Dodaj do ulubionych

służba zdrowia

IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 19.03.02, 11:33
Chciałbym , aby czytelnicy podzielili się wrażeniami działania służby zdrowia.
JA nic z tego nie rozumiem skoro jestem ubezpieczony czemu za wszystko muszę
płacić jeśli nie placę to na badania trzeba czekać bardzo długo. Dlaczego
lekarze przyjmujący w przychodniach są nieuprzejmi natomiast w gabinetach
prywatnych są zupełnie innymi osobami.
Obserwuj wątek
    • konrad.troll Re: służba zdrowia 21.03.02, 22:01
      Lekarze w Radomiu zatrzymali się na poziome ukończenia studiów, są rozpuszczeni
      przez nas samych. Jest za mało rozpraw sądowych o odskzodowania, a w ogóle
      dopóki "ktuk krukowi oka nie wykole" to będzie coraz bardziej żle. Powinny być
      prywatne kasy chorych i lekarza powinno się wybierać właśnie tam. Wtedy
      pieniądze idą za lekarzem, a nie do kieszeni.
      • Gość: oli Re: służba zdrowia IP: 213.77.109.* 22.03.02, 12:47
        Niedawno miałam okazję leżeć w szpitalu na oddziale położniczym (na
        narutowicza) i tam zobaczyłam na własne oczy jak traktuje się pacjenta. Gorzej
        niż źle. Opieka fatalna, brud, obrażone pielęgniarki. Najlepiej nie prosić o
        nic bo i tak się człowiek niedoczeka, a jeżeli już dostanie to z wielkiej łachy.
        • Gość: grzean Re: służba zdrowia IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 28.03.02, 15:59
          Gość portalu: oli napisał(a):

> Niedawno miałam okazję leżeć w szpitalu na oddziale położniczym (na
          > narutowicza) i tam zobaczyłam na własne oczy jak traktuje się pacjenta. Gorzej
          > niż źle. Opieka fatalna, brud, obrażone pielęgniarki. Najlepiej nie prosić o
          > nic bo i tak się człowiek niedoczeka, a jeżeli już dostanie to z wielkiej łachy
          > .Widzisz Oli i w takich sytuacjach trzeba reagować po prostu awantura i pimo do
          ordynatora i do kasy chorych nie dajmy traktować się jak śmieci zresztą nikt nie
          robi nam łaski za wszystko płacimy co miesiąc!!!

• Gość: Ziutek Re: służba zdrowia IP: 217.96.36.* 28.03.02, 21:03
          Czy ordynatorem ginekologii na Narutowicza jest wciąż dr Nita, ojciec dr Nity
          znanego powszechnie z działalności samorządowej?
          • Gość: oli Re: służba zdrowia IP: 213.77.109.* 29.03.02, 09:45
            Ziutek: DR Nita w dalszym ciągu jest ordynatorem. Szkoda tylko,że nie weźmie
            się jak każdy ordynator za swój beznadziejny personel (w szczególności za
            oddział poprodowy - 90% gburowatych pielęgniarek do zwolnienia) bo do pracy
            oddziału patologii nie mam najmiejszych zarzutów.
    • Gość: Miki Re: służba zdrowia IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 30.03.02, 14:35
      Oli współczuję Ci. Jeżeli musiałas przechodzić "opiekę" takiego chama jakim
      jest Nita to z pewnością była to droga przez mękę. A co do personelu to: "jaki
      pan taki kram".
    • ewa-sobiech Re: służba zdrowia 14.08.14, 10:47
      Ja też z tego nic nie rozumiem.Przyszedł czas i zetknęłam się z tym problemem.Kolejki ,czas oczekiwania,sama rejestracja to problem.Moi znajomi mają podpisaną umowę z Agro Media i nie maja tych problemów.Wszystko na czas ,bez kolejek pełna opieka i poczucie bezpieczeństwa.
      Śmieją się ze mnie,że liczę jeszcze na NFZ, ale teraz z tym kończę i zamierzam się zapisać do tej firmy.Mała składka i cała rodzina może korzystać
    • mietek_z_radomia Re: służba zdrowia 14.08.14, 21:08
      PUBLICZNA służba zdrowia wszędzie na świecie jest dziadowska i jeżeli tak jest w Polsce to w pewnym sensie to normalizacja :) Tak było zawsze teraz powstał tylko kontrast, bo rozwija sie niepubliczna. Anglicy chwalą się swoim NHSem, ale tam za doktórów mają hindusów, arabów, polaków i inne nacje, w USA jest podobnie - koszyk ograniczony. U nas ma być koszyk nieograniczony za 5-10 krotnie niższe pieniadze ( np By-pasy w ameryce to ponad 100tys dolarów a u nas każdy ma mieć praktycznie za frico) Lekarz rodzinny dostaje 60-70 złotych ROCZNIE na podopiecznego. To schizofrenia.
    • mietek_z_radomia Re: służba zdrowia 14.08.14, 21:30
      Inny temat to chamstwo lekarzy i pielęgniarek. Powiem tak - nie różnią się od innych rodaków. A niby dlaczego mieliby? czy tzw naród traktuje ich lepiej ? Owszem oczekuje więcej... Poza tym, czy ktoś,kiedyś kogoś ukarał za chamstwo, weźmy szmatławych tzw dziennikarzy? Pogoń za pieniędzmi nie demoralizuje tylko lekarzy, naciągaczy wokół nie brakuje. Ktoś zapyta, a gdzie etos zawodu lekarza? Trzeba przyznać zanika, jak inne etosy - mechanika, handlowca, rzemieślnika, nauczyciela, sędziego czy prokuratora... W modzie jest obrzucanie łajnem wszystkich autorytetów, taki sport narodowy i na tym forum co się robi najczęściej? Ucziwy i rzetelny człowiek uchodzi tutaj za frajera, kto chce być frajerem
      ps 1 Nita już od lat nie jest ordynatorem... OD LAT!!!
      ps 2 osobny temat to organizacja publicznej służby zdrowia, kogo tam wysyłamy żeby zrobił lepiej?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka