Dodaj do ulubionych

Znów wrze w Radomiaku

IP: *.chello.pl 05.07.04, 23:22
Jakie to typowo radomskie. Może nic odkrywczego nie napiszę, ale dziwi mnie
jak to jest możliwe, że w 250 tysięcznym mieście, położonym w centrum Polski,
100 km od Warszawy - stolicy kraju będącego członkiem Unii Eyropejskiej pełna
beznadzieja i kompletna niemoc. Czy naprawdę nie ma w całym Radomiu jakiegoś
terenu pod kolejny supermarket, ktory aby dostać zezwolenie na budowę i
prowadzenie działalności handlowej musiałby podjąc się finansowania
działalności klubu piłkarskiego Radomiak. Dlaczego w innych miastach to się
udaje a w Radomiu pomimo, że działa kilka, a może już ponad dziesięć
supermarketów, nie można żadnego "zmobilizować" do zapewnienia dopływu stałej
kwoty pieniędzy pozwalającej chociażby na częściowe pokrycie potrzeb klubu,
ktory jest wizytówka Grodu z nad Mlecznej. Taka farsa jest możliwa chyba
tylko w Radomiu. Bo inaczej niż kpinami z conajmniej dziesięciotysięcznej
rzeszy zagorzałych kibiców klubu z ulicy Struga tego nazwać nie można!
Obserwuj wątek
    • Gość: lewy!!!1111111 Re: Znów wrze w Radomiaku IP: *.trentn01.nj.comcast.net 06.07.04, 04:42
      Szkoda mi was chlopaki, bo widze ze nic sie nie zmienilo,same obietnice (murzyn
      swoje zrobil,murzyn moze odejsc )pozdrowienia od LEWEGO!!!!!!!
    • Gość: henio Re: Znów wrze w Radomiaku IP: 5.2.* / *.chello.pl 06.07.04, 06:22
      3 kolejki i spadek od razu do piątej ligii. Będą derby.
      • Gość: m Re: Znów wrze w Radomiaku IP: *.rutex.slask.pl 06.07.04, 13:20
        chyba w twoich snach pedale
    • Gość: kibic Re: Znów wrze w Radomiaku IP: *.radom.net 06.07.04, 08:37
      Niestety znów się okazuje ze RADOMIAK nie ma szczęścia do działaczy a miasto
      traktuje go jak niechciane dziecko. Właściwie tacy ludzie jak pan Pietrzyk i
      skaczący wokół niego jak mizerna imitacja pajacyka nieszczęsny Kobyłecki nie
      nadają się do niczego. Awans to wyłączna zasługa pilkarzy i trenerów w
      szczególności Włodka Andzrzejewskiego. Pan Pietrzyk pomimo szumnych zapowiedzi
      przeszkadzał jak tylko mógł. Nie udało się więc w tej chwili postanowił wykazać
      się całkowitym brakiem zainteresowania losami druzyny i klubu o czym świadczy
      nie tylko brak jakichkolwiek działań po awansie ale także nieobecność na meczu
      rewanżowym w Gorzycach. Myślę że kredyt jakiegokolwiek zaufania skończył się
      Panie Pietrzyk. Wiem że lubi Pan swoje zajęcie że praca to dla Pana hobby...
      ale nie chcę żeby zabawa w GRABAŻA odbiła się na losach mojego klubu. Dlatego
      zachowaj Pan resztki honoru i daj sobie spokój... Odejdź...Zabierz ze sobą
      Kobyłeckiego i relikt przeszłości twardogłowego
      Telengę...Panowie...wystarczająco narobiliscie juz syfu...dajcie innym to
      uporządkować...mam nadzieję że nie brakuje w tym szarym mieście ludzi którzy
      mogliby swoimi działaniami uzdrowić sytuację w Radomiaku i nadać mu nowego
      wizerunku nowych barw...potzrbni są prawdziwi entuzjaści gotowi zrobic coś nie
      tylko dla siebie....mam nadzieję że zdążymy ze jeszcze nie jest zbyt
      późno....oby...inaczej cała Polska znów będzie mogła śmiać się nam w
      twarz....czy naprawdę zawsze mamy byc zaściankiem....czy naprawde tego
      chcemy......?????
      • Gość: buddah Re: Znów wrze w Radomiaku IP: 217.11.142.* 06.07.04, 09:41
        Do kibica.Jedyna osoba, ktora teraz cos robila to Kobylecki. Wiec widze ze
        kibica jeste slepy lub udaje ze ma wade wzroku. Pietrzyk, Telega...masz racje
        to dupa..ale to Kobyleckiemu spadlao wszytsko na glowe gdy Telega sie kurowal a
        Pietrzyk byl w Niemczech...Tak wiec kibicow proponuje byc troche obiektywnym!
        Kubel zimnej wody a potem prosze pisac. Bo najlatwiej siedziec w domu isc do
        kompa i cos nasamarowac na kogos..jesli jestes taki wspanialky to idz i pokaza
        jaka masz wizje ratowania klubu....!!!!!
    • Gość: MIRCO Re: Znów wrze w Radomiaku IP: 217.96.36.* 06.07.04, 09:02
      Czarny scenariusz się niestety sprawdza.A swoją drogą po co teraz wydawać
      250 tys.zł. na modernizację stadionu,skoro za rok (he,he, jak zobaczę to
      uwierzę) będzie kompletnie przebudowywany.Przecież te pieniądze mają być
      wyrzucone w błoto.Nie można się przecież tłumaczyć tylko licencją.
      • Gość: cool Re: Znów wrze w Radomiaku IP: 212.244.63.* 06.07.04, 09:18
        Jak to po co???
        zamontowane dodatkowe 2000 krzesełek to wpływ do klubu za każdy mecz u siebie
        dodatkowo 20 000 PLN (przy cenie biletu 10 PLN). Przez cały sezon to będzie 20
        tys x 17 meczy (nie licząc już ewentualnych pucharów)to da kwotę 340 tys. zł.
        NIE OPŁACA SIĘ?!?!??!?!??!?!
        A zamin (jeśli wogóle) stadion zostanie zmodernizowany to minie pewnie kilka
        (naście?) lat.
    • Gość: fan Re: Znów wrze w Radomiaku IP: *.durrpol.com.pl 06.07.04, 10:13
      ja to był wyjebał caly zarząd tak jak to odbylo sie w krakowie cztery lata temu
      gdy fani cracovi postanowili wziąść sprawy w swoje ręce zrobmy to samo !!!!!!
    • Gość: Bartekradom Re: Znów wrze w Radomiaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 10:32
      I znowu zarząd dowala swoje trzy grosze czy ci ludzie to myśłą tylko o swojej
      dupie????? Przypomina mi sytuacja sprzed kilku lat gdy radomiaka chciał kupić
      bogaty góral ale oczywiście nasz szanowny zarząd w obawie przed utratą dojnej
      krowy i PIENIĘDZY nie zgodził się. A teraz coś do działaczy czy wy wszyscy
      musicie być jak te pijawki was poprostu jest wzsędzie pełno i dlatego w kraju
      nad Wisłą nigdy nie będzie dobrze a jak ktoś się wybije ponad przeciętność to
      wy skutecznie zrónacie z ziemią bo miał by więcej od was!!! W IMIENIU
      PRZWDZIWYCH KIBICÓW RADOMIAKA POMYŚLCIE BARDZO POWAŻNIE NAD DYMISJĄ ALBO SIĘ
      DIAMETRALNIE ZMIEŃCIE!!!!
      • Gość: !zielony1910! TRZEBA WIERZYĆ ŻE BĘDZIE LEPIEJ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 12:38
        TRZEBA WIERZYĆ ŻE BĘDZIE LEPIEJ.....Ja chodze regularnie na Radomiaczka od 15
        lat zaczołem od meczu z Koroną u siebie ,przeżywałem z Zielonymi uloty i
        ciężkie dni 4 liga brak wody itp. Ludzie od kiedy Radomiak pnie się do góry
        czyli 4,3 a teraz 2 liga na Struga robi się naprawde coraz lepiej. Widze
        to ,napewno nie jesteśmy teraz klubem z górnych półek ,wszystko to tylko
        odbicie naszej kulejącej polskiej gospodarki a tym bardziej naszego regionu i
        władz naszego Radomia, bo każdy chce tylko zrobić interes dla siebie a nie dla
        nas "szarych" ludzi. Przecież nie trzeba wielkich nakładów pieniężnych żeby
        mieć wielką drużyne ! tak samo jak nie wierze żeby nasi włodarze (prezesi
        Radomiaka i miasta Radom) nie mogli wprowadzić wielkiego sponsora...jak nie
        wiadomo o co chodzi to chodzi ZAWSZE o pieniądze.Teraz jest okazja od 10 lat
        wypromowania naszego kochanego miasta, za rok już może być za późno. KAZDY
        PRAWDZIWY KIBIC I TAK BEDZIE NA DOBRE I ZŁE Z KLUBEM TAK JAK JA I INNI A
        NAJPIĘKNIEJSZE JEST TO W TYM WSZYSTKIM ŻE NIKT NAM TEGO NIE ODBIERZE......

• Gość: !zielony1910! Re: Znów wrze w Radomiaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 12:41
        tROCHE ZAWODNIKOW KTORYMI RADOMIAK SIE INTERESUJE:
        Przychodzą: Marcin Danielewicz (N - Jagiellonia Białystok), Maciej Demich (P -
        Gwardia Warszawa), Jacek Kacprzak (P - Stasiak Opoczno), Marcin Korkuć (O -
        Mazowsze Grójec), Krzysztof Kotorowski (B - Lech Poznań), Michał Lewandowski
        (O - Legionovia Legionowo), Grzegorz Mielcarski (N - bez klubu), Michał
        Pulkowski (P - Legia Warszawa), Paweł Sasin (P - Śląsk Wrocław), Mikołaj
        Skórnicki (O - MG MZKS Kozienice), Andrzej Stretowicz (P - Mazowsze Grójec),
        Andrzej Drachal (KS Warka), Mariusz Osiński (Mazowsze Grójec), Piotr Puźniak
        (Mazowsze Grójec)

Odchodzą: Daniel Barzyński (N - Polonia Warszawa), Marek Gołębiewski (N - szuka
        klubu), Konrad Gołoś (P - Polonia Warszawa), Ryszard Krześniak (N - szuka
        klubu), Maciej Wojtaś (P - Korona Kielce), Artur Koniarczyk (szuka klubu),
        Edward Minda (szuka klubu), Ihor Kucenko (szuka klubu)

NIE JEST TAK żLE .......SASSIN !!! PUŁKOWSKI !!!!
        • Gość: MZKSUltra Re: Znów wrze w Radomiaku IP: 5.2.* / *.chello.pl 06.07.04, 13:08
          Już pewnie Skórnicki się wyrywa. Kontrakt w Kozienicach albo obiecanki w
          Radomiaku - ciekawe z czego utrzyma rodzinę ?

A tak poza tym. Moim zdaniem waszym problemem nie są działacze, a raczej wy
          sami. Może rzeczywiście powinni być bardziej operatywni w załatwianiu
          dofinansowania, ale być może jest też tak, że już teraz robią wszystko co mogą
          i nie można do nich mieć pretensji. Wejście klasę rozgyrwkową wyżej wiąże się
          dla was z 3, 4 razy większymi kosztami niż dotychczas. Skądś te pieniądze
          trzeba wziąć - pewnie trzeba było najpierw o tym myśleć, a potem pchać się do
          drugiej ligii, a nie odwrotnie. Dlatego ja nigdy nie byłem i do tej pory nie
          jestem zwolennikiem awansu Kozienic. Nie mamy tak dużego budżetu, a bez
          kapitału i na pustych obietnicach działaczy klub może sobie egzystować, ale w
          czwartej czy piątej lidze. Trzeba znać swoje miejsce w szyku.
        • Gość: buddah Re: Znów wrze w Radomiaku IP: 217.11.142.* 06.07.04, 13:11
          Pobozne zyczenie...Sasin jak wiesz bedzie wypozyczony ze Slakas do Lech
          Poznan...nie wiem skad masz takie informacje....ale to so brednie. Na te chwile
          Radomiaka nie stac na nikogo...:( Jesli chodzi o Pulkowskiego,,,jak bedzie tak
          jeste nadal to on nigdy nie przyjedzie do Radomiaka...bo Engel to jego
          szwagier.!!
          Takl wiec znowu kubel zimnej wody na glowe:) prosze kolegi
          • Gość: !zielony1910! Re: Znów wrze w Radomiaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 14:28
            Informacja żywcem z 90minut.pl

www.90minut.pl/transfery.php?id_sezon=65&runda=1&poziom=2
            PS>Sorki że takie brednie pisze..... , z drugiej strony od tego sa fora żeby
            coś napisać czymś się podzielić z innymi jest to normalny ludzki odruch u
            normalnych ludzi.Jeśli masz jakieś inormacje to pisz ! Więc sam kolego (znamy
            się?) wylej sobie zimny kubeł wody bo ja nie mam zamiaru.pozdro
    • Gość: gołębiarz Re: Znów wrze w Radomiaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 13:22
      Robert (do Szarego) nie mówiłem Ci kiedyś o tym Zarządzie? Kto miał rację? Ale
      przypomnij sobie co powiedziałem. To Wy, piłkarze w dużym stopniu decydujecie
      na Walnym o składzie Zarządu. Dlaczego wybraliście takich skompromitowanych
      pseudo działaczy typu Telęga? Trzeba było postawić nadal na tych samych z
      niewielkimi korektami, wyrzucając jedynie pijaków i alfonsów, którzy na obozy
      wozili dziwki. Ludzi, którzy kochają Radomiak i gotowi są zrobić dla niego
      wszystko przenaczając swój prywatny czas, pieniądze i serce a przy tym mają tak
      zwane dobre układy co we wspólczesnym sporcie nie jest bez znaczenia.
    • Gość: Bosman KARNETY KUPUJCIE IP: *.udn.pl 06.07.04, 15:14
      Co wy na to by kupując karnet na wszystkie mecze wspomóc RADOMIAKA RADOM. Gdyby
      ok 800 osób kupiło karnety w cenie 100zł tj 80tys.Jak na początek rozgrywek to
      by była pokaźna gotówka.
      • Gość: !zielony1910! Re: KARNETY KUPUJCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 15:23
        Ja zawsze kupuje karnet , POLECAM WSZYSTKIM kto ma zamiar chodzić przez cały
        sezon. Dla klubu lepiej i dla nas też.
        • Gość: Bartekradom Kozienicka SZMATA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 18:34
          CO ty idioto piszesz??? RADOMIAK JEST I TAK ZAWSZE NAJLEPSZY DLA NAS ZAWSZE
          BĘDZIE NADZIEJA!!Sponsor się znajdzie napewno i wierze że taki że pójdziemy w
          ślady Cracovii i za rok będzie 1 liga
          A jak wy tam na wsi nie wierzycie to już wasz problem.Pzrecież wiara góry
          przenosi!!!!!!!!!!!!
          • Gość: MZKSUltra Re: Kozienicka SZMATA IP: 5.2.* / *.chello.pl 06.07.04, 19:53
            To jaki problem w ogóle ? Zapłaćcie tą "wiarą" piłkarzom pensje, budowlańcom za
            remont stadionu, elektrowni za prąd, wodociągom za ciepłą wodę i na transfery
            jeszcze trochę zostawcie. A potem to już wam nawet Liga Mistrzów nie straszna.
            • Gość: Bartekradom Re: Kozienicka SZMATA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 20:10
              My będziemy płacić wiarą a wy kartoflami i burakami!!!!!
              Oj przepraszam to zadużo bo skoro niechcecie awansu to skrzynka ziemniaków
              starczy!!!!!
              I tak RADOMIAK JEST NAJLEPSZY my wygramy Ligę Mistrzów a wy zawody o pęczek
              pietruszki!!!!!!
              • Gość: wakarpl oby bylo lepeij IP: 5.5R* / *.wlv.ac.uk 06.07.04, 20:19
                RZeczywiscie to smieszne, zeby w Radomiu nie mozna bylo sie zorganizowac i miec
                klub na poziomie drugoligowym. Ja caly czas wierze, ze bedzie lepiej.
                Jesli chodzi o trenera Engela jr (odnosnie artykulu), to za co najmniej dziwne
                uwazam obnizenie zarobkow (przynajniej powinni je utrzymac na tym samym
                poziomie), ale jesli dostal mieszkanie, to nei widze powodow, by placic za
                dojazdy z Warszawy. Slowem albo mieszkanie albo miesieczny na pociag i juz.
                Jeszcze jedno, caly czas wierze, ze wszytsko sie ulozy dobrze, ale dzis w nocy
                mialem koszmar, przegralismy z Korona 15 do 0.
                Ufff, dobrze, ze to byl tylko sen. Zreszta jestem pewny, ze nawet przy
                klopotach finansowych nasi chlopcy sie spreza i pokonaja Korone. Pozwolcie im
                tylko TRENOWAC!!!!!!
                • Gość: Gregor Re: Musi być lepiej!! IP: *.udn.pl 06.07.04, 21:06
                  Po co teraz oblewać się pomyjami i obrzucać błotem? Jest jeszcze trochę czasu.
                  Trzeba zmusić obecny zarząd do dymisji, wybrać nowy (ludzie i firmy chcący (e)
                  wyłożyć gotówkę, dogadać piłkarzy, chwycić od miasta kasę na remoncik stadionu
                  i do dzieła!! Może na tę I ligę to trochę za wcześnie. Najpierw trzeba zdobyć
                  przyczółek w II, a potem się zobaczy (jesteśmy w końcu w tej Unii, no nie? Może
                  coś się ruszy i u nas). Trochę pozytywnych wibracji i może (???) się ułoży!
                  Na ra.
            • Gość: 1910 Re: Kozienicka SZMATA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 22:39
              A po co Wy Kozienice wchodzicie na ten portal??? Któryś z Was kiedyś napisał że
              nie wie dlaczego informacje o Kozienicach są na radomskim portalu gazety .
              Głupie pytanie. Jak by były na warszawskim to informacja o Was była by raz w
              miesiącu i tyle. A po za tym po co tyle tej nienawiści??? Wszędzie kluby z
              regionu pomagają sobie wzajemnie a u nas nienawiść - beznadzieja .Pozdrawiam
              wszystkich prawdziwych kibiców z KOZIENIC.
              • Gość: rye Re: Kozienicka SZMATA IP: 5.2.* / *.chello.pl 07.07.04, 00:53
                A który z kozienickich kibiców (przeanalizuj sobie wypowiedzi) dał tu upust
                nienawiści albo obraził kogoś z Radomiaka. Chamstwo i obelgi lecą tylko z
                waszej strony.
    • Gość: Kibic1976 Re: Znów wrze w Radomiaku IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 06.07.04, 22:00
      Przykre są wiadomości z Radomiaka.
      Ale liczę na to iż będziecie grali dobrym składem i będa fajne 2 ligowe
      widowiska.
      Pozdr od MKS.
      • Gość: Bartekradom Po co się obrzucać błotem??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 22:20
        Cały szacunek dla Gregora to jest ktoś kto nie myśli tylko o cudzym
        nieszczęściu tylkon widać że stara się najpierw aby było nam lepiej a pech
        przyjdzie sam dla przeciwnika!!! Takżąe cały szacunek dla MZKS bo to
        przynajmniej jedyny klub który nie jest zdrajcą!!!ale niech szybko awansuje do
        2 ligi a wtedy rzesza kibiców regionu radomskiego będzie bardzo silna bo 2 liga
        dla takiego województwa to minimum!!! WIęc zarząd jak nie załatwi sponsora
        strategicznego na miarę co najmniej 2 ligi to k***wa wyp****alać!!!!DLA DOBRA
        RADOMIAKA!!!
    • Gość: kibic Re: Znów wrze w Radomiaku IP: *.jastrzebia.sdi.tpnet.pl 06.07.04, 23:32
      Powiem wam że nerwy mnie ponoszą jak czytam co kilku debili Henrykiem
      Kaczmarskim, Stanisławem Grzybem, Eugeniuszem Kaczmarkiem, Sylwestrem
      Niedzielskim i Marianem Telęgą może zrobić z klubem czy nikt niemoże tego
      zmienić Pietrzyk może się i stara ale co z tego jak ma za sobą taką grupę
      darmozjadów pytam się kto dla radomia jest ważniejszy klub zawodnicy a może
      NIBY działacze niestety nieudolni mam nadzieję że gazeta coś więcej się za to
      weżmie narobi szumu i zrobi z nimi porządek bo innego wyjścia niewidzę
    • Gość: !zielony1910! Re: Znów wrze w Radomiaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 00:29
      "......Mimo że w Radomiaku nadal wrze, a końca konfliktu nadal nie widać,
      prowadzone są rozmowy z zawodnikami, którzy mogliby wzmocnić klub oraz następcą
      Engela jr. Jak już informowaliśmy, nowym szkoleniowcem ma zostać Jan
      Makowiecki. Z naszych ustaleń wynika, że jest już "po słowie" z Radomiakiem.

Jak się dowiedziała "Gazeta", na testy do klubu ze Struga zaproszeni zostali
      też dwaj gracze rodem z Warszawy: napastnik Okęcia Warszawa - Maciej Tataj i
      występujący ostatnio w Mazowszu Grójec obrońca - Rafał Chmielewski. Z naszych
      nieoficjalnych informacji wynika, że nawiązany został również kontakt z Amiką
      Wronki, której trenerem został asystent selekcjonera reprezentacji Polski Pawła
      Janasa, radomianin - Maciej Skorża. Jeśli rozmowy z klubem z Wielkopolski
      zakończyłyby się pomyślnie, do Radomiaka mieliby trafić: 22-letni, mierzący 186
      cm wzrostu bramkarz - Dominik Sobański i równie rosły obrońca, 23-letni -
      Bartłomiej Konieczny. W kuluarach mówi się też o wychowanku Beniaminka Radom,
      występującym wiosną w Arce Gdynia - Karolu Gregorku.

Jest jeszcze jedna dobra wiadomość dla wszystkich, którzy dobrze życzą
      Radomiakowi. Paweł Kobyłecki złożył wczoraj w Polskim Związku Piłki Nożnej
      wszystkie dokumenty, które wymagane są do otrzymania drugoligowej licencji. -
      Dostałem zapewnienie, że jeśli wykonamy wszystkie zalecane przez delegata PZPN-
      u prace remontowe na stadionie, licencję otrzymamy na pewno - informuje
      wiceprezes "zielonych". - Jako ciekawostkę mogę powiedzieć, że my i Jagiellonia
      Białystok jako pierwsi złożyliśmy wszystkie niezbędne dokumenty."

Ta wiadomość dla wszystkich którzy wierzą w Radomiaczka !!! to są dobre
      wiści!!!!!!
    • Gość: Smuta PIETRZYK KOPIDOLE WYNOCHA! IP: *.udn.pl 07.07.04, 08:18

W obecnym sporcie bez pieniędzy nie ma wyniku. Niedawno prezes Pietrzyk
      składał w klubie deklaracje ,że "załatwił" bogatego sponsora który stawia
      tylko jeden warunek "MA być druga liga". Druga liga jest , Pietrzyk (mimo próby
      rejterady pod koniec zeszłego sezonu)jest a sponsora ni wodu ni słychu.
      Piłkarze sprzętu nie mają , treningi nie rozpoczęte , nie ma trenera.....
      Wstydź się Pietrzyk kłamczuchu i zostaw już Radomiak w spokoju .Idź już lepiej
      te swoje doły kopać choć w mieście mówią że i tą firmę doprowadzisz do upadku.
    • Gość: bolek6 Re: Znów wrze w Radomiaku IP: *.durrpol.com.pl 07.07.04, 08:42
      jak tak dalej będzie to oni nie wystartują w rozgrywkach byłem wczoraj na
      konferencji prasowej która odbyła się w szatni zawodników trzeba wyjebać cały
      zarząd sprawa jest pilna a czasu coraz mniej
      • Gość: !zielony1910! Re: Znów wrze w Radomiaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 09:28
        """""....Jedynie prezes Wiesław Pietrzyk i wiceprezes Paweł Kobyłecki wykazują
        inicjatywę w walce o dobro Radomiaka - piszą w wydanym oświadczeniu
        piłkarze "zielonych". Futboliści stanęli też murem za trenerem Jerzym Engelem
        jr.

Piłkarze Radomiaka są w swoich działaniach bardzo zdeterminowani. - Nie mamy
        nic do stracenia. Albo wóz, albo przewóz - twierdzą. Przygotowali też krótkie,
        ale nad wyraz treściwe oświadczenie dla mediów. "Nie widzimy możliwości dalszej
        współpracy z członkami zarządu klubu: Henrykiem Kaczmarskim, Stanisławem
        Grzybem, Eugeniuszem Kaczmarkiem, Sylwestrem Niedzielskim i Marianem Telęgą.
        Swoją postawą i zachowaniem ci panowie na pewno nie działają dla dobra
        Radomiaka - piszą zawodnicy. - Do tego panowie: Kaczmarek i Niedzielski próbują
        ostatnio wprowadzić w klubie jakieś dziwne rządy. Dlatego żądamy, aby cała
        piątka podała się do natychmiastowej dymisji" - kończą. Zapytani, co stanie się
        w przypadku gdy zarząd pozostanie jednak w niezmienionym składzie,
        odpowiadają: - Najprawdopodobniej nie przystąpimy do rozgrywek.

Cała drużyna stanęła za to murem za swoim dotychczasowym trenerem Jerzym
        Engelem jr. - Dotychczasowa współpraca z tym szkoleniowcem była rewelacyjna,
        więc nie widzimy najmniejszych podstaw, aby odwoływać go z zajmowanej funkcji -
        twierdzą. Pozytywnie też wypowiadają się o prezesie Wiesławie Pietrzyku i
        wiceprezesie Pawle Kobyłeckim. - Tylko oni wykazują inicjatywę w walce o dobro
        Radomiaka - uważają gracze.

Trener Jerzy Engel jr, choć formalnie nie pracuje już w Radomiaku, pojawił się
        również wczoraj w klubie. - Swoją sprawę przedstawiłem w Wydziale Szkolenia
        Polskiego Związku Piłki Nożnej - informuje. - Przekazałem moją umowę prawnikom.
        Wszystko wskazuje na to, że to, co próbuje zrobić ze mną część zarządu (chodzi
        o propozycję, jaką otrzymał w poniedziałek od zarządu klubu - przyp. gas), jest
        bezprawne - dodaje. Po raz kolejny podkreślił, że chce pracować w Radomiaku, a
        jeszcze nie jest za późno. - Co prawda wszystko powinno być załatwione "na
        wczoraj", ale jeszcze można dogonić uciekający czas.

Zaskoczony oświadczeniem piłkarzy jest Wiesław Pietrzyk. - Co do członków
        zarządu, to jest to ocena zawodników. Natomiast jeśli chodzi o trenera Engela
        jr., osobiście nie widziałem podstaw, aby nie przedłużać z nim umowy.

Mimo że w Radomiaku nadal wrze, a końca konfliktu nadal nie widać, prowadzone
        są rozmowy z zawodnikami, którzy mogliby wzmocnić klub oraz następcą Engela jr.
        Jak już informowaliśmy, nowym szkoleniowcem ma zostać Jan Makowiecki. Z naszych
        ustaleń wynika, że jest już "po słowie" z Radomiakiem."""

• Gość: ... Re: Znów wrze w Radomiaku IP: 80.249.4.* 08.07.04, 13:36
      www.bron1926.prv.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka