Dodaj do ulubionych

Pionkowski Serwis

10.11.04, 10:48
Od niedawna w w sieci rusza Pionkowski Serwis Internetowy :)
serwis.pionki.org Zwracam sie do was z prosbą o przedsatwianie swoich
opini co powino sie na nim znajdować! Z tego co czasem czytam wypowiedzi na
tym forum widze ze nie możecie narzekać na brak pomysłów ;)

Pozdrawiam i na serwis Zapraszam :)
Obserwuj wątek
    • drrad Re: Pionkowski Serwis 10.11.04, 11:32
      Bardzo mnie cieszy że ruszają lub ruszyły serwisy o Pionkach. Myślę tylko, czy
      jest sens "rozdrabniać się". Może popracujmy nad jednym, naprawdę
      profesjonalnym serwisem.

Czekam na opinie?
      • drrad Re: Pionkowski Serwis 10.11.04, 11:37
        Czy na naszym forum jest autor strony www.pionki.info ?
      • cichykomp Re: Pionkowski Serwis 10.11.04, 12:08
        Ja miałbym nastepujący pomysł :) Jeśli miałby istnieć jeden profesjonalny
        serwis.......... czemu nie :) To co ja zaprezentowałem można jeszcze powiekszać
        cały czas myśle o tworzeniu nowych działów takich jak np: muzyka, filmy,
        kulinaria. Intnieją juz dwa działy "Wiadomości", i "Gry" Na dziś dzień niemoge
        pozwolić każdemu kto tylko by chciał edytować strony jak tylko by mu sie to
        podobało, natomiast możnaby ten problem rozwiązać nastepująco: na stronie tego
        serwisu zamieszczał bym linki do stro które sami tworzycie :) co wy na to?
        • drrad Re: Pionkowski Serwis 10.11.04, 12:37
          Nie miałem na myśli dostępu jako admin do strony. Chodzi mi o określenie się
          członków forum na którą stronę "stawiamy" w pierwszej kolejności. Widzę, że
          jesteś gotowy do współpracy. Tak trzymać.
          • cichykomp Re: Pionkowski Serwis 10.11.04, 12:55
            Moge wam zdradzić iż niebawem ruszy forum Pionek!!! Własne forum!!! Bardzo
            rozbudowane :)W momencie kiedy prace nad tym forum zostaną ukończone dam wam
            wszystkim znać :)
            • drrad Re: Pionkowski Serwis 15.11.04, 08:02
              Jeżeli potrzeba fotek do galerii z Pionek to wiesz gdzie szukać.
        • pionkowianin Re: Pionkowski Serwis 11.11.04, 13:25
          ja myślę że różne pomysły jakie tu padają nie wykluczają się wzajemnie. forum na
          gazecie powinno być, bo gazetę czytają setki tysiące ludzi. jeśli trafia się coś
          na temat pionek to prawdopodobne że taki czytelnik dotrze na forum i jak zobaczy
          że forum pionkowskie też jest to tym lepiej dla sprawy.

serwis "cichegokompa" tez jest potrzebny żeby stanowił alternatywne źródło
          informacji o pionkach w odniesieniu do strony oficjalnej miasta.

i wreszcie www.radom.prv.pl też jest potrzebny bo jego charakter jest inny -
          regionalny. dotyczy wszystkich miejscowości dawnego województwa radomskiego w
          tym także pionek. wzajemnych więzi, tradycji, kultury regionu, historii i
          wspólnych szans rozwojowych.

pozdrawiam!
    • isoxazolidine Re: Pionkowski Serwis 10.11.04, 14:41
      cichykomp napisał:

> Od niedawna w w sieci rusza Pionkowski Serwis Internetowy :)
      > serwis.pionki.org
      Zwracam sie do was z prosbą o przedsatwianie swoich
      > opini co powino sie na nim znajdować! Z tego co czasem czytam wypowiedzi na
      > tym forum widze ze nie możecie narzekać na brak pomysłów ;)
      >
      > Pozdrawiam i na serwis Zapraszam :)

umiesilem Wasz link w katalogu serwisu regionalnego (www.radom.prv.pl)
      moge liczyc na umieszczenie mojego linku u Was? najlepiej byloby w dzialiku
      'Portale!!!' .... to chyba nie bedzie duzy problem :-))

dzieki serdeczne z gory :-)

pozdr
      • cichykomp Re: Pionkowski Serwis 11.11.04, 20:09
        isoxazolidine niema sprawy jutro umieszcze link strony www.radom.prv na tym
        serwisie :) A teraz czemam na dalsze pomysły co do tworzenia serwisu z gory
        dziki
        • isoxazolidine Re: Pionkowski Serwis 12.11.04, 08:37
          zawsze mazyl mi sie taki "intelignentny plan miasta". tylko trzeba by to chyba
          zrobic we flashu.

widze to tak:
          jest plan miasta w takiej skali ze widzimy calosc zarysu granic
          administracyjnych. w razie potrzeby klikamy "+" lub "-" zeby
          powiekszyc/pomniejszyc. w pewnym powiekszeniu na planie pojawiaja sie obrazki:
          np. w miejscu gdzie jest parowozownia waskotorowa pojawia sie elegancki
          parowozik - po kliknieciu otwiera sie osobne mini okienko z informacja o
          obiekci, zdjeciem i ewentualnym odnosnikiem do strony www (jesli takowa obiekt
          posiada).

do tego wyszukiwarka: wpisujamy np. slowo "dworzec" i oto pojawia nam sie lista
          znalezionych obiektow skojarzonych z tym hasłem. w postaci listy. klikniecie na
          dana pozycje z listy np. "dworzec pionki zachodnie" powodouje ze fragment mapy
          sie powieksza - oczywiscie ten fragment na ktorym jest dworzec - dodatkowo tutaj
          obwiedziony kolorowa obwodka. dalej wiadomo: po kliknieciu na obrazek dostajemy
          info.

troszek szatanski to plan i na pewno nie latwy. ale cos takiego to bylaby
          naprawde SWIETNA SPRAWA :-)

przy robieniu samego flasha niestety nie pomoge bo nie umiem - ale w kwestii
          opracowywania materiałow jestem do dyspozycji :-)

pozdr
        • isoxazolidine Re: Pionkowski Serwis 12.11.04, 08:41
          dzieki za zamieszczenie linka :-)
          tylko jeden detalik: odnosnik przenosi nie do serwisu www.radom.prv.pl a do jego
          podstrony ktora jest katalog regionlany ....

i jeszcze malutka sprawa: a nie daloby sie umiescic linku do www.radom.prv.pl
          razem z portalami: onetem wp i gazeta? wygladaloby to wtedy, ze mamy obok
          ogolnopolskich takze swoj regionalny porzadny portal :-)

pozdr
          • cichykomp Re: Pionkowski Serwis 12.11.04, 08:58
            spoko pomysł z tą mapką, sam kiedyś o tym myślalem :] tylko teraz trzeba
            pomyśleć jak sie do tego zbrać. Jak juz wymysle dam znać ;)
          • cichykomp Re: Pionkowski Serwis 12.11.04, 09:00
            odezwij sie do mnie na GG 1392784
            • cichykomp Re: Pionkowski Serwis 12.11.04, 17:32
              zobaczcie czy taka mapa, tyle że Pionek byla by Okej? Jesli tak to przechodzimy
              do etapu drgiego :) Skad wziaś tak dokładna mapke Pionek???? Pomysł na jej
              zrobienie mam juz w głowie(niewiem czy uad mi sie go zrealizowac ;) ale juz
              mniewiecej wiem jak to zrobić) czekam na wasze propozycje :)
              • cichykomp Re: Pionkowski Serwis 12.11.04, 17:33
                aha niepodałem linku :) prosze bardzo oto i on um.warszawa.pl/mapa/
                • pionkowianin Re: Pionkowski Serwis 13.11.04, 09:22
                  to byloby fajne :-)
                  tylko niechaj pionki mają lepszą - jak pisał iso dodaj rysuneczki żeby można
                  było od razu pozyskać informacje o różnych obiektach. no i wyszukiwareczka też
                  bylaby na miejscu :-)
                  • cichykomp Re: Pionkowski Serwis 15.11.04, 08:05
                    juz mam wstepny pomysł jak to wszystko mozna by zrobic, ale jest jedno ale :)
                    skad ja wezme tak bardzo dokladna mape pionek?? przecież sam jej
                    nienaszkicuje :P
                    • isoxazolidine Re: Pionkowski Serwis 15.11.04, 09:22
                      nie bylo nigdy planu Pionek ??
                      nikt nigdy czegos takiego nie wydal ?
                      niemozliwe ....

moze warto popytac w archiwum w Radomiu (Rynek 1).

powodzonka :-) (!!)
                    • isoxazolidine Re: Pionkowski Serwis 15.11.04, 09:26
                      a moze strzelic fotkę planu pionek (kiedys stal na takiej tablicy po poludniowej
                      stronie torów). potem zeskanowac i ... jest jakis punkt wyjscia :-)

przy zalozeniu oczywiscie, ze taka tablica jeszcze stoi .... ale druga chyba
                      jest koło rezerwatu.
                      • cichykomp Re: Pionkowski Serwis 15.11.04, 10:12
                        źle mnie zrozumiałeś :) plan misata Pionki jest i był, chodzi mi o to iż w celu
                        zrobienia bardzo dokładnej mapy musze miec bardzo dokładny plan :) a niemam
                        skaner :/ i tu jeste najwiekszy problem
                        • isoxazolidine Re: Pionkowski Serwis 15.11.04, 11:38
                          a moze nie skanowac, tylko w oparciu o materiał ikonograficzny strzelic nowy,
                          profesjonalnie wygladajacy w corelu lub jakims autocadzie ?
    • drrad Re: Pionkowski Serwis 15.11.04, 10:27
      Jak zawsze możesz liczyć na moją pomoc. Więcej na priv.
    • isoxazolidine Re: Pionkowski Serwis 19.11.04, 10:09
      jak rozwija się sprawa mapy ?
      • cichykomp Re: Pionkowski Serwis 19.11.04, 10:27
        Jeśli chodzi o mapkę sprawa wygląda nstepująco: potrzebuje najlepiej 4 map
        Pionek o różnej sklali (od najmniej dokladnej do bardzo dokladnej)- dzis lub
        jutro przejde sie po ksiegarniach czy niema tam takich map, jeśli mają to
        zakupie, później potrzebny bedzie skaner i ............ do roboty :P Pomysł jak
        to wykonać mam już w głowie, ale niemam materiałów. Jeśli ktoś z was jest w
        posiadaniu takich mapek: cichykomp@wp.pl lub GG: 1392784
        • pionkowianin Re: Pionkowski Serwis 15.12.04, 11:48
          jak tam sprawa serwisu ???
          • cichykomp Re: Pionkowski Serwis 17.12.04, 12:46
            na dobre teraz zajumje sie serwisem, jak się zmienia sami zobaczcie ;) <A
            HREF="http://serwis.pionki.org">Serwis Pionkowski</A>
            • cichykomp Re: Pionkowski Serwis 17.12.04, 12:46
              www.serwis.pionki.org
    • cichykomp Ogłoszenia 20.12.04, 12:40
      Czyli Pionkowskie Allegro. Masz coś do sprzedania? Umieść ogłoszenie na naszej
      stronie - ZUPEŁNIE ZA DARMO!!! Jedynie co musisz zrobić to zarejestrować się do
      naszej bazy użytkowników :) Zapraszamy do naszej wirtualnej giełdy ;)
      serwis.pionki.org/modules.php?name=NukeC
      • isoxazolidine Re: Ogłoszenia 21.12.04, 08:58
        jak tam sprawa mapki ?
        • cichykomp Re: Ogłoszenia 21.12.04, 14:35
          mapka......... jesli ktos zalatwi mi materialy to ja zrobie, z wielka chcecią,
          ale nie posiadam i niewiem sakd moge dostac co najmniej 4 mapy Pionek w roznej
          skali, moze ktos mi pomoze?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka