wprost do domu przewodniczącego rady gminy:)
        zeszta...w tej gminie obowiązuje zaciemnienie, ale lampy przed domem przewodniczącego nie są wyłaczane:)
    • phodopus Re: Jedlnia Letnisko. Droga rowerowa jak w Holand 03.06.12, 20:55
      Droga fajna, ale żeby jeszcze pieszych szanowali, byłoby super. Chodzi mi o te betonowe przeszkadzajki, uniemożliwiające wjazd samochodem. Podobne są przed szpitalem na Józefowie i parę razy byłem świadkiem, jak ktoś się o to potknął. Raz skończyło się na stłuczeniu kolana u starszej pani. Niestety osobom nakazującym umieszczenie tego czegoś brakuje wyobraźni. Ktoś niedowidzi, inny idzie zamyślony, może rozmawia przez telefon. Równa droga, nie patrzy pod nogi i bęc. Ciekawe czy w Holandii takie coś by przeszło?
      • Gość: marco Re: Jedlnia Letnisko. Droga rowerowa jak w Holand IP: *.kpn.net 30.08.12, 22:29
        przykro mi że tak póżno odpowiem na twoje zamyślenie , otóż mieszkam w Holandii i praktycznie na terenie miejskim typu Radom , jest kilka głównych ciągów gdzie obowiązuje 50 km/h , i są rozmieszczone spowalniacze , natomiast cała reszta ulic to 30/h i c0 100-200 mtr. spowalniacz. Odpowiadam w Holandii takie ,,coś" już dawno przeszło . Tylko w takiej Jedlni Letnisko nie można zamontować takiego spowalniacza w ulicy prowadzącej do szkoły , bo ponoć przepisy na to nie zezwalają.IDI0TYZM !!! dobrej nocy i zdrowych przemyśleń . a swoją drogą może by tak zmienić wójta na Pawła Kończyka ?!
        • phodopus Re: Jedlnia Letnisko. Droga rowerowa jak w Holand 26.10.12, 23:28
          Spojrzałeś chociaż na zdjęcie, na którym było widać, o czym piszę?
          Nie chodzi o spowalniacze na jezdni, tylko o te betonowe "grzyby", wyrastające niespodziewanie pod nogami pieszego. Pełnią one rolę słupków, nie spowalniających, lecz uniemożliwiających wjazd samochodem. Tyle że, w odróżnieniu od słupków, są dużo niższe i trudniejsze do zauważenia.
    • Gość: gość Re: Jedlnia Letnisko. Droga rowerowa jak w Holand IP: *.mielec132.ptc.pl 26.10.12, 13:15
      na tak, ja ostatnio na temat proboszcza, jego prawej ręki -wikarego oraz lewej ręki - grabarza miałem okazję wyrobić sobie odpowiednie zdanie zdanie, zresztą nie tylko ja bo żegnajacych na pogrzebie było dużo z całej Polski i zagranicy. Grabarz wpadł z impetem do kaplicy cmentarnej gdzie ludzie się modlili i zaczął krzyczeć że pogrzebu bo nie będzie bo nie zapłacone u księdza a to jest najważniejsze - 1750 zł księdzu i będzie ok!!! A wikary czekał w progu z załozonymi rękami uśmiechniety. To się nazywa służba Bogu i parafianom.Gratuluje, macie najdroższą parafię w Polsce, prywatny folwark proboszcza który sam ustala ceny i preferuje "cichą tacę ".Drugi Amber Gold. Myśle że niedługo CBA i US się temu przyjrzy...Dobrze że w koncu sie mu zbuntowaliście...
    • Gość: Prawdziwek Re: Jedlnia Letnisko. Droga rowerowa jak w Holand IP: *.180.86.53.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.10.12, 16:37
      Rower to jest dobry dla dziecka, np. jako prezent na komunię, żeby się później chwaliło na lekcjach religii :)
      • Gość: Elilama Jedlnia Letnisko IP: *.radom.vectranet.pl 02.11.12, 08:47
        zastanawiamy się czy mieszkanców Jedlni i jej władze interesyje to co robią wokoło Lasy Państwowe...?
    • Gość: Ekolog Natura2000 IP: *.radom.vectranet.pl 03.11.12, 19:31
      czy okolice Jedlni nadal pozostana rezerwatem ? wziąwszy pod uwagę rabunkowy wyrąb lasu, który ma aktualnier miejsce?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka