Dodaj do ulubionych

Na badania okresowe do przychodni dziekana

IP: 129.81.192.* 14.10.04, 22:21
To tylko taki drobny przykladzik nepotyzmu
i chciwosci w targanej aferami i korupcja
Polsce, czy raczej PRL-u "bis"!

P.S. Kiedys dawno, dawno temu wyraz "profesor"
laczony bywal z etyka i postawa moralna
danej osoby... ale to juz tylko
zakurzona historia!
Obserwuj wątek
    • Gość: BoB Re: Na badania okresowe do przychodni dziekana IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.10.04, 23:12
      Trochę mnie to nie dziwi. "Uczył" mnie ten człowiek, więc trochę poznałem jego
      osobowość. Cóż profesor, prodziekan, pro....aż się boję dokończyć
      • Gość: Krupp Re: Na badania okresowe do przychodni dziekana IP: *.radom.pl 15.10.04, 08:08
        mnie też uczył..... o hurtowniach z gorzałą nie wspominać..... i obowiązkowym
        wykupie książek przed zaliczeniem.
        Mam wstręt na jego widok.
    • Gość: sm ZLODZIEJE I MENELE !!! IP: *.stat.gov.pl 15.10.04, 08:01
      !!!
      • Gość: Marcin Re: ZLODZIEJE I MENELE !!! IP: *.udn.pl 15.10.04, 09:23
        Ja - w przeciwieństwie do moich poprzedników - tych ludzi nie znam, ani mnie
        grzeją ani ziębią. Problem mój polega na tym, że z artykułu nie dowiedziałem
        się, czy badania w Mediconie robione są niefachowe i drogie czy też nie. Jeśli
        nie - to o co tu chodzi?
        • Gość: volt Re: ZLODZIEJE I MENELE !!! IP: *.udn.pl 15.10.04, 09:53
          To tylko czubek góry lodowej. Może wkrótce odsłonią się następne jej partie.
        • Gość: student a ja wiem. IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 15.10.04, 14:19
          jesli chodzi o leczenie w mediconie, to wielu studentom pracownicy tej
          przychodni pomogli - przyklad dr Ewy Łukasik, ktora zawsze pomagala w leczeniu
          studenckich dzieci. uwazam, ze to dobrze, ze ludzie badaja sie wlasnie w
          mediconie - to fachowa firma i chyba najlepsza przychodnia w regionie.
          • Gość: Polly Re: a ja wiem. IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.10.04, 15:22
            Gość portalu: student napisał(a):

> jesli chodzi o leczenie w mediconie, to wielu studentom pracownicy tej
            > przychodni pomogli - przyklad dr Ewy Łukasik, ktora zawsze pomagala w
            leczeniu
            > studenckich dzieci. uwazam, ze to dobrze, ze ludzie badaja sie wlasnie w

Student! Ty chyba masz jakiś egzamin do zdania u Łukasika ?
        • Gość: frank Re: ZLODZIEJE I MENELE !!! IP: *.udn.pl 15.10.04, 19:54
          Treść artykułu świadczy tylko o tym że gazeta nie ma o czym pisać. I co z tego
          że Profesor jest współudizałowcem, to co jego żona ma w domu siedzieć. Jeśli
          była ta oferta najtańsza to chwała im za to, więcej kasy zostanie na
          Uczelni.Pracownicy zadowoleni są z tej przychodni i nie trzeba tego psuć.
          • Gość: CYC Re: ZLODZIEJE I MENELE !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.10.04, 20:49
            Na Politechnice mają Przychodnię Studencką na miejscu i napewno tańszą! Pomyśl
            zanim coś napiszesz.
            • Gość: no jasne... Re: ZLODZIEJE I MENELE !!! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 22.10.04, 15:23
              przychodnia studencka? hah, a ilu specjalistow jest w studenckiej? bo w
              mediconie chyba z osiemnastu...
              • Gość: ABS Re: ZLODZIEJE I MENELE !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 22.10.04, 18:24
                Znalazł się jeden, który policzył ilu jest specjalistów w Mediconie. Chyba to
                właściciel we własnej osobie. No to co, że tylu tam specjalistów, skoro "badają
                dobrze" czyli byle jak. W Przychodni Studenckiej z pewnością zrobiliby to
                sumienniej. I nie trzeba by latać na drugi koniec miasta.
                • Gość: pracownik Re: ZLODZIEJE I MENELE !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 22.10.04, 22:32
                  A do badań okresowych potrzebny jest lekarz medycyny pracy i ewentualnie
                  okulista + badania laboratoryjne. I wszystko to załatwiało się na miejscu.
                  Ten wątek nie dotyczy jakości pracy "specjalistów" (ani, tym bardziej, ich
                  ilości) z Mediconu, ale badań okresowych, opłacanych przez PR. Korupcji, krótko
                  mówiąc.
                • Gość: trrrtutu Re: ZLODZIEJE I MENELE !!! IP: *.udn.pl 22.10.04, 23:07
                  Już komuna udowodniła,że ilość nie przechodzi w jakość.
                • Gość: franz Re: ZLODZIEJE I MENELE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 10:33
                  Ciekawe, dlaczego sumienniej. W przychodni studenckiej lepiej płacą, czy co?
                • Gość: Analfabetyzm Re: ZLODZIEJE I MENELE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 15:01
                  Liczba specjalistów jest podana w artykule. Zastanów się zanim coś palniesz,
                  ABS.A może to tylko twoje problemy z rozumieniem tekstu pisanego;)?? A dlaczego
                  w przychodni studenckiej leczyliby lepiej? Może ty byś tam pracował?
                  • Gość: l Re: ZLODZIEJE I MENELE !!! IP: *.udn.pl 04.11.04, 18:15
                  • Gość: boomerang Re: ZLODZIEJE I MENELE !!! IP: *.udn.pl 19.12.04, 23:24
                    Temat wraca.
            • Gość: , Re: ZLODZIEJE I MENELE !!! IP: *.udn.pl 30.10.04, 23:03
          • Gość: pracownik Re: ZLODZIEJE I MENELE !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.10.04, 22:18
            Gówno prawda, lizusie.
            • Gość: . Re: ZLODZIEJE I MENELE !!! IP: *.udn.pl 16.10.04, 23:54
          • Gość: . Re: ZLODZIEJE I MENELE !!! IP: *.udn.pl 29.04.05, 23:32
      • Gość: !!! NIEPRAWDA !!! ... Moimi rodzicami opiekuje sie MEDICON IP: *.visp.energis.pl 16.10.04, 12:50
        i z tego co wiem robi to charytatywnie !!!, mieszkaja i sami chcieli mieszkac w
        jednym z radomskich domów spokojnej starosci, więc myślę że negatywny wydziwek
        artykulu to jakias pomylka !!!
    • Gość: sceptyczny ludzie! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 15.10.04, 14:22
      nie dajcie sie nabrac - ten artykul byl zamowiony przez medicon, zeby
      rozreklamowac przychodnie. a ta z kolei jest bardzo dobra i ladna, czego nie
      mozna powiedziec o wielu innych zakladach opieki zdrowotnej - vide zdjecie w
      gazecie i ich stronie internetowej.
      • Gość: Pacjent Re: ludzie! IP: *.udn.pl 15.10.04, 14:32
        Ciekawe tylko za co Pan profesor wraz z innymi dorobil sie takiej kasy,zeby
        postawic taka przychodnie.Dobrze byloby poznac wspolwlascicieli i to nie z
        zawisci.Taka kase dorobic sie pracujac w sferze budzetowej to trzeba byc
        fachura z koneksjami.
        • Gość: jo Re: ludzie! IP: *.udn.pl 15.10.04, 15:09
          Właśnie, kto tam spółkuje w tej firmie, co to za udziałowcy.
          • Gość: jojo Re: ludzie! IP: *.so.pkpik.pl / 81.219.116.* 15.10.04, 16:18
            Wikiński i Włodarczyk
            • Gość: stefan chyba raczej Michnik z Solorzem IP: *.visp.energis.pl 16.10.04, 13:28
              z tego co wiem to dobrzy koledzy pana profesora, wiec znów polsat i WYBORCZA
              robą dobry interes
            • Gość: stefan a i chłopcy z PLATFORMY OBYWATELSKIEJ IP: *.visp.energis.pl 16.10.04, 13:35
              ... z panem Bieleckim na czele, bo kto dał kredyt panu profesorowi, krzysio
              bielecki były premier a teraz prezes pekao sa, tylko cicho bo sie wyda, sadzac
              po preferencjach wyborczych rodakow, pan profesor jest corect,nieprawdaz kochani
              • Gość: PO Re: a i chłopcy z PLATFORMY OBYWATELSKIEJ IP: *.udn.pl 17.10.04, 00:55
            • Gość: vicek układy ponad podziałami IP: *.visp.energis.pl 16.10.04, 14:17
            • Gość: observator Roman Re: ludzie! IP: *.udn.pl 13.11.04, 01:35
              Tak myslałem...
    • Gość: Olek Re: Na badania okresowe do przychodni dziekana IP: *.internet.radom.pl 15.10.04, 15:15
      Proponuje nie zaliczać semestrów studentom lączącym sie gdzie indziej
    • Gość: bocian Re: Na badania okresowe do przychodni dziekana IP: *.com / 80.249.0.* 15.10.04, 15:19
      Zgadzam sie, że jest to wierzchołek góry lodowej. Odkrywając inne "ciekawe
      obszary", mogłoby się okazać, iż wielu wykładowców musiałoby pójść w ślady Pana
      Longina. Ci którzy mówią, że sprawa "przychodni" nie jest żadnym problemem są
      albo ignorantami, albo jej właścicielami.
    • Gość: oj bagienko ZAWIŚĆ JEST ŻAŁOSNA... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 17:30
      Medicon jest przykładem nowoczesnej, dobrej przychodni. Należy tylko
      pograutlować jego właścicelom, że udało się stworzyć w tym zacofanym mieście
      tak dobry biznes. To nie jedyny przykład takiej inwestycji w naszym mieście,
      ale wszystkich ich twórców ludzie starają się zmieszać z błotem. Przykro to
      mówić, ale ta polska mentalność zawiści jest wszechogarniająca. Jeżeli wszystko
      roztrzygnęło się w przetargu to chyba nie ma tematu.
      • Gość: Ela Re: ZAWIŚĆ JEST ŻAŁOSNA... IP: *.udn.pl 15.10.04, 20:28
        Wszystko odbyło się zgodnie z prawem, tak jak samochody kupione u syna
        viceprezydenta. Nieczyste intersiki
      • Gość: adiunkt Re: ZAWIŚĆ JEST ŻAŁOSNA... IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.10.04, 22:24
        To nie kwestia zawiści, a czystości interesów. Nie można przekładać ręką
        pieniędzy z jednej kieszeni (budżetowej) do drugiej tych samych spodni, tyle,
        że już prywatnej. To po pierwsze. Po drugie - nazwisk superspecjalistów na
        liście tamże przyjmujących lekarzy wcale nie ma. A że ładnie urządzona - nasuwa
        się pytanie z jakich funduszy, bo rzeczywiście kosztowało to kupę pieniędzy.
    • Gość: ja Re: Na badania okresowe do przychodni dziekana IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.10.04, 22:38
      Kto był w komisji przetargowej?
      • Gość: Ginger Re: Na badania okresowe do przychodni dziekana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 20:36
        O ile znam się na prawie o zamówieniach publicznych w tym przypadku przetarg powinien być unieważniony. Wygrał go bowiem współmałżonek osoby, która reprezentowała podmiot organizujący przetarg. W z związku z tym nie jest to sprawa, która jest tylko z moralnego punktu widzenia dwuznaczna, ale być może również z punktu widzenia prawa karnego. Dla człoków komisji przetargowej.
        • Gość: Axl Re: Na badania okresowe do przychodni dziekana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 21:05
          No i chyba nie za bardzo się znasz na "prawie o zamówieniach publicznych" (jak
          to fajnie nazwałeś ;).
        • Gość: natalia Re: Na badania okresowe do przychodni dziekana IP: 193.111.144.* 27.10.04, 10:45
          chyba jednak nie znasz ustawy o zamówieniach publicznych .
    • Gość: Student Re: Na badania okresowe do przychodni dziekana IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.04, 23:14
      A szwagier Łukasika (mąż jego siostry) jest drugim udziałowcem Mediconu. A żona
      łukasika Ewa która badała studentów jest pediatrą, ale jaja!!!!
      • Gość: studentka Re: Na badania okresowe do przychodni dziekana IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.04, 23:18
        I wszystkie pieniądze zostają w rodzinie, o co chodzi?. Tacy gospodarni ludzie,
        a wy sie czepiace, fe!!
        • Gość: pracownik a ile ludzi ma prace przy okazji IP: *.visp.energis.pl 16.10.04, 13:01
          no comment
    • Gość: Ala Re: Na badania okresowe do przychodni dziekana IP: *.udn.pl 16.10.04, 09:42
      Sprawdzić nalezy POLMED.Pan Kowal wie jak zaklada się Spólki.Kontrakty POLMEDU
      i MEDICONU to zasluga Pana dr Kowala.
      • Gość: bury Re: Na badania okresowe do przychodni dziekana IP: *.udn.pl 16.10.04, 11:14
        Zgadza się. Kontrakty Mediconu, Polmedu i paru jeszcze innych dobrych poradni
        to załuga p.Kowala. Dzięki temu nie musisz stać w kolejce do specjalisty o 4
        rano, tylko zapisujesz się na wyznaczony dzień na telefon i przyjmuje cię
        dobrze opłacony doktor, któremu zależy na utrzymaniu tej posady, więc nie
        warczy na pacjenta i się stara, żeby nie było na niego skarg, czyli pacjent był
        dobrze, grzecznie i sumiennie leczony.
        • Gość: doktorek Re: Na badania okresowe do przychodni dziekana IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 17.10.04, 15:51
          Jaja chyba, albo ja myślę o innej przychodni...
          • Gość: KTOŚ Re: Na badania okresowe do przychodni dziekana IP: *.udn.pl 23.10.04, 16:35
            ODCZEPCIE się. Na uczelni jest dwóch lekarzy "medycyny pracy". Oni chcieli
            pracowników badać i zarabić. Dobrze im tak, że przegrali przetarg. Wygrała
            zgodnie z zasadami przetargów publicznych przychodnia, która dała niższą
            cenę.Co chcielibyście za niską cenę. Badania specjalistyczne? To kosztuje.
            Pięciominutowe badania (wypełnienie dokumentacji) za taką cenę, to aż nadto.
    • Gość: ExRadomianin zascianek, prowincja, zawisc, bagno, gówno ... IP: *.visp.energis.pl 16.10.04, 12:39
      bylem studentem tego faceta i z tego co pamietam byl jednym z najbardziej
      lubianych na uczelni, nie mialem jednak z nim zawiele wspolnego, a artykol o
      przychodni to jawna zazdrosc malych gówniarzy, i drobnych cwaniaczków, co nic w
      życiu nie osiągneli tylko taplaja sie w gównie zawiści i zazdrości, uciekłem z
      radomia przed wami chamy...
    • Gość: magda ... lekarze z tej przychodni mi bardzo pomogli IP: *.visp.energis.pl 16.10.04, 12:57
      to chyba jedyne miejsce w radomiu gdzie można się leczyć w sposob nie
      uwłaczający godności ludzkiej, jak widac to chyba za malo...,
      a reszta jest bez znaczenia wazne ze pacjenci im wierza , a sadzac po tlumach
      do okulistow i dermatologow to chyba tak jest
    • Gość: maniek słyszałem o jego interesach z solorzem IP: *.visp.energis.pl 16.10.04, 14:55
      podobno chca kupic lotnisko w radomiu i szpital miejski
      • Gość: józek to może wreszcie cos się uda w radomiu __ IP: *.visp.energis.pl 16.10.04, 15:09
      • Gość: józek to może wreszcie cos się uda w radomiu IP: *.visp.energis.pl 16.10.04, 15:11
        trzymam kciuki
    • Gość: mi6 na ministra zdrowia w rzadzie PO IP: *.visp.energis.pl 16.10.04, 18:05
      skończą się problemy w służbie zdrowia
      • Gość: energis Re: na ministra zdrowia w rzadzie PO IP: *.udn.pl 16.10.04, 20:05
        Właściciele Mediconu spod znaku visp. energis potrafiąchwalić swój ogonek.
        Wstyd panowie gonić podległych studentów do pediatry.
    • Gość: szybki lopez ale jaja IP: *.kl.amwaw.edu.pl 17.10.04, 11:42
      z tego co wiem pani doktor ma chyba dwie specjalizacje, bo ja mam 42 lata i
      chodze do niej jako alergolog ??? czy ja o czyms nie wiem ???
    • Gość: deri Re: Na badania okresowe do przychodni dziekana IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 17.10.04, 21:48
      Najtrafniej scharakteryzował to wszystko Pacjent.Nie interesuje mnie TERAZ choć
      przyznam że jest to bulwersującego tym bardziej że jest to niby
      pedagog.Interesuje mnie bardziej wydźwięk legalności.Skąd zwykły profesorek
      miał kasę na taką inwestycję żyjąc przy tym jak król (wczasy na Kubie, w
      Japonii, Meksyku itp, rózne samochody, kilka mieszkań i dom).Dlaczego urzędy
      skarbowe nie potrafią tego sprawdzić i odpowiednio zareagować?I wreszcie skąd
      ludzie lewicy mają kasę na takie inwestycje (tym powinna zainteresować się ABW
      bo być może są jedynie figurantami ludzi z Rosji).Skoro najbogatrzy Polak
      zostaje wezwany na dywanik do rosyjskiego szpiega to wszystko jest możliwe.
      • Gość: . Re: Na badania okresowe do przychodni dziekana IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 18.10.04, 17:43
      • Gość: bibi Re: Na badania okresowe do przychodni dziekana IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.04, 18:24
        przeciez to ludzie ojca rydzyka
        • Gość: york Re: Na badania okresowe do przychodni dziekana IP: *.udn.pl 18.10.04, 22:27
          nowy
    • Gość: Art-Bis Re: Na badania okresowe do przychodni dziekana IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 19.10.04, 19:01
      Odczepcie się wszyscy od porządnego człowieka, a zwłaszcza matołki najpierw
      dający suweniry by zdać a potem szkalujący drugiego. Teraz żaden z was nie ma
      szans na zdanie czegokolwiek bez nauki. Może to i lepiej...
    • Gość: urke Re: Na badania okresowe do przychodni dziekana IP: *.udn.pl 20.10.04, 18:53
      Dziś w ogólnopolskiej części Gazety artykuł na ten temat. Reklama przychodni
      poszła w Polskę, przy okazji i o politechnice wszyscy się dowiedzą.
    • Gość: pracownik PR Re: Na badania okresowe do przychodni dziekana IP: 195.94.203.* 21.10.04, 13:15
      Jestem pracownikiem Politechniki i chciałbym skomentować następujące zdanie z
      artykułu (mowa o Z.Łukasiku):"Dodaje, że pracownicy politechniki powinni być
      zadowoleni z opieki przychodni, bo sam powiedział, żeby badać dobrze. "
      W moim wypadku "dobre badanie" wygladało następująco:
      Do pokoju lekarskiego równocześnie ze mną wszedł drugi, nieznany mi, pacjent.
      Mną zajęła się Pani Doktor, sąsiadem - pielęgniarka siedząca przy tym samym
      biurku. Wypełniała jakąś ankietę zadając mu (w mojej obecności!!!) pytania
      m.inn. czy pije, pali, narkotyzuje się itp. "Dobre badanie" mojej osoby przez
      Panią Doktor ograniczyło się sprawdzenia danych personalnych, numeru PESEL,
      pytania o pracę przy komputerze i okulary. Nawet cienia chęci jakiegokolwiek
      zbadania pacjenta i zapytania, czy przypadkiem coś mu nie dolega. Nie mówiąc o
      wydaniu skierowania do okulisty (podobno przychodznia zatrudnia 15
      specjalistów - mniemam, że okulistę również). Tak wyglądało w praktyce
      badanie.Wszystko trwało 5 minut.
      Moje uwagi potwierdza wielu kolegów, też "przebadanych" okresowo przez Medicon.
      • Gość: adiunkt Re: Na badania okresowe do przychodni dziekana IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.10.04, 14:04
        Nie słyszałem, by ktoś był badany inaczej. U okulisty - też.
        • Gość: sucha igła Re: Na badania okresowe do przychodni dziekana IP: *.udn.pl 03.11.04, 09:36
          Jak się checie leczyć to idźcie do lekarza, a nie do dziekana.
      • Gość: inny adiunkt Re: Na badania okresowe do przychodni dziekana IP: 193.111.144.* 21.10.04, 17:22
        Nie jestem żadnym znajomym osób z artykułu. Mnie badał okulista oraz wykonano
        komplet badań krwi (praca z chemikaliami).
      • Gość: franz Re: Na badania okresowe do przychodni dziekana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 10:38
        Rozumiem, że przyszedłeś po to, żeby nie dostać zaświadczenia, żeś zdrowy.
        Wolałeś , żeby ci napisali, że się nie nadajesz. Mógłbyś wtedy żonie
        powiedzieć, że cię zwolnili z pracy bo jesteś chory i mógłbyś wreszcie nic nie
        robić.
        • Gość: york Re: Na badania okresowe do przychodni dziekana IP: *.udn.pl 23.10.04, 18:52
          Jasne, wszystkie te badania to fikcja. Gdyby przebadali solidnie tych naukowców
          to połowa nie nadaje się do pracy z ludźmi. Dlatego dziekan musi badać, aby
          mieć z kim pracować.
          • Gość: Alt2 Re: Na badania okresowe do przychodni dziekana IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 23.10.04, 21:12
            Teraz dopiero zrozumiałem o co tu chodzi. Po lekturze York-a oczywiście...
          • Gość: KTOŚ Re: Na badania okresowe do przychodni dziekana IP: *.udn.pl 24.10.04, 09:34
            Jak zwykle znajdzie się zawsze kilku bezmózgowych prymitywów na necie, którzy
            nie mają nic do powiedzenia, jak York, ale chca jakoś zaistnieć.
            • Gość: doktorek Re: Na badania okresowe do przychodni dziekana IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 24.10.04, 19:08
              Ja tam nie wiem, czy to bezmózgowcy. Wydaje się, że raczej próbują odwracać
              kota ogonem - że niby wszystko jest w porządku, tylko badani są durni, bo nie
              doceniają, że nikt ich nie bada.
              • Gość: nina Re: Na badania okresowe do przychodni dziekana IP: *.udn.pl 27.10.04, 21:43
                no i co doktorku?
                • Gość: ktoś Re: Na badania okresowe do przychodni dziekana IP: *.udn.pl 27.10.04, 22:54
                  Ninka, jakaś Ty głupiutka. Nawet o tym nie wiesz.
                  • Gość: ten Re: Na badania okresowe do przychodni dziekana IP: *.udn.pl 02.11.04, 19:42
                    DOBRZE BADAĆ!
    • Gość: . Re: Na badania okresowe do przychodni dziekana IP: *.udn.pl 07.01.05, 22:11
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka