Gość: youri IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 21:31 co Wy powiecie na ostatni wyczyn naszego biskupa Zimowskiego, gdy święcił za duże pieniądze super market, który jest czynny w niedzielę? Czy to jest w porządku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: łysy dres Re: biskup IP: 193.111.144.* 24.11.04, 21:34 ja uważam że jest to w porządku bo on to robił za pieniądze i to jest jego praca, i on musi to robic żeby utrzymać biedny kościół. Uważam też ,że powinien od nowa poświęcić wszystkie markety. KOCHAM LIGE POLSKICH RODZIN oraz WSPOLNOTE SAMORZADOWA. Biskup tez ich kocha. Pamiętajcie o nich w wyborach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: market Re: biskup IP: *.udn.pl 24.11.04, 21:46 Co może łysy dres? Tylko pierdzieć gębą i pisać to pierdzenie w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łysy dres Re: biskup IP: 193.111.144.* 24.11.04, 21:50 jestem takim samym obywatelem tego miasta jak i ty, tylko nie skundlonym koleżko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bouli Re: biskup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 22:15 tak kretyńskiej uwagi już dawno nie czytałem! gadasz jak tępy pedalski lewak z brukseli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: biskup IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 22:42 Pytam Cię: ile tych pieniędzy dostał od sklepu??? Piszesz, to wiesz, więc napisz konkretnie ile, nie oczerniaj ludzi, tym bardziej biskupa. Chamstwo i pomówienia są normą na tym forum? Ps. Twój pseudonim, pod którym się ukrywasz w sieci też daje wiele do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: youri Re: biskup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 08:38 wcześniej poczytaj prasę(słowo ludu) zanim kogoś sama oczernisz, wziął 10 000zł wyszło na to, że jesteś niedoukiem!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: biskup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 08:51 Taaak, biskup Chrapek na pewno na coś takiego by sobie nie pozwolił!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: biskup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 00:01 Masz na myśli sumę? Zbyt mało? Chodziły słuchy, że po wypadku przy biskupie Chapku znaleziono znacznie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: missouri Re: biskup IP: *.udn.pl 25.11.04, 21:50 Pieniądze przelano na cele charytatywne półgłowku i bardzo dobrze. Oby takich święceń więcej bo psychicznym i biednym na umyśle trzeba pomagać. Może i ty dostaniesz dzięki temu paczkę na święta ciemnoto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bomba Re: biskup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 18:43 Widać że za kasę sprzedałby się tylko niewiadomą pozostaje wysokość gaży? Być może i za 50 zł ? Tak to już bywa. Jeden sprzeda się za 50 zł drugi za 10.000 ale różnicy między nimi nie ma żadnej. Tak jak ze złodziejem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: youri Re: biskup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 08:48 Nie od sklepu, tylko od supermarkatu, całą sprawę opisało słowo ludu, a zresztą byłem tam i widziałem jak latał między półkami i jak głupek święcił. Gazeta napisała, że wziął 10000 PLN a kto wie czy nie więcej? Na pewno żaden sklep na taką kasę nie mógłby sobie pozwolić. Swoją drogą ciekawy jestem co biskupek zimoch myśli o handlu w niedzielę i wyzysku pracowników. Czego to dzisiaj nie robi się dla kasy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: biskup IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 09:13 Nie byłam w Mediamarkcie ale słyszałam że sklep przekazał sprzęt na cele charytatywne, a nie do bagażnika auta biskupa. Widzę, że nie tyle reakcja na poświęcenie obiektu przez biskupa kieruje Twoim stylem pisania co wyraźna pogarda dla osoby naszego biskupa, i tyle. Jak Ty Go określasz? - wszyscy czytają. Apeluję do forumowiczów, aby zignorować wątek tego człowieka i jego samego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: youri Re: biskup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 21:39 Ty chyba wogóle nie rozumiesz o co mi chodzi. A gdyby tak np taki jakiś niewielki sklep handlowy poprosił biskupka o poświęcenie sklepu i mógłby dać tylko np. 100 złoty to czy biskupek by odmówił czy też znalazłby czas na poświęcenie. Jak sądzisz? A te 10000 na cele dobroczynne to było z serca czy też dla reklamy? Jak sądzisz Paniusiu? Trzeba mieć trochę więcej obiektywizmu. Gdyby ten Mediamarkt był jeszcze polskim sklepem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pręgierz Re: biskup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 21:44 Jeszcze raz tępota umysłowa kobiet dała o sobie znać. Ty chyba wogóle nie rozumiesz o co gościowi chodziło. Takie jak Ty nie powinny się wypowiadać na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bouli Re: biskup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 21:45 masz rację co za głupia ............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: biskup IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 22:13 sam sobie odpowiadasz nie-koleżko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: youri Re: biskup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 22:56 w takim razie powinnaś chodzić w niedzielę do mediamarktu a nie do Kościoła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: biskup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 00:09 Mam podstawę twierdzić, że kobiety musiały Ci w życiu mocno dokopać. Wdocznie to nie one były tępe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: biskup IP: 66.98.180.* 25.11.04, 08:44 Święcenie jakiegoś obiektu to jedna sprawa a to jak w nim zachowywać będą się niektórzy ludzie i według jakich świeckich praw to druga sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektyw Re: biskup IP: *.udn.pl 25.11.04, 12:21 A czy wyobraża sobie ktoś gdyby JE Biskup lub jakikolwiek duchowny odmówił poświęcenia? Dopiero by były złośliwe komentarze. Jak ktoś zionie nienawiścią to każdy pretekst doby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: biskup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 17:22 Poświęcenia nie można odmawiać, ale może to zrobić ksiądz, a nie biskup. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felek Re: biskup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 14:50 To już nie pierwszy taki wybryk biskupa.On naprawdę nie ma żadnego wyczucia politycznego, społecznego ani gospodarczego.Albo on jest tak głupi albo celowo tak źle sterowany!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: youri Re: biskup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 21:40 Wreszcie jakaś rozsądna opinia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fafelek Re: biskup IP: *.udn.pl 25.11.04, 21:46 Pocałujta w dupa biskupa. Dali na cele charytatywne jakąś sumę i to jest jego sukces a nie wasz zawistne kundelki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: biskup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 22:53 Pragnę postawić pytanie, które jest przysłowiowym kijem w mrowisko: czy cel może uświęcać środki? Otóż jeżeli KK w oparciu o Pismo św. głosi - i słusznie - że niedziela jest dniem świętym a nie handlowym to czy wypada święcić pomieszczenia handlowe w który lekceważone będzie trzecie przykazanie Boże. To jest pytanie do przemyślenia i zamyslenia. Odpowiedź nasuwa się sama ale czy na pewno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: youri Re: biskup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 22:59 właśnie po to wywołałem tą dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fantom Re: biskup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 22:55 a może to ty go całujesz? skoro tak go bronisz bo może należysz do kochających inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łysy dres Re: biskup IP: 193.111.144.* 25.11.04, 23:00 Ludzie ON POSWIECIŁ SKLEP CZYNNY W NIEDZIELE!!!!!!! A przecięż papa w Watykanie był przeciwny handlowi w niedziele! A on święcać życzył powodzenia. Ciekaw jestem kto widział i gdzie trafił ten sprzęt na cele harytatywne do seminarium czy do kurji? Jak czują się pracownoicy uciskani w tych marketach widzący że ksiadz biskup swięci ich sklep? Ja wiem jakie były opinie bo pracuje tam mój brat!Idźcie popytajcie.A małego sklepikuz a100 zł biskup nie poświęci, bo taki nic nie da na cele charytatywne, może wyśle jakiegoś księżulka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PeKaes Re: biskup IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 23:25 Współczujemy twojemu bratu...twojej tumankowatości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łysy dres Re: biskup IP: 193.111.144.* 25.11.04, 23:30 ja mam brata księdza!!!!!!! Więc i ty mu wspólczujesz??? Dzięki ci bracie! Odpowiedz Link Zgłoś
trzewiczek Re: biskup 25.11.04, 23:45 mam pytanie kupiłem sobie zimowe trzewiczki czy ten mości Pan Biskup móglby mi je poświęcic bezpłatnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: biskup IP: 193.111.144.* 25.11.04, 23:51 nie jest to możliwe, musisz coś dać na cele "charytatywne" , a potem ta kasa pójdzie na kampanię Wałka i innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walek Re: biskup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 08:15 konkrety prosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropidło Re: biskup IP: *.udn.pl 26.11.04, 21:22 Twoich trzewików nie poświęcimy bo ci nogi śmierdzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dymek Re: biskup IP: 193.111.144.* 15.12.04, 23:17 Ma fako głowę do interesów! Biskup na prezydenta! Odpowiedz Link Zgłoś