Dodaj do ulubionych

Komentarze. Jak zapraszać kobiety na badania?

08.10.12, 10:56
Zaproszenie na bezpłatną cytologię dostałam mając lat 25 (byłam wtedy w 4 miesiącu ciąży).
Czy aż do tego czasu powinnam była czekać z pierwszą wizytą u ginekologa, współżyciem, ślubem, dzieckiem? Oczywiście, z zaproszenia nie skorzystałam.

Chodziłam kiedyś do ginekologa na NFZ, stwierdziła, że cytologia w tym wieku (21 czy 22 lata) jest za wczesna i zbędna. Cieszę się jednak, że poszłam do lekarza prywatnie, który cytologię wykonał w ramach wizyty - badanie wykazało II stopień, dostałam leki dopochwowe i od tamtej pory każda cytologia była I stopnia. Co by mogło być, gdybym czekała tych kilka lat dłużej?
Obserwuj wątek
    • Gość: la Re: Komentarze. Jak zapraszać kobiety na badania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 11:06
      taaa, dostałam zaproszenie, zapisałam się na mammografię, potem dwa razy przekładano mi termin no i jak zwykle poszłam prywatnie.
      • Gość: Sowaprzemądrzała Re: Komentarze. Jak zapraszać kobiety na badania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 23:59
        ja również dostałam zaproszenie na cytologię, tylko dwa miesiące wcześniej zrobiłam ją w gabinecie jak najbardziej mającym umowę z NFZ, pilnuję terminów swoich badań, z tego wynika, że przepływ informacji w samym tylko NFZ jest 0 .
    • Gość: ktoś do vivi IP: *.radom.vectranet.pl 08.10.12, 22:43
      bzdury wypisujesz vivi, II stopień-to był dobry wynik, a poza tym teraz cytologii nie określa się w stopniach, od razu widać, że się nie badasz i dawno nie byłaś u ginekologa, najprościej zwalić odpowiedzialność na innych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka