Dodaj do ulubionych

Fotojoker w Leclerku

IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.09.04, 18:45
Witam.
Kieruje przestrogę do mieszkańców Radomia korzystających z usług Fotojokera w
Leclerku.
Oddałem 3 negatywy kolorowe do wywołania i wykonania odbitek. Często zdarzało
się że na jeden film trafiało się im porysować 1-3 klatki, najczęściej na
zdjęciach które nie były „idealne” wiec nie było mi szkoda. Tym razem
laborantom nie było szkoda. Spierniczyli mi wszystkie 3 filmy, średnio 7-9
klatek jest makabrycznie porysowanych. Pokazałem odbitki pracownicy, nie
miała złudzeń. Złożyłem reklamację. Mają około tygodnia na rozwiązanie
problemu.
Napisałem tym baranom z labu żeby zeskanowali mi te klatki, jakoś obrobili i
zrobili odbitki, zeskanowane i obrobione klatki wraz z negatywami maja mi
oddać. W ramach zadość uczynienia poprosiłem o zwrot kosztów 3 filmów.
Ciekawy jestem jak podejdą do tej reklamacji.

Zawsze kazałem dopisywać do kopert” proszę nie rysować negatywu” widocznie w
tym labie do którego wysyłają negatywy pracują małpy.

Obserwuj wątek
    • Gość: iks Re: Fotojoker w Leclerku IP: *.udn.pl 01.09.04, 18:52
      Powiększenia ponoć wysyłają do Berlina, gdzie zatrudniają Azjatów, stąd niska
      cena. Robiłem u nich kilka razy odbitki i zawsze reklamowałem. Czasem robią
      zdjęcia z cudzego negatywu.W ramach reklamacji oddaja nowy negatyw. Niestety
      wielu fotek nie da sie odtworzyć.
      • Gość: tomaszek Re: Fotojoker w Leclerku IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 01.09.04, 20:01
        kupcie cyfrowki.. u mnie skonczyl sie problem porysowanych klisz.. a drukuje sam w domu, po przeliczeniu kosztow wywolania + odbitek i jezdzenia, taniej wychodzi mnie zrobienie fotki i drukniecie wybranych... pozatym archiwizacja nawet po kazdym wypadzie na cd wyjdzie lepiej niz wywolanie kliszy :) sa tacy ktorzy uwazaja ze to idiot camery, ale jak komus zalezy na fajnych zdjeciach a nie na profesjonalnej lustrzance to polecam!! jedyne wlasciwe wyjscie!!
        • Gość: Jasiek Re: Fotojoker w Leclerku IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.09.04, 20:59
          Mnie zalezy na dobrych zdjeciach z dobrych obiektywow. Zajmuje sie amatorska
          fotografia, ale na troszke wyzszym poziomie, zadna cyfrowka nie jest w stanie
          zapewnic mi takich nastawow jak lustrzanka z odpowiednimi obiektywami.
          "... na jednej klatce filmu małoobrazkowego można zapisać nieporównywalnie
          wiekszą ilość informacji niż na hipotetycznej matrycy dalekiej przyszlości,
          ponieważ nie sposób upakować na takiej powierzchni porównywalnej ilości
          elektronicznych elementów światłoczułych..." lekko uproszczony cytat z ksizki
          A.M.
          • Gość: tomaszek Re: Fotojoker w Leclerku IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 01.09.04, 21:03
            dlatego mowie, jesli nie zalezy ci na profesjonalizme,na moje potrzeby wystarczy cyfrowka,czesto potrzebuje "zdjecia" ale tylko zdjecia w ekspresowym tempie a temu nigdy nie poradzi zaden fotograf z lustrzanka,cyfrowka ma swoje wady i zalety,lustrzanka tez.. i nie dyskutuje nad jakoscia zdjec z lustrzanki bo wiem ze tak jest.. przyznaje ci calkowita racje..
          • Gość: QQ Re: Fotojoker w Leclerku IP: 193.111.144.* 02.09.04, 10:31
            > Mnie zalezy na dobrych zdjeciach z dobrych obiektywow. Zajmuje sie amatorska
            > fotografia, ale na troszke wyzszym poziomie, zadna cyfrowka nie jest w stanie
            > zapewnic mi takich nastawow jak lustrzanka z odpowiednimi obiektywami.

Polecam najnowsze cyfrowe body Canona .... pasuja do niego wszystkie obiektywy
            EOSa
            • Gość: tomaszek Re: Fotojoker w Leclerku IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 02.09.04, 12:22
              to oferta dla zamozniejszych.. bo podejrzewam ze taki canon nie miesci sie nawet w niebotycznych 2k PLN
            • Gość: Jasiek Re: Fotojoker w Leclerku IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.09.04, 17:26
              Jeszcze mnie na 300D nie stac, ale jeszcze chwila i bedzie mozna go kupic
              taniej.
            • Gość: Jasiek Re: Fotojoker w Leclerku IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.09.04, 17:32
              Po przelozeniu obiektywu 28-135 do 300D spowoduje przesuniecie zakresu
              ogniskowania na ok 44-216, wiec traci sie mozliwosc robienia szerszym katem.
              Byle mir 20 robi sie na 32mm. Nie jest to latwe i szybkie przejscie z takiego
              body na cyfrowe.
    • Gość: Bob Re: Fotojoker w Leclerku IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.09.04, 08:19
      ...ciekawe dlaczego Agfa likwiduje swoje zakłady produkujące negatywy???

Znam parę cyfrówek, które o niebo biją "kliszowe" lustrzanki. Mają wymienne
      obiektywy, całą masę nastaw, a zdjęcia do formatu A4 wychodzą doskonale.

Nie twierdzę, że matryca jest lepsza od DOBREGO negatywu (na pewno dobry nie
      kosztuje 10zł), ale obecne matryce o głowę biją zwykle klisze.

Pozdrawiam
      • Gość: tomaszek Re: Fotojoker w Leclerku IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 02.09.04, 12:26
        mam olympusa c-120 tani model, dalem za niego tysiac,teraz nowy z resztek zapasow kosztuje w granicach 600PLN 2mp i rozdzieczosc max 1608x1208 zdjecia nawet w formacie a4 na papierze photoglossy i drukowane w domu na hp920c - naprawde nie ma sie do czego przyczepic jak za ta cene,tymbardziej ze testowalem kiedys i fotka formatu 1/2 a4 chodzi mnie ok 80-90gr, to naprawde niewiele zwazajac na zaoszczedzony czas na chodzenie do punktow paliwo czy tam bilet na dojazd no i czekanie chociazby te 24h fotke od zrobienia do gotowej fotografii mam w ciagu 5-6minut doliczajac wlaczenie kompa obrobke i wydrukowanie :))
      • Gość: Jasiek Re: Fotojoker w Leclerku IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.09.04, 17:29
        Ja rowniez znam, ale przejscie z sytemu klasycznego na analogowy to olbrzymie
        kwoty.
    • Gość: Jasiek Re: Fotojoker w Leclerku IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 04.09.04, 00:06
      Zeby temat nie umarl to pochwalcie sie gdzie Wy wolacie swoje filmy?
    • Gość: Jasiek Re: Fotojoker w Leclerku IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 13.09.04, 17:53
      Moje reklamacje zostały wysłuchane...
      Dział Obsługi Klienta odpisał mi że rysy na negatywach powstały w aparacie,
      udowodniłem że się mylą i raz jeszcze zażądałem skanowania itd. Po takiej
      wymianie dział obsługi klienta stanął na wysokości zadania, zeskanowali mi
      wszystkie klatki z 3 filmów, poprawili rysy, nagrali na CD-ROM i wykonali
      wszystkie odbitki.

Oto jedna z wielu fotek z tamtych filmów...
      www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=423796
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka