Dodaj do ulubionych

Pijane dzieci w centrum Radomia

IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.09.04, 13:22
Czy ktoś był 1.09. na placu Jagiellońskim, albo na Żeromskiego? Dzikie tłumy
nastolatków (średnia wieku 15) pijące piwo w ogródkach i na ulicach i
przyglądający się z dystansu strażnicy miejscy. Wrażenie szokujące. Przecież
zarówno obecni na miejscu strażnicy, jak i policja mają prawo i święty
obowiązek karać mandatami sprzedających alkohol nieletnim! Rozumiem, że jak
sprzedawca w sklepiku osiedlowym daje bachorom wódkę, to ciężko mu coś
udowodnić, bo trudno wszędzie postawić policjanta, ale, tam, na Żeromskiego
było strażników pełno, bo pilnowali obchodów wybuchu wojny!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Rastafarianin Re: Pijane dzieci w centrum Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 13:28
      Ot, Radom w pigulce.., 15-sto latki chleja piwo a dumni straznicy miejscy chyba
      zaraz zaczna im fundowac..ehhh
    • Gość: yyy Re: Pijane dzieci w centrum Radomia IP: *.udn.pl 01.09.04, 13:32
      Za sprzedaż alkoholu nieletnim traci się koncesję na jego sprzedaż, ale czy to
      pana prezydenta, jego stażników i policję obchodzi? Nie będą przecież utrudniać
      handlu i wchodzić do ogródków piwnych. Skandal !!!
      • Gość: viki Re: Pijane dzieci w centrum Radomia IP: *.udn.pl 01.09.04, 16:07
        Pojawiło sie dużo patroli policyjnych, ale gdzie ci cywile od łapania na
        sprzedaży alkoholu nieletnim.
        • Gość: j-25 Re: Pijane dzieci w centrum Radomia IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.09.04, 16:59
          Nie trzeba być zbyt intelgentnym by przewidzieć to co sie dzieje teraz na
          Zeromce i się do tego przygotować tzn. nastraszyć sprzedajacych(lub pouczyć jak
          kto woli), przygotować i poinstrułować odpowiednie służby. Tyle tylko że
          generałowi i jego marszałkowi brakuje tego minimum wyobraźni.
    • Gość: look Re: Pijane dzieci w centrum Radomia IP: *.udn.pl 01.09.04, 19:00
      Jeszcze się snują, przciąga się uroczyste rozpoczęcie roku szkolnego.
      • Gość: Karampuk Re: Pijane dzieci w centrum Radomia IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.09.04, 21:05
        Dziwicie się ? Przecież to klasyczny obraz jak działają nasze służby
        porządkowe. Widocznie nikt nie ogłosił specjalnej akcji. Bo niestety ale w
        naszym kraju wszystko musi być akcyjne. Śmiech mnie ogarniał jak czytałem kilka
        dni temu w gazetach o prężnej akcji policji w Elblągu, która zaczęła karać
        ludzi używających słów wulgarnych w miejscu publicznym, a więc zaczęła wreszcie
        wypełniać swoje obowiązki, bo obowiązkiem policji jest podejmowanie działań
        kiedy mamy do czynienia z naruszeniem prawa. To znaczy, że do tego momentu
        policja nie chciała reagować na wykroczenie, albo co gorsza nie wiedziała, że
        używanie słów wulgarnych w miejscu publicznym jest wykroczeniem. Nie wiem który
        wariant jest gorszy.
        Podobnie jest w Radomiu i to jest słabość państwa, które nie potrafi
        wyegzekwować poszanowania prawa. Wszyscy wiedzą, że nie można sprzedawać
        alkoholu nieletnim, ale przymyka się oczy na to ewidentne łamanie prawa.
        Chciałbym się dowiedzieć czy komendant policji, komendant straży miejskiej
        wyciągną z tej całej sytuacji choćby maleńkie wnioski. I już nie chodzi mi o
        to, żeby karać funkcjonariuszy, którzy de facto nie wypełnili swoich
        obowiązków, ale żeby się zastanowić jak zmusić podległych sobie funkcjonariuszy
        do właściwego pełnienia służby. Za 10 miesięcy koniec roku szkolnego - jest
        czas żeby nauczyć policjantów i strażników miejskich kodeksu wykroczęń, bo
        inaczej temat znów powróci na forum.
        • Gość: tomaszek Re: Pijane dzieci w centrum Radomia IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 01.09.04, 21:11
          ja swoje lata mam nie jestem staroc zadne ale smieszy mnie kiedy kupuje np w pubie piwo a pani mi mowi DOWOD PROSZE,a klientka mlodsza ode mnie i dorabia sobie w wakacje,ale na zakonczneie roku,w dzien wagarowicza,na rozpoczecie nie zapytaja,bo to sa te dni kiedy najwieksza kasiore trzepia i nie straszne im zakazy.. gdyby kiedykolwiek byloby to wyegzekwowane u nas w miescie to rozniosloby sie szerokim echem i tak jak dzisiaj nie potrzebna by byla straz miejska i policja pilnujaca porzadku, sprzedawcy sami pilnowaliby porzadku!! a co do twojego posta, w 100% sie zgadzam...
        • Gość: Buratino Re: Pijane dzieci w centrum Radomia IP: *.udn.pl 01.09.04, 21:12
          Oprócz słabości służb, państwa itp. należałoby dodać jeszcze brak innych
          wzorców i polską tradycję, która mówi że wszystko jest okazją żeby się napić.
          Młodzież przecież bierze przykład ze starszych.
          • Gość: tomaszek Re: Pijane dzieci w centrum Radomia IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 01.09.04, 21:23
            tu kazde tlumaczenie bedzie dobre.. moda, patrzenie na starszych, wplyw "kultury" zachodu etc etc, ale dopoki dzieciaki same sie nie opamietaja to nic dobrego z tego nie bedzie.. wiadomo ze zakazany owoc smakuje lepiej..
            • Gość: Miriam Re: Pijane dzieci w centrum Radomia IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.09.04, 22:12
              Jeśli to prawda o czym tu piszecie, to jest to skandal. Policja i straż
              miejska - do reedukacji.
              • Gość: tomaszek Re: Pijane dzieci w centrum Radomia IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 01.09.04, 22:27
                to nie skandal, to szara codziennosc naszego "kochanego" miasta jakich wiele w naszym "wspanialym" kraju "cudow"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka