Gość: jedi IP: *.udn.pl 16.10.04, 22:58 Jak ten czas leci. Byłem na obu pogrzebach i wryły mi się w pamięć tak jakby to było wczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: renia Re: Rocznica śmierci biskupa Chrapka IP: *.udn.pl 16.10.04, 23:01 Bardzo brak Biskupa Chrapka. On tak doskonale znał problemy tego miasta i za wszelką cenę chciał dla niego perspektyw. Nadzieja umarła wraz z Nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikodem Re: Rocznica śmierci biskupa Chrapka IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.10.04, 23:06 Niestety Biskup Zimowski to nie ten format Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hey Re: Rocznica śmierci biskupa Chrapka IP: *.udn.pl 16.10.04, 23:30 On i fizycznie i psychicznie ciągle jest w Rzymie. Ale włoskich inwestorów w Radomiu nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Rocznica śmierci biskupa Chrapka IP: *.t-s.pl 18.10.04, 14:09 Nadzieja nie umarła wraz z bp. Chrapkiem. Pozostała w każdym z nas, którzyśmy sie z Nim zetknęli. On pozostawił testamen i rozpoczęte dzieła. Wystarczy sie przyłączyc. Bp. Jan często powtarzał, aby każdy z nas reagował na zło i nie pozwolił mu się panoszyć. To jest zadanie dla nas. A Jego nadzieja wypływała z wiary w miłość Jezusa Chrystusa. I ten testament trzeba zachować. Odpowiedz Link Zgłoś
silovnia20 Re: Rocznica śmierci biskupa Chrapka 18.10.04, 14:44 Dzisiaj Darek Janik, autor książek o księdzu Chrapku zaprasza na siłownię dedykowaną biskupowi Chrapkowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roror Re: Rocznica śmierci biskupa Chrapka IP: *.udn.pl 18.10.04, 14:48 Dziś w Katedrze o 18 msza św. za Bpa Chrapka i Ks. Popiełuszkę. Beą matki kapłanów. Będzie uroczysty koncert i wręczenie dorocznej nagrody im. Biskupa Chrapka. Nie powinno nikogo, kumu był bliski bp Jan, zabraknąć w katedrze. Zapraszamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sany Re: Rocznica śmierci biskupa Chrapka IP: 213.199.199.* 18.10.04, 15:57 Bez przerwy słyszę i czytam, ile to ten cały Chrapek zrobił dla Radomia - tak samo jak i papież dla Polski. Ale jak się chcę dowiedzieć, co konkretnie, zalega cisza. Może teraz ktoś mi powie? Tylko mi nie mówcie, że zbierał jakies leki dla biednych chorych albo coś w tym stylu. W końcu nie robił tego za swoje pieniądze. A żądaniom haraczu ze strony Kościoła, podobnie jak mafii, mało kto się oprze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wtk Re: Rocznica śmierci biskupa Chrapka IP: *.cvx.algx.net 18.10.04, 19:53 Sany: a co ty zrobiles dla Radomia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wektor zwrotny Re: Rocznica śmierci biskupa Chrapka IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 18.10.04, 20:50 Człowieku (mogę tak się do ciebie zwracać?) co ty wypisujesz?! Nieraz wystarczy takie tchnienie duchowe, które jest największym kołem napędopwym we wszystkim! Ale ty tego nie zrozumiesz.To jest ponad co sięga twojego człowieczeństwa. P.S. Rzeczywiście Zimoch nic nie czuje. Biesiaduje z postkomunistami robiąc sobie z nimi zdjęcia służące im później do propagandy, olewa prokościelną prawicę, brakuje mu charyzmy i wewnętrznej siły Biskupa Jana. Ale jako katolik ciągle mam nadzieję, że zdąży się nawrócić. Odpowiedz Link Zgłoś