Dodaj do ulubionych

komunia w Katedrze 2015

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.15, 21:24
Dzisiaj byłem na pierwszym zebraniu w sprawie Pierwszej Komunii dzieci z SP 13 i 28. To co wygadywał ten klecha to jakaś bzdurz i żenada. Cdn.
Obserwuj wątek
    • Gość: --- Re: komunia w Katedrze 2015 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.15, 12:20
      odsyłam do radom.wyborcza.pl/radom/1,48201,18911443,10-tys-zl-od-rodzicow-na-kosciol-oczekiwanie-czy-warunek.html
      byłem słyszałem: prawda cała prawda i tylko prawda.
    • Gość: gada Re: komunia w Katedrze 2015 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.15, 19:54
      Dzisiaj w Katedrze na mszy dla dzieci 11.oo miało się odbyć uroczyste wręczenie różańców, o czym siostra na religii opowiadała od trzech tygodni (z małą przerwą bo zemdlała jak się dowiedziała...).
      To co przeżyłam ja inni rodzice i dzieci dla których miało być to pierwsze związane z komunią ważne przeżycie to ŻENADA , KOMPROMITACJA DLA CAŁEGO KOŚCIOŁA I PROFANACJA MSZY ŚWIĘTEJ w wykonaniu księdza.
      Ten żałosny klecha nie powinien prowadzi mszy dla dzieci, ani mieć cokolwiek wspólnego z dziećmi i I Komunią. zamiast kazania zakonnica (siostra ALMA) odwrócona do całego kościoła tyłem wiązała z kolorowych piłeczek różaniec, dzieci nudziły się bardzo, ksiądz przy pomocy innego księdza odśpiewał dwa razy refren jakiejś piosenki o różańcu, siostra skończyła i to był koniec kazania. Znudzenie bardzo dużej grupy dzieci sięgnęło zenitu. Potem w wielkim rozgardiaszu i przy aprobacie księdza, bo nie starał się nawet trochę zapanować nad dzieciakami msza dobiegła do końca. Dzięki Bogu. Ale teraz dopiero się zaczęło.
      Rodzice zostali bezczelnie skrzyczani przez księdza, że a to pozwalają ich dzieci rozmawiają, a oni ich nie uspokajają, że do komunii nie dopuści i mogą sobie iść w 4 lub 5-tej klasie.
      Czy to ja mam organizować jakiemuś marnemu klesze mszę świętą, przecież to jego rola aby dzieci były zainteresowane tym co się dzieje na mszy. do tego ten chamski ton w głosie.
      potem różańce były rozdawane po liście bo kto nie zapłacił lub nie była na pierwszym spotkaniu różańca nie dostanie. Księdza proboszcza też nie było na tym UROCZYSTYM ROZDANIU RÓŻAŃCÓW. No cóż obiadek pewnie stygł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka