Gość: gg IP: 82.160.68.* 18.11.04, 20:59 kolejny fakt ze radom to wies gdzie nic sie nie dzieje, bo jak juz sklep otwieraja to nie wiadomo kogo jeszcze zaprosic Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Czarny (Zawisza) Re: Startuje Media Markt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 21:12 Księże biskupie jak można było!!!! Najpierw walczy się z wyzyskiem człowieka przez markety a później za parę groszy idzie się i święci sklep wbrew nauce Ojca Świętego!!! Toż to profanacja!!! ZA PIENIĄDZE ŚWIAT SIĘ PODLI ZA PIENIĄDZE KSIĄDZ SIĘ MODLI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biały (Leszek) Re: Startuje Media Markt IP: 193.111.144.* 18.11.04, 21:30 Ale jaja! Kościól przeciwny hieprmarketom, a tu biskup święći media markt! No to chyba handel w niedzielę został uświęcony! Brawo panie biskup! Ile kasy się za to wzięło? Bo społecznicy radomscy są już dawno na cmentarzach! Też nie za darmo pochowani! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystyna Re: Startuje Media Markt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 22:02 Rozumiem poświęcać polski handel, spożywczy, rolniczy, jakikolwiek, ale Niemcom, i to sieci o tak kontrowersyjnych reklamach? Niedawno ksiądz biskup walczył o ograniczenie handlu o niedzielę a teraz robi pokój z supermarketami? A czy ksiądz biskup przyjedzie poświęcić nasz sklepik na osiedlu? Zapraszamy, udekorujemy Więcej taktu, Po co? Po co? Po co? Może było warto dla tych kilku telewizorów co na Caritas poszły? Czy w kościołach będą rozdawane gazetki Mediamarkt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Lwie Serce Re: Startuje Media Markt IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 18.11.04, 22:25 Coraz bardziej przekonuję się do obrządku swojej głębokiej wiary katolickiej. Żeby wierzyć i kochać Boga, spowiadać się i żyć wg przykazań bez udziału zbędnych, fałszywych i przekupnych księży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard LwieSerce Re: Startuje Media Markt IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 18.11.04, 22:29 Coraz bardziej przekonuję się do obrządku swojej głębokiej wiary katolickiej. Żeby wierzyć i kochać Boga, spowiadać się i żyć wg przykazań bez udziału zbędnych, fałszywych i przekupnych księży.Tak nie można biskupie z Włoch!!! Najpierw sprzedajesz się poskomunistom, teraz sprzedajesz się niemieckim marketom!Nadwyrężasz autorytet nie tylko instytucji biskupa ale i całego Kościoła!!!To przez takich jak ty ludzie odwracają się od Kościoła.Beeeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek kTO POWIEDZIAŁ, ŻE KOŚCIÓŁ JEST ANTYHIPERMARKETOWY IP: *.t-s.pl 19.11.04, 10:25 Kosciół jest przeciwny handlowi w niedzielę i święta. Jak z tego wyciagac wniosek, ze Kościół jest przeciwny marketom? Tylko bolszewik moze wyciągać takie wnioski. Reszta "komentarzy" antykościelnych jest na tym samym poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Ty HIPOKRYTO .... IP: *.udn.pl 19.11.04, 10:46 pokaz mi super/hipermarket w Radomiu który jest zamknięty w niedziele i święta.. M1, w skład którego weszło MM równiez w te dni jest otwarte, "święcenie" takiego obiektu jest działaniem wbrew sobie i temu co się głosi ?? Wg mnie tak. Nada twierdzę, że księżą mają podwójną moralność, oczywiście sa chlubne wyjątki, a ta ich "zła natura" ujawnia się wtedy, gdy oferowana suma jest wystarczająco duża aby zagłuszyć krzyk tej dobrej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnPop Re: Startuje Media Markt IP: *.udn.pl 24.11.04, 16:39 Ludziska, o co tyle wrzawy. Nie pierwszy to sklep i nie ostatni. Miało być tanio. To se porównajta ceny w innych sklepach. G..o prawda. Od biskupa to sie weźta i odczepta. To już Mikołaj z Nagłowic, chyba Rej mu było, pisał o Wójcie, Panie i Plebanie. Kościół wtedy wiedział już z kim trzymać, co to komercja i kasa, a minęło kilkaset lat - nie na darmo. Kler zawsze trzymał z bogatymi. Poza tym tam też uczą nie tylko ekumenii, ale i ekonomii. Weźta se to kochane pod rozwagę w mózgownicach. Jak dają kasę za machanie to trz brać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sm A NIE BEDZIE SMIGLOWCOW I WOZOW OPANCERZONYCH ? IP: 217.17.35.* 19.11.04, 08:16 Przydalyby sie, bo beda sprzedawac srubki do sprzetu elektronicznego po 2 grosze za sztuke i zuzyte baterie alkaliczne po 3 grosze, wiec ludzie beda szturmowac sklep z taczkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. nowa swiatynia IP: *.synapsis.waw.pl 19.11.04, 09:25 I tak oto mamy nowa swiatynie konsumpcjonizmu - usankcjonowana przez biskupa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: nowa swiatynia IP: *.udn.pl 19.11.04, 10:16 Nie rozumię zdziwienia tak wielu osób tym,że pieniądz rzadzi światem a księża katoliccy to wyjątkowo przekupne świnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Ksiądz Biskup popiera pracę w niedzielę !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 09:45 Zanim coś się poświęci trzeba się zastanowić!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz a może on nie poswięcił ale prześwięcił ten sklep? IP: *.udn.pl 19.11.04, 10:24 ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
fnx1 Re: Ksiądz Biskup popiera pracę w niedzielę !!!! 19.11.04, 10:27 Jak dla mnie to wszyscy powyżsi to kupa głośno szczekających szczeniaczków. Z tym , że chamskich a nie milutkich. A Rysio Myszka (zwany "Lwie Serce")... każdy powód jest dobry aby swój brak wiary usprawiedliwić. Zwróćcie uwagę, że księża już od dawna święcą tak diabelskie wynalazki jak ... samochody. I mnóstwo wiernych przyjeżdża aby to zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Ksiądz Biskup popiera pracę w niedzielę !!!! IP: *.ats.pl 19.11.04, 10:36 Czarny diabeł z tego biskupa, nie rozumiem takiego postępowania. Całe szczęście że wierzę w Boga a nie w księży. A związek ze święceniem a pracą tego sklepu w niedzielę jest bardzo ścisły, szkoda że tego nie widzisz drogi Marku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Tak, ale to tylko POTWIERDZA to co C "inni" napisa IP: *.udn.pl 19.11.04, 10:42 li, wiara katolicka się skomercjalizowała, teraz mozna poświęcic praktycznie wszystko.Jakby dobrze zapłacić to pewnie po cichu ochrzciliby i kundelka takiego pana Kulczyka.. Co innego, gdyby "swięcili" za darmo, wtedy ok, ale branie za to kasy to czyste sku***ństwo. Jezus za swoje nauki nie pobieral oplat, w czasie jego kazan nikt nie chodzil z tacą.Uzdrawial, leczył i pomagał za darmo...Szkoda, że w tym przypadku księża nie biorą przykładu z "góry" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nara Re: Tak, ale to tylko POTWIERDZA to co C "inni" n IP: *.udn.pl 19.11.04, 11:12 Polska to skansen Europy na drewnianych kołach bo na gumowe nas nie stać. Wszystko poświęcone za judaszowe srebrniki, które nie parzą.Co trzecia ulica to święta - poświęcona , przed którą trzeba będzie się przeżegnać.Księża to grupa ludzi chytrych, wychodząca z założenia mało robić a dużo zarobić i jakoś się w życiu na głupocie innych ustawić. To święcenie panowie było poniżej pasa. Jestem zszokowana.Nie sądziłam ,że aż tak możma być dwulicowym.Co innego głosić a co innego robić ( za pieniądze to można ).Kolęda to również święcenia mieszkań za pieniądze, nie zdażyło mi się kiedyś aby ksiądz nie przyjął pieniędzy.Kiedyś--bo od kilku lat nie gościmy tych panów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Jestem z Poludnia 1 , tzn "dołek" IP: *.udn.pl 19.11.04, 11:25 i złego słowa nie moge powiedziec na proboszcza z parafii Dobrego Pasterza. Człek to skromny i uczciwy, nie zachłanny na kasę. Wiem, bo gdy załatwiałem formalnosci zwiazane ze slubem dwa razy pytal, czy kwota ktora ofiarowuje nie jest zbyt duzym uszczupleniem budzetu. Pieniazki dalem NIE KSIĘDZU ale na budowe kosciola ktorą to probosz wraz z pozostalymi ksieżmi nadzoruje. Zdarzylo sie tez, ze odmowil przyjecia datku podczas wizyt domowych od ludzi ktorzy mieli trudna sytuacje materialna, to sie przeciez da zauwazyc, aby nie czuli sie urazeni czy ponizeni, proponowal, aby wlasna praca wspomoc budowe kosciola.. Wiem, ze to jest ten wyjatek o ktorym pisalem.. niestety wiekszosc "ksiezy" psuje wizerunek tej PROFESJI.. Bo jak dla mnie ksiądz w dzisiejszych czasach to ZAWÓD ktory ludzie wybieraja ze wzgledow materialnych, chyba minely czasy, gdy ksiedzem zostawalo sie z tzw "powołania A czemu zawod ? Dlatego, iz za wiekszosc rzeczy ktore ten człowiek wykonuje bierze PIENIADZE.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Jestem z Poludnia 1 , tzn "dołek" IP: *.udn.pl 19.11.04, 15:43 Wydaje się, że dyskusja na temat księży i pieniędzy przesłoniła właściwy problem. Ludzie, otwierają kolejny wielkopowierzchniowy sklep, który wyśsie miliony złotych z tego słabego rynku i zabieże kilkaset miejsc pracy.Ludzie którzy to organizują śmieją się z tych reprezentantów naszego lokalnego społeczeństwa cieszących się z tanich prezentów i sprzedających naszą skórę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nara Re: Jestem z Poludnia 1 , tzn "dołek" IP: *.udn.pl 19.11.04, 17:06 No właśnie. Następny wielki sklep.To właśnie prawica za cichym poparciem kościoła walczyła o zamknięcie ich w niedzielę, a z chwilą gdy zwietrzyła , że można na tym zgarnąć kasę przymknęła oczy i w imię Boga poświęciła. Dała tym samym pozwolenie na ich otwarcie.Czy to nie jest hipokryzja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oprawca Re: Startuje Media Markt IP: *.k.mcnet.pl 19.11.04, 16:12 No to wreszcie mamy Europe !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiek Re: Startuje Media Markt IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 20.11.04, 11:14 Szkoda ze nie jestem biskupem, zgarnolbym jakies 5 tysiecy. Mialbym na drobne wydatki. Biskup to kolejna czarna swinia. Odpowiedz Link Zgłoś