Dodaj do ulubionych

Do Drzewiczki

22.10.12, 20:09
Drzewiczko.
Nie odpowiadam w założonym przez Ciebie wątku ponieważ Stowarzyszenie Blask nie jest tzw. "opozycją" i jest apolityczne. Dlatego na przyszłość proszę nie szufladkować tak naszej organizacji. Skoro jesteś tak zorientowana w sprawach NGO w naszej gminie. To powinnaś też, znać namiar do Stowarzyszenia Blask i wszelkie zapytania kierować na jego adres. Stowarzyszenie Blask nie ma obowiązku udzielać informacji na forum. Teraz potraktujmy to jako grzeczność z naszej strony.
Oczywiście zapoznaliśmy się Projektem Programu współpracy Gminy Odrzywół z organizacjami pozarządowymi oraz podmiotami, o których mowa w art. 3 ust. 2 ustawy o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie na rok 2013. I nie zamierzamy wnosić do niego żadnych uwag. Niemniej miło by było gdyby władze gminy informowały, każdą organizacje pozarządową z terenu gminy oddzielnym pismem czy o konsultacjach , czy o konkursach. Tym bardziej, że na stronie Gminy Odrzywół jest wymienionych 6 takich organizacji plus OSP, wiec koszt byłby niewielki, a jak by ładnie i profesjonalnie wyglądało. Ale skoro nie ma takiej woli nie zamierzamy w to ingerować, przeżyjemy bez tego.
Pozdrawiam
Przemysław Stępień - Prezes
Obserwuj wątek
    • drzewiczka5 Re: Do Drzewiczki 22.10.12, 23:27
      Przepraszam , jeśli uraziłam.;-)
      Zasugerowałam się Twoim nazwiskiem jako prezesa. Jesteś przecież w opozycji do wójta.
      Zadałam pytanie na forum , bo tak robią wszyscy forumowicze jeśli chcą dowiedzieć się czegokolwiek o sprawach gminy. Nie rozumiem , czemu to takie naganne , skoro radny Gajewski nagłaśnia wszelkie sprawy za pomocą forum i na tymże zadaje pytania ...czemu ja nie mogę...???
      Nie jestem aż tak zorientowana jak sobie wyobrażasz. Po prostu przeczytałam informacje na stronie Gminy i ciekawa byłam czy Stowarzyszenie Blask bierze udział w tej inwestycji i czy z niej skorzysta.
      Serdecznie dziękuję za okazaną grzeczność.
      Pozdrawiam.
      • drzewiczka5 Re: Do Drzewiczki 22.10.12, 23:53
        Nie moja sprawa z tym przepływem informacji...
        Ale tak sobie myślę , że jakby organizacje pozarządowe współpracowały między sobą troszkę - może to robią , a ja jak zwykle mało doinformowana - to zamiast się " obrażać " na nie wysłane imienne zaproszenia , wszyscy wiedzieliby o wszelakich inwestycjach w odpowiednim czasie...
        I nawet nie trzeba byłoby czytać strony Gminy czy innych biuletynów...żeby wiedzieć co w trawie piszczy...
    • onanty3030 Re: Do Drzewiczki 23.10.12, 10:55
      Blask ?? Nie wiem o co chodzi ale z jednym mi się to tylko kojarzy z pijakami biegającymi po boisku :-D
      • drzewiczka5 Re: Do Drzewiczki 23.10.12, 12:09
        No, no, no....
        Uważaj....
        Stowarzyszenie Blask jest np.organizatorem imprez Nocy Świętojańskiej w Odrzywole.
        • ziutek1232 Re: Do Drzewiczki 23.10.12, 12:27
          A czymś może się pochwalić to stowarzyszenie?
      • przemekstepien Re: Do Drzewiczki 23.10.12, 12:54
        Drzewiczko z przykrością stwierdzam, że nie masz pojecie o sektorze NGO. O jakiej Ty inwestycji piszesz? Program współpracy Gminy Odrzywół z organizacjami pozarządowymi...? Widzisz, jak robi się coś pod swoim nazwiskiem to trzeba się przygotować nawet do zadania pytania. Nie przeczytałaś tego programu i nie masz pojęcia co to jest. Po prostu piszesz dla pisania bo trzeba jakoś mnie zaczepić. Przecież napisałem, że przeżyjemy bez imiennych zaproszeń, a sugerować władzy dobre działania też można. Staram się być grzeczny, ale proszę Ty też się postaraj i w przyszłości zadawaj pytania logiczne i merytoryczne.

Dla mnie Blask kojarzy się, z piękną częścią historii Odrzywołu, którą tworzyli m.in
        Adam Sułecki, Marian Niemirski, Sławomir Gajewski i wielu innych, których nie wymieniłem z niżej podpisanym. Historię LKS BLASK ODRZYWÓŁ tworzył też Marian Kmieciak,(grał kiedyś w meczu oldboyów ) Tak więc, każdy pamięta to co chce. Ja grałem w piłkę i kibicowałem to pamiętam piłkarzy i klub sportowy. Ktoś pił wino za siatką to pamięta pijaków.
        • onanty3030 Wolność słowa 23.10.12, 13:16
          Jasne :-) 3/4 Grających na blasku to byli pijacy i taka jest prawda tak jak dawni i obecni strażacy każdy wie co robili i robią w OSP :-D
          • ziutek1232 Re: Wolność słowa 23.10.12, 14:03
            A to stowarzyszenie cokolwiek robi dla społeczności gminnej?
            • komentator_123 Re: Wolność słowa 23.10.12, 15:06
              Jak byśmy wszytko sprowadzali do tego że byli zawodnicy Blasku to pijacy latajacy kiedys po boisku to tym sposobem mozna wszystko negować i ośmieszać byłych grających ktorzy w meczach dawali z siebie wszystko.. nikt nie zaprzeczy że Blask zajmował niezłe miejsca w swojej Grupie...a jaki to ma cel takie pierdzielenie kolego ??
              • komentator_123 Re: Wolność słowa 23.10.12, 15:11
                Latwo jest innych krytykowac jak samemu sie nic nie dokonało..
                • ziutek1232 Re: Wolność słowa 23.10.12, 16:25
                  Czego się chłopaka czepiasz. Napisał to co widział. O jakim miejscu i w jakiej grupie piszesz. Blask był tylko z nazwy hehe.
                  A coś słyszeliscie o tym stowarzyszeniu? Cos pozytecznego zrobili?
                  Ja nic nie slyszalem
                  • komentator_123 Re: Wolność słowa 23.10.12, 17:34
                    Blask swego czasu z grupy A awansowall do Okręgowki ale co ty zasmarkańcu możesz wiedzieć o tym..
                    www.kronikarp.pl/szukaj,22802,tag-689413,strona-10
                    • mieszkaniec38 Re: Wolność słowa 23.10.12, 17:50
                      ziutek co z tym krawężnikiem na rynku? Załatwiłeś czy jeszcze się za robotę nie zabrałeś?
                    • rysio821 Re: Wolność słowa 23.10.12, 17:52
                      ktos kiedys pisał że skinie nie są z Odrzywołu..
                      • ziutek1232 Re: Wolność słowa 23.10.12, 20:52
                        No nieźle w Odrzywole była Liga Mistrzów okręgówki, wtedy to dopiero jaboli poszło. Nie ma wjazdu " na gajosa "
                        • mieszkaniec38 Re: Wolność słowa 23.10.12, 21:20
                          ziutek nie pitol tylko zajmij się krawężnikiem na rynku. Miałeś to załatwić!
                          • drzewiczka5 Re: Wolność słowa 23.10.12, 21:56
                            Drogi Prezesie Przemysławie,
                            Przecież pisałam wyraźnie , że nie znam się na w/w sprawach . I że przeczytałam ogłoszenie na stronie Gminy. Ponieważ nie wiem nic na ten temat stąd moje pytanie do Ciebie , jako osoby kompetentnej.
                            Nie było moim zamiarem " zaczepianie " kogokolwiek.
                            Chciałam uzyskać jakieś informacje ...logiczne i merytoryczne...ale widzę , że się nie dowiem niczego oprócz informacji, że przeczytaliście i nie zgłaszacie zmian.
                            Natomiast zarzucanie mi niegrzecznego zachowania jest....zwykłym brakiem elementarnych podstaw kindersztuby

Może i Blask znaczył coś kiedyś w Odrzywole, ale to było dawno..
                            A teraz to ja pytam za innymi forumowiczami : co Stowarzyszenie Blask zrobiło dla gminy w ostatnich latach ?
                            Bardzo proszę o logiczną i merytoryczną odpowiedź .
                            Dziękuję .
                            Pozdrawiam.
                            • obserwerlux Re: Wolność słowa 23.10.12, 22:50
                              Ty dorota jak masz pytania to napisz bezpośrednio na adres stowarzyszenia, a tak to ciągle pitolisz i pitolisz, a później pewnie będzie zarzut, ze ....się chwali. A z tego co wiem, chyba mieszkańcy docenili działalność stowarzyszenia i prezesa, bo zostal radnym., a ci co tylko żerowali na gminie ...nie zostali.
                              • drzewiczka5 Re: Wolność słowa 24.10.12, 02:13
                                Będę sobie pitolić i pitolić , bo tak mi się podoba...
                                Pytania będę zadawać no forum , bo taką mam ochotę....
                                Bardzo chętnie zobaczyłabym jak się Stowarzyszenie Blask czymś chwali ....

Zapytaj mieszkańców co wiedzą na temat "teraźniejszego " Blasku....

Pozdrawiam .
                                Drzewiczka.

P.s. I żeby było jasne - nie mam nic przeciwko Prezesowi. On wydaje się być najbardziej konkretny z całej tej "opozycji"...
                                • ziutek1232 Re: Wolność słowa 24.10.12, 07:06
                                  Pozory.
                                  • ziutek1232 Re: Wolność słowa 24.10.12, 12:49
                                    no i co z tymi wynikami działania Stowarzyszenia. Taka piękna nazwa Blask Odrzywół a co z konkretami?
                                    • odyseusz_57 Re: Wolność słowa 24.10.12, 13:07
                                      a co z tym chodnikiem przed 1 listopada zrobią ?
                                      • drzewiczka5 Re: Wolność słowa 24.10.12, 13:48
                                        Też mi zależy, bo kuzynostwo przyjeżdża i będzie parę wózków z dziećmi...
                                        • mieszkaniec38 Re: Wolność słowa 24.10.12, 14:06
                                          ziutek załatwisz ten krawężnik przed 1 listopada. Robisz coś w temacie?
                                          • ziutek1232 Re: Wolność słowa 24.10.12, 14:13
                                            Nie ma "wjazdu na gajosa":D koniec cwaniakowania:P
                                            • ziutek1232 Re: Wolność słowa 24.10.12, 14:43
                                              A co z tym Stowarzyszeniem? Tyle lat funkcjonują, może się pochwalą osiągnięciami jeśli takowe są.
                                              • donwasyl1 Re: Wolność słowa 24.10.12, 16:21
                                                ziutek ty to jakiś tuman jesteś blask za swoich dobrych czasów to chluba Odrzywołu
                                                • witasik1 Re: Wolność słowa 24.10.12, 16:47
                                                  No i z całej chluby została rudera i stowarzyszenie. Ładna spuścizna.
                                                  • odyseusz_57 Re: Wolność słowa 24.10.12, 17:00
                                                    spytaj tego co siedzi na warszwskiej na stołku od 20 lat.. dlaczego Blask upadł..
                                                    a poza tym jak Blask grał u siebie cały Odrzywól przychodził a jak grali na wyjeździe to sie czekało z niecierpliwością na rynku jak przyjadą i jak tylko wjechali do Odrzywołu to wszyscy lecieli za autokarem az sie zatrzymał.. nie grałem ale byłem młody i pamietam..
                                                    ale co ty kołku możesz o tym wiedzieć..
                                                  • donwasyl1 Re: Wolność słowa 24.10.12, 17:33
                                                    ziutuś ty taki mądry jesteś może byś tak reaktywował te spuściznę wreszcie byś się wykazał i coś pożytecznego zrobił dla Odrzywołu. Ludzi by cię na rękach nosili;)
                                                  • donwasyl1 Re: Wolność słowa 24.10.12, 17:34
                                                    ziutuś ty taki mądry jesteś może byś tak reaktywował te spuściznę wreszcie byś się wykazał i coś pożytecznego zrobił dla Odrzywołu. Ludzie by cię na rękach nosili;)
                                                  • przemekstepien Re: Wolność słowa 24.10.12, 18:29
                                                    Stowarzyszenie Blask opiera swoja działalności na pracy społecznej członków i wolontariuszy. Działania, które podejmujemy są adekwatne do naszych możliwości organizacyjnych i finansowych. Co roku aplikujemy o środki dla organizacji pozarządowych z Samorządu Województwa Mazowieckiego i od innych grantodawców. Mimo, że nasze możliwości finansowe są niewielkie realizowaliśmy podczas wakacji 2011 projekt „Letnia Akademia Piłkarska” dla 20 dzieci z naszej gminy. Stowarzyszenie pozyskało od sponsorów 2 komplety strojów piłkarskich (grają w nich drużyny podczas Turnieju Wójta), współorganizowaliśmy Noc Świętojańską w Odrzywole. Braliśmy udział w projekcie „Masz głos, masz wybór” prowadzonym przez Fundację Batorego. Nasi członkowie brali udział w warsztatach FWW z zakresu „Planowanie i realizacja projektów społecznych”. Występowaliśmy do organów administracji państwowej w sprawach mieszkańców np. w sprawie zakrętu na ul. Radomskiej, czy Wspólnoty Gruntowej i Leśnej w Odrzywole.
                                                    Ktoś może powiedzie, że to niewiele, ale tak jak napisałem wcześniej opieramy swoją działalności na pracy społecznej członków i wolontariuszy. Kto pracuje społecznie z nami robi to poza godzinami pracy zawodowej z dobrej woli i za darmo. Nie mamy dostępu do lokalnych mediów opłacanych z środków publicznych. (o wpis na stronie internetowej gminy jako radny walczyłem kilka miesięcy). Komuś mogą się podobać te działania lub nie, my robimy co możemy na miarę naszych aktualnych możliwości. Jeśli ktoś uważa, że można więcej proszę to pokazać. Jeśli ktoś chce współpracować, proszę o kontakt.
                                                    Przemysław Stępień
                                                  • donwasyl1 Re: Wolność słowa 24.10.12, 19:23
                                                    O i wszystko jasne.;)
                                                  • ziutek1232 Re: Wolność słowa 24.10.12, 20:57
                                                    Jasne, jasne najjasniejsza to ta wspolnota. A nazwa stowarzyszenia co ma wspólnego z klubem sportowym blask ?
    • mieszkaniec38 Re: Do Drzewiczki 25.10.12, 10:20
      ziutuś i co słychać w sprawie krawężnika na rynku, ruszyłeś tyłek?
      • ziutek1232 Re: Do Drzewiczki 25.10.12, 11:17
        Tak, ruszyłem tyłek i postawiłem tam znak "zakaz wjazdu na gajosa":D
        • mieszkaniec38 Re: Do Drzewiczki 25.10.12, 12:26
          No tak ale jak to się ma do osób niepełnosprawnych, starszych, matek z wózkami dziecięcymi, którzy mają problem pokonać ten krawężniki?
          • ziutek1232 Re: Do Drzewiczki 25.10.12, 12:35
            No a jak to się ma do ew. zagrożenia dla tych niepełnosprawnych, starszych, matek z wózkami jak ktoś "mądry" będzie skracał sobie drogę do domu jeżdżąc po tym chodniku? Porównując zagrożenia jednak kontakt bezpośredni człowieka z samochodem wywoła większe niepowołane skutki od kontaktu człowieka z ew. chodnikiem. Tak więc...
            • mieszkaniec38 Re: Do Drzewiczki 25.10.12, 15:03
              Można iść przez Klwów tam chodniki są dostosowane. A tu nie można obniżyć krawężnika by ludzie idący od ulicy Warszawskiej swobodnie na niego weszli. Ziutek załatw to do jasnej anielki, potrzeba 15 cm niżej.
              • ziutek1232 Re: Do Drzewiczki 25.10.12, 16:58
                15cm niżej i nie będzie zawieszenie szorować?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka