Gość: Huraaaaaa IP: *.udn.pl 15.08.04, 21:10 to byla prawdziwa wolna niedziela. Luz i odpoczynek od wszystkiego, nawet od przyjemnosci robienia zakupow. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kolejkowicz Re: Niedziela handlowa IP: 193.111.144.* 15.08.04, 21:50 Jak zwykle chcieli dobrze, ale nie wyszło. Proponuję następną wspaniałą uchwałę: Wprowadzić w niedzielę od godziny 6.00 do 22.00 na terenie całego Radomia całkowity zakaz ruchu pojazdów. Plusy: - Większe sklepy same się pozamykają, (kto będzie taszczył siaty na piechotę ?) - Rodzinne spacery po całym mieście, ( kto spaceruje ten wypoczywa. Czy nie o to chodziło? ) -Odpada problem budowy ścieżek rowerowych. (Wszystkie jezdnie dla rowerów! Co z tego, że raz w tygodniu ? Jeśli podzielimy długość tych tras przez liczbę dni tygodnia to statystycznie radom będzie miał najdłuższą się dróg rowerowych w Polsce !) Minusy: Brak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wimarc Re: Niedziela handlowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 11:14 Powiem szczerze że to dobry pomysł! Odpowiedz Link Zgłoś
tani.net.pl Re: Niedziela handlowa 16.08.04, 11:55 Gość portalu: kolejkowicz napisał(a): > Jak zwykle chcieli dobrze, ale nie wyszło. Proponuję następną wspaniałą uchwałę > : > > Wprowadzić w niedzielę od godziny 6.00 do 22.00 na terenie całego Radomia całko > wity zakaz ruchu pojazdów. > > Plusy: > - Większe sklepy same się pozamykają, (kto będzie taszczył siaty na piechotę ?) > - Rodzinne spacery po całym mieście, ( kto spaceruje ten wypoczywa. Czy nie o t > o chodziło? ) > -Odpada problem budowy ścieżek rowerowych. (Wszystkie jezdnie dla rowerów! Co > z tego, że raz w tygodniu ? Jeśli podzielimy długość tych tras przez liczbę dni > tygodnia to statystycznie radom będzie miał najdłuższą się dróg rowerowych w P > olsce !) popieram warszawo bierz przykad z radomia :> > > Minusy: nie uda się :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Molo Re: Niedziela handlowa IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.08.04, 21:53 Markety były przygotowane propagandowo. Chcieli sprawić wrażanie ogromnych do nich kolejek. Wcześniej rozdali ulotki o tanich towarach ale sprzedawanych tylko w niedziele!!! (piwo 1 zł, cukier po 2 zł itd) stąd takie niby tłumy. Widzę, że klientom mmoże wyjść tylko ona dobre taki zakaz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Niedziela handlowa IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 16.08.04, 10:10 tłuszcza spragniona ekspresów do kawy po 2,99 ,które jutro wyrzuci do kosza albo odda bo w onkurencji było o 1 gr taniej.To są ci co robią zakupy w niedziele.I nie mówcie ,że wy kupujecie ekspresy PO 9,90 i jesteście ci światli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Niedziela handlowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 10:42 Akutat to nie ma nic do rzeczy. Historia naszego handlu, i nie tylko naszego, pokazala, ze to nie handel w niedziele powoduje takie zachowania, a promocje przyciagajace klientow, nawet tych ktorzy akurat tego towaru nie potrzebuja. Kiedys bylem swiadkiem pobicia sie dwoch wygladajacych na inteligentnie panow o skrzynke winogrona w Auchanie. Akurat trafilem jak byla na niego promocja, nie wiedzialem co sie dzieje, bo winogron nie bylo, a ludzie jak te zwierzeta czekali z pootwieranymi siatkami az pracownik dowiezie. Przypominaja sie dawne czasy...:). I nie było to w niedziele! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Niedziela handlowa IP: *.udn.pl 15.08.04, 22:35 Przeklęty dzień.Mieszkańcy którzy myśleli,że tylko duże sklepy będą zamknięte (tak nawet mówiły ogólnokrajowe media I i II program TV)byli zszokowani.Nie można było kupić biletu, kwiatka -dzień popularnych imienin, cukierka czy ciastka. Raj dla kierowców,którzy grosze to grosze ale mogli dorobić do pensji sprzedając bilety.Całe szczęście,że chociaż pod cmentarzem można było kupić kwiatka i świecę.Langiewicz myśli,że będzie kandydował na posła ?! kto go wybierze .My podziekujemy wszystkim naszym radnym, którzy reprezentują tylko jednostki. Dajcie zakaz ogólnie pracy w niedzielę wszystkim.Policji, straży miejskiej, straży pożarnej, pogotowie, komunikacji miejskiej, kolejarzom i.t.p. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plum Re: Niedziela handlowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 22:43 NINA!!!!!!!!Czy ty jesteś Blondyna??????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koloratura Re: blondyna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.08.04, 10:18 Nie wiem, czy Nina jest "blondyna", ale Ty, Plum, NA PEWNO! P.S. Ja jestem szatynką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: Niedziela handlowa buła do du.........y IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.08.04, 00:13 Nina ma racje - doszło do tego że jak chce z córką iść na lody czy ciastko to wypada się wybrac na stacje benzynową bo wszystko pozamykane na trzy spusty. Tak wiec teraz będą niedzielne rodzinne spacery na stacje benzynowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: Niedziela handlowa buła do du.........y IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 16.08.04, 00:27 i tak to glupota, hehehe tylko czekac jak real wystawi dystrybutor benzyny czy lgp na parking i bedzie otwarty cala niedziele:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: svooy Re: Niedziela handlowa buła do du.........y IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 16.08.04, 07:25 ...czego i Ja im zycze ;) Koniec zakazów,nakazów,przykazań morlanych!WOLNY KRAJ wiec niech panuje swoboda handlu i wypowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek z Poznania a ja Wam w Radomiu tego co macie zazdroszcze IP: *.acn.waw.pl 16.08.04, 08:22 mieszkalem kilka lat w Niemczech i male sklepy calodobowe to wartosc, ktora trzeba utrzymac. Ale praca setek ludzi w niedziele w zwyklych sklepach nie jest potrzebna. Wystarczyloby, by ktos z Was popracowal troche w handlu by zrozumial sens tego zakazu. Ja pracowalem tylko 4 miesiace i to jako dyrektor (nigdy nie musialem w niedziele, ale w sobote kazda) - mialem dosyc. A co dopiero zwykli pracownicy. I nie jestem lewicowcem, ani katolikiem probujacym wszystkich uszczesliwic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mobis Re: a ja Wam w Radomiu tego co macie zazdroszcze IP: *.media / *.media-press.tv 16.08.04, 08:26 To nie ma problemu: zapraszamy do Radomia! Szkoda marnować życia w tych źle zorganizowanych, zapracowanych po uszy i nieprzyjaznych dla pracownika Niemczech. ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TReneR Re: a ja Wam w Radomiu tego co macie zazdroszcze IP: *.austriamicrosystems.com 16.08.04, 11:04 To jak Ci sie praca handlowca nie podoba to sie zwolnij i zatrudnij gdzie indziej a nie narzucaj innym ludziom swoich bzdurnych pomyslow! TReneR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Niedziela handlowa buła do du.........y IP: 217.96.22.* 16.08.04, 09:00 Przy następnych wyborach pamiętajcie nazwisko LANGOWSKI !!! A póki co zapraszamy osoby które stracą pracę do pana LANGOWSKIEGO i jego piętnastu kolegów, którzy mają receptę jak przeżyć do pierwszego. Być może oddadzą Wam swoje diety?? Zartowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezadowolony Re: Niedziela handlowa IP: 217.96.36.* 16.08.04, 08:37 Czy nasi "RAJCY" nie mogą zająć się poważniejszymi sprawami. Dlaczego ograniczają wolność obywateli do robienia zakupów w niedzielę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Niedziela handlowa IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.08.04, 16:30 wiesz po co> zebys ty mogl isc zrobic zakupy ktos MUSI isc do pracy a nie moze tak jak Ty tego czasu spedzic w domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WARDOG CEHAUJOT GŁUPI langowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 08:38 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Putin Re: CEHAUJOT GŁUPI langowski IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 16.08.04, 13:25 Pewnie z siebie znawca - menager jak wy wszyscy sami znawcy,ktorzy nic nie wiedzą. hheee.Posluchaj tego. Nie każdy kupi jedna pare skarpetek i jedna pare gaci na miesiac i zobaczysz co sie stanie. Koszt 4 zl. W SecondH sie nie oplaca bo sa znoszone. 40 milionow skarpetek i 40 milionow gaci ale kasa.Ale Polaczkow na to nie stac. Przemysl odziezowy by sie ruszyl. Bo jak by ktos nie wiedzial gacie zmienia sie codziennie nie powiem dlaczego. Tak samo jak ich nie stać zbojkotowac hipermarkety. Przypis1. Nie stać-rozumiane jako brak woli i zdecydowanie. Kto ski rymuje ten z roboty wylatuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Che Rządzi nami banda faszystów IP: 62.29.248.* 16.08.04, 08:40 swoim "prawem" łamiąc prawo.... a będzie jeszcze gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: Rządzi nami banda faszystów IP: *.top.net.pl 16.08.04, 08:49 To po prostu socjaliści. Ale ktoś ich, do cholery, wybrał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che Re: Rządzi nami banda faszystów IP: 62.29.248.* 16.08.04, 08:52 jak tak wyglądaja socjaliści, to strach pomyslec co będzie jak wygra prawica... Juz się ogłośmy kolonią Watykanu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: Rządzi nami banda faszystów IP: *.top.net.pl 16.08.04, 09:04 Bo w Polsce dokonano wynalazku: socjalizm katolicki. Ostentacyjna pobożność a do tego socjalistyczne zakusy na kieszenie obywateli i wolność gospodarczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che Re: Rządzi nami banda faszystów IP: 62.29.248.* 16.08.04, 09:36 to się nazywa kartel mafijny. Dzielą się po równo władzą i forsa. Poczekajmy jeszcze tylko na pedofilów w rządzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok Re: Rządzi nami banda faszystów IP: *.nfz.gov.pl / 62.233.197.* 16.08.04, 08:55 Jest taki kraj, gdzie w dzień świąteczny nawet samochodom nie wolno jeździć w niektórych miastach i dzielnicach - bo to narusza ład religijny.Ale to nie socjaliści tam rządzą!!! My zaczęliśmy od sklepów, zaraz będą kolejne służby miejskie i kolejne...Radzę kupić już teraz piuski, bo będą później droższe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomiak Langiewicz ty tępy CHVJU, zczeźnij w mękach IP: *.acn.waw.pl 16.08.04, 08:55 nawet papierosów nie można było kupić. Komuniści zawsze dbają o człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amos Re: Niedziela handlowa IP: *.nfz.gov.pl / 62.233.197.* 16.08.04, 08:59 To taka próba sił: ortodoksi a reszta świata. Najgorzej, że Radom znów spadnie w atrakcyjności inwestycyjnej. Czy o to szło? Czy tego chcieli radomianie:kupcy i kupujący? Chciano odeprzeć obcy kapitał a odparto zdrowy rozum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emes Powinni jeszcze wprowadzić... IP: 62.29.248.* 16.08.04, 08:59 ... zakaz chodzenia w mini w niedzielę. naród ma sie modlić, a nie oglądac za dupami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaaaz Re: Niedziela handlowa IP: *.tele2.pl 16.08.04, 09:09 Demokracja to wolność a nie nakazy i zakazy. dlaczego ktoś decyduje za mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś Fa so la si do Re: Niedziela handlowa IP: 217.17.35.* 16.08.04, 12:39 WOLNOŚĆ jak mawiał Włodzimierza Ulianow, pseudo konspiracyjne Lenin, to ZROZUMIENIE KONIECZNOŚCI. I tak jest na tym świecie w którym żyjesz, że niektóre zakazy bardzo pomagają w życiu i chronią ciebie i i innych, i ktoś kiedyś też za ciebie zadecydował i będzie robił to często, wszak nie jesteś Robinsonem Cruso i nie żyjesz na smotnej wyspie. Życie to układ naczyń połaczonych i wzajemnych zależności. Demokracja to też nie jest wolność absolutna, tylko rządy większości i musisz się podporządkować. Widzę że w wiekszości odpowiedzi góruje egoizm, ba może nawet egocentryzm i swoiste "widzimisie". No cóz polacy z tego słyną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Niedziela handlowa IP: *.udn.pl 16.08.04, 09:11 Bardzo dobra decyzja, odciągnie ona ogromne rzesze rodzin od supermarketów, bo te tłumy ludzi do tej pory zamiast do lasu czy nad wodę zjeżdzały na wypoczynek niedzielny do - supermarketów. Byłem w niedzielę na Zeromskiego i o dziwo deptak się od razu ożywił. Otwarte kawiarnie , lodziarnie i ogródki piwne, ludzie odpoczywają na ławkach jedzą lody, spacerują podziwiają piekną architekturę naszego naprawdę ładnego i zabytkowego miasta, które trzeba troszkę odnowic pomalować kamienice , na ul. Moniuszki i Sienkiewicza położyć nowe chodniki i wtedy do tego pięknego centrum Radomia przyciągnie się wszystkich tych , którzy do tej pory znali nasze miasto - tylko z SUPERMARKETOW. Pozdrawiam i liczę na to , że moje uwagi dadzą pozytywny oddzwięk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koloratura Re: odnowić Radom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.08.04, 10:32 A za co Ty, Ktosiu, chcesz "troszkę odnowić, pomalować kamienice," itd.? Właściciele pozamykają sklepy, wielu tam pracujących pójdzie na utrzymanie gminy. Jedyne w Twojej wizji na pewno prawdziwe: ludzie już tylko będą odpoczywać na ławkach (oczywiście dopóki te ławki się nie rozsypią, bo na nowe nie będzie pieniędzy). Gratuluję pomysłu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: odnowić Radom IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 16.08.04, 10:52 o ile wie ,to w kamienicach w centrum są kawiarnie i restauracje i to ICH właściciele odnowią kamienice bo wreszcie będą mieli ZA CO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koloratura Re: odnowić Radom, ale kto i za co IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.08.04, 00:52 Przeraszam, Tomku, ale coś nie za bardzo rozumiem. Właściciele kawiarń i restauracji w centrum wynajmują lokale i bardzo wątpię czy wpadnie im do głowy odnawiać kamienice, w których te lokale się mieszczą. Nawet gdyby popadli w nastrój filantropijny, to bardo wątpię, czy "wreszcie będą mieli za co". A może sądzisz, że to ta zwiększona liczba bezrobotnych gremialnie rzuci się zostawiać swoje zasiłki w owych restauracjach i kawiarniach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Niedziela handlowa IP: 5.5R* / 212.253.2.* 16.08.04, 12:23 Proszę nie opowiadać swoich snów Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Niedziela handlowa 16.08.04, 14:28 Gość portalu: ktoś napisał(a): > Bardzo dobra decyzja, odciągnie ona ogromne rzesze rodzin od supermarketów, bo > te tłumy ludzi do tej pory zamiast do lasu czy nad wodę zjeżdzały na wypoczynek > > niedzielny do - supermarketów. > Byłem w niedzielę na Zeromskiego i o dziwo deptak się od razu ożywił. > Otwarte kawiarnie , lodziarnie i ogródki piwne, Oczywiście kawiarnie, lodziarnie czy ogródki piwne po 14 były otwarte wbrew zakazowi wydanemu przez radnych. Zakaz handlu w niedzielę dotyczy wszystkich placówek (z wyjatkiem aptek czy stacji benzynowych). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Niedziela handlowa IP: *.cab18.mus.starman.ee 19.08.04, 23:00 Byłem w niedzielę na Zeromskiego i o dziwo deptak się od razu ożywił. > Otwarte kawiarnie , lodziarnie i ogródki piwne, A ty tepaku nie pomyslales o ludziach pracujacych w tych kawiarniach,lodziarniach i ogrodkach piwnych?O ich rodzinach! Jezeli ten zakaz ma dac dobro rodzinam jednych ,to inni niech ssa palec? Katolicko-komunistyczna obluda,baranku bozy! Odpowiedz Link Zgłoś
piter_ka Re: Niedziela handlowa 24.08.04, 21:40 Gość portalu: ktoś napisał(a): > Byłem w niedzielę na Zeromskiego i o dziwo deptak się od razu ożywił. > Otwarte kawiarnie , lodziarnie i ogródki piwne, ludzie odpoczywają na ławkach > jedzą lody, spacerują podziwiają piekną architekturę naszego naprawdę ładnego i > > zabytkowego miasta, Poczekaj jak w trafi sie deszczowy weekend. Życzę zapomnienia o np wodzie do picia i posiadania stacji benz o 6 km drogi . Miłego dymania pieszo. Radom to wiocha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx A jakby tak w Warszawie... IP: *.chello.pl 16.08.04, 09:24 A moze by tak zaimportowac ten pomysl do Warszawy... Ciekawe, jakby zareagowali na to mieszkancy miasta:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: A jakby tak w Warszawie... IP: *.crowley.pl 16.08.04, 11:17 Ja ten pomysł popieram!!! Ale tylko dla dużych sklepów - całkowity zakaz handlu. Małe osiedlowe sklepiki niech będą otwarte... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: A jakby tak w Warszawie... IP: *.top.net.pl 16.08.04, 13:08 Oj, bo Kaczyński naprawdę przeczyta i wdroży. Twory polityczne braci Kaczyńskich są znane z upodobania do walki z wolnym rynkiem. Przypominam niesławny rząd Mecenasa Olszewskiego i koncesjonizm ministra Adama Glapińskiego. Potem SLD i PSL pociągnęli po tym samym i mamy to, co mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Brutalna prawda - uchwała to bubel (celowy?) IP: *.info-test.pl 16.08.04, 09:26 Skoro wszyscy są równi, to w takim razie uchwała o niedzielnym zakazie handlu dotyczy wszystkich. Kara wynosi 2,5 tys. złotych za złamanie tego przepisu. Duże centra handlowe mogą sobie pozwolić na płacenie takiej kwoty 4 razy w ciągu miesiąca, bo to tylko drobne koszty w porównaniu z niedzielnymi wpływami. Małych sklepów na to nie stać. Pytanie, kto znów straci naprawdę na tej uchwale? No i co, panie Langocośtam? Od której sieci wziąłeś pan w łapkę? Od Leclerca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nola Re: Niedziela handlowa IP: 193.111.145.* 16.08.04, 09:30 Co z głupi pomysl, a ten Langowski jest jeszcze głupszy (sam prowadzi dzialalnosc gospodarcza). Moim zdaniem powinno sie zignorowac taki zakaz bo przeciesz mamy demokracje: chcesz handlowac twoj wybor, chcesz isc na zakupy twoj wybor, chcesz wypoczywac to nie idziesz handlowac a ni na zakupytylko z rodzina wypoczywac masz parawo. A jesli chodzi o Langowskiego to wzywam wszystkich aby mu zablokowali poczte elektroniczna (jesli takowa ma bo moze twierdzi, ze to wytwor szatan i prowadzi do rozpadu rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomiak Re: Niedziela handlowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 09:37 RODZINY SĄ PRZECIW!!!!!! co za głupota! radom na tym tylko straci. radni, nie uszczęśliwiajcie rodzin na siłę. to bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sero Re: Niedziela handlowa IP: *.icpnet.pl 16.08.04, 09:41 Radni radomscy to kmioty i młoty! Macie w sobie skazę kościelno-komunistyczną. Trzebaby w Radomiu znów komuś wpierd...ć tak jak w 1976r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serek Re: Niedziela handlowa IP: *.icpnet.pl 16.08.04, 09:43 Langowski, ty przkościelny przygłupie! Dla dobra polskich rodzin to trzebaby ciebie utylizować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jimy Re: Niedziela handlowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 10:07 zlikwidować te trzy godziny i całkowity zakaz handlu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chłop Re: Niedziela handlowa IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.08.04, 10:08 No właśnie kurde. Zapytajcie wpirw nos. Cały tydziń zachżaniom w polu to w nidzile chce isc z kobitą cusik jej kupić, jake szmate niech se ma to i mi bedzie lepij bo w kuńcu mi da. A poresztum wszyscy we wiosce gadają co w markecie mozna sie troche odchamić bo to i świat inny i troche tej Europy tam jest ktora daje nam sianka. Łostatnio ksiundz gadoł coby tam było lepij niż stać na wiosce i ciągnuć winko. Nie wie co goda. Ja tam jeżdże bo moja dziełcha powiada że pełna kultura a ja biere już te euro na dopłaty więc muszę już być światowcem pełną gębą. Dlatego prosiem radnego Langowskiego: panie nie likwiduj nam wsystkim marketów-jedynego ośrodka kulturalnego w mieście powiatowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIKIEL Re: Niedziela handlowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.04, 10:10 ZAKAZ DLA SUPERMARKETÓW TAK!!!! ZAKAZ DLA MAŁYCH SKLEPÓW 3x NIE!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koloratura Re: konstytucja a zakazy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.08.04, 10:38 A co, Mikiel, z konstytucją? Tam coś jest o równym prawie dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie Żyad Re: Niedziela handlowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 10:11 jestem za całkowitym zakazem w niedziele i święta dla placówek handlowych (detalicznych) o powierzchni powyżej 200 m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: handlowiec Re: Niedziela handlowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 10:12 po części dobra ustawa, bo powinien być zakaz całkowity Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Re: Niedziela handlowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 10:14 chcę mieć wolne dni od pracy, jestem za zakazem handlu w niedzielę i święta Odpowiedz Link Zgłoś