Dodaj do ulubionych

zasiłek dla bezrobotnych

14.04.15, 19:08
Czy okresy kiedy pobieram zasiłek dla bezrobotnych wliczaja się do lat pracy zliczanych przy ustaleniu prawa do kolejnego zasiłku. Z góry dziękuję za szybką odpowiedź. M
Obserwuj wątek
    • janusonly Re: zasiłek dla bezrobotnych 17.04.15, 08:13
      tak, są podwajane każdego roku, aby zadośćuczynić złu które cię spotyka i choć częściowo to naprawić.
      To tak w ramach równia szans.
      Tak zachowuje się biedny bezrobotny, który z góry planuje życie do emerytury na zasiłku. Do roboty.
      • garko_siura Re: zasiłek dla bezrobotnych 17.04.15, 10:21
        A mówią, że "komuna" się skończyła, hehe :)

Żeby żyć całe życie za friko i mieć niezłą emeryturę, to trzeba zostać klechą!

• janusonly Re: zasiłek dla bezrobotnych 18.04.15, 07:01
          W komunie nie było darmozjadów na zasiłku.
          • 1.moysi Re: zasiłek dla bezrobotnych 20.04.15, 14:15
            Mam 19 lat pracy, raz w życiu byłam na zasiłku,pracowałam po 12 godzin dziennie,bez urlopu,wolnych sobót.Na temat kasy jaką dostawałam za pracę wypowiadać się nie będę,bo i po co,nikt mi nie uwierzy, za jakie pieniądze ludzie w Radomiu pracują. Nie wiem dlaczego jesteście tacy złośliwi,albo pracujecie w budżetówce, albo na czarno bez prawa do zasiłku.Ale ja Was osądzać,nie będę,jeżeli to budżetówka, to tylko pozazdrościć,a jeżeli na czarno,to doskonale sobie zdaję sprawę, że właśnie mnie to czeka.
            • janusonly Re: zasiłek dla bezrobotnych 21.04.15, 09:36
              Mam 30 lat pracy i ani jednego dnia nie byłem na zasiłku , a były momenty, że zatrudniałem po kilkadziesiąt osób, legalnie, podpisując umowy o pracę i gwarantując wszystkie "świadczenia', często tego potem żałowałem bo o mało nie doprowadziło mnie to do bankructwa. W Radomiu jest dużo, ludzi którzy uczciwie podchodzą do swojego interesu. Przyczyna bezrobocia i niskie płace to nie działanie przedsiębiorców to wynik absurdalnych ambicji rządzących i ich nieudacznictwa teraz i wcześniej , a myślę, że ci co przyjdą nie zrobią nic lepszego i nie poprawią sytuacji. Chrzanienie głupot o nowych technologiach jak ostatnio pokazany system badający krzywiznę domów na Śląsku, może i to potrzebne tylko kto na tym zarobi ? Potrzeba działań które pomogą zwykłemu Kowalskiemu, a nie będą go wysyłały i kazały mu myć angielskie kible. Wstyd.
              Pretensje o umowy i wysokość zarobków to nie do przedsiębiorców im mimo pozorów jest często trudniej związać koniec z końcem niż ich pracownikom.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka