Dodaj do ulubionych

Rocznica śmierci biskupa Chrapka

IP: *.udn.pl 16.10.04, 22:58
Jak ten czas leci. Byłem na obu pogrzebach i wryły mi się w pamięć tak jakby
to było wczoraj.
Obserwuj wątek
    • Gość: renia Re: Rocznica śmierci biskupa Chrapka IP: *.udn.pl 16.10.04, 23:01
      Bardzo brak Biskupa Chrapka. On tak doskonale znał problemy tego miasta i za
      wszelką cenę chciał dla niego perspektyw. Nadzieja umarła wraz z Nim.
      • Gość: Nikodem Re: Rocznica śmierci biskupa Chrapka IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.10.04, 23:06
        Niestety Biskup Zimowski to nie ten format
        • Gość: hey Re: Rocznica śmierci biskupa Chrapka IP: *.udn.pl 16.10.04, 23:30
          On i fizycznie i psychicznie ciągle jest w Rzymie. Ale włoskich inwestorów w
          Radomiu nie widać.
      • Gość: Marek Re: Rocznica śmierci biskupa Chrapka IP: *.t-s.pl 18.10.04, 14:09
        Nadzieja nie umarła wraz z bp. Chrapkiem. Pozostała w każdym z nas, którzyśmy
        sie z Nim zetknęli. On pozostawił testamen i rozpoczęte dzieła. Wystarczy sie
        przyłączyc. Bp. Jan często powtarzał, aby każdy z nas reagował na zło i nie
        pozwolił mu się panoszyć. To jest zadanie dla nas. A Jego nadzieja wypływała z
        wiary w miłość Jezusa Chrystusa. I ten testament trzeba zachować.
        • silovnia20 Re: Rocznica śmierci biskupa Chrapka 18.10.04, 14:44
          Dzisiaj Darek Janik, autor książek o księdzu Chrapku zaprasza na siłownię
          dedykowaną biskupowi Chrapkowi
    • Gość: roror Re: Rocznica śmierci biskupa Chrapka IP: *.udn.pl 18.10.04, 14:48
      Dziś w Katedrze o 18 msza św. za Bpa Chrapka i Ks. Popiełuszkę. Beą matki
      kapłanów. Będzie uroczysty koncert i wręczenie dorocznej nagrody im. Biskupa
      Chrapka. Nie powinno nikogo, kumu był bliski bp Jan, zabraknąć w katedrze.
      Zapraszamy.
    • Gość: Sany Re: Rocznica śmierci biskupa Chrapka IP: 213.199.199.* 18.10.04, 15:57
      Bez przerwy słyszę i czytam, ile to ten cały Chrapek zrobił dla Radomia - tak
      samo jak i papież dla Polski. Ale jak się chcę dowiedzieć, co konkretnie,
      zalega cisza. Może teraz ktoś mi powie? Tylko mi nie mówcie, że zbierał jakies
      leki dla biednych chorych albo coś w tym stylu. W końcu nie robił tego za swoje
      pieniądze. A żądaniom haraczu ze strony Kościoła, podobnie jak mafii, mało kto
      się oprze.
      • Gość: wtk Re: Rocznica śmierci biskupa Chrapka IP: *.cvx.algx.net 18.10.04, 19:53
        Sany: a co ty zrobiles dla Radomia?
      • Gość: wektor zwrotny Re: Rocznica śmierci biskupa Chrapka IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 18.10.04, 20:50
        Człowieku (mogę tak się do ciebie zwracać?) co ty wypisujesz?! Nieraz wystarczy
        takie tchnienie duchowe, które jest największym kołem napędopwym we wszystkim!
        Ale ty tego nie zrozumiesz.To jest ponad co sięga twojego człowieczeństwa.
        P.S. Rzeczywiście Zimoch nic nie czuje. Biesiaduje z postkomunistami robiąc
        sobie z nimi zdjęcia służące im później do propagandy, olewa prokościelną
        prawicę, brakuje mu charyzmy i wewnętrznej siły Biskupa Jana. Ale jako katolik
        ciągle mam nadzieję, że zdąży się nawrócić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka