23.11.06, 13:55
Żeby nie było, że tylko o kawie... wink

Lubicie czytać? No pewnie, że tak big_grin
A macie jakieś ulubione rodzaje książek? Ulubionych autorów, styl? Długie
powieści, romansidła, a może opowiadania albo... poezja?
Ja ostatnio stwierdziłam, że chyba wszystko przełknę. Jedne książki pochłonę w
oka mgnieniu, inne ciut dłużej. Były i takie, które zaczynałam kilka razy.
Trafiło się kilka sztuk zarzuconych - a skoro ich nie przeczytałam, to nawet
nie wiem, dlaczego wink
Ale najczęściej książki "oceniam" po... zapachu. Taka mania moja: wącham
książki smile
Obserwuj wątek
    • madziaaaa Uwielbiam!!! 23.11.06, 13:59
      Książki i muzyka to mój konik!!! I pochłaniam wiekszość książek, oprócz
      harlekinów.Wdobrych latach, to czytałam po 2 lub 3 jednocześnie!!
      • endzi11 Re: Uwielbiam!!! 23.11.06, 14:22
        Ja lubie kryminały,thilery,opowieści z jakąś tajemnicą.Ulubiony autor to Harlan
        Cobensmile
    • gobisha Re: Książki 23.11.06, 16:47
      czytam (czytalam dopoki Alicja sie nie urodzila) glownie kryminaly.
      • sarah_black38 Re: Książki 23.11.06, 17:46
        Wątki o kawie nie są takie złe. Po ciężkim dniu pracy, lub przed nim to tylko o
        sprawach łatwych, lekkich i przyjemnych.

Ostatnio mam na tapecie Oskara Wilda ,, Portret Doriana Graya" . Ale nie
        zawsze czytam wielką literaturę. Ostatnio czytywałam te z serii - literatura na
        obcasach lub w spodnicy za 9.90 z kiosku. Moim ulubionym pisarzem jest John
        Steinbeck ,, Na wschód od Edenu". Uwielbiam Johna Irvinga ( ,, Regulamin
        tłoczni win " m.in.), a także Jsabel Allende - ,, Dom duchów: ( miodzio ,
        polecam, film z Meryl Streep i tym przystoiniaczkiem od strzelających gitar,
        latynoskim kochankiem ).

Szkoda,że na czytanie mam tak mało czasu. Często ksiązki zamawiam z klubu
        ksiażkowego , bo wodzą mnie na pokuszenie i przychodzą katalogi do domu. Znowu
        nie moglam się oprzeć i zamówilam kolejne książki - pamiętniki Adriana Mola i
        tego od wiatraków..... hihihi.

A poza tym książki są drogie , jest jeszcze biblioteka, ale ja nie lubię
        rozstawać sie ze swoimi książkami. Swoją pasją do czytania zaraziłam również
        Agnieszkę, bo moje dziecko czyta , co się dzisiaj wśród młodzieży rzadko zdarza!
        • mamka_klamka Re: Książki 23.11.06, 19:35
          Lubimy czytać, lubimy, tylko mało czasu niestety mam na tę przyjemność.
          Ostatnio zaczytuje się w książkach Isabel Allende. W ogóle lubię literaturę
          iberoamerykańską, ma taki specyficzny, trochę tajemniczy klimat. Nie cierpię
          kidy książka jest pisana zbyt prostym językiem, pojedyńczymi zdaniami i z
          banalnymi opisami, dlatego nie czytam zbyt wielu książek amerykańskich. Nie
          wiem czy to kwestia ubogiego języka czy kiepskich tłumaczeń, ale ciężko mi się
          wciągnąć w taką książkę.
          • sarah_black38 Re: Książki 23.11.06, 19:58
            Mamaka co oprócz ,, Domu duchów" poleciłabyś mi do poczytania, bo nie znam jej
            pozostałych książek?
            • gusia210 Re: Książki 23.11.06, 22:25
              kiedyś czytałam bardzo dużo ale odkąd urodził się Zbyszko to nie mam
              czasu.Uwielbiam prawie wszystko z zakresu fantasy.A za najlepszy cykl uważam
              Dzieci Ziemi Jean M.Auel.Czytałam to chyba z dziesięć razy,wszystkie tomy.
            • mamka_klamka Re: Książki 24.11.06, 10:01
              sarah_black38 napisała:

> Mamaka co oprócz ,, Domu duchów" poleciłabyś mi do poczytania, bo nie znam
              jej
              >
              > pozostałych książek?

Co prawda nic nie może się równać z "Domem duchów", ale pozostałe jej książki,
              które czytałam też bardzo mi się podobały. Np. "Portret w sepii", historia
              umiejscowina w czasie przed "Domem duchów". Jeszcze "Ewa Luna" i "Opowieści Ewy
              Luny" (tej ostatniej jeszcze nie czytałam, ale jest następna w
              kolejce), "Miłość i cienie". I jeszcze kilka tytułów, do których się dopiero
              przymierzam: autorzy.megabook.pl/isabel_allende/
    • endzi11 Re: Książki 24.11.06, 10:34
      Teraz czytam Jodi Compton "Trzydziesta siódma godzina" ciekawa i "Język
      dwulatka" smile
      • pomme Re: Książki 24.11.06, 12:00
        uwielbiam czytać w końcu nie na darmo kończyłam filologie
        w zasadzie czytam wszystko nie lubie tylko zbyt płtkich książek ( w moim
        mniemaniu oczywiście) bo mnie nuża. aktualnie pochłaniam Mistrza o Henrym
        James'ie.
        lubie ksiązki dobrze napisane
        jakis dwa lata temu wrazenie na mnie zrobiła Madame Libery - miodzio
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka