Dodaj do ulubionych

LO Czachowskiego

IP: *.radom.pl 23.08.01, 11:48
Czachowszczaki, gdzie Wasze opinie o naszej budzie i jej wspaniałej kadrze. Czy
pamiętacie niedoścignioną Jagiełłową oraz jej konkurentki Żenię i Kapesową? Do
dzisiaj wiedza i życiowe rady pani Jagiełło pomagają mi w życiu. Ukończyć tę
szkołę to wielki zaszczyt. Pamiętacie dawne określenie: szkoła dobrych manier?
Fakt, nie było u nas tylu olimpijczyków co w VI LO, bo u nas kładło się nacisk
na wiedzę ogólną, a nie na wybrany przedmiot. Wiele osób z kadry
Kochanowszczaka zaczynała właśnie w Czachowskim: i naukę i swoją pierwszą
pracę.Pozdrawiam absolwentów Czachowskiego dzisiejszych lekarzy, nauczycieli,
prawników, tłumaczy a także tych pracujących na poczcie, czy w biurach. Wszyscy
mają jednakową wspaniałą wiedzę.
Obserwuj wątek
    • Gość: dyplomat Re: LO Czachowskiego IP: *.radom.pl 23.08.01, 12:06
      A gdzie wspaniały Kolankiewicz, którego francuski służy mi po dzień dzisiejszy.
      A ukochana "Ciotunia" Kuderska od angielskiego (3 fakultety w tamtych
      czasach!!), Nosek, a Jaroszek rozsadzający nas po parapetach podczas klasówek?
      A młodziutki ale bardzo wymagający Golka od fizyki? Ach! Co to była za szkoła.
      • Gość: mj Absolwenci 98 rocznik IP: *.dyn.optonline.net 10.03.06, 02:41
        Odezwijcie sie.
      • Gość: ala Re: LO Czachowskiego IP: *.radom.pl 12.07.06, 20:47
        jesli czasy Noska, Jaroszka - to pamietasz pewnie Brodę (matma), Tarnawskiego
        ( fizyka)i taka b. groźna od rosyjskiego - nie moge sobie przypomniec nazwiska
    • Gość: Iza Re: LO Czachowskiego IP: *.radom.pl 24.08.01, 09:39
      Czy pamiętacie Żenię, która twierdziła, że jej wykształcenie jest wyższe od
      polonistów, bo ona wie kto to był Słowacki, a oni nie wiedzą co to
      jest "rozkrok kuczny do przysiadu"?
    • Gość: M75 Re: LO Czachowskiego IP: *.radom.pl 27.08.01, 18:48
      Kochani, czyżby wszyscy z Czachowskiego wyjechali na urlop??
      • Gość: agresiva Re: LO Czachowskiego IP: 212.244.142.* 01.09.01, 13:08
        Witam wszystkich absolwentow i dotychczasowych uczniow III l.o. Fakt, ta szkola
        jest jedna z najsympatyczniejszych w calym Radomiu... Prof. Fomin,Wachowicz i
        wiele innych swiadcza o tym... No moze tylko babcia Adzia psuje sielanke tego
        miejsca, ale przeciez ona tworzy historie tej szkoly... Zachecam wszystkich
        gimnazjalistow by nie szli do VI lub IV l.o., tylko do nas !! Radiowezel, super
        sorzy i nacisk na wlasne zainteresowania to wlasnie III l.o. .
        Ech... Ale wychwalilam te szkole :)...
        Pozdrawiam...
        Uczennica klasy drugiej.
        • Gość: Daniel Re: LO Czachowskiego IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 02.09.01, 11:48
          Witam wszystkich!
          Ja tak samo chcialbym pochwalic owa moja byla szkole (jestem zeszlorocznym
          absolwentem). Poza atmosfera szkoly (super ludzie) szkola ta daje mozliwosc
          nauczenia sie tego co potrzebne do zdania na studia (oczywiscie jezeli ktos
          chce sie czegokolwiek nauczyc). W mojej bylej klasie wiekszosc osob podostawalo
          sie na uczelnie z czolowek rankingow. Czyli oprocz atmosfery jest tam takze
          czas na nauke.
          Pozdrawiam
    • Gość: jan Re: LO Czachowskiego IP: *.radom.pl 29.08.01, 23:35
      dzisiaj jest też ok
    • Gość: miscle Re: LO Czachowskiego IP: *.radom.pl 31.08.01, 13:03
      Calkowicie zgadzam sie ze Czachowski to wspaniela szkola...mowie to jako jej
      uczen. Jest naprawde ok i zachecam wszystkich gimnazjalistow na wybor tej
      szkoly!!! Jednak z obiektywnego punktu widzenia nie ma rzeczy idealnych... otoz
      jest pewna...gnida...p. prof. "wspaniala" aDELAJDA cZUB jak sama nazwa
      wskazuje.......i........tez............................ale dlatego.........na
      tym zakoncze..........dziekuje!!!
      • Gość: M75 Re: LO Czachowskiego IP: *.radom.pl 03.09.01, 00:22
        ta Pani uczyła fizyki juz w moich latach i wcale nie byla taka zla.Cóż ona
        winna , że fizyki nikt nie lubi? Ale przynajmniej nie byla zlosliwa
        • Gość: druga kl Re: LO Czachowskiego IP: 212.244.142.* 04.09.01, 16:16
          Teraz jest niedosc, ze zlosliwa, to jescze do tego chamska i ma ogromne humory.
          Na nauczycielach sie znam, gdyz sa moimi rodzicami. POZA TYM TA PANI MA 64
          LATA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Archi Re: LO Czachowskiego IP: *.ien.pw.edu.pl 16.10.03, 13:20
            Nie zgadzam sie z tym co mowisz. Ta pani byla moja
            wychowawczynia i fakt ze przez cale 4 lata nauki zadnego
            dobrego slowa na wywiadowkach o nas nie powiedziala ale
            nie byla wcale chamska jak to okreslasz. Po skonczeniu
            szkoly prawie cala klasa ja dobrze wspomina. To ze trzeba
            sie bylo uczyc z lekcji na lekcje nie uwazam za cos
            strasznego bo teraz na studiach mam czasami duzo gorszych
            wykladowcow i nikt nie narzeka. Pozdrawiam wszystkich
            absolwentow III L.O i mam nadzieje ze niedlugo sie
            spotkamy na 100 leciu naszej ukochanej szkoly
            • bee_man Re: LO Czachowskiego 07.12.04, 22:26
              Zgadzam sie z Archim ,
              ale chciałbym wspomnieć o ważnym wydarzeniu, które położyło plame na życiorysie
              kilku osób.
              Archi pamiętasz "afere z pigułami" ?
              Słyszałem, że komisja śledcza ma powstać w tej sprawie...
              ...ja tam już sie boje.

PS
              Biut Farszcza :)
        • Gość: Marek Re: LO Czachowskiego IP: *.radom.net 29.12.03, 08:13
          Ludzie!
          Co Wy gadacie?? Przecież p. Czub to była zgroza całej szkoły (to, że nikt się
          przez nią nie powiesił to cud!!!!) Wredna baba trzymana w szkole tylko dlatego,
          że nikomu nie chciało się pisać planu lekcji. Reszta nauczycieli była w miarę
          ok. Kończąc to ta szkoła nigdy nie była idealna (dyktatura Czub - Kościół).
          Przestańcie wreszcie słodzić i napiszcie prawdę........
          • Gość: absolwentka Re: LO Czachowskiego IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 23.03.04, 09:44
            Zgadzam sie!! Szkoła, którA W PODSTAWÓWCE UWAŻAŁAM ZA WSOPANIAŁĄ W
            RZECZYWISTOŚCI OKAZAŁA SIE WIELKA POMYŁKĄ! aTMOSFERA OWSZEM WSPANIAŁA WŚRÓD
            UCZNIÓW A NAUCZYCIELE....... WŁASNIE NAUCZYCIELE A NIE PEDAGODZY ZADNEGO
            PODEJSCIA DO UCZNIA TRAKTPWALI NAS ( NIE WIEM CZY DALEJ TRAKTUJA ) JAK KOGOS
            GORSZEGO GATUNKU A PRYM W TYM WIODŁA PANI PROF. PIETRAS MIMO WSZYSTKO JEDNAK
            MAM MILE WSPOMNIENIA ALE GŁOWNIE DZIEKI MOIM WSPANAŁYM PRZYJACIOLOM ZE SZKOLNEJ
            LAWY A NIE DZIEKI KADRZE NAUCZYCIELSKIEJ. pOZDRAWIAM PROF JUŹWIAK - SYTE ( MAM
            NADZIEJE ZE NIE PRZEKRECILAM MNAZWISKA ) TO BYŁA I JEST OSOBA SUROWA ALE
            SPRAWIEDLIWA CHOC PRZED KAZDA LEKCJA KAZDY MODLIŁ SIE O CUD TO WSZYSCY
            WIEDZIELI ZE DOSYANA TAKA OCENE NA JAKA ZASLUZYLI A NIE OCENE ZALEZNA OD TEGO
            CZY PANI PROF. KOGOS LUBOIŁA CZY NIE I CZY BYŁ CHŁOPCEM CZY DZIEWCZYNKĄ.
            POZDRAWIAM
          • fridolino Re: LO Czachowskiego 29.11.04, 21:48
            Moja prawda jest taka: Nienawidzilam tych lekcji wydawalo mi sie to nie
            sprawiedliwe ze ciagle noz na gardle, ale jak poszlam na studia <AGH> egzamin z
            fizyki zdalam na 5 uczac sie prawie wylacznie z zeszytu "do teorii" rozwijajac
            tylko od czasu do czasu rachunki calkowe

Taka prawda
            Kamila
      • Gość: Zniesmaczona Re: LO Czachowskiego IP: *.tkdami.net / 172.16.3.* 27.10.03, 18:31
        Gość portalu: miscle napisał(a):

> Calkowicie zgadzam sie ze Czachowski to wspaniela szkola...mowie to jako jej
        > uczen. Jest naprawde ok i zachecam wszystkich gimnazjalistow na wybor tej
        > szkoly!!! Jednak z obiektywnego punktu widzenia nie ma rzeczy idealnych...
        otoz
        >
        > jest pewna...gnida...p. prof. "wspaniala" aDELAJDA cZUB jak sama nazwa
        > wskazuje.......i........tez............................ale
        dlatego.........na
        > tym zakoncze..........dziekuje!!!

Wybaczcie, ale taki przejaw braku szacunku wobec nauczyciela jest godny
        pogardy. Ukończyłam Czachowskiego w 2002 roku i jestem z tego dumna. Wiem jak
        wyglądają zajęcia z p.Czub. Na początku każdy przeżył troszkę stresu z powodu
        fizyki, ale to normalne, bo nie każdy człowiek potrafi odnaleźć się w tym
        przedmiocie. Jednak nie można mieć żalu do kobiety, która prowadziła te
        zajęcia. Chciała nas czegoś nauczyć. Prawie każdy(tylko ci, którzy tego
        chcieli) wyniósł chociaż cząstkę wiedzy z tego przedmiotu. Ja z dumą
        stwierdzam, że przeżyłam 7 semestrów na zajęciach panią Adelajdą Czub.
        • Gość: ACHAHAHAHHAHA Re: LO Czachowskiego IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 04.02.06, 00:25
          JA tez skonczylem w 2002 roku czchowka i Czubowa to nienormal byl,przestan
          palic zielsko i wygadywac bzdury!!
      • Gość: Chemik Re: LO Czachowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 22:28
        Tak szkoła bynajmniej kiedyś miała swoją atmoferę. Tworzyli ją zarówno uczniowe
        i nauczyciele. Teraz troszkę się pozmieniało i szkoda że nie ma w niej P prof.
        Czub, bo jednak czegoś nauczył.
        Jadnak jak przechodzę obok tej skoły i patrzę na wychodzących uczniów to
        stwierdzam : czego Ci nauczyciele teraz tam uczą, połowa uczniów to dzieci
        plastikowej kultury.
    • Gość: druga kl Re: LO Czachowskiego IP: *.radom.pl 31.08.01, 13:24
      Cześć wszystkim. Jestem uczniem kl. 2 Czachowskiego, słyszałem wasze opinie o
      szkole i p. prof. Jagiełło, znam ją prywatnie więc wszystkim powiem, że ta
      profesorka odeszła z naszej szkoły na własne życzenie- nie znioslaby dluzej
      atmosfery wsrod nauczycieli i nowej dyrekcji, tzn. PANA DEREKTORA ANDRZEJA
      PLEŚNIAWICA. Ten wredny człowiek ukończył zaocznie technikum elektryczne
      ZAOCZNIE, maturę tak samo, jak i studia wraz z magisterium. Jest zagorzałym
      przeciwnikiem języka rosyjskiego (w naszym liceum juz od trzech lat nie tworzy
      sie grupy tego jezyka, mimo wielu chetnych i posiadanej kadry) W dniu
      dzisiejszym tylko jeden uczeń uczy się indywidualnie tego języka.
      A propos nauczycieli to Czachowski do tej pory słynie z najsympatyczniejszego
      grona ped. w Radomiu, tu wymienić można m.in.:M. Fomin, M. Wachowicz,K.
      Rutkowska, A. Ficek, Zielińska i najważniejszy punkt programu-pani, za
      przeproszeniem, profesor Adelajda Czub. Wszystkich zapraszam do naszej szkoły,
      jest już 3 lata po remoncie, ale za to posiada nowy radiowęzeł, który
      to ,miejmy nadzieję, w tym roku szkolnym przezyje swój renesans (przyniesiony z
      innych szkół, oczywiście). Resztę dopiszę jak będę miał czas na razie
      pozdrawiam- uczeńklasy drugiej.........
      • Gość: iza Re: LO Czachowskiego IP: *.radom.pl 03.09.01, 00:24
        Andrzej Pleśniewicz!! oprócz tego rozszedł się z żoną, ona też nie wytrzymała
      • Gość: theboo Re: LO Czachowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.04, 21:57
        Jestem uczniem 1 klasy. Ani razu nie słyszałem jeszcze żeby jakiekolwiek
        dźwięki wydobywały się z radiowęzła... :/
        A jeśli chodzi o rysyjski.. Dobrze było jak go nie było!!!!! Masakra! Ta @#$%
        @#$ co to teraz uczy ruskiego jest po@#@#$%$%!!! Wymaga nie wiadomo czego...
        jakby każdy w domq zakuwał ruski a inne przedmioty nie istanieją. Na dodatek to
        ona jest ślepa :D centralnie! Idźcie precz z ruskim ;P
        A tak na marginesie...
        CZACHOWSKI RULEZZZ!!!!
      • Gość: Bienio absolwent Re: LO Czachowskiego IP: *.74.udn.pl 25.06.04, 20:52
        Gościu! Od Andrzeja to Ty sie odwal! Dobry facet był i zawsze bedzie. Teraz to
        macie tam drętwo, przez waszą dyrektorkę, wuefistkę, wielką damę (d.u.p.ę) -
        Sawicką. Jak był Siwy to było czuc klimat i tradycje tej szkoły. A teraz to
        czuc tylko zapach moczu na pierwszym piętrze.

Pozdrawiam!
        • Gość: Macius Re: LO Czachowskiego IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 04.02.06, 00:29
          Achahahahha Bieniek masz racje stary pierdku!Siwy rzadzil spacerował jak
          szeryf i wozil sie jak Boryna z Chlopów,ale był wporzo.
      • Gość: TO FOMIN JESZCZE Re: LO Czachowskiego IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 04.02.06, 00:27
        TO FOMIN JESZCZE ZYJE??ON MIAL PRZECIEZ 30 LAT
    • Gość: karolekp Re: LO Czachowskiego IP: *.server.ntl.com 02.09.01, 15:22
      Gość portalu: M75 napisał(a):

> Czachowszczaki, gdzie Wasze opinie o naszej budzie i jej wspaniałej kadrze. Czy
      >
      > pamiętacie niedoścignioną Jagiełłową oraz jej konkurentki Żenię i Kapesową? Do
      > dzisiaj wiedza i życiowe rady pani Jagiełło pomagają mi w życiu. Ukończyć tę
      > szkołę to wielki zaszczyt. Pamiętacie dawne określenie: szkoła dobrych manier?
      > Fakt, nie było u nas tylu olimpijczyków co w VI LO, bo u nas kładło się nacisk
      > na wiedzę ogólną, a nie na wybrany przedmiot. Wiele osób z kadry
      > Kochanowszczaka zaczynała właśnie w Czachowskim: i naukę i swoją pierwszą
      > pracę.Pozdrawiam absolwentów Czachowskiego dzisiejszych lekarzy, nauczycieli,
      > prawników, tłumaczy a także tych pracujących na poczcie, czy w biurach. Wszyscy
      >
      > mają jednakową wspaniałą wiedzę.

ja nie jestem z Czachowskiego, ale bardzo podobal mi sie ten kolorowy szyld na
      waszej szkole, serio, szkoda, ze juz go nie ma.
      Wtedy mowilo sie na wasze licem Disco Czacholo!
      Pozdrowionka
      • Gość: iza Re: LO Czachowskiego IP: *.radom.pl 03.09.01, 00:25
        a kto go projektował?????????? ciekawe po jakim liceum????
    • Gość: eryka Re: LO Czachowskiego IP: 212.244.142.* 04.09.01, 16:13
      JEST CCCCCCCCOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLL!!!!!!!!!!!!
      • Gość: hexe Re: LO Czachowskiego IP: 212.244.142.* 13.09.01, 16:03
        Hm... No Czachowski suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuper szkola!!! Mam stamtad
        wieeeeeeeeeeelu znajomych i bardzo chwala sobie to liceum... Gdybym tylko mogla
        sie cofnac w czasie na pewno wybralabym III l.o. a nie kichowatego
        Chalubinskiego.
        • Gość: martenka Re: LO Czachowskiego IP: 212.244.142.* 17.09.01, 17:06
          Milo :))))))))))))))))))))))))))))))))))...
    • Gość: RycerzMK Re: LO Czachowskiego IP: 212.244.142.* 20.09.01, 15:15
      Bardzo mie sie nie podoba to, ze caly brud z naszego miasta przyszedl do naszej
      Wielce Szanownej Szkoly. Byc moze w kupie gnoju znajda sie jakies diamenty, ale
      nie zmienia to faktu, ze nasza szkola ma zbyt duze wymagania jak dla nich.
      • Gość: m Re: LO Czachowskiego IP: 212.244.104.* 21.09.01, 00:22
        to niech ten brud idzie sobie gdzie indziej bo tutaj taryfy ulgowej nie ma dla
        nikogo
        • Gość: Kaboom Re: LO Czachowskiego IP: *.radom.pl 21.09.01, 01:13
          Dajcie szanse 'Brudowi'!
          Byc moze 1 z 10 osobnikow tego pokroju wyjdzie dzieki tej szkole 'na ludzi', a
          to jest juz duzy sukces...
          • Gość: woyteque Re: LO Czachowskiego IP: 212.244.142.* 23.09.01, 13:35
            :)
          • Gość: woyteque Re: LO Czachowskiego IP: 212.244.142.* 27.09.01, 20:22
            Gość portalu: Kaboom napisał(a):

> Dajcie szanse 'Brudowi'!
            > Byc moze 1 z 10 osobnikow tego pokroju wyjdzie dzieki tej szkole 'na ludzi', a
            > to jest juz duzy sukces...

Czyżbyś zaliczał się do niego?
            • Gość: martenka Re: LO Czachowskiego IP: 192.168.1.* / *.srv.ids.pl 01.10.01, 14:43
              No dajcie spokoj... Jest no i trudno... A ze mi juz piornik zawineli to nie
              swiadczy ze sa ... ze sie nie nadaja do naszej szkoly... Ale tak ogolnie to
              Czachowski jest great!!! I ma the best v-ce dyrektorke- Marie Lugowska... Kuuul
              babka :). I Fomin tez jest swietny... :)))))
              • Gość: ce Re: LO Czachowskiego IP: 212.160.235.* 01.10.01, 20:13
                oj tak!!!!!!! Mister Fomin fajny gość jest. Miałam to szczęście być jego
                wychowanką przez dwa lata (dopóki nie odszedł na urlop wychowawczy)

• Gość: woyteque Re: LO Czachowskiego IP: 192.168.1.* / *.srv.ids.pl 04.10.01, 14:39
                  Mr. Fomin jest za to teraz moim wychowawcą i uważam, że lepiej być nie mogło.
                  Jest po prostu ZAJEBISTY!!!!!!!!!!!!............tzn. można mu wszystko
                  powiedzieć (zwieżyć się), powygłupiać itp. Jest jedną z niewielu osób tego
                  świata, które tak looooobiem i szanuję.
                  • Gość: martenka Re: LO Czachowskiego IP: 192.168.1.* / *.srv.ids.pl 09.10.01, 16:21
                    Wow!!! Nie myslalam, ze Jego nazwisko poruszy kogos na Forum gazety... Chyba
                    sie phejde i Mu powiem, ze na forum o Nim gadaja :). Hehe, ale co prafda to
                    prafda : Czachowski is the best (and Mr Fomin tooo :)))
                  • Gość: djkeicam Re: LO Czachowskiego IP: *.radom.pl 17.10.01, 20:44
                    Gość portalu: woyteque napisał(a):

> Mr. Fomin jest za to teraz moim wychowawcą i uważam, że lepiej być nie mogło.
                    > Jest po prostu ZAJEBISTY!!!!!!!!!!!!............tzn. można mu wszystko
                    > powiedzieć (zwieżyć się), powygłupiać itp. Jest jedną z niewielu osób tego
                    > świata, które tak looooobiem i szanuję.
                    co tam jakis Fomin najlepszy z naszych kochanych Soruf to pan Kosturkiewicz,nie
                    wiem jak sie taki czlowiek uchował na tym świecie

• Gość: Gosiak Re: LO Czachowskiego IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.01, 21:07
                    Ten Mr Fomin to jakas wielka gwiazda, wszedzie o nim slysze ale Czachowskiego
                    konczylam w czasach prehistorycznych :)), no i niestety go nie poznalam.
                    Napiszcie chociaz czego uczy i od kiedy!
                    • fridolino Re: LO Czachowskiego 29.11.04, 21:55
                      Ja mialam tez z nim zajecia, pamietam jak pierwszy raz przyszedl do szkoly,
                      dziewczyny z czwartych klas myslaly ze to jakis uczen przeniesiony z innej
                      szkoly. Mial dluzsze wlosy, chodzil ubrany w skore a pod szkole podjezdzal
                      fiolet - lila garbusem.
                      Uczy angielskiego :]
                      Pozdrawiam
      • Gość: Somebody Re: LO Czachowskiego IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.01, 12:41
        Moja szkola jest pelna.....skorumpowanych belfrow.Kazdy ,no moze troche
        przesadzam,poprawi ocene za kase.I niby jedno z lepszych L.O. w Radomiu.
        A w tym roku dala nam oswiata (w dupe uprzejmi!!!) jakies dwie pierwsze
        tyfusiaste klasy.No i po co to g....?I teraz ,albo w najblizszej przyszlosci
        bedziemymieli miano jednej z gorszych szkol.A zaden uczen, ktory uczeszcza juz
        do niej conajmniej dwa lata,chyba bby tego nie chcial!!! Paranoja! I dzieki nim
        musismy chodzi w beznadziejnych identyfikatorach-PORAZKA na calej linii.Moze
        wyglada to strasznie ale taka jest prawda o III Liceum Ogólnokształcącym .I to
        na tyle -klaniam sie do pasa...czwartoklasistka
    • Gość: Rycerz Re: LO Czachowskiego IP: 217.96.36.* 17.10.01, 20:04
      Czy slyszeliście o powrocie sorki Leszczyńskiej bądź Piwońskiej.
      Nasza pani od W-F zrodzila z siebie dziecko i w ppelni sil wraca do pracJUz
      mysle o tych wspanialych gimnastyksach.
    • Gość: szzzz Re: GRAMMATIK? KAIM PROBLEM! IP: *.bj.uj.edu.pl 23.10.01, 09:07
      tak sobie czytam o czachowskim i nikt nic nie pisze o pani Król.aprzecież to
      najwartosciwszy czlowiek wtej "specyficznej" szkole.takiej klasy nie ma tam nikt
      (oprócz sora kostórkiewicza-mojego ukochanego magistra serownictwa ,u ktorego
      odnotowywalem srednio 7 "laseczek" na semestr.Oj teskni mi sie za wami
      bardzo.ale wtwdy ta szkola (gdzies do 1999)miala styl. ciekawe czy jest na
      przyklad jeszcze melina-klub na strychu?czy jest takie porozumienie miedzy
      poszczegolnymi latami jak bylo kiedys-inyegracja pod relaxem robila
      swoje...Pozdrowienia dla Królewny zKrakowa...
      • Gość: misio Re: lo czachowskiego IP: *.bj.uj.edu.pl 23.10.01, 09:22
        Gość portalu: szzzz napisał(a):

> tak sobie czytam o czachowskim i nikt nic nie pisze o pani Król.aprzecież to
        > najwartosciwszy czlowiek wtej "specyficznej" szkole.takiej klasy nie ma tam nik
        > t
        > (oprócz sora kostórkiewicza-mojego ukochanego magistra serownictwa ,u ktorego
        > odnotowywalem srednio 7 "laseczek" na semestr.Oj teskni mi sie za wami
        > bardzo.ale wtwdy ta szkola (gdzies do 1999)miala styl. ciekawe czy jest na
        > przyklad jeszcze melina-klub na strychu?czy jest takie porozumienie miedzy
        > poszczegolnymi latami jak bylo kiedys-inyegracja pod relaxem robila
        > swoje...Pozdrowienia dla Królewny
        zKrakowa...

a czy uczy jeszcze pani glegola?czy ciagle maltretuje dzieci pastowaniem podlogi?
        pamietam ze sciagnela mnie kiedys w tym celu z wakacji hi hi..
        • Gość: redox Re: lo czachowskiego IP: *.pilickanet.pl 24.12.01, 10:29
          Pani Glegola jeszcze uczy....
          Ja a propos pana Fomina- absolutnie mu nie podpadlem, ale uwazam, ze wiekszego
          ignoranta, chama patrzacego na wszystkich jak na smieci to jeszcze nie
          widziale... Pierdzieli swoja klase jak tyko moze, olewa ich totalnie.... A
          sposob nauczania jego przedmiotu tudziez pozostawia wiele do zyczenia....
          • Gość: Eryka Re: lo czachowskiego IP: *.pilickanet.pl 27.01.02, 21:11
            Cos cicho tu ostatnio:(
            • Gość: Rycerz Re: lo czachowskiego IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.02, 10:56
              Jest cicho bo są ferie.
              Wszystkich ogarnia lenistwo, a komu w dzisiejszych czasach chce się zajmować
              szkołą podczas ferii.
              • Gość: Frycek Re: lo czachowskiego IP: *.pilickanet.pl 31.01.02, 17:22
                Czesc Mihau!!!! Wiesz kto z tey strony:) Aha, jasli chodzi o mra Fomina to:
                jest ignorantem, chamem, prostakiem, plotkarzem, jego metody wychowawcze i
                postepowanie jest wyciagniete zywcem z koltunstwa i pospolstwa sredniowiecznej
                Polski, wykazujac tym samym plebejskie wzorce zachowan.....
                • Gość: dr raf Re: lo czachowskiego IP: *.acn.pl / 10.134.131.* 20.07.02, 00:38
                  Serdeczne pozdrowienia dla sora Kosturkiewicza!!!Sorze, kiedy sie hajtniesz?
                  No i dla sorki Ługowskiej-podobno została dyr.? Nareszcie, szkoda,że nie za
                  moich czasów.
                  • Gość: dr raf Re: lo czachowskiego IP: *.acn.pl / 10.134.131.* 20.07.02, 00:40
                    Zychu i Mularz, wy stare pijaki z Czachovsky'ego.Kiedy odwiedzimy Kostura ?
                  • Gość: Wojtek Re: lo czachowskiego IP: *.dami.com.pl / 172.18.0.* 24.07.02, 14:20
                    Gość portalu: dr raf napisał(a):

> Serdeczne pozdrowienia dla sora Kosturkiewicza!!!Sorze, kiedy sie hajtniesz?
                    > No i dla sorki Ługowskiej-podobno została dyr.? Nareszcie, szkoda,że nie za
                    > moich czasów.

Dyrektorka zostala sorka Sawicka. Szkola zostala po kilkunastu latach
                    pozbawiona pleśni w jednym z gabinetów...
                    • Gość: miki Re: lo czachowskiego IP: *.interia.pl 25.09.02, 11:20
                      co tam nowego w szkole?slyszalem ze pani glegola juz nie pracuje?a pni lesniak
                      jeszcze was meczy?czy pan kosturkiewicz caly czas nosi sie na zgnilo zielono?
                    • Gość: P z 4C Re: lo czachowskiego IP: *.udn.pl 13.10.03, 15:36
                      Pozdrowionka dla wszystkich z klasy 4c, matura 1999,klasa P.Glegoły.Kto
                      przeczyta tę wiadomość na pewno będzie wiedział kto ją napisał.A propos nie
                      wiecie co tam u Milenki-może wyszła za Kazika.Ha,ha,ha.Pozdrawiam was
                      • Gość: osa Re: lo czachowskiego IP: *.ds.uj.edu.pl / *.ds.uj.edu.pl 16.11.03, 21:14
                        witam wszystkich z 4C (1999), myslę, że warto sie spotkać po prawie 5 latach!
                        szukam osób zainteresowanych inicjatywą.
                      • Gość: złota statuetka Re: lo czachowskiego IP: *.udn.pl 09.04.04, 09:45
                        dzięki za pozdrowienia, ale i tak nie wiem, kim jesteś.
                        Milenka nie wyszła za Kazika.
                        Pozdrowienia dla 4c.
          • Gość: cattyy Re: lo czachowskiego IP: *.localdomain / 195.144.131.* 03.03.05, 13:23
            fomin uczyl nas angielskiego przez 4 lata na poczatku wszyscy za nim
            przepadalismy ..do czasu....kiedy okazalo sie jaki jest
            naprawde...sprzedawczyk....na dodatek lizusi maja u niego fory szkoda gadac nie
            dajcie sie zwiesc pozorom!!!!!!
            a co do szkoly to uwazam ze byly to najlepsze 4 lata do tej pory, przyjaznie
            ktore tam sie narodzily trwaja do tej pory sa wielkie, no i te niezapomniane
            balety cos niesamowitego...i chociaz szkoda ze to bylo tak dawno wszycsy tak
            sie zmienilismy a jednak jestesmy razem i mysle ze to dzieki tej jedynej
            atmosferze
            sorka krol jest najlepsza polonistka, no i jaskiewicz od geografii-idealny
            nauczyciel
      • Gość: nan Re: GRAMMATIK? KAIM PROBLEM! IP: *.udn.pl 09.04.04, 09:38
        Witaj, Sz!
        Dopiero teraz Cię znalazłam. Tak, sor Kostórkiewicz to wspaniały człowiek.I często o Ciebie dopytuje.
        A Profesor Król nie podlega zadnym rankingom. ona jest ponad.
        Pozdrowienai dla wszystkich z Czachowskiego.
    • Gość: werk Re:CZUBAK BELFREM ROKU?!!!!!!!!! IP: *.bj.uj.edu.pl 23.10.01, 10:15
      to skandal rozumiem lizac dupe nauczycielce ale to juz lekka przesada .Gdy ja
      chodzilem do IIILO (kilkia lat temu ) dzieki czubakowej pozegnaly sie ze szkola
      trz y osoby z mojej klasy a nastepne kilka przed kazda lekcja dostawalo ostrej
      psychozy(biedna milenka nabawila sie ciezkiej choroby,madzia tez do tej pory
      sie nie podniosla).Tego podlego usmiechu wiele osob do tej pory nie zapomnialo
      a ci wybieraja ja na belfra roku ŻENADA ROKU mam nadzieje ze wam ta wycieczka
      wyjdzie bokiem wazeliniarze .ta szkola upada kiedys cos takiego nie
      przeszlo ....
      • Gość: Rycerz Re:CZUBAK BELFREM ROKU?!!!!!!!!! IP: 217.96.36.* 23.10.01, 18:31
      • Gość: Rycerz Re:CZUBAK BELFREM ROKU?!!!!!!!!! IP: 217.96.36.* 23.10.01, 18:37
        Właściwie dziwię sie czemu belfrem roku nie powinien zostać mgr Marcin Fomin.
        Jest o wiele bardziej popularny niz sorka Czubak, a ten jego wymarzony
        volkswagen garbus ....
        • szymus lo czachowskiego 24.10.01, 10:50
          przeciez fomin juz nie ma garbusa ostatnio mial czarne twingo ale to chyba tez
          juz przeszlosc
          • Gość: woyteque Re: lo czachowskiego IP: 192.168.1.* / *.srv.ids.pl 24.10.01, 13:01
            Chcialem Ci powiedziec, ze jednak ma... Takiego fajnego i fioletowawego :). a
            przed garbusem to mial (i ma) Toyote Camry (RDB2332).
    • szymus Re: LO Czachowskiego 24.10.01, 12:16
      bardzo mi sie podobal wywiad z pania czubak .oj poczucie humoru to ona ma...
    • szymus Re: LO Czachowskiego 24.10.01, 12:22
      jesli juz jestesmy przy konkursach to proponuje kokurs na belfra wszechczasow
      III LO .glosowanie przez internet zadnego wazeliniarstwa,o nagrodach tez mozna
      pomyslec .na razie zglaszajcie propozycje.
      • Gość: martenka Re: LO Czachowskiego IP: 192.168.1.* / *.srv.ids.pl 24.10.01, 13:04
        Co do tego wazeliniarstwa to fakt... Slyszalam wiele opinii, ale najczesciej
        pojawiajaca sie to, ze jest wredna i w ogole nie sympatyczna. Klasa IIId pewnie
        chciala miec wycieczke za 35 zl i dlatego zaglosowali... Ale Fomin jest na 3
        pozycji... Nie jest tak zle choc mogloby byc lepeij.

Moja propozycja na Belfra Roku to.... FOMIN OCZYWISCIE :)!!! I bez zadnego
        wazeliniarstwa....
        • Gość: szymus Re: LO Czachowskiego IP: *.bj.uj.edu.pl 25.10.01, 18:00
          moja ulubiona a wlasciwie ukochana nauczycielka to Królewna od polskiego dziwi
          mnie ze nikt tu jeszcze o niej nie wspomnial....
          • Gość: m Re: LO Czachowskiego IP: 193.0.110.* 30.10.01, 21:47
            no, właśnie; dobrze, że wreszcie ktoś wspomniał Królewnę - sorkę Król, "czyli!"
            To kobieta niezwykle "inteliGIEntna" jest.
            I nie piszcie o wazeliniarswie, "bo to gupie jest". każdy przecież ma swojego
            guru wśród belfrów. Tu muszę wymienić Mistera Fomina and ofkors [sic!] sorkę K.
            Nigdy prymusem nie byłam (ha, ha! śmieszne bardzo - obijałam się stale), ale
            lekcje z panią Małgorzata wpominam b. mile, hej!
            • Gość: mart&woj Re: LO Czachowskiego IP: 192.168.1.* 31.10.01, 14:55
              Zdaje sie nam, ze wybory Belfra Roq wygralby Fomin lub...Krolowa a nie jakas
              tam Czubakowa!!!!!!! Sprzedala sie klasa 3d... Nieladnie, oj nieladnie....
              • Gość: Rycerz Re: LO Czachowskiego IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.01, 13:45
                ale przeciez moznaby powiedziec ze to uczniowie wybieraja i to od nich zalezy
                kto to wygra wiec wine mozna zrzucic na tych ktorzy popieraja innych
                nauczycieli ze ssie nie popisali aktywnoscia
                • anitaj2 Re: LO Czachowskiego 02.07.03, 08:18
                  Witajcie!

Wiekszosc wymienionych nazwisk nauczcieli nic mi nie mowi.
                  Mature zdawalam w 1991. Dyraktorem byl p.Andzej Plesniewicz. P. Lukowska uczyla
                  mnie chemii (z jej corka - Ania - chodzilam do jednej klasy). Polskiego
                  p.Pietras. Po maturze urwal mi sie kontakt z wieloma ludzmi z mojej klasy.
                  Odezwijcie sie prosze - jesli czytacie...

Pozdrawiam
                  AJ
              • Gość: Rycerz Re: LO Czachowskiego IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.01, 13:47
                a fomin taki idealny do konca nie jest
      • Gość: nan Re: LO Czachowskiego IP: *.udn.pl 25.04.04, 21:25
        Oczywiście, Królewna. Potem długo nic. Potem Profesor Lesiak. Znowu nic. I na trzecim - Kostór. Pozdrowienia dla wszystkich wymienionych.
      • Gość: 7 Re: LO Czachowskiego IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 17:27
        Pietrasiowa była the best! Na drugim miejscu Wachowicz!
        • iwan38 Re: LO Czachowskiego 01.03.06, 14:06
          Cześć, witam wszystkich Absolwentów najfajniejszego liceum w Radomiu.
          Miałam tę przyjemność ukończenia tego liceum w 1997. Czy jest jeszcze ktoś kto
          chciałby powspominać te piękne czasy?
          W tym roku 100 - lecie fajnie będzie się spotkać i pogadać i nie powiem co
          jeszcze...
    • Gość: ZX Re: LO Czachowskiego IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.01, 21:00
      Muszę przyznać że dwa lata temu mieliście piękny pomarańczowy napis. Może
      byście wrócili do tego ekstrawaganckiego cacka :)))))))))))). Jesteście piękni.
      • Gość: miś Re: LO Czachowskiego IP: 212.244.142.* 03.11.01, 19:53
        Gość portalu: ZX napisał(a):

> szyld byl "darem" od jednego z rodzicow z okazji 90 lecia .to byl koszmar
        widziec go codziennie,mialem z nim koszmary....
      • Gość: ziuta Re: LO Czachowskiego IP: 212.244.142.* 04.11.01, 13:44
        Lepszy tandetny szyld od tantetnego budynku pomalowanego na wloszczyzne,
        wygladajacego na monstrum prl z debilami w srodku...
        • Gość: Rycerz Re: LO Czachowskiego IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.01, 15:45
          Szkoła powinna byc odmalowana bo wygląda ponuro
          aleskad wziac na to pieniadze
          oto jest pytanie
    • Gość: Rycerz Re: LO Czachowskiego IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.01, 13:20
      A czy wiecie że pewna nauczycielka od fizyki wziela sobie zwolnienie na pare
      dni ku radosci wielu uczniow.
      czy wiecie kto to moze byc?
      • Gość: Rycerz Re: LO Czachowskiego IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.01, 17:37
        I dzis znowu jej nie bylo
    • Gość: Rycerz Re: LO Czachowskiego IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.01, 14:51
      Czachowszczaki jak zareagowaliście na wprowadzenie identyfikatorow.Dla mnie
      jest to zbędne ale jak wy na to zareagowaliście?
      • Gość: Jezzo Re: LO Czachowskiego IP: *.radom.pl 09.11.01, 18:55
        Według mnie identyfikatory to dobra rzecz.Ale nie dla ludzi z czachowskiego.
        Po pierwsze całe załatwainei tych identyfikatorów to byl jeden wielki chaos.
        Już wsszyscy się sieszą bo mają:).Jednak co 2 osoba albo już go zgubila albo
        tej osobie sie popsuł.Po trzecie ttakie pomysły to się przyjmują w małych
        firmach ale nie w wielkiej szkole dla tylu uczniów.Po dzisiejszym dniu panuje
        wielki nieład.Jedni noszą,drudzy nie,trzeci nie mają bo zgubili lub nie
        wyrobili.A od poniedziałku to maja ze szkoły wyrzucać.Za co? Za to iż to
        wszzystko nie zostało wykonane tak jak należy.Najpierw trzeba pomyśleć zanim
        sie cso zrobi.Nara.
        • Gość: martenka Re: LO Czachowskiego IP: 192.168.1.* 15.11.01, 15:13
          Hm... Identyfikatory są i nie są potrzebne. Po pierwsze: do szkoły nie wchodzi
          chołota z innych szkół i jest troszki bezpieczniej (choć pierwsze klasy u nas
          są i za winklem wszyscy stoją). Nie są potrzebne, bo zbyt długo trwa
          sprawdzanie ich... Mamy dwóch ochraniarzy, a i tak musimy mieć
          identyfikatory... Młodzież z innych szkół nie wchodzi, ale i tak zdarzają się
          pobicia (np. Olender i taki koleś)... Pozdrawiam i takie tam... FOMIN
          RULEZZZZZZZZZZZZZZZZZZ
        • Gość: redox Re: LO Czachowskiego IP: 192.168.1.* 15.11.01, 15:22
          A ja powiem tak- ta nasza szkola to jeden wielki burdel..... Po pierwsze
          szkola ma podloge parkietowa- a buty? Nawet w 4 lo nosza kapcie. Po drugie
          palenie na hallach. Po trzecie identyfikatory- powinni je nosic wszyscy bez
          wyjatku, nauczyciele powinni z lekcji wyrzucac/odnosnie poprzedniej wypowiedzi-
          a co bedzie jak zapomniesz legitymacji podczas kontroli w autobusie albo
          zapomnisz jej wyrobic?/. Skorzanka ma, samochodowka ma, budowlanka ma, wszyscy
          maja, tylko nie my. Po czwarte ochroniarz- po co? W Kochanowskim jest? Nie ! W
          budowelance jest?- Nie! Niech nauczyciele wreszcie rusza dupy z pokoju tak jak
          jest w innych szkolach- same wozne sobie nie poradza..... A gdzie sa dyzury
          nauczycieli? Po prostu bbbuuurrrddddeeellll!!!!!
          • Gość: Rycerz Re: LO Czachowskiego IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.01, 16:17
            A nie mysleliscie o tym zeby bez wzgledu na warunki bawic sie w tej szkole.
            Wszyscy tylko marudza ze cos im nie pasuje .
            A nie lepiej cieszyc sie tym co jest albozaczac to zmieniac na lepsze.
          • Gość: Somebody Re: LO Czachowskiego IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.01, 14:26
            Gość portalu: redox napisał(a):

> A ja powiem tak- ta nasza szkola to jeden wielki burdel..... Po pierwsze
            > szkola ma podloge parkietowa- a buty? Nawet w 4 lo nosza kapcie. Po drugie
            > palenie na hallach. Po trzecie identyfikatory- powinni je nosic wszyscy bez
            > wyjatku, nauczyciele powinni z lekcji wyrzucac/odnosnie poprzedniej wypowiedzi-
            >
            > a co bedzie jak zapomniesz legitymacji podczas kontroli w autobusie albo
            > zapomnisz jej wyrobic?/. Skorzanka ma, samochodowka ma, budowlanka ma, wszyscy
            > maja, tylko nie my. Po czwarte ochroniarz- po co? W Kochanowskim jest? Nie ! W
            > budowelance jest?- Nie! Niech nauczyciele wreszcie rusza dupy z pokoju tak jak
            > jest w innych szkolach- same wozne sobie nie poradza..... A gdzie sa dyzury
            > nauczycieli? Po prostu bbbuuurrrddddeeellll!!!!!

jeszcze jedno-nauczyciele tez mieli chodzic w identyfikatorach i co ,nic! dupa
            zbita.A co do chodzenia w butach-takie niby parkietowepodlogi,wszyscy uczniowie
            musza chodzic w kapciach ,a nauczyciele to co?paraduja sobie codziennie w innych
            butkach.Tak byc nie moze jak wszyscy to wszyscy,sprawiedliwosc musi byc!
            tez powinni tak jak uczniowie chodzi w ciapkach wtedy by zobaczyli jak jest
            fajnie.I jeszcze Kaimowa sie czepia,kaze przynosic srodki czystosci ,a sama to
            co,w kozaczkach,fuj!

• Gość: Rycerz Re: LO Czachowskiego IP: 217.96.36.* 19.11.01, 16:58
      Wydawać by sie moglo ze kapcie to znakomity pomysł.A myśleliście kiedys zeby
      wprowadzic nowa forme obuwia zmiennego.Uczniowie jezdziliby na wrotkach a
      nauczyciele na deckach.zabawnie by to wygladalo gdyby sie ktos przewrocil.
    • Gość: darling Re: LO Czachowskiego IP: *.radom.leased.ids.pl 20.11.01, 09:36
      Chciałam powiedzieć, że może nie jestem absolwentką tego liceum i nigdy już nie
      będę, ale mialam przyjemność uczęszczać do Czachowszczaka przez półtora roku.
      Nie jestem zachwycona tą szkołą. Najlepszy tego dowód to to, że zmieniłam
      liceum. a powodem nie była zła nauka, bo moja srednia ocen była powyżej 4.0! Po
      prostu, szkoła, może i kiedys była fajna, ale teraz jedzie na opinii.
      Nauczyciele juz nie ucza tylko wymagają, dyrektora nie interesuja sprawy
      szkoły, a zrobienie klas zbiórczych to był wielki błąd. W czachowskim wszyscy
      tylko myślą jak najszybciej iść dio domu. Nie ma niczego, co by integrowało
      uczniów z nauczycielami. Nie ma nawet gazetki szkolnej
      od 2 mcy jestem w szkole o mniejszej renomie, za to o wiele fajniejszej. I nie
      zaluję!
      siedemnastolatka!
      • Gość: Rycerz Re: LO Czachowskiego IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.01, 21:47
        Być może nie znalazlas szczescia w tej szkole.
        Przeciez nie to jest istotne, aby byla gazetka szkolne zeby sie dobze czuc.
        Przeciez kazdy moze sie dobrze bawic wsrod grupy znajomych jesli tylko naprawde
        tego chce.Narzekanie nie jest nigdy potrzebne.Lepiej znalezc sposob na
        sprawienie sobie szczescia.Trzeba tylko chciec....
    • Gość: kotek Re: LO Czachowskiego IP: *.bj.uj.edu.pl 21.11.01, 14:42
      czy ktos z obecnych czachowszczakow moglby pozdrowic pania krol od jej
      ulubionej pary z krakowa?
    • Gość: Rycerz Re: LO Czachowskiego IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.01, 17:09
      Ludzie, mam jedno pytanko :jak wam sie podoba praca naszych ochroniarzy?
      Czy czujecie sie bardziej bezpieczni????
      • Gość: M75 Re: LO Czachowskiego IP: *.radom.pl 02.12.01, 23:18
        to niezły pomysł, już sam ich wygląd odstrasza
    • Gość: aga de. Re: LO Czachowskiego IP: *.slowoludu.com.pl 27.12.01, 12:58
      Skonczylam Czachowskiego w 1993roku. Pamietam Żenię... i tańce na w-fie. A
      kobieta od geografii? A Kasia od historii, ktorej spiewalismy sto-lat, gdy
      kichnela na lekcji? ha, ha, ha. Spotkalam w Warszawie kolege z klasy z
      rozszerzonym angielskim. Coz za spotkanie to bylo zaskakujace! Powspominalismy
      toszke. Milo bylo. A co sie dzieje z Mariuszem? Slynnym albinosem (strasznie
      sympatycznym czlowiekiem!).
      Pozdrawiam czachowszczakow - tych starych i obecnych.
      Aga De. (socjolog, dziennikarz)
    • Gość: Aga Absolwenci 1993, gzdie jestescie? IP: *.synapsis.waw.pl 14.08.02, 18:19
      Szukam absolwentow Czachowka z roku 1993!!!! Halo, odezwijcie sie? Co sie z
      Wami dzieje? stolki? Miotly? Co robicie, czym sie zajmujecie?
      Musze przyznac sie, ze spotkalam w Warszawie pewnego znajomka z klasy
      angielskiej, ktory obecnie jest przedstawicielem handlowym w pewnej renomowanej
      firmie produkujacej wyroby ze skory. I o dziwo, spotkalismy sie sluzbowo...
      a.
      • Gość: xoxo Re: Absolwenci 1993, gzdie jestescie? IP: *.in-addr.btopenworld.com 15.10.03, 16:55
        pozdrawiam wszystkich z rocznika 1993, moze jakie REUNION bys ie
        zorganizowalo? dajcie znac co porabiacie i gdzie w swiecie przebywacie? klasa
        angielska to wlasnie UK, USA, Canada itd z tego co sie orientuje. Moze sie
        kiedys uda zjechac.xoxooxoxox
        • Gość: :-) Re: Absolwenci 1993, gzdie jestescie? IP: *.proxy.aol.com 16.10.03, 21:13
          hej hej
          ludziska z rocznika 93 klasy angielskiej! Let's get together! Reunion to super
          pomysl, moze odnalezlibysmy sie wszyscy? Zobaczymy jak wygladamy :-)Gdzie sie
          podziwacie kochani?
        • Gość: :-) Re: Absolwenci 1993, gzdie jestescie? IP: *.proxy.aol.com 16.10.03, 21:13
          hej hej
          ludziska z rocznika 93 klasy angielskiej! Let's get together! Reunion to super
          pomysl, moze odnalezlibysmy sie wszyscy? Zobaczymy jak wygladamy :-)Gdzie sie
          podziewacie kochani?
          • Gość: andrzej Re: Absolwenci 1993, gzdie jestescie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 08:56
            czesc ludzie ja konczyłem tą bude w 91 roku.Uczyli mnie jak pamietam
            prof.Wachowicz,Kostótrkiewicz(hehe),Król,Glegoła i......niepamietam.Ogolnie
            fajna szkołka zwłaszcza jak juz sie do niej nie chodzi.Pozdrawiam wszystkich
          • Gość: absolwent Re: Absolwenci 1993, gzdie jestescie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 16:28
            Tutaj jest fajna stronka na ktorej znajdziesz swoich znajomych:
            et.skracaj.pl/ a potem kliknij na lista najlepszych i wybierz to, co Cie
            interesuje
        • Gość: ada Re: Absolwenci 1993, gzdie jestescie? IP: 5.2.1R1D* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 28.10.03, 04:08
          ja rowniez pozdrawiam wszystkich z rocznika 1993, szczegolnie klase angielska.
          ja mieszkam w Kanadzie, wyjechalam zaraz po maturze, o kurcze, to juz 10 lat
          temu....probuje nawiazac kontakt z ludzmi z mojej klasy ale nadaremnie...
          jesli ktos z mojej klasy chce sie ze mna skontaktowac, to byloby super
          moj e-mail adres: astrzyminska@yahoo.ca
          czekam na wiadomosci!!!!
          • Gość: ada Re: Absolwenci 1993, gzdie jestescie? IP: 204.225.80.* 28.10.03, 20:16
            zapomnialam dodac ze chodzilam do klasy "b" i moja wychowawczynia byla prof
            Wieslawa Pietras....jesli ktos chodzil ze mna do klasy...odezwijcie sie.
          • Gość: jotka13 Re: Absolwenci 1993, gzdie jestescie? IP: 157.25.78.* 29.10.03, 09:16
            Cześć, również kończyłam Czachówka w 1993 r., ale chodziłam do klasy bio-chem.
            czyli "A", wychowawczyni - B.Czubak. Także straciłam kontakt z ludźmi z klasy
            chociaż przeprowadziłam się tylko do Warszawy.
            Pozdrawiam.
            • Gość: edek Re: Absolwenci 1993, gzdie jestescie? IP: 81.60.204.* 14.04.04, 06:46
              ja tez chodzlamdo tej klasy.kim jestes?
              • Gość: jotka13 Re: Absolwenci 1993, gzdie jestescie? IP: 157.25.78.* 29.04.04, 13:47
                Julita, nie wierzę, że trafiłam na Edytę ;-)???
                • Gość: edek Re: Absolwenci 1993, gzdie jestescie? IP: *.uniovi.es / 156.35.192.* 07.06.04, 12:41
                  Czesc To ja Edyta. Co porabiasz w Warszawie. Ja mieszkam w Hiszpanii od jakis 5
                  lat. Pozdrawiam serdecznie
                  Edek
                  P.s. moj adres e-mailowy edyta_wozniak@hotmail.com z checia bym sobie z toba
                  pomailowala i powspomilala stare dobre czasy. Usciski
                  • jotka13 Re: Absolwenci 1993, gzdie jestescie? 08.06.04, 10:50
                    Cześc Edytko, jak miło Cię widzieć ;-))
                    Odpowiedziałam na priva.
                    A może ktoś jeszcze się odedzwie z IVA z 1993r.
                    Czekamy...
                    • Gość: paulina Re: Absolwenci 1993, gzdie jestescie? IP: *.hsd1.sc.comcast.net 09.10.06, 01:31
                      czesc dziewczyny, to ja Paulina, nawet nie wiedzialam, ze moge tutaj kogos
                      spotkac...wlasnie zastanawialam sie gdzie sie wszyscy podziali...
              • Gość: KATE Re: Absolwenci 1993, gzdie jestescie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 22:09
                EDYTA?????????
                TO JA KAŚKA....MOŻE JESZCZE PAMIETASZ??

KONTAKY KATPAN1@WP.PL
            • Gość: KATE Re: Absolwenci 1993, gzdie jestescie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 22:07
              HEJ!!
              TO ZE MNĄ CHODZIŁAŚ , MOZE BYŚMY ZWOŁAŁY JAKĄŚ WIĘKSZA GRUPĘ Z NASZEJ BYŁEJ
              KLASY I JAKIEŚ SPOTKANKO ZMONTOWAŁY.
      • Gość: Aga Re: Absolwenci 1993, gzdie jestescie? IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.04, 12:04
        ja uczęszczałam do mat-fizu, gdzie są ludzie z tamtych lat?nasza wych.p.Sas.
        Odezwijcie się
        • Gość: Monika Re: Absolwenci 1993, gzdie jestescie? IP: *.wam.bp / *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 14:51
          Ja też kończyyłam IV d. Mieszkam w Warszawie.mój ades: niewiadomka@op.pl
          • Gość: szklanka 1/2pełna 2000 matra humaniści!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 20:49
            maturka 2000r, humanistyczna... Podobno dużo mamy już klasowych bobasków? Kto z
            was mnie słyszy? No i wiecie jak ci gów.niarze opluwają Królową naszą?
            Dziewczyny, chłopaki, odezwijcie sie, bo sie stara zajebiście czuje.
            Ech, poszłoby sie na/za Kopernika przed klasówką z geografiii, co?
            Odzew prosze, zwlaszcza od ekipy luzakooow!!!!
          • aaagna Re: Absolwenci 1993, gzdie jestescie? 04.02.06, 15:04
            ja w 1993 r. konczylam IVf - klase ogolna. Od ponad 6 lat jetsem w Warszawie -
            pracuje w organziacji pozarzadowej pomagajacej osobom z autyzmem i ich rodzinom
            (z wyksztalcenia jestem socjologiem).
            Bywam na czwartkowych spotkanaich Radomian w Warszawie (I czwartek miesiaca CK
            Oberza, ul. Chmielna, godz. 20.00)

Agnieszka Deja
            agnieszka.deja@wp.pl
    • Gość: 1984 Re: LO Czachowskiego IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.03, 01:33
      Czyżby na forum nie zaglądali dawni (i obecni) uczniowie Czachowskiego???
      Ostatni wpis w tym wątku pochodził sprzed czterech miesięcy. Co się dzieje???

Ja byłem uczniem Czachowskiego dość dawno (matura 1984). Lata spędzone w tej
      szkole wspominam naprawdę z przyjemnością. Fakt,że trzeba sobie było radzić,
      aby szkolna mordęga była bardziej strawna, ale było to możliwe. "Za moich
      czasów" popularną (a jednocześnie "technicznie skomlikowaną") pomocą
      dydaktyczną był projektor filmowy 16mm, którego obsługę wraz z moimi kolegami z
      klasy praktycznie zmonopolizowaliśmy. Jakaż to była frajda zamiast na
      jakąś "poważną" lekcję iść jako "obsługa techniczna" projektora na lekcję innej
      klasy, aby im wyświetlać film. Pamiętam, że, gdy pani prof. Hrynkiewicz
      zwolniła nas z lekcji rosyjskiego, byśmy w innej klasie mogli
      wyświetlić "Faraona", nasze szczęście wydawało nam się bezgraniczne (ale i tak
      dzięki pozostałym lekcjom pani prof. Hrynkiewicz do dziś mogę ogladać rosyjskie
      filmy w orginale i całkiem sporo rozumiem, mimo, iż po szkole średniej nie
      miałem kontaktu z jęż. rosyjskim :))) ).

Pamiętam również inny sposób na ułatwienie sobie życia, który stosowaliśmy z
      kolegami z klasy na WF-ie. Ponieważ te skądinąd fajne lekcje były badź na
      ostatnich, bądź na pierwszych godzinach, założyliśmy "Koło szachowe" aby
      podczas lekcji móc "trenować" Szachy. Oczywiście nie na sali gimnastycznej
      tylko w którejś z wolnych pracowni, co praktycznie eliminowało jakąkolwiek
      kontrolę ze strony nauczycielki WF. Wszystko byłoby bajecznie piękne, gdyby
      nie "Wojewódzki turniej szachowy szkół srednich" do którego Pani Profesor z
      radością zgłosiła swoją drużynę. Na turniej wybraliśmy się "troszkę niepewnie",
      ale wróciliśmy "z tarczą". Zajęliśmy II miejsce. Dyplom, którym została
      uhonorowana szkoła z tego tytułu wisiał dość długi czas. Teraz, po kilkunastu
      latach od tego zdarzenia mogę powiedzieć o przyczynach tego sukcesu. Otóż na
      turnieju oprócz naszej drużyny stawiła się jeszcze tylko jedna. Pozostałe
      przegrały walkowerem. A ponieważ my przegraliśmy niesty z tą drużyną, która
      przybyła na zawody stąd drugie miejsce.

Czy zagląda na forum ktoś z "okolic" rocznika 1984 (matura)?
      Może pamiętacie coś ciekawego z tamtych czasów?

pozdrawiam wszystkich nauczycieli, absolwentów i uczniów Czahowskiego
      • Gość: 1984 Re: LO Czachowskiego IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.03, 18:23
        Gość portalu: 1984 napisał(a):

> pozdrawiam wszystkich nauczycieli, absolwentów i uczniów Czahowskiego

Ja naprawdę wiem, że Czachowskiego pisze się przez "ch". :)))
      • Gość: eulalia Re: LO Czachowskiego IP: *.cytanet.com.cy 01.03.05, 22:22
        witam wszystkich!!
        ja konczylam szkołę w 1994 roku, kiedy uczyli między innymi: "TRUPEK"
        (pamiętacie??), Kaługa, Zawadzka, Prokop, Oberko, Kostór ;-), Bedla :-
        (.pamiętam wspaniałą atmosferę, szczególnie apeli po których wielokrotnie cała
        szkola domagala sie zwolnienia do domu;-), pamietam naszego albinosa mariusza,
        choc to nie byl moj rocznik. az łza się kręci w oku...czemu nie było
        organizowane 10-lecie matury?? a szkoda.pzdr
        • Gość: Ania Re: LO Czachowskiego IP: 195.95.164.* 24.01.07, 11:36
          Matura 1994.... aż łza się kręci na wspomnienie o tych szkolnych latach,
          fakt... a 10-lecie matury było... trochę dawno temu, nie wszyscy się stawili...
          raczej klasy się organizowały, nasza A i B... to wiem...
      • Gość: rocznik matura1986 Re: LO Czachowskiego IP: *.radom.pl 08.10.05, 20:21
        Co z absolwentami z rocznika 86-matura Nikogo nie znalazłam!! Za rok 100-lecie
        szkoły. Mam nadzieję, że będzie nas więcej niżna 90-leciu.
      • Gość: też 1984 Re: LO Czachowskiego IP: *.icpnet.pl 18.01.06, 23:16
        A kto zerwał naklejkę z projektora, żeby nie było wiadomo jak zakładać taśmę ?
        A kto był na dywaniku za kopanie się podczas wyprawy po kredę i aby zmoczyć gąbkę ?
        I wreszcie kto lubił "muchi" ?
        I kto niósł sztandar szkoły po pochodzie I-szo majowym ?

To były niezapomniane czasy w których grozę niosły lekcje fizyki z A.Czub a nie
        filmy grozy - mogące przestraszyć jedynie przedszkolaki. A zajęcia ze wspaniałym
        znawcą astronomii i Geografii ( przez duże G )śp.Ciurlikiem.
        Czy dziś ktoś remontuje stare, zniszczone przez wodę żaglówki za ZPT ?

POZDRAWIAM rocznik'84

Jak to przeczyta 1984 to niech zadzwoni do KG 0-61-........
        • Gość: 1984 Re: LO Czachowskiego IP: 212.160.172.* 07.03.06, 13:02
          > A kto zerwał naklejkę z projektora, żeby nie było wiadomo jak zakładać taśmę ?

Pamiętam - koledzy z klasy "o jeden wyżej" uciekali się do takich niecnych
          metod :-))). Ale poradziliśmy sobie, dzięki czemu film "Czas skrzydeł" na
          lekcjach PO w różnych klasach obejrzeliśmy kilkanaście razy :-)))
          Dobre układy z szefem "Filmosu" owocowały również tym, że za niewielką
          dodatkową opłatą wypożyczał nam takie hity jak naprzykład "Jak Kozacy grali w
          piłkę nożną" :-)

> A kto był na dywaniku za kopanie się podczas wyprawy po kredę i aby zmoczyć >
          gąbkę ?

Tak to bywało, gdy Dyrektor pojawiał się niespodziewanie w złym miejscu :-)

> I wreszcie kto lubił "muchi" ?

I tu "zagwozdka" - nie wiem o co chodzi.
          No, kilka lat minęło od tamtych "złotych" czasów.

> I kto niósł sztandar szkoły po pochodzie I-szo majowym ?

Błędy młodości :-)))

> To były niezapomniane czasy w których grozę niosły lekcje fizyki z A.Czub
          > a nie filmy grozy - mogące przestraszyć jedynie przedszkolaki.

Fakt - bywało, że jednego dnia były dwie lekcje fizyki. Zaden "surviwal" nie
          może się temu równać :-)))

> A zajęcia ze wspaniałym znawcą astronomii i Geografii ( przez duże G )
          > śp.Ciurlikiem.

Też uważam, że mieliśmy szczęście trafiając na takiego NAUCZYCIELA.
          Lekcje geografii w pierwszej klasie były dzięki temu przyjemnością. I jeszcze
          na dokładkę wszystko się umiało:-)

> Czy dziś ktoś remontuje stare, zniszczone przez wodę żaglówki za ZPT ?

Właśnie :-))) Klub Żeglarski "Suahili", który stworzył pan Owerko od ZPT.
          Podczas wakacji orgazniował obozy żeglarskie (niestety, ja nie miałem okazji w
          nich uczestniczyć), ale ci, którzy na nich byli wyrażali się jak najlepiej.
          Ja pamiętam fantastyczne obozy narciarskie, również przez niego organizowane.
          Na takim obozie nauczyłem się jeździć na nartach, a na kolejnym nawet
          zwyciężyłem w "Mini slalomie gigancie" :-))), którym każdy obóz się kończył.

Lekcje z innymi nauczycielami także były szalenie barwne:-)))
          Chemia z panią Ługowską - fantastyczna.
          Klasówki pisało się łamiąc nieco podział na grupy wprowadzany przez Panią
          Profesor - jednągrupę pisali wszyscy siedzący przy jednym stole (a przy stłach
          w pracowni chemicznej siedziało cztery lub sześc osób). Mi się kiedyś
          przydarzyła mała wpadka na takiej klasówce. Zawsze staraliśmy się usiąść obok
          kogoś, kto umiał chemię (było w klasie kilka takich "orłów") Walka o miejsce
          była więc ostra, gdyż jej wynik mógł zadecydować o wyniku klasówki. Kiedyś
          zdarzyło mi się usiąść dopiero obok kolegi, który usiadł bezpośrednio obok
          koleżanki umiejącej chemię. Nastawiłem się na precyzyjne kopiowanie, tego, co
          kolega napisze. Gdy ten coś napisał na swojej kartce, ja to skrupulatnie
          przepiasałem. I wówczas zorientowałem się, że przepisałem jego imię i nazwisko
          (Paweł T...:-))).

Pozdrawiam serdecznie wszystkich czytających ten wątek:-)))

Uwaga do zainteresowanych wspominkami z rocznika 1984 - proponuję przenieść się
          do innego wątku, dlatego skopiuję te maile i przeniosę je do wątku
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=476&w=38043095
      • Gość: grzegorz 1981 4D Re: LO Czachowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 15:48
        powinienem zdawac mature w 1981 roku, ale wyemigrowałem do kopernika po kilku
        zatargach z Panią Kowalczuk. miałem swoja prywatna tablice i codziennie
        odpowiadałem z matmy. Byłem w klasie Pana Noska. A francuski z "KOZĄ" był boski.
        Moze jest ktos z tego rocznika Maliszewski, Ortyl, Asia Nowak, Jagoda Białek, i
        moja sympatia Kruszynka, A moze Ania Wolska? Ach wspaniałe czasy , Ludzie co
        sie z wami dzieje odezwijcie sie na zagrodagb@wp.pl lub telefon 0-502 220 887
        teraz mieszkam na Mazurach i chetnie odnowie kontakty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka