1.moysi 14.04.15, 19:08 Czy okresy kiedy pobieram zasiłek dla bezrobotnych wliczaja się do lat pracy zliczanych przy ustaleniu prawa do kolejnego zasiłku. Z góry dziękuję za szybką odpowiedź. M Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janusonly Re: zasiłek dla bezrobotnych 17.04.15, 08:13 tak, są podwajane każdego roku, aby zadośćuczynić złu które cię spotyka i choć częściowo to naprawić. To tak w ramach równia szans. Tak zachowuje się biedny bezrobotny, który z góry planuje życie do emerytury na zasiłku. Do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
garko_siura Re: zasiłek dla bezrobotnych 17.04.15, 10:21 A mówią, że "komuna" się skończyła, hehe :) Żeby żyć całe życie za friko i mieć niezłą emeryturę, to trzeba zostać klechą! Odpowiedz Link Zgłoś
janusonly Re: zasiłek dla bezrobotnych 18.04.15, 07:01 W komunie nie było darmozjadów na zasiłku. Odpowiedz Link Zgłoś
1.moysi Re: zasiłek dla bezrobotnych 20.04.15, 14:15 Mam 19 lat pracy, raz w życiu byłam na zasiłku,pracowałam po 12 godzin dziennie,bez urlopu,wolnych sobót.Na temat kasy jaką dostawałam za pracę wypowiadać się nie będę,bo i po co,nikt mi nie uwierzy, za jakie pieniądze ludzie w Radomiu pracują. Nie wiem dlaczego jesteście tacy złośliwi,albo pracujecie w budżetówce, albo na czarno bez prawa do zasiłku.Ale ja Was osądzać,nie będę,jeżeli to budżetówka, to tylko pozazdrościć,a jeżeli na czarno,to doskonale sobie zdaję sprawę, że właśnie mnie to czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
janusonly Re: zasiłek dla bezrobotnych 21.04.15, 09:36 Mam 30 lat pracy i ani jednego dnia nie byłem na zasiłku , a były momenty, że zatrudniałem po kilkadziesiąt osób, legalnie, podpisując umowy o pracę i gwarantując wszystkie "świadczenia', często tego potem żałowałem bo o mało nie doprowadziło mnie to do bankructwa. W Radomiu jest dużo, ludzi którzy uczciwie podchodzą do swojego interesu. Przyczyna bezrobocia i niskie płace to nie działanie przedsiębiorców to wynik absurdalnych ambicji rządzących i ich nieudacznictwa teraz i wcześniej , a myślę, że ci co przyjdą nie zrobią nic lepszego i nie poprawią sytuacji. Chrzanienie głupot o nowych technologiach jak ostatnio pokazany system badający krzywiznę domów na Śląsku, może i to potrzebne tylko kto na tym zarobi ? Potrzeba działań które pomogą zwykłemu Kowalskiemu, a nie będą go wysyłały i kazały mu myć angielskie kible. Wstyd. Pretensje o umowy i wysokość zarobków to nie do przedsiębiorców im mimo pozorów jest często trudniej związać koniec z końcem niż ich pracownikom. Odpowiedz Link Zgłoś