Dodaj do ulubionych

Wojna o handel - kolejna odsłona

IP: *.udn.pl 07.11.04, 22:17
Tak radni chcą pokazać,że istnieją.W Radomiu nie da się już nic zrobić dla
mieszkańców to dać temat ,niech ludzoie dyskutują, niech się złoszczą.Ktoś z
bliskich ma stację benzynową i sklep przy stacji, a tam były małe
obroty.zamknąć handel w niedzielę to będą większe obroty. A to ostatnie
podrygi naszych radnych, bo na pewno nie zostaną wybrani na następną
kadencję.My się na nich poznaliśmy.Czy zrobili coś z obietnic
przedwyborczych?? czym się mogą pochwalić?.Większymi wydatkami z budżetu?A
gdzie wpływy?Gdzie mieszkania? Gdzie praca?I.t.d.
Obserwuj wątek
    • Gość: Happy Re: Wojna o handel - kolejna odsłona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 00:53
      Wypowiedź Pani Barygi jest tak trywialna, że trudno ją racjonalnie wytłumaczyć,
      a co jeszcze zrozumieć. Najlepiej określa to słówko angielskie:
      RIDICULOUS, "śmieszne". [..] "Ja jak i moi pracownicy chcielibyśmy świętować w
      niedzielę, ale nie możemy, bo sklepów jest coraz więcej, a więc konkurencja
      jest bardzo, bardzo ostra" [..] Każdy boi się o swoją pracę, więc trzyma się
      pracy nawet za 600 PLN, aby próbować związać koniec z końcem. Może warto jednak
      dać odetchnąć tym ludziom w niedziele, ciekawy jestem czy Pani Dyrektor "pędzi"
      rano do pracy w niedzilę o 8.00 rano i wykonuje telefony do klientów. Wątpie, a
      mimo wszystko pracownicy muszą pojawić się w pracy w Niedziele. Warto patrzeć
      na pracownika od strony socjalnej, a nie jako narzędzie marketingowe. Człowiek
      to jednak istota ludzka, a nie MASZYNA!!!!
    • Gość: uuuuuu Re: Wojna o handel - kolejna odsłona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 00:56
      Może ktoś wpadłby na pomysł, aby dać ludziom szanse spędzania Niedzieli w inny
      sposób niż spacery po M1, E.Leclerc czy Hypernova? Może warto wziąć się nieco
      za stronę KULTURY tego miasta? Może takie miejsca jak : Kręgielnie (których
      Radom nigdy zapewne się nie doczeka) czy Kompleksy Kinowe powinny powstać w tym
      mieście? W USA używa się pojecia "shopoholik" a w Radomiu powinniśmy mówić
      o "supermarketolikach". NIEDZIELA - Dzień Święty święcić!!!
    • Gość: rambo Re: Wojna o handel - kolejna odsłona IP: 81.15.165.* 08.11.04, 07:04
      ej koleś a od kiedy ty pracujesz w markecie? długi najpierw oddaj swoje!
    • Gość: rambo Re: Wojna o handel - kolejna odsłona IP: 81.15.165.* 08.11.04, 07:10
      idą wybory więc mutanty muszą się kreować, a że nie mają nic do powiedzenia w
      sprawie np ciepła noto wymyślają rondo Popiełuszki i zakaz handlu.
      • Gość: rambo II Re: Wojna o handel - kolejna odsłona IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.11.04, 07:19
        O, ten to potrafi każdego podsumować a jak brakuje argumentów to anonimowo
        opluwać. Podpisz sę swoim imieniem i nazwiskiem wtedy dla mnie będziesz
        wiarygodny. A nawiązując do sprawy to jak najbardziej popieram zakaz handlu w
        niedziele ale tylko dużych sieci handlowych. Jednak takie rozwiązanie może
        wprowadzić tylko sejm. Kiedyś było już to przygotowane. Brakowało jedynie
        podpisu prezydenta "wszystkich polaków". Oczywiście nie podpisał bo ogromne
        sieci handlowe zbyt dużo zainwestowały w różne kampanie wyborcze.
    • Gość: mieszkaniec Re: Wojna o handel - kolejna odsłona IP: *.radom.pl 08.11.04, 08:22
      Panowie RADNI!!!-----zorganizujcie nowe miejsca pracy ,a nie bedziecie
      debatowac na temat handlu(handlowac w niedziele ,czy nie).
      • Gość: :) Re: Wojna o handel - kolejna odsłona IP: *.com 08.11.04, 10:45
        moze pani Barbara Baryga pochwaliłaby się że hipermarket Leclerca będzie
        pracował w święto niepodległośc ?? i będzie czynny tak jak w niedzielę ??? tego
        to już nie dodała !!!!!!!! a ciekawe jestem czy znajdzie jakiegoś otwartego
        Leclerca w święto narodowe Francji ?? życze powodzenia!!
        • martica Re: Wojna o handel - kolejna odsłona 08.11.04, 12:12
          a to suuuper, ze bedzie otwarty 11 listopada!!! wiesz, tak sie sklada, ze
          zakupy najlepiej sie robi w niedziele i swieta. sprobuj zrobic zakupy w jakims
          auchan wwawie w piatek albo w sobote...
          wybierzcie sie kiedys do wawy, a pzrestancie wszystkiego odnosic do tego
          radomskiego 'smrodka', bo sie sacyzoryk w kieszeni otwiera.

poza tym jestesmy za biedni, zeby zamykac markety az swieta - moga to robic w
          skandynawii, bo ich na to stac.

a jak sie komus nie podoba, to zmieniac prace. ludzie pracuja w weekendy nie
          tylko w marketach czy stacjach benzynowych, ale tez np w szkolach jezykowych.
          ich tez chcecie unieszczesliwic i zabrac im pieniadze???

to moja sprawa czy rabie zakupy w swieta czy nie. wole stracic godzine w
          niedziele w markecie niz trzy w piatek wieczorem (z czego 1 godzina przy
          kasach).

• Gość: zuczek Re: Wojna o handel - kolejna odsłona IP: 157.25.31.* 08.11.04, 13:48
        i slusznie. kazdy powinien miec praco wyboru - kiedy chce robic zakupy, jak
        spedzac wolny czas, i kiedy pracowac. jak sie nie podoba, to niech nie pracuja,
        a nie zamykaja sklepy tym, dla ktorych niedziela jest jedynym dniem, kiedy moga
        zrobic zakupy. a poza tym, dlaczego tylko sklepikarze maja miec wolne
        niedziele? zlikwidujmy studia zaoczne, pociagi, autobusy itp. co to za jakis
        zbiorowy akt milosierdzia dla kasjerek??? i skoro wszyscy sa nagle przeciwni
        zakupom niedzielnym, to kogo ja spotykam w sklepach?????
        • Gość: :) Re: Wojna o handel - kolejna odsłona IP: *.com 08.11.04, 15:31
          Życzę Żuczek tobie zebyś pracował w święta Bożonarodzeniowe !
          nie mówię żyby wszyscy nie pracowali w niedzielę tylko zeby hiparmarkety
          pozamykać w święta narodowe czemu w innych kulturach np tak często patrzymy na
          USA powiedz tam zeby lubie pracowali w 4 lipca ?? kazdy sie bawi grilluje itp a
          u nas zamiast rodzice spędzać czas z dziećmi m.in w takie dni idą do pracy! to
          teraz zastanawiamy sie po co wogóle takie coś jak święto niepodległości
          uchwalenia konstytucji ??? itp ??
    • Gość: proteg Re: Wojna o handel - kolejna odsłona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.04, 15:55
      jak Wy radomiacy możecie jeszcze tolerować swych radnych i ich pomysły ???
      kielcok.
    • Gość: co dalej Re: Wojna o handel - kolejna odsłona IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.11.04, 17:01
      czy miasto wyda zezwolenia na handel 1.listopada 2005.r.stacje benynowe ,czy apteki to inna półka.może radni wprowadzą zakaz pracy w niedziele a pan fogiel sam będzie piekł chleb z niedzieli na poniedziałek.
    • Gość: Ziemkiewicz CHAM POZOSTANIE CHAMEM NAWET W HIPERMARKECIE IP: *.t-s.pl 08.11.04, 17:42
      Tylko chamy i Żydzi nie szanują dnia wolnego od pracy w niedzielę. A w święta
      narodowe pracują tylko narody zniewolone.
      Zasuwaj kmiocie do sklepu bo tam taki ciemniak jak Ty nie musi robić użytku z
      rozumu.
      • Gość: proteg a bezmózg - bezmózgiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 08:58
        to niech w niedzielę i święta nie pracują np. elektrownie. A po co nam prąd w
        niedzielę???
        Tu nie chodzi o nakazy i zakazy czegokolwiek w niedzielę, ale o wolność wyboru
        i równość zawodów - dlaczego kasjerki mają być w niedzielę chronione a np.
        pielęgniarki nie??? I z drugiej strony - czemu handlowcom zakazuje się pracy w
        niedzielę a przedstawicielom innych zawodów nie??? Nie jestem handlowcem, mam
        inny zawód ale nie wyobrażam sobie żeby ktoś mógłby mi zabronić pracy w
        niedzielę skoro mam na to ochotę. Pozdro.
    • Gość: GregorY Re: Wojna o handel - kolejna odsłona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 18:59
      przestancie się już Radni wygłupiać, na poczatku to było śmieszne, teraz juz
      żenujące.
      • Gość: Żyd Re: Wojna o handel - kolejna odsłona IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.11.04, 21:03
        Tak mało tych dni świątecznych? Dlaczego? A gdzie pozostałe? Ja jestem Żydem i
        chcę żeby naród polski uświęcił moje święta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka