26.04.13, 11:47
Co sadzicie o Viki busie, jego wlascicielach, kierownikach ,kierowcach i o paniach z rezerwacji..?
Obserwuj wątek
    • Gość: Podróżniczka Re: viki bus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.13, 16:04
      do kierowców ani pań z rezerwacji nie mam zastrzeżeń....z resztą z wymienionych nie miałam przyjemności
      • Gość: Micky Re: viki bus IP: *.181.221.73.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.04.13, 22:59
        Najlepsza jest ta Vicky od parzenia kawy i robienia lodów :)
      • barry40 Re: viki bus 16.06.14, 16:11
        Obsługa przez telefon... prawdziwa Żenada!!!! Możesz dzwonić cały dzień pod wszystkie dostępne numery a i tak się nie dodzwonisz, telefon ciągle zajęty!!! Kiedyś korzystałem często z tych busów ale teraz nawet jak by mi płacili to nie wsiądę!!! Wybieram Polski Bus , taniej , wygodniej i bez ciągłego siedzenia na telefonie :)
        • radomianin79 Standardy koszmarne ... Re: viki bus 05.09.14, 22:22
          Potwierdzam. Kierowcy są opryskliwi, tzn większość. Tylko 2 może 3 jest sympatycznych wobec pasażerów, inni panowie kierowcy to na uprzejme pytania pasazerów odpowiadają im oprysliwie, nieuprzejmie, są zlosliwi w komentarzach. Zenada!

Taki kierowca jedną panią wypusci na bramce, bo ladna mloda buzia, inna zbeszta, ze nie wolno, tylko na parkingu. Rok dojezdzam i nadal nie wiedzą gdzie wysiadam w Radomiu. Jeden taki się zagapil i sie nie zatrzymal i zlosliwie zatrzymal sie na dw pks Radom. A widzial ze stoje i komunikuję ze to moj przystanek. On twierdzi ze nie pamieta.

Na listach brakuje osob ktore robily rezerwacje, sa awantury bo miejsc brak. No kierowca woli znajomych zabrac a osobom z rezerwacji mowi ze nie ma ich na liscie. I to jeszcze po chamsku.

Jak tak dalej beda postepowac to wszyscy przejda do polskiego busa, modlin busa, a za kilka lat na pkp gdy wyremontują tory i pojawią sie nowe sklady.

Panowie kierowcy tez, jednych miesiecznych traktują jak vip ów, są mili na ty, a z kolei innych miesiecznych traktują jak 5 te koło u wozu i komentarze wsiadać, bilet pokazać! Rozkazem, bezosobowo. Najgorzej traktują pasażerów indywidualnych. Takie zachowanie jest niedopuszczalne, swiadczy o firmie.

Czasem juz nie wiem czym jezdzic, czy koleją powolną, czy viki, co lepsze, ale moze znowu wroce na kolej.

Wymagają od pasazerów punktualnosci a sami sie spozniają. Samochody brudne, 1 czy 2 to mają wady techniczne smierdzą zapachem wydostajęcego się odoru benzyny, i tym wożą ludzi, ludzie okna otwierają bo smrod paliwa dymu koszmarny. Latem albo klima nie dziala, a zimą ogrzewanie szwankuje. Nie inwestuje w nowe wozy wlasciciel firmy. Tylko malym kosztem chcą osiągnąć duzy zysk.

barry40 napisał(a):

> Obsługa przez telefon... prawdziwa Żenada!!!! Możesz dzwonić cały dzień pod wsz
          > ystkie dostępne numery a i tak się nie dodzwonisz, telefon ciągle zajęty!!! Kie
          > dyś korzystałem często z tych busów ale teraz nawet jak by mi płacili to nie ws
          > iądę!!! Wybieram Polski Bus , taniej , wygodniej i bez ciągłego siedzenia na te
          > lefonie :)
    • Gość: pasazer Re: viki bus IP: *.centertel.pl 27.04.13, 09:48
      Ja tez nie mialem kontaktu z wlascicielami natomiast co do kierowcow to wspolczuje pracownikow takich wszystko o firmie mozna sie dowiedziec i o ludziach tam pracujacych. panie z rezerwacji bardzo mile i uprzejme a szczegolnie jedna ^^ (hehehe) a co do kierownika to pani kierownik ktora byla przez chyba ok rok sprzatala busy i kontrolowala czystosc...bilety tez ( slyszalem ze ma byc w PolskimBusie) a terazniejszy pan kierownik nie wiem bo go w busacj nie widac zza biurka ewentialnie. pozdr
      • Gość: paser ja Re: viki bus dzieki bogu ze sa IP: 195.117.227.* 27.04.13, 10:13
        Szybko dojezcza sie do Warszawy. Bo koleja koszmar. Dzieki bogu ze viki istnieje i wozi ludzi do pracy . Jeszcze jak dobuduja z Raszyna do Janek druga trase odciazajaca ta obecna to bedziemy jezdzic jak po masle bez korkow. A maja budowac w ciagu 2 -3 lat. Wiec viki to komfort a pkp kolej mazowiecka to postoje na kazdej stacyjce warszawskiej co wydluza czas podrozy. Zeby z piaseczna jechac na wschodnia 1:30 poltorej godziny KM. Koszmar!!!
        • Gość: graciela martinez Viki bus sa super! Kolej Mazowiecka - beee IP: 195.117.227.* 27.04.13, 10:20
          Viki jest super. korzystam. Malo ludzi = komfort. Maly bus = szykie dotarcie do celu bez zatrzymywanek i postojow przystankow. Super. Przestalam jezdzic Koleja Mazowiecka. Nawet na aglomeracji Warszawy koleje zbyt wolno jezdza. Pkp i KM sa beeee
          • Gość: pytanie czy w vikibusach jest klimatyzacja? IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.13, 20:41
            jw. i jak z siedzeniami czy są wygodne i czy mają pasy bezpieczeństwa?
            • Gość: pytanie Re: czy w vikibusach jest klimatyzacja? IP: *.dynamic.chello.pl 30.04.13, 11:02
              podbijam
            • Gość: REJF1 Re: czy w vikibusach jest klimatyzacja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.13, 22:47
              Gość portalu: pytanie napisał(a):

> jw. i jak z siedzeniami czy są wygodne i czy mają pasy bezpieczeństwa?

Zależy od egzemplarzu busa - w większości "rozkładane" oparcia a środkowe siedzenie odsuwane w bok - dla większego komfortu. Pasów nie zaobserwowałem (choć się nie przyglądałem), większość pojazdów klimatyzowanych (na pewno brak klimy w największym obecnie busiku - "schiwy"
    • sono_andrzej Re: viki bus 01.05.13, 17:02
      Chyba o firmie najlepiej świadczy okrojony rozkład jazdy. Gdzie ci podróżni odpłynęli? Coś mi się zdaje, że siedzą w Polskim Busie i w piętrusach Kolei Mazowieckich.
      • Gość: A Re: viki bus IP: *.multimo.pl 02.05.13, 14:45
        Czy nikt nie widzi tego brudu w busach? Opryskliwych odpowiedzi kierowców?

Rozumiem tych, którzy wysiadają przed Warszawą czy w okolicach Bitwy, że korzystają z Viki. Od kiedy jest Polski Bus przestałam zupełnie jeździć Viki. Warunki i ceny (sic!) o niebo lepsze, bez porównania. Tyle, że niezkomputeryzowani nie potrafią sobie biletu kupić.
        • Gość: A Re: viki bus IP: *.multimo.pl 02.05.13, 14:46
          Ceny i warunki o niebo lepsze oczywiście w Polskim Busie.
          • Gość: op Re: viki bus IP: *.play-internet.pl 02.05.13, 16:31
            Faktycznie syf to jest ale był czas kiedy to bylo czysto i kierowcy wygladali koszule spodnie w kancik , kierowca w polskim busie wyglada rewelacja a w viki ze sie wsiąść nie bardzo chce.
            jeszcze jakis czas temu viki mialo duzo lepsza opinie w radomiu....a teeeraz spaaaada na dno||
            • Gość: kikhgro ale viki bus dociera do centrum Wawy IP: *.radom.vectranet.pl 06.05.13, 22:43
              ale viki bus dociera do centrum Warszawy, Pałac Kultury. A polski bus nie. Dlatego korzystam z viki, bo blizej do pracy z centrum. Minusem polskiego busa to to, ze nie ma w centrum przystanków, czy bazy koncowej. A viki szybko sprawnie pod sam palac kultury jezdze na miesieczny. A z tamtąd mam 10 min piechotą do pracy, wiec mnie sie oplaca viki i stawiam mu plus
              • radomianin79 Re: ale viki bus dociera do centrum Wawy 05.09.14, 22:27
                Dlatego duzo osob wybiera viki, bo kazdy jednak woli do centrum, skad latwiej dotrzec na rozne kierunki, czy dw. czy metro
        • Gość: mmmmm Re: viki bus IP: 212.160.172.* 08.04.14, 11:24
          Warunki jazdy beznadziejne, kultura kierowców straszna nie mówiąc nic już o ich umiejętnościach jazdy.
          Po uprzejmym zwróceniu uwagi, bezczelnie odpowiadają. Brak pasów bezpieczeństwa!!! CO przy sposobie jazdy kierowców jest nie dopuszczalne.
      • Gość: pasażer Re: viki bus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.13, 11:16
        Jak kto gdzie? Jest tańszy Polski Bus, który ma kursy prawie w tych samych godzinach co VIKI. Ponadto przewoźnicy z południowej Polski zaczęli jeździć przez Radom i zabierać pasażerów. Jest dużo także innych połączeń.
        • Gość: mia Re: viki bus IP: *.centertel.pl 24.05.13, 10:13
          a kto jeszcze jezdzi? macie jakies numery na rezerwacje? co do Viki to fakt jedeb plusem jest to ze jezdza do centrum! a Polski bus no to wiadomo jeden minus za to ze nie jezdzi do centrum.oglnie to dobrze ze jest do wyboru...nie ma co narzekac jak na polske to obie firmy sa ok:) pozdrawiam
    • Gość: staly klijent Re: viki bus IP: *.play-internet.pl 14.08.13, 14:52
      jezdze busem viki od 5 lat do wawy,czas przejazdu iczystosc w busie sa ok! kierowcy mili czasem sama sie dziwie ze tyle wytrzymuja z pasazerami bo ja bym rady nie dala tylko im wpie...... A ta pani kierownik co byla rok temu to jakas porazka szkoda gadac z tego co wiem to kierowcy byli przez nia zastraszani (a jak nie to sie zwolnij) zwykla dz...........ten gosc co teraz rzadzi to musi byc ok...! ale tak szczeze to wspolczuje im takich pasazerow
      • Gość: Lucjan Re: viki bus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.13, 15:12
        raz pojechałem polskim busem...nigdy więcej wolę viki...
    • pragapatryk28 Re: viki bus 24.06.16, 00:23
      Witam dzisiaj jechałem z Berlina do Warszawy samochód jak najbardziej okey cena może nie duża i nie mała jak na ten komfort tylko w porównaniu do polskiego busa czy simple lub ecolines jest bardzo ubogi brak WC i jak w każdych autobusach są monitory do oglądania fajna żeczy w tym że kierowcy spoko i szybciej jest się na miejscu niż zwykle.
      • chelmianka33 Re: viki bus 14.07.16, 19:30
        Witam, niedawno wracałam busem viki z Poznania i muszę przyznać, że podróż była bardzo ok. Klima, pasy bezpieczeństwa, mało ludzi i w efekcie prawie wszyscy wygodnie porozkładaliśmy się i jako że przejazd nocny to spaliśmy. Kierowcy bardzo sympatyczni i co najważniejsze spokojnie i bezpiecznie jechali, budziłam się dopiero jak wjeżdżaliśmy do miast, tzn. ronda, światła to tylko było przyczyną pobudki. Polecam podróż z Viki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka